Kimmietid

december 28, 2011

Glad med ryggbiff i magen...

Idag är en bra dag! En riktigt bra dag! Jag har idag fått ett erbjudande på min arbetsplats som innebär att jag kommer att vara kvar där =) jag är jätteglad! Eftersom detta är vad jag vill så är jag nu jätteglad att jag inte fick det där jobbet jag sökte för ett tag sedan när jag inte visste hur det skulle bli. Jag förlorar min kollega eftersom hon fått annat jobb och det är hennes tjänst jag blivit erbjuden men vi kan ha kontakt ändå och detta känns jättebra. Har just kommit hem efter ett restaurangbesök, sonens pappa ringde mig på jobb och undrade om jag och sonen ville bli bjudna på middag ute och det ville vi så det blev firande med god ryggbiff! En riktigt bra dag =).

Det var ett tag sedan jag skrev något här och julafton var en riktigt trevlig och mysig kväll. Alla var nöjda, mätta och glada och vi hade det mysigt tillsammans.
På Annandagen var Hossan här och vi firade lite jul tillsammans då vilket också var trevligt och mysigt. Nu har jag två arbetsdagar kvar sedan väntar en veckas ledighet vilket jag ska ta väl vara på, våren kommer att blir tuff. Jag ska gå flera kurser och kommer antagligen att göra två personers jobb under någon/några månader men det är det värt. Glad! Glad! Glad!

december 23, 2011

Julen är här...

Imorgon är det julafton och jag känner att stämningen är här nu. Kan bero på att jag är ledig, spelar julmusik och härliga dofter sprider sig här hemma. Jag har just blivit klar med revbenen och satt in en saffranskaka i ugnen nu. Medan den står där så passar jag på att dammsuga samtidigt som jag sjunger med julmusiken högljutt (och inte så vackert =).

Nu ska jag dansa vidare med dammsugaren - om jag inte hinner hit in igen så HA EN UNDERBAR JUL!!!

december 20, 2011

Bra dag....

....ryktet säger (men vi vet egentligen inte) att de som rånade sonen och hans vänner åkt fast, vi får vänta och se om vi får bekräftelse på detta. Vi får se vad som händer.
Om det är rätt har de mycket på sitt samvete.

Sonen gjorde sin (i grupp) presentation av ett stort projektarbete idag i skolan och kände att det gick bra =).

Mitt i all superstress på jobb så har det hela gått superbra, jag och kollegan har funkat som ett riktigt radarpar de här dagarna. En fixar det ena medan den andra gör nästa del utan att vi knappt behöver kommunicera =). En som kom in för att hämta uppgifter från oss och som varit runt halva stan innan sa att vi var definitivt nummer ett vad gäller att vara effektiva och underhållande =) - vi har haft väldigt kul mitt i allt - och spelat fåniga jullåtar samtidigt.

Allt inför julen börjar falla på plats, för mig gör det mycket att jag som är lite kontrollfreak har skrivit mina listor av vad som behöver göras vilken dag. Det är lita städande, lite shopping - viss mat och dryck, och en del matlagning såklart som står på listorna.

Börjar se fram emot julfirandet =)

december 19, 2011

Förkylning i kroppen och näsan

Vill verkligen inte bli förkyld nu till Jul, det får vänta tills efteråt om det måste komma tycker jag. Sonen hade efter den hemska lördagskvällen haft lite svårt att somna igår, det var många tankar som snurrade i skallen och det förstår jag.

december 18, 2011

Varm choklad med vispgrädde

Vaknade med ont i halsen och då känns det härligt att dricka varmt. Mycket gott!
Sonen var iväg igår kväll på födelsedagsfest hos en kompis, på vägen dit råkade han och hans kompisar illa ut, de blev rånade! Som tur var blev ingen skadad, sonen hade mobilen i en lite dold ficka så den har han kvar pengarna han hade på sig blev han däremot av med, hans ena kompis blev av med både pengar och en svindyr mobil. En av dem fick ett slag i ansiktet men inte så illa eftersom han hann flytta sig. Sonen lyckades blockera det slag som kom mot honom och skulle precis slå tillbaka när han tyckte sig se en kniv och då gav de dem grejerna och de försvann. Det sjukaste av allt var att en i sonens grupp hade gått på samma skola som rånarna och därför kunde uppge namn, adress, vilken skola de går på till polisen så vi får väl hoppas att detta straffar sig.

