Kimmietid

juli 31, 2010

Kvavt idag

Har precis kommit hem från en cykeltur, har bl.a annat varit borta i sonens pappas lägenhet och tagit hand om posten. De kommer hem imorgonkväll men det blir så mycket av det eftersom han hade glömt att avboka morgontidningen.
Det var riktigt kvavt och klibbigt ute, känns som om åska är i luften.

Hossan och jag hade trevligt igår, vi åt och satt sedan bara och snackade och tittade lite på TV.

juli 30, 2010

Fredag

Om bara ett par dagar så kommer sonen hem igen, han har det bra. Det kommer rapporter då och då - kortfattade rapporter men jag är nöjd om jag bara vet att han mår bra och har kul. Allt annat får han berätta om sedan när han har kommit hem igen.
Ikväll ska Hossan komma hit, det blir första gången denna veckan som jag lagar mat =) - jag har ätit av alla rester som legat i burkar i frysen övriga dagar.
Så ikväll ska jag göra kyckling i jordnötssås med nudlar, wokgrönsaker och minivårrullar.

Ha en fin Fredag!

juli 28, 2010

Ett par konstateranden

Nr.1 - Det är väldigt trevligt att träffa gamla vänner.
Nr.2 - Jag är alldeles för gammal för att sitta flera timmar på en filt på marken.

Inga problem så länge vi satt där och snackade och hade trevligt, men när vi skulle resa oss var jag helt stel =). (Inte bara jag för delen).

En skön cykeltur hem efteråt i det underbara vädret - en trevlig kväll.

Sova länge

Vaknade vid halvåtta tiden men kände mig väldigt trött fortfarande så jag låg kvar och läste en stund och somnade igen - nästa gång vaknade jag tjugo över tio. Sällan jag sover så länge men jag har lagt mig sent och vaknat relativt tidigt flera dagar i rad så jag behövde väl det.
Har varit iväg till Claes Ohlsson och köpt några småprylar som sonen behövde till något, bara några skruvar och sånt så inga stora grejer.
Nu ska jag fixa ihop en Ciabatta med mozzarella, kalkon och färsk spenat att ha med till picknicken ikväll, var och en tar med sig vad den vill äta så det är inget stort jobb precis.

juli 27, 2010

Rapport från Amsterdam

Sonen ringde igår och berättade att de var framme och allt var bra och idag har jag fått ett mail från honom där han berättar att de bl.a varit på en diamantfabrik. Han höll också med om att där var väldigt vackert.
Hans pappa har tjatat inför resan om en sorts skräpmat som finns i Holland som heter Kaassouffle och han hade testat detta och höll med sin pappa =)
Något som förvånade mig de gånger jag varit där är den otroliga mängden skräpmat som fanns där, skulle nästan säga att de klår USA - fast deras portioner är mer rimliga. Allt du kan tänka dig friteras, en som jag gillat var en stor friterad boll fylld med nudlar och jordnötssås. Nyttigt, njä=).

Fick ett samtal under eftermiddagen från en firma jag sökt jobb hos och de ville ha dit mig för intervju. Om jag inte redan hade skrivit på papperna för det jobb jag nu fått så hade jag gjort det men nu kändes det bara fel. Synd att de inte ringde för ett par veckor sedan. Nåja, får väl se det som något positivt - jag har tydligen blivit bättre på att skriva ansökningar eftersom jag nu lyckas väcka intresse. Det jobb jag har tagit kan vara en bra erfarenhet även om det inte skulle bli någon förlängning efter årskiftet, det är en helt ny branch och en helt annorlunda miljö än vad jag är van vid.

