Kimmietid

maj 31, 2010

Hemma igen och trött i huvudet

Det kändes som om det gick rätt bra, man vet ju aldrig helt säkert vad de vill ha.
Pustade ut rejält när jag kom ut därifrån, två personer som bombaderade mig med frågor under ca 50 minuter. Man blir trött i huvudet av det. De ska intervjua en massa men jag är glad att jag i varje fall kommit så här långt - det är ett jobb som kräver en hel del men mycket av det är sådant som jag gjort förut. Vi får väl se hur det går, om jag går vidare så blir det ytterligare intervjuer, inom ett par veckor vet jag om jag fortfarande är med i leken.

Om man kunde få ett nytt jobb som dessutom hade varit ett kliv uppåt så hade det varit rätt kul att berätta det för mitt gamla jobb =) - chansen är väl inte alldeles så där jättestor, det är inom en för mig helt ny och annorlunda branch.

Nu ska jag fixa med vår middag, sonen ska äta Enchiladas som är över sedan igår så jag har en ugnspannkaka i ugnen till mig.

Idag är det dags

Tidig uppstigning idag eftersom sonen skulle iväg på praktiken, men när han gett sig iväg vid 6,30 så gick jag tillbaka till sängen och sov en timme till.
Skönt!

Idag är det så dags för min intervju, är både förväntansfull och nervös. Det är säkert många som ska intervjuas men bara att få chansen att prata med dem och möjligheten att göra ett intryck känns så mycket bättre än att bara vara ännu ett mail som man i många fall är. Nu hoppas jag såklart att det ska gå jättebra!

Nu har jag hängt fram lagom snygga kläder, fixat till naglarna med ett diskret nagellack, putsat skorna och ska bara invänta tills det är dags =)

maj 30, 2010

Morsdag

Idag är det Morsdag och jag hoppas att alla mammor får en fin sådan!
För oss blir det lite firande i eftermiddag när sonen kommer hem från sin pappa, innan dess ska jag ta mig till minneslunden med en bukett.

Ha en härlig Söndag!

Åh vad roligt

Det fanns flera bra låtar men bara två som jag skulle kunna tänka mig att betala för och det var Ukraina och Tyskland härligt att modern musik som kan slå i västvärlden kan vinna. Gulligt att en 19-åring som stod på en stor scen för första gången i sitt liv kan vinna på ren talang och såklart en bra låt. Trots att Sverige inte fick vara med så blev det rätt kul ändå. Hossan och jag har haft det trevligt och ätit och druckit gott - en bra kväll =)

maj 29, 2010

I början av omröstningen

Skall berätta vilka som är mina favoriter innan det är klart, min absoluta favorit går det inte sådär höjdarbra för men, men:

Favoriten: Ukraina
Sedan Tyskland
Turkiet
Belgien
Grekland

Går bra för Danmark och det är kul men det känns som en blandning av svenska Fame och låten "Every breath you take"

Lördag

Så var det Lördag och vi har ganska fint väder här i Skåne förutom att det blåser något förfärligt. Har hittills ägnat dagen till att städa, tvätta och däremellan sitta lite här vid datorn. Städade ett par rum igår så det gick lite snabbare än vanligt att få hela lägenheten fräsch och fin idag.
Ikväll kommer Hossan hit, vi skulle ju heja på Anna i Melodifestivalen men nu går inte det. Vi kommer att titta ändå men det blir inte detsamma.
Vi ska äta bl.a räkor, de ligger och tinar i köket så har jag varit och inhandlat lite gott lantbröd och en god brieost också. Mysig plockmat att sitta och snacka länge med.

Hoppas ni har en trevlig Lördag!

maj 28, 2010

Dags för cykeltur

Ska sticka iväg om en liten stund hem till sonens pappa, bara en snabbvisit för att hämta upp sonens alla smutsiga jobbkläder och lämna bagen med rena helgkläder.
Min telefonintervju gick bra! Riktig intervju på måndag. Nervöst!
Detta jobbet vill jag verkligen ha, det hade varit en REJÄL utmaning och krävande men spännande och kul verkar det.
Nu kommer jag antagligen att vara nervös hela helgen =)

maj 27, 2010

Middagen avklarad

Dagens middag avklarad, vi har ätit lax ikväll. Sonen var hungrig men inte lika extremt hungrig som tidigare i veckan. Han börjar väl vänja sig.
Däremot är han trött och småförvirrad =) han svarar smått märkligt på frågor och lyckades raka sig på tvären så han fick sitta med papper tryckt mot hakan hela tiden när vi åt eftersom han skurit sig. Ingen större skada skedd, det blir nog en tidig kväll ikväll.

