Kimmietid

juni 30, 2010

Lektion 2

Idag har sonen och jag matlagningslektion igen. Idag lagar vi "Bulgarisk korvgryta". Jag ska sätta ihop allt sedan till en kokbok för sonen så jag började med att fotografera ingredienserna och sedan skriva receptet så får han följa detta. När han är klar ska jag fotografera resultatet och lägga till den bilden så att det blir en illustrerad kokbok =). Bra tillfälle att göra detta lite då och då under sommarlovet.

Fick idag brev från möbelföretaget "Lutz" att de inte hade någon aktuell tjänst till mig för tillfället. Det hade jag inte precis förväntat mig heller, detta var ju den där kaosdagen jag hade för ett bra tag sedan då halva södra sverige dök upp för att söka jobb. Snällt av dem ändå att lägga i ett presentkort på 150,- att använda i butiken när den öppnar - det måste ju kosta dem en del att göra detta för alla de som sökte.

Sista dagen i Juni

Om bara några veckor är jag officiellt arbetslös, FY!
Har fått iväg en ansökan idag och en igår som båda lät som jobb jag rimligtvis borde ha i varje fall någon liten chans på - det är bara att kämpa på.

Idag är det inte (ännu så länge) lika gassande sol så nu ska jag ut och promenera, behöver röra på mig och om jag tar en vattenflaska med mig så ska det nog bli skönt även i sommarvärmen.

Ha en bra Onsdag!

juni 29, 2010

Värmeböljan fortsätter

...och det är inget klagomål, härligt med sommar! Det var väl i och för sig lite väl bra igårkväll när jag skulle sova och det var 26 grader i sovrummet men annars är det skönt.
Efter all aktivitet igår på förmiddagen så ägnades resten av dagen till stor del till att vara på uteplatsen - är så glad att jag har den!
På kvällen tittade jag på något så ovanligt som en Holländsk film (ovanligt för mig alltså) - den hette "Black Book" och handlade om holländarnas situation under 2:a världskriget och om motståndsrörelsen. Den var rätt bra faktiskt.
Sonen kom och kommenterade att språket inte lät klokt (han och hans pappa ska till Holland senare i sommar =) men jag tycker det låter fräckt - jag är förtjust i Holland och människorna där har rest runt en hel del i Holland plus att jag varit i Amsterdam 6 gånger och alltid trivts bra och gillat människorna så det är nog därför jag gillar det.
Nu ska jag snart ta mig en cykeltur tror jag - det är för varmt och svettigt för någon rask promenad =)

juni 28, 2010

Flänga runt

Visste att jag skulle vara rastlös idag efter att jag var hemma hela dagen igår, utomhus var jag ju men bara på uteplatsen.
Så idag har jag flängt runt på min cykel, började med ett besök på Biblioteket, återlämnade och lånade nytt. Sedan var jag på Systembolaget, brukar aldrig köpa starksprit men fick smaka en så sjukt god drink hos min exman för ett tag sedan - en sorts Bacardi som var ny och heter "Torched Cherry" var tvungen att köpa en flaska =). Torget var nästa ställe som jag hamnade på där jag inhandlade frukt och grönt. Sedan stack jag hem och lämnade allt och ändrade lappen på köksbordet till Är på ICA - en snabb runda där blev det behövde mestadels lite bröd och smör. Hem igen och och strök på lappen igen, nu ändrade jag till Är på Ekohallen, så for jag dit och köpte en ny 5 kg säck grillkol.
Precis när jag kom in genom ytterdörren efter alla dess ärenden började sonens väckarklocka att ringa - klockan var 12. Vi har lite olika dygnsrytm för tillfället.
Nu äter han frukost och jag ska ta mig någon liten lunch.

juni 27, 2010

Himmel eller helvete

Har suttit en bra stund på uteplatsen, en liten stund i solen men det blev för varmt så jag gömde mig under parasollen. Läser just nu en bok jag har haft liggande länge - "Himmel eller helvete" den handlar om Knutbymordet och rättegången. Man vet ju hur det går men boken är ändå spännande, det är verkligen en historia som nästan är för otrolig för att vara sann.

