Kimmietid

januari 31, 2010

Det måste var psykolgiskt

Det är märkligt att bara för att det är Söndag så känns det helt ok att vara sysslolös, det måste sitta i skallen =)
Har inte gjort många knop idag, hade mitt ryck imorse när jag dammsög och sådant utöver detta har jag i stort sett bara lagat mat och slappat.
Det blev Lasagne till middag ikväll.
Nu sitter jag här samtidigt som jag tittar på Blåsningen, när brottaren Ara blev "magnetisk" var det oerhört kul!!

Ny påfyllning

Ännu mera snö har det kommit inatt, imorgon får nog sonen stiga upp tidigare och försöka komma med en tidigare buss för de är kraftigt försenade alltid när det är snö.
Det är väldigt tveksamt om det blir något systerbesök idag, hon är som jag och tar sig fram på cykel överallt och det är inte riktigt rätt väglag för cykelturer.
Sonens kompis har kommit i varje fall men han bor bara ett par kvarter bort så han har promenerat hit.

Imorse blev jag väckt av någon som pratade oerhört högt, kändes som om personen var i min lägenhet men det var någon tok som stod och vrålade i sin mobiltelefon precis utanför min ytterdörr =(
Nåja, klockan var nästan 9 så det var inte jättetidigt. Nu har jag hunnnit med stryktvätten och ett varv med dammsugaren.

januari 30, 2010

Denna dagen har gått snabbt

Sonen har varit här hemma hela dagen och det har gjort att dagen har gått snabbt. Det och såklart att jag inte steg upp så tidigt.
Han hängde med mig ut och vi gick i kylan i ca 1 timme. När vi kom hem hade jag rosa ben från kylan och var helt röd/rosa i ansiktet =).
Det var skönt att komma in i värmen igen. Sonen var med kompis igår och har gjort planer för imorgon så han tyckte det kunde vara skönt att bara vara hemma idag. Min syster ringde och om vädret inte blir helt åt skogen så kommer hon nog också hit en sväng imorgon.

Sonen har föreslagit middagen ikväll så det blir lövbiff, det gillar jag med så det blir nog bra.

Lördag

Har inte blivit av att jag startat datorn förrän nu. Vi har en massa snö därute och duktigt kallt är det. Tror jag ska ge mig ut lite ändå, får se om jag kan dra sonen med mig han var inne hela dagen igår så han kan behöva lite syre.

januari 29, 2010

Eländiga snö

Det bara fortsätter, hoppas vi inte får ett sådant där år när vi har snö i månader. Det är bara så trist!!!! Det har kommit många centimeter på några timmar. Vi åt hemmavarianten av Kebabtallrik till middag, smakade bra.
Sonens kompis gav sig iväg i snöovädret - tur att han bor nära.

Världens godaste Semla

Den har jag tydligen lyckats skapa idag =) i varje fall enligt sonen. Nu var det inte så mycket skapande eftersom jag köpte färdiga vetebullar på ICA. Min gissning till varför den var den godaste han någonsin ätit är nog att jag var generös med mandelmassan. Jag gröp ur lite av bottendelen på bullen och smulade ihop det med riven mandelmassa, en liten skvätt mjölk och så geggade jag ihop detta och la tillbaka i bullen. Sen grädde förstås och på med locket. Inte sådär jobbigt eller svårt direkt. Jag tyckte själv också det blev mycket gott, vi hade en liten mysig stund mitt på eftermiddagen med denna fika.
Sonens kompis ska dyka upp här snart, han går inte på samma skola så han har inte varit ledig idag.

Känns som lördag

Eftersom sonen har studiedag så är han också hemma och då känns det som helg. Jag startade min dag medan sonen fortfarande sov med att gå ut och gå i 1,5 timme. Det var skönt!
När jag kom hem väckte jag sonen och nu har jag suttit och registrerat mig hos ytterligare några bemanningsföretag. Vem vet kanske någon av dem behöver en sån som jag =).

januari 28, 2010

Min dag så här långt

Har stannat hemma idag förutom två små rundor, först för att köpa hushållspapper och trälim och andra för att hämta sonens mobil som nu kommit. Han fick beställa den över internet eftersom butikerna inom rimligt avstånd inte hade den i svart och det skulle den vara.
Resten av dagen har jag tvättat färdigt, det satte jag ju igång imorse. Städat städskåpet (det gör jag uppenbarligen inte ofta nog =), läderbehandlat en soffa, och så har jag limmat en låda sonen hade där fronten var lite lös med träflimmet jag köpte imorse. Har utöver detta letat efter jobb att söka - hittade inga idag, fått besked på ett jobb jag sökt att de hittat någon annan, och börjat läsa en av böckerna jag lånade häromdagen.
Kvar är att jag ska laga middag som ikväll kommer att bli köttbullar.
Imorgon måste jag nog ut och gå igen, blir lite rastlös annars känner jag.

