Kimmietid

februari 28, 2010

Pojken i randig pyjamas

Har tittat på en film under eftermiddagen och den kommer jag inte att glömma i första taget. "Pojken i randig pyjamas" en riktigt bra film.
Som allt som har med andra världskriget och koncentrationslägerna att göra så berör den här filmen rejält. Den lilla pojken som spelar huvudrollen är helt otrolig. Skulle berätta för sonen om den men det visade att han redan hade sett den, de hade sett den innan de gjorde skolresan till Tyskland och skulle besöka ett koncentrationsläger.

Middagen har vi också klarat av, ikväll blev det köttfärslimpa som smakade finfint.

Det finns hopp om att vintern någon gång tar slut

Idag blev jag hoppfull under min promenad. Jag kunde gå i gymnastikskor, jag behövde inga handskar. Vi har 7 plusgrader och snön fortsätter smälta - Så härligt! Nu kan man bara hoppas att det fortsätter på detta sätt =)

Snart är lovet slut

Imorgon är det dags för skola igen för sonen, vad oerhört snabbt denna veckan gått. Sonen kollade i och för sig igår och kom fram till att det inte är långt till påsklov så det var ok att det snart var slut =).
Idag är jag igång och tvättar, i eftermiddag ska tvätten strykas och så måste jag komma ut lite mer idag. Snön håller fortfarande på att smälta bort och det är underbart att se den försvinna.

Imorgon är det någon som blir "Kärring" igen.

februari 27, 2010

Presenter, Systerbesök och nu matlagning

Jag hittade presenter till min syster, skönt att ha det fixat. När jag kom hem från min lilla shoppingtur så dök samma syster upp här hemma samtidigt med mig. Det blev presenter in i garderoben och så fikade vi och snackade en stund.
Nu börjar det gå mot kväll och jag ska snart sätta igång med middagen, sonen och jag ska äta Lövbiff.
Ikväll blir det Melodifestival igen, denna veckan sänds det här ifrån Malmö.

Med kaffekoppen framför bloggen

Lördagmorgon, ska väcka sonen om en halvtimme så han hinner äta frukost och klä på sig innan hans kompis dyker upp.
Själv har jag just städat badrummet och det får bli ett varv med dammsugaren senare också - vill inte väsnas så mycket ännu. Sen ska jag ut och cykla, en massa snö har försvunnit så nu längtar jag efter en härlig cykeltur.
Tror jag ska försöka hitta någon födelsedagspresent till min syster som fyller år om någon vecka. Det är så svårt att hitta på men om jag kikar runt ska väl något dyka upp.

Hoppas ni har en skön Lördag!

februari 26, 2010

Mitt i Lets dance

Hamnade här trots att vi är mitt i Lets Dance (har datorn på bordet i vardagsrummet). Det var meningen att sonen och jag skulle se en film tillsammans ikväll, en film som han fått av en kompis. Vi bokade oss framför TV:n och skulle ha mysigt. Filmen är säkert jättebra men nu var det så att det exemplar vi fick hade jättefin bild men ljudet gick på minst dubbel hastighet - blir lite svårt att uppfatta handlingen när man inte hör vad som sägs =). Sen låter det lite löjligt med de gnällliga rösterna. Så vi gav upp den ideén och nu tittar jag på Lets Dance och sonen spelar och snackar med kompisar online.

Fredag

Vad fort det har gått denna veckan, beror på att sonen är ledig - då känns tiden mer som ledighet. Tittade på en av de lånade filmerna igårkväll det blev en thriller som heter "Butterfly on a wheel" - den var lite småruggig, men spännande.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, sonen ville tydligen gå och klippa sig så han sticker väl iväg till någon Drop-in salong för vi har inte bokat något.
Själv får jag väl se till att komma ut och röra på mig lite.

Hoppas ni får en skön fredag!

februari 25, 2010

En bra dag för en kaffeälskande bokmal


Översta bilden är mina kap på bokrean. Härligt! Fyra av dem reserverade jag igårkväll på en rea-förstart jag var på. Har hämtat dem nu på morgonen.
De andra två fanns inte på den rean så jag har redan varit på en promenad till en annan bokhandel och inhandlat dem. Nu ska jag nog klara mig ett tag.
Sen fick jag paket, jag är med i något som heter YouGov - det är marknadsundersökningar som skickas till mig via mail där jag svarar på en massa frågor i alla möjliga ämnen. Kan ibland vara vad jag tycker om en reklamfilm eller mina åsikter om olika matvaror etc. Jag har varit med där i säkert 15 år. För varje undersökning man gör får man poäng som samlas ihop och när man vill kan man ta ut poängen i produkter. Denna gången valde jag denna fina kaffekokare. Tidigare har jag fått, Georg Jensen-skål, cd-skivor, en massa gratis måltider på hamburgerrestauranger (det alternativet finns inte längre). Rätt kul faktiskt. Känner jag inte för att vara med på någon undersökning så struntar jag bara i det så det är inget tvång. De skickar de undersökningar som de tror passar min levnadssituation så väljer jag vad jag vill svara på.
Nu är jag igång med att baka kanelbullar och äggklockan tutade precis att första jäsningen är klar.