Imorgon har jag en intervju via telefon inbokad, lite märkligt kanske men de gjorde så i första omgången så det är bara att hänga på. Hade känts lite bättre att kunna se människan, det är lättare att se reaktionerna då.

Ny dag

Igår hände i stort sett ingenting, därför blev det inget bloggande. Det blev bara en cykeltur, plockande av ogräs (nu igen, var kommer allt ifrån), och bok på uteplatsen. Idag har jag hittills fått iväg ännu en ansökan och om en stund tänkte jag ge mig iväg ut, får se om det blir cykel eller promenad.
Ikväll kommer sonen hem igen efter att ha sovit en natt hos sin pappa och det ska bli kul att höra vad han fått göra igår och idag på praktiken, bäst att laga mycket mat igen =)

maj 25, 2010

Möt discogrisen

Vi kallar honom så eftersom jag när jag fick den i present av sonen tyckte att den såg ut som en blandning av spargris och discokula =).
Har för vana att slänga lös växel i grisen i varje fall några gånger i veckan när det blir för mycket skrammel i plånboken och nu var han nästan full. Han började bli tung när jag skulle lyfta upp honom för att damma.
Var just iväg och växlade in allt skrammel som fanns i grisen och det var hela 820,- - en hel del när det är pengar som man inte alls tänker på eller saknar.

Så nu är det dags att börja fylla honom igen =)

Han somnade nästan vid matbordet

Var och firade exmaken igår på hans födelsedag och sonen var så helt slut efter sin första praktikdag att jag nästan trodde han skulle somna medan vi åt =).
Han hade fått jobba ordentligt och dessutom stigit upp väldigt tidigt.
Dessutom var han glupande hungrig och åt som en häst. Ikväll kommer han hem och sover här inatt, han ville som tur var inte sova hos sin pappa hela praktikperioden - tur eftersom jag tycker det är tomt här hemma när han är borta. Ska laga en rejäl laddning spagetti och köttfärssås ikväll eftersom aptiten ökar rejält av att vara ute hela dagen, de cyklar till och från jobbet också och det är ca 1 mil i vardera riktning - snacka om att få motion.
Själv har jag idag fått iväg ännu en ansökan och så har jag varit på ICA och handlat hem lite, bl.a baguetter som jag ska fixa till så att sonen har god lunch med sig imorgon. Han hade med sig vad jag tyckte var mycket mat till lunchen igår men hade inte blivit riktigt mätt så nu får vi öka mängden.

maj 24, 2010

Snart dags för motion igen

Om ca 1 timme blir jag upphämtad av pratkamraten så bär det iväg igen ut för en promenad. Har varit på ICA redan och köpt färska Ciabattabröd som jag fixat till med salami, brieost och sallad - dessa är till efter motionen fikat.

Sonens pappa har ringt och rapporterat att sonen hade kommit upp trots den tidiga timmen och de hade kommit iväg som de skulle till jobbet. Sonen var iväg och jobbade med några andra så de skulle inte ses igen förrän det var dags att ta sig hemåt. Blir spännande att höra ikväll hur han har tyckt det har varit.
Ikväll ska jag då hem till sonens pappa för att fira hans födelsedag, cheesecaken är klar ska bara lägga på lite Hallon på toppen och det gör jag när jag är där annars blir det för kladdigt.

Ha en fin Måndag!

maj 23, 2010

Härlig kväll

Det blev ett helt otroligt väder igår kväll, vi kunde sitta utomhus och äta vår grillade middag och satt kvar både länge och väl och snackade.
Hossan hade köpt med sig gott vin som hade till maten så vi njöt ordentligt.

Idag har jag fixat här hemma, jag har strukit tvätten och bakat en Cheesecake som jag ska ha med mig imorgonkväll hem till sonens pappa - han fyller år då.
Sonen ska till sin pappa nu ikväll eftersom han ska med till sin pappas jobb imorgon tidigt. Imorgon när de jobbat klart bjuder sonens pappa mig och sonen på middag (han skulle hämta hem något gott på vägen hem) och så ska vi fira lite. Sonen kommer att sova hos sin pappa några nätter denna veckan eftersom det blir enklare med tanke på sonens praktikplats.