Vilket oväder

Inatt har det stormat som bara den, jag har blivit väckt många gånger av ljuden utifrån. Sonen hade inte hört något, han kom iväg till skolan men blev säkert försenad eftersom bussarna inte kom. Han skickade ett SMS när han stått där och väntat länge då var flera bussar försenade och det var massor av folk som väntade. Han har inte hörts igen så jag antar att han kom med när den väl kom.
Skönt att de har studiedag imorgon.
Jag är igång med tvätten nu, kan lika bra göra det under dagtid när jag ändå är hemma. Idag är jag tveksam till att det blir någon promenad.

januari 27, 2010

Sonen hade tur

Han fick erkänna att cykel idag var ingen ljus idé. Han hade tur och bussen kom direkt när han kom till hållplatsen. Extra bra eftersom han dessutom gått iväg i gympaskor istället för kängor. Helt fel dag för det =). Imorgon blir det buss och kängor, absolut!
När han kom hem drack vi varm kakao tillsammans och det satt fint.
Lagade mycket mat igår så ikväll har vi rester till middag.

Där ute blir vädret bara sämre och sämre!

Det vräker ner

Jösses vad det kan snöa!! Imorse när sonen skulle ge sig iväg tyckte jag att han kunde ta bussen, men då var det fortfarande tomt på cykelbanan och han ville cykla. Ett par timmar senare var det allt annat än tomt. Det vräker ner.
Så min promenad idag blev till hans skola, jag hämtade cykeln och promenerade hem med den. Nu får han ta bussen hem och jag är rejält trött.
Det var tungt att gå med cykeln, den samlade på sig ett berg av slask på framhjulet hela tiden så jag fick stanna och borsta bort eländet. Promenaden blev i varje fall på över en timme, utan detta mål hade jag nog stannat inne i detta oväder. Nu har jag precis fått i mig lite lunch och börjar bli kaffesugen =)

januari 26, 2010

Jag blir sömnig

När jag har varit ute i denna kylan och sedan kommer in i värmen så blir jag jätteslö och sömnig =). Hade jag tillåtit mig så hade kunnat somna när jag satt och läste en tidning en stund så trött som jag blev. Det blev kaffe istället, så piggnade jag till efter ett tag.

Det blev ingen promenad idag, istället var jag ute och cyklade i kylan i 1,5 timme. Jag cyklade inte hela tiden för jag var på biblioteket igen. Hade redan läst ut de böcker jag lånade sist så jag lånade två nya. Tog en extra lång runda när jag skulle hem, känns viktigt att jag verkligen kommer ut de flesta dagar och rör på mig.

Nu har jag föreberett middagen som bara ska in i ugnen när det är dags, sonen har precis kommit hem från skolan så jag ska gå och snacka lite med honom.

Ännu en iskall vacker dag

Det är en riktigt kall, solig dag med blå himmel. Får ta mig ut och promenera under dagen men jag väntar nog lite, kanske kan det värma upp ett par grader.
Sonen mår bättre! Skönt om han kan slippa stanna hemma från skolan.
Han har ändå studiedag på fredag så det är kort vecka.
Igårkväll beställde han en ny mobil, han har verkligen ärvt sin pappas intresse för nya teknikprylar (alla killar har väl en släng av det verkar det som).
Denna gång var det en variant med pekskärm som en klasskamrat skaffat som han så gärna ville ha. Han har egna sparade pengar så det är helt upp till honom vad han vill lägga dem på. Gullig som han är erbjöd han mig sin "gamla" i mina ögon superfina mobil som en för tidig födelsedagspresent istället för att sälja den. Det tackade jag genast ja till, jag har aldrig lagt så mycket pengar på en mobil som den är värd så det kan bli kul med en så fin mobil. Den jag har nu är en 299,- mobil jag köpt på ICA =). För mig har det alltid bara vara viktigt att kunna ringa och skicka SMS, den jag kommer få av honom har både bra kamera och MP3.

januari 25, 2010

Tittar på Familjen Annorlunda på TV

Familjer med 8-9 barn, hur i hela friden orkar de med det. Självklart mycket glädje också men bara tanken att fixa mat, handla, städa, hjälpa till med läxor, hinna ha lite kul tillsammans - för att inte tala om hur i hela friden de får ihop det ekonomiskt. Jag kommer själv från en ganska stor familj men vi var 5 barn och det var rejält utspritt åldersmässigt.

