Kimmietid

augusti 31, 2006

Det bidde inga byxor

Var iväg på lunchen med förhoppningen att byxorna jag köpte i helgen skulle finnas i annan färg också, helst grått men så var det inte.
Så då blev det en svart tröja med något paljett-pärl-aktikt runt halsen
(också detta i svart) istället. Nu får jag sluta shoppa ett tag tror jag. Det blir ju dyrt det här.

Det var jättegott

Det nya receptet var en hit - Mums så gott det blev. Det kommer garanterat att upprepas. I övrigt var kvällen lugn, vi snackade och tittade på Idol.

Ikväll har sonen träning igen och jag tänkte jag skulle hinna städa lite i något rum i varje fall. Brukar ha en rejäl storstädning varannan lördag då sonen är hos sin pappa men nu ska jag och 3 andra damer göra Danmark osäkert på Lördag så då blir det inte mycket nytta gjort då. Men kul ska vi ha, det är en årlig tradition.

augusti 30, 2006

Skit också

Nu blev det föräldramöte på nya skolan på samma kväll som det är firmafest. Föräldramötet är ju klart viktigast men det är ju alltid kul med festligheter. Får väl se om jag kan hinna med båda på något sätt - vi brukar ha aktivitet först och sedan mat så man kan kanske hinna till maten i varje fall. Jag har ju redan fixat så att Hossan ska hålla sonen sällskap. Sonens pappa var redan uppbokad den kvällen annars ställer han alltid upp.

Kvällens Middag - Test av nytt recept

Behöver förnya mig, lätt att fastna i samma gamla recept.
Ikväll ska jag testa något nytt som jag hittade på internet och som fått godkänt av sonen om jag bara plockade bort oliverna.
Jag struntar alltså i att stoppa i oliver redan från början då istället.

Det ska bli Cabanoss och pastagratäng, tyckte det lät gott med en sås gjort på en mix av tomatsås, lätt creme fraiche och mozzarella ost.

Vi är tokiga i pasta båda jag, sonen och särbon.

Jag klarade mig med torra fötter

Var ute på lunchen som vanligt - molnen hänger tunga så jag vågade inte promenera för jag orkar inte bära runt hela regnstället så det blev cykeltur istället. Fick fixat present till ännu en kusin till sonen som fyller 20 år om någon vecka. Den huvudsakliga presenten är fixad ska bara hitta någon kulgrej också. Har rykte om mig att hitta på kluriga presenter och den jag köpte var alldeles för ordentlig (men han hade önskat sig det) så jag får väl se vad jag kan hitta på.

Otäckt

På vägen till jobb korsar jag en rejält trafikerad väg och igår eftermiddag när jag skulle hem så såg jag att på en refug satt en Nalle, när jag kom i morse var Nallen där och också en lykta med ett tänt ljus och massor av blommor. Något hemskt måste ha hänt där väldigt nyligen, har inte sett något i tidningarna men ibland orkar man inte ta in allt elände när man läser morgontidningen så jag kan ha missat det. Det ger en otäck känsla i vilket fall som helst.

augusti 29, 2006

Aftonens Meny

Laxfilé med färsk pasta och ostsås. Till detta sallad.
Mums. En av sonens favoriträtter. (Ja, han hade kanske skippat salladen om han helt fick välja men resten älskar han).

Sonen har träning ikväll så det blir sen middag, och jag som redan är sugen.
Får väl ta ett äpple så länge.

Vatten - stan är full av vatten

Naturligtvis har jag blivit genomblöt igen......
Tänkte sticka ut på lunchen för att se om de byxor jag inhandlade i helgen kanske fanns i någon annan färg eftersom jag gillade dem så väldigt mycket. Dum idé.....
Jag kom en liten bit på väg och då öppnar sig himlen. Så jag cyklar hem istället byter om och fixar lite hemma, sedan regnar det bara lite så då tar jag på mig en regncape och sticker tillbaks mot jobb. Himlen öppnar sig då ännu värre, det kom lika mycket vatten nerifrån som uppifrån.
Så nu sitter jag här barfota och med byxor som sitter fast på kroppen.
Har det inte regnat nog nu!!!!!