februari 24, 2010

Mysig eftermiddag

Nu är jag hemma igen efter en trevlig eftermiddag hos pratkamraten.
Tog bussen dit och passade på att köpa lite tulpaner till henne, hon fyller år i slutet av veckan. När jag kom dit bjöd hon på en jättegod pastarätt, sen satt vi och snackade i några timmar och drack kaffe. Mysigt!
Sen fick jag skjuts hem eftersom hon skulle hämta sin hund som var "utlånad" för dagen. Fick låna med mig en hel kasse med filmer (vi delar detta intresse) så nu har jag hur mycket som helst att välja bland när jag vill se film.

Sonens kompis är här och ska sova över inatt så det blir pasta en gång till =) jag känner mig proppmätt men vi ska ju inte äta än på några timmar så jag kanske hinner bli hungrig - annars får killarna äta och jag bara ta ett litet smakprov. Pasta med köttfärssås är ett säkert kort när tonåringar ska äta här.

Gunvald

Inget vackert namn precis =), det var mycket Gunvald i Beck-filmen jag såg igårkväll. Jag är väldigt förtjust i Mikael Persbrandt så inte gjorde det mig något. Den var bra.
Idag började jag dagen med att gå och handla, hade fått ihop en lång lista som jag hade tänkt inhandla imorgon, men så kom sonen igår och sa att en kompis ska sova över här ikväll och då behövdes det lite till det också så nu är det gjort.
Behövde ett större paket köttfärs än vad som fanns i frysen för att göra köttfärssås till mig och två tonårskillar ikväll. Så blev det lite snacks och skräp till killarna också.
Idag ska jag ta bussen hem till pratkamraten, jag ska vara där vid 13-tiden och hon skulle bjuda på lunch så det blir mysigt.

februari 23, 2010

Hyrde några filmer

Promenaden gick förbi Hemmakväll, dessa filmer fick följa med hem. Ser verkligen fram emot att se framför allt Beck-filmen - kan nog bli redan ikväll.
Det dök upp 2 jobb till som jag nu sökt och så länge jag kan söka finns det ju hopp så det känns bättre än igår.
Har nu börjat så smått att förbereda kvällens middag, det ska bli kassler som jag täckt med tomatskivor och lite riven ost, till detta råstekt potatis och grönsaker. Ska bli gott!

Det blev en film

Tittade på en film igår kväll, det blev en thriller som heter "Don´t say a word" det var en film jag köpt billigt någonstans i somras och sen har det inte blivit av att titta på den - den var riktigt spännande faktiskt, Michael Douglas i huvudrollen.
Idag har jag i varje fall hittat ett jobb jag kunde söka, så det har jag precis gjort.
Inget speciellt inplanerat förutom att komma ut och röra på mig, det har snöat som bara den under natten så vi får väl se hur lång runda det blir idag.
Längtar efter att kunna promenera i gympaskor istället för stora, klumpiga vinterskor.

februari 22, 2010

Kväll igen

Inte ett enda jobb har det kommit in att söka idag, får hoppas de haft dataproblem eller något och att det dyker upp några imorgon istället.
Ut och gå kom jag i varje fall, bara ca 1 timme och det räckte inte riktigt känner jag nu men så blev det. Imorgon kan det förhoppningsvis bli en rejäl runda.
Det eländiga vädret gör det besvärligt. Hade tänkt sticka ut igen och gå och hyra senaste Beck-filmen men då närmade det sig dags att fixa middag så det får bli en annan dag. Middagen ikväll blev enkel - hamburgare.

