Kimmietid

juni 26, 2012

Sonen har det bra

Han har hört av sig några gånger och verkar stortrivas i Turkiet, de har det lite lyxigt eftersom de fått låna ett hus som ena kompisens släkting brukar hyra ut och det är tydligen stort och fint och ligger 50 meter från stranden. Han säger att han badar mer än han gjort på flera år och att de har det kul, tror jag det =). Själv har jag passat på och jobba lite extra nu när jag är själv och bara slänger ihop något lätt till middag när jag kommer hem. Visst har det blivit lite lugnare på jobb men det är ändå väldigt mycket. Jag ska hinna med allt som vi tidigare varit två om under sommaren så att allt är i ordning när ruschen börjar igen och dessutom vara borta i fyra veckor, då har annars kollegan funnits där och jobbat på när jag var ledig och tvärtom. Men det får helt enkelt lösa sig, mitt problem är nog att jag har svårt att släppa taget och vill att allt ska vara lika bra som innan. Senare i veckan ska jag iväg på grillfest med gamla kollegor, hoppas att alla inbjudna kan komma för det hade varit härligt att träffa dem =). Jag vet bara att jag och en dansk f.d kollega har tackat ja. Jag var snabb på att ge besked så hon visste inte då om resten kunde. Det har varit en del kul senaste tiden också, i förra veckan hade vi en träff med nuvarande kollegor som var riktigt lyckad. Det var inget fixat av jobbet utan en kollega drog igång det, vi blev över 40 personer som först hade lite aktivitet och sedan en rolig kväll på restaurang. Har också unnat mig en extra lång lunch en dag då vi var fyra kvinnor på jobb som gick ut och en god lunch och hade mycket att snacka om - mysigt. Nu ska jag hitta lite energi och byta lakan i våra sängar så får jag sova extra gott inatt.

juni 24, 2012

Spännande kväll för sonen ....

... men han är såklart helt lugn =), jag har kollat hans väska ett antal gånger så att allt är med och ställt en miljon frågor om allt han ska ha koll på. Ikväll ger han sig iväg på första utlandsresan där ingen förälder är med och visst känner man lite oro. Jag har egentligen ingen anledning att vara orolig, han är ansvarsfull och smart och reser med goda vänner som är av samma sort, men det är nog inbyggt i mammarollen att alltid oroa sig lite även när de är stora. Om någon timme ska vi äta middag tillsammans, det blir hans favorit - Ryggbiff med pommes och beasås, tja för min del blir det grönsaker istället för pommes men det ska bli gott. Han ska inte iväg förrän vid 21,30 ikväll då han blir hämtad av en av kompisarnas föräldrar och skjutsad till stationen där de ska ta tåget till Kastrup. Man minns ju hur kul och spännande det var =)

juni 16, 2012

Långhelg

Så var studenten avklarad och allt gick alldeles lysande, han var glad och nöjd och en massa av hans fina vänner var här och firade med oss, och några vuxna vänner och släkt så klart. All mat blev god och tårtan vi beställt var jättefin! En bra dag helt enkelt. Han fick fina presenter, från mig och hans pappa fick han pengar och en del glas att börja samla på. Sen fick han mera pengar, en stor låda med ett stort bestickset som var supersnyggt, en Jamie Oliver stekpanna, snygg Orreforsvas och lite annat smått och gott =). Han var jätteglad! Igår blev en dagen i vilans tecken för mig, jag ägnade större delen av dagen till att bara koppla av. Har inte precis skött min diet dessa dagar men idag har jag i varje fall varit ute och gått en runda. Nu är det bara en vecka kvar tills sonen ger sig iväg på första utlandsresan där ingen förälder är med, det blir nog spännande (och lite oroligt för mig). Han ser verkligen fram emot det. Nu ska han ut och köpa skor och jag ska nog dra fram strykbrädan och ta tag i det.

juni 13, 2012

Den stor dagen närmar sig!

