Kimmietid

november 30, 2010

Förkylning i kroppen

Är seg som bara den ikväll, och frusen. Har snutit mig en hel del idag men inte värre än att jag är igång. Dagen har varit jätteaktiv, började lära mig fler nya arbetsuppgifter som var kul men en hel del jobb. Har sedan haft fullt upp hela dagen som avslutades med att jag var med två av min chefer på ett möte som protokollförare.
Bussresan hem vara inte kul alls, första bussen kom nästan i tid - nästa skulle ta så lång tid att jag gick den sträckan istället. Efter detta blev det ICA och sedan lättlagad middag. Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen, börjar ju extra tidigt på Onsdagar så då ska allt vara redo.

november 28, 2010

Pyntat och fint

Idag har resten av pyntet kommit fram och här är så mysigt hemma =). Första ljuset ska vi tända när vi äter middag, som ikväll blir oxstek som just nu står och puttrar och doftar helt underbart.

Hoppas ni har en fin första Advent!

november 27, 2010

Jättetrevlig fredagskväll

Oj, vad mycket snack. Vi pratade oavbrutet från klockan 18 när hon anlände fram till midnatt när hon körde hem. Självklart sorgligt att ett förhållande hon satsat mycket på och haft stora förhoppningar om gått åt skogen + en hel drös andra eländigheter hade drabbat henne men vi lyckades gapskratta åt eländet och hon fick chansen att riktigt prata av sig och ventilera allt som hänt. Vi hade verkligen en mysig kväll tillsammans. Hade gjort en skinkpaj till oss och en god sallad så blev det ett glas vin till mig och vatten till henne eftersom hon körde bil. Hon orkade inte ta bussen pga av allt snöoväder. Det är verkligen VÄLDIGT mycket snö här nu - vädret har inte fattat att detta är Skåne och vi ska skonas från detta =).
Idag började jag dagen med en rätt lång promenad i snön, var iväg och laddade mitt busskort och köpte en flaska Bacardi Torched Cherry som sonens pappa ska få i julklapp. Enkelt och bra och han tycker om det.
Nu är jag igång med tvätt, städning och mer adventspyntande allt på en gång.
Ha en härlig Lördag.

november 25, 2010

Nu behöver jag varva ner

Dagen på jobb har gått smidigt och inte varit stressig, men sedan har jag kört mer än full rulle efter jobb. Jag tog en annan buss som gjorde att jag kom förbi ett köpcenter och var lite snabbt inne och handlade lite. Hem kom jag 17,10 - sedan var det full fart. Satte igång att steka upp fläskfilé och sprang samtidigt omkring som en galning och satte upp alla ljusstakarna =), kändes lika bra att få upp dem också kommer en väninna hit imorgon så jag ville att de skulle se lite mysigt ut. Sedan har jag varit i källaren med grejer, tagit en liten snabb runda med dammsugaren, tvättat lite handtvätt, ätit middag och nu sitter jag här.
En av mina chefer kom in till mig idag och sa att jag inte var bortglömd och att han skulle sätta mer press på dem över honom för att jag ska få vara kvar efter nyår. Tyvärr har han inte rätten att fatta det beslutet själv men det känns skönt att de som känner mig vill ha mig kvar i varje fall.
Det är bara att fortsätta vänta och se.
Nu blir det lite slappande och antagligen kikar jag på Lyxfällan senare.

Imorgon kommer som sagt väninna C hit, hon ville prata har precis avslutat ett förhållande.
Så då blir det fredagsmys med henne med lite mat och vin.

november 24, 2010

Riktigt tuff arbetsdag

Dagen började med att jag fick stiga upp extra tidigt eftersom jag visste att det var stor risk för snö under natten och mycket riktigt så var det snötäckt och halv storm imorse. Det blev buss till jobb och det tog ungefär dubbelt så lång tid som att cykla men jag kom dit.
Resan dit gick rätt smidigt men på hemvägen var det diverse förseningar.
Har ägnat kvällen åt att hämta upp adventsljusstakarna ur källaren, tänkte testa så alla funkar bra innan advent. Bytt gardiner i vardagsrummet har jag gjort så nu är alla gardiner som ska bytas fixade. Sonens hänger kvar men han vägrar byte så de ska bara plockas ner - tvättas - hängas upp igen och det kan jag göra en annan vecka.

