Kimmietid

oktober 31, 2011

Det kändes bra

Man vet ju aldrig vad de är ute efter i detalj men jag var en av tre de valt ut bland över 100 sökande så det kändes i varje fall bra. Bara tre som ska intervjuas, jag ska få besked redan nästa vecka. Det lät väldigt bra, eget kontor igen, skulle själv få välja ut nytt möblemang till det. Helt nybyggt hus - arbetsuppgifterna skulle vara väldigt lika vad jag gör nu fast mer på egen hand.
Det kändes lockande samtidigt som jag ju verkligen trivs där jag är. Dessutom skulle det vara en lugnare miljö, dock inte i city som jag trodde, de är i city nu men bygger ett helt nytt ställe som snart ska vara klart. Gratis träning med val av fyra olika sorter erbjöd de. Tja, det lät som sagt väldigt lockande - får först vänta och se om det är mig de vill ha och sedan tänka till.
Får jag det så tänker vända mig till nuvarande chef och se om detta kan sätta fart på besluten, det var först meningen med hela grejen men nu är jag lockad av detta nya.

oktober 27, 2011

Intervju

Helt sjukt, jag har skickat iväg 2 ansökningar och på ingen av dem har ansökningstiden gått ut.
Idag ringde min mobil på jobb och jag trodde att det kunde vara sonen som är hemma och sjuk men det var ett av jobben. Ansökningstiden går ut om någon vecka men de säger att jag verkar intressant och vill jag komma på en tidig intervju?! Vad hände där? Det betyder på inget sätt att jag kommer att få det jobbet men det betyder att jag blivit bättre på att söka jobb + att jag genom det jobb jag har nu fått en hel del extra kompetens =).
Vi får väl se vad som händer, jag kommer att göra mitt bästa under intervjun - samtidigt som jag egentligen helst (som det känns nu) vill vara kvar där jag är. Men det kan ändras snabbt om det nya stället är trevligt, det är beläget i city istället för i utkanten av stan och det är positivt för mig.
Sen är det lite mindre (ändå jättestort). Jag känner mig förväntansfull och rätt glad.

Nu ska snart Enchiladas i ugnen, sonen mår lite bättre och vill ställa klockan imorgon för att se om han orkar. Sen har han lov - lyxlirare =)

oktober 26, 2011

Varit och handlat

Efter jobb idag blev det en runda till ICA, jag var i och för sig på Netto i Måndags men då fick jag inte med de vanligaste varorna. Nu skulle jag fylla på med bl.a mjölk, bröd, grönsaker och lite andra basvaror. Sedan blev det middag tillsammans med sonen som fortfarande är sjuk. Han kommer nog att bli tvungen att stanna hemma imorgon också så hoppas han på att kunna gå på fredag.
Själv har jag två morgnar då jag börjar jobba klockan 7 framför mig så jag ska försöka komma i säng i vettig tid ikväll.
I helgen ska sonen vara hos sin pappa och då ska jag se till att slå in hans födelsedagspresenter så jag inte behöver smyga så väldigt =). Allt är klart och undangömt. Klockan som han själv har valt ut bryr jag mig nog inte om att slå in den ligger redan i en tjusig ask.
Har varit i kontakt med pratkamraten idag också och hon har en förälder som ligger för döden, usch vad jobbigt det är - jag vet ju hur fasansfullt det känns. Tänker mycket på henne idag.

oktober 25, 2011

Sjuk kille

Stackars sonen mår inte alls bra =(. Jag har varit och laddat upp med slemlösande hostmedicin och näspray efter jobb idag. Han har vilat idag men han var vaken en hel del inatt, vilket resulterade i att jag också vaknade. Han hostade en massa och när man har sovrum vägg i vägg så hörs det.
Sen var han uppe och drack och tog Panodil och då vaknade jag också till. Så vi är trötta båda två.
Det bli absolut ännu en hemmadag för honom imorgon. Min dag har varit överaktiv så den har flugit fram.

Har haft lite mailkontakt med en f.d kollega de senaste dagarna och nu är de väldigt få kvar och de mår inte bra, blev glad för hans skull att han fått ett par intervjuer på andra ställen. Han har varit orolig att det skulle bli tufft då han är 55+. Han ska komma på "studiebesök" på mitt jobb en dag snart bestämde vi =). Blir kul att ses!

oktober 24, 2011

Fyndat på Netto

Arbetsdagen har varit kul men lite småtung eftersom jag vaknade vid 4 imorse och inte kunde somna om - då blir man lite trött =).
Efter arbetsdagen cyklade jag till Netto, vi har en sådan butik inte alltför långt från mitt jobb och min kollega hade sagt att de hade hel Kalkon till bra pris och jag blev lite sugen.
När jag kom till affären insåg jag att alla någorlunda lagom stora kalkoner var slut de som fanns kvar var gigantiska och det var jag inte riktigt pigg på. Så istället fick jag ihop en stor kasse med mat för under 200,- och då var det mest kött. Ibland är de otroligt billiga. I denna kasse fanns två fläskfileér, en stor bit ost, 400 g rostbiff, en pkt blandfärs och en paket leverpastej. Sedan har inte butiken det som de annonserat om hälften av tiden men idag blev det bra.
Färsen blev till kvällens middag, jag gjorde köttfärsbiffar som jag fyllde med ost- och skinkskivor i mitten till detta hade vi ugnsrostade grönsaker och lite klyftpotatis. Gott!

