Kimmietid

september 29, 2011

Attackerad av konserv plus sommarvärme

Min fingertopp på viktigaste handen (i mitt fall vänster) har jag lyckats skada på en tonfiskburk =(.
Det är en känslig punkt men det läker väl snart. Fixade en gammal GI-favorit (gör inte många andra rätt på den punkten). En tonfiskröra med färskost, lite citronsaft och hackat kokt ägg.
Lunchen är i varje fall redo, jag har hängt fram kläder tills imorgon och känner mig snart redo för sängen. Idag har vi haft sommarvärme - cyklade hem iklädd blus och jeans - Skönt!

september 28, 2011

Son i fixartagen

Sonen har fått fixardille, ikväll har han haft sin supertrasiga cykel + en annan gammal cykel som hade en hel del problem den med + att den var för liten för honom på uteplatsen. Han har tagit delar från den senast kasserade och satt dem på den som var liten. Han har lyckats fixa handbroms och växlar dessutom och den funkar nu. Imorgon ska han putsa den lite och sedan sätta in en annons på blocket. Den är inte värd så jättemycket han tänkte väl sätta ca 400 som pris och kanske tillåta en 100-lapps prutning säger han =). Han har två studiedagar framför sig nu så han har tid att fixa.
Så ska han skruva av de delar vi kan ha nytta av som t.ex lås, framhjulet, cykelkorg och lite annat från den som är helt paj för att kanske ha nytta av reservdelarna någon annan gång.
Jag gillar när man kan sälja saker vidare så att de kan komma till nytta istället för att bli sopor när det inte behövs. I Måndags sålde han sin förra mobil för 800,- inte så illa - så köpte han en av en kompis för rätt mycket mer men så var det också en ny och fin mobil. Han har en del kompisar som tydligen "måste" byta så fort en ny modell släpps så rent prismässigt gjorde han en bra affär. Idag har han också hunnit med att spela badminton med några kompisar, vilket de nu gör en gång i veckan. Trevlig idé nu när de inte längre har idrott i skolan. Sonen tränar ju dessutom själv nästan varje dag men lite "social motion" är ju inte fel.
Själv har jag suttit i skolbänken idag och det gick bra, man blir rätt trött av att sitta på en stol nästan hela dagen och samtidigt matas med information men det är intressant.
Nu är jag trött och det känns som om det borde vara fredag imorgon men så är det inte =)

september 27, 2011

Imorgon är det kursdags igen

Imorgon ska jag iväg till del två av kursen jag går, så då blir det lite senare start på dagen. Inte så dumt =). I övrigt händer inte så mycket förutom jobb och vanlig vardag just nu.
Vi var ju iväg och firade systersonen i helgen och det var trevligt. Hans sambo jobbar på restaurang och är väldigt duktig på att laga god mat så det var jättegott. Detta var familjekalaset, han skulle ha kompisfest nästa helg.
Vi har fortfarande helt fantastiskt väder här och jag hoppas det ska stanna ett tag, efter den inte så fina sommaren så hade det känts bra med en fin höst.
Nu ska jag plocka ihop lite grejer tills imorgon och sedan ska jag börja på middagen som ikväll blir färskt fylld pasta med ost och baconsås.

september 24, 2011

Fin Lördag

Vaknade pigg imorse! Det blev så att jag skruvat isär de flesta utemöbler och de står nu i källaren. Ett par stolar och grillen finns kvar - man kan fortfarande njuta av en kopp kaffe utomhus och grilla men det mesta finns i källaren. Så färgade jag håret så att de grå nu har en mörkbrun nyans - såsom jag ser ut från början =). Sonen och hans pappa besökte sedan en cykelaffär som sonen valt ut baserat på deras hemsida och det var ett bra val. Sonen har nu en ny fin Monark-cykel som han är jätteglad för. Dessutom erbjöd denna affär en gratis försäkring på ett år som ska innefatta ny cykel om en skulle bli stulen det första året utan att jag behöver betala självrisken. Dessutom fanns det en massa garantier ifall något större fel skulle ske.
Sonen och jag har ätit en god middag, fläskfilé med hasselbackspotatis (har inte gjort denna sorts potatis på säkert 10 år) sonen kunde inte minnas att han någonsin ätit detta och tyckte det var en höjdare. Sen har han stuckit iväg och skulle på konsert med ca 8-10 vänner.
Imorgon ska vi iväg och fira systersonens 25-årsdag. Han har redan haft fest med vännerna imorgon blir det middag med oss släktingar. Har köpt presentkort på MediaMarkt (han vill köpa ny dator), en lustig pizzalåda jag hittade i bokhandeln som innehåller kokbok för Pizza samt Pizzaroller - en skämtpresent som det var bra att sätta fast presentkortet på samt en fin växt i plåtkruka som passar deras stil. Vi blir upphämtade av syster och svåger imorgon för skjuts till kalaset.