Är lite seg och slö idag men det gör inget eftersom jag inte måste göra något speciellt. Tvätten har jag strukit och kvällens middag blir enkel - har lite kött och korv över från gårdagens grillande, kompletterar detta med färdigköpta kryddjärpar. Kokt nypotatis finns också kvar från igår så dessa steker jag bara lite också ska jag göra en tomat- och mozzarellasallad.

Tog en liten paus

Det har blivit ett par dagars paus från bloggen, bara blev så =).
Jag hoppas att alla har haft en skön midsommarhelg, det har jag.

Även idag fortsätter det strålande vädret, pratade med min syster och svåger som befinner sig utomlands på bad- och solsemester och de hade inte alls lika fint som vi, synd om dem men de är borta 14 dagar så det hinner nog rätta till sig. Svågern skämtade om att ta en restresa till Malmö.

Ha en härlig Söndag!

juni 23, 2010

En härlig och mysig dag

Åh, så härligt vi har haft det idag! Redan vid 9-tiden hämtade pratkamraten upp mig och så började vi bilturen till Norra Skåne, deras stuga var så fin.
Den ser ut som en liten röd stuga med vita knutar utvändigt men invändigt var den totalrenoverad och superfin. Stugan är liten men hennes händiga man hade byggt ett trädäck runt större delen av huset som hade stora härliga möbler som vi vräkt oss i med kaffekoppar och böcker. Det blev en skogspromenad för oss och hennes hund och sedan härlig lunch och avkoppling. En riktig toppendag!

Om någon timme ska jag fixa lite mat till mig och sonen, vi har bestämt oss för att vara bekväma idag och bara fixa till Chicken Nuggets och grönsaksstavar och ha en god dipsås till.

juni 22, 2010

Redo

Idag har jag varit och skrivit på papper för det temporära jobbet som jag fått, börjar inte förrän i slutet av Augusti men de tänkte visst ha lite semester innan dess =). Så nu är jag redo, men det är rätt långt dit.

Sonen kom hem efter sin övernattning hos en kompis bara för att duscha, byta om och ge sig iväg igen - nu skulle han iväg på en träff med sina gamla klasskamrater från nian. Kul att de håller kontakten.

Imorgon blir jag hämtad redan på morgonen för att åka med pratkamraten till hennes stuga så då är jag ute och far större delen utav dagen, hoppas bara vi får fint väder eftersom vi planerat skogspromenad och sedan lunch och mys på deras terrass efteråt.

juni 21, 2010

Ny vecka

Måndag igen, sonen sover fortfarande gott och jag har just varit ute och farit lite. Har varit och lämnat tillbaka hyrda filmer och sedan cyklade jag till Lidl,
sonens pappa berättade att de hade amerikavecka och han hade köpt godsaker som jag också gillar - Pretzels med HoneyMustard smak bl.a så jag var och köpte några paketer sådant och Lidl´s Cocacola som jag gillar.
Sedan hem och lämna detta och nu har jag varit och fixat en ny patron till vår SodaStream på ICA.
Denna veckan är det lite inplanerat, sonen ska iväg till en kompis idag och sova över där inatt, imorgon ska jag iväg och skriva på papper angående det temporära jobbet som jag ska börja på i Augusti sedan hörde pratkamraten av sig igår kväll och vi ska ta oss en heldag på Onsdag, hon och hennes man har köpt stuga i norra skåne och vi ska åka dit över dagen. Blir kul att se stugan och där ska vara fina skogsområden att promenera i.

juni 20, 2010

Matlagningskurs

Sonen och jag har idag inlett vår matlagningskurs som vi ska köra med lite över sommaren när tid och lust finns =). Sonen har lagat mat tidigare på hemkunskapen såklart och tyckt det var kul men han vill lära sig ordentligt säger han och detta måste såklart uppmuntras. Idag har vi gjort spagetti med köttfärssås - superenkelt men han har inte tyckt att den de gjorde i skolan var speciellt god, han vill lära sig precis som jag gör. (Det är nog något inbyggt, ens mammas mat är bäst). Så han har lagat maten jag har varit med och instruerat, den blev precis likadan förutom att sonen kom fram till att det nog var värt att ta lite längre tid på sig och hacka löken i lite mindre bitar nästa gång =).
Man lär sig bäst av att göra saker själv, sen ska jag vid senare tillfälle fotografera ingredienser och färdiga måltider och sätta ihop en kokbok till honom. Han har hittills kommit på att han vill lära sig utöver dagens rätt, Lasagne, Carbonara, Bulgarisk korvgryta, Gulaschgryta och oxstek.
Det känns som om det kommer att dröja länge innan han står och gör oxstek själv men det är kul att han vill lära sig.

