Recept
Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney
För4 personer.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 msk smör el margarin
Salt
Peppar
140 g bacon
½ purjolök
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 msk kinesisk soja
1 röd paprika
Salt
Peppar
Servera med:
Rostade rotsaker
Klyftpotatis
Brysselkål
Gör så här
Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet.
Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan.
Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.
Strimla paprikan och lägg i grytan. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och sallad.
4 Comments:
At 2011-12-04 20:39, oskrivnablad said…
Tack!! :-) Det här ska jag definitivt göra i veckan :-)
At 2011-12-05 18:53, Hossan said…
Men alltså.... ska jag behöva göra det själv?! Du vet hur duktig jag är på matlagning, kan inte ens krydda ett par kycklingvingar ;)
At 2011-12-05 20:27, Kimmie said…
Hossan: Hi hi, du kan om du vill - men när det gäller vingarna så blev det väl lite läsfel - Chilipeppar istället för Chilipulver =) - så tog du väl en dos cayennepeppar också för säkerhets skull.
At 2011-12-05 20:30, Kimmie said…
Oskrivnablad: Vad kul, vi tycker det är jättegott. Det smakar mycket.
Skicka en kommentar
<< Home