Kimmietid

februari 27, 2012

Sista veckan med gänget

Sista veckan med hela gänget på jobb, två slutar på Onsdag. Det lär kännas annorlunda i slutet av veckan att komma dit och vara två färre i rummet.
Sedan blir det förändringen att jag varje dag kommer att börja tidigt nu, då slutar jag också tidigare så det blir nog bra. På det sättet är jag hemma före 16 på dagen och har gott om tid att motionera lite innan det är dags att laga middag.

Idag hade vi ju nästan helt färdig middag(bara koka potatis och värma resten)så även idag hade jag gott om tid att ta ett pass på promenadbandet.
Imorgon ska jag jobba på förmiddagen och sedan på kurs under eftermiddagen.
Hoppas vädret kan hålla sig skapligt för jag har tänkt cykla runt till de olika platserna. Idag när jag cyklade hem snöade det, hade behövt vindrutetorkare på glasögonen.

Hoppas er Måndag varit bra!

februari 26, 2012

Behöver mer helg

Har haft ganska fullt upp med fixande under helgen, presenter är fixade till kollegan - jag hittade en snygg karaff, en rolig väskpåse att sätta presenterna i och sen hade jag 125,- kvar så då gick till ett ställe som säljer nötter, torkad frukt och liknande i lös vikt och de gjorde en snygg påse med blandat sådant.
Så har jag putsat alla fönster, solen gjorde att allt smuts syntes så tydligt att det inte gick att stå ut med =). Lite annat städande såklart.

Här blev det en lång paus =), Har nu en skinkstek på spisen - vi ska ha den till middag imorgon - jag hade tagit ut den ur frysen och sedan bestämde sonen sig för att äta ute med kompisar, de ska på bio ikväll så då lagar jag till den och behöver då bara fixa potatis imorgon - skönt. Ett pass på promenadbandet har också hunnits med.

Nu blir det bara lugn resten utav Söndagen, några extra helgdagar hade suttit fint nu annars =) men det kommer ju. Det är inte så långt till Påsk.

februari 24, 2012

Fixat en del

Vi är många som ville vara med på presenten till kollegan så det är en del pengar som jag ska köpa bra saker för. Har idag köpt presentkort på bio för 300,-, en fin uppsättning med cupcakeformar i silicon med tillhörande receptbok - imorgon ska jag se om jag kan hitta någon snygg karaff - hon har sagt flera gånger att hennes ex tog karaffen i skilsmässan och att hon behöver en ny =).

När jag ändå var igång hittade jag en sak till Hossan också men det säger jag inte vad det är.

Så blev det en snabbis till Konditori Ambrosia som har (i min och sonens smak) Malmös bästa Semlor så köpte ett par sådana som sonen och jag ska festa på ikväll.
Men först blir det sonens absoluta favoriträtt (jag gillar det också) ryggbiff.
Det är nog fritt fram för sonen att ta sig ut och träffa kompisar imorgon, idag märks stor skillnad i röst och hosta.

Ha en fin fredag.

februari 23, 2012

Imorgon är det fredag igen

Det känns som om jag nyss skrev det =). Idag börjar vi äntligen se lite ljusning för sonens del. Han är fortfarande hes och lite hostig och ser trött ut men han mår ändå rätt mycket bättre. Han säger att han blir hemma imorgonkväll också sen hoppas han kunna ut och träffa lite kompisar på Lördag och det ska nog gå.

Idag efter jobb blev det en stund på promenadbandet, var ett tag sedan så det kändes skönt. Sedan har jag fixat middag som idag blev mozzarella och baconfylld lunchkorv det var gott. Nu blir det bara att ta det lugnt och så kommer jag nog att titta på Lyxfällan.

Imorgon ska jag iväg och köpa present från personalen till kollegan som slutar nästa vecka och så ska jag förhoppningsvis hitta något till Hossan också som närmar sig födelsedag!

Idag när jag skulle cykla hem från jobb fick jag riktig vårkänsla - HÄRLIGT!
Det var sol, klarblå himmel och 7,8 grader - hoppas helgen blir sådan!

februari 21, 2012

Kursdag

Idag har jag varit på kurs, den för mig nya delen som jag ska ta över efter kollegan.
Det gick riktigt bra, jag och kollegan har tränat - jag har fått göra det jag egentligen inte har behörighet till med henne vid min sida och det har gått bra.
Även cheferna har stöttat upp med att de bett mig om hjälp med henne som åskådare och det gjorde stor skillnad idag. Jag kände mig säker och att jag redan kunde väldigt mycket - Så skönt. Efter en stund kom en av lärarna fram och frågade om jag gått kursen tidigare =), (de såg hur vi löste uppgifterna på skärmar) och jag förklarade varför jag kunde så pass mycket redan och då blev jag satt på att handleda en stackare som bara kastats in och inte haft någon info alls. Det kommer absolut att dyka upp situationer när jag inte vet hur jag ska göra men jag har fått rätt bra kontakt med supporten (även här med hjälp av kollegan som ska sluta) så jag känner att jag har någon att fråga.