Måndag och lov

Det känns lite mer som ledighet idag eftersom sonen ligger på sitt rum och sover. Han ska snart upp. Jag har hunnit med att tvätta 5 maskiner tvätt och det mesta är torrt snart. Om några timmar är det lönt att börja titta på jobbannonserna, jag har tittat redan trots att jag lärt mig att de kommer senare på dagen, speciellt på måndagar.
Snöat som bara den har det igen under natten och blåser gör det, men idag tänker jag bulta på mig och bege mig ut och gå oavsett vad. Blir helt knäpp om jag sitter inne en dag till. Fick ett trevlig mail från pratkamraten där hon bjöd hem mig på lunch på Onsdag, blir trevligt.

februari 21, 2010

Idag har ingenting alls hänt

Jag hade bestämt igår att jag verkligen skulle ta mig ut och röra på mig idag, men jag har inte alls haft lust. Idag har jag gjort i stort sett ingenting.
Jag har läst, tittat på inspelade program, bara drällt omkring. Imorgon måste jag verkligen ut och röra på mig, kroppen känns rastlös.

Nu har jag i varje fall sonen hemma igen och han är glad över att lovet nu börjar.

februari 20, 2010

Mysig kväll med Hossan

Vi har ätit pasta med bacon och ädelostsås, sen blev det såklart melodifestivalen och det är alltid kul att titta på. Bäst idag tyckte vi att Darin och Crucified Barbara var och det gick bra för dem båda. Hossan har just åkt hem nu, eller hon kanske fortfarande står och väntar på bussen.
Nu ska jag kika runt lite på bloggar och annat här på nätet innan det så småningom blir läggdags.

American Pancakes till Nena

Det finns olika recept men jag tycker dessa blir jättegoda:

2 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde (går bra med mager variant)
2 msk olja
2 tsk farinsocker
3 krm salt
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl eller 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl

1 pannkaka = ca 1 dl smet. Låt dem få fin färg på undersidan och bli lite knapriga i kanten. Vänd dem när de blir lite håliga i smeten.
Jättegott med Lönnsirap men det går såklart med sylt istället om man vill det.
Jag älskar fluffigheten.

Skönt att sova

Trots att sonen är 16 år så är jag typen som är lite orolig när han är ute och far på natten. Det lär nog aldrig släppa, min mamma var likadan även när jag hade flyttat hemifrån och var ung vuxen. Hon blev riktigt lugn först dagen efter när jag ringde och berättade att jag haft kul.
Jag somnade trots det vid halvett-tiden och sov till fem då visste jag att sonen inom en timme skulle ut och fara så då låg jag och läste tills hans SMS kom att han var tillbaka i pappans lägenhet och skulle gå och lägga sig. Skönt! Sen kunde jag lugnt somna om och sov ända till tio.
Han skulle ringa i eftermiddag när han sovit klart och berätta hur han haft det.
Nu är jag lite seg i skallen efter att ha sovit så tungt de sista timmarna så jag får klarna till en stund sedan ska jag städa lite och ikväll kommer Hossan.

februari 19, 2010

American Pancakes med Lönnsirap

Blev så sjukt sugen på just detta, i USA äts de till frukost eller Brunch men jag har idag haft det till middag =). Sonen gillar dem inte utan vill ha svenska pannkakor när vi äter sådant så jag passade på idag när jag är ensam hemma.
Det var precis så gott som jag tänkt mig.
Fick ännu ett Nej tack från ett jobb jag sökt, trist men det är bara att fortsätta söka allt som dyker upp.
Nu ska jag snart titta på Lets Dance.

Fredag och sista skoldagen innan lovet

Idag är det fredag och sonen är glad för efter idag är det lov. Han ska vara uppe hela natten inatt eftersom han ska gå på sitt första LAN-party. De har haft liknande här hemma ibland då de varit 3 stycken men då har de lagt av vid 2-3 tiden. Inatt så börjar de vid 21 och håller på till 6 imorgon bitti. Tokigt men han ville testa och se om han tycker det är kul och om han orkar. De kommer att vara i en lokal nära där hans pappa bor så sonen har lovat att ringa sin pappa om han inte vill hålla på hela natten så hämtar pappan honom, vill inte ha honom springande runt på stan ensam mitt i natten. Han lär säkert orka, han tycker det ska bli jättekul - det är ca 10 killar från klassen.
Idag ska jag promenera bort till sonens pappa när sonen tar bussen till skolan, jag ska lämna hans väska med klädor som han behöver i helgen.
Nu ska jag kika efter lediga jobb.

februari 18, 2010

Inte mycket som händer

Inget att blogga om direkt, bara det gamla vanliga. Kanske har jag något roligare att berätta imorgon.

februari 17, 2010

Filmtajm

Tänkte snart sätta gång en DVD-film. Har en hög filmer liggande som jag inte sett och där hittade jag en som kändes lockande. Ska mysa till det och lägga mig på sängen och titta tror jag.
Ikväll har vi ätit spagetti/köttfärssås till middag, det smakade fint i övrigt så har sonen pluggat inför ett prov han har på fredag.
Det dök också upp ännu ett vikariat som jag sökt, nu ska jag stänga av datorn - återkommer imorgon.

