Kimmietid

juni 30, 2011

Fixat lite

Jag och pratkamraten pratade innan semestern började att vi borde se till och ses då eftersom vi hade två veckor samtidigt. Nu har snart en vecka gått och jag tog mig i kragen och sms:ade om hon hade tid någon dag i nästa vecka. Nu skulle de åka iväg till sin stuga och vara där nästa vecka men inte åka förrän på lördag - så hastigt och lustigt bestämde vi oss. Imorgon kommer hon och hennes man hit och så ska vi ta oss en långlunch här hemma. Så det fick bli en liten extra tur till ICA, nu har jag inhandlat lite olika - Lufttorkad skinka, lite olika salami och chorizokorv tänkte vi kan ta dem lite som Tapas. Så blir det melon, sallad, bröd och så ska jag ta och smördegsinbaka lite kycklingfilédelar med färskost också så har jag lagat till något och inte bara köpt allt färdigt =), lite färdig potatissallad blev det också så att det ska bli tillräckligt mättande för männen (hennes man och min son =). Ska bli jättekul att ses! Tyvärr mulnar det rejält ute och det ska bli regn, det blir i och för sig skönt efter hettan men det hade varit kul att sitta utomhus imorgon. Vi får väl se hur det blir.

juni 29, 2011

En liten, liten tofs

Håret har blivit klippt och jag var nog mer bestämd idag för det blev precis som jag ville.
När jag nu gör mig redo för kväll och sätter upp håret i tofs är det en ynklig liten grej istället för en svans som gick ner en bit på ryggen. Det känns jätteskönt, uppklippt blev det också så det är inte så kompakt. Jag är nöjd och håret känns svalare och enklare.
Imorgon ska sonen upp ganska tidigt för att jobba så jag ska nog lägga mig i någorlunda vettig tid ikväll så att jag inte är i koma när han stiger upp =).

I övrigt ikväll så har vi ätit Lövbiff till middag, jag har pratat i telefon en hel del med Hossan och vid 16-tiden idag så hade vi 46 grader på uteplatsen - nu snackar vi mitt i solen men ändå =)

Frisören

Lugn och skön förmiddag och nu ska jag snart ge mig iväg till frisören. Blev äntligen färdig att ringa igår och hon hade en tid redan idag - skönt! Inga alltför stora förändringar på gång, men jag ska försöka tvinga henne att klippa lite mer än vanligt. Hon vill alltid spara på mitt hår, hon tycker det är synd att klippa bort friskt och fint hår men jag vill inte ha det fullt så långt som det är nu så nu ska jag väl förhoppningsvis bli av med en bit =)

juni 28, 2011

Tvärtomtyp

Jag är väl lite tvärtom, nu när alla andra bloggar mindre eftersom det är sommar så bloggar jag mer =). Det är ju nu det finns tid för min del.
Även idag är det stekande varmt och jättefint här. Jag började även denna andra semesterdag med en timmes promenad, det hade nog varit skönare om jag kommit iväg tidigare men jag vill ju sova ut också - stekandes varmt var det på promenaden men det gjorde den nästan kalla duschen efteråt desto skönare.
I övrigt idag fick jag ett ryck och bakade lite (också lämplig sysselsättning i värmen =). Har varit ute och farit lite hit och dit och bara haft det skönt.

Ikväll ska sonen på bio med kompisar och kommer sedan att sova hos sin pappa eftersom han ska upp tidigt imorgon och jobba igen så är det mindre avstånd om han sover där.

