Kimmietid

juli 31, 2011

Oj vad fort helgen har gått

Jag har inte gjort så mycket precis men ändå har det flugit fram. Igår var jag ute och for omkring lite ärenden hit och dit och på kvällen var jag bara hemma. Har sovit gott i helgen och tagit det riktigt lugnt och det har varit skönt. Nu är helgen inte riktigt över än det finns ju en hel Söndagskväll kvar =).
Ikväll ska vi fixa lite hemmagjord Kebab, kebabkött med grönsaker och vitlökssås i pitabröd.
Det är enkelt och gott. Sitter just nu och försöker planera lite meny inför veckan som kommer så att det ska vara enkelt och smidigt efter jobb. Har kommit så långt som till Lax med potatis och Romsås på måndag, något med köttfärs på tisdag sen får vi se vad jag kan hitta på - ska gräva lite i frysen så att jag tar därifrån först =)

Hoppas er helg har varit skön!

juli 29, 2011

Sjukt gott =)

Fredag idag och det känns härligt! Jag är i full gång med tvättberget, det blir så mycket mer tvätt när man jobbar känns det som - kläder byter man ju oavsett men det är mer t-shirts och enkla plagg vid ledighet. Sonen och jag firade att han hade sin sista arbetsdag idag med Pizza som kördes hem. Blev så besviken när den pizzeria vi nyligen börjat använda och som hade jättegod pizza inte längre hade utkörning så då blev det att testa något nytt. Jag chansade med ett ställe vi aldrig köpt på, ett där man kan beställa online vilket jag gillar - och det var ännu godare än från förra stället som vi tyckte var så bra =)! Då blev vi glada, jag tror den största skillnaden var oerhört fräscha råvaror, de hade dessutom en del av menyn som innehöll mer riktigt italienska pizzor och det gillas av mig. Man slipper den superfettiga känslan av den sortens pizzor - Mums! Ikväll ska tvätten göras klar och jag ska ägna mig åt soffhäng - sonen åt att spela online med kompisar.

Imorgon hoppas jag att det inte regnar hela dagen. Min ena svåger har opererats i ryggen i veckan och jag vill gärna hälsa på honom imorgon.

juli 28, 2011

Trött ikväll

Somnade för första gången denna veckan på en "bra" tid igår. Var trött och det var lätt att somna.
Så hoppar jag upp ur sängen två timmar senare av att ett vansinnigt oväsen sätter igång - hör att sonen som inte är lättväckt också reagerar - då har någon fjant till granne fått för sig att klockan halv ett på natten sätta på technomusik på otroligt hög nivå! Blev rätt irriterad!
Vi bor i ett lugnt och ordentligt område, visst har folk fest ibland och det stör mig inte - det händer oftast på helgen och det tycker jag är ok. De flesta har bott här länge och här är väldigt lugnt, om man spelar lite högt på lördagskvällen så brukar det vara så att man hör det lite halvt avlägset inte som detta som var som om basen var under min säng. Nu har vi en ny granne, en ung kille och han kanske inte har förstått gränserna som brukar finnas här ännu. Det varade inte så länge så jag antar att någon sa till honom att det inte var OK. Det är semestertider men alla är inte lediga och både jag och sonen skulle upp tidigt. De som bor riktigt nära måste ha fått en riktig chock ifall de sov, han bor två våningar över oss =). Sen blev sömnen inte riktigt lika bra, bullret pågick en stund och hördes högt även genom de öronproppar som jag och sonen tryckte i öronen.

Så, färdig med mitt gnäll om detta =). Idag kom det tråkiga vädret tillbaka efter två riktigt fina dagar. Ikväll så ösregnar det. Imorgon är det otroligt nog redan fredag igen - första arbetsveckan har flugit förbi. Sonen har sin sista arbetsdag för sommaren imorgon och ser fram emot några lediga veckor efter det. Det kan han behöva, han har jobbat mycket och är lycklig över sitt banksaldo. Inatt sover han hos sin pappa för sista arbetsdagen är på pappas jobb, han har både jobbat som jordgubbsförsäljare och lite då och då på pappas jobb.

