Kimmietid

december 30, 2010

Hur härligt är detta?!

Så skönt! Nu är jag ledig i fem hela dagar =) det känns underbart! Jag känner att jag behöver lite lugn och vila. Vi fick sluta lite tidigare idag och jag var hemma redan vid halvfyra.

Nu önskar jag de som kanske tittar in en underbar Nyårsafton!

december 28, 2010

Mellandagarna

Ursäkta att jag är lite tråkig just nu men det beror mest på att jag är så väldigt trött hela tiden.
När jag får några lediga dagar snart så hoppas jag att det ska hjälpa, jag försöker låta bli att göra en lång lista av måsten i huvudet för dessa dagar.
Jag stiger upp extra tidigt varje morgon och när jag snabbt duschat, ätit och klätt mig börjar jag dagen med en promenad för att slippa vänta på bussen som kommer från en förort och därför aldrig kommer i tid - om den kommer alls - så jag hoppar över första bussen och sedan går det oftast bra med den andra men det tar en hel del extra tid.
Inte hela världen men det blir oftast alldeles för få timmar av sömn, när jag ska hem tar det oftast rätt lång tid - idag hade jag enorm tur och var hemma redan efter 35 minuter =).
Kvällen har trots min trötthet varit skön, vi åt enkel middag fisk med pressad potatis och sedan har jag tittat på en film (den är pausad just nu), jag har också tänkt ut middag för två kvällar framöver och ska handla imorgon.
Nyårsafton ska firas hos min syster och svåger, är för trött för att riktigt känna för det men det blir säkert trevlig - det blir garanterat god mat och trevligt sällskap.

Hoppas ni har det bra!

december 26, 2010

Vi har haft det skönt

Julafton var trevlig, jättegod mat och trevligt sällskap och fina klappar. Sonen var nöjd och det var alla andra också. En lite jobbig del var att min systers svärmor börjat bli senil. Samma fråga och samma kommentarer hundra gånger på en timme? Måste vara oerhört ansträngande att jobba inom äldreomsorg när de gamla har den typ av krämpor. Efter firandet fick jag skjuts hem av systers äldsta son så det var skönt, sonen följde med pappa hem.
Igår juldagen kom sonen och hans pappa hit ett tag och vi firade lite "Christmas day" genom att fika och öppna klappar från USA.
Idag har det inte varit många knop, känns lite hårt att jag ska gå och jobba imorgon. Jag trivs ju jättebra men det är första gången i hela mitt liv som jag inte är ledig vid denna tid på året + jag är helt sjukt trött. Nåja, det blir ett par dagar ledigt efter nyår istället.

Hoppas ni har det skönt!

december 24, 2010

GOD JUL!!

Julafton är här och vi har en väldigt vit jul =).
Hossan var här igår och vi hade en trevlig kväll med lite god mat och dryck och gav varandra julklappar. Julklappar fick jag också på jobb, en stor låda med mat och en fin stor Amaryllis-bukett.

Idag har jag just packat ner alla julklappar som ska med till min syster i kassar och vi blir hämtade klockan 14,15 av min svåger sedan ska vi åka och hämta sonens pappa också innan vi åker hem till dem. Vi ska spela julklappsspelet också så jag har två småsaker som jag ska slå in innan vi ska iväg. Så får vi hoppas att det inte är allt för komplicerat att ta sig hem efter firandet eller att någon av gästerna hoppar över julsnapsen och kör bil så vi kan hänga på. Har redan läst att det kommer att bli svårt med taxi-bilar ikväll.

I vilket fall som helst så önskar jag er alla en helt underbar jul med mycket härligt umgänge och god mat och kanske ett besök av tomten =)

december 22, 2010

Julen har inte varit än och jag har redan ätit för mycket

Det blir mycket ätande just nu =). Gott, men inte bra för figuren. Igår kväll var jag ute på restaurang med 2 väninnor vi åt på en Mexikansk restaurang och maten var supergod - det var jättmysigt.
Sedan idag på jobb blev vi alla bjudna på Thai-lunch och sedan finns det choklad, kakor och frukt överallt hela tiden. Jag hoppar över kakorna men lite choklad slinker allt ned.

Vädret är helt åt skogen i år, imorse var det -17 grader när jag skulle till jobb. Det är kallt så att det gör ont när man måste stå i evigheter och vänta på bussar. Tydligen ska det komma en massa mer snö under några dagar framöver och det är verkligen inte kul.

