Kimmietid

maj 27, 2012

Det var väl givet...

För mig var det givet... bästa låten sedan ABBA vann =)

maj 26, 2012

Städning pågår

Känns nästan lite dumt att städa när det är så fint väder ute men dammtussarna förökar sig för snabbt om jag inte jagar fatt på dem =). Städade nyss en hylla i sonens rum (det borde han göra själv) tänkte att om han såg hur fint det blev i den så ökar kanske lusten att ta den andra själv. Nu är alla tidningar i tidskriftshållare och böckerna står i fina rader och allt annat är avtorkat och rent. Tonåringar har en förmåga att bara lägga grejer på hög - inte snyggt. Ska snart ge mig på mitt eget sovrum som är mer lättstädat för jag har inte en massa prylar överallt på samma sätt. Där är mest bara att damma, dammsuga och torka av golvet. Ikväll är det dags för Melodifestivalen och då håller jag tummarna för vårt svenska bidrag som är det bästa på mycket länge.

maj 25, 2012

Trött idag - kul igår

Det blev en riktigt trevlig kväll igår, vi lyssnade på bra musik och tog oss några glas vin. Mys! Jag och f.d kollegan hade kul och mycket att skvallra om, sedan slöt ett par andra jag lärt känna via jobb också upp och vi blev en liten grupp som hade det riktigt trevligt. Det var kanonväder och vi satt utomhus. Så härligt. Det blev inte så sent, jag var hemma strax efter tio men det tar alltid en stund för mig att varva ner så jag somnade sent och idag har varit en trött dag. Det är mer än full rulle på jobb så helg känns välbehövligt nu. Hoppas solen lyser lika fantastiskt över er och att ni får en fin helg.

maj 23, 2012

Det är riktig högsommarvärme

Hoppas bara att det inte blir som förra året när det var jättefint i maj och sen inte mycket mer. Men man får njuta så länge det varar! =). Jag har det superstressigt på jobb så därför har jag inte orkat skriva så mycket här. Men njuter av kvällarna gör jag! Ikväll ska det snart grillas här hemma, det bli fläskkarré, pommes till sonen grönsaker till mig som tillbehör, ska bli gott. Sedan ska han iväg och lyssna på någon konsert som en kompis (en han haft sedan mellanstadiet) ska uppträda i med sin skola. Imorgon är det min tur att ge mig iväg ut på kvällen, en kollega tipsade om att ett band som ska spela på en klubb här i Malmö där hon kände en del av musikerna så jag och min företrädare på jobb ska gå dit tillsammans. Vi bestämde att träffas ganska tidigt så kan vi hinna med kaffe och snack först och sedan vin och musik =). Ska bli trevligt! Jag är så helt slut när jag kommer hem att jag inte känner för att hitta på så mycket men när man tar sig över den tröskeln blir det alltid kul. För att adressera något helt annat så har en gammal bloggvän som inte längre bloggar men som läser här ibland drabbats av en stor tragedi i sin familj och ifall hon eller någon vän till henne skulle titta in så vill jag säga att jag tänker på henne. Inget är värre än att förlora en närstående alldeles för tidigt.

maj 18, 2012

Slänga, slänga, slänga

Vi har container i området denna helg och då passar man på. Vi har slängt en massa skräp som stod i källaren. En del som fanns i våra klädkammare + att jag igår sorterade igenom en del hyllor i min garderob och slängde en massa gamla t-shirts och skräp som jag inte kommer använda längre. Förutom detta så har vi strålande väder idag, har både fixat på uteplatsen och suttit där ute med kaffekoppen och myst i solen. Härligt är det med långhelg!