Hoppas solen lyser på er!

juli 27, 2011

Igång igen

Så är jag igång och mitt i den första arbetsveckan efter semestern. Kände lite fasa för att stiga upp så tidigt men det har gått bra - lite trött på morgnarna men det går över efter ett tag.
När jag väl kom dit och satte igång så var det bara roligt. Nu är vi bara några stycken på jobb just denna veckan så det är lite av en mjukstart.

juli 24, 2011

Ett tag sedan sist

Så blev det en liten paus igen här på blogggen och imorgon ska jag börja jobba igen. Slut på semestern. Det gör mig inte så mycket men jag ser inte fram emot att stiga upp så tidigt, jag har haft helt andra tider nu under ledigheten.
Hänt sen sist är inte sådär jättemycket, sonen och jag har varit ute och ätit tillsammans. Igår var jag hos min syster i stugan. Annars har det mest bara varit en lugn lunk.

Är trött idag som bara den och hoppas att det inte går över lagom till kvällen =), jag kom i säng ganska sent och steg upp strax efter 8 för att försöka vara trött ikväll. Det brukar sällan lyckas men man kan alltid hoppas.

Hoppas ni har det skönt - här hos oss känns vädret nästan som höst just nu. Det har regnat i flera dagar och är bara ca 14 grader ute. Hoppas sommaren kommer tillbaks.

Efter hemskheterna i Norge känns i och för sig vädret som en rätt oviktig liten detalj.
Tänker på de anhöriga vars liv förändrats för alltid helt utan mening.

juli 19, 2011

Ännu en fin sommardag

Idag har det varit riktigt varmt =). Sonen var ute sent igår vilket gjorde att jag kom i säng väldigt sent och sen blev jag väckt av någon som tyckte det var en jättebra idé att börja borra eller något liknande klockan 08,20 - visst är det vanlig vardag men det är semestertider så lite hänsyn hade inte gjort ont.
Nåja, det blev promenad med MP3 i öronen istället för sovmorgon. Sedan inhandlades frallor och frukost åt jag på uteplatsen.
Förresten hittade jag och sonen en ny matta till hans rum häromdagen, han blev jättenöjd och den var på Rea och det tyckte jag om =).

På eftermiddagen hälsade jag på min syster i hennes stuga, där vi drack kaffe och snackade ett tag.
Sedan har jag grillat till mig och sonen ikväll blev det fläskfilé och Halloumi på grillen - mums!
Nu ska jag nog ta och titta på filmen "Svinalängorna" som jag hyrt.

Ha en fortsatt härlig sommar!

juli 18, 2011

Oväntad fin dag

Efter diverse skrämsel alarm på löpsedlarna om att nu är sommaren slut så vaknade vi imorse till en lite mörk och mulen himmel - men det förändrades ganska snabbt. Vi har haft en jättefin sommardag med strålande solsken! Jag blev väckt ganska tidigt av sonen som steg upp för att bege sig till sommarjobbet, jag låg kvar och läste och lyckades ta en liten lur till efter att han gått.
Lite senare cyklade jag iväg till ett shoppingcenter och fixade några ärenden, träffade även min syster där. Sedan har det blivit ett antal timmar på uteplatsen i solen och under parasoll med och utan bok =). Jag hade börjat förbereda middag till oss när sonen plötsligt bestämde med kompisar om att de skulle hitta på något - så det blev bara jag till middagen. Jag hade gjort Mozzarellafyllda köttfärsbiffar - så det blev middag till mig och resten i frysen. Bara denna veckan kvar av semestern så de kan bli bra jobbluncher =).

juli 16, 2011

Total semester

Har ingen aning om vilken dag det är eller vad klockan är och det är jätteskönt. Var totalt förvirrad när Hossan ringde mig för en stund sedan, hon brukar aldrig ringa från sitt jobb så jag trodde hon var hemma och var sjuk, tills jag insåg att det är Lördag =).
Idag har jag varit ute en cykeltur och köpt en massa jordgubbar på Möllevångstorget. Det mesta av dessa har jag sedan gjort sylt av - den står nu i burkar och kallnar. Jag har sparat en skål som vi ska ha och gotta oss med ikväll.