Det var fint

Brukar inte vara direkt intresserad av kungligheter och sådant men ville gärna titta lite på bröllopet igår så tv:n stod på i bakgrunden en stor del av dagen och kvällen. Det var verkligen jättefint och finast av allt var Daniels tal till Victoria, då var det nästan en liten tår på gång. Så oerhört fint och kärleksfullt.
Oavsett vem det är så är det härligt att se sådan lycka och kärlek.

I övrigt igår så var min syster på visit, det var en lugn och skön lördag.

juni 19, 2010

Aktiv förmiddag

Vaknade rastlös =), så efter frukosten så tog jag min cykel och begav mig ut.
Jag cyklade till en affär som heter Abdos, det är ett varuhus med mat från alla möjliga länder och kulturer. De har en sorts dricka där som sonen är helt tokig i (jag gillar också den) Lemon-Lime heter den och smakar som Amerikansk Lemonade. Köpte 8 liter - mer klarar nog inte cykelkorgen av. När jag sedan kom tillbaka hem hade sonen vaknat (inte frivilligt utan min syster hade ringt och väckt honom) så vi snackade en stund och sedan gick jag ut och promenerade. Nu har jag just fått i mig en lunchomelett och får väl kika runt om det finns några jobb att söka idag.

juni 18, 2010

Fredag

Nu när sonen har sommarlov märker man ännu mindre av att det är helg på gång. Det kändes som Lördag igår när Hossan var här, vi åt Enchiladas och tittade på film och hade en skön kväll. Filmen var bra!

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, blir i varje fall en cykeltur någonstans - måste ut och röra på mig.

Ha en skön fredag.

juni 17, 2010

Lite kraft finns kvar

Har trott rätt länge att Undulaten här hemma inte har så långt kvar. Han har aldrig varit direkt social men senaste månaderna har han inte velat komma ut ur buren överhuvudtaget och bara sitter där och hänger på sin gunga.
Något förvånad blev jag därför idag när jag skulle ge honom nytt vatten och knappt hann öppna dörren till buren förrän han var ute och for.
(Jag brukar annars lämna öppet länge och försöka locka ut honom)
Han är gammal och det märks, små korta flygturer, gärna i knähöjd på mig men han kom i varje fall ut och flög en stund - det behövde han nog.
Ett annat tecken på ålderdom var att han utan att få totalt spader lät mig ta upp honom - det har han aldrig gillat.

Ikväll kommer Hossan hit, vi ska äntligen se filmen "Luftslottet som sprängdes" de andra två delarna såg vi på bio men denna kom vi aldrig iväg till så det ska bli spännande. Kan storyn eftersom jag läst böckerna men jag har ändå gillat de andra två filmerna.

juni 16, 2010

Läggdags

Blir lite senare kvällar nu, sonen sitter uppe halva nätterna men det försöker jag undvika. Jag envisas med att stiga upp i någorlunda anständig tid - vill jag sova riktigt länge så blir det på helgen. Känner att jag behåller någon form av struktur när jag stiger upp/duschar/äter frukost på morgonen.
Nu när sonen är ledig ställer jag klockan på 8.00 - det är sovmorgon det med om man ser till vilken tid jag steg upp när jag jobbade.

Idag har varit en skön dag! Har varit utomhus mycket och haft det härligt.
Sonen hittade två snygga tröjor på "Brothers" (den och Stadium är hans favoritbutiker) - de hade dessutom en "specialare" med 100,- rabatt när man köpte två så han var nöjd. Vi har njutit av jordgubbar med glass under eftermiddagen och sedan "snaskat" på härligt goda körsbär framför TV:n.

Sommardag

Idag är sommaren här i Skåne - härlig dag!
Ska snart gå ut och sätta mig på uteplatsen och njuta av det fina, har varit ute och cyklat tidigare. Det blev en tur till Möllevångstorget där jag köpte jordgubbar och körsbär, både jag och sonen är väldigt förtjusta i båda dessa.

