Kimmietid

augusti 31, 2012

Härligt med fredag

Det har ryktats på jobb idag att vädret ska bli fint i helgen! Jag hoppas det stämmer - känner för att ta mig en skön promenad och kanske grilla imorgon. Veckan har flugit förbi, full rulle - jag har fått ny chef och det känns jättepositivt. Jag gillade min förra chef också men han var placerad på annat kontor och jag såg honom bara när det var personalmöte, denna sitter runt hörnet från mig och det känns bättre att ens chef ser och vet vad man gör. Han är dessutom jättetrevlig och lätt att snacka med - känns bra. Sonen är nöjd med sina första dagar på nya skolan, nästa vecka börjar det på riktigt och då blir det riktigt tidiga morgnar även för honom men hans schema ser rätt bra ut. Många fredagar är det arbete hemma och ett par dagar i veckan slutar han ganska tidigt. Hoppas ni får en fin helg!

augusti 29, 2012

Ska bli spännande

Blir kul och spännande att höra vad sonen har att säga om sin första dag på nya skolan. De slutade tydligen inte den tid som stod i brevet, fick ett sms vid 16 tiden att de nu skulle på en rundvandring i staden för att lära sig hitta. Sedan har han en 45 minuters tågresa och på det en liten cykeltur innan han är hemma igen. Mycket nytt att vänja sig vid. Det blir långa dagar ibland men idag var det upprop och de startade först vid 13-tiden. Hoppas att han kommer att orka med pendlandet, det blir förhoppningsvis snabbt en vana. Han har ju tänkt sig att det kan bli en tupplur på morgonresan och att hemresan kan användas till pluggande. Det första året i varje fall och helst hela tiden vill han ju bo hemma. Jag har en av våra favoriträtter på spisen just nu en supergod fläskfilégryta, han får ju ha något riktigt gott efter första dagen i skolan. Imorgon ska de ha en lära känna varandra dag sedan verkar det som om de är lediga på fredagen och så kör den riktiga terminen igång på Måndag. På jobb har det varit en annorlunda dag, på eftermiddagen försvann nästan hela styrkan. Vi var några få som var kvar - ännu en kollega har gått bort i cancer och det var begravning.

augusti 28, 2012

Är det verkligen bara Tisdag

Jag är trött, känner mig nästan redo för helg igen =). Snart dags att börja fixa middag, ikväll blir det lax - med sallad för min del och med potatis till sonen. Ikväll händer det inte mycket, ska bara slappa efter att middagen är avklarad, så kan man få komma i säng i tid för ikväll kan inte sonen komma hem och väcka mig mitt i natten - han ska också upp imorgon så om han bestämmer sig för att gå någonstans måste han komma hem i vettig tid. Lite vardag även för honom är välkommet =)

augusti 26, 2012

Idag ska vi fira

Min systers äldsta son fyllde 30 år förra helgen, då firade han med vänner så idag är det dags för familjefirande. Har köpt presentkort på Brothers som är hans (precis som min sons) favoritbutik och en mjölkskummare till honom. Vi ska fira honom i min systers och svågers stuga och det är skönt för det är så mycket närmare oss än hans lägenhet. Nu ska jag få i mig några koppar kaffe så att man vaknar till ordentligt och sedan blir det en runda till ICA för att ladda upp inför den nya veckan. På onsdag börjar sonens nya liv som högskolestuderande, blir spännande!

augusti 25, 2012

Jag var väldigt trött

Var trött redan vid 22 tiden igår kväll men envisades med att jag skulle se slut något jag tittade på det gick inte så bra =), vaknade på soffan vid halvtre hade nog somnat runt midnatt tror jag så då var det bara till att borsta tänder och byta om och krypa ner. Vaknade vi sjutiden imorse och var då uppe och drack lite och gick på toa sedan slocknade jag igen och vaknade vid 11. Snacka om att sova ut =). Denna helg är sonen hos sin pappa, det var länge sedan sist på en helg. Han har istället varit där när de jobbade tillsammans och sedan har han ju varit bortrest någon helg också. Själv har jag idag inte lämnat lägenheten förutom en tur till soprummet. Har bara varit hemma, strukit tvätten, småstädat lite, sorterat ut lite kläder som jag aldrig mer ska passa i från klädkammaren (för stora) jag har lyckats tappa hela 12 kg. Jag behövde det och vill inte tillbaka till den vikten någonsin igen. Planerar att tappa lite till men det är ingen brådska nu mår min kropp bra, resten är bara rent estetiskt.