Slö dag

Vaknade med en bultande huvudvärk och den höll i sig länge trots att jag direkt gick upp och tog två panodil, nu är den tack och lov borta.
Har varit rätt slapp idag, en cykeltur där några ärenden blev fixade har jag tagit och en tur till ICA resten av dagen har jag mest bara läst och först nu satte jag igång datorn. Har läst ut Mari Jungstedts senaste bok "Den farliga leken" som jag fick när jag fyllde år. Den var riktigt spännande. Blir nog rätt slappt resten av dagen också, ska tvätta lite vid 16-tiden.
Hoppas på att vädret ska hålla sig fint imorgon för då ska jag träffa de gamla väninnorna från grundskoletiden - vi ska ha picknick i en park tillsammans.

juli 26, 2010

Sonen iväg

Ja, nu bör sonen och hans pappa ha landat i Amsterdam för någon timme sedan. Han hör säkert av sig när de tagit sig till sitt Hotell och kommit iordning.
Ska bli roligt att höra vad han tycker om staden.
Själv har jag varit och klippt mig nu på förmiddagen, bara klippt topparna eftersom håret hade blivit väldigt torrt och slitet just där. Ska göra en rejäl inpackning imorgon tänkte jag - all sol och värme har tagit hårt på kalufsen =)

Nu ska jag ge mig på att städa badrum och sonens rum, det som är kvar av veckans städning - resten hann jag med i helgen.

juli 24, 2010

Utrensning

Åh, så skönt. Sonens pappa hörde av sig och hade själv något el-avfall så han fixar det idag. Nu blir vi av med gamla tv:n och sonens gamla tv, en gammal tjock dataskärm och en trasig skrivare. Allt detta har stått och tagit plats i klädkammare och källare innan. Sonen och hans pappa åker ut och gör sig av med detta. När sonens pappa ända lånade firmabilen så tar han med sig sonens resväska hem till sig också annars skulle jag och sonen tagit den på min cykel imorgon - så nu blev det till att snabbt packa färdigt =), det var nästan klart ändå nu ska sonen bara fixa till sitt lilla handbagage också så är han resklar sedan. Blir tomt med en hel vecka utan sonen men det är ju ändå bättre än när han varit iväg i USA i tre veckor tidigare år.

juli 23, 2010

Rörigt hem - men superfin TV

Vilken röra vi har här hemma =). Den nya TV:n anlände och den är så Superfin!! Är jätteglad för den, fräckt med finesser som att man kan sätta i ett USB i TV:n och se film eller annat man har på det på TV:n. Sen är den jättesnygg också. Vi har ställt in alla kanaler och sådant men väntar tills imorgon men att testa saker som att koppla min laptop till tv:n (har köpt en sladd men är för trött för att tänka =)

Tillbaka till röran, i hallen står den stora tomma kartongen som TV:n anlände i - jag ska sätta ner den i källaren men väntar till imorgon. I vardagsrummet i ett hörn står den gamla TV:n - på ett annat ställe på golvet ligger resväskan som sonen håller på att packa ner i inför sin resa, runt omkring väskan ligger sådant som han har på gång. Sånt där får det att krypa i hela kroppen på mig, har lite ordning och reda sjuka men jag får försöka inte se eländet ikväll. Den gamla TV:n får jag nog ha stående någon vecka - sonens pappa har lovat hjälpa mig att bli av med den och han och sonen åker ju på semester på Måndag.

Rundtur på nya stället

Så har jag varit och skrivit på papperna och ser nu fram emot att börja det nya jobbet om ett par veckor. Fick en liten rundtur också och kommer antagligen att gå vilse som en galning i början, det är ett stort ställe =).
Efter detta besök har jag varit i gång med att ringa och tacka nej till det andra temporära jobbet som jag redan hade fått sedan tidigare, meddela arbetsförmedlingen och en drös andra instanser. Så har jag varit och handlat lite har lovat sonen att vi ska äta Tacos ikväll - det var jättelängesedan eftersom jag blev så vansinnigt trött på det - men ikväll blir det nog gott.
Också fick jag ett kul samtal, vår nya TV blir levererad ikväll - så bra.
Jag var lite orolig att den skulle komma nästa vecka när inte sonen är hemma, det är en 40 tums TV och jag kan behöva lite hjälp att få ut den ur lådan och sätta den på plats.

