Kimmietid

april 27, 2011

Grilldags

Två hyperaktiva arbetsdagar avklarade =) nu sitter jag här i lugn och ro med laptopen medan kycklingspett ligger på grillen. Om en stund ska ett par majskolvar göra dem sällskap.
Vi är totalt grillgalna! Det otroliga vädret har vi kvar och det börjar kännas som sommar.

Det var trevligt igår med tjejkvällen i en butik vi fick bra priser och jag köpte mig ett jättesnyggt halsband =) dessutom fick man en Goodiebag med sig hem som innehöll ett armband, en ring och ett par örhängen så nu har jag fullt med nytt Blingbling. Jag kommer definitivt att gå till den butiken igen superfina saker, inte bara smycken utan även heminredningsgrejer.
När vi gick och tittade blev vi bjudna på vin och chokladpraliner - rätt lyxig Tisdagkväll =)

april 25, 2011

Sista dagen på Påsken

Hade kunnat stå ut med ett par dagar till med sol och ledighet men man får vara nöjd med att varit ledig 4 dagar och haft strålande sol hela tiden.
Även idag startade jag min dag med en promenad, sen har det blivit ett par cykelturer och en stund på uteplatsen också. Denna påsk har man inte kunnat klaga på någonting - perfekt ledighet =)

Nu har tvätten blivit struken så det finns kläder att ta på under veckan. Imorgon kväll ska jag iväg med en drös kollegor, en massa kvinnor som är inbjudna till en butik i city. Får väl se vad det blir för något.

Ha en fin Annandag Påsk, hoppas solen lyser på er!

april 24, 2011

Den härliga påsken fortsätter

Njuter för fullt av de lediga dagarna. I fredagskväll var sonen ute med kompisar så jag var själv och tittade på filmen som jag nämnde tidigare. Igår var sonen hemma och vi hade en skön kväll då vi grillade hemgjorda burgare och det blev en hel del tid på uteplatsen.
Idag började jag min dag med en promenad blev ca 45 minuter och det känns att jag kommit ifrån den goda vanan med raska promenader för jag blev lite trött under turen - ska ta mig i kragen och gå oftare. Efter detta åt jag en god frukost och nu har jag en Janssons Frestelse som står i ugnen och doftar gott. Vi ska på familjepåskfirande i eftermiddag i systerns stuga. De håller på att renovera köket i stugan så jag tyckte att jag kunde göra Janssons och ta med det kan vara lite bökigt att fixa till i ett rörigt kök. Ska bli trevligt i vilket fall som helst!

april 22, 2011

Hämnden

Har just tittat på en film som var så fantastisk att jag nästan skulle kunna se den en gång till nu direkt. Susanne Biers film Hämnden som vann en Oscar för bästa utländska film i år.
Jag hade stora förväntningar, jag älskar dansk film, jag är ett fan av Mikael Persbrandt och så blev den dessutom rekommenderad av sonens pappa som inte brukar vara intresserad av skandinavisk film men vars smak är väldigt lik min - och den MER än levde upp till vad jag förväntat mig. Jag kommer att se den igen, dock inte ikväll =).

Om denna film hade varit amerikansk så hade den vunnit många fler Oscars - pojken som spelar Christian hade helt klart varit nominerad den killen kan gå långt. Härligt med BRA film!

Glad Påsk

En underbar start på påsken har vi fått! Slutade vid 15-tiden på jobb igår och efter några timmar hemma så dök Hossan upp här och vi hade en skön kväll då jag grillade till oss och det var 23 grader ute så vi satt utomhus på uteplatsen och åt. Så småningom flyttade vi in och satt här och snackade och hade det skönt.

Idag vaknade jag först vid 7 och det är lite för tidigt när jag är ledig så jag låg kvar och läste en stund och somnade sedan igen och vaknade nästa gång vid strax efter 10 - så skönt!
Det har blivit en tur till ICA för att köpa en tidning och gott bröd och sedan frukost på uteplatsen - detta iklädd t-shirt och caprishorts - det känns som sommar =)

Denna långfredag ska för min del tillbringas hemma, jag ska snart börja tvätta och sedan blir det slappardag.

april 18, 2011

En underbar dag - såklart =)

Så var det måndag igen och såklart vaknar man till strålande solsken och klarblå himmel!
Nåja, jag ska inte gnälla allt för mycket, på lunchen gick jag och två kollegor ut och satte oss i solen och bara njöt av livet - vi behöver sol och värme. Det var rätt lugnt på jobb idag och kvällen har varit skön. Jag ser så mycket fram emot 4 dagars helg - det var länge sedan jag var ledig något mer än bara vanlig helg och det behövs nu känns det som =)