Till något helt annat - förra veckan när jag stod ute grillade så upptäckte jag att en granne var gravid, hon hade en söt liten bula på magen och jag tänkte att där blir det en liten till hösten. Ha ha - idag såg jag henne genom fönstret körandes en barnvagn - hur smal som helst. Vissa blir verkligen knappt märkbart gravida - denna lilla bula var alltså redan nu en ny bebis i vagnen och mamman själv såg ut precis som hon alltid gjort. Sådär var det inte för mig kan jag säga den mage hon hade på slutet var som min var i femte-sjätte månaden.

Nu ska jag ut och njuta, sonen är ute och cyklar han skulle iväg och leta efter någon ny tröja.

juni 15, 2010

Det blir film ikväll igen

Jag är ju lite filmtokig, denna gången har jag varit iväg och hyrt 3 filmer som jag har under en vecka. Hossan och jag ska ha filmträff på Torsdag så den vi ska se då fick jag tag i också hade sonen berättat om en film han ville se - så den blir det ikväll.

Dagen har varit rätt ok idag, sonen fick ett ryck och började sortera en del av sin klädkammare och det blev slängt en säck med gamla prylar och bortsorterat en kasse med kläder att ge bort. Han har en rätt stor klädkammare som det dessutom finns en garderob inuti.
Jag har föreslagit att han ska gå igenom allt och så gott som tömma garderoben som finns därinne - denna är då tänkt att så småningom användas till att samla prylar för framtiden alltså när han börjar få servis, glas och liknande.

Nu ska jag sätta på potatisen, till denna ska vi ha lax och det ska bli gott.

Bra film



Tittade på en bra film igårkväll som Pratkamraten lånade ut till mig, bullade upp med kuddar och halvlåg och tittade i mitt sovrum. Mysigt!

Idag har jag startat dagen med en timmes rask promenad och sedan strukit min tvätthög så nu ska jag in och kolla efter eventuella jobb att söka (fanns inget imorse).

juni 14, 2010

Rivstart på dagen

Skönt att komma igång sådär direkt =). Jag vaknade 07,20 och gick direkt upp och började släpa ner tvätten i källaren, den är i full gång därnere nu. Mellan turerna ner till källaren har jag ätit frukost, duschat, varit på ICA och sedan kollat efter lediga jobb. Anledningen till denna rivstart är att pratkamraten hämtar upp mig klockan 11,30 - äntligen är vädret på vår sida och vi ska ut och röra på oss.
Ska bli jätteskönt!

Sonen sover för fullt och gör nog så en stund till, sedan har han bestämt med en kompis som ska komma hit.

juni 13, 2010

Söndag igen

Om ett tag kommer sonen hem igen efter sin helg med sin pappa, han skulle komma lite tidigare än vanligt eftersom hans pappa hade planer sedan.
Själv lyckades jag sova ut ordentligt imorse och det var riktigt skönt. Vaknade vid 09,30. Tiden efter det har jag spenderat med att läsa, söka jobb och så fick det bli ett besök på ICA igen, jag hittade ett recept i ICA-kuriren som jag tänkte testa ikväll. Har haft lite svårt med att hitta på kul middagsmat ett tag så lite nytt behövs. Detta var dessutom väldigt enkelt, kycklingfilé i ugnen med ostsås, tacosås och lök. Allt i en form också bara koka ris till. Hoppas det blir gott.

Ha en fin Söndag!

juni 12, 2010

Vad är det frågan om?

Vad är det för sommar vi har? Idag blåser det så att det knappt går att ha fönster öppna. Har just varit ute och plockat upp tre av mina stolar på uteplatsen som hade blåst omkull. Visserligen är de av plast men det är rätt stora så de ramlar inte av en liten pust precis. Fick flytta mina tomatplantor också och sätta dem lite mer i lä så att de ska bli något kvar av dem.
Just nu är det sol och storm, tidigare idag har det kommit flera häftiga regnskurar.
Jag skulle uppskatta lite mer stabilt väder.

Dagen i övrigt ägnas åt städning och lite tittande på "So you think you can dance",
ny säsong finns på nätet att titta på och jag tycker de är så otroligt duktiga och kul att se.