september 23, 2011

Snabb vecka

Denna veckan har gått i racerfart =) men det tycker jag visst rätt ofta. Lite otur har vi haft sonens cykel är helt kaputt =(. Han måste ha en ny och det med en gång, vi tar ju oss fram överallt med cykel. De senaste dagarna har han tagit bussen men han avskyr det lika mycket som jag gör.
Det får bli cykelshopping imorgon, sonens pappa är schysst och tar halva kostnaden plus att hjälper till med inköpet. Cykeln blev ju ordentligt lagad när han blivit påkörd förra året men sedan dess har än det ena än det andra gått sönder. I förra veckan cyklade han bakom en man, båda körde snabbt och då bestämmer sig den här mannen utan att se sig för att tvärnita så att cykeln svängde ut över hela cykelbanan. Sonen hade inte en chans att hinna bromsa och brakade rakt in i honom. Den väldigt otrevliga mannen börjar då svära och ryta åt sonen och säger att det är hans fel och han ska minsann betala för mannens cykel. Vissa människor är inte kloka. Dessutom försökte han hindra sonen (vars första reaktion varit att hjälpa mannen och se till att han var OK, men som snabbt övergick i ilska) att gå därifrån genom att hålla fast honom. Sonen hade turen att det var på en plats med mycket folk och alla runtomkring höll med om att sonen inte gjort något fel utan att det var mannens fel. Sonens cykel fick då ännu en ordentlig smäll av detta och han hade problem med växlarna dagen efter. Sedan trillade någon liten del av och han tog den till vår reparatör som hade de dåliga nyheterna att det skulle bli väldigt dyrt och enligt honom en usel affär eftersom det bara skulle bli nya problem igen. Lite surt men ny cykel får det bli. Kände inte för den kostnaden just nu.
Ikväll hade vi planerat att bara vara hemma och göra hemgjord pizza men med en stor son i huset förändras planerna snabbt. Han for iväg ut med kompisar, de skulle ut och äta och sedan nog titta på en film hos en kompis. Så nu blir det solokväll istället. Går bra det med =)
Hoppas ni har en härlig fredagskväll!

september 18, 2011

Kyckling i ugnen

Det doftar jättegott hos oss, har en kyckling i ugnen och det blir alltid så härliga dofter av mat som lagas långsamt och länge. Blir inte ofta numera som jag gör hel kyckling oftast blir det kycklingfilé men omväxling är alltid trevligt. Det blir brunsås-premiär för hösten.
Jag har alltid varit sådan och min son har smittats av mina underligheter =). För mig är brunsås - höst- och vintermat. Jag tycker inte det är gott annars. (Knäppt, jag vet).
Så nu är det nog sedan april, maj eller något sådant så det ska smaka finfint.

Det blev en paus och nu är middagen och disken avklarad, klockan närmar sig sju. Var riktigt gott. Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen, hänga fram kläder, se till att det som kan behövas finns i väskan, ställa väckarklockan och lite sådant.

Ha en skön Söndagskväll.

september 16, 2011

Härligt med fredag!

Så himla skönt med helg, antar att det kan bero på att jag har dragits med den envisa förkylningen men jag har varit SÅÅÅ trött varje morgon denna veckan. Det är skönt att sitta här och ha det lugnt och fint och veta att imorgon ringer ingen väckarklocka vid 06.00.
Dagen idag har varit rätt stökig så helgen är välkommen.