Sonen var sjuk när jag kom hem, han hade tagit sig igenom skoldagen men satt här och hostade och hade feber. Den stackarn får nog stanna i sängen imorgon verkar det som.

oktober 23, 2011

Solig Söndag

Idag har vi en fin höstdag här i Malmö, tyvärr har jag inte direkt varit ute och njutit av det.
Jag har istället varit och handlat, gjort en salami och ostpaj som jag delat upp och fryst in för att ha till luncher (hade ägg som snart skulle bli för gamla). Strukit tvätten och småfixat lite annat här hemma. Fick dessutom en skön sovmorgon även idag. Sonen var iväg som vanligt igårkväll, de var denna gång hemma hos kompisen som bor nära oss vilket känns skönt när han ska hem sent på natten. De hade varit 10 killar och tjejer som tittat på film och snackat där hemma.

Imorgon är det måndag igen och en aktiv vecka är på gång som vanligt, jag kommer att ha tre tidiga morgnar det vet jag redan eftersom kollegan ska ha en semesterdag och två kursdagar.

oktober 22, 2011

Idag är det Lördag

Började dagen med en härlig sovmorgon, sedan har jag varit ute i fint höstväder och farit runt en del ärenden. En del som inte blev avklarade och en del som blev. Jag var bl.a på skopunkten för att kolla efter skor, ville ha något mitt i mellan par, inte jättevarma men inte för kalla. Jag hittade inget som jag gillade. Så var jag och köpte hem vin som ska vara till kalaset om ett par veckor.
Väl hemma igen så har jag planterat och fixat med en del nya blommor i mitt vardagsrumsfönster.
De jag hade var så stora och vildvuxna så det såg inte fint ut längre. Nu är det fint igen =).
Nu har jag precis bakat två "Carrot-cakes" som ska i frysen de ska vara till tårtan till sonens födelsedagsfest. Känns toppen att kunna förbereda några saker och lägga i frysen så det inte blir allt på en gång när det är dags.

Nu ska jag sitta här vid datorn en stund och kika runt.

oktober 20, 2011

Ett gott skratt...

..om det är så att det förlänger livet så har jag lagt ett flertal år till mitt liv idag =). En av mina kollegor är otroligt bra på att berätta saker. Hon hade varit med om en helt absurd upplevelse och hennes fantastiska sätt att återberätta händelser har gjort att jag (och en hel del andra) skrattade oss till magont (och i mitt fall bortrunnet smink) i eftermiddags. Det är helt ljuvligt när man har så kul att det bara inte går att sluta skratta! Dessutom var vi en grupp på 7-8 personer som alla fullständigt bröt ihop. Vårt skrattande gjorde att en hel hög andra kom springande och undrade vad i hela friden som pågick. Rena vitaminen =)!!! Sånt mår man bra av.

Imorgon är det fredag och det blir skönt!

oktober 18, 2011

Skönt med stor son

Vi behövde ha hit vaktmästaren eftersom ett par fästen till skåpsluckor i köket gett upp och det inte längre gick för mig att bara spänna skruvarna längre. Jag mailade dem i Söndagskväll och fick svar under Måndagen att de kunde komma Tisdagmorgon, tur för mig för sonen börjar skolan sent idag. Det gjorde att han missade sin sovmorgon men han ställde upp utan att klaga så jag kunde gå till jobb som vanligt - skönt!
Min kollega på jobb var iväg på en jobbintervju idag, det är mycket blandade känslor kring det.
Jag gillar henne och det skulle vara trist att inte jobba med henne, samtidigt ökar det mina chanser att vara kvar om hon får annat jobb - sen skulle det bli besvärligt eftersom vi jobbar i samma rum och delar en del uppgifter men en hel del är helt separat och det är mycket av hennes som jag inte kan och mycket av mitt som hon inte kan. Jag känner på mig att det mesta skulle flyta över till mig vare sig jag kan det eller ej. Det är bara att vänta och se.