Tillbaka från dagens utflykt

Idag blev det som jag tänkt en tur till biblioteket, jag gjorde likadant som tidigare tog bussen dit och sen promenade jag hem. Lånade tre böcker denna gången och sen på vägen hem så passade jag på att besöka en kortaffär och köpte en hög grattiskort - bra att ha ett litet lager liggande.
Nu ska jag titta runt och se om det finns något jobb att söka, det fanns inga imorse och sedan ska jag nog börja på en av böckerna jag lånade.

Hoppas ni har en bra Onsdag.

februari 16, 2010

Hemma igen

Nu är jag sådär mätt igen, en härlig röra med kyckling, grönsaker och pasta och en massa goda tillbehör blev vi bjudna på. Det smakade riktigt gott och efter den så var man nöjd, men sen hade hon köpt semlor också och det blev väl lite i överkant. Imorgon får det bli en extra lång promenad =) får hoppas det eländiga snöandet lugnat sig tills dess.

Nu ska jag sätta mig och titta på något en stund innan det blir dags för sängen.

Promenad och sortering

Idag kom jag iväg ut på en promenad, det var riktigt skönt trots att jag bara gick i en stor cirkel - hade inget vettigt mål. Luften piggar upp.
Sen gav jag mig på något som sonen egentligen skulle gjort för länge sedan, att sortera de enorma högarna med t-shirt och andra tröjor som fanns i hans klädkammare. Fick ihop en jättestor kasse med plagg som är hur fina som helst men som antingen inte passar eller som han har fått skickat från USA och där han inte har gillat färgerna och därför har de bara blivit liggande. Hossan systerdotter ska få kassen om hon vill så kan kanske en del komma till nytta i varje fall. En kass till soporna blev det också med sådant som var slitet eller urtvättat.
Kvällen är ju bokad ikväll och det ska bli trevligt, imorgon blir det nog en tripp till biblioteket igen.

Noll koll

Så förvirrad man blir när man inte har veckan uppstyrd av jobbet. Ibland får jag gå och kolla på morgontidningen för att se vilken dag det är.
Idag har sonen sovmorgon så han är fortfarande hemma, dessutom har de fått ett stort arbete i svenskan så han slutar tidigare i eftermiddag eftersom de skulle få tid att jobba på detta. Han gjorde klart sitt igår kväll så han har nog det lugnt ikväll. Själv ska jag hem till min barndomskamrat ikväll blir hämtad här hemma av en annan barndomskamrat så får jag åka med henne dit.
Ska bli kul att träffa dem.

februari 15, 2010

Inomhusdag

Har inte blivit någon promenad idag, kände bara inte för det. Hittade ett jobb till jag kunde söka så det har jag gjort. Tvätten blev tvättad och struken.
Hossan tittade in en stund, så vi satt och snackade ett tag - också har jag hunnit med mitt ICA-besök också.
Nu puttrar en skinkstek på spisen, hade den i frysen så jag tyckte vi kunde lika bra ta den idag.
Sonen kom hem med planer för fredagskväll eller snarare fredagsnatt. De är ett helt gäng som antagligen ska ha LAN-party och spela data och umgås hela natten på fredag. Lokalen de ska vara i ligger inte så långt från hans pappas lägenhet så det passar bra eftersom nästa helg är pappahelg.

Leta jobb

Jag har dåligt tålamod när det inte finns så mycket att söka, måndagar brukar det finnas lite mer och jag har hittat två vikariat jag kunde söka idag. Hoppas det dyker upp något mer senare idag. Det ena vikariat var egentligen alldeles för kort, men bättre än inget. Det andra var längre men skulle innebära ett par timmar per dag på buss. Nåja, det kan det vara värt om man skulle få det.
Nu har jag tvättat här på morgonen och ska snart ta mig en dusch och sedan besöka ICA. Lite påfyllning behövs i kylen.

februari 14, 2010

Oj, så mätt och nöjd

Nu var det färdigkalasat, oj vad jag har ätit - tur det inte är så sent så att den känslan hinner lätta. Syrran hade gjort hel lax i ugnen som smakade underbart, till detta hade vi pressad potatis och hennes helt fantastiska kalla romsås.
Det fanns varm sås också eftersom hennes man inte gillar kall sås. En massa goda grönsaker också - det var lätt att äta lite för mycket.
Sen blev det lite paus och snack och sedan kaffe och kakor och tårta. På kakfronten tog jag det lugnt för jag var alldeles för mätt efter maten.
Sammanlagt var vi 10 personer och svågern blev firad med fina presenter, både jag och hans bror hade köpt viner till honom, från frugan fick han en fin digitalkamera, en hel drös filmboxar och en massa choklad från sina söner och en massa annat. Han var nöjd. Nu är det skönt att vara tillbaka hemma i soffan och fått på mig mysbrallor med gott om magplats =)

Alla Hjärtans Dag

Inte en dag som betyder så där mycket precis men jag brukar ge sonen en liten present och det ska han få idag också. Han ville väckas vid 10,30 så då får han sitt lilla paket.