juli 22, 2010

Det fattades ett kryss

Så är cirkusen igång med mina papper, fick tillbaka de jag skickat in till A-kassan - det fattades ett kryss. Detta trots att jag lusläst dem innan jag skickade dem. Ringde till mitt gamla jobb och rätt person var inne så då cyklade jag ut dit och fick det fixat. Kändes lite konstigt att vara tillbaka där och se mitt kontor stå helt tomt och öde.
Bara trevliga människor var där så det var rätt ok ändå. Nu har jag fått iväg blanketterna igen och hoppas på bättre tur denna gång.
I övrigt idag så har jag varit ute och farit en hel del, kände mig rastlös och lite uttråkad - då hjälper det att röra på sig.
Nu ska jag snart sätta igång och förbereda inför kvällens middag som ska bli kycklingfilé med ugnsrostade grönsaker och svamp.

juli 21, 2010

Kinamat

Sonen var jättesugen på kinamat och det var länge sedan så det tyckte jag också var en trevlig idé. Vi har två ställen ganska nära men sonen ville absolut ha från ett ställe i city så han erbjöd sig att cykla dit och hämta - och det gjorde han.
Det smakade finfint och vi blev båda alldeles proppmätta.
Jag hade handlat hem för att grilla men köttet åkte in i frysen och så använder vi det imorgon eller på fredag istället. Sonen kommer att vara här hemma även den kommande helgen eftersom han sedan åker på semester med sin pappa och när han sedan kommer hem igen så har vi en gemensam ledig vecka - sedan börjar jag JOBBA =)

Telefonväckning x 2

Ställde inte väckarklockan idag för första gången på länge på en vardag, jag har velat vara uppe och igång när det har funnits chans att någon kunde ringa från något jobb jag sökt så självklart så ringde telefonen och väckte mig imorse =).
Det var min rådgivare från trygghetsrådet som ringde och grattade till jobbet, sedan stack jag iväg hemifrån bl.a till Möllevångstorget för inköp av frukt och grönt och sedan iväg för att köpa ny säck med grillkol när jag var iväg hade sonen blivit väckt av min blivande chef som ringde och skulle bestämma tid för mig att komma dit och skriva på papper =). Han fick tag i mig på mobilen och på fredag ska jag dit och fixa formaliteterna.
I övrigt idag har jag gjort något halvtokigt men kul, jag har beställt en ny TV.
Får en rätt rejäl sista lön på fredag från mitt gamla jobb - beroende på sparad semester och en massa sådant och vår gamla TV har lite underligheter för sig nu som att stänga av sig själv helt plötsligt så det började bli dags ändå.
Hittade en fin en på Sommarrean som vi ska få hemlevererad inom en vecka =)
Vad kul det ska bli med en stor, fin platt-tv =)

juli 20, 2010

Jag har fått jobb!!

Yes, fick samtalet idag och börjar i mitten på Augusti!!!!
Idag är en bra dag. Det är bara garanterat fram till jul men kan bli längre beroende på hur vissa omorganiseringar blir.

=) =) =) =)

Vilken dag är det?

Min förvirring är verkligen total =), jag har ingen koll på vad det är för veckodag och vet knappt om det är morgon eller kväll.
Blir väl så när man inte har någon riktig struktur, när jag var hemma i början så hade sonen i varje fall skolan så då höll man koll på tillvaron på det sättet.
Nåja, om inget annat dyker upp så har jag ju i varje fall jobb ett tag i höst och det ska bli skönt.
Dagen idag började jag med en timmes rask promenad som var jätteskön, svettig men skön. Hem och satte på kaffe, tog en dusch, åt frukost och kollade efter lediga jobb. Jag mår bra av att starta dagen med att röra på mig och nu är det visserligen väldigt varmt men inte stekhett så nu känns det skönt att göra det. Sonen och jag har börjat skriva en lista över vad han ska ha med sig när han reser på semester med sin pappa på söndag, han har koll på det mesta själv men jag fyller i sådant som är lätt att glömma - som allergimedicin, mobilladdare och sånt. Lite avundsjuk är jag allt, de ska till Amsterdam och det är stad som jag fullständigt älskar.

