Kimmietid

september 23, 2011

Snabb vecka

Denna veckan har gått i racerfart =) men det tycker jag visst rätt ofta. Lite otur har vi haft sonens cykel är helt kaputt =(. Han måste ha en ny och det med en gång, vi tar ju oss fram överallt med cykel. De senaste dagarna har han tagit bussen men han avskyr det lika mycket som jag gör.
Det får bli cykelshopping imorgon, sonens pappa är schysst och tar halva kostnaden plus att hjälper till med inköpet. Cykeln blev ju ordentligt lagad när han blivit påkörd förra året men sedan dess har än det ena än det andra gått sönder. I förra veckan cyklade han bakom en man, båda körde snabbt och då bestämmer sig den här mannen utan att se sig för att tvärnita så att cykeln svängde ut över hela cykelbanan. Sonen hade inte en chans att hinna bromsa och brakade rakt in i honom. Den väldigt otrevliga mannen börjar då svära och ryta åt sonen och säger att det är hans fel och han ska minsann betala för mannens cykel. Vissa människor är inte kloka. Dessutom försökte han hindra sonen (vars första reaktion varit att hjälpa mannen och se till att han var OK, men som snabbt övergick i ilska) att gå därifrån genom att hålla fast honom. Sonen hade turen att det var på en plats med mycket folk och alla runtomkring höll med om att sonen inte gjort något fel utan att det var mannens fel. Sonens cykel fick då ännu en ordentlig smäll av detta och han hade problem med växlarna dagen efter. Sedan trillade någon liten del av och han tog den till vår reparatör som hade de dåliga nyheterna att det skulle bli väldigt dyrt och enligt honom en usel affär eftersom det bara skulle bli nya problem igen. Lite surt men ny cykel får det bli. Kände inte för den kostnaden just nu.
Ikväll hade vi planerat att bara vara hemma och göra hemgjord pizza men med en stor son i huset förändras planerna snabbt. Han for iväg ut med kompisar, de skulle ut och äta och sedan nog titta på en film hos en kompis. Så nu blir det solokväll istället. Går bra det med =)
Hoppas ni har en härlig fredagskväll!
 
Hit Counter
Free Counter