Det småsnöar lite igen så det får bli bussen för vår del i eftermiddag, vågar inte chansa om det plötsligt börjar vräka ner. Hur som helst så ska det bli trevligt att bli bortbjuden på middag, min syster gör alltid jättegod mat och så är det kul att träffa dem och sonens kusiner också.

februari 13, 2010

Deltävling 2

Rätt stor kvalitetsskillnad mot förra veckan, tyckte jag (till det sämre). De två jag hade velat se direkt vidare till Globen är Andreas Johnson (och så blev det) och Pauline (hon gick till andra chansen). Pauline var bäst ikväll tyckte jag.
Den unga killen som gick vidare var duktig och jättesöt var han, han satte nog en massa flickhjärtan i brand ikväll. Men jag lär knappast köpa skivan om man säger så.
Nu blir det nog lite mer musik för mig ska titta på ett avsnitt av American Idol som jag brukar spela in.

Fläskfilémiddag

Sonen var mycket nöjd med kvällens middag, denna kille är verkligen köttälskare av stora mått =). Vi har ätit helstekt baconlindad fläskfilé med klyftpotatis, jag tyckte också det smakade bra. Imorgon vet jag att det blir fisk när vi ska bort på middag, ett par av gästerna som också ska till min syster och svåger imorgon äter inte kött så det är rätt lätt att gissa på fisk.

Så är det en ny deltävling i melodifestivalen ikväll, en konstig omgång tycker jag - vet inte vem hälften av de tävlande är =) jag brukar gillar Andreas Johnson i varje fall och resten kan nog bli spännande att lyssna på.

Shopping-lördag

Jag gav mig iväg och började min shoppingtur på apoteket, sen tittade jag in på KappAhl, hade tänkt se om de hade någon blus eller tröja men av någon anledning var nästan allt antingen ärmlöst eller kortärmat och det vill jag helst inte ha på vintern. Men däremot så blev det ett par nya byxor hade 25% rabatt så det blev bra pris också. Är lite försiktig med att göra av med pengar nu när jag inte vet hur länge jag ska vara utan jobb men jag behövde byxor så jag slog till. Sedan vandrade jag hem igen. Kände när jag kom hem att jag inte ville slå mig till ro hemma ännu, så jag gick iväg igen på ännu en promenad. Hamnade på ett slags kombinerat Loppis/Marknad som har öppet på helgerna och kom på att min syster tipsat mig om att köpa ansiktskrämer där, det är samma krämer men mycket billigare (hoppas de inte är stulna) så jag köpte mig en ny ansiktskräm. Hittade också lågenergi-glödlampor för 15,- styck så det blev ett par sådana också. Nu har jag varit ute och igång ett bra tag så nu blir det lite soffslapp.

Massa j-la snö igen

Här går man och längtar efter att snön ska försvinna också fylls eländet på istället. Det kom rätt rejält igår, så trist!!!
Trodde att sonen och jag skulle kunna cykla hem till min syster och svåger imorgon när det är kalas men det får väl bli att kuska på bussen, med byten och allt. Idag ska jag i varje fall ut och gå, sonen har fått något nackspärrsliknande och det lättar lite när vi smörjer in med zon. Tuben var nästan slut och visserligen kan jag numera köpa det på ICA men då blir det ingen promenad så jag ska vandra iväg till apoteket - känns bättre att ha en mål när jag promenerar. Nu ska jag snart väcka sonen, hans kompis ska komma hit vid 11-tiden och han ville hinna duscha och äta frukost först.

februari 12, 2010

Det hjälpte

Tvingade mig ut i kylan och det hjälpte, kändes lite bättre sen när jag kom hem igen och hade fått en dos av sol och frisk luft. Lite kaffe på det så blev det ännu bättre.
Sen satte jag igång med grisjobbet att göra rent under badkaret, alltid skönt när det är gjort, alltid lika tråkigt att göra det.
Nu har sonen kommit hem och då känns det lite mer som om helgen är på gång.
Ikväll ska jag göra hemgjord pizza till middag och ha lite fredagsmys.