Eventuellt ska jag och sonen ge oss ut och se om vi kan hitta en ny matta till hans rum om en stund. Vi har försökt på IKEA redan men där hade vi ingen tur så vi får jaga vidare.

Ha en skön helg!

juli 15, 2011

Ändrade planer x 2

Igår skulle jag och väninna L träffats på en uteservering och suttit där och haft det mysigt på kvällen. Nu blev det inte så - det var eländigt väder så istället kom hon hem till mig och vi åt lite ost och kex och snackade här istället.
Idag var det meningen att jag skulle åkt med min syster och svåger till Sjöbo Marknad men vi ställde in - även idag pga vädret.

Sonen har jobbat både igårkväll och idag på förmiddagen och är nu hemma och tar det lugnt.
Han är ju lite förkyld och sliten så ikväll blir det en hemmakväll för oss - vi ska hämta hem någon färdig mat och bara ha det lugnt och skönt. Tröttheten försvann lite för honom när han via mail fick sitt lönebesked för denna månaden. Många sköna tusenlappar som gör det lättare att stiga upp tidigt trots att det är lov =)

juli 13, 2011

Rosa MP3-spelare

Min födelsedag igår var trevlig! Sonen hade köpt en fin MP3-spelare till mig som han tyckte jag kunde ha glädje av när jag promenerar =) - rosa var den också.
Hossan hade köpt två böcker till mig som jag jättegärna ville ha och en fin bukett blommor också.
Av min syster fick jag trosor, en snygg sjal, en del hudkrämer och en mascara. Mycket fina presenter alltihop och jag blev glad.

Vi kunde sitta på uteplatsen och äta och satt kvar och drack kaffe också.
Idag är det mulet och regnigt ute och det bli en lugn hemmadag för oss, sonen blev plötsligt förkyld och har idag sprängande huvudvärk så han fick ringa jobb och sjukanmäla sig. Förhoppningsvis mår han bättre imorgon - han vill ju inte gärna stanna hemma från sommarjobbet.

Slappardag på schemat alltså, vi har t.o.m middag klar för det blev över en hel del från igår.
Ha en skön Onsdag!

juli 12, 2011

Tiden tog ett skutt

...bara här på bloggen, den har gått som vanligt annars. Jag njuter till fullo av min semester och har hunnit med en massa umgänge sedan sist jag skrev. I Lördags var Hossan och väninna C här och vi hade en härlig kväll där vi kunde sitta ute på min uteplats nästan hela kvällen. Vi grillade, drack vin och snackade en massa om allt och inget. I söndags hade jag besök av en kollega och även då kunde vi sitta ute och njuta. Igår var en pausdag från besök =) och sonen var iväg på LAN hos en kompis och kom hem först tidigt imorse. Han ligger nu och sover.

Ikväll kommer min syster & Hossan och då ska vi äta lite gott och förhoppningsvis kunna sitta utomhus igen. Jag har helstekt fläskfilé som ska serveras kall liggande i en marinad. Så ska jag göra ugnsbakad färskpotatis, gjorde det i Lördags och de blev så goda. Lite olja, lite balsamvinäger, lite honung, kryddor och in i ugnen med dem. Sen klippte jag över färsk timjan och hackad rödlök när jag skulle servera dem de är värda att gå i repris =). Så har jag köpt en liten Prinsesstårta, vi är inte så många så jag tycker att det räcker så. Jag fyller år idag så detta blir mitt firande. Så nu hoppas jag att det fina vädret håller i sig så att man kan ha en skön dag utomhus.

