Kimmietid

oktober 30, 2012

Är det fel på mig....?

Var iväg på ett nätverksmöte för att träffa människor som jobbar med liknande saker som mig i eftermiddag, herregud vilken gnällfest! Ja, visst är jag överbelastad med arbete och så är även de! Men det blev lite löjligt, allt var chefernas fel och livet var så besvärligt att jag satt rätt mållös. Tvekar om jag kommer att gå på fler med just denna grupp.

Igår hade jag däremot ett jättepositivt möte, med en av dessa chefer som tydligen gör livet till ett helvete på jorden. Jag jobbar ju inom kommunen och lönerna är som jag nämnt tidigare inte så bra. Men de kunde i mitt fall välja inom en skala som skiftade rejält. Mina chefer valde alla att ge mig det högsta de kunde och alla hade lämnat en åsikt om varför - det värmde hjärtat. Jag ligger fortfarande en bra bit under vad jag tjänade för några år sedan på mitt gamla jobb men uppskattningen kändes fin och som oftast cyklade jag hem med ett leende på läpparna.

oktober 26, 2012

Kul dag på jobb

Idag har vi haft "spontanmaskerad" på jobb så himla kul. Jag var häxa och kreativiteten har flödat det fanns allt från figurer från Star wars, pirater, kvinnor klädda som män, underligheter där man bara satt på sig allt konstigt man hittade hemma i garderoben - skitkul. Förmiddagen tillbringades i möten men resten av dagen har jag mestadels bara njutit av att vara på en arbetsplats där det är så högt i tak. Vi har skrattat, blivit fotograferade och utlagda på hemsida och bara haft så kul. Rätt kul att sitta på seriöst personalmöte där i varje fall hälften såg helt tokiga ut =).

Nu är det helg igen och även det är positivt. Jag ska nog börja baka lite inför nästa helg då vi ska fira att min fina son fyller 19 år.

Hurra för fredag!

oktober 21, 2012

Bra helg

Har haft en så här långt riktigt skön helg. Fredagskvällen tillbringades hos väninna utanför Malmö. Ett gäng härliga vänner, god mat, gott vin och många skratt.
Igår var jag bara hemma och städade och fixade, det ska också göras.
Och nu är det söndag igen.

oktober 17, 2012

Trevlig kväll

Det var kul igår kväll, maten blev jättebra och sällskapet var perfekt. Kul!
Hade svårt med sömnen efteråt eftersom jag alltid är dum nog att dricka en massa kaffe sådana kvällar.

Det var lite tungt att stiga upp i morse men det har gått bra ändå. Imorgon är det Torsdag, snart är det helg och rätt vad det är så är det jul.

oktober 16, 2012

Ikväll kommer mina gamla kompisar

De som hängt med sedan barndomen. Jag förberedde lite igår så vi ska kycklingspett, klyftpotatis, rostade grönsaker och sallad. Lite goda kalla såser till det så blir det bra. Sedan har jag bara köpt lite cookies och choklad att ha till kaffet får se om det blir en liten gnutta fusk eller om jag håller mig duktig. Maten går ju bra så länge jag skippar potatisen.

Dagen har varit aktiv, mycket att göra och jag blir verkligen trött i huvudet av att det just nu aldrig är tyst på kontoret. Min hjälp är duktig och faktiskt trevlig också men otroligt pratsam och vetgirig. Blir lite tröttsamt när jag knappt kan gå på toaletten utan att bli tillfrågad vart jag ska och om hon kan följa med =).
Men det bli nog bättre med tiden.

Nu ska jag greja i köket.

oktober 14, 2012

Alla dessa datum

Jag och mina två äldsta vänner har försökt få ihop en träff, det har bollats datum fram och tillbaka i ett par veckor. För två veckor sedan hittade vi en kväll då vill alla kunde. De ska komma hit och jag skrev ner datumet. Jag skrev ner Onsdag i denna vecka. Hade börjat lite smått att tänka på vad jag ska bjuda på och ikväll så skickade jag iväg ett mail, att de skulle bli kul att ses på Onsdag och vilken tid de var välkomna.
Fick snabbt ett svar, men bestämde vi inte Tisdag? Djupdykning i mailkorgen och visst hade vi bestämt Tisdag =). Tur att jag inte skickade mailet imorgon kväll då hade det blivit stressigt. Så nu har jag grävt fram en massa kycklingfilé ur frysen så jag imorgon kan förbereda kycklingspett.

Veckan i övrigt innehåller tandläkarbesök, inte så kul men ett nödvändigt ont.

På fredag blir det ännu en träff med väninnor denna gång med gänget jag hängt ihop med sedan 18-års åldern. Ska bli kul! Denna gång ska vi hem till en väninna så då behöver jag inte tänka ut något bara njuta =)

oktober 13, 2012

Fy f-n vad gott!