Vår lilla 2-manna-familj =) har ätit lax till middag, det var gott! Tror jag ska titta på någon film ikväll.

En promenad senare

Känns lite bättre nu. Jag hittade ett jobb jag kunde söka, om det i varje fall går att söka något känns det i varje fall som om jag har gjort ett försök.
Sedan gick jag ut och gick i lite över en timme och nu har jag just ätit en omelett till lunch. Efter promenaden känns det mer legitimt att ta det lugnt här hemma ett tag.
Men först ska jag leta fram min rostiga gamla såg och gå ut och såga isönder stammen från julgranen. Den har stått på uteplatsen fram till nu.

Vi har en fantastiskt vacker vinterdag i Skåne!

Tråkigt

Måndag igen, sonen har gett sig iväg till skolan. Han är hostig och förkyld men sa att han mår bra nog för att orka med så han gick.
Inga nya jobb att söka som dykt upp ännu så länge ska titta igen lite senare idag. Sjukt tråkigt är det att bara vara hemma, jag har väl inte vant mig ännu.
Min mamma var hemmafru och tillbringade sina dagar hemma men det var rätt stor skillnad eftersom hon hade 5 barn, jättestort hus och trädgård, då fanns det nog alltid att hitta på.
Riktigt kallt är det ute idag så jag får väl se om jag tar mig ut och promenerar.
En ljuspunkt är att det är lönedag, alltid välkommet och ännu mer så i Januari när man sträckt den förra lönen extra länge och dessutom haft mer kostnader med jul och allt.

Ha en bra Måndag.

januari 24, 2010

Slö dag

Har läst ut boken, legat mycket på soffan. Tvätten har blivit struken och jag har precis stekt upp kycklingfilé till ikväll.
Sonen mår visst inte helt bra så vi får se när han kommer hem hur pass illa det är. Han var rejält hostig så kanske får jag sällskap här hemma imorgon.
Får se hur han känner sig under kvällen.

En trevlig kväll

Hossan och jag hade en trevlig kväll igår, räkbomben var jättegod och vi blev mätta och belåtna. Så satt vi och babblade en massa och tittade på både Blåsningen och Robinson.
Idag händer nog inte så mycket, sonen kommer hem i eftermiddag och jag ska ge mig på stryktvätten så småningom men först ska jag läsa en stund till.
Den andra boken jag lånade på biblioteket är riktigt bra den heter "En man med litet ansikte" skriven av Helene Tursten. Hon har tydligen skrivit många böcker så nästa biblioteksbesök ska jag låna fler skrivna av henne.

januari 23, 2010

Lördag

Trots att jag har varit hemma hela tiden så känns det ändå skönt med lördag, det är väl att nu är många andra också hemma.
Har redan varit på ICA och inhandlat en Räkbomb som jag och Hossan ska smaska på ikväll, till denna ska vi ha det mousserande vinet som jag hade köpt hem för att skåla in nyåret med på nyårsafton. Lite sent kanske =) men jag blev ju sjuk då och förra gången Hossan var här så drack vi rödvin till maten och tyckte sen att det blev för mycket att dricka det också.
Under dagen så ska jag städa klart, gjorde det mesta igår så jag har bara köket och badrummet kvar.

Hoppas ni får en härlig Lördag.

januari 22, 2010

Skadeglädjen.....

Har fått lite andrahands inside-information från jobb. Tydligen råder halvt kaos och personen som gav informationen var helt slut efter att försökt jobba för minst två. På min gamla plats är det tydligen ett hav av papper och ingen som riktigt vet hur det ska redas upp. Man kan verkligen kalla det "planering" när man skickar ut två från personalen på detta sätt. Kan inte låta bli att känna lite skadeglädje. Inte för de som ska försöka reda upp det men med tanke på chefen som förhoppningsvis lider av att ingenting blir gjort. En av de få saker han hade koll på var nämligen hur mycket jag fakturerat kunderna och hur mycket vinst det var på detta - inget har blivit fakturerat på två veckor nu. Ha Ha!
Visst kaos blir det också när folk inte vet vad som finns i lager, dessa uppdateringar gjordes också av mig - dagligen.
Kanske är jag lite rutten men det tar jag mig friheten att vara när jag njuter av detta.