Hoppas ni får en fin helg, jag borde vara igång med diet nu men det har inte blivit så att jag riktigt kommit igång så nu ska jag ta mig en chokladbit till glaset med rödvin som står bredvid mig och njuta =)

september 15, 2011

Helgen närmar sig

Redan Torsdag igen, första kursdagen igår gick bra och det var intressant. Visst är det ett bra tecken att jag skickas på kurs men jag vet redan att min chef och de omkring mig vill ha mig kvar, om det råder ingen tvekan. Men nu är det inte inom den privata arbetsmarknaden jag jobbar längre och vad de vill är inte alltid det som sker. Det finns en miljon superunderliga regler inom kommunen. Det ska utredas under hösten hur det blir och det är helt utomstående konsulter som ska göra detta. Men såklart hoppas jag på att få stanna =).

Förkylningen är äntligen på väg att börja lätta lite. Folk tycker fortfarande att jag låter sjuk men jag känner mig bättre.

september 11, 2011

Fortfarande inte helt kry

Denna förkylningen är inte till att leka med. Jag känner mig fortfarande ganska sjuk. Inte så som i början av förra veckan, men långt ifrån normal. Jag har bara tagit det lugnt denna helgen, vilat jättemycket. Jag har somnat ganska tidigt för att vara helg men ändå sovit till tio/halvelva på förmiddagen båda dagarna.
Vi har haft alla möjliga sorters väder i helgen, idag har det åskat, störtregnat följt av 24 grader och strålande solsken. Jag har grillat till oss ikväll, man får passa på så länge det går.
I veckan som kommer ska jag starta en kurs som jag ska gå via jobb, ska bli kul. Det är 6 hela arbetsdagar men utspritt över hösten. Min första kursdag är på Onsdag. Det handlar om ett helt nytt datasystem som vi ska ha. Min kollega gick sin första dag redan i förra veckan och tyckte kursen verkade riktigt bra så jag tycker det ska bli kul.

Nu blir det fortsatt slappande, lite tv-tittande förhoppningsvis tidigt sänggående och så hoppas jag att jag mår bättre imorgon.

september 08, 2011

Jobbat...

...reaktionerna har varit allt ifrån: - Vad i hela friden gör du här (när de hört min röst och min hosta) till - Åh fantastiskt du är tillbaka. Förmiddagen var tung men sen tog jag ett par panodil, en dos nässpray och åt varm soppa till lunch och då gick det lite lättare.
Mitt skrivbord var helt täckt av papper när jag kom och jag har betat av en hel del och det som inte hanns med har jag i varje fall koll på vad det är prioriterat i olika högar.
Det som var jobbigast var telefonsamtal, hostan är svår att kontrollera och sen brister rösten en hel del. Nåja, jobbigt var det men jättekul =).
Fick veta att en som jobbar där hade rekommenderat mig till ett jobb, det är liknande som jag har nu och eftersom jag bara har vikariat året ut ännu så länge så ville han hjälpa mig och det var ju jättesnällt. Det skulle börja ungefär när detta i så fall slutar så jag sa att han får gärna tala gott om mig =). Helst vill jag vara kvar där jag är och jag hoppas att det blir så också, men det är ju inte fel att titta på sina möjligheter.

Ikväll blir det lättlagat till middag, orkar inte lägga energi på det. Det blir färsk pasta med bacon och ostsås. Egentligen skulle jag vara igång med GI denna veckan men det har blivit lite sådär med det. Inte helt åt skogen och inga onödigheter men det har blivit lite pasta och bröd.
Imorgon är det fredag vilket känns jättekonstigt men jag ska verkligen ta denna helgen till att vila bort resten av sjukan.

september 06, 2011

Seg förkylning jag har fått...

