Kimmietid

april 10, 2009

Långfredag

Påsken är här, man minns hur lång man verkligen tyckte att långfredagen var när man var liten. Det var inget kul på TV allt var stängt och man träffade sällan kompisar utan var hemma med diverse släktingar på besök. Det är helt annorlunda nu.

Jag började dagen med tvättid, tyckte att jag inte behövde tvätta på fredagskvällen när jag ändå är hemma hela dagen. Sen har jag varit och handlat rejält på ICA och resten av dagen kommer förhoppningsvis bara att bli lugn och skön.
Sonen har tagit en cykeltur till min systers stuga för att lämna lite tidningar till henne. Han hade ingen lust att gå ut och gå med mig och lite får han ju komma ut idag. Kompisar är antingen på påsktillställningar eller bortresta idag. När han kommer tillbaka ska jag gå ut en runda och sedan tänker jag bänka mig på uteplatsen i det vackra vädret med en bok.

Imorgon ska Hossan komma till mig och sonens bästa kompis ska komma hit och sova över, så då ska vi grilla och ha det mysigt med vänner.

Igår kom goda nyheter till sonen med posten - han har preliminärt kommit in på sitt förstahandsval till gymnasiet. Vi hade räknat med det eftersom jag sett intagningspoängen och han låg en bit över redan nu - med de höjningar vi räknar med så bör det vara helt säkert. En bra nyhet i vilket fall som helst.
Skolorna är också lite annorlunda nu - han blev inbjuden till lite party på skolan innan han börjar med mat och roligheter. Trevligt!

5 Comments:

  • At 2009-04-10 13:09, Anonymous Pisan said…

    Grattis till sonen! Jag minns också hur låååång långfredagen var när man var mindre. Hur sjutton kan engelsmännen kalla långfredagen för good friday????
    Här går tvättmaskinen också :-)
    Kram! Tack för uppmuntrande kommentar i min blogg!

     
  • At 2009-04-10 14:13, Blogger -Nena- said…

    Grattis till sonen, skönt att veta att man kommit så långt i alla fall. Här har vi inget fått veta än.

    Hoppas ni får en bra och inte allt för långtråkig långfredag och att det blir en riktigt mysig påskafton tillsammans med vänner.

     
  • At 2009-04-10 16:00, Blogger Kimmie said…

    Pisan & Nena: Ingen tråkig långfredag här i år - vi har jättemysigt har suttit ute i solen med vars en bok och myst.
    Sonen är glad över skolbeskedet.

     
  • At 2009-04-10 16:00, Anonymous Annica said…

    Grattis sonen för väl kämpat! Och grattis mamman till jätteduktig son. och sist men inte minst glad påsk

     
  • At 2009-04-10 16:01, Blogger Kimmie said…

    Annica: Tackar från oss båda, glad påsk till dig med!

     

Skicka en kommentar

<< Home

 
Hit Counter
Free Counter