Kimmietid

september 30, 2010

Så härlig kväll igår

Det var helt sjukt kul att träffa pratkamraten igår, hon har haft en stressig tid (dödsfall i familjen, flytt m.m) och vi har under så många år varit varandras pratkamrater på lunchraster och liknande som kunnat gå ut och gå och prata om allt som rör sig i skallen. Herregud, vi hade behövt en vecka för att prata om allt vi hade att berätta för varandra. Det kändes kanonbra att träffas.
Deras nya (byggt på tjugotalet - men nytt för dem) hus var jättemysigt och hon hade som alltid lagat mat som var helt underbar. Fick en försenad födelsedagspresent från henne som bestod av två jättegoda kryddblandningar och en en balsamvinäger som jag älskar och som jag fått hemma hos henne - det är en Hasselnöts balsamvinäger. T.o.m hennes hund hade saknat mig verkade det som, eller så var det för att han var satt på diet och han trodde han kunde lura godsaker av mig =).

När jag kom hem idag efter en superaktiv och händelserik dag så frågade sonen om vi inte kunde ha något riktigt gott till middag, i hans fall brukar det innebära en köttbit men idag var det min favorit som han var sugen på - färsk pasta i någon form. Middagen blev färsk STOR riccottafylld ravioli med ostsås och baconstrimlor - MUMS!!

Imorgon är det fredag! Härligt!!!

september 29, 2010

Tittar in....

...en liten stund, eftersom jag började tidigt så slutade jag också tidigt.
Idag har det hänt så mycket tokigheter på mitt jobb att jag är helt snurrig, vill inte ge mig in på detaljer eftersom det då avslöjar var jag jobbar och jag försöker ju vara en liten gnutta anonym här inne. Allt har i varje fall gått bra och nu ser jag riktigt fram emot pratkamratens matlagningskonst (hon är superduktig) och säkerligen blir det något glas vin också. Sonen ska äta gryta som fanns i frysen och det var han nöjd med. Han kom just hem riktigt trött, han har börjat gå på gym och är väldigt flitig där. När han kom hem trött och slö kom han just ihåg att imorgon ska han springa orientering med skolan =).
Mycket motion - men det är väl nyttigt eller hur var det nu?

Hoppas ni har en skön kväll!

september 28, 2010

Kväll igen

Ja, klockan är ju bara 17,15 men jobbdagen är avklarad och jag har också hunnit med att gå till ICA och handla hem en del. Stötte på min systerson på gården här hemma när jag på väg till affären, trodde såklart att han var på väg till oss (han och sonen delar sitt stora dataintresse så jag trodde de skulle fixa något) men så var det inte. Han är rörmokare och var hos en granne i arbetet.

Arbetsdagen har flutit på bra idag, har varit full rulle och väldigt mycket ljud och sorl omkring mig så nu är det skönt och tyst här hemma. Imorgon är det börja-tidigt dag igen och på kvällen ska jag besöka pratkamraten i deras nya hus så det ska bli kul. Hoppas ni har en fin kväll - nu ska jag gå och fixa lite med middagsmaten.

september 27, 2010

Hej hej hej

Idag kommer jag inte på något att skriva, tittar därför bara in och säger Hej!

Hoppas ni har en bra Måndag.

september 26, 2010

Konsten att uppskatta...

Ikväll har vi grillat, det blev vitlöksmarinerad fläskytterfilé - till detta stekt potatis och det var riktigt smaskigt. Dagen i övrigt har varit skön, tvätten har blivit struken, jag har legat på soffan och läst, har lagat till en krabbpaj som jag delat upp och frusit in så att jag har lite färdiga luncher i frysen.

Hossan och jag babblade i telefon en lång stund, båda lika löjligt glada över våra jobb. Det är som allting annat - när man har det och det inte är hotat så har man inte vett att uppskatta det på samma sätt. Negativ som upplevelsen att förlora mitt jobb har varit så har det samtidigt väckt mig, jag är så på hugget nu - ingenting är för svårt eller för jobbigt.

september 25, 2010

Ikväll blir det Pizzamys

Var uppe vid 8-tiden imorse eftersom jag hade tvättid som startade då. Strax efter 10 dök sonen upp, han är rätt mör idag efter att ha varit vaken en stor del av natten så han håller sig hemma ikväll. Så nu har vi bestämt oss för att vara lata ikväll och få pizza hemkört. Gott ska det bli, det var länge sedan sist.