Imorgon är det dags! Världens bästa son tar studenten! Jag har sedan jag kom hem från jobb varit igång med förberedelser, så mycket som möjligt vill jag göra i god tid. Så ikväll har den tidigare ugnstekta fläskfileén hamnat i sin italienska marinad så att smaken riktigt hinner kommer till sin rätta. Jag har lagt upp skinkor och salami snyggt på fat och gjort en pastasallad. Alla minipajer, kycklingspett och extra fläskfilé ifall det tar slut ligger och tinar på köksbordet. Så har jag rört ihop två såser med turkisk yougurt som bas, den ena med en massa fetaost och örter i, den andra med vitlök och örter. Har varit ute och torkat av utemöblerna och satt på bordsförlängningen där ute - vi hoppas ju på fint väder om det inte skulle bli så är det inte så svårt att bära in dessa möbler. Slängde ihop en kladdkaka också, eftersom tårtan vi beställt är av prinsesstyp (fast ser ut som en studentmössa) så tänkte jag att det kanske kommer någon som inte gillar grädde - då kan det vara bra att ha. Sonens kostym, skjorta och slips är framhängd och lite annat fixande har det också blivit. Sonen själv är hemma hos en kompis här i närheten, de skulle se en film tillsammans. Efter en superintensiv arbetsdag (inget nytt) så är jag nu rätt trött och unnar mig ett glas vin och en stunds soffhäng. Det ska bli jättekul imorgon!

juni 11, 2012

Måndag

Så var det Måndag igen och stressen har lättat lite, bestämde mig på Söndag förmiddag att gå till jobb ett tag och det hjälpte något oerhört. Jag fick sitta helt ifred och jobba några timmar och hann med så otroligt mycket när jag fick vara ifred och jobba undan. Så idag kändes det lite lättare att komma till jobb, vaknade inte med en klump i magen och nästan andfådd som jag gjort ett tag nu. Stressen finns överallt, en kollega började gråta när hon fick höra att hennes barn fått feber och hon var tvungen att gå ifrån och hämta, oron för hur hon skulle hinna lösa allt på jobb blev för stor. När jag kom hem fixade jag en omgång till med matlagning inför studenten, nu har jag förberett allt som kan förberedas, resten ordnar sig. Sonen är riktigt taggad inför sin stora dag!

juni 09, 2012

Trevlig studentfest

Det var trevligt i Torsdags, skönt att gå bort och äta god buffé med trevliga människor. Vädret var på bra humör och vi kunde sitta i tältet de satt upp i trädgården. Sen blev det lite sömn innan jag var tillbaka på jobb igen klockan 6 på morgonen igår. Man får undan mycket när ingen stör. När eftermiddagen kom var jag så slut att jag knappt orkade sitta. Kvällen blev väldigt lugn, somnade på soffan klockan sju, vaknade till vid nio och tittade en stund på TV innan det blev läggdags. Nu sitter jag här vid köksbordet och steker fläskfileér samtidigt som ska serveras kallt på sonens studentfest på Torsdag, den ska ha en italiensk örtmarinad över sig sedan. Har tidigare gjort två olika minipajer en med parmesan och en med salami, en omgång kycklingspett ligger i frysen ska göra en till imorgon. Så ska vi ha ett fat med lufttorkade skinkor och salamikorvar också, den biten är ju lätt, bara att lägga upp snyggt. Potatissallad köper jag färdig och så ska det fixas lite sallader, kalla såser och frukt. Idag ska lägenheten städas och tvätten tvättas. Jag vet hur man roar sig!?

juni 07, 2012

Snart studentmottagning

Tjatar hela tiden om stressen på jobb och idag har varit nära rekordet. Blev nog lite för bra, har inte hunnit äta och varit så upptagen att jag inte känt någon hunger. Ett par veckor till sedan bör lugnet infinna sig. Ikväll ska jag och sonen och sonens pappa på studentmottagning. Flera av sonens kompisar tar studenten idag men två av dem har vi känt sedan förskoletiden föräldrarna bjöd med oss också. Blir säkert trevligt, sedan lär jag somna kvickt - imorgon är en ny dag på språng och får jag inte ihop allt så kan det hända att jag får jobba en del i helgen också men det hoppas jag slippa.

juni 06, 2012

Nationaldagen

Inte något direkt firande av den precis, varit ute och njutit av att solen tittat fram och så bli det lite grillande ikväll. Det får räcka så imorgon är det jobb igen.

juni 05, 2012

Så bra det kan bli!