Något som däremot är kul är att imorgon kommer Hossan hit, då ska det ätas lite gott igen =) och
så ska vi fira vår lilla jul tillsammans innan den riktiga julen kommer - Julafton ska firas hos min syster.

Hoppas ni har det bra och inte julstressar för mycket!

december 20, 2010

Lakritsknäck

Ingredienser

75 st

10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör


Gör så här

Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Vi tyckte det blev jättegott, hade nog gärna haft i lite mer turkisk peppar nästa gång.

december 19, 2010

Strumpor i toaletten ???

Ibland kan tonåringen här hemma vara mer förvirrad än vanligt. Jag höll på att slå in julklappar när sonen kom gående förbi, gick in på toaletten och sedan börjar gapskratta. Jag frågade såklart vad han sysslade med och då visade sig att han gått in och slängt strumporna i toalettstolen istället för i tvättkorgen! Galenpanna! Faslig tur att han inte spolade också för det hade nog inte gått så bra.
Jag har som sagt då slagit in resten av julklapparna idag och nu har jag och sonen precis kokat knäck, en ny modern variant som istället för hackade nötter innehåller krossad turkisk peppar.
Ska bli spännande att se hur den smakar sen när den svalnat.

Ha en fin fjärde advent!

december 18, 2010

Idag har varit välbehövlig

Har sovit lite halvkasst under veckan så helg har jag behövt =) det blev ingen sovmorgon men skönt ändå, tvätt-tid var bokad till klockan 8 i morse och tvätten blev avklarad. Jag körde lite "dubbelarbete" då - medan tvätten gick så tittade jag på en film samtidigt som jag slog in en del julklappar och småfixade med annat. När all tvätt var klar bestämde jag mig för att pälsa på mig och pulsa ut i drivorna eftersom jag kände att jag behövde dagsljus, det blev promenad till Ö&B där jag inhandlade lite schampo/balsam/hushållspapper/chips/andra godsaker =) sedan promenerade jag hem igen så det blev en rätt skaplig promenad.

Sonen har haft en kompis här sen i förmiddags och när jag kom hem bakade jag kolakakor, inte så juligt kanske men gott är det alltid.

december 17, 2010

Mordisk

Nä, inte riktigt men "lätt" aggressiv var jag tveklöst under eftermiddagen. Som sagt så tar det mig ca 15 minuter att cykla till och från jobb. Imorse kom jag 10 minuter för sent till jobb eftersom det inte kom några bussar - höll mig vid gott mod men i eftermiddag fick jag bara nog - jag slutar 16,00 och kom hem 17,25, nästa vecka kommer jag nog att gå istället - då tar det i varje fall max en timme och jag får motion samtidigt. Sen när jag kom hem blev det ICA igen - jag behövde ingenting men min kollega ville ha en grej som var "Dagens vara" idag som hon skulle ge sin dotter i julklapp och jag erbjöd mig att försöka fixa det till henne så att hon inte skulle behöva släpa ut småbarn i ovädret för att köpa en julklapp till sitt stora barn. Så efter att sprungit runt och letat och så småningom frågat så var den slutsåld =( - så går det när man ska vara snäll.
Sedan har jag och sonen haft en mysig middag tillsammans, han är "så" stor nu - härligt att sitta och diskutera och prata om hur vår dag varit och äta tacos i lugn och ro. Min lille kille är ju en fin ung man nu =).

Jag önskar er en härlig helg!

december 16, 2010

Nu räcker det...

Idag har det kommit ett par decimeter snö, grannarna har byggt Malmös största snögubbe (kanske inte, men ovanligt stor för oss här i söder).
Jag min dåre cyklade till jobb imorse - då var det nästan ingenting men jag hade ju hört att det skulle komma massor, och massor har det kommit. Jag bestämde mig för att släpa hem cykeln ändå och det tog nästan en timme. Det var så mycket snö att på många ställen rullade inte hjulen.

Nåja, hem kom jag och sedan gick jag direkt till ICA och köpte hem tacotillbehör tills imorgonkväll så kan jag bara gå hem och stanna hemma då =). Jag hade tänkte byta lakan ikväll men jag tror jag tar det imorgon istället, tvättiden är inte förrän på Lördag.

