Kimmietid

september 28, 2011

Son i fixartagen

Sonen har fått fixardille, ikväll har han haft sin supertrasiga cykel + en annan gammal cykel som hade en hel del problem den med + att den var för liten för honom på uteplatsen. Han har tagit delar från den senast kasserade och satt dem på den som var liten. Han har lyckats fixa handbroms och växlar dessutom och den funkar nu. Imorgon ska han putsa den lite och sedan sätta in en annons på blocket. Den är inte värd så jättemycket han tänkte väl sätta ca 400 som pris och kanske tillåta en 100-lapps prutning säger han =). Han har två studiedagar framför sig nu så han har tid att fixa.
Så ska han skruva av de delar vi kan ha nytta av som t.ex lås, framhjulet, cykelkorg och lite annat från den som är helt paj för att kanske ha nytta av reservdelarna någon annan gång.
Jag gillar när man kan sälja saker vidare så att de kan komma till nytta istället för att bli sopor när det inte behövs. I Måndags sålde han sin förra mobil för 800,- inte så illa - så köpte han en av en kompis för rätt mycket mer men så var det också en ny och fin mobil. Han har en del kompisar som tydligen "måste" byta så fort en ny modell släpps så rent prismässigt gjorde han en bra affär. Idag har han också hunnit med att spela badminton med några kompisar, vilket de nu gör en gång i veckan. Trevlig idé nu när de inte längre har idrott i skolan. Sonen tränar ju dessutom själv nästan varje dag men lite "social motion" är ju inte fel.
Själv har jag suttit i skolbänken idag och det gick bra, man blir rätt trött av att sitta på en stol nästan hela dagen och samtidigt matas med information men det är intressant.
Nu är jag trött och det känns som om det borde vara fredag imorgon men så är det inte =)

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home

 
Hit Counter
Free Counter