juli 07, 2011

Dammsugaren dog

Sonen gav sig iväg till jobb imorse och efter att jag legat kvar en stund med boken så tog jag mig i kragen och började så smått att städa. Jag var snäll och tog sonens rum trots att han kunde gjort det själv men eftersom han jobbade (han hade plockat undan allt själv så det var damma, dammsuga, våttorka golv). Därefter gick jag vidare in till mitt sovrum och efter halva rummet så bara dog dammsugaren. Lite trist måste jag säga men den har varit med under några år och var inte av superkvalitet till att börja med så inte mycket att göra åt. Eftersom jag bestämt mig för att städa före helgen denna veckan så gav jag mig iväg ut och kom hem lagom tills sonen kom hem från jobb med en ny fin dammsugare. Denna gången blev det en Philips dammsugare som i varje fall efter testrundan nu känns bra. Inte precis vad jag hade hoppats på att lägga pengar på under semester men det går inte att vara utan dammsugare. Så mitt rum blev färdigstädat och sedan har sonen hjälpt mig att flytta soffor, soffbord och matta i vardagsrummet (stora tunga grejer) så att jag kunde göra riktigt rent där under också. Resten av städandet spar jag tills imorgon.
Jag har bjudit hem folk både Lördag och Söndag och därför vill jag ha städningen klar innan helgen.
Nu ska jag ut och sätta mig på uteplatsen, den mulna, regniga morgonen har förbytts till sol =)

juli 05, 2011

Bakdags

Blev så extremt sugen på Bagels igår så nu är jag igång och bakar för fullt. Två stora degar står och jäser i köket. Lika bra att göra en drös eftersom det är rätt mycket jobb att göra dem.
Sonen ska iväg och jobba om ett tag - han jobbar mitt på dagen passet idag.
Själv ska jag som sagt baka och sedan får vi se hur varmt det är ute ifall jag pallar med en promenad.

Behövde lite bakgrejer så jag har redan hunnit med att besöka ICA idag och handlade då också hem till att göra Canneloni till middagen ikväll. Gjord på färsk pasta är det så gott!

juli 04, 2011

Fourth of July


Amerikanska nationaldagen, sonen ska ut och äta tillsammans med sin pappa ikväll för att fira detta.
Idag har vi en mulen dag, gör inget efter gårdagens tryckande hetta, sonen och jag besökte Minneslunden tillsammans och sedan blev det cykeltur till IKEA. Vi är båda vana cyklister men blev trötta och fick stanna och dricka ett antal gånger. Väl där hittade vi ingen matta som både var i rätt storlek och var snygg så någon ny matta blev det inte - det blev två nya lampor till sonen rum istället - det behövdes också.

juli 03, 2011

Den tredje juli

Ett datum som har en dålig klang för mig, idag är det 4 år sedan min mamma dog och 14 år sedan min pappa dog. Jag har varit och köpt blommor och jag och sonen ska cykla till Minneslunden om en stund.

Igår hade vi ett fasligt oväder här, det åskade och regnade något helt otroligt. Idag är det superkvavt igen så det finns väl risk att det blir åska igen senare idag. Hoppas det väntar ett tag så vi hinner med vår cykeltur först. Vi hade nämligen tänkt cykla vidare efter minneslunden till IKEA och se om det finns någon snygg matta till rimligt pris till sonens rum. Den han har är inte så fin längre.

Min dag idag började med en promenad och jag var helt blöt när jag kom tillbaka hem, iskall dusch och sedan frukost på uteplatsen så kändes det lite bättre.

Ha en skön Söndag!

juli 01, 2011

Mysig fredag

Först sova gott sedan en lugn förmiddag med lite småfixande. Vid ett-tiden kom pratkamraten med make och vi kunde faktiskt sitta utomhus och äta lunch. Mysigt att sitta där och snacka om allt och inget - lustigt att det är lika lätt att snacka med hennes man som jag ju faktiskt inte känner alls lika väl. Hon har hittat en pärla - så är hon själv en riktig diamant =). Sonen var också med och även han som känner pratkamraten väl men inte träffat hennes man tyckte det var trevligt och var till hjälp med sina tekniska kunskaper =) när de hade en del frågor.

Lunchen pågick i över 3 timmar =) - nja, vi åt inte hela tiden - många muggar kaffe hanns med.
Nu känns det skönt med en slapp fredagskväll. För vår del blev det bara några vårrullar till middag eftersom vi ätit stor lunch och inte var jättehungriga. Vi fick en jättepåse körsbär som de plockat i sin trädgård så de ska vi festa på sedan.

Ha en härlig helg!
 
Hit Counter
Free Counter