Kimmietid

september 27, 2009

Vaccination - jobbigt beslut

Jag var ju tidigare helt bestämd på att jag ville vaccinera mig mot den nya influensan, men jag hade bestämt mig för att ta reda på så mycket som möjligt först.
Det var inte det lättaste - man kan googla och söka och man hittar en massa helt vilda teorier som är både för och emot.
Jag bestämde mig för att fråga människor som jag litar på och har respekt för vad de tycker. En väninna är gift med en läkare och han säger - Aldrig att han ska ta det vaccinet! Nähä? Sen har jag en väninna vars man jobbar med mediciner och han säger att det är antagligen ofarligt men onödigt om man inte är i riskgrupperna. Jaha? En tredje är också läkare mer inom allmänmedicin och han säger att det finns ingen anledning att ta chansen och ge friska ungdomar ett vaccin som man inte är helt hundra på säkerheten i.
Ja, det var ju inte vad jag ville höra egentligen =) men sonens pappa och jag har nu bestämt att sonen ska inte ta vaccinet och jag kommer nog inte att ta det själv heller. Men jag känner ett visst obehag inför beslutet trots allt - man vill ju alltid göra det rätta.

4 Comments:

  • At 2009-09-28 09:12, Blogger Helga - precious said…

    Hm... jag hade helt klart tänkt att vi skulle vaccinera oss... nu blev jag tveksam.

     
  • At 2009-09-28 09:28, Blogger Kimmie said…

    Helga: Visst är det ett svårt beslut.

     
  • At 2009-09-28 10:22, Anonymous -Nena- said…

    Usch ja det är inte lätt.
    Jag var velig men idag fick lilldottern lappen med att hon skulle ha den men när hon sedan kört hemifrån började jag tvivla igen.
    Ska snacka med maken igen i kväll och ändrar vi oss så får jag ringa skolsköterskan.

     
  • At 2009-09-28 10:27, Blogger Kimmie said…

    Nena: Jag tycker det är jättesvårt, vi har inte fått någon lapp från skolan än men jag funderar mycket ändå.

     

Skicka en kommentar

<< Home

 
Hit Counter
Free Counter