Har haft en skaparkväll =) vid spisen, problemet är ju ofta då att man inte kan göra om det exakt likadant =). Hade en stor bit fläsk ytterfilé som jag skar i mindre bitar och stekte upp.

I en annan stekpanna fräste jag upp strimlad bacon, och i en tredje purjolök,skivad morot och finhackad vitlök. Slängde ihop allt i en gryta och slängde i lite vatten, mycket grädde, några skvättar soja, en del av min favorit som är med i mycket av min matlagning kalvfond, diverse kryddor. Har ingen aning om mängden av varje sak jag gillar att smaka av efter hand. Det blev helt vansinnigt gott =)! Jag och sonen har suttit och stönat och suckat över den goda middagen. Så blev det mycket också så flera luncher hamnar snart i frysen.

Sonen har varit iväg en stor del av eftermiddagen hos en studiekamrat, de har startat en grupp som ska plugga tillsammans. Blir lite stolt när han tillbringar 3 lördagstimmar med att sitta och plugga. Har sagt att de gärna får vara här nästa gång - de blev bortskämda med mat, dryck och allt möjligt hemma hos den kompis de var hos som kommer från en kultur där man är väldigt gästvänlig, jag vill väldigt gärna återgälda detta och visa att vi faktiskt kan vara sådana vi infödingar också.

Hoppas ni har en fin helg!

oktober 09, 2012

Inte så intressant, snarast självklart

Utbildningen idag var inte så kul men den blev kortare än väntat och det var skönt. Det handlade om grejer som man klarar ändå så länge man har lite sunt förnuft.
Jag fick gå på "fel" dag de som har samma uppgifter som jag gick igår men då kunde jag ju inte. Men jag stötte ändå på en trevlig kollega som jag inte visste skulle dit så det var ju ett litet plus.
I övrigt är jag trött som vanligt, jag har ju fått hjälp och det är bra men det är rätt krävande. Innan kunde jag rusa runt och försöka fixa allt själv nu ska jag lära upp någon som är där tillfälligt och det tar mycket tid. Hon är ju dessutom en mogen kvinna som ställer enormt mycket frågor och kräver mycket av mig. Förhoppningsvis blir det lite lättare när hon kommit in i några uppgifter lite bättre.

oktober 08, 2012

Kanske sista grillkvällen

Har varit på utbildning idag, var på jobb den första timmen for sedan iväg för en annorlunda arbetsdag. Det har varit flera olika föreläsningar och en del grupparbeten.
Det var skönt att ha med flera av mina favoritkollegor där, detta var ett helt nytt område för mig.
Även imorgon ska jag på utbildning fast då bara under 3 timmar.

När jag kom hem lite tidigare än vanligt idag så blev det ett pass på promenadbandet, har varit lite småslarvig sista tiden så skärpning på gång. Gick igår också.
När jag var nästan klar kom sonen hem och då drog han fram Cross-Trainern och satte igång han också. Efter jag duschat var solen framme och vi kom fram till att det kanske var läge för en sista grillkväll. Vi har grillat kycklingfilé och Halloumi, det var rätt kallt och blåsigt att stå där mot slutet men gott blev det.

oktober 06, 2012

Samtal i mitt huvud


- Detta är fullständigt onödigt.

- Vill ha!

- Du behöver dem inte.

- VILL HA!

- De är inte praktiska.

- VILL HA! VILL HA!

Så jag kom hem med ett par skitsnygga, onödiga, opraktiska skor =)

oktober 03, 2012

Onsdagskväll

Vi har ätit kyckling i currysås till middag, jättegott! Sonen har gett sig iväg för att träffa lite kompisar ett tag. De brukar inte ses så mycket mitt i veckan nu när alla har mycket och tidiga morgnar, men en av hans bästa vänner gör militärtjänst och kom ikväll hem för sin första permission och då ville de ses ett tag och höra hur han har det.
Jag har fått hjälp på jobb nu, en kvinna i min ålder som varit arbetslös ett bra tag och nu får en chans att lära sig lite nytt som kanske kan hjälpa henne framöver.
Så kostar det ju inte min arbetsplats något heller. Har bara gått några dagar men hon verkar trevlig och lätt att umgås med.

oktober 01, 2012

Film är bäst på bio...

..så är det bara! Vi såg filmen på Malmös sista storbiograf och den är pampig.
De hade lagt till rader med plusstolar som innebar breda bekväma stolar som hade rejält med benutrymme framför en också - helt klart värt de extra 20 kronorna som det kostade.
Vi kunde bre ut oss och njuta. Filmen var jättespännande, lustigt när man läst boken och ändå sitter och hoppar nervöst i stolen, välgjort!
Sedan är jag ju rätt förtjust i Sveriges Badboy (fast han är väl egentligen för gammal för att kallas boy =). Persbrandt är oerhört snygg i min smak och den där djupa rösten är inte fel =).
 
Hit Counter
Free Counter