Kimmietid

oktober 31, 2010

Bakat

Började förmiddagen med att baka idag, har nu gjort tårtbotten två inför nästa helg. Nu ligger den i frysen tillsammans den jag bakade i veckan så var det fixat.
Efter detta har jag slappat lite med en bok och sedan varit på ICA och handlat.
Nu har jag precis strukit tvätten och är klar med dagens sysslor.
Ska såklart laga middag ikväll men det är ett bra tag tills dess. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ha det lugnt och skönt ett tag, allt är fixat med sonens presenter de ligger inslagna och färdiga i garderoben.
Tycker man känner av att man fått en extra timme - skönt! Ska försöka sätta mig och tänka ut middagar för veckan som kommer, det underlättar att ha planerat detta.

Ha en fin Söndag.

oktober 30, 2010

Städ- och fixlördag

Sov ut ordentligt morse vilket var jättehärligt! Nu är jag i full gång med att städa här hemma, har också varit ute en cykeltur var på systembolaget och köpte hem lite vin och öl till nästa helg när vi ska ha lite folk på middag för att fira sonens födelsedag härligt att han fyller år på en lördag.
Ska också se till att få packat in och gjort färdigt hans presenter idag så att jag inte behöver smyga med det under veckan. Det är ju inte som när han var liten och man kunde ta sådant när han lagt sig, numera lägger han sig senare än vad jag gör. Sonen har nu fyra veckor utan skola framför sig, nästa vecka är höstlov och efter det börjar tre veckors APU. Tyvärr tycks det vara omöjligt att få någon plats som har med det han pluggar att göra (ingen har lyckats med det).
Det är visst så att företagen själv frågar efter att få ditt treorna men de yngre känner de inte har hunnit lära sig tillräckligt mycket än så sonen ska vara på ICA. Som hans lärare sa så är det bra oavsett eftersom de ändå kommer ut i arbetslivet och det lär man sig också på.

Önskar er en skön Lördag.

oktober 29, 2010

FREDAG

Ååhhh! Så härligt! Dagen har som vanligt varit superaktiv men också väldigt rolig. Nästa vecka blir det lite förändringar på jobb, ett par nya chefer kommer in som flyttats runt från andra delar av företaget - nya ansikten - hoppas de är lika trevliga som de man lärt känna. Hoppas också snart på att få någon sorts besked på hur framtiden blir för mig. Känner till viss del igen oron hos en del av personalen här från det gamla stället - förändring är alltid lite skrämmande.
Dagen har i varje fall varit som vanligt fylld av skratt och skämt och när jag kom hem så väntade tvättid. Sen har det blivit lite mat och Idol på TV, tycker fortfarande att Jay är överlägset bäst!

I helgen går vi över till Vintertid, ni glömmer väl inte ställa om klockan?

oktober 27, 2010

Onsdagkväll

Antingen bloggar jag inte eller så skriver jag om hur trött jag är =) - så tråkig är jag! Det handlar nog mest om att jag på andra jobb har haft mycket att göra och haft mycket telefonkontakter men suttit för mig själv i tystnad - här sitter jag i rum delat med flera, med konstant rusning av personer - både kollegor och andra som vill ha hjälp och det tar nog rätt lång tid att vänja sig vid detta. Det är aldrig tyst omkring mig och jag tycker att jag klarar det bra och till och med trivs med det men när jag kommer hem så känner jag hur skönt det är med lite tystnad eller musik istället för sorl. Senaste musikinköpet är en dubbel-CD med David Bowies hits - för mig finns knappast en härligare låt än "Life on Mars"
- Ah - njutning.

oktober 26, 2010

Mums Lasagne

Gud vad gott det är med Lasagne, det blev kvällens middag och det kommer också att bli middag imorgonkväll för det blir en hel del av det.
Har haft en bra dag på jobb, har verkligen oerhört härliga kollegor. Den lilla grupp som består av mig och en annan kvinna och tre män som delar samma avdelning vi har så kul tillsammans - det skämtas friskt och det skrattas helt vilt många gånger per dag. Nu ska kvinnan som är min närmaste kollega vara borta resten av veckan så nu blir det tre extra tidiga morgnar för mig.
Denna kvinnan ville ha med mig till Ullared i helgen, visst var jag lite nyfiken på stället som jag aldrig besökt och jag tror vi hade haft jättekul tillsammans men jag känner att det blir lite för bra för mig att ta en hel dag utav helgen till att shoppa (jag är inte sådär förtjust i att shoppa). Kanske kan det bli någon annan gång.