Ikväll börjar Idol

Både jag och sonen tycker det är jättekul att titta på - förutom ibland när det är blir så pinsamt att man skäms för att någon som är så dålig verkligen inte inser detta.

Men ibland kommer det ju riktigt bra förmågor.
Förra året höll vi på Sebastian hela tiden och han kom ju nära - ska bli interssant att se vilka som tävlar i år.

Vilket bra möte

Mötet på skolan med föreläsning från Friends var jättebra.
Killen som talade kunde verkligen hålla intresset vid liv och brann för sin sak. Sedan är det ju väldigt synd att oerhört få föräldrar orkar med att ta sig dit för att lyssna på detta. Sonen går på en stor skola och hela högstadiets föräldrar var inbjudna, jag tror vi var ca 25 styck.

augusti 28, 2006

Nu mår jag bättre

Det var nog lite överskott på sötsaker, kaffe och annat skräp från kalasandet igår som satte sina spår - efter att ätit lite lunch och varit ute och promenerat resten av lunchrasten så mår jag bra igen. Vad skönt.

Ska försöka återgå till min gamla vana att promenera minst 3 lunchraster i veckan. Har inte blivit någon ordning sedan före sommaren, jag mår bra av det.

BLUUÖÖÖRK

Mår illa........

Ny vecka

Så var det Måndag igen, åter på kontoret. Ikväll ska jag på möte på sonens nya skola. Friends kommer och ska prata om mobbing eller kanske om hur man stoppar mobbing. Kan väl bli intressant. Är trött - helgen bara försvann.

augusti 27, 2006

Helgrapport

Helgen har gått snabbt - redan Söndagkväll. Vi har kommit hem från kusinens kalas.
I övrigt har dagen varit ordentligt upptagen, tvättat, städat, strukit och handlat - särbon och jag han med att gå ut och gå en promenad också.

I fredags var vi som planerat på festivalen - det var väldigt mycket folk. Långa köer till det mesta så vi stannade inte så länge.

Lördagens shoppingtur blev jättebra - två par byxor till sonen, 5 böcker till mig och ett par snygga svart långbyxor + en blus till mig, något nytt att ha på mig på kommande fester och sammankomster en hel del på gång nu.
Och så grillade vi fläskfilé medans det åskade och spöregnade. Vi hade lite skydd för grillen men det var lite obehagligt ändå. Men gott blev det.

augusti 25, 2006

Försäljning på gång

Snart är det dags att cykla hem för idag, ska skynda hem har haft en annons på lite prylar som tar plats men är fina och tänkte försöka sälja dem istället för att de hamnar i källaren.
Sonen har tappat intressen för instrument han tidigare spelat och det
är både dyra och fina grejer så vi får hoppas att spekulanten som ringde är intresserad på riktigt.

45 minuter rask promenad

Härligt, behöver verkligen motion. Det blev en rask tur i området där jag jobbar. Har hittat ett par rundor som man hinner på lunchen här men har inte gått sedan före semestern nu så det är verkligen välbehövligt.
Nästa vecka har jag tänkt var jätteflitig.

En god gärning

Igår var jag vid bankomaten och skulle ta ut pengar.
Framför mig var en gammal dam som tog lång tid på sig när hon till slut blev klar och började gå därifrån så har hon tagit sitt kort och sitt kvitto med sig men pengarna sitter kvar i maskinen. Jag ropade på henne och gav henne tusenlappen som satt där. Hon blev helt överlycklig och smått chockad. Hon tackade ett flertal gånger och sa att vilken tur hon haft att just jag stått bakom henne för de flesta hade bara tagit pengarna.
Är det verkligen så?

Fredag - vad skönt

Så var det fredag igen - veckan har gått snabbt men det är ändå alltid skönt.
Det blir ett besök till på festivalen ikväll eftersom vädret är fint.

