Kimmietid

januari 30, 2011

Sol och vackert

..och här sitter jag inomhus =), får nog ge mig ut en stund snart och vara ute i solen.
Sonen umgås med en kompis och jag har strukit tvätten och fixat lite här hemma hittills idag.

Helgen har varit lugn och skön, sonen jobbade i en grannes trädgård ett tag igår och tjänade lite pengar på det. De hade haft någon där som dragit upp, klippt och fixat med träd och buskar men allt låg kvar i en hög. Så då blev det billigare att ha sonen och hans kompis till att röja upp de slet i 3 timmar med att lasta på allt skräp på ett flak och sedan snygga till lite. Aldrig fel för tonåringar att tjäna lite extra pengar.

Ha en skön Söndag!

januari 26, 2011

Oväntat besök

Bra dag på jobb, men det är det ju oftast =). När jag kom hem var jag iväg och hämtade ett paket med en fleece-huvjacka i benvitt som jag beställt via postorder och blev jättenöjd med. Hem och började hacka och greja för att göra köttfärssås - då kom det ett SMS - Är du hemma? det var jag, sedan ett till - Kan jag titta in om en stund? Javisst, så in kom Hossan som varit och handlat i butiken nära mig och hon kom lagom så hon åt middag med oss - trevligt med lite extra sällskap =)
Nu har hon åkt hem och jag ska förstå att det inte är helg bara för att hon var här.


januari 25, 2011

Ett par dagar ...

...in i veckan är vi redan. Just nu har jag kycklingfilé i stekpannan och i ugnen en hög klyftad potatis till sonen och morötter, paprika och squash som är mestadels till mig - sonen gillar ugnsgrillade morötter så de delar vi på =). Dagen har varit kul, många skratt på jobb och vi var flera som var lite trötta idag vilket ledde till lite extra fånigt fnitter då och då. Fick ett skämtsamt frieri från en kollega som råkade stå framför mig med en bukett blommor som skulle lämnas vidare till någon annan =) - eftersom han redan är gift så tackade jag nej.

Imorgon är det som alltid på Onsdagar, extra tidig morgon och på torsdag ska jag med nya chefen på möte som protokollförare. Har ju följt med gamla chefen tidigare men detta blir första gången med den nye.

Ha en bra Tisdagskväll!

januari 23, 2011

Söndag

Sonen kom just hem efter pappahelg och han är glad över att ha studiedag imorgon så det blir lite extra ledighet för honom. Jag håller på att laga lite lunchmat att ha med till jobb i veckan, en GI-paj står i ugnen - hoppas den blir så god som den verkar. Nytt recept på en paj (utan pajskal) med krabbkött och champinjoner, det doftar gott i varje fall. Kan vara skönt att slippa tänka ut något under någon, några dagar i veckan.
En cykeltur har det blivit idag också, var på Ö&B och laddade upp med lite städ- och hygienartiklar. Så har min vanliga söndagsrutin med att stryka tvätten blivit gjord och nu blir det lugnt resten av dagen.

Hoppas ni har en fin helg!

januari 20, 2011

Imorgon är det fredag

Har haft en actionfylld dag på jobb och en härlig kväll. Jättemysigt att äta en god middag tillsammans med sonen. Det har varit mycket denna veckan och jag ser fram emot helgen.

Fick ett mail som jag av ren elakhet njöt av (alla har vi nog en liten djävul någonstans inom oss).
Rapport från gamla arbetsplatsen - Chefen som lät mig och 8 andra duktiga människor gå - många av oss i fel ordning för att han ville behålla sina nyanställda kompisar - HAN HAR FÅTT SPARKEN! Nu snackar vi inte överflödig personal utan - DU-HAR-GJORT-ETT-USELT-JOBB- OCH-FÅR-GÅ-SPARKEN. Det tog tid för ledningen som sitter i annat land att se verkligheten men jag är förutom att jag är "något" skadeglad dessutom glad för att de gamla kollegor som jag gillar nu slipper bli behandlade sämre än de förtjänar.