Hoppas ni har det bra om någon kikar förbi här =)

juni 27, 2011

Semestern startad

Strålande solsken över Malmö idag, perfekt! Jag inledde min första semesterdag med sovmorgon. Sen blev det en timmes promenad följt av frukost på uteplatsen. Så härligt!
Nu ska jag nog ta en stund till ogräsjakt och sedan sätta mig med boken därute och bara njuta.
Sonen är iväg och jobbar nu fram tills klockan 17 sedan blir det nog lite grillat för oss.


juni 25, 2011

Trevlig Midsommar

Vi hade det trevligt igår, midsommar firades som alltid i min systers och svågers stuga. Vi åt god mat och var vid dansbanan och tog lotter och lyssnade på den anskrämliga dansbandsmusiken =)
Var hemma igen vid ett-tiden och stannade uppe ett tag till för jag ville veta att sonen som varit hemma hos en kompis - de var ett gäng kompisar som var där - hade kommit hem till sin pappa ordentligt. Hans pappa var också på fest så han var inte hemma ännu då.
När sonen väl ringt och sagt att nu var han där så gick jag till sängs och har nu haft en slapp förmiddag med boken i sängen.
Om en stund börjar min tvätt-tid och sen ska jag ta itu med lite städning.
Idag blir i övrigt en lugn hemmadag. Hoppas ni hade det trevligt igår och ha en fortsatt skön helg!

juni 23, 2011

Semester

Nu börjar det! Semester 4 hela veckor!
=)

juni 21, 2011

Bra arbetsdag

Har fått sitta ifred utan att bli avbruten var femte minut som jag brukar bli annars och därför har jag hunnit otroligt mycket =) - det känns jättebra eftersom jag snart går på semester och har massor att jobba undan innan dess. Idag har jag hunnit med nästan dubbelt så mycket som vanligt.
Sonen har också jobbat idag, han jobbade förmiddag och är nu hemma utan planer för kvällen.
Han har nu 5 eller 6 lediga dagar och jag har uppmanat honom att inte hoppa på några extrapass på sommarjobbet dessa dagar. Någon gång måste man ta det lugnt och bara vara.

Nu ska jag sätta igång med ugnsbakad falukorv som vi ska ha till middag.

Ha en skön kväll!

juni 19, 2011

Sköna söndag


Så var det Söndag igen och kvällen igår tillsammans med Hossan var jättetrevlig. Maten blev god och vi satt och snackade länge och mycket =).
Idag ska sonen iväg och jobba igen och jag ska bara ta det lugnt här hemma. Tvätten har jag redan strukit idag så inga fler måsten just nu.

Läst ut en riktigt härlig bok har jag också gjort denna helgen, supermysig bok! Har ni inte läst den så rekommenderas den varmt. (Boken heter: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) Ha en fin Söndag.


juni 18, 2011

Lördag


Härligt med lördag efter veckans stress! Ikväll ska Hossan komma hit och jag ska förhoppningsvis bjuda på god mat. Jag kör min favoritstil av matlagning - alltså hittar på receptet medan jag lagar maten =) i detta fallet har jag stekt upp kycklingfilé, lagt dem i en form och sedan gjort en sås som består av lite av varje - det var lite matlagningsgrädde, en klick creme fraiche, lite buljong lite diverse örtkryddor, en skvätt vin och sedan en rejäl klick cantadouost. Förhoppningsvis blir det gott. Till detta blir det råstekt färskpotatis och sallad.

Idag har jag tvättat, hade tvättid vid 12 men vaknade vid 9 och tvättstugan var ledig så jag körde igång då. Tack vare detta han jag med en shoppingtur också. Köpte denna blus som har starkare färger i verkligheten och ett par capribyxor i jeanstyg med dragkedjor längst ner.
Mycket nöjd blev jag =)

juni 17, 2011

Jag hade nog gått och lagt mig....

....idag har varit en av de mest stressfulla arbetsdagar jag haft. Jag var på jobb före sju imorse för att reda upp en massa lösa trådar som det var total deadline på idag. Min kollega var ledig på förmiddagen för att gå på skolavslutning med sina barn. Jag visste att det skulle bli jobbigt när hon frågade mig om det var ok med mig men jag ville inte neka henne detta. Förmiddagen var så stressig att jag kunde ha brutit ihop om inte jag fått allt till att löpa relativt smidigt. När det första och största problemet var avklarat kändes det underbart men även resten av dagen var full av stress och utmaningar. Om jag hade haft ensamfredag (om inte sonen varit hemma) så hade jag nog tagit en dusch och lagt mig när jag kom hem - så trött var jag. Nu är sonen hemma - han har jobbat idag han också och kände inte för att gå någonstans ikväll så vi hämtade hem burgare till middag och nu blir det soffslappande resten av kvällen för mig.