Nu ska jag ta det lugnt här vid min laptop och framför TV:n ett tag.

oktober 25, 2010

Jag har blivit lite usel men jag kommer igen

Har inte ens tänkt på att jag inte bloggat sedan i fredags, lusten att vara mer aktiv kommer säkert igång igen.
Helgen var trevlig och flög fram och nu är det Måndag igen.
Nu har jag en potatis och chorizo gratäng i ugnen, får hoppas den blir god för jag är hungrig.

Hoppas ni har det bra!

oktober 22, 2010

Vad är det som händer i Malmö

Det är hemskt det som händer här i Malmö, det känns lite overkligt men det är närvarande hela tiden - när jag släpade hem min cykel idag så mötte jag TRE piketbilar och ett par vanliga polisbilar. Gick igenom ett område som var helt fullt med poliser, de sökte uppenbarligen genom detta område.

Är bara tvungen att utrycka min fullständiga avsky inför det som händer.
Heja Polisen - hoppas de hittar den/de skyldiga mycket snart.

Höstens första punktering

Den fick jag imorse på vägen till jobb, fick promenera den sista biten. När jag kom fram vad däcket helt tomt.

Försökte hitta något sätt att få hem cykeln men sonens pappa jobbade utanför stan, sms:ade till min svåger och försökte sen få tag i en taxi som kan ta med en cykel. Inget funkade så jag har bärsläpat hem den och är nu trött i armar och rygg. Imorgon ska jag släpa den vidare till cykelverkstaden.

Min syster ringde upp mig när jag var två kvarter hemifrån, då först hade mitt mitt SMS blivit upptäckt. Då tyckte jag inte längre att hjälp behövdes =).

Nu är jag igång och tvättar, förlorade en timmes tvättid men det är kvällens sista tid så jag kan nog dra över lite på slutet istället.

Pizza för hemkörning är beställd, har ingen lust att laga mat idag.



Ha en skön fredagskväll

oktober 21, 2010

Superlativ (OBS! Stor Skrytvarning) =)

Lämnade jobb 10 minuter för tidigt idag för att direkt cykla till sonens skola för utvecklingssamtal. Vi är lyckligt lottade, det har alltid gått superbra och superlativen ramlade över oss även idag. Sonen är tveklöst en smart och duktig kille men jag tror nog att en stor del är hans personlighet, han är en typ som kommer överens med i stort sett alla. Humor funkar också på de flesta.
Efter dagens omdöme som innefattade ord som: Mönsterelev, Seriös och trevlig kille som kommer att gå långt, Håller på att höja sitt betyg, Hans arbete håller genomgående hög kvalitet - till det sämsta som var - Godkänd, jobbar hårt på att höja det.

Han var rätt nöjd själv också =)

oktober 19, 2010

Kväll och Tisdag

Har varit ett par superaktiva dagar på jobb och trötta kvällar efter det.
Ikväll har jag varit och handlat och sedan lagat Bulgarisk Korvgryta, det blev mycket mat så vi ska ha det imorgon också. I affären hade de plockat fram en hel del julsaker och det känns nästan lite overkligt att det är på gång.
Mest tänker jag på att det ju faktiskt finns en chans att jag efter nyår kan vara utan jobb igen. Hoppas ju på att det inte ska bli så men det är en verklig risk.
Jag vet att de vill ha mig kvar men beslutet fattas inte av de som sett mig jobba, surt! Nåja, hoppet finns kvar och jag hoppas jag får besked snart.

Hoppas ni har haft en bra start på veckan.

oktober 17, 2010

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera

Har helt enkelt inte blivit av - men nu är jag här =)
Förutom min lilla kommentar i fredags har jag inte skrivit något sedan i Onsdags men det har egentligen inte hänt sådär jättemycket sedan dess. Jobbat på som vanligt, fått veta att chefen inte redan nu kunde förlänga mitt vikariat eftersom det fanns för mycket tid kvar på det men hon har lovat försöka igen om en månad.
I helgen har det varit lugnt och skönt, har köpt två presenter till sonens kommande födelsedag - en huvjacka och en herrparfym sedan ska han få ett spel han önskat sig av mig och hans pappa tillsammans och så får det bli pengar för resten. Köpte faktiskt årets första julklapp igår också, sprang på en grej som jag tyckte kunde passa och då var det lika bra att slå till. Kan inte med att ha en lång lista och ont om tid när det närmar sig.