Sedan skall det ju shoppas lite i helgen + att en av sonens kusiner fyller år och ska ha lite kalas på Söndag.

Har börjat på ny bok - Mossviksfruarna - Av Emma Hamberg.
Stor skillnad mot boken jag läste sist men det kan vara skönt med något lättsamt också. Ska nog ladda med lite fler nya böcker när vi är och shoppar i helgen också har bara läst en av Camilla Läckbergs böcker och den var jättebra så jag tror jag vill ha resten också + att Åsa Larsson också kommit med en ny bok. Verkar som om jag bara läser kvinnliga författare men så är det faktiskt inte har bara blivit så just nu.
Jag fick presentkort till en bokhandel när jag fyllde år i somras och de har jag fått en plötslig lust att förbrukar nu.

augusti 24, 2006

En fnissande tjej

Sonen berättade igår att en tjej på nya skolan fnissade varje gång han gick förbi - så han hade gått fram och presenterat sig för han tyckte att ska hon hålla på sådär bör hon ju i varje fall veta vem hon fnissar åt.......

Han är bara för härlig - undrar om hon blev förvånad?

Vilken härlig dag

Solen strålar från en klarblå himmel - aahhh vad skönt.
Det blev inget grillande igår - då sken inte solen - ca 1 dm vatten på uteplatsen det regnade som om någon öppnat en kran helt otroligt.

Fick goda nyheter från Hossan på www.kommandedagar.sprayblog.se
hon fick jobbet som hon hoppats så på, verkligen jättekul för henne.
Ett stort GRATTIS till dig!

Idag är jag jättetrött - det får bli mycket kaffe - jag hade tusen småsaker som skulle fixas igårkväll och så fort jag var klar med en grej som kom jag på flera till. Klockan sprang iväg och sedan vaknade jag klockan 5 i morse av att jag hade ont i magen. Magen mår bättre nu men jag är sömnig.

augusti 23, 2006

Cykeltur på lunchen

USCH, det duggade bara lite vid 12-tiden så jag tänkte att då fixar jag några ärenden på lunchen...HA HA HA. Jag hann iväg en bit från jobb så öppnar sig himlen.....nåja jag har ju regnställ men vatten i skorna är inte så mysigt.
Fick fixat mina ärenden så då slipper jag ikväll i varje fall, nu när man är tillbaks inomhus så är det värt det. Men USCH!

Redan Onsdag

Och det är lika mulet som tidigare - jag som tänkt att vi skulle grilla ikväll.
Jag är inte redo att ge upp grillandet än. Men skulle det vräka ner så får jag väl steka kycklingfilén istället.

Blir spännande att se hur många nya böcker sonen släpar hem idag, har sagt till honom att han måste lämna några i skåpet, igår hade 6-7 stora böcker med sig hem och det blir lite tungt att släpa på.
Det är mycket för honom att ta in nu, alla dessa nya lärare, alla nya klass-kamrater nya lokaler, sedan startade hans träning igår kväll också.
Han var helt slut när det var läggdags.

augusti 22, 2006

Rappport från högstadiekillen

2 läxor första dagen oj oj oj....
Nå de är avklarade nu och verkade inte vara så farliga.

I ett ämne hade de fått 5 böcker, han tyckte det var lite mycket....

Annars hade han reagerat på att alla i klassen faktiskt var tysta, räckte upp handen och tog av sig diverse kepsar när de kom in. Hoppas att det håller i sig. Att folk kan uppföra sig var inte det vanligaste på den gamla skolan.

På Måndag är det möte på skolan - Friends ska komma och informera och det kan väl vara intressant. Det ska jag gå på. Blir alltid mycket möten i början på nya läsåret.

Skolstarten kändes helt ok

Sonen var nöjd med sitt schema och läraren, att lära känna alla nya klasskamrater räknar han med ska gå bra.

