Kimmietid

mars 31, 2011

Massa fixande på en Torsdag

Jobbat hela dagen såklart och det har varit en som vanligt aktiv vecka. Ikväll har jag haft en fixarkväll, när jag kom hem blev det först ett ICA-besök, sedan har jag lagat en del mat - sonen skulle äta upp Taco-rester från igår därför lagade jag Ugnspannkaka med bacon som jag åt av och så blev det ju en hel del att frysa in också (sonen gillar inte ugnspannkaka). När den var klar gjorde jag en Paj också, denna innehöll bl.a grönmögelost, broccoli och salami - den blev direkt indelad i lagom lunchportioner att ha med på jobb. Man får passa på när energin plötsligt dyker upp.
Sedan har vi bytat lakan, redo för tvätt-tid imorgon.

Sonen ska till sin pappa imorgon, han ska ut med kompisar imorgonkväll men så blir det ju när man har ett barn som närmar sig 18 (puh!) men i övrigt är hos sin pappa i helgen. Nu ser jag fram emot fredag imorgon - gör ni också det?

mars 27, 2011

Slapparsöndag

Helgen har varit lugn och skön! Både igår och idag har vädret varit soligt och vackert dock lite för kallt för att bli riktigt vårigt. Igår var jag ute och cyklade en hel del på förmiddagen och sedan var jag och köpte jord och grävde upp gammalt som jag inte vill ha kvar och la ut ny fräsch jord i rabatterna på uteplatsen. Ser fräscht ut och krokusar och påskliljor är på gång därute.
Får bli lite varmare innan jag sätter igång att plantera ut lite nya saker.
Idag har jag huvudsakligen varit hemma, en liten tur till ICA har det blivit och sedan har jag strukit tvätten och nu tittar jag på en film/datorn har defragmenterats och blev just klar (tog en liten paus i filmen för att titta in här en stund). Det är egentligen för fint ute för att sitta framför TV/dator men jag kände mig lite slapp och då är det skönt.
Sonen har en kompis här och de har just kommit in från en runda i solen.
Blir nog inte mycket mer gjort idag, jag ska testa ett nytt recept som är mozzarellafyllda köttfärsbiffar, låter i varje fall gott =)

mars 25, 2011

Äntligen fredag

Härligt härligt, veckan har varit bra - inga stora händelser men oavsett hur veckorna är så är det alltid lika mysigt med fredag =).
Sonen är hemma och vi har beställt pizza för hemkörning till senare ikväll. Har varit trött på stället vi beställt från tidigare eftersom det har kommit kall pizza ibland och pizza med saknade ingredienser så nu har jag beställt från en annat ställe. Vi har testat det någon gång innan och blivit nöjda så det blir förhoppningsvis gott och bra.

Ska bli härligt med helg, hoppas solen kan stanna kvar så blir det lite fixande på uteplatsen imorgon kanske. Längtar!

Ha en härlig fredagskväll!!!

mars 22, 2011

VÅR VÅR VÅR

Snälla låt den stanna! Så underbart idag - kom ut från jobb och möttes av att det kändes varmt =)
När jag kom hem var det 14,3 grader på uteplatsen - snälla, snälla fortsätt såhär!!!
Jag blev för varm när jag cyklade hem, det är ju fortfarande rätt kyligt på morgonen så på eftermiddagen har man lite för mycket kläder.
Tänk om man kunde få sånt här väder till helgen, jag vågar knappt hoppas.

Hoppas ni har det bra och hittar vårtecken ute i naturen!

mars 17, 2011

Snart är det helg igen

Otroligt nog så har det redan hunnit bli Torsdagkväll! Full rulle på jobb gör att dagarna bara försvinner och när kvällen kommer är jag trött. Bloggandet glöms då bort tyvärr.
Har haft mycket tid själv på jobb de senaste veckorna pga kollegans barn som varit sjuka och då får man jobba för två. Inte mycket att göra åt men trött blir man.
Kvällarna har varit väldigt smidiga vad gäller matlagning tack vare att jag planerade hela veckans mat förra helgen, jag ska försöka göra det inför nästa vecka också. Ikväll blev det pasta med köttfärssås. Ikväll fick jag ett ryck och bakade Kärleksmums också nu på kvällen, mycket uppskattat av sonen. Nu sitter jag här i soffan och bara slappar =)

Förresten Nena, jag kan av någon anledning inte kommentera hos dig vet inte vad som händer.

mars 14, 2011

Färdig middag

Bekväm måndag idag, jag gjorde Skinkstek till middag igår och det blev mycket mat så vi ska ha det ikväll också. Så allt ska bara värmas. Skönt att vara lite lat på en måndagskväll =).
Har dessutom gjort upp meny för resten av veckan och har allt hemma till dessa maträtter så det är nog bara lite inköp av mjölk, frukt och bröd som kan behövas under veckan.