Dagen på jobb har varit hektisk, startade med att allt som varit klart och fixat när vi gick hem igår förändrades drastiskt direkt på morgonen. Så det var då bara att börja om, och idag utan hjälp från kollegan som är ledig på Onsdagar. Så full rulle hela dagen, har sprungit omkring som en tok eller suttit med luren klistrad vid örat och försökt lösa massor av problem samtidigt. Det gick rätt bra, jag löste dagen och större delen av morgondagens problem också - några få finns kvar som jag får ta tag i imorgon och då har jag assistans också.

november 23, 2010

Det hotas om snö inatt

Vill inte, vill inte, VILL INTE! Men det hjälper inte att jag inte vill, om eländet kommer så kommer det. Idag har det bara regnat, så efter jobb for jag iväg några ärenden som blir bökigare om jag inte kan cykla sen, det blev också en runda till ICA och sedan lagade jag till en maträtt som jag hittade på om som blev uppskattad och god =). Jag hade lunchkorv som jag skar ett streck längs med hela - i detta "streck" tryckte jag i färsk Mozzarella ost och örter och sedan strödde jag tärnad bacon över det hela och satte in det i ugnen. Det blev jättemumsigt.

Medan maten var i ugnen hann jag med att byta gardiner i köket, lite i taget så ska det nog bli adventsfint här lagom till Söndag!
Har faktiskt haft tanken på att köpa en sån där eländig låtsasjulgran i år. Jag älskar julgran och bara riktiga men förra året fick jag ta medicin rätt många dagar + att jag fick utslag över hela armarna varje gång jag rörde den. Kanske inte helt sunt - men jag är nog inte redo att ge upp den ändå - får se.

november 22, 2010

Bomber och granater

Vaknade vid halvfem imorse och gick på toaletten, när jag var på väg tillbaka till sängen hördes en dov smäll! Undrade såklart vad som hänt? Det hördes att det inte var i omedelbar närhet men ändå ganska högt. Blev förvånad imorse när jag hörde om en bomb på Rosengård - jag bor inte i närheten av Rosengård så det måste ha smält rejält där.
Lyckades tyvärr inte somna om så ikväll är jag trött som bara den, känner mig lite förkyld också så det får bli en tidig kväll.

Har suttit och letat fram alla busstider för att kunna ta mig till jobb även om det skulle bli en massa snö, det hotas om snö på väderleksrapporten. USCH!

november 21, 2010

Produktiv Söndag

Har varit igång för fullt större delen utav dagen. Började med att göra rent under badkaret, det är ett riktigt hatjobb - men det är skönt när det är fixat. Sedan blev det en cykeltur och jag lyckades faktiskt köpa några små julklappar.
När jag kom hem hade jag missat min syster som tittat in, så det var ju lite synd men vi får ses en annan dag. Efter detta blev två rundor till ICA, efter den första hade jag glömt köpa bröd så jag fick gå dit igen (lite smått irriterande). Nu har jag just avslutat stryktvättshögen. Passade på att även stryka julgardinen till köket (ska upp nästa helg) och andra gardiner till sovrummet där jag just nu har bytat och två stora dukar som jag till advent brukar lägga på några stora skåp/skänkar som vi har.

Kvällen igår var trevlig, vi åt gott (förutom att jag pajade såsen, hade en reserv =) och satt och babblade och småtittade på TV. Var rejält trött på slutet av kvällen.
Känner mig nöjd med helgen, förutom att ett par extra dagar ledigt hade suttit rätt fint.
Varför finns det inga helgdagar på hösten?

november 20, 2010

Äntligen utsövd

Härlig start på Lördagen! Vaknade vid halvåtta och blev lite sur för jag ville verkligen sova mer.
Låg och läste en stund och somnade sedan om - vaknade vid 10,30. Härligt!
Att stiga upp och känna sig utvilad och nöjd var verkligen härligt. Fylld av energi som jag kände mig så satt jag igång att putsa alla fönster. Det är ju advent nästa helg och i veckan går det inte att putsa fönster för det är alldeles mörkt när man är hemma och jag vill gärna ha ljustakarna uppe på fredagkväll.
Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta tag i dammsugning eller om jag ska färga håret först.
Svåra beslut =). Eventuellt kanska jag tar hårfärgningen imorgon istället.
Ikväll kommer Hossan och vi ska äta en förhoppningsvis god middag tillsammans och snacka en massa. Har köpt ryggbiff som jag ska fixa till, är lite tveksam på hur länge den ska steka har inte gjort det på väldigt länge med det kan jag säkert få tips om på internet.