januari 19, 2011

Mitt i veckan

Onsdag idag, känns som Torsdag vilket är lite irriterande - bättre när man är förvirrad på andra hållet =). Idag har jag som de flesta Onsdagar börjat jobba lite tidigare och då också slutat lite tidigare, så det blev några ärenden på vägen hem. Sedan har jag druckit min "delikata" pulvershake och det även om det är lite trist och givetvis inte har gjort någon stor skillnad så känns det skönt i kroppen. Imorgon ska jag äta vanlig mat igen, fast nyttig sådan. Har redan planerat och ser fram emot Kycklingfilé som jag tänkt göra grönsaker i ugnen som tillbehör till. Vill ha en mysig middag ihop med sonen innan han sticker till sin pappa på fredag.
Sedan blir det nog i varje fall lite fuskande med kosten i helgen men det gör inget, det har tagit rätt lång tid att lägga på mig så då kan det ta tid att få bort några kilon också.

Nu ska jag nog titta på något en stund och sedan väntar sängen. God Natt!

januari 18, 2011

Ännu en pulvermiddag =)

Även idag har jag haft Allevo till middag, ska köra en kväll till denna veckan sedan försöka äta lite nyttigare bara ett tag. Funderar på att ta 3 Allevokvällar varannan vecka i kombination med att övriga vardagar äta lite extra nyttigt för att tappa lite överflödiga kilon. Vi får väl se hur det går =)

Arbetsdagen har varit bra och jag har kunnat cykla, de hotar med kyla och snö igen i slutet av veckan men jag hoppas att de har fel =)

januari 17, 2011

Ny vecka

Så var en ny vecka startad, min kollega var hemma med sjuka barn idag så jag har haft dubbelt upp och dagen har gått supersnabbt. Jag tar denna veckan mig några dagar då jag byter ut middagen på kvällen mot Allevo (kände mig lite extra svullen =) så jag äter frukost och lunch och sedan blir det ett glas Allevo och en banan på kvällen. Vi får väl se hur många dagar jag orkar med det. Det är mest att jag saknar vår mysiga middag tillsammans när jag gör sådant - sonen har såklart fått riktigt mat, det finns mycket diverse rester i frysen så blir det uppätet också.
Det var jätteskönt att kunna cykla till jobb idag, att komma snabbt både dit och hem =)

Hoppas ni har en bra Måndag!

januari 16, 2011

Tjutit av skratt

Sonen och jag har just tittat på Hipp Hipp - det är det roligaste jag vet och vi har fått pausa flera gånger för att vi skrattar så mycket att vi inte kan höra vad de säger =).


Redan Söndageftermiddag

Vart tog resten av helgen vägen =). Igår blev det diverse fixande här hemma, gardiner blev bytade resten av julen bars ner i källaren och på kvällen kom Hossan hit och vi hade en lugn och skön kväll tillsammans. Mat och vin och snack - trevligt.
Idag är jag jättetrött, får bli en tidig kväll ikväll. Jag har roat mig med att stryka tvätten och ligga på soffan och läsa.
Det blir ingen högre hastighet idag, ska laga middag i övrigt blir det mest slappande.
Till min stora glädje är det ca 5 plusgrader och en hel del utav snön har försvunnit, imorgon blir det cykel till jobb =)

januari 14, 2011

Oj vad hände

Det har sprungit iväg några dagar sedan sist =) Onsdagen var en av de mest stressiga dagar jag varit med om, men allt gick bra. Torsdagen var en normal dag och idag har det varit väldigt lugnt - det hade varit bättre om man kanske kunde jämnat ut det hela lite.
Ikväll har vi haft en mysig kväll, sonen är hemma med mig och vi beställde hem pizza och har tittat på en film. Pizzan var god, filmen inte så bra som vi hoppats på men ändå har vi haft det skönt.