Hoppas ni har en skön Söndag!

maj 22, 2010

Ikväll kommer Hossan

Lördag och det är varmt och hög luftfuktighet, dock ingen direkt sol.
Började min lördag med en promenad och sedan en lång skön frukost med färska frallor och tidningen. Mysigt! När jag suttit klart vid frukostbordet så bakade jag en rabarber och björnbärspaj som vi ska ha ikväll.
Har tagit ett varv med dammsugaren och städat badrummet och nu tvättar jag.
Ikväll kommer Hossan och vi ska grilla, har köpt oxkött som ligger i marinad och ska göra klyftpotatis och rostade grönsaker. Blir mysigt att äta gott, dricka gott vin och sitta och snacka.

Hoppas ni också har en skön Lördag!

maj 21, 2010

Härlig fredag

Vi fick en underbar promenad, det kom ett par små regnstänk men det är så varmt ute att det gjorde ingenting. Sen satt vi och snackade och fikade, hon hade gjort underbart goda kyckling-wraps med en massa grönsaker, bönor, avocado och såklart kyckling, mums! När hon släppt av mig här hemma igen så tog jag min cykel och var ute och for omkring olika ärenden ytterligare någon timme så nu har jag rört på mig ordentligt idag.
Fick sen ett ryck och möblerade om på uteplatsen, där är inte så jättemycket möbler att flytta runt men jag har haft grejerna likadant varje år sedan jag flyttade hit så nu var det hög tid för omväxling.
Nu har jag kikat runt (för andra gången idag) efter jobb att söka och inte hittat något så nu blir det avkoppling ett tag. En kopp kaffe och lite slappande.

Snart dags för promenad och picknick igen

Pratkamraten och jag promenerade tillsammans i måndags och sa redan då att vi skulle försöka göra det en gång till denna veckan och idag blir det. Hon kommer och hämtar upp mig klockan 10, denna gång är det hon som fixat lite fika till oss - ska bli mysigt.

Så är det fredag också och sonen är glad att denna veckan går mot sitt slut, han har haft tre prov, hållt ett föredrag och idag har han ett nationellt prov - allt under denna veckan. Efter idag har han bara avslutningen av en stor uppsats som ska mailas in under helgen sen har han klarat av i stort sett allt i ettan. Två veckors praktik väntar och sen under avslutningveckan brukar det väl sällan bli så mycket vettigt gjort.

Hoppas ni får en skön fredag!

maj 20, 2010

Himlen över min uteplats

Idag är det sommar på riktigt här i Malmö - helt underbart! Satt på uteplatsen och njöt av den fina blå himlen - kunde inte låta bli att ta ett foto =).

Dagen idag började med min intervju och det kändes som det gick bra, nu är det bara att vänta och se. Besked kommer inom 2 veckor.
Efter intervjun cyklade jag hem och gick och handlade sen kändes det som att jag bara måste ut mera och eftersom jag läst ut alla biblioteksböckerna så tog jag mig en cykeltur till biblioteket. Efter detta har jag tillbringat ett par timmar på uteplatsen omväxlande med min bok och ibland bara suttit och njutit av värmen. Nu blev det faktiskt snudd på för varmt att sitta därute mitt i solen, ska gå ner i källaren och leta fram parasollen - hoppas på många dagar med denna typ av väder. Hoppas ni har det lika fint!

maj 19, 2010

Hemma efter möte hos trygghetsrådet

Detta möte var dagens sysselsättning, har inte fått gjort så mycket vettigt tidigare under dagen. Har fått iväg ansökan på ännu en utannonserad tjänst i övrigt har jag mest bara drällt omkring.
Lite mer aktivitet blev det nu då jag efter mötet cyklade till Netto (är på vägen) och handlade lite. Brukar inte handla där så ofta men sonen gillar den danska salamin de har och jag gillar den stinkiga danska osten =) så fanns det en hel del annat kul idag så det blev en hel stor kasse full.
Middagen ska bara värmas ikväll, vi ska äta lasagne och den är klar sedan tidigare. Så jag ska bara hacka ihop lite sallad till oss.