juli 19, 2010

Min måndag

Ännu en härlig dag med skönt sommarväder. Började min dag med en tvättid och sedan en inköpsrunda på ICA. Finns inga jobb att söka men det är väl kanske inte så konstigt nu mitt i största semesterperioden.
Har sedan varit på biblioteket och återlämnat ett par lästa böcker och lånat ett par nya. Hade tänkt gå ut och gå också men jag är så väldigt trött idag så jag spar det tills imorgon.
Blir nog inte så mycket mer aktivitet idag, ska laga mat såklart det ska bli panerad torsk med potatis och remouladsås - enkelt och gott =)

juli 18, 2010

Finfin Söndag efter dålig sömn

Idag är det helt underbart väder! Sol och blå himmel men med temperaturer som passar mig bättre än hettan vi haft - ca 22 grader.
Har varit ute och promenerat och det var härligt, sedan har jag suttit på uteplatsen och njutit med en bok.
Sonen har en kompis här och även de är lättade över den behagliga temperaturen.
Inatt hade någon granne fest och de hade säkert jättekul, blev dock lite svårt att sova när en massa människor sjöng högljutt mitt i natten. Ingen större fara det är så sällan det är oväsen här i området så det står man lätt ut med - men lite trött är jag allt idag.

juli 17, 2010

Njuter av 70-talet

Fniss, känner mig något gammal när jag sitter här och njuter av tv-programmet "The Seventies" blev besviken när jag insåg att det bara var 30 minuter långt =).
Jag var visserligen väldigt liten i början av 70-talet men med många äldre syskon så var man ändå med och lyssnade. Min ex-man som är 9 år äldre än mig brukade skoja om att han hade minnen från när Beatles slog igenom i USA och att jag hade minnen från när de splittrades (detta var bara hans lustiga historia jag kommer inte ihåg det heller).
Härlig musik och mysiga berättelser var det i tv-programmet så den serien ska jag komma ihåg att titta på eller spela in.
Musiken var fantastisk men frisyrerna och klädstilen är inget man längtar till precis.

Lite svalare idag

Har sovit gott inatt eftersom temperaturen var något lägre än andra nätter.
Idag så blåser det rejält och det är skönt för då gör det nytta att ha fönsterna öppna och jag ska snart snöra på mig gympaskorna och komma iväg ut på promenad. - det har inte blivit några på ett bra tag pga värmen. Idag är det sköna 24 grader här och då får jag passa på.
Hoppas att det kan hålla sig såhär hela lördagen så kan vi kanske grilla ikväll, det har inte heller gått eftersom det varje kväll har varit ca 45 grader på min uteplats - finns liksom ingen skugga att ställa sig i på min lilla plätt =)

Ha en skön lördag!

juli 16, 2010

Byråkratisk fredag

Nu tror jag att alla papper har hamnat där de ska, jösses med olika blanketter.
Nu är jag i varje fall registrerad på arbetsförmedlingen, tjejen jag träffade där var jättetrevlig och mycket hjälpsam. Jag hade med mig alla papper som behövdes för att verifiera alla uppgifter jag lämnade och en hel drös med extra papper också =). När jag kom hem fortsatte jag med mina blanketter och har nu skickat in uppgifter till A-Kassan, andra blanketter till Inkomstförsäkringen och ytterligare papper till Trygghetsrådet. Mycket att tänka på är det när man ska vara arbetslös, jag har haft stor hjälp av att fråga Hossan en hel del och också av att jag suttit och lusläst allt möjligt på nätet om hur man ska gå tillväga. Nu är det bara att hålla tummarna att jag fått med allt och att det inte sitter någon sommarvikarie och trasslar till det för mig i andra ändan.

Ha en skön fredag!

juli 15, 2010

Ibland får man till det + frustration

Vi har ätit en middag som var så otroligt god att jag nästa ville ringa på hos grannen med en sked i handen och stolt säga - smaka vad jag har gjort =)
Vi har ätit Canneloni och det blev så supergott, en hel del jobb med en köttfärsröra, en tomatsås och en ostsås men det var det helt klart värt. Gjorde den med färsk pasta istället för att sitta och försöka trycka fyllningen i små hårda pastarör och nu är vi väldigt mätta + att det finns kvar till en dag till.
Så nu vet jag vad jag ska laga till nästa gång jag ska ha hem väninnor.