Sedan har det hänt fina saker också idag, en kollega som jag tycker jättebra om gick på semester redan nu och hade köpt sommarpresent till mig (så gulligt), vi delar bokintresset så hon hade köpt en bok till mig som vi pratat om och som jag inte läst. Dessutom lite choklad att mumsa på när jag läser =). (Då blir man glad!)

Nu önskar jag er en underbar helg, själv hoppas jag på mycket sömn och trevligt umgänge i helgen (dock inte samtidigt =)

juni 15, 2011

Hektisk vecka

Nu har det blivit en liten oplanerad paus i bloggandet igen, jobbet är så hektiskt just nu så jag är rätt trött på kvällarna. Snart går vi in i semestertider och då lugnar det sig ett tag.
Förvirrad är jag också och har i tanken hela veckan legat en dag före, lite surt för i min hjärna är det fredag imorgon =), tur ändå att jag har fel annars hade jag aldrig hunnit med allt jag ska göra innan det blir fredag.

Funderar på att kanske ta en filmkväll, massa kuddar på sängen och ligga där och titta på någon film. Får väl se om det blir av =) - Hoppas ni har det bra.

juni 12, 2011

Bara två veckor till semestern

Jag har tidig semester i år redan om två veckor börjar jag en fyra veckor lång ledighet. Det ska bli riktigt härligt, visserligen finns det inga direkta planer för ledigheten. Först visste jag ju inte om jag skulle ha jobb efter sommaren och vågade därför inte boka något och nu har sonen jobb hela sommaren. Men det gör faktiskt inget, att bara vara ledig blir jätteskönt. Något ska man väl alltid hitta på. Men först har vi två intensiva veckor framför oss på jobb, nästa vecka lär bli livlig och sedan är det mycket som ska göras klart innan ledigheten kan börja. När ska ni ha semester?
Har ni några roliga planer?


juni 09, 2011

Sonen har sommarlov

Han är glad och nöjd! Egentligen skulle han och ett gäng klasskamrater grillat på stranden ikväll för att fira lovet men vädret är rätt ostadigt idag så de tar det en annan kväll. Så nu har jag varit och inhandlat en Räkbomb på ICA så vi ska fira med den istället. Mums! Så fick han en slant i present för att han jobbat hårt och fått superbra betyg. Tvåa på skolan betygsmässigt (Jag är stolt).

Han har en intensiv period av jobb framför sig nu, det blir många dagar i sträck men det är som mest 6 timmar per dag oftast bara 4 så det blir nog bra.

Själv har jag haft en dag som bara kan beskrivas som kaos och kalabalik idag så jag är trött i huvudet tror nog jag ska unna mig ett glas vitt vin till räkbomben. IMORGON ÄR DET FREDAG!

juni 08, 2011

Nu börjar det visst åska igen

Det har varit en tryckande fruktansvärd hetta idag! När jag kom till jobb imorse var det redan då 27 grader inne på kontoret - det blev knappast svalare under dagen - hemsk jobbigt har det varit att sitta i hettan.

Mötet i ett stängt konferensrum var inte behagligare det, mådde nästan illa av hettan när jag skulle cykla hem.

Det blev dusch nummer 2 för dagen när jag kom hem och sedan har det varit skönt här hemma med fläktar och tvärdrag.