Sonen har nu lov och är fortfarande sjuk, så trist! Han har nästan helt tappat rösten.
Det är något som går nu flera kollegor på mitt jobb har varit hemma i mer än en vecka med liknande symptom. Han har ingen feber men är jättehes, trött, förkyld och har ont i halsen.

februari 17, 2012

Behövde fredag nu...

...har mått ganska risigt hela denna veckan. Har känt mig febrig flera kvällar och fruktansvärt trött på morgnarna men jag har bitit ihop och pressat på och nu är den FINA fredagen här!!!
Sonen blev förkyld under veckan och ikväll skulle han varit hos sin pappa och ute med kompisar men orkade inte - eftersom hans pappa visste att han skulle ut så hade han gjort egna planer så sonen ville stanna här ikväll och sticka till pappa imorgon istället och det är inte ofta en 18-åring stannar hemma på fredagskväll så jag tyckte det var mysigt.
Detta blev till tonårskille-middag - Biff med pommes frites och bea-sås =) lite sallad blev det också. Så blev det varsin soffa och en film också - mamman myser =)

februari 15, 2012

Finfin post

Idag damp det ner en superfin (borde nästan ramas in) inbjudan till min systersons bröllop som går av stapeln i sommar =) - känner redan hur jag kommer att vara mostern med en tår i ögat när fina gulliga "lillgrabben" ska säga JA till sin stora kärlek.

februari 14, 2012

Vill inte gå och lägga mig

Jag har svårt för att komma i säng när jag bör, men det är tvång som gäller. Inget val om jag ska vara pigg och redo för nya utmaningar måste jag sova.
Så nu blir det tandborstning och en liten stund med boken - sedan tvångskommenderad sömn =) - Wish me luck =)

februari 13, 2012

Bussen

Det gick bra med bussåkandet imorse, har förra vinterns katastrof bussturer i skarpt minne när man kunde stå i 40 minuter utan att se någon buss trots att de ska gå ca var tionde minut. Men imorse flöt det på bra och när jag skulle hem blev det ca 10 minuters väntetid - det kan man stå ut med. Det får nog bli buss imorgon också, gillar inte att halka runt på cykeln.
Har mått lite smårisigt idag och ikväll är det vila som gäller, det är jättemånga sjuka på jobb så det är bara till att bita ihop och hoppas att det inte bryter ut på riktigt.

Ha en fin Måndag!

februari 12, 2012

Söndag, snö och tacokväll

Idag vaknade man upp till en vit omgivning, det har snöat en del och det har lagt sig.
Inte lönt att klaga eller gnälla över detta, är istället glad att jag sluppit eländet så här länge. Har kollat upp buss-tiderna för imorgon så jag är redo.
Inatt kom sonen hem klockan 3, han var här i närheten hos en kompis och de hade varit ett gäng som suttit och tittat på 3 filmer på raken - hur orkar man det? =)

Idag har jag och sonen båda bara varit hemma, jag har varit en snabb runda till ICA men annars inget. Ett träningspass har det blivit, känner fortfarande att det är lite förkylning i kroppen men ville verkligen röra på mig. Ikväll ska vi äta tacos, detta på sonens begäran =)

februari 11, 2012

Fara och flänga

Fick sova gott inatt, sonen kom hem vid halvtolv så det blev inte så att jag blev väckt mitt i natten. Efter frukosten satte jag mig på cykeln och for iväg lite ärenden, det var så skönt att vara ut i dagsljus och med solen som sken så efter den första turen så stack jag hem om och begav mig sedan ut igen. På den andra rundan köpte jag mig en fin skål som nu står på en skänk vi har i hallen, hade ett fat som jag köpt för många år sedan på Cypern där tidigare men var lite trött på det. Detta och en ny krukväxt piffade till i hallen. Sedan var jag och köpte några flaskor vin och en presentkartong till dem som ska vara en del av presenten till min syster som fyller år i början på Mars. Köpte några små burkar cider där också som kanske jag och Hossan tar av ikväll när vi ska titta på Melodifestivalen tillsammans.
Ja, ikväll kommer alltså Hossan hit, jag ska testa ett recept med kyckling i en krämig sås, till det ska vi ha råstekt potatis och sallad.
Har blivit uselt med träning denna veckan, bara två pass. Känner förkylningen i kroppen och då är det väl inte så lämpligt, får väl se imorgon om det känns bättre då.