Imorgon är det dags för intervju nr. 2 - skönt att det är redan på morgonen så slipper jag gå och vänta hela dagen på att det ska bli dags.

maj 18, 2010

Inte helt uträknad ännu

Blev något förvånad när telefonen ringde vid 17,30 och det var rekryteringsföretaget jag var hos tidigare idag. Helt hopplös är man väl inte eftersom jag gick vidare till omgång två - på torsdag ska jag till företaget!
Nu är detta bara ett tillfälligt jobb men lite nya erfarenheter är bra och det ser bra ut på mitt CV om jag inte går hemma i för långa perioder i sträck.
Så på Torsdag - håll tummarna igen =)!

Det fina vädret har hittat hit!

Det har varit en jättefin dag idag, blåsigt men sol och skön temperatur! =)

Var iväg på min intervju under förmiddagen och jag tyckte att det gick bra men man har ju ingen aning exakt vad det är de vill ha, bara till att vänta och se.
Om inget annat har jag fått lite intervju erfarenhet. Men hoppas det gör jag ju såklart.

Resten av dagen har gått åt till att tvätta, stryka och sitta i solen på uteplatsen.
Nu är jag så smått igång och förbereder inför kvällens middag som ska bli kycklingfilé med ugnsrostade grönsaker och sås med fetaost och soltorkade tomater.

maj 17, 2010

Härlig dag

Lagom till jag blev upphämtad i förmiddags så började solen bryta igenom, det blev en härlig promenad på fina Bulltofta rekreationsområde. Lite illa att jag glömde ta min allergimedicin men jag hade gott om pappersnäsdukar i fickan så det gick bra ändå =). Vi gick en skön runda och sedan satte vi oss i solen och fikade - så härligt. Efter mycket snackande och kaffedrickande så skjutsade hon mig hem igen och jag gick en runda till ICA innan sonen kom hem från skolan.
Nu på kvällen har min syster varit här en stund, hon hade varit i stugan och plockat med sig en hel hög rabarber till mig, blir nog tvungen att göra rabarberpaj till helgen. Vi har ätit lax till middag och det har varit en riktigt bra dag.

Ska snart iväg

Har just satt igång kaffekokaren och ska fylla en termos, har fixat tunnbrödsrullar, några med tonfiskröra och några med skinka och ost. En flaska vatten får vi ha också några "cookies" (lite onyttiga får vi vara efter motionen).
Det är mulet idag men det regnar inte så pratkamraten hämtar upp mig vid 11 också sticker vi iväg ut. Ska bli skönt att komma ut och röra på mig.

När jag kommer hem igen hoppas jag att det ska ha kommit in några lediga jobb att söka, det blir mindre och mindre redan nu och hur ska det då se ut när det blir sommar.

Ha en skön Måndag!

maj 16, 2010

Sista hela skolveckan på gång

Veckan som kommer blir den sista hela skolveckan för sonen, helt otroligt!
Sen har de två veckors praktik då han ska vara på sin pappas jobb och sedan är det bara avslutningsveckan kvar. Det är svårt att fatta att vi är så nära sommarlovet, det kunde gott vara lite varmare ute nu tycker jag.

För mig innehåller den kommande veckan en del inbokade saker. Imorgon ska jag och pratkamraten förhoppningsvis ta oss ut till ett rekreationsområde och gå en lång promenad och ha med oss fika att smaska på efter vår runda.
Detta hänger förståss lite på hur vårt väder ser ut imorgon, jag hoppas att det bli skapligt i varje fall.
På Tisdag ska jag då iväg på intervjun och det ser jag nervöst fram emot, man kan väl knappast räkna med att lyckas på första försöket men hoppas kan man alltid. På Onsdag är det återigen dags för möte på trygghetsrådet.

Skönt när det händer lite. Ha en skön Söndag!

maj 14, 2010

Det blev grillat igår

Det lät bli att regna så jag kunde grilla vår middag igår, hade hellre stått i solsken i sommarkläder och grillat än som jag nu gjorde i fleecejacka men gott blev det. Idag är det ännu en mulen dag men inget regn ännu så länge i varje fall. Sonen fick tag i ett par jeans igår som han gillade så det var bra, det blev ett par svarta.