Hoppas ni har det bra i vintervädret =)

december 14, 2010

Blandad meny

Ikväll har det blivit restmiddag, jag har ätit köttbullar och sonen har ätit gulaschgryta. Inget jobb att fixa middag + att vi blev av med lite rester som var för litet för att räcka till två och för mycket för att jag skulle vilja ha med dem som luncher.
Dagen idag har varit fullt upp som vanligt, jag har kunnat cykla till jobb måndag och tisdag men det är riktigt kallt och ruggigt. Väl hemma drog jag direkt iväg till ICA och hoppas nu att jag ska ha handlat hem allt som behövs ett tag framöver.

Hoppas ni har det bra i kylan!

december 12, 2010

Tredje advent

...och nu rusar tiden igen! Helgen pågår visserligen fortfarande men det har gått väldigt fort.
Har köpt några julklappar till och är nu klar med ganska många - bara lite småsaker kvar att köpa.
Lägenheten har blivit städad och tvätten tvättad och struken. Idag har jag också börjat slå in julklappar, jag insåg att sonen har sista pappahelgen före jul denna helgen så hans grejer fick jag klara av nu.

Härligt är det i varje fall att vi fick något dygn med flera plusgrader så att all snö försvann =),
det är jättekallt ute igen nu men nästan helt snöfritt. Det ska visst komma mer snö under nästa veckan men några dagar då jag kan cykla till jobb ska vi förhoppningsvis få.

Ha en fin Adventssöndag!

december 08, 2010

Strålande tider!

Idag är en jättebra dag, blev inkallad till chefen idag och fick förlängt fram tills Juli =). Han framförde det som om det var dåliga nyheter eftersom han ville ge mig en tillsvidareanställning - men jag blev jätteglad! Någon annan på annat kontor har rätten att gå före mig därför kör de med förlängt vikariat och med lite tur har den andra personen fått annan plats innan sommaren och då kan de i så fall ge mig tillsvidareanställning då. Det är underbart att känna sig så uppskattad som jag gör på denna arbetsplats!

Min arbetsdag har varit superaktiv och kul, jag älskar när det är full rulle hela tiden.
Idag kunde jag cykla till jobb också vilket gjorde att det bara tog en kvart att komma hem istället för 40-60 minuter. Har varit på ICA och handlat, har skalat potatis så nu ska jag bara krydda och stoppa in laxfilé i ugnen och sätta på plattan under potatisen + fixa ihop lite sås och sallad.


december 07, 2010

Friska tänder och trötta ben

Har haft en ledig dag idag, det blev att jag tog en semesterdag. Var bara hemma och småfixade lite under förmiddagen sedan stack jag till City och drällde omkring i flera timmar. Puh! Nåja, det gav lite resultat, en snygg skjorta inköpt som julklapp till sonen och en julklapp till Hossan fixad =).
Sedan var det tandläkardags och mina tänder var det inga problem med förutom lite tandsten som hon tog bort med en gång. Skönt!

När jag hoppade av bussen efter hemresen så halkade jag omkull så nu jag ett stort, fult skrubbsår på ena knät =( rätt trött i benen är jag också efter allt traskande i stan så nu blir det en lugn kväll i soffan - imorgon är det jobb igen och dessutom Onsdag så extra tidig morgon.


december 05, 2010

Andra ljuset tänt

Andra advent. Idag har vi haft en skön och avkopplande dag. Sonen har haft en kompis här och jag har bara varit hemma och haft det lugnt och skönt. Vi har gjort chokladdoppade marsipanbollar, tvätten har blivit struken, jag har läst och tittat på film och kopplat av.
Kvällens middag blev lövbiff till sonens glädje =).

Imorgon ska sonen nog sova över hos sin pappa, hans pappa bor närmare skolan så han tänkte slippa några bussresor. Jag ska eventuellt vara ledig på Tisdag, inte helt säker ännu beror på hur det ser ut på jobb - jag ska till tandläkaren på Tisdag eftermiddag och med snön så kommer det att ta evigheter att trassla med bussar så om det går så tar jag ledigt och ägnar kanske förmiddagen åt julklappsinköp innan jag ska till tandläkaren. Får se det ser ut på jobb imorgon.