Nu ska jag tvinga mig ut i kylan

Har ingen lust idag men känner att jag måste ut ett tag. Vaknade och var klarvaken vid 3-tiden inatt och fick ligga och läsa en bra stund innan jag kunde somna om igen så jag känner mig lite slö idag.
Kallt är det som bara den idag så nu ska jag bulta på mig en massa och i varje fall ta en 30-minuters promenad så att jag får lite syre.
En f.d kollega ringde och snackade lite och det var ju snällt men det känns lite knepigt när hon säger att hon nu har så mycket att göra, hon har tagit över en hel del av det som var mina uppgifter.

Nåja, det är i varje fall fredag och sonen var mycket glad för det imorse.
Ha en skön fredag.

februari 11, 2010

God Natt!

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag ska sova.

Sov Gott!

Fler presenter fixade

Det blev en runda till city idag, sprang runt i lite olika butiker och är nu nästan klar med Hossans födelsedagspresent också. Sen fyller min syster också år snart så henne ska jag också hitta på något till. Mycket födelsedagsgrisar nu =)

Sonen kom hem lite extra tidigt idag, en lärare hade blivit sjuk under dagen och då hann de inte fixa fram vikarie. Tur att det var sista lektionen tyckte sonen för då fick de gå hem.
Idag är det lätt matlagning, vi åt Enchiladas igår och det är sonens favorit så han ska äta resterna idag. Till mig ska jag gör ugnspannkaka, det tycker sonen är jätteäckligt men jag tycker det är mumsigt - med mycket lingonsylt på.
Så är det världens enklaste att slänga ihop också.

Såg en film igår som var rätt mysig "Last chance Harvey" hette den med Dustin Hoffman och Emma Thompson gillar båda dessa skådespelare och de var bra tillsammans.

Vackert men kallt

Ser jättevackert ut därute, strålande sol och blå himmel. Sonen har sovmorgon idag och har just gett sig iväg till skolan, jag sov till klockan 8 idag och det var riktigt skönt. Nu har jag kikat lite på lediga jobb och hittade ett vikariat jag kunde söka, har fått iväg den ansökan - kollar i eftermiddag igen om det finns något mer.
Idag funderar jag på att ta en långpromenad, att gå till City och sedan eventuellt ta bussen tillbaka hem igen. Måste ut i det vackra i varje fall.

februari 10, 2010

Svågerns present fixad

Hemma igen, har just ätit lite lunch som bestod av soppa som blev över igår.
Har fixat svågerns present och det är i helgen vi ska fira honom så det var skönt att få det avklarat, hittade däremot inte vad jag tänkt mig till Hossan men där är det några veckor kvar så det ska nog hinnas med.

Hittade också ett jobb jag kunde söka så då känns det lite bättre på den fronten också. Ska bara få napp också =)

Redan Onsdag

Hoppas på att det ska dyka upp några nya jobbannonser med tjänster som jag kan söka under dagen har varit tunnsått i några dagar nu.
Idag ska jag ut och fixa några presenter - det blir några flaskor vin till svågern också ska jag köpa en grej inför Hossans födelsedag också, inte på Systembolaget alltså men i en affär som ligger i närheten. Detta är dagens plan.

februari 09, 2010

Tiden går fort när man har trevligt

Oj, vad vi har snackat och snackat och snackat!! =)
Vi satt i flera timmar och bara babblade och fikade och hade det mysigt.
Tyvärr blev promenaden inställd, hon hade vaknat helt täppt i näsan och kände att hon inte ville utmana ödet så vi hoppade över den nyttiga biten =).
Det var i varje fall jättekul att träffas, och vi har redan bestämt att träffas igen om ett tag. Då SKA vi promenera! Nu har jag satt igång med kycklingsoppa som står och puttrar på spisen, kan behövas en lite nyttigare middag efter allt fikande de två senaste dagarna.

Hoppas ni har en fin Tisdag!

februari 08, 2010

Nya fikaplaner =)

Imorgon kommer pratkamraten hit, hon ska dyka upp på förmiddagen.
Vi har tänkt gå ut och gå en runda och sedan fika tillsammans hos mig. Så imorgon blir det en ny tur till ICA på morgonen och inhandla frallor igen =).

Oxsteken räckte mycket väl till idag också, vi blev mätta men nu får det bli några dagars uppehåll från kött. Ligger så tungt i magen tycker jag.
Plockade precis fram några kycklingfileér som kan tina i kylen, imorgon får det bli soppa.