Nu regnar det och jag hör lite avlägsna knallar, hoppas vi inte får lika hemsk åska som i början av veckan men kanske kan det ta bort lite av det fuktiga i luften tills imorgon.

juni 06, 2011

Vardagen på väg tillbaka

Imorgon är det vanlig dag igen och det känns helt ok, dessa lediga dagar vi haft har varit så härliga!
Sonen har precis gett sig iväg hemifrån till sitt sommarjobb - han jobbar kväll idag. Ännu ett pass på helgdag vilket han är mycket nöjd med =).
Idag har varit en lugn hemmadag för oss, sonens pappa har varit här och hälsat på oss en stund i övrigt har det bara varit slappt.
Imorgon ska jag iväg på utbildning via jobb så jag börjar en timme senare än vanligt och ska bege mig till centrum på morgonen. Kursen är en halvdagskurs så lagom till lunch så blir det cykeltur till jobb. Sen har jag möte på Onsdag (jag är sekreterare där) och sen är det snart helg igen =)

Tiden rusar, sonens avslutning är i slutet på denna veckan och han ser fram emot det.
Min lille plutt kommer då att gå ut 2:an i gymnasiet - nästa år är det dags för Studenten. Jösses!

juni 05, 2011

Vill bara säga...

...den här ledigheten är SÅ skön! Vi njuter för fullt och det är en dag kvar =)

juni 02, 2011

Mitt bloggande har vaknat till liv igen...

...så känns det i varje fall just nu. Inte så att jag har speciellt mycket att skriva om men det känns kul att skriva någon liten detalj då och då igen. Vet hur mycket jag uppskattar att gå tillbaka några år och se vad som hände just då för några år sedan =).

Efter fixandet tidigare idag så blev det flera timmar på uteplatsen =) boken och sköna stolen i solen, ahhh! Njutning! Kaffekoppen och vattenflaskan var också med.
Kvällens middag blev råstekt svensk färskpotatis, kotlett, cole-slaw och god kall sås, gott!
Imorgon jobbar jag förmiddagen och nu blev det så att sonen blev inkallad igen så han ska jobba eftermiddag imorgon. Tydligen har en liten del av de som fått jobb där inte insett att man faktiskt måste jobba också så de hoppar av - uselt! Sonens reaktion var - en del i min ålder är äckligt lata!

Helgdag

Lyxigt med en extra ledig dag, det blev dock inte någon sen sovmorgon. Sonen har sommarjobb, han jobbade en kväll i förra veckan och skulle egentligen inte jobbat igen förrän på måndag men de ringde igår kväll. Någon var sjuk och de undrade om han kunde rycka in och jobba idag och det ville han gärna. Röd dag dessutom så lite extra klirr i kassan. Så klockan ringde lite efter sju och han gav sig iväg vid 8-tiden. Själv slängde jag mig ovanpå sängen ett tag när han gått och läste en stund.
Nu har jag skurat kylskåpet på insidan, allt står nu så fint där inne och inte huller om buller =)
(undrar hur länge det håller sig så). Rent och fint är det i varje fall.

Ska snart ta mig en dusch och sedan gå till ICA och inhandla lite grönsaker (svenska sådana =).
Hoppas ni har en fin dag och att solen lyser på er också.

juni 01, 2011

Vi har grillat hamburgare

Jag fick testat morsdagspresenten och den var riktigt bra! Burgarna blev snyggare och så blev de jämntjocka vilket gjorde att de blev precis lagom grillade överallt. Gott var det!

Var och träffade chefen under eftermiddagen och lönen kom upp ett litet snäpp, något bättre men inte så att man jublar direkt. Han sa att om han skulle gå efter min prestation skulle den höjt mycket mer men att det fanns en pott som skulle delas mellan en grupp människor och han försökt fördela så rättvist han kunde. Jag är ju trots allt fortfarande bara vikarie också så jag kan kanske hoppas på ytterligare en förbättring om jag skulle ha turen att så småningom få en tillsvidareanställning.

Imorgon är det ledig dag och jag hoppas på att få sova ut =)
 
Hit Counter
Free Counter