Hoppas ni har en fin Lördag!

juni 11, 2010

Både glad och missnöjd samtidigt

Jag fick det tillfälliga jobbet, börjar i slutet av Augusti! Den biten är kul, men sen är jag missnöjd med att även detta jobb är skitdåligt betalt. Lite bättre än det andra som jag klagade om igår men riktigt dåligt.
Jag tar det ändå, det blir lite bättre än a-kassan och jag vill verkligen jobba -
jag fortsätter så klart att leta annat ändå hela tiden och hoppas på att något bättre dyker upp. Om inget annat blir jag en erfarenhet rikare =)

juni 10, 2010

Avslutningsdags

Sonen är iväg på sin avslutning som ska vara slut vid 12,30 sedan har han en lång ledighet att se fram emot.

Själv fick jag precis ett samtal angående ett jobb jag sökte imorse där de behövde någon som kunde börja på Måndag, det hade jag gärna gjort men det var ett vikariat och det var fasansfullt dåligt betalt, ungefär lika mycket före skatt som jag nu har efter skatt. Det kändes inte lönt att ens gå på intervju, det skulle sänka min A-kassa totalt om jag inte hade fått ett nytt jobb direkt efter. För den lönen får de nog hitta någon väldigt ung eller någon som har maka/make som fyller ut banksaldot.
Typiskt när nu någon ringer upp att det ska vara på det viset.

Nu ska jag kolla om det har börjat regna, det kom några enstaka droppar när jag var ute för en stund sedan - om inte så ska jag återigen ge mig på det eländiga ogräset på uteplatsen.

juni 09, 2010

Mulen dag igen

Det regnar inte just nu men det är mulet och skurar kommer lite då och då. Sonens skola har idrottsdag så det är lite typiskt. Han skickade ett SMS att de skulle lägga av efter lunch - de skulle egentligen haft en aktivitet till i eftermiddag men den blev inställd pga vädret. Han är nog inte så ledsen för det. Han är absolut redo för avslutning. Imorgon är det dags!
Vi har haft som tradition att oftast gå ut och äta tillsammans på avslutningsdagen antingen till lunch eller på kvällen. I år ville sonen hellre att vi skulle äta pizza tillsammans hemma på kvällen så då blir det så.

Jag har sysselsatt mig idag med att få iväg ännu en ansökan, stryka tvätten och handla det jag glömde igår på ICA.

juni 08, 2010

Trista nyheter men ändå en bättre dag

Fick besked idag att jag inte går vidare till fler intervjuer där jag var så intresserad av jobbet. Det är en lite speciell branch och de hade fått sökande som jobbat inom den tidigare. Eftersom det inte fanns någon direkt tid att lära upp utan man skulle hoppa rakt in så är det såklart enklare för dem - trist för mig - men det var väl helt enkelt inte meningen. Min chans kommer väl så småningom - får se detta som bra övning.

Om man bortser från detta så har dagen varit bättre än igår, bättre väder gjorde att jag varit ute och cyklat. Idag blev det en runda till stadsbiblioteket.
Har också varit på ICA också har jag tvättat. Aktivitet hjälper.

juni 07, 2010

Vansinnigt tråkig dag!

Denna dagen har varit lååånnggg och tråkig! Har varit hemma hela dagen utan att ha något direkt vettigt att hitta på. Har läst en del, suttit vid datorn en del, letat efter lediga jobb och tittat på några serieavsnitt på datorn.
Imorgon måste det vara väder som man kan gå ut i annars får jag sätta igång och baka eller något och ta ett pass på crosstrainern.

Sonen kom hem redan vid lunchtid, de hade tittat på film och återlämnat en del böcker idag. Imorgon ska de röja klassrum och städa sina skåp och sedan på Onsdag är det idrottsdag. Det är väl så att mycket på skolan handlar om treorna denna veckan och så bör det vara så därför blir det lite hur som helst för de andra. Sonen klagar inte - tvärtom.
De har jobbat hårt under en lång tid före praktiken för att allt skulle vara klart så nu är det skönt att vara lite slapp.
Han har fått en del betygsbesked och det ser bra ut på den fronten.
Nu ska jag bulla upp med kuddar på min säng och halvligga därinne och titta på film.