Tänker tillbaka på den där dagen när jag fick beskedet att jag skulle bli av med mitt förra jobb (oron, rädslan), det känns så länge sedan och det har ju gått ett par år. Ibland blir förändring som man inte bett om själv ändå till det bästa, mitt jobb är otroligt stressigt men all den bekräftelse jag får från chefer och kollegor är ovärderlig. Mycket sällan går det en dag där jag inte känner att jag är uppskattad - idag har jag slitit som få. Viktiga dataprogram funkade inte när det var stor tidsbrist. Stressen på detta jobb har gjort mig lugnare, jag vet att jag inte kan påverka yttre faktorer men att jag kan fixa det mesta när allt fungerar. Så många kollegor har idag uttryckt sin uppskattning, blev vid några tillfällen nästan lite rörd =). Fick dessutom hejarop via mail från en chef när jag kommit hem. Jag hade mycket bättre lön på mitt gamla jobb men jag cyklade sällan hem med ett stort leende. Ibland blir det så bra ändå!

juni 04, 2012

Sommaren kom tillbaka!

Det känns trist med detta väder, så många som nu börjar ta studenten. Vi har ju lite tid kvar det är först i slutet av nästa veckan sonen tar så man kan väl hoppas men det är trist att det fina, varma tycks ha rymt. Festen hos min syster i helgen var superkul, min son tittade lite frågande på mig när jag kom hem sådär halvfyra på morgonen =). Det är oftast mer hans jobb att komma hem så dags. Människor som jag inte träffat på evigheter som är jättetrevliga var där så kvällen blev väldigt lyckad. Igår blev därför en trött dag men jag såg till att gå en extra lång promenad efter att ha fuskat från dieten på lördagen, var i ärlighetens namn rätt avslagen - är dåligt tränad på att dricka flera drinkar =) - det var det värt! Idag har det varit fullt upp som vanligt och på Onsdag är det en ledig dag igen. Ha det gott och så hoppas vi på att solen kommer tillbaka mycket snart - senast till på fredag här i Skåne när det firas student hemma hos Nena och redan imorgon i Uppsala när det firas hos Helga =)

juni 01, 2012

Fel på bloggen

Sorry att texten jag skriver blir helt kompakt, jag delar upp i olika delar men allt kommer ut som en lång rad av ord - ser trist ut.

Speedad

Är helt uppe i varv, men jag känner inte att jag mår dåligt av det så det är nog ok. Det är totalstressigt på jobb och samtidigt är det en del som ska fixas inför den kommande studenten =). Idag har varit den mest stressiga dagen sedan jag började på detta jobb och det säger inte lite. När jag kom hem var jag så i farten att det snabbt blev besök på ICA sedan fixade jag en omgång minipajer som nu ligger i frysen. Har sedan tidigare gjort en omgång mini-parmesanpajer och nu gjorde jag en omgång mini-salamipajer. Kycklingfilé ligger och tinar i köket nu, imorgon ska jag göra kycklingspett. Har dessutom tvättat och fixat en del annat. Man blir väldigt effektiv när man rusat runt i flera veckor. Imorgon ska jag också på fest hos min syster, tyvärr har vi just nu något som liknar höstväder hoppas det blir bättre. Det är stugfest och blir mycket roligare om solen tittar fram. Problemet är att stressen gör att jag blir sjukt trött på kvällarna så jag hoppas att jag lyckas sova lite längre imorgon så att jag kan vara lite extra social. Om vädret är anständigt funderar jag dessutom på att cykla ut och se om en klänning som jag vill ha finns, provade en på en KappAhlbutik i veckan som jag tyckte så mycket om. Men den var för stor och så klart fattades storleken jag vill ha, det fanns mindre men det går ju inte heller. Det är lite konstigt med kläder just nu, har tappat en del kilon och en del kläder känns för stora, samtidigt vill jag tappa lika mycket till och då känns det onödigt att lägga pengar på nya kläder men en klänning som ska sitta ganska löst kan jag nog ha rätt länge ändå. Har under veckan klippt av mig ca 1 dm hår och är supernöjd med det "klippet" - stortrivs med min nya frisyr =). Tyvärr finns det oftast något mörker som hänger över oss ändå - Finaste Hossan förlorade sin älskade katt igår och jag vet hur hårt hon tar detta, det var en familjemedlem. Har tänkt på henne hela dagen mitt i all rusning. Nu tittar jag samtidigt på Lets Dance och hejar stenhårt på Anton.
 
Hit Counter
Free Counter