augusti 22, 2012

Roomservice

Jag gillar Roomservice på TV och ikväll är det dags för ny säsong, måste jag ju kolla på =), kunde gärna släppt in dem i min lägenhet. I Malmö pågår Malmöfestivalen och sonen har varit där i stort sett varje kväll sedan han kom hem, så även ikväll. Inte dumt med gratis konserter varje kväll. Själv ska jag dit imorgon kväll med en väninna, fast vi är så gamla att vi ska nog besöka 60-talstältet. Visserligen föddes vi på 60-talet så vi var inte så gamla då men musiken är magisk. Mitt försäkringsbolag har fått jobba för oss på sista tiden, har inte behövt använda dem på sådär 20 år men nu har de visat sig från sin bästa sida. Cykelstölden fick vi pengar för nästan omedelbart och idag fick vi också besked att han kommer att fullt ut få det skadestånd han tilldelades under rättegången för det rån han utsattes för i vintras. Vi ville helst att de skyldiga skulle stå för denna kostnad men efter att kronofogden kollat på det så gick inte det. Det blev inte ens någon självrisk tydligen fanns det någon sorts kassa/fond för detta när de tyckte det var lämpligt. Jag känner på mig att vår handläggare var tonårsförälder som inte mådde bra av att läsa vittnesmålen och domen. Sonens kommentar var att det var bra att han får det från försäkringsbolaget men att kravet från kronofogden borde gå över till att gärningsmännen borde bli skyldiga dem istället i framtiden - bra idé tyckte jag, kanske något för framtiden - varför ska man komma undan när man gjort något så fel.

augusti 21, 2012

Hopplös bloggare =)

Blir bara inte färdig till att gå in och skriva något och är helt usel på att hälsa på hos andra. Skärpning på gång =). Lite har hänt sedan sist, vet inte om jag berättade att sonens cykel blev stulen veckan innan han reste på semester - idag har han varit och köpt en ny fin - hoppas han får behålla den lite längre! Den stulna var så pass ny att vi fick full ersättning förutom självrisken då såklart. Sonen är hemma från sin senaste resa och hade haft jättekul och var mycket nöjd, denna resa vann över den förra. Det är säkert för att denna resa var med flera av hans absolut bästa vänner. Fast maten tyckte han nog var lite bättre i Turkiet. När han trodde han skulle komma hem till lite svalka så fick han tji, det är just nu nästan lika varmt här som på semesterorten. En vecka kvar sedan börjar allvaret även för honom.

augusti 15, 2012

Fina stränder och underbart väder

Detta är rapporten från sonens resa, han verkar nöjd! Själv har jag slängts ut i verkligheten denna vecka, jättekul att träffa kollegor som kom tillbaks efter semestern, lite tungt att inse att det inte finns någon gräns för hur mycket jag förväntas hinna med, vi får väl se hur det går =).

augusti 09, 2012

Nu är resväskan framme igen

Söndagsnatt så ger han sig iväg på nästa resa så nu står väskan framme igen och imorgon efter jobb så ska jag tvätta så att packningen kan sättas igång. Ännu så länge är det bara toalettartiklar, badlakan och badskor i väskan. Imorgon är det fredag och då har jag jobbat en hel vecka redan, tiden har gått fort och det har varit rätt mysigt - visst är det mycket att göra men vi har varit ett litet gäng som tagit oss tid att snacka en stund och som alla äter lunch tillsammans. Nästa vecka kommer de flesta tillbaka och då blir det liv i luckan =). Ikväll äter sonen middag hos sin pappa, de skulle äta och titta på en film tillsammans. Risken är stor att sonen träffar kompisar efter detta och kommer hem sent igen men nästa vecka kan jag lägga mig tidigt för då är jag solo så det ordnar sig och när han väl kommit hem är det bara någon vecka kvar innan hans nya spännande liv som högskolestudent startar.

augusti 06, 2012

Första arbetsdagen avklarad

....och förutom att det inte kändes så kul när väckarklockan började väsnas så har det varit rätt kul faktiskt. Full rulle så klart så tiden har rusat fram. Hoppas på att kunna somna lite tidigare ikväll, kommer att bli väckt mitt i natten eftersom sonen ska ut och fira en kompis som fyller år men med lite tur är jag trött nog för att snabbt somna om.

augusti 02, 2012

Snart är det slut på ledigheten

Semestern går mot sitt slut och det känns lite småtrist men ändå rätt ok. Det måste ju ta slut någon gång. I går var jag hemma hos en f.d kollega och grillade, vädret var jättefint så vi kunde sitta i trädgården och mysa. Idag hoppas jag på en liknande kväll fast här hemma och med Hossan, hoppas vädret fortsätter samarbeta så vi kan grilla och sitta ute. Sonen har fått några dagars jobb så han är iväg och trädgårdsarbetar, han har haft en veckas jobb tidigare under sommaren på sin pappas jobb så lite pengar har han lycktas tjäna även denna sommar. När jag sedan har jobbat en vecka så far han iväg igen på sommarens andra utlandsresa, förra gången var det med skolkamrater denna gång med det kompisgäng han nästan jämnt är tillsammans med. Hans nya skola börjar inte förrän i slutet av Augusti, så han har mer ledighet kvar.
 
Hit Counter
Free Counter