Efter solsken kommer regn

Idag är det mörkt igen och det regnar som bara den! Det känns inte lika tungt nu när vi har fått flera riktigt soliga och varma dagar i rad. Idag ska inte sonen vistas ute hela dagen heller så det är inte lika besvärande med ösregn.

Har inget speciellt på gång idag, jag och pratkamraten hade tidigare tänkt ta vår promenad och picknick idag men vi ändrade på det igårkväll eftersom hon var tvungen att fixa en grej idag och nu är ju vädret såhär också så det hade inte blivit ändå.

Ha en skön Måndag!

juni 06, 2010

6:e Juni hos oss

Inget storslaget firande direkt, men underbart vackert väder och jag var ute och satte upp min fasadflagga som jag har på uteplatsen direkt imorse.

Vi har haft en lugn dag, jag och sonen. Båda har bara hängt här hemma.
En hel del tid på uteplatsen för min del, mestadels under parasoll för det har varit skarp sol under eftermiddagen. Härligt!
Nu ikväll har vi grillat, idag blev det grillspett - härligt gott!
Har lagt av med ideén att blanda allt på samma spett de senaste åren utan nu kör vi bara kött på några spett, blandat prinskorv och bacon på några och bara grönsaker på några så är det lättare att få allt lagom grillat.

Imorgon startar terminens sista skolveckan för sonen, han börjar 8,15 imorgon men tycker nu plötsligt att detta är sovmorgon efter de senaste veckornas tidiga morgnar =). Om någon vecka går vi båda och driver här hemma - måtte det bli ändring på det snart för min del.

Nationaldagen

Mitt i natten

Behöver varva ner en stund innan jag går och lägger mig efter vårt "midsommarfirande". Vi kom fram till att vi hädanefter kanske borde välja en egen dag att fira midsommar istället för att följa almanackan - på det sättet kunde vi alltid få midsommar på en vacker och solig dag =).

Trevligt har det i vilket fall som helst varit, och allt har smakat gott. Roligt var det med alla grannar som råkade komma förbi och tittade undrande på midsommarstången som min svåger hade fått ihop på gräsmattan, snacka om att vara i god tid liksom =)

Nu ska jag kika runt lite och sedan blir det sängdags.

juni 05, 2010

Ännu en otrolig dag!

Passar jättebra eftersom jag ska iväg till min systers stuga nu ikväll för att fira "Midsommar" - låter ju helgalet men vi ska köra hela midsommargrejen ikväll.
Som jag har nämnt tidigare är min syster och svåger bortresta när det är midsommar på riktigt =)
Det kommer en del för mig nya ansikten och en del som jag känt länge, blir säkert trevligt.

Där är ju en liten del som de nog inte lyckats fixa, jag gissar på att det inte blir dans på dansbanan, i varje fall inte till levande musik =)
Den biten är jag gärna utan eftersom jag får obehagsrysningar bara jag tänker på dansbandsmusik.

Idag har jag varit ute och promenerat i värmen, cyklat lite ärenden och tillbringat tid på min älskade uteplats. Sonen har en kompis här och är nöjd med att han inte ska med ikväll, han var medbjuden men hade noll intresse att hänga med =)

juni 04, 2010

Härligt med sommar

Idag har vi riktig sommarvärme här i Malmö, det var varmt igår också men då blåste det en hel del. Idag är det både varm och lugnt - Jätteskönt! Har just kommit in efter flera timmar utomhus.

Jag har varit iväg och inhandlat en stor säck grillkol och några tomatplantor som jag planterat på uteplatsen. Får vi väl se om det blir något - jag har gjort det förr och då har det gått bra så det blir kul att se. Minns när jag bodde hemma hos föräldrarna och gick ut i trädgården och plockade både sallad och tomater så oerhört fräscht och gott. Nu har jag ju inte någon stor trädgård att plantera i men några tomatplantor får plats. Lite gräslök och smultron har jag också förutom blommor.
Sen har jag suttit på uteplatsen och bara njutit, först en stund för att få lite sol i ansiktet och sedan under parasoll och läst. Fullständig njutning!