Men det är en stor omställning att börja högstadiet, nu ska det springas runt i olika byggnader, olika lärare och dessutom då i en helt ny klass.

Vi prövade alla gamla jeans och sådant som inte varit ute ur garderoben sedan i våras och nästan alla byxor var urvuxna, så då blir det shoppingtur på Lördag. Det är inte det roligaste han vet.

augusti 21, 2006

Konstigt väder

Idag har det störtregnat 4 gånger och sedan blir det plötsligt soligt.
Det var ju bra för sonen kunde cykla till nya skolan och jag fick fixat lite lunchärenden utan att någon av oss blev blöta.

Hoppas han tycker det känns bra sedan när han kommer hem, allt är nytt.
Spännande! Vet inte hur dags de slutar idag men det bör väl bara vara några timmar tycker man så jag ser fram emot samtal från honom när han kommer hem.

Vilken tur man har haft

Har läst ut Sandra Gustafssons bok Maskrosungar i helgen - vilket lätt liv man haft.

Fruktansvärt hur vissa barn ska tvingas leva under sin uppväxt.
Man riktigt led med henne när man läste - och vilken styrka har det inte krävts för att ta sig ur detta och bli en lycklig framgångsrik människa.

Jag är djupt imponerad.

augusti 19, 2006

Lördagskväll

Är så trött. Loppisen gick bra, sonen blev lite rikare och källaren blev lite mindre fullpackad.
Men man blir väldigt trött, massa trängsel och väsen och folk som tycker att 5-10 kronor är dyrt för grejer som kostat en hel massa mer och är i bra skick.
Lägg på några regnskurar på det och sedan hem till tvätt och städning så är det väl rätt lätt att förstå att man är lite slö.

Jag fick lite abstinens från att läsa mina favoritbloggar så jag sitter vid den gamla långsamma datorn en stund. Den nya är fixad nu och vi får hem den imorgonkväll igen.

Fredagskvällen blev också bra, vi var på festivalen och käkade lite gott och gick runt och tittade bland stånden. Sprang på en del bekanta som man alltid gör på festivalen.

augusti 18, 2006

Datorn är hos doktorn

Eller nästan i varje fall, det tros vara något fel på virus-programmet och även eventuellt något med en drivrutin. Jag vet inget om sånt här, jag är bra på att använda datorn men den ska liksom bara fungera.

Nåja, en bekant till min sons pappa är datageni och han har fått hem den till sig för att se över den. Hoppas det fixar sig över helgen.

Visst är det sjukt att varje teknisk pryl man köper till sitt hem blir en total nödvändighet efter ett tag.

Datastrul

Datan hemma bråkar, den har låst sig och det är irriterande.
Så det finns en risk att det inte blir så mycket bloggande i helgen,
har en gammal dator också men den är så plågsamt långsam så jag vet inte om tålamodet orkar med den. En bekant ska kolla datorn idag.

Ikväll blir det festivalbesök, testa något spännande att äta och kika runt lite. På lördag morgon upp tidigt och iväg till barnloppisen.

augusti 17, 2006

Akut smörgåstårtekris

Chefen är hos kunder och ringer plötsligt och säger - snälla kan du fixa mat till 10 personer inom 1-2 timmar. Ooops.. Det blev akut lån av en firmabil -
snabbt inköp av några smörgåstårtor, öl och vatten, lite kakor.
Snabbkyla dricka i frysen, koka kaffe duka fort som fan!
Personen som brukar fixa sådant på mitt jobb har semester - men det löste sig ändå. Det såg till och med trevligt ut vid bordet när jag lade sista handen vid det 5 minuter innan bilarna körde in.
PUUH! Ikväll har jag nog förtjänat ett glas vin tror jag.

