Kimmietid

september 30, 2012

Söndag

Har varit ute på en promenad i solen, det blåser rejält men det är härligt att se solen. Har också varit en sväng till ICA och ska snart sätta igång med stryktvätten - mina vanliga söndagsysselsättningar.
Ikväll ska jag och Hossan gå på bio, det var längesedan sist. Vi ska se Hypnotisören - ska bli kul.

september 29, 2012

Flängt runt en hel del

Började med att cykla till Mobilia, där blev det inte mycket gjort. Jag hittade inga kläder men fick köpt en present. Sedan stack jag vidare till ett annat köpcenter och där hade jag bättre tur. Hittade ett par snygga svarta byxor =), det blev ingen topp för jag hittade inget jag vill ha men en värdinnepresent hittade jag till en väninna jag är hembjuden till lite längre fram.

Nu har jag roat mig med att sortera en stor hög med papper som behövdes gås igenom.

Shoppingtur

Ska dricka upp kaffet sedan ska jag ge mig iväg ut på shoppingtur. Vill hitta ett par svarta jeans, någon topp och behöver lite strumpor. Så ska jag leta efter någon hårvårdsprodukt som sonen vill ha men inte lyckats hitta, får se om jag har bättre tur =).

Ha en fin lördag!

september 26, 2012

Imorgon är det Torsdag igen

Kändes som om det var ett par dagar sedan sist jag skrev något här men det visade sig att det var i Torsdags så nästan en hel vecka har det gått.
T.o.m sonen tycker att tiden rusar och han som är så ung - då beror det inte bara på att man börjar bli gammal att det känns så =).
Har ägnat kvällarna åt att maila väldigt mycket med det tjejgäng som jag känner sedan lågstadiet - vi har haft det väldigt svårt för att få ihop en kväll då de ska komma hit men nu har vi äntligen hittat en kväll i mitten av oktober då vi alla kan. Det är nästan löjligt att det kan vara så svårt. Så har jag hitta Songpop på facebook och det är lätt att fastna där - sen att man är bäst på 80-talsmusik kan väl inte vara något tecken på att man inte längre är sådär ung, eller ? =)

september 20, 2012

För honom är det helg

Sonens skolvecka är avslutad, han har de flesta fredagar "lediga". Det finns oftast en hel del jobb att göra men inga föreläsningar. Alltså kan han vara uppe sent ikväll och många av hans pluggande vänner har samma upplägg. Så han har gett sig iväg till filmkväll hos en kompis =). Han lär sitta med böckerna imorgon igen men han kan sova ut först. Själv ser jag fram emot fredag imorgon, en After work inbjudan finns inför morgondagen men jag tror faktiskt inte att jag orkar - det kommer fler =)

september 19, 2012

Mitt i veckan

Så var det Onsdag och idag har vi sol men oj vad det blåser här i Malmö. Jag frös lite i morse när jag cyklade till jobb, får nog ha en extra tröja på morgnarna snart. Sonen sitter och pluggar matte på sitt rum och jag fixar med vår middag, sonen får spagetti med köttfärssås och till mig blir det köttfärsfylld paprika. Måste komma igång mer med att träna, har inte haft riktig ork och lust nu på ett tag. Får skärpa mig där =)

september 17, 2012

Det är inte bara helgerna som går fort

Även vardagarna rusar på, har trevligt sällskap på kontoret just nu. En kvinnlig chef som jag kommer bra överens med har tillfälligt flyttat in till oss eftersom hennes dator lagt av, kul att byta ett par ord då och då och praktiskt när jag behöver fråga henne saker att hon bara är ett par meter bort =). Ikväll har vi grillat, vi skulle äta fisk hade jag tänkt men när jag cyklade hem och kände sommarvärmen som vi har idag så ångrade jag mig. En snabbrunda till affären - kom hem med lite karré och haloumi. Lagade till fisken också så den ska vi ha imorgon istället. Så är det tydligen tupperware säsong, har idag blivit bjuden på två sådana party av kollegor =). Tackade nej till båda, det är trevliga människor men jag har plastburkar i stora mängder och jag vet att jag kommer att köpa något som jag inte ens behöver om jag går =)

