Kimmietid

januari 31, 2012

Filmdags om en stund

Har varit en dag med mycket av allt =), full rulle som vanligt. Dessutom började jag tidigt och hade problem att somna igår kväll så jag tänkte mysa till med att bulla upp med kuddar på min säng och sitt/ligga där och titta på en film. Jag köpte under min ledighet då vid nyår en hel hög filmer, närmare bestämt 10 filmer billigt det var ett kap och det var för att de sålde ut gamla hyrfilmer. Har bara sett ett par av dem ännu så länge så det kan passa bra ikväll.

Har tränat både igår och ikväll så jag håller ännu så längre kvar den goda vanan, gjorde hamburgare till oss till middag ikväll men jag åt min med bara en massa sallad istället för bröd och allt det där - gott det med.
Bryr mig för tillfället inte om att väga mig men känner mig lite mindre "svullen" så något kilo har nog gett sig av. Oavsett vikten så känner jag att mår SÅ bra av att röra på mig lite mer. Det ger energi.

Ha en fin Tisdagskväll =)

januari 28, 2012

Mamma trivs =)

Sonen är väldigt mycket ute eller hemma hos vänner på helger och lov. Jag har alltid sagt att på helger eller i lägen där jag också är ledig är alla vänner jättevälkomna hem till oss det har inte hänt så ofta eftersom de flesta bor i hus och har större plats men ikväll så hände det - de höll på länge för att bestämma vad de skulle göra och så kom sonen ut och sa - vi ska inte ut men 7 killar kommer hit - min reaktion är COOLT jag känner en del av dem men inte alla - härligt att få en snabb glimt av dem.
Det är rätt gulligt med ett gäng killar i åldrarna 18-21 som spelar tv-spel lyssnar på musik och där en av dem har med sig fikabröd och jag hör honom säga - men jag vill bjuda din mamma också, fråga om hon vill ha - gulligast var att han själv bakat kakan.

januari 27, 2012

Den är här!

Helgen menar jag då =)

januari 26, 2012

Vi närmar oss helgen

Det ska bli jätteskönt med lite ledighet. Idag har jag jobbat som vanligt och sedan fått undan en del här hemma. Det blev först ett pass på promenadbandet sedan åt vi middag kycklingfilé med ugnsgrillade grönsaker och lite Rösti till sonen. Smakade finfint. Efter disken gick jag till ICA och har nu handlat hem inför helgen.

Min kära son är fortfarande i full fart med att planera för framtiden och nu har han hittat ännu en skola som lockar ännu mer - men eländes elände så ligger den ännu längre bort än den förra han tänkt sig. 6 timmar med buss, nåja det är väl bara till att stå ut om det blir så. Det är underbart att han är ambitiös och vill plugga vidare.

januari 25, 2012

Mitt i veckan

Skönt med kväll igen, jag har börjat extra tidigt två morgnar i rad eftersom kollegan har sjukt barn. Detta blir snart min arbetstid istället så då vänjer man sig mer vid det när det sker regelbundet. Veckan har varit rätt jobbig och inleddes med att en kollega gick bort. Hon hade varit sjuk en tid men var en härlig människa och det har stor effekt på alla där. Utöver detta var måndagen en total kaosdag med en massa oväntade händelser.

Ikväll har jag promenerat på promenadbandet och sedan ätit en burk Viktväktarsoppa som faktiskt var rätt god. Jag hade rester till sonen av annan mat eftersom jag inte riktigt visste hur dags jag skulle komma hem. Det blev en Het Nudelsoppa som var både kryddig och mager =). Jag hade tänkt ta en Naturdiet Smoothie men var så kall när jag kom hem att jag inte kände för kall dricka.

Igår kväll utnyttjade jag kylan som finns här nu till att sätta ut all mat från frysen på uteplatsen och frosta av den. Detta har behövts hur länge som helst så det känns skönt att ha det gjort.

januari 22, 2012

Det blev en vardagsrumspromenad

Kändes skönt sedan att ta en dusch och njuta av lugnet i en nystädad lägenhet. Nu är det Söndag igen och jag ska snart sätta igång och stryka högen med tvätt. En runda till ICA får det också bli, ladda upp med vad som behövs inför starten av den nya veckan.