Ny dag

Ännu en grå morgon - solen kom fram igår på eftermiddagen och det var skönt. Man blir lite sömnig av allt grått + förståss att sonen varit mycket hos sin pappa denna veckan eftersom de båda är lediga och det leder till att jag skaffar mig dåliga vanor och sitter uppe alldeles försent.
Det finns massor av bloggar att läsa och böcker och lite städning på det så har kvällen sprungit iväg.

augusti 16, 2006

Soffan är på plats

Den var jättefin och allt ordnade sig, fick ta en timmes tjänstledigt för att vara hemma när han kom så vi kunde bära in den gemensamt.
Men nu känns det bra när den står på plats och ser fin ut och dessutom är skön att sitta i.

Till något helt annat så fick mitt livs första samtal med klagomål på min son ikväll! Har ingen träning på sådant eftersom han brukar uppföra sig bra.
Det ringer en man som inte presenterar sig och frågar om jag är mamma till "sonen". Detta varken kan eller vill jag neka till.
Han säger då att min son visst är rätt smart va? Detta sägs inte på något så där väldigt trevligt sätt så jag säger bara att jo det är han väl - vem är det jag talar med. Mannen säger så vem han är - en släkting till en gammal skolkamrat till min son. Han säger då att min son tagit sig in på den andra pojkens chattprogram. Jag står helt frågande eftersom jag inte kan sånt och inte hade en aning om att det gick. Mannen fick ringa till sonens pappa istället eftersom sonen är där och när jag ringde senare var sonen mycket upprörd - av skuldkänslor. Han var skyldig! Den andra pojken hade provocerat honom med att kalla honom för diverse namn och min son hade sagt att han skulle göra så om han inte slutade....han slutade inte och tydligen går det att ta sig in på andras chattprogram.
Min son ska ringa den andra pojken imorgon och be om ursäkt.
Han kände sig jätteskyldig, han hade förvisso blivit kallad både det ena och det andra av pojken som är känd som mobbare sedan tidigare men han förstod att det var fel. Jösses! Det måste ha varit enklare förr när anklagelser handlade om att någon hade puttat någon eller något sådant.
Känns knäppt att inte förstå hur saker ens barn gör går till.

Vilken röra

Har beställt en soffa till min sons rum - och den har nu ankommit till transportbolaget här i Malmö. Så långt är ju allt bra. Men jag hade beställt hemkörning + avisering på min mobil eftersom jag varit ute och farit en hel del under sommaren och de inte kunde säga exakt när den skulle komma vid beställningstillfället. Transportbolaget säger nu att de har ingen information om vare sig denna typ av avisering vilket i och för sig kvittar eftersom jag ju hunnit tillbaks hem nu eller UTKÖRNING. Soffan ska hämtas säger de. Vad kul. Mitt transportmedel är en cykel!
Nåja efter tusen samtal har min exman erbjudit sig att låna en firmabil och fixa det. Det gick ju inte heller att få fram hur stort paketet var bara att det fanns där. Tack och lov för snälla exmän!
Sonen blir glad - det är en 2-sits bäddsoffa, enklare när kompisar ska sova över och mysigare när de sitter och tittar på film eller spelar TV-spel.
Jag vill att saker ska funka bara..... utan trassel......

augusti 15, 2006

Så var det kväll

Hossan tycks ha överlevt ännu en dag med valpen, vilken tur!
Jag har solokväll och har passat på med mitt barnsliga nöje som jag tycker är så kul - att spela Sims. Tänk vad kul man kan ha med en massa figurer som man ska styra.
Nu ska jag läsa istället, måste läsa slut den bok jag håller på med för jag är angelägen att börja på en annan som jag just köpt -
Maskrosungen av Sandra Gustafsson, hon har en blogg som heter rensa huvet som jag läst ganska länge och jag är jättenyfiken på hennes bok. Så om jag kan sluta läsa bloggar så ska jag slå mig ner i soffan med min bok.

På fredag börjar Malmöfestivalen

Det tycker jag är mysigt - bara det inte regnar hela tiden. Det är så mycket liv i stan då och så finns det ju en hel massa roliga maträtter att pröva på
och musik att lyssna på. Det kan bli lite mycket trängsel vid konserterna och det tycker jag är jobbigt men det får man väl ta när det är gratis.
Det är ju för övrigt ofta trångt på konserter som kostar också.