I övrigt har det varit vanlig sysselsättning - tvätta, stryka, städa. Har kvar att ta mig till ICA och handla hem lite inför nya veckan också ska jag ta och slå in de grejer jag köpt till sonen så att han inte råkar se dem =)

Hoppas er helg har varit skön och avkopplande.

oktober 15, 2010

Tittar på Idol

Måste bara säga - Jay är så sjukt bra!

oktober 13, 2010

Mitt i veckan

Onsdagen avklarad, trött som en gris men det är ju inget nytt. Har under veckan fått två nya arbetsuppgifter som båda är tidsbegränsade och som
kommer att ta en hel del tid, tur att man är stresstålig.
Har dessutom fått ett nytt ansvarsområde som känns rätt stort. Beskedet att den ledning som träffar mig dagligen vill ha mig kvar även efter nyår har jag fått, det ligger just nu lite högre upp och beror på en större omorganisation om jag får stanna längre än till årsskiftet. Har jag tur så finns det ingen annan med precis min kompetens som går före. Det är ju som sagt ett stort ställe.

Vi får väl se hur det går, oavsett om jag får vara kvar eller inte har detta jobb verkligen byggt upp mitt självförtroende till där det var innan jag blev utslängd som en sopa på det förra jobbet.

oktober 12, 2010

Tacksam för oskadd son

Igår var olyckan framme, sonen blev påkörd av en bil när han cyklade till skolan. Tack och lov var det cykeln som tog smällen, han klarade sig med lite skrubbsår och blev såklart lite chockad. Han cyklade helt korrekt, bilisten som körde på honom blev bländad av solen och såg honom inte. Föraren var en snäll man som var extremt ledsen över vad som hänt och han mötte upp med sonen efter skolan igår och gick med honom till närmsta cykelreparatör där cykeln lämnades in, han betalade för reparationen (som blev dyr) det blev nytt bakhjul, nya växlar och ny kedja. Idag ringde mannen dessutom mig för att försäkra sig om att sonen fortfarande mådde bra. Tack och lov att det gick så bra - när sonen ringde mig blev jag livrädd - men han känner mig så han började samtalet med - Mamma, jag är helt OK.

oktober 10, 2010

Finfin Söndag

När jag steg upp imorse så var det tjock dimma utanför fönsterna, men efter några timmar så lättade dimman och nu är det ännu en perfekt, fin höstdag.
Har varit ute och gått en runda på ca 50 minuter i solen och det behöver man, det kändes som jag fick ny energi av detta.
Annars idag så har jag strukit tvätten, gjort rent i kylskåpet och varit på ICA.
Ett fasligt springande på ICA denna veckan, dålig planering helt enkelt, idag behövdes potatis och grönsaker jag ska göra en riktig Söndagsmiddag till oss ikväll Oxstek. Hoppas solen lyser på er också!

oktober 09, 2010

En vacker dag

Idag är det en underbart vacker höstdag i Malmö. Temperatur på 13,5 grader, sol och blå himmel. Har nyligen kommit in efter en cykeltur i det vackra.
Tidigare idag har jag tvättat, bakat chokladhavremuffins och slappat lite.
Min cykeltur i det vackra vädret gick till en affär där jag köpte lite diverse hudkrämer, höst och vinter på gång och då blir jag alltid extremt torr i huden så lite fetare krämer än vanligt har inhandlats.

Sonen ska snart ge sig iväg till en klasskamrat och han ska sova över där så ikväll blir jag solo. Igårkväll var Hossan här och vi hade en trevlig kväll tillsammans.

oktober 07, 2010

Ska bli härligt med fredag igen

Är så jättetrött idag, vi har haft fullt upp hela dagen! Längtar riktigt efter klockan 16 imorgon när jag beger mig hemåt och har hela helgen framför mig.
Imorgon är det möte igen, dessutom finns det risk att min kollega inte dyker upp - hon är nog rätt stark verkar det som men hon kände sig inte alls bra idag.
Imorgon kommer Hossan hem till oss, hon skulle ta bussen hit direkt efter hon jobbat klart - ska bli kul att ses!