september 16, 2012

Idag är det Söndag på riktigt

Igår morse vaknade jag och kände mig irriterad, hur i hela friden kunde det redan vara Söndag jag hade ju inte hunnit med någonting i helgen. Sedan vaknade jag till lite bättre och insåg att det var Lördag igår - mycket bättre =). Igår kväll var jag hos en kär gammal vän som fyllde halvjämnt, hon bjöd på god mat och gott vin och det var trevliga människor där så det var en bra lördagskväll. Det märks att man blivit äldre och mer försiktig, hon bor tvärs genom stan för min del så lite obehagligt är det allt att cykla ensam hem på kvällen. Både hon och jag bor i bra områden men det finns några som man ska igenom för att förflytta sig mellan våra områden som kanske inte är de trevligaste ställena att vistas på under kvällstid. Sånt tänkte man inte på när man var yngre. Nu ska jag sätta igång med lite söndagssysslor, en runda till ICA ska testa nytt recept ikväll - kycklingfilé med baconströssel och en sås med philadelphiaost i. Tyckte det lät mumsigt. Så ska tvätten strykas men först ska jag dra på mig gympaskorna och gå ut och gå. Ha en fin Söndag!

september 13, 2012

Jag blev sjuk

Man kan tyvärr inte bestämma sig för att inte bli sjuk, kommer det så kommer det. Jag mådde inte bra i Tisdags morse men gick till jobb. Åt Panodil men när klockan var ett såg jag ut och mådde som ett vrak så då gick jag hem. Har sedan varit hemma både igår och idag och nu känner jag mig bättre. Så imorgon blir det jobb igen, blir som Måndag och Fredag på en gång. Har sovit och tittat på löjligt mycket film dessa dagar. När jag ändå varit hemma har jag haft en gulaschgryta som stått och puttrat på spisen och doftat underbart. Orkade inte gå och handla också låg det ett paket grytbitar i frysen, blir hur bra som helst. Sonen är på väg hem skolan slutade 3 idag, imorgon har han riktigt konstiga tider - börjar vid ett och slutar vid fem.

september 10, 2012

Febrig

F-n har inte tid med sjukdom och inte lust heller. Med lite tur så känns det bättre imorgon om jag får sova gott och tar några panodil. Kändes halvtaskigt redan igår kväll men man kan ignorera en hel del bara på ren vilja. Det har varit rätt jobbigt idag, flera kollegor gick hem under dagen sjuka. Förhoppningsvis blir det inte värre då kan jag gå in på morgonen i varje fall och få undan så mycket som möjligt. Vill verkligen inte smitta sonen nu heller han har fullt upp med allt nytt. Testade trots sjukan nytt recept ikväll, ett thairecept som var jättegott med lite hetta =). Enkelt var det också, kokosmjölk, grädde, purjo, vitlök (rätt mycket), grön curry pasta, chiliflakes också kycklingfilé. Blev riktigt gott, grönsaker till för min del, ris för sonen. Imorgon ska han eventuellt på pubrunda i den stad han pluggar i efter skolan. Först skola från 8 (vilket betyder stiga upp vid 6) och sedan föreläsningar till 17 för att följas av en pubrunda. När jag var 18 hade antagligen tyckt att det var toppen nu låter det jobbigt =), men han har valet att inte starta förrän klockan tio på Onsdag så det orkar han säkert med =). Nu ska jag ta mig en kopp te!