Lyckades klanta mig igår och slog i min armbåge rejält hårt i en dörrkarm när jag gick förbi.
Den är aningen blå idag och det har gjort ont varje gång jag stött emot eller glömt bort och lutat mig. Aj aj aj! Vaknade flera gånger inatt också när jag rörde mig. Man ska inte ha så bråttom =)

mars 12, 2011

Vårkänslor

Idag är det en underbar dag här i Skåne! Vi har 8,2 grader och solen kikar fram lite då och då =)
Jag har varit igång hela dagen, började efter frukost med att baka och de där gifflarna blev jättegoda! Jag gjorde dem inte som gifflar utan mer som knyten, det var lättare och så var det mindre risk att osten inuti skulle rinna ut i ugnen. Sedan ringde jag min syster som tidigare sagt att hon nog skulle till deras stuga och röja lite - hon var där så då cyklade jag dit med hennes present (hon fyllde år i veckan) och vi drack lite kaffe och hon fick också smaka på det nybakade och gillade dem. Efter besöket där blev det några ärenden, bl.a köpte jag semlor som vi ska ha ikväll. Enligt tidningarnas tester skulle Konditori Ambrosia ha Malmös bästa så de måste vi ju testa =). När jag kom hem kände jag att jag bara inte kunde stanna inomhus resten av dagen en sån här härlig dag så jag tog en cykeltur till. Har fått frisk luft överskott nu så jag somnar väl på soffan ikväll =).

Nu borde jag nog egentligen dammsuga men det får vänta tills imorgon, har inte lust!
Ha en superskön Lördag.

mars 11, 2011

Från Pisans sida

I am a
Daffodil
You have a sunny disposition and are normally one of the first to show up for the party. You don't need too much attention from the host once you get there as you are more than capable of making yourself seen and heard.

Fredag, härliga fredag

Fredagkväll hemma efter jobb, tvätten är igång och jag har varit ännu en liten runda till ICA också. Fick ett recept från en kollega på gifflar som är fyllda med ost och skinka redan från början.
Nu har jag fullständigt fallit ifrån GI-tänket - orkar inte just nu =). De såg så goda ut och de kunde vara perfekta för sonen att ta en eller två från frysen när han är småhungrig.
Så jag har varit och köpt hem jäst och mer mjöl, resten fanns redan hemma. Imorgon blir det nog bakning.

Idag har vi haft jätteknepigt väder, ena minuten har det ösregnat, sedan haglade det och på det lite snö. När jag cyklade hem så var det strålande solsken och kändes nästan som lite vår i luften.



mars 07, 2011

Filmtime

Måndagen blev inte så stressig som vi hade trott och det var skönt! Det var en normal arbetsdag istället, mycket att göra men det gillar jag så det var bara bra.
Väl hemma så fick jag göra en snabbvisit till ICA igen, saknade ett par småsaker. Sonen stod på uteplatsen i solen (iskallt men sol) och skruvade på sin cykel när jag kom hem. Några skruvar som behövdes fästas och däck som skulle pumpas osv.
Sedan har det blivit Pyttipanna-middag och en lugn kväll.
Tänkte jag skulle gå och slänga mig på sängen och titta på en film. Mysigt!


mars 06, 2011

Vill ha lite extra helg =)

Helgen har varit jätteskön och den är för all del inte slut än men det hade känts fint med någon liten helgdag nu så att helgen blev lite längre. Jag stortrivs fortfarande på jobb men lite ledighet hade suttit fint.
Igår sov jag till klockan 11, då är man trött. Sedan hade jag en skön dag då lägenheten blev städad, tvätten tvättad men även tid för att läsa och sitta vid datorn och på kvällen tittade jag på andra chansen. Kul att The Moniker fick gå vidare. Sedan gick jag och la mig vid midnatt och vaknade utvilad vid 8 imorse. Känns bra. Idag har jag fortsatt med att läsa och för att göra lite nytta har jag varit på ICA och nu har jag strukit tvätten stående framför TV:n.
Inget mer jobb idag förutom att fixa middag och det är inte så jobbigt.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag se om jag inte kan ta mig ut i det vackra vädret.
Vi har kallt men strålande solsken.

mars 04, 2011

After Work

Veckan har varit mer än intensiv! Superstressigt, rörigt och rätt jobbigt har det varit. Även kvällen ikväll har fram tills för en stund sedan tillbringats med kollegor - men nu har det varit mysigt.
Jag och kollegan promenerade hem till henne efter jobb, där fräschade vi upp oss lite och tog ett glas vin innan vi tog bussen till city där vi mötte upp med ett gäng från jobb som vi gick på After Work tillsammans med. Efter veckan som varit så hade jag bara tänkt ta en öl eller ett glas vin och äta lite men det var trevligt så det blev några timmar extra. Nu är jag rätt mör och det blir en lugn helg.
Kvällen med Hossan var trevlig men jag var trött och lite stress-speedad så jag hade lite svårt för att koppla av. Vi vet redan nu att nästa vecka börjar med fullt ös även då så jag ska verkligen försöka vila under helgen. Städning blir det och tvätt men i övrigt så ska jag ge mig tid till att läsa och slappna av.

Hoppas ni får en fin helg!

mars 01, 2011

Grattis till Hossan

Som idag har födelsedag! Idag firar hon med närmsta familjen och imorgon så kommer hon hem till mig för att firas - då blir det middag här och present såklart =)

Min dag idag har varit så intensiv och stressig att jag inte ens orkar försöka berätta om den, morgondagen lär inte bli så mycket bättre. Onsdag imorgon så då är jag ensam om det hela - det finns mycket att reda ut - massor att göra och så ska jag följa med chefen på möte på eftermiddagen så en del timmar går bort till det. Skönt då att ha en trevlig kväll att se fram emot =).
 
Hit Counter
Free Counter