Sonen kom hem efter avslutad praktik, han hade fått två tröjor och 500,- av chefen och ett utlåtande som sa Exemplarisk praktikant. Alltid kul.

Nu ska jag snart sätta igång med middagen som blir "Quesedillas".

Fredag igen

Imorse var det en glad son som steg upp sådär outhärdligt tidigt, sista morgonen han ska jagas upp så tidigt. Hans slapp dessutom cykla till praktikplatsen - hade blivit lite svårt med en stor tårta =) - hans pappa hade lånat en firmabil så det blev en lugn start på dagen. Imorgon får han sova ut ordentligt också har han bestämt med en kompis sen, han har knappt orkat/hunnit med att träffa folk under dessa två veckor.

Själv är jag bortbjuden imorgonkväll, ska till min syster och svåger. De ska ha en liten sommarfest med midsommarmat faktiskt. Det är så att de kommer att vara utomlands under midsommarhelgen och de ville inte missa allt det goda. Sonen var givetvis också välkommen om han ville, det ville han inte =).

Har tagit min halvkalla dusch (sista dagen ska det vara som det problemet finns) och ätit frukost och nu ska jag gå till ICA och handla hem lite gott inför helgen.
Vet inte vad jag ska hitta på för middag tills ikväll?

Ha en jättefin fredag!

juni 03, 2010

Gott med grillat

En god middag har sonen och jag ätit, grillad kycklingfilé med svensk nypotatis, sallad och tsatziki - höjdargott! Det smakade sommar på riktigt. Vädret tycks också i varje fall för tillfället förstått att det är sommar nu.

Min gamla chef ringde upp mig efter ett tag och jag fick lämnat mina uppgifter angående referenser så får vi väl se vad som händer härefter.

Har gjort färdigt tårtan som sonen ska ha med sig imorgon till sin sista praktikdag, han har tyckt det har varit helt ok men han tycker det är rätt skönt att det är över nu. Han är redo för att återgå till mer vanligt liv där man inte ska upp så vansinnigt tidigt och inte måste lägga sig mycket tidigare än man vill.

Ny dag - ny spis

Det var verkligen snabb service jag fick, jag ringde imorse eftersom problemet hade blivit värre efter att jag mailat dem angående spisen och efter ca 1 timme ringde det på dörren och de tittade på min trasiga spis. Jag hade turen att de hade en ny extra stående så jag fick den på en gång. Det är inte någon nyare tjusig modell utan likadan som min gamla - men det är stor skillnad för den är ny och oerhört fräsch.
Skönt när det kan lösa sig så snabbt och lätt.

I övrigt har jag ringt och pratat med en f.d kollega, jag har min förra chef som referens och behövde en till och han ställde gladeligen upp så det var skönt eftersom de från det tillfälliga jobbet jag var på intervju för ville kolla mina referenser. Nu ska jag bara lyckas få tag i min f.d chef också han är jämt ute och far och jag har lämnat meddelande på hans mobilsvar så hoppas han hör av sig snart.
Han har sagt att han ställer upp men vill gärna bli förvarnad innan.

juni 02, 2010

Man kan tro att jag campar

Efter ett flertal grå och regniga dagar så har denna dagen varit helt underbar.
Det är märkligt hur snabbt det kan svänga - igår cyklade jag i regn med fleecetröja och regnjacka - idag promenerade jag i tenniströja och capribyxor och blev för varm =).

Jag hoppas att det håller i sig för min spis håller på att helt lägga av, jag behöver kunna grilla de närmsta dagarna. Det började när jag höll på att baka den andra tårtbotten till den Carrotcake som sonen ska ha med sig på fredag.
Som tur var så var det bara några minuter kvar av baktiden när plötsligt "grillelementet" (heter det så) i toppen av ugnen började glöda. Jag hade inte spisen på grill när jag bakade, sen började det ramla ner glöd och plötsligt så var det bara ett par punkter på grillelementet som fortfarande var glödande resten slocknade. Så kakan blev i varje fall klar och jag tänkte att vi kan klara oss några dagar utan ugn bara vi har plattorna. Jag mailade till fastighetsskötaren för jag tänkte att det är inte akut några dagar klarar vi oss.
Men, men ikväll skulle jag steka upp lite pyttipanna till mig själv och då var den stora plattan död den också, just nu funkar en platta och det är inte riktigt tillräckligt.