Hoppas ni har en skön Söndagskväll!

december 04, 2010

Det doftar av saffran

Lussebullar har det bakats här idag, vilken härligt julig doft =). Det är nog mer än jag som tagit denna lördag till bl.a detta för det doftar mycket av saffran i trappen.
Tvätten är också snart avklarad plus att jag när jag var och handlade imorse köpte en plastgran.
Jag är inte förtjust i den men om något år är är rätt för att testa så är det i år.
Jag kommer bara att vara ledig på helgdagarna, om det nu inte blir så att jag inte får någon förlängning för då är jag ju hemma helt efter nyår - men hoppet lever än även om det börjar bli jäkligt frustrerande att gå och vänta på besked.
Eftersom den är av plast så bestämde jag och sonen oss för att sätta upp den redan denna helgen.
Så den står på plats och belysningen sitter i - sonen och jag ska klä den med resten av prylarna ikväll har vi planerat. Sonen är just nu iväg med några kompisar på stan därför sparar vi det till senare.
Igår var det julfest med jobbet och maten var verkligen superfin, har aldrig sett så många olika sorters lax på samma julbord, mums! Mätt blev man som bara den och sedan var det ett band som jag inte kommer ihåg vad de hette men de var bra som spelade.
Det blev dock en rätt tidig kväll, jag gillar inte att dansa speciellt och när volymen kom upp så högt att det inte gick att prata blev det lite småtrist. Titta på folk är kul men inte hur länge som helst. Fick dessutom erbjudande om skjuts hem av en kollega så då passade jag på att slippa den tråkiga bussen.

Ha en härlig Lördag!

december 02, 2010

Inatt ska det komma jättemycket snö....

...NÄÄÄÄ! Detta är löjligt, en del sträckor från bussen imorse hade jag snö till knäna. En del av personalen, de som bor på vischan stack hem vid lunch idag för då hade det varnats från alla håll och kanter om hur hemskt det ska bli ikväll/natt. Vi är i början av December och jag är less på vinter.
Min vanliga 15 minuters cykeltur har ändrats till ca 1 timmes bussresor, hade det inte varit så halt så kunde jag gått hem snabbare men det är glashalt under snön - igår halkade jag omkull på väg till bussen. Idag kom i varje fall den första bussen bara ca 10 minuter senare än den skulle. Jag hoppade av vid det stora köpcentret igen och stack snabbt in och köpte mig en snygg sjal sedan var det helt kört när jag kom ut igen så det blev ännu en snöpromenad hem. Behövde dessutom besöka ICA lite snabbt och sedan blev det middagsfixande, disk, sy ihop en söm på ett par byxor jag ska ha imorgonkväll och nu sitter jag här och är trött =).
Imorgonkväll är det julfest med jobb, blir nog kul - helst vill man inte gå ut igen när man kommit hem men det blir julbord med underhållning (vad som är underhållningen är hemligt). Har fått höra att det brukar vara fantastiskt fin mat och förra året hade de haft en riktigt känd komiker som underhållning så det finns lite förväntningar.
Sömmen i svarta byxorna är lagad, fin sjal med röda inslag och några små guldstänk (lite juligt) är inköpt och ska pryda min mörkröda kavaj - jag är nog redo för fest tror jag =)

december 01, 2010

Köttfärssåsen puttrar

Middag är på gång, är så trött idag. Full rulle har det varit hela dagen - har haft väldigt kul också men mycket har det varit. En del av det roliga var när jag och en kollega skulle sätta ihop en plastjulgran - jag var jätteupptagen - telefonen ringde hela tiden och folk dök upp från alla håll och behövde min hjälp - samtidigt skulle vi sätta ihop den här granen då. Den var i fyra delar förutom foten och jag sa med en gång att det där ser ut som toppen - sen var jag upptagen ett tag och ser när jag är klar att han skruvat fast toppen i foten ?! =) - eehhh, det går inte att sätta fast några fler delar nu sa jag - ojdå sa han som nog inte var så intresserad av att sätta ihop en gran =). Så småningom blev den fin. Några andra satte i dekorationerna och julstämningen infann sig.
Utöver detta har jag varit inblandad i allt möjligt under dagen, detta är det bästa med detta jobb - allt händer och du kan omöjligt förutse hur din dag ska se ut. Slutade lite tidigare eftersom jag börjat tidigare - hade för en gång skull tur med bussarna. Första bussen kom efter 5 minuter, gick in i en affär när jag hoppat av den och när jag kom ut kom nästa buss direkt.

Nu ska jag unna mig ett glas vin till maten, lite fest mitt i veckan =)


 
Hit Counter
Free Counter