september 05, 2012

Ganska nöjd

Hade en sån där dag igår på jobb där jag åt lunch sent för att jag helt enkelt inte hann, jag hann inte ens gå på toaletten. Blev irriterad och ledsen och dessutom utskälld av någon som hade fel på alla punkter men vad gör man, försökte lugnt förklara om och om igen varför både jag och en chef kommit till ett beslut som de inte var nöjda med. I slutändan när chefen väl var där så ändrade de sig såklart och förstod fullständigt vad vi menat men inte kunde de be om ursäkt. Min nya chef såg att det här var inte riktigt som det borde vara och vi har idag suttit och pratat och kommit fram till en möjlig lösning som känns bra för mig. Jag ska få möjlighet att "stänga ner" och kunna jobba ifred. Att bli avbruten var femte minut är inte bra när man utför sysslor som kräver koncentration. Känns hoppfullt, för trots att jag sliter som en galärslav så gillar jag mitt jobb. Middag är på gång här hemma, vi testade ett nytt recept för någon vecka sedan som både jag och sonen verkligen gillade - köttfärsbiffar med vitlök i och i en god gräddsås med kalvfond. Mums!

september 03, 2012

Han såg lite sömnig ut

Sonen kom upp utan problem men han såg inte så pigg ut imorse =). Han hade tagit sig dit utan problem och slutade vid tre så han kom hem bara lite efter mig eftersom han var iväg och köpte en miniräknare på vägen hem. Vi har riktigt sommarväder idag så vi passar på och grillar även idag, denna gång hemgjorda burgare så jag fick springa in till ICA idag också för att köpa oxfärs. Jag ska äta min med sallad istället för bröd, vill fortsätta min sunda stil fast lite fusk blev det i helgen när jag blev akut sugen på salt lakrits. Man kan ju inte alltid vara duktig =).

september 02, 2012

Ännu en morgonpromenad

Även idag kom jag iväg vid 9-tiden på en skön morgonpromenad, idag var det dock ingen sol utan ganska grå moln omkring mig istället. Men jag klarade mig från regn och har nu tagit en dusch och ätit en frukostomelett. Har inget speciellt planerat för dagen förutom att stryka tvätten och besöka ICA. Imorgon är första morgonen då sonen ska upp jättetidigt för att hinna pendla med tåget till skolan. Han kommer att behöva stiga upp nästan lika tidigt som jag gör, men jag börjar jobba en timme tidigare än vad hans skola börjar. Han lär väl kunna sova 15-20 minuter längre än mig och det är bra för då hinner jag bli klar i badrummet innan han vill åt duschen =). Tror det blir en filmmys söndag för min del, har fått hem "Järnladyn" från Lovefilm. Ha en fin Söndag!

september 01, 2012

Pigg och utsövd

Vaknade och kände mig fylld av energi, underbar känsla. Dessutom sken solen därute klockan var runt 9. Så det blev på med gympaskorna och ut och promenera direkt. När jag kom hem blev det dusch och frukost och sedan cyklade jag en massa ärenden. Var först på systembolaget och köpte hem lite vin, sedan på ÖB och laddade upp med lite av varje som är billigt där. Cyklade hem och lämnade grejerna och cyklade sedan till EKO-hallen för att se om de hade några termo-muggar. Sonen har kommit fram till att en sådan kunde vara bra att fylla med kaffe och ha på tåget på morgnarna. Jag vill också ha en eftersom mitt kaffe jämt står och blir kallt på jobb när jag blir upptagen av telefonen eller annat. Det fanns så jag köpte till oss båda. När jag kom hem efter allt detta hade sonen fortfarande inte vaknat. Har också gjort en stor lasagne som jag delat upp och fryst in så att sonen kan ha det att ta med sig till lunch i skolan, nu blir det inte skollunch längre och alternativet blir väl annars oftast skräpmat, oftast kommer det säkert att blir rester att ta med men det är bra att ha något som redan finns klart att ta med. Sedan har det varit tvättid, lite småstädande och även om det är mulet nu så ska nog gå bra att grilla ikväll - fläskytterfilé ligger i marinad. Hoppas ni har en fin helg!
 
Hit Counter
Free Counter