Från och med Februari så börjar antagligen min kollega att jobba deltid på sin nya arbetsplats och deltid med mig så mycket snart får jag känna på att hantera allt själv.
I slutet av februari har jag två utbildningsdagar som ger mig rätten att själv hantera det program som jag ännu inte kan helt (har precis börjat lära mig) det blir en utmaning. Dessutom försvinner en person till från jobb, vi är nu 4 personer i rummet på jobb + en femte som kommer och går lite. Från Mars är det två mindre. Tja jag kan ju bre ut mig när jag har två skrivbord =).

januari 21, 2012

Snart färdigstädat

Har bara köksgolvet kvar, det ska dammsugas och tvättas. Sov ut ordentligt i morse efter att ha blivit väckt av sonens väckarklocka som han glömt stänga av klockan 6,50 så somnade jag om och det var jätteskönt.
Det kommer sånt där äckligt vitt från himlen idag så det är en bra dag att stanna inne och städa. Har inte varit ute mer än en runda till soprummet idag och det blir nog inte mer heller.

Funderar just på om jag ska ta och fixa köksgolvet nu och kanske orka med en promenad på promenadbandet direkt därefter, hmmm?!

Ha en finfin lördag!

januari 20, 2012

Sköna fredag

Härligt med fredag! Denna veckan har det varit lite lugnare på jobb vilken har varit skönt eftersom jag har en hel del att lära från kollegan som ska sluta. Man behöver sitta lite och lära sig utan att blir störd hela tiden.

Ikväll hoppar jag över träningen och är igång med att tvätta. Ska bara koppla av och titta på The Voice när det kommer på TV. Sonen är hos sin pappa, eller han sover där han skulle ut och äta Pizza med kompisar. Själv ska jag fixa mig lite ugnsgrillade grönsaker och en köttbit till middag, magert och smaskigt. Så ska jag unna mig ett eller ett par glas rödvin till detta och bara mysa hemma =).

januari 18, 2012

Ännu en dag

Onsdag och jag har just druckit kvällens middag =), sonen stekte sig ett par hamburgare medan jag tog min promenad på promenadbandet. Imorgon ska jag äta middag tillsammans med honom - bara köra lite smalare. Det jag saknar mest är våra mysiga middagar tillsammans på kvällarna.
Inatt var en jobbig natt jag kunde inte sova, klockan bara tickade på och jag låg och snurrade. Imorse var det jobbigt när klockan ringde men sedan har det gått bra idag ändå - hoppas verkligen på bättre sömn inatt.

januari 17, 2012

Det trodde jag inte på.....

Har kört igång lite rensning i kroppen denna vecka efter alla överdrifter under jul och nyår. Har ätit nyttig frukost, sallad till lunch och sedan druckit en Naturdiet-Smoothie igår och Naturdiet-shake idag. Jag har hört folk säga att de smakar gott och det har jag inte trott på. De smakar faktiskt gott???!!! Så blir det en kvällsfrukt senare också. Dessutom har jag promenerat på mitt promenadband båda kvällarna denna vecka. Planerar att göra likadant imorgon och sedan äta en nyttig middag istället för shaken på Torsdag. Eventuellt samma grej nästa vecka, eller så byter jag ut lunchen istället då. I helgerna ska jag unna mig lite extra, t.ex lite vin.
Förhoppningsvis ska jag hålla på med detta ett tag och bli av med några onödiga kilon som kommit smygande.
Tänkte att det kunde bli lite rivstart för att det sen kan bli lättare att äta lite mer åt GI hållet.
Precis som hos de flesta andra dyker såna här tankar väldig ofta upp i början på ett nytt år =)

januari 14, 2012

En bra Lördag

Har haft en riktigt bra dag så här långt. Sov först länge och när jag ätit frukost så tog jag min cykel och begav mig ut i något så ovanligt som solsken =). Det blev först ett besök på ett köpcenter som ligger relativt nära, jag hade fått SMS om 20% rabatt på reapriser på KappAhl och tänkte att man kan ju alltid titta. Hittade en blus jag tittat på innan men då var jag lite osäker på om färgen var praktiskt alltså hur mycket jag har som passar till men nu var den först nedsatt från 300,- till 200,- och sedan 20% på det så jag köpte den. Till det priset gör det inget om den bara passar till något par byxor. Hittade inget mer men det var så härligt att vara ute i solen så jag lämnade bara av blusen och cyklade vidare till annat köpcenter lite längre bort och hittade på KappAhl där en tunika som kan vara lite till att vara fin i även på den blev slutsumman 160,- - mycket nöjd två plagg för 320,- kan man inte klaga på =).
Sedan blev det ett besök på Lidl också när jag ändå var ute och for.