Imorgon börjar skiten jag blir officiellt arbetslös =(, ska till arbetsförmedlingen och registrera mig och fick spader när jag plockade fram alla papper och blanketter och upptäckte att det stod fel i mitt arbetsgivarintyg, en rätt viktig detalj dessutom - hur j-la svårt är det att fylla i ett papper på rätt sätt när så många har fått sluta före mig och de gjort detta till alla. När man hört alla skräckhistorier om hur folk inte får sin A-kassa pga felaktiga blanketter så blir man inte glad. Jag hade alltså kollat dessa papper när jag fick dem men en liten ruta hade slunkit förbi. Nya blanketter har lämnats här hemma nu ikväll.
Men det blev några timmar med många svordomar innan det blev löst.

I övrigt har dagen varit svettig och lugn, sonen har varit ute och köpt sig ett par nya jeans så nu har han allt i klädväg han behöver. Själv har jag varit ute och cyklat en del.

juli 14, 2010

En andningspaus

Gårdagen var underbar, temperaturen var "nere" runt 25 grader istället för 40 och man mådde så bra av denna paus från hettan.
Idag verkar den vara tillbaka igen, jag har just kommit in efter en cykeltur till affären Abdos där jag har varit och köpt 8 nya liter av citrondrickan vi tycker så mycket om. Kom tillbaka blöt av svett, så nu har jag duschat och så får man väl hålla sig inne tills det blir sen kväll.
Har tvättid klockan 12, hade turen att det fanns en ledig tid tidigare än vad jag tänkt mig. Nu när jag duschar och byter om 3 gånger om dagen och sonen minst 2 gånger om dagen så börjar de sköna tunna kläderna ta slut. Dessutom har jag bytat lakan ett par omgångar också pga värmen och handdukar oftare pga alla duschar så det har samlats mycket tvätt - skönt att få undan det.
Nu ska jag sluta gnälla om värmen och dricka ett par muggar kaffe.

juli 13, 2010

Mysig kväll

Vi hade trevligt igår, jag fick fina presenter som jag blev jätteglad för och smörgåstårtan blev god. Vi satt och åt och snackade och kunde till och med sitta utomhus en stund när solen börjat sjunka ner bakom grannhusen.
Fick böcker och blommor av Hossan, presentkort på böcker från sonen och hans pappa + att jag redan innan fått en mobiltelefon av sonen - det var hans gamla som jag fick när han köpte en ny och som jag när han hade den tyckte var så superfin så han frågade om jag ville ha den istället för att han skulle sälja den.
Från min syster fick jag en stor presentkasse fylld med hudkrämer, duschkrämer, hårprodukter och underkläder och en fin växt också. Kände mig verkligen uppvaktad. Det var en bra födelsedag och idag är jag glad att det har regnat lite och är mulet ute - kroppen behöver en paus från hettan.
Kanske kan jag klara mig på bara en dusch idag - igår blev det tre =)

juli 12, 2010

Så är man ett år äldre

Dags att fylla år igen, ännu ett år äldre =). (inte så farligt känner mig inte lastgammal än). Har fått en massa gratulationer redan via facebook, Stay Friends och SMS - den fantastiska tekniken.
Sitter nu här och svettas som vanligt, har tagit en dusch idag och känner redan för den andra trots att klockan bara är 12 - men jag får lugna mig lite.
Har varit ute en liten cykeltur i hettan för att inhandla lite Rosévin till ikväll också har jag varit på ICA och köpt grönsaker som ska vara på Smörgåstårtan som jag ska bjuda på. Det blir ett litet kalas bara jag, sonen, Hossan och min syster och det räcker bra (brukar inte fira speciellt mycket). Smörgåstårtan började jag på igår för att den ska "gegga" till sig så det är bara topplagret som ska bestå av ägg, räkor och grönsaker som är kvar att fixa. Sedan har jag varit slö och köpt en färdig liten prinsesstårta - vem vill baka i denna värmen?
Så det ska bli trevligt =) vi får väl se om det går att sitta utomhus ikväll, det är tveksamt gårdagens regn och åska hjälpte bara tillfälligt.