Hemma efter systerbesök

Har just kommit hem efter besöket hos min syster, det var mysigt att bara sitta och snacka, äta frallor och dricka massa kaffe.
En sväng till minneslunden blev det också eftersom det idag är ett år sedan vår storasyster dog.
Det blir snart besök hos systern igen eftersom hennes man fyller år på Söndag och då är jag och sonen (och andra släktingar) ditbjudna på middag.
Så jag har ännu ett litet projekt i veckan, att hitta på någon present till min svåger, men det blir nog några flaskor gott vin tror jag. Det uppskattar han så det blir nog en bra present.

februari 07, 2010

Trött

Sitter här och känner mig lite sömnig redan, tycker inte om det för det innebär ofta att jag blir pigg igen lagom till jag tänkt sova.
Oxsteken blev jättegod. Sonen uppskattade den verkligen och stoppade i sig som bara den. Det finns mycket kött kvar så imorgon behöver jag bara koka potatis så är middagen klar.
Har precis pratat med min syster och vi bestämde att jag ska vara hos henne vid halvelva imorgon förmiddag, ska köpa med mig frallor så ska vi fika lite.
Hoppas det går att cykla imorgon, hade tänkt promenera dit men det hade varit skönare med en cykeltur.

Söndag igen

Inte så mycket som händer idag. Har varit på ICA och köpt hem potatis och lite annat smått som saknades, ska göra oxstek till oss idag. Har inte gjort det på evigheter, det känns lite mycket till bara 2 personer men det är gott och det går ju att äta mer än en dag om det blir mycket av den.
Sen har jag mest bara läst, har redan läst ut böckerna jag lånade på biblioteket men Hossan hade med sig en bok jag fick låna igår och den har jag snart redan läst halva av. Den är av Anne Holt och heter "1222 över havet" mycket spännande.
Har fått iväg en ansökan idag också på ett vikariat som jag kanske egentligen inte var sådär jätteintresserad av men jag mår bättre när jag i varje fall sökt något så jag gjorde det ändå. Det vore i och för sig inte så dumt med ett vikariat som började med en gång för då skulle jag ha dubbel lön några månader framöver, kunde ju vara en bra chans att spara en del =).

Hoppas ni har en skön och avslappnad Söndag!

februari 06, 2010

Imponerad!!!

Underbart att titta på melodifestivalen och höra en låt som fullständigt knockade mig! Jag är helt betagen och vill höra allt de någonsin gjort - Pain of Salvation - helt underbart!!! Detta är mitt i prick min smak, förväntade mig inte att det skulle dyka upp något sådant men det var kul att det blev så.
De gick till andra chansen och det var ju kul, den jag tyckte var klar tvåa var Salem Al Fakir och han gick direkt till globen.

Hossan och jag har haft en trevlig kväll, vi var båda lite sega här på slutet så det blev en rätt tidig kväll men det kvittar ju så länge man har haft det bra =)

Iskalla vindar!

Fy vad kallt det är ute. Behövde ta mig till apoteket och bestämde mig för att ta cykeln. Inne i mitt område går det inte att cykla för här i smågatorna ligger all snö kvar men när jag gått en bit så kommer jag till cykelbanor längs med större gator och de är rena. Hade världens motvind dit och det var iskall vind. Brrrrr.
Så hemvägen var skönare. Nu håller jag mig nog inne resten av dagen, ska fortsätta med min städning och ikväll ska Hossan komma, vi ska titta på melodifestivalen tillsammans. Ska göra en paj, troligtvis med skinka och mozzarella och en god sallad till oss.

februari 05, 2010

Fredag

Fredag igen, denna veckan har trots all tid gått ganska snabbt. Idag får jag hålla mig hemma, ventilationen i lägenheten ska ses över och de ska komma mellan 13-16 så då måste jag vara här. Sonen har gett sig iväg för ett bra tag sedan till skolan och hans pappa har varit här och hämtat hans helgprylar eftersom det är pappahelg för honom. Nu ska jag städa sonens rum, brukar köra en lite ordentligare städning när han är hos sin pappa eftersom sonen själv har en förmåga att missa lite här och var när han städar själv =)

februari 04, 2010

Vi går mot helg igen

Idag har jag varit ganska aktiv. Började med en promenad på 1,5 timme när sonen gick till skolan imorse. På promenaden blev sonens busskort laddat och jag träffade som hastigast sonens pappa - rundan blev som en stor cirkel.

