Jag tror att jag kommer ihåg det trots allt...
Annica bad om Kycklingsoppreceptet och jag skrev att jag skulle skriva det ikväll men jag har nog det i huvudet faktiskt. Det är min favoritsoppa och den enda soppan som sonen äter så jag har gjort den mycket.
2 kycklingfileér som jag tärnar och steker upp litegrann, man kan såklart bara låta den koka med i soppan men jag är alltid nojjig med kyckling och vill vara helt säker på att den är väl tillagad.
I en gryta smälter man en rejäl klick margarin. Sedan fräser jag upp en hackad purjolök, ett par skivade morötter och ett par hackade vitlöksklyftor i detta.
När de har fräst ett par minuter häller jag på ca 4-5 dl vatten och en smulad
kycklingbuljongtärning. Låter puttra en liten stund och sedan i med 3-4 dl minimilda (man kan använda matlagningsgrädde eller riktig grädde om man vill - jag tar minimilda för smaken blir lika god och så är den mager).
Lite örter, färska - torkade eller frysta. Salt och vitpeppar.
När det puttrat en stund tar jag av kastrullen och kör med en stavmixer i soppan så att morötter och purjolök nästan helt mals sönder, soppan får då en härlig färg utav morötterna.
Sedan lägger jag i kycklingen och klipper ner lite gräslök så får den stå och puttra ett tag. Eftersom kycklingen då redan är klar så behöver det inte vara så länge.
2 kycklingfileér som jag tärnar och steker upp litegrann, man kan såklart bara låta den koka med i soppan men jag är alltid nojjig med kyckling och vill vara helt säker på att den är väl tillagad.
I en gryta smälter man en rejäl klick margarin. Sedan fräser jag upp en hackad purjolök, ett par skivade morötter och ett par hackade vitlöksklyftor i detta.
När de har fräst ett par minuter häller jag på ca 4-5 dl vatten och en smulad
kycklingbuljongtärning. Låter puttra en liten stund och sedan i med 3-4 dl minimilda (man kan använda matlagningsgrädde eller riktig grädde om man vill - jag tar minimilda för smaken blir lika god och så är den mager).
Lite örter, färska - torkade eller frysta. Salt och vitpeppar.
När det puttrat en stund tar jag av kastrullen och kör med en stavmixer i soppan så att morötter och purjolök nästan helt mals sönder, soppan får då en härlig färg utav morötterna.
Sedan lägger jag i kycklingen och klipper ner lite gräslök så får den stå och puttra ett tag. Eftersom kycklingen då redan är klar så behöver det inte vara så länge.
4 Comments:
At 2009-05-12 09:04, Hossan said…
Låter gott men alldeles för omständigt för en latmaja som mig :-)
At 2009-05-12 09:48, Kimmie said…
Hossan: Faktiskt går det rätt lätt.
At 2009-05-12 12:27, Annica said…
Mums. Tycker den låter inte så omständig. Men ingen potatis eller ris till i soppan?
Blir att koka soppa här denna vecka
At 2009-05-12 13:17, Kimmie said…
Annica: Nej, bara som den är också brukar vi ha en knäckemacka vid sidan eller ibland har vi haft vitlöksbröd.
Skicka en kommentar
<< Home