juli 11, 2010

Kan man flytta in på ICA

Har just varit på ICA och handlat lite, funderade på om man kanske kunde flytta in några dagar där - helt underbart svalt och skönt var där.
Jag har ju bott i ett klimat som var så här varmt i stort sett hela tiden men skillanden låg i att man där hade luftkonditionering överallt när man var inomhus, då är hettan inte besvärande, då kan man sova bra och slipper vakna varje dag med huvudvärk. Jag gick och la mig först vid klockan 2 inatt och då var det fortfarande nästan 25 grader på uteplatsen och 28 inomhus.
Jag vet att jag är gnällig men jag hatar att inte känna mig fräsch, har precis tagit dagens första dusch får se om det blir en eller två till idag.
Nu ska jag sätta fläkten på högsta blås och sätta igång med stryktvätten.

juli 10, 2010

Det behövs ett rejält ösregn

Fint väder är trevligt men ett rejält ösregn över en natt eller så hade suttit fint nu. Det är så oerhört varmt - i mitt kök är det just nu 30 grader och det är så fruktansvärt torrt överallt snart blir gräsmattorna helt bruna.
Jag har städat färdigt hela lägenheten och det har varit sjukt jobbigt i denna temperatur, duschen efteråt var dagens höjdpunkt så här långt =).

Nu sitter jag här vid min dator med en fläkt framför mig på fullt blås.

juli 09, 2010

En dusch till

Har haft en trevlig kväll i trevligt sällskap och nu när jag kom hem så blev det rakt in och ta en dusch till. Värmen är av den sorten man känner av när man befinner sig vid medelhavet - härligt men man känner sig inte fräsch sådär väldigt länge efter att man duschat =)
Vi var ute och åt och på en restaurang som har en helt otrolig meny av hamburgare - jag åt en italiensk burgare med mozzarella och pesto som var helt underbar men otroligt stor jag kämpade väl men fick nog bara i mig två tredjedelar och fick nästan helt hoppa över de goda klyftpotatisarna - Puh!
Menyn är väldigt fantasirik en av sonens pappas vänner åt en Elvisburgare som hade både banan och jordnötssmör på sig - lät inget vidare men han sa att den var jättgod. Efter middagen ville de andra absolut bjuda på dessert trots att vi knappt kunde andas så vi besökte en nyöppnad glassbar som hade god glass som de gjorde själv, känner mig mätt så att det borde räcka i en vecka.
En liten promenad efter allt detta och så satt vi i en park och snackade ett tag - en trevlig kväll. Nu blir det lite soffliggande för min del, värmen och för mycket mat har gjort mig slö.

Fredag

Den otroliga sommaren fortsätter, strålande solsken och oerhörd värme.
Jag har varit ute och cyklat några ärenden redan idag och nu ska jag snart sätta igång med tvättid. Har tänkt att ett eller två rum ska bli städade idag också men vi får väl se hur mycket man orkar med i den tryckande värmen - tack och lov för fläktarna som vi har i alla rum.
Sonen har pappahelg men vi kommer ju att ses ikväll ändå eftersom vi ska ut och äta tillsammans. Imorgon ska sonen dessutom iväg på LAN-party igen med sina klasskamrater så hans pappa får inte se sådär jättemycket av honom under pappahelgen =), men de ska snart åka iväg på utlandsresa bara sonen och hans pappa så de får nog vara tillsammans tillräckligt ändå.

Ha en skön Fredag!

juli 08, 2010

Promenad

En härlig promenad i förmiddags, pratkamraten hämtade upp mig vid 10-tiden och även om det var väldigt varmt så njöt vi av rundan. En god fika efter det och sedan hem och ta en dusch. I övrigt en lugn dag, sonen har en kompis här och jag tar det bara lugnt - har inte hittat några jobb att söka idag men det är väl inte så konstigt kanske såhär mitt i sommaren.
Imorgon ska jag, sonen, sonens pappa och några av hans vänner ut och äta middag tillsammans. Sonens pappa brukar vilja bjuda ut oss vid amerikanska nationaldagen men han var själv bortbjuden då så nu blir det imorgonkväll istället - blir säkert trevligt.

