Kimmietid

juni 10, 2010

Avslutningsdags

Sonen är iväg på sin avslutning som ska vara slut vid 12,30 sedan har han en lång ledighet att se fram emot.

Själv fick jag precis ett samtal angående ett jobb jag sökte imorse där de behövde någon som kunde börja på Måndag, det hade jag gärna gjort men det var ett vikariat och det var fasansfullt dåligt betalt, ungefär lika mycket före skatt som jag nu har efter skatt. Det kändes inte lönt att ens gå på intervju, det skulle sänka min A-kassa totalt om jag inte hade fått ett nytt jobb direkt efter. För den lönen får de nog hitta någon väldigt ung eller någon som har maka/make som fyller ut banksaldot.
Typiskt när nu någon ringer upp att det ska vara på det viset.

Nu ska jag kolla om det har börjat regna, det kom några enstaka droppar när jag var ute för en stund sedan - om inte så ska jag återigen ge mig på det eländiga ogräset på uteplatsen.

4 Comments:

  • At 2010-06-10 19:29, Anonymous Helga said…

    De3t verkar ju nästan lite skumt att det ska vara så dålig lön. klart de vill att man ska komma på måndag då. Någon kanske inte tänker sig för och tar jobbet!

     
  • At 2010-06-10 19:35, Blogger Kimmie said…

    Helga: Det var ett mammavik där den anställda vikarien hoppat av i sista minuten. Hade man varit helt desperat och varit på slutet av a-kassedagarna så hade man kanske varit tvungen men jag är inte ens arbetslös officiellt än och även om jag gärna vill jobba så vill jag ha en skälig lön i varje fall.

     
  • At 2010-06-11 20:25, Anonymous -Nena- said…

    ´Kan man ju förstå varför vikarien hoppade av.
    Med sådan lön kan det vara svårt att hitta en som vill ha jobbet.

     
  • At 2010-06-12 12:10, Blogger Kimmie said…

    Nena: Hon hade fått ett annat jobb och då var det nog inte så svårt att välja.

     

Skicka en kommentar

<< Home

 
Hit Counter
Free Counter