Imorgon kväll kommer Hossan hit - ska bli trevligt!

januari 11, 2011

Tisdag idag

Ännu en hektisk dag, jag tog bussen imorse och hade tur båda bussarna kom direkt när jag kom till hållplatserna - jätteskönt. Sedan har det varit full rulle hela dagen och därför har dagen gått jättefort.
På hemvägen var jag ett par ärenden och när jag sedan kom hem blev det ICA-besök.
När jag kom hem packade sonen upp och undan varorna medan jag satte igång med middagen.
Ikväll blev det Bulgarisk Korvgryta. Pga av allt det spring har kvällen fram tills nu bara försvunnit - nu blir det några timmars slappande innan det är dags för sängen. Har jättemycket att göra imorgon på jobb och börjar extratidigt.

januari 10, 2011

Måndagkväll

Hade en ganska hektisk arbetsdag och var dessutom tvungen att gå lite tidigare eftersom jag skulle iväg på mammografi. Besöket där gick snabbt och så var jag ett bankärende för jobbet efteråt.
Sedan har det varit en ganska lugn kväll, min näsa håller fortfarande på och rinner och dummar sig men något mer än så har det inte blivit ännu så länge.
Kvällens middag blev laxfilé med pressad potatis och det smakade fint förutom att laxbitarna nog var lite tunnare än vad de jag brukar köpa är så den blev en liten aning torr.

Jag tog cykeln till jobb imorse och det gick rätt bra, till och från så var det lite obehagligt så då fick jag promenera en bit men jag kom fram oskadd.

Hoppas ni har en skön kväll!

januari 09, 2011

Söndag igen

Imorgon börjar sonen skolan igen och det är han lite sur över, han trivs i skolan men hatar att stiga upp tidigt - efter några dagar är han van igen och dessutom börjar han inte förrän klockan 10 första dagen.
Själv så har jag nyss varit iväg till ICA och handlat hem det som behövdes, har lyckats tänka ut middagar för de flesta kvällarna i kommande vecka och det känns skönt och underlättar en hel del.
Nu ska jag ta itu med stryktvätten och sedan blir det bara en lugn och skön Söndag.


januari 08, 2011

Det mesta av julen borta

Nu finns bara ljusstakarna i fönsterna kvar och gardinerna och de får vara med en vecka till, vill inte riktigt ge upp allt på en gång =). Jag brukar vänta till tjugondedag Knut men kände att det var bättre att ta ett rejält ryck idag än att ha det efter jobb i veckan. Det ser alltid lite tomt ut när allt det röda försvinner men samtidigt fräscht och nu går vi mot vår!
(Så länge jag inte tittar ut kan jag i varje fall inbilla mig det)
Idag är det faktiskt någon plusgrad och man hör hur det droppar därute, det är dock så otroligt mycket snö att det kommer nog att ta ett bra tag innan allt är borta och det finns också stor risk att det kommer mer.
Nu är det meningen att jag ska ta itu med en rejäl storstädning men det får bli en liten paus först, det var en hel del jobb att få bort alla julprylar.

Ha en skön helg!

januari 06, 2011

En decimeter till

Massor av snö och mer kommer det hela, hela tiden - jag är SÅ LESS!!

Skönt att det är en helgdag så att man slipper desperat försöka hitta någon buss som klarar av att ta sig fram. Lustigt egentligen att bussarna i Sverige inte tål kylan. Om det hade varit i något varmt land hade jag accepterat det men lite löjligt är det väl ändå =)

Idag har jag varit på ICA och det blir allt vad jag ska ut idag, det blir hemmamys dag istället.
Har tvättid klockan 16,00 också och eftersom varken jag eller sonen känner för att gå ut så ska jag passa på att tvätta våra jackor och halsdukar.

januari 05, 2011

Helg igen =)

Vi slutade lite tidigare idag eftersom det är dag före helgdag så nu är jag hemma och har helg igen.
Ikväll blir det ingen avancerad matlagning, sonen och jag (och kanske hans kompis också om han stannar kvar tills dess) ska bara göra hamburgare enkelt och snabbt och gott.
Arbetsdagen har varit kul och gått snabbt, sov dock rätt uselt inatt så jag är rätt seg nu + att min näsa har fått för sig att börja rinna - förhoppningsvis blir det bara lite snuva av det.