Hoppas solen har hälsat på hos er också.

april 17, 2011

Blev inte riktigt som förväntat

I fredags hade vi helt fantastiskt väder och man började så smått planera för en underbart solig helg. Det blev inte riktigt så, igår var det mulet och småregnade - i och för sig bra städväder.
Idag har det varit lite bättre men bara soligt till och från och ganska blåsigt. Jag satt på uteplatsen ett tag under eftermiddagen men det blåste så mycket att jag började frysa efter ett tag.
Men det kommer väl - förhoppningsvis till nästa helg när det är Påsk och man är ledig lite extra.

Hoppas ni har haft en bra helg! Nu har jag börjat laga korvgryta med ris som sonen och jag ska ha till middag så jag får nog gå och röra om i grytan lite =)

april 12, 2011

Veckans andra arbetsdag avklarad

Lite trist en kollega som alla verkligen gillar har blivit avtackad idag, jag har inte jobbat där i någon evighet precis men jag kan känna vilken skillnad det kommer att göra att denna person inte kommer att vara där. Trist! Vi blev alla bjudna på frukost imorse och det var ju snällt och trevligt.
Idag har det ösregnat i stort sett hela dagen här i Malmö så det blev på med regnstället när det var dags att cykla hem och mina skor var vattenfyllda när jag kom hem. Även sonen kom hem genomblöt så nu hänger grejer på tork lite överallt här hemma.

Nu står sonen på Cross-trainern och trampar och jag ska så smått börja fixa med middagen som idag blir pyttipanna.

april 10, 2011

Härlig helg

Denna helgen har varit rätt perfekt! Fredagskvällen hos väninnan var jätterolig - hade ont i magen när jag kom hem efter att ha skrattat så mycket. Vi fick underbar mat och gott vin!
Igår hade vi en skön hemmadag, jag tvättade på morgonen, bytte gardiner och dammsög och gjorde lite nytta. Sonen och jag hjälptes åt att ta upp utemöblerna till uteplatsen vi har helt fantastiskt väder nu. På kvällen grillade vi det blev grillspett och majskolvar supergott.

Även idag är det strålande solsken, jag har varit ute och gått en runda - fått lite motion - det har varit för lite av den varan på sista tiden men det kan nog gå lite lättare om vi får behålla solen.
Nu har jag precis blivit klar med att stryka tvätten och ikväll ska jag göra kyckling till middag, det är flera år sedan jag köpte en hel kyckling sist och lagade till den i ugnen men ikväll blir det så. Man har blivit bekväm och köper oftast kycklingfilé men det kan nog bli gott såhär med.

Hoppas ni har haft en lika skön helg som vi =)

april 07, 2011

Hopplös bloggare =)

Har helt enkelt varit för trött för att tänka på att blogga på kvällarna. Nu närmar vi oss helg igen och det ser jag fram emot.
Imorgonkväll ska jag, Hossan och kompis C tillsammans åka iväg (C kör) till en väninna som inte bor i Malmö, ytterligare en vän sluter upp där. Det ska bli jättetrevligt!
Det lär väl bli lite mat och vin och massa snack =).
Jag är rätt trött på kvällarna för tillfället men att träffa vänner är alltid mysigt. Sonen ska nog vara hemma så jag har köpt hem Kycklingvingar som bara behöver ligga i ugnen en stund till honom och eventuell kompis som nog kommer så de kan fixa till det själv imorgonkväll.

Ikväll ska vi äta fisk med importerad färskpotatis och en sås på turkisk yoghurt med citron och örter. Lite sallad till det så blir det nog smaskigt.

Hoppas ni har haft en skön vecka så här långt =)

april 03, 2011

Vi har haft grillpremiär

Åh så gott! Det var länge sedan sist! Ikväll kom sonen hem från sin pappa och vi har ätit grillat.
Helgrillad, baconlindad fläskfilé - Mums!!!
Igår var det superfint här i Malmö, på eftermiddagen mitt i solen hade jag 22,5 grader på uteplatsen. Idag var det mulet till och från och inte lika varmt men det var klart behagligt när jag stod iklädd sweatshirt och grillade ca 13-14 grader och maten blev urläcker.
Känns underbart att våren är igång =)
 
Hit Counter
Free Counter