Idag har jag bakat bröd som blev riktigt gott och var enkelt att göra, mörkt bröd med filmjölk och massa olika mjölsorter och frön i. Bara att slänga ihop alla ingredienser och hälla smeten i bakformar och in i ugnen. Alla julklappar har blivit inslagna, härligt att ha det gjort =).

Ha en fin fjärde advent!

december 17, 2011

Välbehövlig Lördag

Så skönt med lite ledig tid nu när det är så stressigt på jobb, nästa vecka också att stressa sig igenom - stor risk för övertid måndag och tisdag dessutom. Idag har jag fått en hel del gjort men det känns ändå lugnt. Alla julklappar är nu inköpta, sedan har jag stekt julköttbullarna och fixat stryktvätten. Efter detta blev det en promenad på löpbandet och nu ska jag ta det lite lugnt ett tag. Hade tänkte baka en kaka också men min frys är så full just nu att jag nog väntar och bakar den på fredag när jag är ledig istället.
Julfesten i Torsdags var trevlig, väldigt lugn med massor av jättegod julmat - jag blir ju nästan alltid mätt på sill och lax eftersom det är mina favoriter men lite annat slinker ner ändå och det var svårt att sova på natten med full mage och efter några muggar kaffe sent på kvällen.
Ikväll ska jag laga till Lövbiff till middag till oss, vet inte om sonen kommer att vara hemma ikväll, troligtvis inte men han har tänkt äta hemma i varje fall.

Hoppas ni har en skön helg!

december 13, 2011

Granen klädd och fin

Nu har vi granen klädd och fin här i vårt vardagsrum, ser mysigt ut sådär på Luciakvällen!
Det blir nog att vi tar en mugg glögg och en lussekatt senare ikväll.
Ett par dagar av stressveckan är avklarade och idag kändes det lite lättare har fått undan mycket och vant mig vid röran.

Nu ska jag sitta och njuta av myset och titta på Masterchef på TV. (Allt med Gordon Ramsey är bra =)

december 11, 2011

Jag behöver längre helg =)

Redan Söndag och vi går mot kväll, känns som om jag inte hunnit med hälften av vad jag skulle vilja. Men en del har trots allt blivit gjort. Lägenheten är städad, tvätten tvättad och struken, knäcken fixad. Blev också tvungen att sticka ut och köpa ny ljusstake till mitt sovrumsfönster.
Den jag hade dog i fredags. Tänkte att det var en bagatell som jag kunde köpa på ICA men där var de helt slut! Nästa affär hade bara kvar några få men de var antingen fula eller löjligt dyra.
Så hamnade jag på Rusta och där hittade jag en som var både fin och på Rea =). Så nu lyser det fint i det fönstret också igen. Har slagit in lite julklappar och kollat upp vad mer som behöver köpas - 3 kanske 4 paketer kvar att hitta. Jag har också plockat fram granen och den står redo för att kläs i vardagsrummet, vi får väl se när det blir gjort tänkte någon kväll i veckan.

Denna veckan är det förutom en massa jobb dessutom julfest med jobbet.

december 08, 2011

Några dagar har gått

Otroligt stressigt på jobb just nu, är för trött för att göra något alls när jag kommer hem egentligen.
Men fixa middag måste ju göras och ikväll har vi gjort chokladtäckta marsipanbollar också.

På söndag har jag och sonen tänkt göra en sista sort julgodis, reprisen från förra julen som blev en hit - Knäck med turkisk peppar. Sen lägger vi till skumtomtar och en massa frukt och lite fikon så är "gotterna" färdiga. Förberedelserna är igång =), jag har skrivit mina listor.

Vår utbildning av personalen i Onsdags gick bra, kollegan skötte en stor del av snacket i början och då satt jag och gjorde det hon beskrev på datorn som hade skärmen på en stor duk så att alla kunde se vad som hände. Sedan fick de ställa frågor och då hjälptes vi åt och svarade båda två. Det gick nog rätt bra för idag ringde de från ett annat ställe som gör samma förändring och undrade om inte någon av oss kunde komma dit och hjälpa dem men det hinner vi inte. Det blev lite hjälp via telefon.

Ser fram emot helg även om jag har lite svårt för att koppla av just nu, är SÅ uppe i varv. Imorse vaknade jag alldeles för tidigt så jag var på jobb väldigt tidigt, kollegan var redan där så hon är i samma läge =).

december 05, 2011

Träningen piggade upp

Har haft en riktigt intensiv dag på jobb, supermycket att göra. Både jag och kollegan har legat i ordentligt. Var jättetrött när jag gick därifrån men eftersom jag hade mycket mat kvar från igår när vi hade Enchiladas till middag så tänkte jag att det var bra tillfälle att ställa mig på löparbandet och köra ett pass även idag (tredje dagen i rad). Och nu efter träningen och duschen så känner jag mig mycket piggare. Jag är verkligen glad och nöjd att jag köpte den där maskinen =).