juli 07, 2010

Bokhyllefixande

Nu är jag småtrött och nog lite dammig också. Jag började igår med en av mina stora bokhyllor och tog ut alla böcker, dammsög dem, torkade av hyllorna och satte tillbaks dem. Idag har jag gjort en till av samma storlek samt en del väggfasta bokhyllor jag har i sovrummet. Kvar finns en som är halvhög och en annan som bara delvis innehåller böcker. Känns härligt att det är dammfritt och rent där. De som är kvar tar jag nog imorgon. Jag har VÄLDIGT mycket böcker så det är en hel del jobb att hålla ordning på men det är det värt, för mig ger de en hemtrevlig känsla.
Annars har det inte hänt så mycket idag, sonen är upptagen med kompisar och jag har mest bara varit hemma. Har suttit lite på uteplatsen och sedan tittat på några avsnitt av Hells Kitchen på nätet. Imorgon är det dags för pratkamrat-promenad igen.

juli 06, 2010

Inte en fullständig sopa

Blev kontaktad av min före detta chef (den bra chefen som gick i pension) och han i sin tur hade blivit uppringd av stället jag var på intervju imorse - då var jag väl inte en fullständig sopa på intervjun för då hade de knappast brytt sig om att kolla mina referenser. Han hade som vanligt spridit tjocka lager av beröm över mitt yrkeskunnande och sa att de lät imponerade =).
Det är inte så att han ljuger men han brer nog på litegrann och det är jag tacksam för.

Den gamla kollegan kom förbi och jag fick mina papper och vi snackade en stund, fick berättat lite om hur det ser ut på kontoret nu och det lät inte som något ställe man skulle må bra av att vara på - gänget som varit med länge trivs inte.

Var på min intervju imorse

Hur det gick det vet man aldrig eftersom man aldrig kan veta exakt vad de letar efter. Det skulle vara en för mig väldigt annorlunda arbetsmiljö, men jag är absolut inte rädd för att testa något nytt - arbetsuppgifterna i sig har likheter med vad jag gjort tidigare, men med mycket mer kontakter med olika människor. Vi får väl se hur det gick.

Efter intervjun for jag iväg till Ur och Penn som har rea och köpte mig en billig klocka. Jag har aldrig klocka på mig men på det jobb som jag redan fått och som startar i slutet av Augusti så får man inte ha mobilen på och jag gillar att ha koll på tiden. Så var det fixat.

Ikväll ska en f.d kollega komma hit en stund och lämna papper jag behöver från det gamla jobbet - känns nästan som om man inte känner henne längre trots att vi jobbat ihop halva livet men vi får väl se hur det känns när vi ses.

juli 05, 2010

Intervju imorgon

Det har börjat bli mer och mer dött vad gäller antalet lediga jobb man kan söka nu när vi är mitt i sommaren därför blev jag helt paff idag när jag blev uppringd angående en ansökan jag trots allt gjort och imorgon ska jag på intervju - spännande!

Nu har jag varit ute och cyklat och kollat så att jag säkert vet var jag ska på intervju och så har jag varit och köpt en hög filmer, ICA hade 5 filmer för 99,- inga nya filmer precis men det kvittar ju om man inte har sett dem innan.

Stammis på Möllevångstorget

Imorse var jag på Möllevångstorget igen, älskar att handla frukt och grönsaker där. När jag var mycket yngre bodde jag i det området och även om det har förändrats mycket så har det fortfarande en speciell charm.
Idag var mitt huvudsakliga syfte att köpa jordgubbar till att göra sylt av.
Så jag fick tag i jordgubbarna, det är värt cykelturen eftersom de svenska jordgubbarna kostar 35,- på ICA och 15,- på torget. Köpte en bit vattenmelon och en påse körsbär också - det är lätt att få i sig mycket frukt under denna årstiden - det finns så mycket gott att välja på.
Nu har jag kokat sylten som blev 3 stora burkar och den står och kallnar, ska sätta mig en stund på uteplatsen nu innan solen hittar dit för då blir där alldeles för varmt.

juli 04, 2010

Duschen blev belöningen

Har varit ute på en promenad och det var inte någon njutning alls, det är för varmt för raska promenader - däremot så var den nästan kalla duschen när jag kom hem så härlig att det kändes värt det. Även om det var svettigt så känns det bra att jag har varit ute och rört på mig.