Hoppas ni får en härlig Lördag!

november 19, 2010

Mycket bättre än originalet

Nu måste jag hylla Jay Smith igen - killen gör en Madonna låt mycket bättre än Madonna någonsin gjort den! Sång som får fjunen på armarna att resa sig och mig att le som en fjant =)
Hans version av "Like a prayer" är UNDERBAR, VACKER och BARA RÄTT.

Härliga fredag

Det blev rusning imorse här hemma, satt och käkade frukost och satte igång min mobil som alltid är avstängd på nätterna. Hann bara sätta igång den så ljöd sms-signalen. Kollegans barn hade kräkts, alltså skulle jag helst hinna till jobb till klockan 7 istället för det vanliga 7.30.
Då blev det full rulle, frukost, påklädning och allt som skulle göras. Jag anlände på jobb 7,05.

Däremot var det skönt vid 15,30 när jag kunde gå hem istället för vanliga tiden 16,00 - inte så stor skillnad kanske men jag hade tvättid vid 16,00 så då kom jag hem i god tid.
Idag har första snön fallit i Malmö, som tur var har den försvunnit igen =).
Ikväll har vi en lugn och skön kväll och pizza är beställd för hemkörning, Mums!

Helgen i övrigt har jag tänkt mig att jag ska färga håret, skulle försökt få klipptid också men det har glömts bort så det kan kanske bli nästa helg istället. Imorgonkväll kommer Hossan hit och det ska bli kul - om jag orkar och hinner kanske det är dags att börja tänka lite mer på julklappar också - jag har alltid varit tidigt ute men i år har jag verkligen svårt att fatta att det närmar sig.

Ha en härlig fredagkväll!

november 16, 2010

Sonen mår bättre

Idag var han tillbaka på APU:n, det blev förhoppningsvis bara Söndag, Måndag som han kände sig sjuk. Han är fortfarande trött och förkyld men inte alls som i Söndagskväll och Måndagsmorse.
Själv har jag haft en bra dag på jobb och efter jobb har jag varit och handlat hem en hel del från ICA och förberett middagen för ikväll, ska snart sätta in maten i ugnen. Det blir ugnsbakad falukorv ikväll!

Var jätteseg imorse när jag skulle upp så jag ska försöka lägga mig lite tidigare ikväll om det går, börjar tidigt imorgon också så det kan behövas.

november 14, 2010

Ny dator

Här sitter jag vid min nya laptop, saknar min gamla ändå men är glad för den nya!
Det känns väldigt annorlunda med tangenter och allt men jag gissar på att jag är van inom en vecka =).

Sonen har kommit hem från sin pappa och tråkigt nog så mår han inte alls bra, får väl se hur han känner sig imorgon. Han vill helst inte stanna hemma från APU:n men har man feber ska man inte jobba så vi får väl se om sömn hjälper.

Nu ska jag fixa lite till med min nya fina dator, hittills är det bara virusprogram som installerats så det finns lite mer att greja med.

Ha en skön Söndagskväll!

november 12, 2010

Skönt med fredag

Det har varit tungt ett par morgnar nu att komma upp och sätta igång med dagen så det känns härligt med fredag, har bokat tvättstugan först vid 12 imorgon så jag kan ta mig en slö och lat morgon. Sonen har gett sig iväg till sin pappa och ska vara där i helgen - passar ju bra när det är Farsdag på söndag och allt. Han är en rolig prick sonen, han hade svårt att hitta på en bra present så det blev en enormt stor Pizza-roller (en sån man skär upp pizza med alltså- hans pappa älskar pizza) och så köpte han en bok som heter "40 skäl att inte skaffa barn" =), knäppgök!

