Kimmietid

maj 05, 2010

Praktikplats fixad

Vi har letat ett bra tag efter en plats där sonen kan vara under två praktikveckor som nu närmar sig med stormsteg. Tanken är egentligen att skolan ska hjälpa dem att hitta något inom det fält de pluggar men enligt skolan så vill företagen bara ha tvåor och treor för de har hunnit lära sig mer och kan vara till verklig nytta för företagen. Tydligen ringer t.o.m firmor och ber om att få ha treorna hos sig men ettorna har ingen chans. Så skolan har sagt att vilken praktikplats som helst är bättre än inget och om man inte lyckas själv så får eleverna vara på skolan. Så sonen har försökt med hamburgerrestauranger och allt möjligt men utan resultat. Nu har det fixat sig med att han kan vara på sin pappas jobb.
Han drog länge på det eftersom det blir VÄLDIGT tidiga morgnar men de flesta av kompisarna har fixat med släktingar så då ville han inte vara kvar på skolan.
Blir säkert jättebra!

Nu ska jag cykla över till sonens pappas lägenhet och slänga in papper som behöver fyllas av arbetsgivaren i hans brevlåda så att allt blir officiellt klart också.

3 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home

 
Hit Counter
Free Counter