Dagen idag har jag startat med att stryka tvätten och så har jag varit och köpt ett hälsokostpreparat, jag är väldigt skeptisk till sådant men tänkte det var värt ett försök. Tycker att mitt hår har förlorat en hel del glans så jag ska käka en kur Silica, det var det jag hittade när jag googlade som skulle vara bra. Så nu ska jag ta 4 stora piller om dagen i 30 dagar. Någon som har testat något sådant?

maj 13, 2010

Ingen nederbörd än

Idag är det mulet men det regnar inte och det är rätt ok temperatur så det är jag glad för. Nu har det blivit både promenad och ogräsrensning - det behövdes lite utomhusaktivitet efter att jag var inne i stort sett hela dagen igår.
Sonen skulle träffat en kompis idag men kompisen är sjuk så han ska nog ge sig ut om en stund och se om han kan hitta ett par nya jeans.

Om det fortsätter var uppehåll så blir det kanske grillat ändå ikväll, jag har fläskfilé på gång så det går bra vilket som men grillat är ändå godast =)

maj 12, 2010

Genomblöt son

Sonen kom just hem från skolan, de har haft nationella prov hela förmiddagen och hade därför inga lektioner på eftermiddagen. Regnet fullständigt vräker ner och han var totalt genomblöt. Han fick byta alla kläder ända in till kalsongerna.
Tittade på väderleksrapporten imorse och de sa att de närmaste dagarna kan det komma att regna lika mycket som det normalt gör under hela maj månad.
Örrkkk! Inget kul. Det lär knappast bli något grillande eller njutande av sol på uteplatsen.
Ingen promenad blir det heller jag blev blöt så det räckte av att besöka ICA nu på förmiddagen. Det får bli datanöje och bok istället.

maj 11, 2010

Jag ska på intervju!

Äntligen! Det är för ett tillfälligt jobb men det spelar ingen roll. Bara att få gå på intervju känns uppmuntrande! Tisdag i nästa vecka är det dags.
Håll tummarna för mig!

maj 10, 2010

Kycklingsoppa hjälper mot allt!

Jag tror helt på den amerikanska vanan att när man är sjuk - då ska man bota det med kycklingsoppa =). Jag har ingen aning om varifrån denna idé kommer men jag vet från tiden då jag bodde där att folk verkligen stack och köpte kycklingsoppa när någon blev sjuk. Idag gjorde det underverk med mig, det värmde så gott i halsen och jag var superfrusen innan vi åt - nu är jag fortfarande behagligt varm. Antagligen kommer idén pga av det är lätt att äta när man inte mår så bra, och just vid förkylning så är det extra varmt och gott.

Imorgon är det tidig uppstigning och skola för sonens del. Men när man tittar i almanackan så är det faktiskt snart sommarlov. Helt otroligt!
Denna veckan är det dessutom bara två skoldagar, sedan har vi helgdagar.

Ännu mera ont

Vaknade inatt och då hade jag riktigt, riktigt ont i min hals. Fick ta mig upp och ta ett par panodil och en bafusin. Så småningom lyckades jag somna igen.
Känner mig allmänt hängig och trött. Idag blir en hemma-hängar-dag. Sonen är också hemma eftersom han är ledig idag, han har suttit och skrivit på en större uppsats som ska vara inne i nästa vecka också ska han plugga lite inför ett prov som är på gång. Sonen mår i varje fall helt normalt igen och då hoppas jag att det bara ska vara jobbigt i några dagar även för mig.

Nu har jag kycklingsoppa som står och puttrar på spisen, den ska vi ha ikväll.
Tänkte att det kan värma gott i halsen.

maj 09, 2010

Ont i halsen

Sonens förkylning tidigare i veckan har gått vidare till mig känns det som.
Jag har en rejält rivig hals och är tung i huvudet =(.
Trotsade detta och tog ett par Panodil och så cyklade jag och sonen till IKEA, var där för inte så länge sedan men sedan hade sonen kommit på att han hemskt gärna ville ha någon form av ryggstöd när han sitter på sin säng och spelar TV-spel. De hade ett stort kuddfodral i svart tyg som man stoppar in 3 styck kuddar som är vardera 65x65 cm så detta köpte vi plus en stor låda kronljus och ännu fler paketer servetter (köpte några sist jag var där). Hade lovat sonen att vi skull fixa det idag så då ville jag få det gjort. Vi behövde vara två cyklar för att få plats med alla kuddar. De var ju inte tunga men otympliga.
Ikväll blir det som en extra Lördag eftersom sonen är ledig från skolan imorgon - lärarna skulle visst iväg på något.

maj 08, 2010

Middagen är på gång

Kycklingfilé är färdigstekt ska bara hållas varm. Har fixat ihop en grönsaksgratäng som jag ska äta till kycklingen, den består av Zuccini, tomater, lök, lite ost och örtkryddor. Sonen tar litegrann utav denna men han får klyftpotatis till också. Ska bli gott, jag är hungrig.
Planen är att sonen och jag ska titta på en film tillsammans ikväll om han fortfarande är på humör för det. Hans kompis skulle visst iväg för någon familjegrej om en stund så det blir bara vi två ikväll - rätt mysigt då att titta på något tillsammans.