Ett pass på promenadbandet har hunnits med och ett varv med dammsugaren. Sonen och jag har ätit hemgjord pizza innan han stack iväg och träffade kompisar - trodde ett kort tag att han skulle vara hemma ikväll men i det stora gänget av vänner finns det alltid några som vill träffas =).

januari 13, 2012

Julgranen är nästan borta

Den är nu nermonterad och ligger i sin låda i hallen. Alla ljusstakar är tillbaka i sina lådor och julgransprydnaderna i en annan. Bara kvar att bära ned lådorna i källaren imorgon och att byta gardiner i kök och vardagsrum. Alltid mindre kul att plocka bort allt än vad det är att ta fram det men det går på rätt håll - vi går mot ljusare tider =) redan nu kan jag cykla hem utan cykelbelysning om det är någorlunda klart väder och det känns skönt.

I övrigt händer det en del, jag är i full gång och lär mig nya uppgifter på jobb. Känns som om det går bra men blir lite nervös ibland när jag inser att jag ska på hur många utbildningar som helst och att det då inte finns någon som täcker upp på jobb - allt kommer att finnas kvar när jag kommer tillbaka. Men jag bestämmer mig för att vara positiv, jag kan bara göra mitt bästa om det inte går ensam så får jag hoppas att de inser detta.

Till något annat så är sonen igång och undersöker vad som ska ske när han tagit studenten. Vi kollar utbildningar - bekvämast hade varit om han kunde plugga i Malmö eller Lund för då kan han bo kvar hemma men hans önskemål nr 1 är i en annan stad.
Det är ca 3 timmar med tåg dit och det är ju inte så farligt men det känns konstigt att det är en möjlighet att han flyttar iväg till hösten. Han kan ändra sig 20 gånger till innan vi når dit men han satt igår och kollade in den här staden på internet och kollade studentbostäder =) - en klasskamrat är intresserad av samma skola - annan utbildning men samma ort så de har börjat diskutera att eventuellt bo tillsammans i så fall. Herregud, han var ju nyss liten =).

januari 12, 2012

Vet inte hur jag ska kunna lägga mig

Jag är så fruktansvärt mätt, vi hade det mysigt jag och tre väninnor på restaurang ikväll. Käkat god mat, men alldeles för mycket. Enorm portion var det men supergott så det mesta slank ner trots att man borde hejda sig när man är mätt.

Men det kan det var värt inte så ofta man är ute och lyxar sig mitt i veckan.

Imorgon är det Fredag!

januari 11, 2012

Träff med väninnor imorgonkväll

Ännu en dag har rusat fram, jag är nog lite "för" intresserad ibland av allt på jobb =), nä det kan man nog inte vara men jag snubblar hela tiden över möjligheter som lockar - nu har jag anmält mig till en nätverksgrupp för att gå på träffar med andra med liknande jobb för att gå på föreläsningar och lära känna varandra och kanske kunna hjälpa varandra. Kunde inte motstå tyckte det lät kul och intressant och det är bara några gånger om året.
Sen hängde jag på till ett möte där en i personalen bad mig följa med idag och så hamnade jag på ytterligare en utbildning om några veckor, men även denna är bara några gånger och det lät ju så intressant. Lusten att lära nytt är verkligen väckt och så länge man tycker det är kul måste det väl vara bra ? =).

Imorgon kväll efter jobb ska jag göra något annat som jag tycker är kul, det blir träff på restaurang med 3 väninnor. Ett par av dem har jag inte träffat på flera månader så det ska bli jättekul.

januari 10, 2012

Helt förvirrad på tiden

Det är så mycket just nu på jobb med allt det vanliga och sen utöver det ska jag lära mig så mycket nytt. Det går bra med det nya känner jag förutom att det inte gå fem minuter utan avbrott - telefonen ringer eller någon står intill och har en fråga eller ett önskemål av något slag. Men det ska bli bra, det har jag bestämt - positivt tänkande och god vilja kan fixa mycket =).

