Kimmietid

oktober 21, 2013

Måndag igen

Så försvann ännu en helg, snart är det jul i den takt som det går nu. Sonen har faktiskt kommit med en julklappsönskan - en rakapparat, trevligt när han önskar sig något annat än pengar. Till födelsedagen är den huvudsakliga önskan just pengar. Han och ett gäng kompisar funderar på att sticka till London över nyår och då behövs det pengar =). Så han kommer att få just det + att jag köpt ett par T-shirts av hans favoritmärke också tänkte jag fylla en presentkasse med lite goda öl och cider att sätta pengarna ihop med. Så födelsedagspresenten är uttänkt och klar.

I slutat på veckan har sonen sin första tenta på nya utbildningen och han är lite nervös inför detta - håller tummarna för att det ska gå bra.

oktober 20, 2013

Matlagningssöndag

Har blivit så några Söndagar nu att jag fått dille på matlagning. Idag har jag efter att först besökt gymmet och ICA satt igång med lite av varje i köket.
Först gjorde jag en stor gryta av min senaste favorit som är en god krämig tomatsoppa med kryddig korv i, det blev till en hel del jobbluncher.
Sedan gjorde jag en pizzasallad som ska stå någon/några dagar i kylen för att nå bästa smak, bra tillbehör till många olika rätter.
Så hade jag köpt en skinkstek och hade först tänkt göra den på vanligt svenskt sätt men kände inte riktigt för det så på nätet hittade jag ett recept att göra den på lite grekiskt sätt.
Den står i ugnen nu och doftar gott, har redan varit inne i 1,5 timme och lika lång tid är kvar - alltså låg värme. Gned in den med grovsalt och rosmarin, skar några hål där jag tryckte in vitlöksklyftor och sedan in i ugn på galler med form under för att fånga upp droppande köttsaft. Mot slutet ska man ta ut den höja temperaturen lite och pensla över den med flytande honung och ha i ugnen en liten stund till. Honung ska jag egentligen inte äta men i detta fall ser jag det som lite krydda bara - det lät gott tyckte jag och kött som tillagas länge brukar ju bli väldigt gott.

Helgen har i övrigt var skön men gått alldeles för fort, ser fram emot att jag ska ha några semesterdagar i samband med Alla Helgon helgen, det kommer att bli en långhelg på hela 4 dagar. Vi ska då också fira sonens födelsedag och det blir skönt att kunna baka och fixa med mat i lugn och ro inför kalaset istället för att stressa på kvällar efter jobb.

oktober 19, 2013

Fick min julmust =)

Hade fått ett reklamblad från ÖB och de hade julmust av båda sorter så när jag ändå var i närheten med andra ärenden så blev det 6 styck 1,5 liter som fick följa med hem =) - har smakat första glaset och det smakade fint =)

oktober 18, 2013

Härliga fredag

Det är fredag och det känns välkommet! Ska bli härligt med ett par sovmorgnar =). Blev vansinnigt sugen på julmust idag så jag gick in på ICA när jag kom hem med förhoppningen att det kommit in, det hade det men inte light och jag gillar inte vanlig läsk alldeles för sött så jag får vara utan musten ikväll och leta vidare någon annan dag =).

Ha en fin helg!

oktober 17, 2013

Tacokväll

Ikväll blev det tacokväll för oss - sonen äter oftast ute med vänner på fredagar så fredagstacos är inställt - denna veckan blev det då torsdagstacos =).
.

oktober 14, 2013

Ginza fynd

Hamnade på Ginzas hemsida för någon vecka sedan och de hade filmrea, jag beställde 17 stycken med frakten inräknad kostade de mig 200,-.
Dessutom var det inte vrålgamla, okända filmer utan en hel del intressant. Så ikväll blir det filmtajm - det blir nog "The other woman" med Nathalie Portman.

Kvällens middag blev köttfärsjärpar som innehåller vitlök och ajvar, det blir mycket smak. Till det Tzatziki, klyftpotatis till sonen, sallad till mig.
Jättegott!

oktober 13, 2013

Söndag igen

Så sitter jag här och skriver att det är söndag igen, hösten har kommit på riktigt vackert färgade löv och en del riktigt vackra dagar med sol. Men idag är det genomgrått och småmörkt. Jag har bara ett problem med hösten och det är mörkret, det kan vara mysigt om man bara ska vara hemma och jag älskar att tända stearinljus men när man stiger upp 5,30 i kompakt mörker och cyklar till jobb i samma mörker blir man lite tröttare. Ännu så länge är det ljust fortfarande när jag slutar jobba men det är inte långt kvar tills det är mörkt då också.

Stora förändringar är på gång på jobb, jag är på min femte chef på 3 år och det kan bli ett byte igen vid årskiftet. Det är lite småjobbigt att byta hela tiden men ett byte vid årskiftet hade nog varit positivt just nu har jag en chef som jag bara ser då och då på något möte. Trevlig är hon och verkar duktig men det funkar bättre med någon i närheten tycker jag.

oktober 09, 2013

Utbildning/träning/nytt recept

Rubriken sammanfattar en del av min dag. Var på jobb på förmiddagen och har sedan varit på utbildning. Sedan blev den en cykeltur hem - byta om och ett pass på gymmet. Fick cykla hem därifrån i ÖSREGN blev helt genomblöt.
Efter duschen och när jag fått på mig torra kläder igen så testade ett nytt recept som var enkelt att laga och som blev ganska gott, ingen superhöjdare men bra vardagsmat. Jag tog en ugnsform och smälte en klick smör i den i ugnen, när det var smält la jag ut ett paket tinad torsk och skvätte över lite citronsaft, saltade och pepprade lite och sedan rörde jag ihop en burk creme fraiche med persilja, dill och gräslök (alla örter från frysen). Så bredde jag detta över fisken och sedan på med en handfull riven ost och in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Som sagt skönt med lättlagad vardagsmat. Sonen föredrar lax eller panerad fisk men det skadar inte att pröva något nytt ibland.

Denna veckan så här långt har jag både måndag och tisdag legat på sängen och tittat på film på kvällen och sedan har jag somnat i vettig tid, vilken skillnad det gör när man får de sömn man behöver =)

oktober 03, 2013

Så sprang några dagar iväg

Imorgon är det fredag igen =). Idag efter jobb tog jag en liten tur till Mobilia köpcenter och köpte mig en blå sweatshirt och en fräck sjal med flera färger även den blå från tröjan. Det har blivit lite kyligt på jobb så jag behöver lite fler tröjor som är lagom varma. Det blev H&M eftersom jag behöver hålla lite i slantarna också. Om lite drygt en månad slutar sonen vara tonåring - han fyller alltså 20! Då får det bli lite extra fin presenter också kalas förstås och kort efter det närmar sig ju julen och den är i år hos mig. Så nu får jag låta bli att köpa kläder ett tag och vara lite ekonomisk =).

Inför denna helg har jag skrivit en lista på lite som ska klaras av, fönsterna ska putsas, håret ska färgas och badrumsskåpen ska städas. Utöver det ska det kopplas av =)




 
Hit Counter
Free Counter