Jag får ringa dem imorgon för nu blev det plötsligt mer akut, känns nästan som jag campar =) spisen död och kallvatten i duschen.
Nåja, om vädret håller i sig kan jag förhoppningsvis grilla imorgon och koka potatis på den platta som funkar.

Äntligen SOL

Blev glad när jag vaknade imorse och såg solen komma in i springorna från persiennerna. Så skönt att se det klara ljuset istället för genomgrått!
Blev lite mindre glad när jag tog min dusch och varmvattnet var näst intill borta, men jag vaknade i varje fall till rejält =) ett par dagar till bara sedan ska det där jobbet de gör med vattenledningarna vara klart.

Om en stund ska jag ge mig iväg på min cykel till en blomsteraffär, sonen och hans pappa ska på studentmottagning ikväll till någon som bor bara ett par kvarter ifrån mig och när jag hörde att min exman först tänkt köpa blommorna i helgen och tänkte ha dem stående tills idag pga tidsbristen idag så kände jag mig tvungen att rycka in. Så jag har lovat att fixa en fin bukett som de kan ha med sig ikväll också kommer de bara in om på vägen dit och hämtar upp den.
När detta är klart planerar jag att komma ut på veckans första promenad, det får bli en lång en för att väga upp för allt sittande de senaste två dagarna.

juni 01, 2010

Det händer lite saker

Fick ett mail idag från ett rekryteringsföretag jag anmält mig hos och de tyckte plötsligt att jag eventuellt kunde vara intressant och ville att jag skulle fylla i ytterligare uppgifter, förutom de som fanns när jag anmälde intresse. Det kan inte skada, man kan alltid hoppas att något kan dyka upp på det viset. Det känns i varje fall bra att det den senaste tiden har börjat hända lite - jag var rädd för att det redan hade börjat bli totalt dött inför sommaren. Återstår att se om det kan leda till något.

Idag har det varit riktigt äckligt väder HELA dagen, det blev till att cykla över med sonens prylar i regn och när jag ändå var blöt så passade jag på att hälsa på lite på en plats där sonen var och jobbade för dagen. Sonens pappa hade tipsat mig att han och några andra var på ett ställe inte alltför långt ifrån där jag bor. Min exmans favoritkollega är lustigt nog en gammal klasskamrat till mig så jag stack mest för att han åtskilliga gånger sagt att hon ville så gärna träffa mig. Det var kul att ses, vi har träffats ett antal gånger efter att vi gick ut nian men nu var det flera år sedan sist. Hon var lika trevlig som då.
Ibland är världen liten =)

Ute ösregnar det fortfarande och jag hoppas verkligen på lite bättre väder imorgon, hårt för sonen att vara ute så mycket i detta elände och dessutom skulle jag verkligen vilja få in en rejäl promenad imorgon.

Nu är det Juni

Jösses, redan Juni. Ser inte ut som Juni utanför fönstret. Visst är det grönskande och fint men jag tycker att det grå och regniga kunde försvinna ett tag nu.
Tisdag idag och jag var uppe mitt i natten =), skulle väcka sonen 05,20 men jag vaknade 04,30 av någon anledning. Eftersom de håller på med något rörjobb i huset och varmvattnet var borta från 9-tiden igår och inte kom tillbaka på hela dagen så kollade jag om det fanns då och det gjorde det så mitt i natten kändes det som så tog jag mig en dusch (igår hann jag innan det blev helt kallt). När sonen gett sig iväg vid 6-tiden så la jag mig ovanpå sängen och sov tills 08,30 annars hade jag nog inte varit mänsklig nu.
Har hittills hunnit med att få iväg ytterligare en jobbansökan, varit på ICA och just nu har jag en kaka i ugnen som ska bli ena botten till den Carrotcake som sonen ska bjuda på under fredagen som är hans sista praktikdag.
Hoppas regnet lättar någon gång under dagen eftersom sonen ska sova hos sin pappa två nätter nu och jag ska dit och lämna en väska med hans kläder där.
Han behöver en hel hög eftersom han och hans pappa dessutom ska gå på studentmottagning hos en vän imorgonkväll.
 
Hit Counter
Free Counter