Hoppas ni får en skön Lördagskväll.

Vart har solen tagit vägen

Jag vill ha sol och värme! Här är det bara grått och mulet idag, trist.
Nåja, trots det grå så har jag precis varit ute och promenerat - kroppen behöver röra på sig även i trist väder. Har också hunnit med en runda till ICA och fyllt på förråden lite.
Sonen har en kompis här och själv tror jag att jag ska roa mig en stund med en bok. Håller på att läsa en bok av Björn Hellberg - Dominans heter den. Jag gillar hans sätt att skriva.

maj 07, 2010

Fredag

Så är helgen på gång igen. Idag har jag varit lite aktiv här hemma, tvättat lite, tagit ett varv runt lägenheten med dammsugaren och städat badrummet. Ska snart ta mig ut en runda och fixa mitt apoteksärende och kanske blir det biblioteket också. Vädret är lite ostadigt så jag vet inte riktigt hur långt jag vill ge mig iväg på cykel, vill inte hamna i ett ösregn precis. Ytterligare en jobbansökan har gått iväg härifrån idag, ett sånt jobb som jag tror chansen är jätteliten att jag skulle få men varför inte försöka.

Ha en skön Fredag!

maj 06, 2010

Idag har det inte hänt så mycket

Det blev inte ens inköpt allergimedicin, det berodde i och för sig inte på mig för jag cyklade till apoteket, plockade till mig vad jag skulle köpa och ställde mig i kön. Då brakade hela deras datasystem och det var bara att lägga ifrån sig varorna och gå därifrån. De kunde inte ta betalt. Så nytt försök imorgon, vi har kvar till några dagar till.
Sonen skoldag är över och han är helt genomsnorig, är nog lite kombination av allergi och förkylning han drabbats av.

Det blev nya lotter för vinsten jag fick på de gamla och nu har jag ny vinst på 30 kronor så nya lotter imorgon igen =).

Ikväll blir det köttbullemiddag tror jag ska ta och skala potatisen nu.

Hängig son

Antagligen är det allergi - som gör honom väldigt trött och täppt. Han tar allergimedicin men det är mycket elände i luften nu. Jag känner också av det mer än vanligt.
Igår var jag ute och for omkring en hel del och på kvällen kändes mina ögon helt svullna. Var bl.a ute och köpte ännu en present till sonens pappa - han fyller snart år. Sonen kan egentligen fixa det där själv men eftersom jag har tid till det så gör jag det. Köpte en Mat-termos till honom, han är på olika platser hela tiden med sitt jobb och han är rätt less på att äta kall mat till lunch så då kan det passa bra.
Var också ute och gick i går eftermiddag och kände mig rastlös även efter det så då bakade jag (till sonens glädje) Kolakakor.
Idag vet jag inte riktigt vad jag kommer att hitta på, ett apoteksbesök är planerat för att inhandla mer allergimedicin.

maj 05, 2010

2 lotter som blev hur många?

Brukar mycket sällan köpa trisslotter, tianlotter eller liknande men för någon vecka sedan när jag köpte en kvällstidning tänkte jag att - varför inte och köpte två tianlotter. På dessa två lotter fanns en vinst på 20 kronor och så var det dubbel vinst på den så det blev då 40 kronor. Jag tog då 4 nya lotter och på en utav dem fanns det en vinst på 10 kronor. Ny lott igen och den skrapade jag nyss och då var det en vinst på 100 kronor. Så nu funderar jag på om jag verkligen ska ta 10 nya lotter? =)

Det hade varit bättre att få vinsten på 125.000,- då hade jag inte funderat.