På Lördag ska vi stå på den årliga Festival Barnloppisen, det brukar också var hysteriskt mycket folk. Förra sommaren började folk rycka i prylarna innan vi hunnit packa upp överhuvudtaget. Sonen gillar det för han får sälja prylar han inte längre använder och kläder han vuxit ur och det brukar betyda runt en tusenlapp i hans plånbok.

Min roliga väninna

....hon var hundvakt igår, berättelsen finns på www.kommandedagar.sprayblog.se, denna berättelse blir roligare när man känner Hossan hon har en otrolig förmåga att hamna i krångliga och konstiga situationer, men hon är en toppenvän - och jag hoppas att den fortsatta tiden som hundvakt går bättre.

I Malmö hänger de svarta molnen oerhört tunga idag, jag som hade tänkt gå ut och promenera på min lunchrast idag, då är väl risken att jag blir helt genomblöt. Behöver annars verkligen komma igång med lite motion . Nästa plan är att kanske börja på Friskis och Svettis, tränade väldigt flitigt där för många år sedan och det var ju faktiskt kul och nu finns de ju i en lokal inte allt för långt ifrån där jag bor, 10-15 min cykeltur det kan man ju inte klaga på.

augusti 14, 2006

Min son är inte särbo

Läste igenom vad som skrivits tidigare, det låter som om min son är Särbo det är han inte. Min son är snart 13 år han bor hos mig och är hos sin Pappa varannan helg och ibland annars också när han vill det är jag som är särbo sedan ca 10 år.

Tillbaks igen

Har tillbringat en skön vecka på Öland, vi hade sol och varmt hela tiden så kroppen får en chock när man kommer hem och det ösregnar, åskar och är svalt. Men visst det har sina fördelar också - det är lättare att sova när man inte svettas.

På Öland har vi tittat på klassiska sevärdheter, sonen hade ju aldrig sett dem innan. Vi har badat och kopplat av. Men det var lite svårt med maten tyckte jag. Vi hade sett fram emot att gå ut och äta varje dag och riktigt koppla av - lättare sagt än gjort.
Det fanns hur mycket Pizza som helst och det går väl bra - en dag.
Sedan fanns det en hel del köttbitar med Pommes och fet sås och det går också bra någon dag men efter ett par dagar så har jag vansinnigt ont i magen av sådan kost. Man var ju tvungen att ta sig in till Borgholm för att hitta ett lite större urval - där fanns lite mer + att i Bödabukten där vi bodde fanns en restaurang i Böda Hamn som hade fina skaldjur och lax men de stängde klockan 18.00 så det fick man i så fall ta till lunch.

Men i övrigt var vi nöjda det var väldigt vackert där - en otroligt vacker strand och evighetslång var den också.

augusti 04, 2006

Detta är mer komplicerat än jag trodde

Jag valde blogspot för att jag läser rätt många bloggar från folk som har just det men nu försvinner inläggen utan att jag gör något. Det får kanske bli expressens blogg trots allt - den verklar enklare om än fulare

Så nu går det visst bättre

Jag vet inte vad jag ställde till med innan men allt blev konstigt.I varje fall så börjar jag en blogg bara för att åka ifrån den med en gång.Imorgon åker jag och sonen och särbon på semester till Öland.Vi ska kuska runt på sevärdheter och mysa och äta gott. Så jag får återkomma till bloggvärlden efter den veckan. Vem vet kanske har jag lite kul att berätta då.Till Hossan jag tackar för dina kommentarer tidigare men jag rörde till det så att jag fick ta bort allt på bloggen och börja om. Jag är väl duktig på att klanta till det.

Nu ska jag inte trassla till det igen

Startade en blogg igår, men lyckades får den att röra till sig fullständigt så nu börjar jag om igen. En ny presentation är skånetjej 42 år med underbar son som snart blir tonåring och särbo.
 
Hit Counter
Free Counter