Har haft en skön kväll hemma i varje fall, det var inte helt mörkt när jag skulle cykla hem och det kändes härligt. Stack en liten extra runda och laddade mitt busskort - alltid bra att vara redo. Sedan har vi ätit thai mat - om man har ont om tid eller ork och vill ha något smaskigt måste jag tipsa om detta. Jag stekte upp kycklingfilé i små tärningar och slängde sedan på en halv påse wokgrönsaker. När kyckligen är genomstekt och grönsakerna varma så finns det en produkt från Arla som heter Thaipanna. Det är en burk med matlagningsgrädde och i locket en kryddpasta som gör att det smakar god thaimat.
Jag spädde men en liten mängd minimilda för att få lite mer sås. Till detta åt vi nudlar. Supergott och löjligt enkelt.

Nu tror jag att jag snart ska göra som jag gjorde igår kväll, titta på en film och mysa lite.

januari 09, 2012

Måndagkväll

Rätt stressig dag, alla tillbaka efter sina semestrar. Tiden har rusat fram och det var skönt när jag kom hem att jag hade köttbullarna fixade igår. Att bara skala potatis och fixa sås var lagom mycket jobb.
Det bli inte mycket mer gjort ikväll, är trött hade svårt att somna igår. Sonen har är hemma - han var borta en stund efter att vi ätit. En kompis hade klarat körkortet idag så han åkte med på en liten premiärtur när kompisen fick köra utan förälder eller lärare för första gången.

januari 08, 2012

Imorgon är vi tillbaka i vardagen

Helgerna är över för denna gång och så även min semester. Har haft en jätteskön vecka men det blir nog bra att vara tillbaka i normal tillvaro. Med en artonårig son i huset som har väldigt många vänner och är ute och far hela tiden så blir det mycket sömnstörningar. Kul att han har haft ett roligt lov men nu behövs nog lite ordning och vettiga sängtider igen =).
Sonen och hans kompisar har ett rätt kul sätt att umgås de träffas ett gäng kanske 6-10 styck hemma hos någon. Går och handlar och sedan lagar de mat tillsammans, bra sätt att lära sig. Sedan blir det ofta film eller spelande tillsammans.
Idag har jag varit extremt trött, total sömnbrist inatt eftersom sonen som skulle varit hos sin pappa egentligen var hos en kompis här i närheten och hörde av sig och sa att han skulle komma hem och sova det blev väldigt sent och jag kom aldrig riktigt till ro.
Han är däremot hos sin pappa ikväll istället så nu planerar jag för tidigt sänggående.
Trodde inte jag skulle orka något alls idag men lite har jag gjort, tvätten blev struken och så gjorde jag köttbullar som vi ska ha imorgon. Skönt en måndag att bara fixa potatis och sås och värma dem.

januari 05, 2012

Klanten i full fart

Vaknade av att det(som vanligt)ösregnade och stormade där ute. Helt otrolig hur mycket det kan hålla på. Jag är rejält less på det.
Bestämde mig för att efter att ha ätit frukost bege mig till ICA för att köpa en växt till kollegan jag ska till ikväll + en liten leksak till hennes söta hund =).
När jag kom hem upptäckte jag att jag missat ett samtal på mobil, okänt nummer så jag tänkte att antingen är det en säljare eller så ringer väl personen igen.

Väl hemma igen satte jag igång med att färga håret, vill inte ha de där retfulla grå stråna som dyker upp. Jag tar på mig plasthandskarna och börjar kleta in färgen i håret. Helt plötsligt bara fumlar jag till och flaskan med färgen far ur handen och såklart längst in under badkaret. Det var bara till att med halv-infärgat hår lägga mig på golvet och börja ta loss badkarsfronten för att kunna få tag i den. Väl där upptäckte jag en del damm som inte såg så fint ut. Fortsätter kleta in i håret och när jag är som mest kladdig börjar mobilen ringa igen! Kunde inte ta den så jag fortsatte med håret. När allt var i bestämde jag mig för att använda tiden då färgen verkar till att göra rent under badkaret. Tittade på mobilen, okänd även denna gång.
När tiden gått och det var rent under badkaret hoppade jag in i duschen och vad händer då - mobileländet börjar ringa. När de väl ringer och jag kan svara kommer jag nog att vråla - VAD VILL DU!