Praktikplats fixad

Vi har letat ett bra tag efter en plats där sonen kan vara under två praktikveckor som nu närmar sig med stormsteg. Tanken är egentligen att skolan ska hjälpa dem att hitta något inom det fält de pluggar men enligt skolan så vill företagen bara ha tvåor och treor för de har hunnit lära sig mer och kan vara till verklig nytta för företagen. Tydligen ringer t.o.m firmor och ber om att få ha treorna hos sig men ettorna har ingen chans. Så skolan har sagt att vilken praktikplats som helst är bättre än inget och om man inte lyckas själv så får eleverna vara på skolan. Så sonen har försökt med hamburgerrestauranger och allt möjligt men utan resultat. Nu har det fixat sig med att han kan vara på sin pappas jobb.
Han drog länge på det eftersom det blir VÄLDIGT tidiga morgnar men de flesta av kompisarna har fixat med släktingar så då ville han inte vara kvar på skolan.
Blir säkert jättebra!

Nu ska jag cykla över till sonens pappas lägenhet och slänga in papper som behöver fyllas av arbetsgivaren i hans brevlåda så att allt blir officiellt klart också.

maj 04, 2010

Hon söver mig

Det är något med rösten, har gjort ännu en lektion via min dator på Excelkursen jag håller på med. Kvinnan som talar har en röst som gör att jag blir så fruktansvärt sömnig =) - hon borde läsa in godnattsagor istället för datakurser. Kunskapen går trots detta in verkar det som, en hel del kan jag redan men lite småsaker här och var lär jag mig.

Har gått min 1 timmes promenad idag också och det var skönt att vara ute och i rörelse, däremot frös jag när jag försökte ta mitt kaffe på uteplatsen nu under eftermiddagen. Vi har sol men det blåser och vinden är kall. Hoppas det blir lite varmare snart - det är så skönt att sitta ute och läsa eller bara njuta.

Nu vet han att jag verkligen är intresserad

Jag ringde nyss till mannen som förra veckan sa att jag var i perfekt ålder.
Kändes lite sådär att han inte hört av sig om jobbet jag sökte, speciellt som det var första gången jag fått en positiv känsla tillbaka inte bara artighet.
Men det var inte så farligt han hade bara inte hunnit med ännu så nu har jag väl poängterat att jag är intresserad på riktigt. Nu är det bara att vänta och se om det kan leda till något.

Idag planerar jag att ge mig ut på min promenad igen annars är inget speciellt inbokat.

maj 03, 2010

Så var det ny vecka igen

Har varit ganska så igång idag. Jag började morgonen med att köra några maskiner tvätt, nu när man är hemma på dagarna så är det lika bra att tvätta undan lite då och då det är ändå oftast ledigt på morgnarna.
Sen när sonen hade givit sig iväg fick jag skickat iväg ännu en jobbansökan och sedan blev det 1 timmes promenad. Skönt men det blåser rätt ordentligt här idag. Efter motionen fick jag i mig lite lunch och nu har jag precis varit iväg en cykeltur och fixat ett ärende. Har varit skönt att vara ute och igång eftersom gårdagen nästan helt tillbringades inomhus.

Nu ska jag dricka lite kaffe och kolla lite fler ställen på nätet efter eventuella lediga jobb.

maj 02, 2010

2 Maj

Tänk att det redan är Maj månad, sommaren är på gång. Detta känns både skönt och skrämmande. Mitt i sommaren blir jag arbetslös på riktigt, då slutar den vanliga lönen att dyka upp och jag ska börja leva på A-kassa. Det ser jag inte fram emot. Men nu är jag kanske lite negativ i förskott - ett mirakel kan ske, det kan dyka upp ett nytt jobb innan dess.
Sen är det samtidigt härligt att det blir varmare och finare ute.

Kvällen igår var trevlig, Hossan och jag åt de goda ostarna och drack vin och snackade en massa. Helt plötsligt var klockan halv två =).
Då åkte Hossan hem och jag dök i säng. Nu funderar jag på att sätta mig på uteplatsen ett tag och njuta av solen.

Ha en skön Söndag!

maj 01, 2010

Helg

Lördag idag och lite smågrått väder därute. Idag ska jag köra en rejäl storstädning under dagen och ikväll kommer Hossan hit. Vi ska äta ostbricka, dricka lite gott vin och bara ha en lugn och skön kväll tillsammans. Har varit sugen på lite goda ostar ett bra tag men det blir sällan eftersom sonen inte vill ha det - så då passar det bra ikväll när han ändå är hos sin pappa.

Hoppas ni får en fin Lördag!
 
Hit Counter
Free Counter