Datastrulet fortsätter, den dog igen igårkväll och den där vännen som jobbar inom området har hört av sig via telefon och just nu testar jag något som lät som ett skämt =). Min dator står i kylen (tur det är en laptop) - han sa att det var ett bra test att sätta in den där i 2 timmar sedan sätta på den, även detta inne i kylen. Startar den normalt efter detta så är det fläkten som gett upp. Känns lite knäppt att sätta datorn i kylen =). Han sa också att det var en dum ide att köpa en så fin laptop som jag gjort eftersom dessa kräver så mycket mer av både fläktar och annat så han rekommenderade en billigare laptop och det blir nog så att jag köper den jag tittat på i helgen. Så nästa vecka bör jag vara igång med en ny dator igen som det ser ut nu.

Ha en underbar helg!!

november 11, 2010

Kanske bara en liten stund

Men just nu för stunden så funkar min dator, sonen har fixat med den - vet inte riktigt vad han gjort men som sagt just nu funkar den. Han fick ju igång den en gång tidigare och då gick det i två kvällar sedan dog den igen så jag har inte alltför stora förväntningar men det är underbart med en ordentlig skärm igen. Min skärm är 17 tums och mindre vill jag inte ha, den jag tittade på igår var 17,3 men ändå billigare - största skillnaden var mindre känt märke, något sämre grafikkort och ca halva priset av vad jag betalade för denna. Vi får väl se hur det går =).

Den stackars sonen har helt förstörda händer, efter allt plockande och packande på ICA så ser händerna inte ut som de borde. Han ska nog be om handskar imorgon. Vi ser båda fram emot fredag!
På jobb har det som vanligt varit både aktivt och kul, lite jobbigt att en del nya chefer börjat och en av dem är nog inte av den fina sort som de tidigare varit - det skapar redan nu lite dålig stämning lite här och där. Jag som varit med om skiftbyte i ledningen för inte så länge sedan får lite Dejavu känsla. Inte positivt precis, jag väntar ju fortfarande på besked om hur det ska bli framöver.

Ha en skön Torsdagskväll så ser vi väl fram emot en härlig helg, eller hur?!

november 10, 2010

Blir sällan just nu

Att jag inte är så aktiv beror på mina dataproblem just nu. Vi har nästan gett upp men sonen vill testa en sak till så vi får väl se om det lyckas annars köper jag nog en ny till helgen. Vännen som brukar hjälpa är bortrest och jag vill inte vänta längre =). Var iväg efter jobb idag och tittade på en laptop som jag tänker köpa om vi inte får liv i den gamla mycket snart. Det går att få liv i den gamla alltså men bara korta perioder i taget och efter en sådan omgång är allt borta igen.
Tänkte att om killen som brukar hjälpa har tid längre fram och lyckas fixa till den så kan den vara gemensam reserv för mig och sonen och en bra dator för honom att ta med när han går på LAN-partyn. Men troligtvis är den nog rätt körd.

Sonen är i full gång med sin APU, han trivs helt ok men det är väl ännu ett jobb av sorten han nämner som - ett sådant han vet att han i varje fall inte vill syssla med i framtiden =).
Han har visst rätt roliga typer omkring sig och det piggar ju alltid upp.

Ikväll slipper jag laga mat, gjorde en rejäl pastagratäng igår så det ska vi ha ikväll också.
Hoppas ni har det bra och att jag snart är tillbaka med normal mängd inlägg.



november 07, 2010

En liten snabbtitt

Kalaset igår gick bra, maten blev god och alla verkade nöjda. Sonen var helnöjd med sina presenter och allt. Själv var jag iväg imorse med min laptop på Onoff - garantin har gått ut men de föreslog att jag skulle ta in den och en kille tittade på den. Jag kan välja att de sänder den till HP men det är en stor chans att den inte går att fixa och då får jag betala en summa ändå (ca 800,-) bara för att de tittar på den. Vi har en bekant som är väldigt upptagen men som jobbar med datorer och är otroligt smart och han har sagt att han ska kolla när han får tid (reser mycket och jobbar oerhört mycket) så vi får väl se. Just nu ställer jag in mig på att köpa en ny, jag behöver inte en så superbra som den gamla den var svindyr och en av de bästa som gick att köpa när jag köpte den och så stor kapacitet använder jag inte.
Vi får se hur det blir, skönt att jag kan låna sonens skol-laptop lite då och då =)