....eller så är det jag som är otålig. Som det ser ut nu får det nog bli en dag till hemma imorgon men jag får se hur natten blir innan jag fattar det beslutet. På Torsdag behöver jag vara tillbaks på jobb för då ska kollegan på kurs hela dagen och en av oss måste vara där. Tänker att det ska nog gå, förhoppningsvis mår jag bättre då och om jag bara är lite halvkass så är det två dagar att jobba och det kan nog gå med hjälp av Panodil, Nässpray, Strepsils och en massa varma drycker.
Har blivit många timmar i sängen, läst ut en bok, tittat på en film och sovit.
Nu har jag hamnat i soffan igen, tänkte titta på Idol och passa på att lufta ur sovrummet ordentligt.

september 05, 2011

Dag tillbringad i sängen

Var vaken i stort sett hela natten, antingen fick jag inte luft eller så var det hosta. Det gick också fram och tillbaka mellan att frysa och att svettas. Alltså blev jag tvungen att för första gången sedan jag började på jobb stanna hem sjuk. Som det ser ut nu blir jag tvungen att vara hemma imorgon också för jag mår eländigt.
Hela dagen har tillbringats i sängen så nu ligger jag på soffan ett tag istället för att få lite omväxling.

Dagens ansträngning blev att fixa middag och det blev att jag gjorde soppa eftersom det är det ända jag blir sugen på när jag är sjuk. Gjorde en ganska enkel italiensk ostsoppa. Gott blev det.
Nu är det vila som gäller igen.

september 04, 2011

Förkyld

Jag ska inte gnälla för mycket jag har ju faktiskt klarat mig från förkylningar under mer än ett år nu - bara haft lite snuva. Nu har jag väldigt ont i halsen och känner av det i näsan också.
Inte så konstigt kanske, sonen har varit förkyld - hans bröt ut natten mellan torsdag och fredag.
Han gick till skolan i fredags ändå men hade bara ett fåtal lektioner så det klarade han, sen fick han ställa in roliga planer han hade i helgen och har bara vilat hemma hos sin pappa. Han mår redan bättre så det är skönt. Jag fick ont i halsen igår men inte farligt då. Var iväg på en trevlig middag hos en väninna och hade en jätteskön kväll. God mat och dryck och trevligt sällskap är aldrig fel.
Jag och Hossan kuskade runt en hel del för att komma dit, först en buss här i stan sedan en annan buss iväg till annan ort och väl där hämtades vi upp av väninna L som vi åkte med till platsen vi skulle till. Kände att jag fick mer och mer ont i halsen men hoppades det skulle försvinna men imorse kunde jag knappt svälja =(.
Kvällen igår bjöd också på en skön promenad vid havet, rätt mysigt i mörkret. Värdinnan har två hundar (som jag inte är helt förtjust i, något åt kamphundhållet) de var väldresserade och snälla men bara utseendet räcker för att det ska krypa i mig. När man känner så brukar hundar känna av det och söka sig till en ännu mer och så blev det såklart. Nåja, jag kom hem med alla delar i behåll. Men jag kommer aldrig att förstå valet av hund när det finns så många supersöta raser av alla de storlekar =)
Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ta mig till ICA och ladda upp matvaror inför en ny vecka.
Sedan blir det bara vila resten av dagen så att jag kan jobba imorgon.

september 01, 2011

Tidiga morgnar

Har blivit extra tidiga morgnar för mig två dagar i rad nu och som det ser ut blir det så imorgon också. Fördelen är att jag då också slutar 30 minuter tidigare och då är det rätt skönt men inte när klockan ringer okristligt tidigt =).

Bara en dag kvar sedan är det helg och nästa vecka är förhoppningsvis kollegan frisk igen.
Ikväll ska sonen och jag ha lite extra mumsig middag (enligt vår smak). Det är dessutom bekväm mat. Lidl har en Cordon Bleu som är jättegod tycker vi! Bara att lägga i stekpannan. Så det blir vår middag ikväll tillsammans med Rösti en kall sås och god sallad. Sonen ska till sin pappa imorgon så då kör vi lite mysmiddag ikväll.

Sonen har haft självstudier idag och han hade redan gjort det mesta så han har varit ute och köpt jättefin vinterjacka - nu hade Stadium hängt ut lite mer. Så köpte han 2 Esprit (senaste favoriten) tröjor också så nu är han lite nyekiperad.

Nu ska jag gå och sätt igång med middagsförberedelser, ha en skön torsdagskväll =)
 
Hit Counter
Free Counter