Har plockat in utemöblerna idag också, skönt när sonen är hemma så jag får hjälp att släpa ner allt i källaren. Grillen får stå kvar ett tag till, det blir nog någon mer omgång på den. Sedan fick jag för mig att jag skulle ut och cykla så nu har jag först varit på ÖB och laddat upp med toapapper, hushållspapper, folie, plastpåsar och en massa sådant. Sen tog jag mig en runda till och var och köpte en liten present till pratkamraten som jag ska hem till på Onsdagkväll är det tänkt. Nu blir det lugnt resten av Lördagen, middagen ska ju komma färdig till dörren och jag ska vara slapp och slö =)

september 24, 2010

Det är fredag nu igen...

...jag vet att jag säger det ofta men tiden bara rusar! Det är Måndag och Fredag hela tiden känns det som. Nu ska jag dock njuta av att fredagen är här igen.
Sonen har återigen farit iväg för att ha en rolig kväll/natt med kompisar.
Jag gillar det nya sättet de gör det på, istället för att vara på internetcafeér så är de hemma hos varandra. Jag har erbjudit att de kan vara här men det funkar nog bäst hos folk som har stora hus. De är åtta killar och ofattbart nog så drar majoriteten av dem med sig sina stationära datorer - jag förstår inte hur de orkar. Sonen kör med sin laptop så han har bara en väska med sig som innehåller den och lite godsaker. Idag är de i en förort till Malmö och en kompis snälla pappa hämtade upp honom och tre andra + då hans egen son så det var en fullpackad bil som körde härifrån vid 18,30 ikväll.
Känns skönt när de är hemma hos en familj där föräldrarna är hemma.

Han blir hemskjutsad imorgon förmiddag igen, så de spelar och umgås större delen av natten och så fanns det visst en stor källare de skulle vara i där de hade soffor och luftmadrasser så att de kan sova ett tag också.

Så efter vår gemensamma Tacomiddag så är jag solo och redan trött.

september 23, 2010

Sommar i Skåne

Vilken underbar dag vi har haft här i söder, jag kunde cykla i bara blus - ingen jacka behövdes - runt 20 grader. Härligt, hoppas det stannar över helgen.

Kursen gick bra, den var nog lite i enklaste laget. Det är ett för mig nytt program som jag jobbar i men jag har hunnit lära mig en hel del på egen hand genom att använda det och förutom några få tips som jag kan ha nytta av så kunde jag redan det mesta.
Efter kursen var det tillbaka till jobb och en halv dags jobbande kvar.

När jag kom hem for sonen runt som en galning och hojtade om borttappad plånbok. Jag kände inte för det just då precis men fick honom till att sätta sig ner och gå igenom var han varit och när han använt den.
Det var i och för sig bara 50,- i den men han hade också skolans lunchkort som är laddad med restaurangmåltider på ett stort urval restauranger i stan så det hade varit lite trist. Vi kom fram till att han hade haft plånboken framme på lunchen och sedan någon timme senare när han köpt en dricka på ett ställe nära skolan. Han ringde dit och där var den, pengarna och kortet var kvar - skönt!

Efter detta lilla drama så har vi ätit middag och haft det lite lugnare. Imorgon blir det extra tidig morgon för mig igen.

september 22, 2010

Imorgon ska jag bli klokare....

....eller nåt =). Jag ska på kurs - detta innebär att jag inte börjar förrän klockan nio vilket är lite lyxigt. Kursen är i centrum och efteråt ska jag trampa på cykeln till min arbetsplats så då får jag dessutom lite extra motion.
Idag har det varit lite tungt, har haft huvudvärk och varit väldigt trött men dagen har trots detta gått bra och nu är det skönt med kväll.
Eftersom jag började tidigt imorse så kom jag också hem tidigare och därför lagar jag mat som tar mycket tid, Ungersk gulasch står och småputtrar på spisen - det doftar helt underbart av paprikakrydda, kummin och köttdoften.

september 21, 2010

Idol på TV

Sitter här och tittar på idol samtidigt som jag tittar in här. Sonen mår lite bättre idag och planerar att gå till skolan imorgon. Han hade rejäl otur igår - tappade sin laptop i golvet och efter allt släpande fram och tillbaka varje dag så gick skärmen såklart sönder här hemma. Detta är en skol laptop så det lär bli dyrt. Vi har i varje fall skrivit på att vi kommer att betala 2000,- om den behöver bytas ut. Han har mailat med it-ansvarig på skolan som tror det ska gå att byta skärmdelen för kanske halva priset. Jag förväntar mig det värsta så får vi se hur det går.