februari 10, 2012

Dags igen

Det var nyss helg och nu är det dags igen, Njuter! =). Har haft en kul och aktiv arbetsdag men även om man trivs på jobb så är det SÅ härligt med helg!
Det behövs lite extra sömn, får hoppas att jag kan få det. Igår kväll åt jag och sonen middag tillsammans, någon timme senare kom han och sa att han skulle sticka ut någon timme bara med klasskamrater, en kompis som bor i närheten och som har körkort och tillgång till bil hämtade upp honom och de for iväg till ett köpcenter en bit bort.
Efter någon timme fick jag SMS att han blivit avsläppt vid macken nära oss och på vägen hem (bara några 100 meter) träffade han de kompisar han umgås mest med och de skulle titta på en film hos en av dem och sonen tänkte hänga på. Så blev det och det blev en lite senare kväll än vanligt på en kväll när det är jobb och skola dagen efter men inte så jättemycket senare. Han kom hem och jag somnade. Imorse när jag cyklade till jobb tänkte jag att jag måste ringa och kolla så att han kommit upp ordentligt men det blev fullt upp med en gång så jag glömde. Vid 8 ringde jag hem och då sov sonen, han skulle börja skolan 8,30 och få skjuts med samma kompis han åkte med igår 08,15 - han har ärvt mitt sätt att rusa fram =), han hann med att slänga på sig kläderna, borsta tänderna, fixa en macka som han sprang iväg med i handen och hann fram i tid och kom till skolan i tid också.

februari 09, 2012

Hon verkar duktig

Min hjälpreda började idag och hon verkar vara en duktig tjej, då tycker jag ännu mer synd om henne som ska göra en massa skitgöra men hon verkar inställd på att så är det så det kanske blir ok ändå.
När hon kom imorse fick jag bara parkera henne på en stol för då var jag mitt i kaos och var tvungen att reda ut en massa innan jag kunde ta itu med detta.
Gav henne ett sortera kvitton jobb, inte så kul men så hade hon något att pyssla med medan jag for omkring som en tok. När jag rett ut det värsta så hann jag med att ge henne en rundtur och att presentera henne för lite olika personer.
Måste säga att jag har så många helt underbara kollegor, vissa dagar blir det mer uppenbart än andra - det har varit en rätt stökig dag men så många fina har tittat förbi.

Har blivit lite mer förkyld, men jag hoppas att det inte blir värre. Varken vill eller har tid till att bli sjuk.

februari 08, 2012

Ska vara positiv


Imorgon börjar min så kallade hjälp på jobb. Jag försöker vara positiv och ska göra allt vad jag kan för att det ska bli bra men jag hade gärna sluppit.
Ikväll blir det ingen träning, jag känner en förkylning på gång i kroppen. En hel del kollegor är sjuka eller vabbar - en av kollegorna i min omedelbara närhet gick idag hem med feber och förkylning så jag känner att jag ska ta det lite lugnt i varje fall ikväll och hålla det borta =).
Så det har bara blivit middag med sonen och så har jag renbäddat min säng. Det är så skönt att lägga sig då!

Till något helt annat är det idag hela tre år sedan jag förlorade min äldsta syster, känns otroligt att det gått så lång tid redan. Har tänkt på henne extra mycket sedan kollegan gick bort, de var födda samma år och var båda sådär otroligt energiska och positiva människor.

februari 07, 2012

Inget nytt

.. att berätta, här är jättekallt fortfarande. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Det är i varje fall skönt att se lite sol istället för allt det grå.
Jag har fortsatt min flitiga vana att gå på promenadbandet och det känns härligt!
Två pass avklarade denna veckan och eftersom det är Tisdag får man vara nöjd. Nöjd blev också sonen när jag efter avklarad träning kollade i källaren och det var ledigt i tvättstugan, favoritjeansen hade han på sig när jag tvättade sist så nu fick de också bli tvättade. Som ni ser inget spännande att berätta =)

februari 04, 2012

En av åtta får man kanske var nöjd med

Tittar på Melodifestivalen och satt och lyssnade på låt efter låt som mestadels var (i min smak) dåliga. Men som kom den då till slut, sista låten. Loren - den tjejen kan sjunga och vara underhållande att titta på trots att hon är ensam på scen större delen av tiden. Kul att hon gick vidare!
Nu såg jag att den andra som gick vidare var Dead by April och det var också lite kul de hade för några år sedan en låt som heter "Losing you" som jag älskade så nu ska jag nog gå in på youtube och lyssna på den.

