Kimmietid

april 25, 2013

Imorgon är det fredag igen

Som vanligt går det fort, härlig dag idag. Jobbet har flutit på bra solen har strålat. Efter jobb blev det en snabb ICA-tur för att handla hem lite gott inför helg. Köpte några färdiga grillspett och lite god korv så det blev enkelt men grillat ikväll. När vi ätit vår goda middag så bestämde jag mig för att inte slösa bort den vackra kvällen utan det blev en timmes promenad, så härligt!
Hemma igen så har jag snackat bort en stund med Hossan via Skype och sedan renbäddat min säng.
Igår var jag och inhandlade lite tomatplantor så i helgen hoppas jag på att få upp resten av utemöblerna och att plantera lite. Kör plantorna i stora krukor som jag kan ta in ifall det blir för kallt för dem.

april 16, 2013

24,8 grader

...det säger min termometer om temperaturen på min uteplats. Det är mitt i solen då förstås. Hur underbart är det! Har currykyckling på spisen som vi ska ha till middag senare, sonen är iväg någonstans med kompisar så jag vet inte riktigt hur dags det blir men det kan kvitta =).

Igår när jag kom hem fick jag ett kul samtal från min gamla chef, han som var min chef i 20 år. Det var när han gick i pension som det gick utför med det gamla stället och halva personalen fick gå (däribland jag). Han ville samla gamla gänget och bjöd hem till grillfest hos honom i mitten på maj. Jättekul!
Han hade t.o.m fått personalen som jobbade på stockholmskontoret och köpenhamnskontoret att ta sig dit. Det ska bli härligt att se dem igen. Tackade glatt ja och insåg sedan att detta är långt ute på vischan och jag har ingen bil. Men jag fick lite senare ett mail från pratkamraten som också tyckte det var kul och hennes man har redan lovat att skjutsa. Jag har ju haft kontakt med en del av dem och träffade pratkamraten för bara några veckor sedan men en del har jag inte sett på över 3 år.

Sedan har det kommit en jobbig nyhet på jobb, den gamla kollegan som jag är vikarie för får inte förlängt på sitt "nya" jobb och vill därför komma tillbaka så jag vet inte riktigt vad som kommer att hända på jobb. Alla chefer vill ha mig kvar och min chef har sagt att han ska göra allt så att jag får vara kvar men eventuellt kan jag bli förflyttad inom företaget, det vill jag ju inte riktigt men jag tänker vara positiv - den förra förändringen som jag inte bett om blev fantastisk så det kan bli så även denna gång. Har även sökt ett annat jobb inom samma område för att inte sitta passiv men om det går så väljer jag att lita på chefen som jag tycker är fantastisk och som har satsat så mycket på min utveckling. Skulle jag bli förflyttad har jag fortfarande samma chef och det vore skönt.

Bara till att kämpa på!

Njut av våren!!!!

april 14, 2013

Söndag morgon

Ganska tät dimma har vi i Malmö, men det ser ut som om det ska lätta och solen verkar finnas där bakom. Fåglarna kvittrar och det kan nog bli en fin dag.
Jag hoppas på att vi ska få till vår grillpremiär idag =).
I övrigt inte så mycket inplanerat för dagen, ska ta mig en promenad tänkte jag och stryka tvätten. Kanske en liten visit hos min syster som fortfarande är sjukskriven efter sin superjobbiga lunginflammation.

Ha en fin Söndag.

april 10, 2013

Färdigutbildad för denna veckan

Har varit lite småtungt att fara iväg på utbildningar 3 dagar i rad. I Måndags var det på förmiddagen och det var intressant och bra men när jag kom till jobb blev det lunch äten vid skrivbordet och full rulle direkt. Igår var det på eftermiddagen, det kändes inte sådär jättemeningsfullt jag kunde fått den infon i ett mail. Men det blev i varje fall inte så lång tid som de uppgett så jag han tillbaks till jobb ett tag till efteråt.
Idag var det eftermiddag igen och det var huvudsakligen information om ännu ett nytt datasystem vi ska ha, intressant javisst men tröttande att bara sitta och lyssna och titta på Powerpoint presentation. Våra datautbildningar brukar innefatta att man själv sitter vid en dator och testar och det är mycket roligare.
Slutade en liten stund innan vi skulle så jag passade på att besöka Lidl fick med lite udda grejer där ifrån sånt som inte finns på ICA.

Ser fram emot två hela arbetsdagar nu där jag kan få undan en massa. Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt är riktigt trött i huvudet.

april 05, 2013

En decimeter...

...är inte så mycket men när man klipper av ca en decimeter hår så gör det stor skillnad. Har varit hos frisören och är supernöjd =). Hoppas bara jag kan få till det lika fint själv. Jag sa att det måste var lättfixat och hon sa att den talang jag behövde var att kunna rufsa... känns som om jag kan klara det =).

Ikväll blir det hemmakväll och imorgon ska jag ut med favoritkollegan, mysigt!

Ha en fin helg!

april 01, 2013

1 April

Inte lurad än, inte vad jag vet i varje fall =). Har njutit av solen även idag, det blev nästan 2 timmars promenad och sedan också en cykeltur - underbart!
Sedan har jag haft sonen till hjälp, får dra nytta av all denna styrketräning han håller på med vi har burit runt tunga möbler. Har inte möblerat om men burit fram båda stora tunga sofforna samt det tunga glasbordet med metallunderrede och gjort riktigt rent under och bakom, man kommer inte åt överallt i den vanliga städningen samt gjort rent under stora tunga ryamattan i vardagsrummet också. Känns bra!
Sedan var det fortfarande inte slut på energin jag fått från solen så jag började röja lite på uteplatsen också det hotas förvisso om mer snö i veckan men nu har jag i varje fall börjat.

Har lagat lite mat precis också tänkte testa ett nytt recept som lät gott ikväll men fick precis SMS från sonen att han nog tänker äta ute så då har vi middagen mer eller mindre färdig tills imorgon kväll istället så tar jag något lätt till mig själv ikväll bara.

Imorgon är det jobb igen, känner mig rejält utvilad efter denna härliga påsk så det känns bra. Det blir ännu en halvdag på jobb och utbildning på eftermiddagen.
Kollegorna har börjat skämta om hur välutbildad jag ska bli egentligen =), dessa kurser har dykt upp som erbjudanden under en längre tid och när jag anmälde mig insåg jag inte hur mycket som skulle hopa sig på samma tid. Har 3 utbildningsdagar (halva) veckan efter nästa.
Så har min syster äntligen fått komma hem från sjukhuset, hon är rejält trött men på bättringsvägen tydligen hade hon både rejäl lunginflammation och blodförgiftning inte konstigt att hon var helt väck. När jag hälsade på berättade hon att hon i feberyra sagt till någon sjukvårdspersonal att hon kände igen personen och frågat var han jobbade =). När han svarat att han jobbade här så hade hon sagt - nä jag jobbar inte här =). Ibland blir det snurrigt men det känns skönt att hon börjar bli bättre, hon kan nu föra ett telefonsamtal utan att bli helt flåsig.

Denna vecka ska jag också ta mig i kragen och boka tid hos frisören har skjutit upp det några månader och det är välbehövligt.

Hoppas er påsk har varit underbar!
 
Hit Counter
Free Counter