maj 17, 2012

Fyra ljuvliga dagar av ledighet

Fick sova ut imorse sedan blev det lång slö frukost! Härlig. Vädret har inte varit något vidare men lediga dagar är inte fel. Har varit och köpt en del av sonens studentprestent från mig och hans pappa, fina glas att börja samla på inför framtiden. Det blev fyra glas som kan användas till juice, vatten eller drink och sex till Shots.
Fina var de och i butiken blev de inslagna till riktigt tjusiga paket. Hans stora present blir pengar men något paket måste han ju få =). Fixade en del av en annan present också och dagen i övrigt har varit lugn. Fixat bort en del ogräs på uteplatsen, tränat och kopplat av. Sonen är iväg och firar en kompis födelsedag och jag har en lugn kväll. Hoppas ni har en fin helgdag.

maj 11, 2012

"Nya kläder"

Har lyckats bli av med 5½ kg och har på detta sätt hittat en massa nygamla kläder som passar fint =). Jättekul att rota runt i klädkammaren och upptäcka att många plagg som bara hängt där i några år plötsligt passar helt perfekt! Dessutom känns de som nya eftersom jag inte kunnat ha dem under den tid jag jobbat på detta jobb så jag har inte sprungit runt i dem där förr. Nyttigt och billigt sätt att förnya garderoben. Lite retfullt att min senast inköpta jeanstunika har blivit något för stor men det kan det vara värt. Är helt överförtjust i mitt promenadband, världens bästa sätt att enkelt och inte allt för tidskrävande få motion. Detta plus skärpning i kosten har gett resultat. Nu kämpar jag mot nästa mål - 5 kg till. Tänkte att jag kanske kunde få känna mig lite fin till systersonens bröllop i sommar, kanske man skulle satsa på en klänning i så fall - det har jag inte haft på mig på många år.

maj 10, 2012

Hjälpsamma kollegor

Idag var en dag av kaos (inte ovanligt) på jobb. Massor av situationer som måste fixas supersnabbt - idag var det inte möjligt att lösa. Vad jag gjorde i min frustration var att anteckna allt som måste lösas på en stor whiteboard vi har, med deadline-tider utmärkta och "plötsligt hände det" =) underbara människor/kollegor som uppskattar hur mycket möda som läggs på att göra deras dagar lättare dök upp en efter en med olika vägar att hjälpa till. Känner alltid att jag ger allt och nästan alltid att det är uppskattat, blev glad idag - fina kollegor som ville ge tillbaka! Imorgon är det fredag igen =)!

maj 05, 2012

Aktiv dag

Lördag idag, härligt! Fick inte min efterlängtade sovmorgon eftersom grannarna flyttar och tyckte det var lagom tid att sätta igång med detta 8 på morgonen. Mitt sovrumsfönster är precis vid trappdörren så den öppnades och slog igen väldigt många gånger + högljutt snack så var det lika bra att ge upp. Istället blev det en runda till ICA, frukost och sedan en cykeltur till Hossan som kommer att vara snäll nog att vara i min lägenhet på måndag förmiddag när ska komma en vaktmästare hit. Så jag lämnade reservnycklar till henne så hon kan komma in. Sedan har jag tagit mig ett pass på promenadbandet och nu är sonen också uppe så när han har ätit klart sin frukost och mornat sig länge nog så ska vi ge oss ut och försöka hitta skor till honom till studenten, kanske hittar jag ett par skor till mig själv också =). Solen skiner här i Malmö så det ska bli härligt att ge sig ut. När vi kommer tillbaks hoppas jag att det fortfarande är fint så att jag kan sitta och njuta lite på uteplatsen. Köpte nya dynor till stolarna där igår alldeles knallröda så det är lite nytt och fint där med. Ha en fin Lördag

maj 01, 2012

Underbart väder

Har tillbringat många timmar utomhus idag och är lite skönt trött från all frisk luft! Nu ska jag snart börja på middagen som idag blir en av våra favoriter - Lax med romsås, Mums! Imorgon är det jobb igen, jobbade i måndags - ledig idag och imorgon är det Onsdag - lite förvirrande men så skönt.
 
Hit Counter
Free Counter