Själv känner jag av att jag har förkylning i kroppen men det har inte direkt blivit sämre. Imorgon börjar jag extra tidigt som alltid på onsdagar så jag ska försöka komma i säng relativt tidigt. Sömn är bra medicin.

september 20, 2010

Förkylningstider

Sonen är hemma från skolan idag, han kom hem rejält förkyld efter pappahelgen. Imorgon har han studiedag så med lite tur så mår han bättre efter att ha vilat imorgon också. Själv känner jag mig också som om en förkylning är på gång i kroppen. Hoppas innerligt att det inte blir mer av det, jag ska iväg på kurs på Torsdag och den kan jag verkligen inte missa. Om jag skulle få förlängning av mitt jobb nästa år då behöver jag kunskapen - om inte så är det en bra merit som kan användas på andra ställen.

september 19, 2010

Valdagen

Ni har väl röstat? Jag har röstat i förtid, känner mig inte helt nöjd med hur jag röstat men tyvärr kan man inte plocka lite från varje och sätta ihop så jag valde det som kändes som det bästa valet just nu. Det som känns viktigast i detta valet är att alla partier gör allt vad de kan för att hålla SD borta så mycket det bara går. Jag tror att de är riktigt farliga. Vi får väl se hur det går ikväll.

Tillbaka till den vanliga söndagen. Jag fick sova ut idag och vaknade först vid 10, sedan har jag varit på ICA och nu har jag just strukit hela tvätten.
Nu ska jag dricka lite kaffe och koppla av en stund. I eftermiddag kommer sonen hem igen efter sin pappahelg och jag ska laga Canneloni till oss, en lite bökig maträtt att göra men så värt det för det smakar underbart.

september 18, 2010

Städdags

Så var det lördag och gårdagens fest var trevlig, det var rätt kul upplagt med lite olika stationer man skulle besöka bl.a en tävling där man med förbundna ögon skulle köra en annan anställd som satt på en dyna på en säckkärra genom en hinderbana. Det gick förvånansvärt bra, tjejen som satt på min kärra var väldigt bra på att ge instruktioner. Senare fick vi jättegod mat och gott vin och ännu lite senare blev det dans. Dansbiten kunde jag ha varit utan men många gillade det. Det blev att jag satt och snackade med lite olika människor, eller skrekpratade fick det ju bli för det var hög volym. I det stora hela var det trevligt! Nu är det mindre roliga uppgifter på gång, tvätten ska tvättas och lägenheten ska städas.

Ha en härlig Lördag!

september 17, 2010

Hemma om

Hemma en liten stund efter dagens arbete, ska ta mig en dusch och försöka sminka mig lite pigg =). Sen är det iväg igen för min första fest med nya jobbet.
Kan bli spännande, från vad jag hört blir vi runt 50-60 personer och det är en hel del jämfört med vad jag är van vid. Blev tillfrågad av en kollega om jag ville komma hem till henne först och ta ett glas vin men vi kom fram till att det nog får bli en annan gång annars blir det lite väl stressigt eftersom festligheterna börjar vid 19.00. Har ingen aning om vad jag ska förvänta mig inför kvällen.