Så har jag babblat en hel del i telefon idag, bestämde med min syster att vi ska träffas på Måndag (ettårsdagen sedan vi förlorade vår storasyster). Sen blev planerna med barndomskamrater på Onsdag framflyttade en vecka och det går ju lika bra då, också har jag och Hossan babblat en massa.

Har hunnit med att städa mitt sovrum också. Nu är nog sonen snart på ingång och jag ska ta mig en mugg kaffe.

februari 03, 2010

Inomhusdag

Idag har jag bara varit hemma. Hade tvättid imorse och sen strök jag hela tvätten också. Har tittat efter jobb och fixat lite smått här hemma.
Jag är så less på snö att jag bara inte ville ut, ska skärpa mig imorgon då ska jag promenera igen. Sonens busskort var tomt så jag ska ta en promenad till ett ställe där jag kan ladda det till honom, han får ta mitt så länge.

Sonen sitter nu på sitt rum och pluggar inför ett prov han har imorgon och jag sitter här samtidigt som jag tittar på gårdagens inspelade avsnitt av "So you think you can dance".
Ikväll blir det Carbonara till middag här hemma, vad ska ni ha till middag?

Han fick sin sovmorgon

Sonen fick sova till 8,20 idag och det blev han glad för, just nu väsnas det för fullt men det började först 8,30 så det är ju alltid något.
Kanske hade hantverkaren problem att ta sig hit pga snön.
Idag kan jag inte fly iväg heller eftersom jag har tvättid just nu. Får hoppas att det blir som de sa - inte lika långvarigt.

Utomhus ser det inte ut som Skåne! Helt otroligt så mycket snö och det kommer fortfarande mer uppifrån.

februari 02, 2010

Imorgon igen!!!

Nu blev jag inte glad! Det ringde på dörren igen och jag fick beskedet att de inte blivit helt klara idag och att de fortsätter imorgon vid samma tid. Tydligen är det någon inhyrd hantverkare som bara kan då. Men det ska nog inte ta så lång tid imorgon i varje fall.
Sonen blev inte glad eftersom han fick sovmorgon imorgon igen, det har de inte annars på onsdagar men den lektionen skulle användas till omprov för de som misslyckats på ett prov de haft.

Otroligt oväsen

Fick veta igår att det idag vid åttatiden på morgonen skulle väsnas en hel del något borrande var det visst. Sonen hade sovmorgon idag och jag hade precis vaknat när det vid halvåtta satte igång med ett fasansfullt oväsen, sonen kom uppfarande ur sängen och det var verkligen helt otroligt - vi fick skrika för att höra varandra. Jag har ingen aning om vad i hela friden de gjorde men det höll på i minst 2 timmar. Puh!
Sonen tyckte det var skönt när han skulle ge sig till skolan och jag gav mig iväg samtidigt till ICA för att handla. När jag kom tillbaka höll de fortfarande på så jag bara lastade in varorna och sedan tog jag bussen till city och gick omkring där ett tag. Köpte lite kryddor på ett ställe som har egna blandningar, dessa ska jag ge till barndomskamraten jag ska till i nästa vecka. Hon gillar också att laga mat och då kan det vara trevligt.
När jag kom hem igen var det tack och lov tyst. Jag hade blivit knäpp om jag skulle lyssnat på det hela dagen.

februari 01, 2010

Ännu en ansökan

Fast nu sökte jag ett jobb som inte ens fanns ledigt =). Satt och funderade och kom på att det finns en del företag som jag verkligen skulle kunna tänka mig att jobba på så varför inte titta på deras hemsidor. Har bara varit inne på en ännu så länge och gjorde en s.k spontanansökan. Jag har ju tid så det kan vara värt ett försök, just detta företag skulle tydligen behålla min ansökan under ett år.
Om man inte försöker kan man inte lyckas - eller hur är det? Ska kika runt på några fler imorgon, det blir väldigt tjatigt att hela tiden räkna upp allt man hittat på under åren.

Det blev lasagne idag också, blir så mycket av det. Den smakade nästan ännu bättre idag. Nu ska jag titta på "Halvåtta hos mig" och sedan blir det nog "Familjen Annorlunda" också.

Ny vecka - Ny månad

Så var det Februari. Har varit iväg ute på min promenad, innan dess fick jag iväg ansökningar till två jobb. Har också gjort upp lite planer med vänner, har bestämt med Hossan på Lördag, tisdag i nästa vecka med pratkamraten och onsdag i nästa vecka med två barndomsvänner. Behöver träffa folk nu när man inte får det där vanliga umgänget på jobb under dagarna.

Hoppas ni har en fin Måndag.
 
Hit Counter
Free Counter