januari 04, 2012

Fortsatt njutning

Imorse sov jag till 20 över 10. Jag är avkopplad som bara den =). Idag blev det där besöket på Rusta av, jag laddade upp med 10 styck smoothies/shakes från Naturdiet.
Tänkte så småningom byta ut en måltid per dag mot detta och då också äta sunt såklart på övriga måltider. Får se när jag kommer igång de var hållbara till Augusti så jag ska nog hinna med =). Det blåser full storm IGEN här i Malmö och jag flög till affären men fick kämpa rejält för att komma hem.
Resten av dagen har jag tränat (flera dagar i rad nu) och läst - fick boken om Zlatan i julklapp av sonen. Sonen var iväg ett tag under dagen och kom sedan hem tills vi skulle äta middag tillsammans. Han är fortfarande hemma så det blir nog den första kvällen på jullovet som han inte är iväg med kompisarna. Stormen avskräcker t.o.m dem.
Igår lagade han middag till oss, och stack sedan iväg på bio med ett gäng kompisar.

Imorgon är jag hembjuden till en kollega på kvällen, hoppas det slutar storma så mycket innan dess.

januari 03, 2012

Njuter av ledigheten

Det känns oerhört lyxigt att få en vecka ledigt så här =). Jag är inte helt lat, igår tränade jag, strök tvätten, gjorde rent och slängde en massa gamla glas från ett köksskåp. Att ha kvar en massa som vi aldrig använder är bara onödigt. Så var jag och köpte bok och en fin penna för presentkort i bokhandel jag fått i julklapp + att jag köpte några nya fräscha glas, enkel variant bra till vatten, saft eller liknande.

Idag är jag igång med Bagel-bakande, har inte gjort det sedan i somras och vi älskar ju bagels så man får passa på när ledig tid finns. De tar väldigt lång tid att göra, en del av den tiden är jästid och då kan man ju t.ex sitta här =).

Funderar på att sticka till Rusta i eftermiddag, de säljer bantar shakes och smoothies till väldigt bra pris och det skulle nog inte skada efter julen och ledigheten sedan med en liten kickstart för att komma in i goda vanor igen.

Ikväll har sonen planerat att han ska laga middagen men det kan ändra sig om något kul dyker upp med kompisarna. Det är ok, han har lov. Är han hemma så ska han fixa Tacos till oss.

januari 02, 2012

Lite dålig på att uppdatera

Men det går lite i vågor det där. Har sedan sist haft en jättetrevlig nyårsafton och sköna dagar efter det. På dagen på nyårsafton var jag ute med sonen och hjälpte honom shoppa - han och hans vänner hade bestämt sig för att fira nyår med lite stil =)- han behövde nya byxor (går alltid i jeans annars) det blev nya svarta byxor från dressman och till det en vinröd slips, kavaj och skjorta hade hade han redan. Han var så stilig när han gick hemifrån. Han och bästisarna som är bröder fick skjuts dit av deras snälla mamma. Han köpte dessutom ett par nya snygga jeans. Han hann med att hitta jeansen medan jag stod i kön på dressman för att betala det andra. Det faktum att han börjat träna varje dag sedan i våras har gjort stor skillnad i kroppen de gamla kläderna sitter fel och är för stora.

De var ett gäng på ca 20 ungdomar som hade fest hemma hos en av kompisarna och han kom inte hem förrän 5 på morgonen =) men han kom hem lika stilig och i gott skick.
Vi hade SMS kontakt flera gånger under kvällen.

Han har ju åldern inne för att dricka alkohol nu men sköter det snyggt - några öl eller ett par drinkar. Så skönt! Det finns ju många som spårar ur när de får chansen men i hans gäng är det inte något som är coolt.
Nyårsdagen blev för mig en stor slappdag - sov ut och låg sedan och tittade på en film innan sonen vaknade. Sedan var han hos sin pappa som han skulle hjälpa bygga en ny dator. Det blev inte riktigt klart men idag har de gjort det klart och pappan är nöjd och stolt =), bästa datorn säger han. Nu är sonen iväg med kompisar igen de skulle köpa lite snacks och sedan vara hemma hos en kompis och se en film.

Sonen har i veckan dessutom varit på polisförhör efter rånet för några veckor sedan, de vill förhöra alla drabbade och vittnena igen. Känns skönt att det tas på allvar. Sedan har dessa personer ställt till med mycket annat elände så polisen har goda skäl att sätta fast dem.
 
Hit Counter
Free Counter