Hoppas ni har en bra Måndag.

december 04, 2011

Recept

Gryta med fläskfilé, bacon, purjolök och mango chutney

För4 personer.

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 msk smör el margarin
Salt
Peppar
140 g bacon
½ purjolök
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 msk kinesisk soja
1 röd paprika
Salt
Peppar

Servera med:
Rostade rotsaker
Klyftpotatis
Brysselkål

Gör så här

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet.

Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan.

Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.

Strimla paprikan och lägg i grytan. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och sallad.

december 03, 2011

Oväder

Usch vilket pestväder vi haft idag, det regnar och blåser och har varit mörkt hela dagen.
Jag tog mig trots detta ut i förmiddags, hann med 3 olika butiker. 4 julklappar köptes och lite annat som skulle fixas blev gjort. När jag kom hem var jag rejält blöt.
Värmde upp mig med ett träningspass på löpbandet och sedan har en sorts julgodis gjorts. Någon Bounty lik variant. Det blir lite mer i år eftersom vi ska ha julen här så lika bra att börja i tid.

Nu är jag igång med middagsförberedelser, gjorde för några veckor sedan ett nytt recept som både jag och sonen tyckte var supergott så det blir favorit i repris =). Det är en fläskfilégryta med bacon, purjolök och mango chutney. Ska bli riktigt gott sen när det blir dags.

december 02, 2011

Första julklapparna inslagna

Ikväll har jag så smått börjat med att slå in julklappar. Bara några men ändå skönt att var igång. Ännu en gång var jag så dum att jag slog mig ner på golvet framför TV:n och fixade med detta och insåg precis som varje gång att man inte längre är ung och inte ska sitta på parkettgolv för stelheten som inte fanns för några år sedan infinner sig snabbt =).
Sonen kom hem från praktiken någon timme efter mig, han börjar två timmar senare på morgonen och han var hemma i ca 15 minuter sedan for han iväg igen för att äta pizza med kompisgänget och sedan för att titta på film hemma hos en av dem. Nu ringde han precis och sa att han är på väg hem skönt att det inte blir mitt i natten denna fredag jag är lite sliten efter en vecka med mycket stress och mycket nyheter plus att kollegan varit hemma större delen utav veckan. Det märks när man ska hinna allt själv. Visst blir en del liggande men det blir ändå att jobba för två med allt det som inte kan vänta.
Nu väntar jag med spänning på Idol-resultatet, de är riktigt duktiga alla tre som är kvar. Moa var en favorit från början men att hon sjunger på riktigt dålig engelska ibland stör mig. Amanda är helt otrolig och Robin är också jätteduktig. Ska bli kul att se hur det går.
Nu kom sonen hem och idol är igång igen.

december 01, 2011

Bra dag för sonen...

...han var nöjd idag när han kom hem, det hade varit fullt upp hela dagen och han tyckte det var kul. Han hade själv under handledarens vakande öga fixat en dator som inte fungerade och lyckats bra vid första försöket - sådant känns bra =).
Idag har jag haft en rätt intensiv dag men jag har antingen lyckats lösa problemen själv eller i ett fall där det inte fanns någon lösning haft vett att vända mig till chef som har makt att bestämma hur det ska lösas även om det inte är bekvämt för alla. Jag fick i och för sig äran att gå runt och berätta för de som fick en sämre dag att det var så men kunde samtidigt säga vems beslut det var (han bad mig att göra så) och att det gick bra att ringa honom om det inte funkade. Allt har löst sig och jag kommer att jobba solo även imorgon. Det är jätteskönt med fredag imorgon, jag behöver sovmorgon och så ska jag och sonen nog försöka börja med julgodisproduktionen på lördag eller söndag.
Nästa vecka ska jag och kollegan utbilda resten av kollegorna, jag råkade nämna för en av cheferna att det nog vore bra att vi fick möjlighet att informera om förändringarna som är på gång när alla var samlade istället för att lära upp en efter en. Nu blir det dags att börja planera inför att jag och kollegan ska hålla i ett möte inför sådär 50 personer nästa vecka =), tur man har förlorat all den blyghet jag hade som ung =)
 
Hit Counter
Free Counter