Lite halvt full rulle har det varit här hemma också hittills ikväll, behövde köpa några grejer till imorgonkväll, sedan har jag fixat köttbullemiddag, renbäddat sängen, sorterat in alla räkningar och hjälpt sonen litegrann med ett läxproblem. Nu blir det inget mer vettigt gjort idag - ska ta och kolla in Robinsonpremiären.

oktober 06, 2010

Magkänsla

Ibland får man bara en känsla av att något inte helt stämmer. Jag gick under en kort paus in på sonens skolas hemsida på jobb idag, han brukar ha bra koll men allt finns där - prov, läxor och resultat. Det brukar också gå att se närvaron bara en liten stund in på lektionen. Men det stod som orapporterat - då tänkte jag att läraren väl inte haft tid. Vid 11-tiden fick jag en känsla av att något inte var helt rätt och ringde hem, efter 5 signaler svarar en yrvaken son!!! Han hade slagit av väckarklockan och somnat om igen. Så då missade han sina första två lektioner, jag kommer antagligen att ställa en extra klocka och smyga in den på hans rum de dagar då jag inte är hemma när han ska upp.
Dagen på jobb har gått i ilfart, min kollega är ledig på Onsdagar så då är jag solo och det leder till full rulle. Sedan var det möte på eftermiddagen och plötsligt var dagen slut. Ikväll är jag supertrött (igen) och ska försöka komma i säng i vettig tid.

oktober 05, 2010

Nya kunskaper

Kursen idag gick bra, lärde mig några nya saker och det är alltid nyttigt.
Ikväll så har jag storhandlat och tror att jag har hemma det mesta vi behöver för resten utav veckan, det blir nästan alltid något man glömt.
Snart ska jag slänga mig på sängen och ligga där och titta på en film tänkte jag, är trött ikväll och ska upp extra tidigt imorgon igen så det kan vara lagom sysselsättning. Är lite förkyld känner jag och har snorat och nyst en hel massa.
Imorgon är det också dags att följa med på möte med jobb och tydligen är det ett möte till senare i veckan. Mycket sådant som kommer med att jobba på ett ställe med många anställda, på mitt förra jobb tog vi en kaffepaus då alla samlades och tog upp sådant som behövdes =).

Nu ska jag gå och välja vilken film jag känner för, har fått hem 2 styck från Lovefilm.

Kursdags

Börjar senare idag eftersom jag ska på kurs hade tänkt sova lite längre men det ville inte kroppen så då får jag istället njuta av lite tid att ta det lugnt såhär på morgonen.
Efter kursen blir det tillbaka till jobb resten utav dagen och ikväll planerar jag ICA-besök. Har en skapligt lång lista med varor som behövs.

Vad har ni för er en sån här helt vanlig Tisdag?

oktober 03, 2010

Har inte blivit så mycket bloggande.....

.....i helgen. Har haft annat för mig också har jag som vanligt gjort nödvändigheter - städat, tvättat, strukit och sådant. Helgen har varit skön men lite för kort känns det som, någon liten helgdag hade suttit fint men det är dåligt med dem under hösten.

Veckan som kommer är det dags för ännu en halvdagskurs på Tisdag, det är också inplanerat att jag återigen ska följa med en av cheferna på möte efter jobb på Onsdag där jag ska vara protokollförare. Annars inget inbokat i kommande vecka.

oktober 01, 2010

Lyckad shoppingtur

När jag kom hem efter jobb idag så var lusten inte så stor att ge mig iväg ut igen men jag hade bestämt mig så det blev en cykeltur till Mobilia.
Började med KappAhl där jag provade 3 plagg men inte riktigt fastnade för något, en runda in på Indiska där jag inte hittade något alls, gick in på HM där jag aldrig brukar handla men tänka sig där hittade jag en snygg tunika i en färg som jag aldrig köper något i - Lila! Jag vet att lila är jätteinne just nu men jag har aldrig tyckt att färgen klär mig men nu blev det så, tyckte riktigt bra om den och den är i riktigt mörk lila så den var jättefin. En hög med strumpor blev det också. Sen var jag inne på både Brothers och Stadium också och tittade om det fanns något kul som jag kunde köpa som födelsedagspresent till sonen men jag hittade inget, eller det gjorde jag men det är ju inte jag som ska tycka att det är snyggt det är han. Han gillar inte när det är stora märken eller tryck på kläderna och huvtröjan som jag tyckte var superfin hade ett stort Helly Hansen tryck över bröstet.

Sen blev det cykeln hem igen och lite mat i magen. Nu sitter jag här med ett glas vin och njuter av lugnet framför Idol på TV:n.
 
Hit Counter
Free Counter