Lakritsknäck
Ingredienser
75 st
10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör
Gör så här
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Vi tyckte det blev jättegott, hade nog gärna haft i lite mer turkisk peppar nästa gång.
2 Comments:
At 2010-12-21 17:45, Helga said…
Tack för tipset!
At 2010-12-22 02:59, Nena said…
Tack för receptet!
Skicka en kommentar
<< Home