Sonen är just nu hos sin pappa och skulle sedan hem till en kompis och vara där ikväll. Sonens pappa tyckte väl att det var lite trist eftersom de bara ses varannan helg men så blir det väl mer och mer nu när han är så pass stor.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll!

september 14, 2010

Trött som vanligt =)

Har sovit uselt inatt så jag är lite hängig, hade jättesvårt att somna igår.
Imorgon är det dessutom dags för Onsdag igen, vilket betyder att jag börjar jobba tidigare så inatt hoppas jag att John Blund infinner sig snabbare =)

På fredag är det dags för firmafest, min första på nya ställe. Känner mig för trött för att se fram emot det men det blir säkert trevligt.

september 12, 2010

Eftermiddag

Idag har det varit rätt så slött här hemma. Jag vaknade tyvärr tidigare än jag skulle önskat men låg kvar rätt länge och läste och det var också skönt. Håller på att läsa Keplers "Paganinikontraktet" och den är riktigt bra.
Sedan har den vanliga Söndagssysslan (för mig) att stryka hela tvätten blivit gjord och ikväll ska vi grilla, har kvar lite kött från igår + att jag har bacon och prinskorv som ska bli spett.

september 11, 2010

Vädret kan inte bestämma sig

När jag steg upp imorse hade det regnat så då tänkte jag att vi kan nog inte grilla, satte igång med min tvätt och några timmar senare skulle jag till ICA och då var det sol så då tänkte jag - klart vi ska grilla. Sen har jag ändrat mig fram och tillbaka hur många gånger som helst och nu ger jag upp det där =).
Vi ska ha Fondue istället, jag hade nämligen köpt grytbitar för att göra grillspett så det går ju bra så istället.
Har varit ute och farit lite också, biblioteket först och sedan lite butiker där mitt inköp blev en ny blus. Efter detta har det blivit en liten runda med dammsugaren och nu är jag bara slapp och slö. Matlagningen kommer ju huvudsakligen att göras vid matbordet ikväll så jag ska bara röra ihop lite goda såser och fixa en sallad - enkelt och bra. Ska bli kul att träffa Hossan ikväll.

september 10, 2010

Fredagkväll

Så skönt, dagen har varit aktiv men gått väldigt bra. Trött är jag som bara den - började tidigt imorse klockan ringde 05,35. Började jobba 07,00 eftersom kollegan som ska vara där då var på kurs. Ska bli härligt med helg. Klockan ringer för tvättid imorgon men först lite före åtta och det är helt ok.

Sonen är hemma ikväll, han känner sig trött efter en tung vecka och har kompiskontakt via nätet istället. Vi har ätit en god middag bestående av Quesadillas con Pollo och är nöjda och mätta. Ikväll blir det Idol och soffhäng för min del - imorgon ska jag vara lite mer aktiv så jag hoppas på fint väder.
Det ska efter morgonens tvätt bli biblioteksbesök, kanske en runda på KappAhl och Lindex och sedan förhoppningsvis grillkväll och gott vin tillsammans med Hossan.

september 09, 2010

Lugnare dag

Dagen idag har flutit på i ett mycket lugnare tempo än gårdagen och det var skönt och imorgon är det fredag igen. Sonen är glad över helgen han har haft en aktiv vecka i skolan och jag ser också fram emot lite ledighet.
Ska ta mig till biblioteket i helgen och så ska Hossan komma hit på Lördag, vi hoppas på fint väder så att vi kan grilla då.
Nu ska jag väl snart sätta igång med lite mat till oss och så ska jag byta de där lakanen som jag inte orkade med igår =)
Ha en skön kväll.

september 08, 2010

En jobbig dag

Idag har varit ungefär som om man fått en bok på Kinesiska och efter två timmar kommer någon och förväntar sig att man ska förstå den.
Konstig beskrivning men det har varit en riktigt jobbig dag, en miljon saker hände och givetvis massor som jag ännu inte hunnit lära mig.
Av någon anledning så förväntas jag kunna mer än jag hunnit lära mig, frågan har du fixat detta har jag fått så många gånger idag och i många fall har jag genom till stor del ren tur lyckats fixa saker, i andra har jag fått kämpa som en tok, till min lycka ringde kollegan som var ledig en stund innan jag skulle hem och kunde hjälpa till via telefon med några saker som var helt okända för mig.
I vilket fall som helst är det skönt med kväll och jag hoppas fredagen blir smidigare (då är jag själv igen).