Ha en finfin kväll!

januari 04, 2011

Avkopplad

Dessa fem lediga dagar har varit underbara, inte så att jag gjort så mycket speciella saker utan för att jag riktigt hunnit koppla av, sova ut och dessutom fått fixat en hel del ärenden som annars blir jobbiga på kvällar nu när jag åker buss.
Det blev en promenad idag också, dock inte lika lång jag har varit och inhandlat nya huvudkuddar till mig och sonen på rea. Sköna kuddar som kostat runt 300,-/styck kostade nu 120,-/styck - mer lagom pris. Vi får väl se om vi sover extra gott inatt =). Det blev till att ta bussen hem från inköpsrundan för det hade varit lite väl klumpigt att gå omkring med stora säckar med kuddar.

Resten av dagen har jag bara varit hemma, småfixat lite och mest av allt varit lat. Nu ska jag snart sätta igång med kvällen middag. Vi ska ha oxstek och därför får jag börja snart för köttet ska ju stå på spisen ett par timmar. Passar bra med sådan mat en sådan här dag när man bara är hemma och tar det lugnt.

Imorgon är det jobbdags igen fast det blir bara en dag för på Torsdag är det helgdag igen.
Känns helt ok att jobba imorgon är väl bara den tidiga starten som kanske kommer att ta emot lite när klockan ringer =)

januari 03, 2011

Vandra, vandra, vandra

Många långa promenader blir det under denna ledighet. Gick hemifrån vid 9,30 imorse och började med att promenera till Mobilia (ett köpcenter) där jag skulle byta en sladd som sonen köpt fel och köpa böcker för presentkort jag fått i julklapp. Sedan promenerade jag vidare till sjukhuset här i Malmö jag har blivit kallad till Mammografi nästa vecka och ville veta vart jag skulle ta vägen när jag ska dit, sjukhusområdet är väldigt stort och jag kommer att komma direkt från jobb så jag vill inte spilla tid på att springa runt och leta då. Efter detta vidare till banken, detta var egentligen ett jobbärende men jag tyckte det var skönt att få det fixat när jag hade tid ändå.
Sedan hem igen med ganska trötta ben =). Nu har jag kopplat av några timmar och tog just en chans och ringde frisören med hopp om att hon kanske skulle ha tid med mig någon gång under veckan och då hade hon fått ett återbud så jag ska snart promenera igen, ska bli skönt att klippa bort de slitna topparna och lite till.

Har svängt ihop jordnötskakor från ett mix sonens pappa fått från USA, han tyckte det var komplicerat och frågade om jag kunde tänka mig att baka dem =) - det var alltså en påse bakmix, lite olja och lite vatten och när det geggats ihop formade jag bollar som jag tryckte ut med en gaffel och satte in i ugnen - Jättesvårt =).
(Han har alltid varit rätt hopplös i köket)

januari 02, 2011

Härlig långpromenad

Åh så härligt det är med långhelg =), idag gav jag mig iväg ut vid tiotiden och tog en promenad på ca 1,5 timme. Välbehövligt både med motionen och med att vara ute i dagsljus - det är strålande solsken och bara någon enstaka minusgrad idag.

Sonen och jag hade en mysig kväll för oss själva igårkväll efter att ha firat nyårsafton på olika håll (vi höll kontakten under nyårskvällen och allt gick bra och lugnt till) så igår gjorde jag helstekt oxfilé till oss och vi nyårsfestade lite tillsammans ändå.

Nu ska jag lägga mig i ett härligt bad med mycket bubblor och olja. Badar väldigt sällan (duscha går så mycket snabbare) men jag har så torr hud och jag tog ett bad på nyårsaftons morgon och det gjorde stor skillnad så nu ska jag ta kaffekoppen och en tidning med mig och ligga i blöt ett tag =)

 
Hit Counter
Free Counter