Hoppas ni har haft en skön helg!

november 06, 2010

Min dator har lagt av - MEN SONEN FYLLER ÅR =)

Vet inte om det bara är någon liten sak eller om den är helt paj! Surt är det i varje fall, har inte haft tid idag att försöka ta reda på mer eftersom vi ska ha kalas ikväll. Så det kanske blir lite mer sporadiska inlägg ett tag.

Men till något mycket roligare, nu är sonen 17 år!! Han blev glad för sina presenter imorse och mer kommer ikväll när hans pappa, lite annan familj och vänner kommer.

All mat är förberedd, så det ska gå rätt lätt att få ihop det när det närmar sig dags.


november 05, 2010

Härliga fredag!

Så skönt - Helg! Det har varit rätt lugnt på jobb idag och jag fick dessutom sluta en timme tidigare eftersom det är dag före helgdag - lyxigt!
Efter jobb blev det en tur till ICA för att handla en hel del inför kalaset imorgon, klockan fem kommer våra gäster för att gratulera stora sonen som fyller hela 17 år!
Nu har jag börjat plocka ur frysen, allt som ska tinas för att fixas imorgon - lite buffé blir det på sonens begäran. Det ska göras skaldjurscrepes, smördegsinbakad kycklingfilé och färskost, kycklingspett och sallad. Så imorgon blir det fixardag, har tvättid först på morgonen också.

Nu ska sonen och jag snart äta Enchiladas och ha en skön och lugn kväll.
Ha en fin Fredag!!

november 04, 2010

Vilken dåre

Tittar på Lyxfällan och det gör mig så fruktansvärt arg, människor som är så korkade att de köper nya motorcyklar när de inte har råd med mat till sina barn borde nästan förklaras som okapabla att ta hand om dem. Hur kan man vara så obotligt korkad!
Jag känner till ensamstående mammor som aldrig unnar sig någonting för att barnen ska få det de behöver och så finns det dessa IDIOTER!!
Mannen grät när de sålde motorcykeln men höll masken när elen skulle stängas av! Mörkrädd !!!!

november 03, 2010

Bara Onsdag

Det har känts som fredag idag och det är ju inte så bra. Flera kollegor har pga lovet tagit ledigt resten utav veckan och för dem var det som fredag och det smittade. En kollega bjöd på äppelkaka med vaniljsås till fikan, mums!
Vädret i Malmö har varit riktigt uselt idag, ett par minuter innan jag skulle gå imorse så gick jag ut på min uteplats och kollade vädret - full storm men uppehåll. Tog på mig jackan och skorna och gick ut - Ösregn! In igen, på med regnstället, ut och då var det såklart uppehåll =), behöll regnstället på och under den stund 15-20 minuter som det tar mig att cykla till jobb hann det börja regna och bli uppehåll igen TRE gånger. Hösten är i full gång.
Nu blir det soffslappande för mig resten av kvällen, middagen är uppäten och jag är trött.

november 02, 2010

Mammas födelsedag

Idag är det min mammas födelsedag - besökte minneslunden efter jobb och sedan har sonen och jag festat på en god middag för att litegrann fira hennes dag - hon skulle idag ha fyllt hela 85 år. Middagen ikväll blev fläskytterfilé med potatisgratäng - jättegott! Det var inte planerat så utan jag hade bara tagit fram en bit fläskytterfilé ur frysen och sedan när jag var på ICA efter jobb så hade de en Felix-påse med potatisgratäng (alltså färsk inte fryst) som brukar kosta runt 50,- för 15,- eftersom det var tre dagar från sista datum. Så det var bara att hälla upp det i en ugnsform och krydda lite och så in i ugnen - jättegod var den! Den kan vara värd det fulla priset om man har bråttom någon gång eller vill vara bekväm.
Nu ska jag soffslappa resten av kvällen - har haft fullt upp på jobb =)
 
Hit Counter
Free Counter