Fick en kommentar från en annan kollega idag att jag nog jobbar lite för bra, det kan man ju undra vad det är för attityd =) han tyckte att jag höjde servicenivån och det kunde göra det jobbigt för andra. Hallå, kan jag göra något bra och snabbt så tänker jag göra det. Det roligaste med den kommentaren är att vi är två nyanställda som ligger i som bara den och den andre hade fått samma kommentar =). Killen med kommentaren är jättetrevlig och det är kanske inte så konstigt att han tar det lite lugnare än två som vill bevisa hur bra de är - men det lät rätt kul =)

Efter arbetsdagens slut har jag varit iväg och handlat och ikväll blir det superenkel middag, burgare sen får jag se om jag orkar byta lakan innan jag landar i soffan..

september 07, 2010

Idag var jag lite pinsam =)

Jag lyckades på fullt allvar gå vilse på jobb =), snacka om töntigt!
Nåja, några fick sig ett gott skratt när jag kom in genom huvudentrén efter att ha tagit mig ut genom en sidodörr för att det blev lättare att hitta rätt från utsidan av byggnaden. Jag är så fånig! De hotade med att sätta en GPS på mig.
Imorgon är det dags att börja extra tidigt igen och så blir det även på fredag, 2 dagar då jag är solo på avdelningen.

Men nu ska jag först titta på första avsnittet av årets Idol - ska bli kul!

september 06, 2010

Veckans första dag

Måndagkväll, inte mycket spännande att berätta. Fullt upp på dagen, ont i halsen nu, lax till middag och nu ska jag fixa mig en kopp te med honung för min hals och ta och titta på en film.

Hoppas ni har en skön Måndag.

september 05, 2010

Söndag igen

Vad är det som händer med helgerna, de bara försvinner.
Ska snart sätta igång med kvällens middag, sonen har kommit hem från sin pappa och vi ska äta lövbiff ikväll. Har i övrigt ägnat dagen idag åt att handla, stryka och läsa. Har tänkt ut middag för ett par dagar framåt och sett till att allt som behövs finns här hemma - skönt att inte behöva tänka på det.

Ha en skön Söndagskväll!

september 03, 2010

Sju bett

Har varit lite absurt trött senaste tiden och slocknade på soffan en stund, vaknade till när det kom ett högt ljud från TV:n och börjar klia mig på armarna och i nacken. Tänkte inte mer på det, började istället kika runt lite på internet.
Efter en stund insåg jag att det kliade lite väl mycket och tittade på armarna i starkare belysning - 7 myggbett!!! Jag somnade väl till i ca 15 minuter - dumheter - har haft ihjäl en mygga och sett en till, nu blir det jakt innan jag går och lägger mig.

God Natt!

Härliga fredag!

Sitter här och nyser som en galning! Har nog nyst sådär 15 gånger i rad.
Känner mig inte förkyld men fick en tokattack. Kan absolut inte bli sjuk så jag hoppas att det bara är något tillfälligt.
Dagen har varit bra, lite lugnare idag eftersom många var iväg på annat så vi har snackat en del och jobbat en hel del och käkat goda bullar till eftermiddagsfikat.
En sak är säker, jag sitter inte på rätt plats för att vilja tappa en del kilon =)
Min avdelning är lite av ett centrum på stället och folk får mycket service från oss och det leder till att det kommer folk med godis, kakor och som igår smörgåstårta. Brukar tacka nej till det mesta men ibland vinner suget över förnuftet =).
Nu är det i varje fall underbara fredag och det ska bli härligt att få sova lite längre imorgon.

Hoppas ni har det härligt!

september 01, 2010

Nu är jag hemma

Dagen har gått jättebra, jag var ensam på avdelningen igen idag därför skulle jag börja tidigare. Nu kändes det inte som vecka 2 på jobbet där allt var förvirrande och konstigt, nu kunde jag fixa det mesta som dök upp och detta utan att känna mig jagad och stressad. Mycket är det men en liten gnutta mer kunskap hjälper jättemycket. Mötet jag var med på gick också bra, blev presenterad av chefen som - Helt rätt kvinna på helt rätt plats, det gjorde mig jätteglad !! När man kämpar stenhårt för att göra ett bra jobb är det riktigt skönt att känna sig uppskattad. (Medveten om att det lät skrytsamt, men jag blev väldigt glad när hon sa så och vill dela med mig av min glädje).

Det var sjukt jobbigt inatt däremot, jag har sovit ca 4,5 timmar. Jag är så idiotiskt lättväckt och det skulle naturligtvis dyka upp ljud som var ovana just inatt. Det har blivit många koppar starkt kaffe idag =)
 
Hit Counter
Free Counter