Ha en skön söndag i värmen!

juli 03, 2010

Mindre ljus idé

När termometern på min uteplats stod på 40,5 grader vad gör jag då?
Tänder grillen såklart och höjer temperaturen ytterligare, puh!

Nåja, gott blev det =)

Tryckande varmt

Idag är det hett! Det har sagts hela veckan att det skulle bli otroligt varmt idag och de har nog haft rätt. Jag har varit ute och cyklat en massa under förmiddagen och nu när jag kom hem blev det en dusch och nästan en liter vatten att dricka.
Jag började dagen (före frukost) med att cykla till Möllevångstorget för att inhandla blommor och jordgubbar. Köpte en fin bukett rosor till Minneslunden också hade han jag handlade av en hög blommor som inte var i perfekt skick men ändå fina som man fick köpa för 10,- buketten så jag köpte en bukett rosor till mig själv också - för 10,- så spelar det ingen roll om de bara är fina idag.
Sedan cyklade jag hem och åt frukost, hade tänkt duscha då också men kom fram till att jag lika gärna kunde cykla till minneslunden på en gång också eftersom det är så jättevarmt ute så nu har jag varit där med blommorna och tänt ett ljus också. Idag är det 13 år sedan min pappa dog och 3 år sedan min mamma dog.

juli 02, 2010

Fin morgon - blocket - Kebabtallrik

Pratkamraten och jag gick vår härliga runda och de ringde från jobbet hon skulle få besked om mitt under promenaden - hon fick det! Självklart blev hon glad men samtidigt med samma blandade känslor som jag haft, det är ett vikariat hon fått och även hon får gå ner kraftigt i lön.
Vi bestämde oss för att vara glada ändå =) och njöt av vår promenad och fikan efteråt.

När jag kom hem ringde jag upp en man som svarat på en annons vi (sonen) hade på blocket - han hade sorterat ut två stora kassar med sällskapsspel som han inte använder längre och nu har han några extra hundralappar istället för onödiga prylar.

Till middag ikväll hämtade vi hem Kebabtallrik och det var riktigt gott.
Vi gjorde undantag från regeln att äta vid matbordet och käkade framför TV:n medans vi tittade på en film. Skön dag!

Att titta tillbaka

Ha bloggat sedan Augusti 2006 och det är faktiskt himla kul att ha bloggen.
Ibland när man pratar om något och inte riktigt kommer ihåg när det var så kan man bläddra i bloggen och kolla det. Jag tycker också det är kul att ibland kika tillbaka till samma månad fast några år tillbaka och se vad jag skrivit då.

Om en halvtimme blir jag upphämtad av pratkamraten, vi ska iväg och gå vår motionsrunda. Hon väntar samtal under eftermiddagen angående jobb hon sökt så därför tar vi det direkt på morgonen. Har gjort några mackor till oss som vi kan fika på efter motionen. Vad som händer i övrigt idag vet jag inte ännu =)

juli 01, 2010

Godaste muffinsen någonsin

Dagen började med en tvättid - när detta var klart så var jag ute en cykeltur i det vackra vädret. Det är verkligen en otrolig sommar vi har just nu.
Fick ett ryck och bestämde mig för att baka något och tänkte att muffins kunde passa bra - både enkelt och gott. Gick in på sidan dagensmuffin.se och där hittade jag ett recept som jag ville testa "Chokladhavremuffins". Jag är väldigt förtjust i havregryn så det lät rätt och det var det! Enligt sonen godaste muffinsen någonsin =). Beskrivningen var - En blandning mellan chokladboll, kladdkaka och muffins. Så är ni sötsugna så rekommenderar jag det receptet annars finns det hur många muffinsrecept som helst på den hemsidan.

Ikväll ska det grillas igen, har köpt hem Spareribs och majskolvar.
 
Hit Counter
Free Counter