Sonen är på 20-års-fest hos en av sina närmsta vänner här i närheten så han kommer hem och sover inatt istället för att vara hos sin pappa som han skulle varit. Onödigt att fara omkring på natten när det är fem minuter hit. Han dyker nog upp sent =).

februari 03, 2012

Vilken fredagskväll =)

Många år sedan jag sprang omkring på en sådan barrunda =). Vi började på det ställe vi bestämt det var jag och kvinnliga kollegan och tre manliga kollegor. Där tog vi först en drink i baren och sedan åt vi jättegod mat, det blev plankstek - smakade mums!
Sedan var vi kvar där ett tag innan vi gick vidare till nästa ställe, där blev det Irish Coffee vilket satt fint efter en promenad i kylan - det är riktigt kallt ute.
Efter ytterligare en stund ville en av männen som vid det laget kanske var lite för glad gå till en annan pub där han hört att några damer han var intresserad av skulle vara, på vägen dit stannade vi först till på ytterligare en pub som var totalt fullsmockad och ingen av oss ville stå upp - på det fjärde stället blev det en kort visit för även där var packat med folk och mannen som ville träffa på några hade inte en chans att se någon i den trängseln. När vi kom ut därifrån kände jag och två andra oss rätt nöjda och trötta så vi begav oss hemåt. Känns rätt skönt att vara hemma nu =)
vi hade kul och jag har skrattat som en galning - de sista två kan vara var som helst just nu =). Jag är nöjd med min fredagskväll och med att vara hemma i rimlig tid så att man inte är helt slut imorgon. Hoppas ni har en trevlig fredag.

februari 02, 2012

Imorgon är det FREDAG

Så härligt, det blev en tidig morgon idag också. Kollegan ringde mig igår kväll och behövde lite tid på morgonen för att besöka sina barns skola så vi tog varandras arbetstid. När jag kom till jobb kom jag på att vi skulle iväg på ett möte under morgonen på annan plats och SMS:ade kollegan som precis som jag glömt detta. Hon fick snabba upp det hon behövde göra en del och sedan fick vi skjuts av en annan kollega till mötet. Där fick jag träffa en hel del nya personer som jag kommer ha att göra med mycket när jag tar över kollegans uppgifter helt.

Den tidiga morgonen gjorde att jag också slutade lite tidigare och det gav mig ett tillfälle att fara till ett köpcenter där jag behövde nya handskar (mina favoriter gick sönder denna veckan). Sen behövde jag strumpor och trosor och hade turen att få tag i allt. Dessutom hade de extrapris på "Bodybutter" som doftade underbart och det kunde jag inte motstå. När jag kom hem blev det ett pass på promenadbandet och sedan har vi ätit fiskmiddag och nu tittar jag på Lyxfällan samtidigt som jag sitter här =).

Fredag på gång!!!

februari 01, 2012

Månad nummer två

Så var det Februari, blir nog sista månaden med kollegan. Jag ska få en medhjälpare har jag fått veta och det kan bli bra även om jag tvekar. Det kommer en ca 20-årig tjej
(= kostar inga pengar) som har typ noll erfarenhet, som inte kommer att få rättighet att gå in i några dataprogram men som ska hjälpa mig ???. Ja, vi får se hur det går - jag vet ju redan nu hur det är när man får hjälp i telefon av de som inte kan jobbet. De svarar och lyssnar på vad problemet är och sedan kallar de på mig och vi börjar om från början. Känns lite som: vad kan hon få göra egentligen, mycket av det jag gör är belagt med sekretess så det får hon inte se, hon får inte hjälpa till med ekonomin för då måste man ha gått kurser, personalhantering går inte utan kurser. Jag vill liksom inte ha någon sorts slav som jag bara kan ge skitgöra. Bara att vänta och se vad det blir av det.

Har inte tränat ikväll, och det stör mig men så är det ibland. Det får bli imorgon istället. På fredag ska jag och 4 kollegor ut och äta middag tillsammans - kan nog bli trevligt =).
 
Hit Counter
Free Counter