Nu ska det snart ätas pasta!

oktober 17, 2011

Sömnbrist

Har sovit totalt uselt natten mellan Söndag och Måndag så det har varit en rätt jobbig dag. På jobb har det flutit på bra men det är tröttsamt ändå när man sovit för lite. Jag slapp laga middag ikväll i varje fall, det blev mycket över av gårdagens Skinkstek så det räckte till ikväll också.
Nu blir det lite TV och sedan boken och sängen.



oktober 16, 2011

Slutet på helgen

Redan Söndag, hade nog kunnat stå ut med en dag till utav helg. Sonen är hemma igen efter helg hos pappa. Ja, han har sovit hos sin pappa i varje fall - som vanligt tillbringas stor del av helgen med kompisar. Idag är han i varje fall hemma och jag ska så småningom sätta igång med att tillaga Skinkstek till oss.

Kanske blir det en film ikväll, har ett par hyrfilmer hemma den ena är en Irene Huss-film och den andra är "Water for Elephants" båda lockar =). Får väl se hur det blir.

Vi har vackert väder här i helgen, kallt men fint! Skönt att se solen. Tjocka vinterjackan fick åka på i slutet på veckan - det var ca 3 grader när jag skulle ut och cykla på morgonen och då behövdes den.

oktober 11, 2011

Imorgon ska jag bli ännu klokare

...eller nåt =). Det är dags för kurs igen, tredje gången. Kursen kommer att pågå ända tills slutet av November så det är en del dagar kvar. Idag har jag jobbat på och haft dubbla telefoner, kollegan hade tappat rösten så vi kopplade över hennes samtal till mig det var rätt meningslöst för henne att försöka svara =). Jag var själv på jobb på förmiddagen så därför började jag tidigt och slutade därför också tidigare. Så då gick det supersnabbt att handla trots att jag skulle ha en hel del - alla efterjobbet shoppare hade inte hunnit dit än. Detta + att det vara extrapris på grytbitar gjorde att det blev köttgryta till middag. Jag hade tid att låta det stå och puttra i 1,5 timmar.
Sonen har sin längsta skoldag och kom hem en bra stund efter mig, sedan skulle han träna också så han var nöjd med valet av middagsmat =). Både gott och mättande och riktig höstmat.
Idag har jag gjort något som var länge sedan sist, jag har sökt ett jobb. Mitt vikariat är bara året ut och jag kan ännu inte få något svar på om det blir förlängning (en omorganisation ska utredas)
så nu börjar jag söka.

oktober 09, 2011

Vaknade med huvudvärk

Avskyr när det händer det brukar vara svårt att bli av med det då. Men ett par Panodil och några koppar kaffe senare kändes det bra. Jag tog en lugn morgon och läste slut Camilla Läckbergs senaste bok. Den var som vanligt bra! Sedan har jag varit på ICA och laddat upp med lite mjölk, frukt och annat vi behöver inför starten av en ny vecka. Köpte några nya växter också som jag planterat ihop i en avlång kruka som jag köpte för länge sedan men inte blev färdig att göra något med. Det blev fint =). Så har tvätten blivit struken och nu sitter jag och funderar på veckans middagsmeny, behöver frosta av frysen så jag försöker ta grejer därifrån till middagarna.
Hoppas ni har en skön Söndag!

oktober 08, 2011

Tidigt ute...


Jag gillar ju att vara väl förberedd och nu har jag faktiskt kommit igång lite smått med julklappar =). Har köpt till ena systersonen och ett par andra småsaker till några andra. Innan julen ska vi förvisso fira sonens födelsedag, han fyller hela 18 år i November.
Han har i år önskat sig ett armbandsur från mig och sin pappa och han hittade snabbt exakt vad han vill ha och den är nu inköpt. Han får den inte förrän till födelsedagen men han har själv valt ut den. Det är klockan på bilden. Så har vi också tillsammans köpt en resväska till honom (det vet han inte). Så det stora är avklarat där.
Har varit ute och cyklat en del ärenden under dagen, sedan har det blivit lite städning och nu är det bara lugnt. Hoppas ni har en skön helg!

oktober 05, 2011

Heltokig dag på jobb

Dagen har varit totalt uppfylld av galenskap, trött i huvudet ikväll! Det blev färdigköpt PyttiPanna till middag - bara att steka upp och steka lite ägg. Har tänkt i ett par veckor nu att jag ska kolla upp datum att bjuda hem gamla klasskamraterna sedan glömmer jag det igen. Nu ska jag ta mig i kragen och se till att få iväg ett mail till dem istället för att fastna här =)

oktober 02, 2011

Helgen är snart över

Det varit en helg med sommarväder och det har varit riktigt skönt! Jag har ägnat en stor del av helgen till att tvätta, städa och fixa som vanligt men har tagit mig lite tid utomhus också - man får passa på.
Hoppas ni har fått tillfälle att njuta av solen =)
 
Hit Counter
Free Counter