Småkrasslig son

Sonen var hostig och hade ont i halsen igårkväll, jag väckte honom imorse och han fick känna efter en stund. Han fattade beslutet att idrottlektionen som skulle vara simning inte var så klokt så jag sjukanmälde honom från den, nu har han gett sig iväg för att vara med på eftermiddagens lektioner som är lite lugnare vanliga lektioner i klassrum - han tyckte att det skulle han orka med.
Själv har jag varit iväg hemma hos sonens pappa, jag fick scannat in lite dokument hemma hos honom och var sedan iväg ett annat litet ärende och hann hem igen innan sonen skulle ge sig iväg.
Har kikat lite på jobb men hittade inget vettigt att söka så nu ska jag nog ta och slappa en stund och sedan sätta igång med lite städning.
Hoppas ni har en bra fredag!

januari 21, 2010

Blandad middag

Kvällens middag blev för sonen - rester från gårdagens Enchiladas och för mig - rester från Bulgariska korvgrytan vi hade tidigare i veckan. Så har jag tvättat och väntar på att det sista ska bli torrt.
Imorgon ska jag promenera hem till sonens pappa med sonens helgprylar och så har jag något litet ärende där i närheten också. På lördag har jag och Hossan bestämt att vi ska träffas. Nu ska jag titta in på lite bloggar och kanske lite TV sen.

Måste nämna buketten jag fick av Hossan i Lördags, den är helt otrolig.
Har fått slänga en 3-4 blommor - vilket knappt märks eftersom den var så stor. Annars är den lika fin fortfarande. Kul - luktar gott gör den också.

Orkade inte vänta

Jag bestämde mig för att trots allt sätta igång och baka frallor. Naturligtvis ringer det på dörren så fort jag sätter händerna i degen.
Strunt samma, skåpsluckan är fixad skulle helst bara vänta tills imorgon innan jag börja använda dörren så grejerna från det skåpet får stå framme till dess.
Andra plåten bullar är nu i ugnen och det doftar gott. Sonen kommer nog att gilla att ta en nybakad fralla till mellanmål när han kommer hem från skolan.

I väntan på vaktmästaren

Jag har en kökslucka som lossnat i sitt fäste och han ska komma och fixa den.
Tyvärr så kunde han inte ge mig någon exakt tid utan ringer på när han fick tillfälle, inte den bästa lösningen men vi får väl se. Jag sa att jag nog går ut någon gång under dagen och då sa han att om jag inte var där så kom han bara tillbaka senare. Tydligen pågår något större arbete med ventilationen i ett annat hus och han sprang fram och tillbaka där när han behövdes. Har inte kommit igång med att baka eftersom jag tycker det kan vara lite bökigt att hålla på samtidigt som han ska jobba i köket.
Istället har jag rengjort alla övriga köksluckor och börjat damma lite.
Har läst ut den ena av böckerna jag lånade på biblioteket förra veckan den hette "Sekten" skriven av Jan-Sverre Syvertsen och var inte superbra men helt ok.

januari 20, 2010

Sommaren med Göran

Har "ovanligt nog" tittat på en film ikväll. Jag har sett Peter Magnussons film "Sommaren med Göran" - hade väldigt låga förväntningar och måste säga att jag tyckte väldigt mycket om den! Den var fånig ibland, rolig mest hela tiden och oerhört charmig! Jag har gapskrattat så många gånger att sonen kommit springande och undrat vad det är frågan om.

En må-bra film helt enkelt! Ska genast rekommendera den till pratkamraten som är lika mycket "filmnörd" som jag.

Lite av varje

Har mailat lite fram och tillbaka med några väninnor idag. Gjort lite småplaner. Det blev en promenad idag också, bara ca 40 minuter eftersom det snöade så mycket. Imorgon tror jag att jag ska baka lite och på fredag har jag bestämt med sonens pappa på dagen han är ledig då. Jag ska sticka hem till honom och lämna sonens helgprylar och låna hans scanner, har ingen själv och jag behöver ha lite dokument att sända med ansökningar inscannade. Imorgon har jag dessutom tvättid så då känner jag mig lite mer sysselsatt.
Nu ska jag sätta igång och fixa middag, ikväll blir det Enchiladas. Ska bli gott.

Kommer inte på något

Det är verkligen svårt att hitta på någon vettig sysselsättning. Idag har jag direkt på morgonen gått bort till f.d kollegan och lämnat min nyckel. Jag ville inte ta mig till jobb med den och hon bor nära så 7,45 var jag där och lämnade den och några papper jag skrivit på som skulle in.
Nu ska jag ta mig en dusch tänkte jag och sedan får jag hitta på något, önskar det kunde sluta med snöeländet så att jag kunde cykla ut. Att promenera är ju skönt men känns lite meningslöst när jag inte kan komma på något vettigt mål.
I slutet av veckan tänkte jag att jag ska storstäda, behöver inte lägga helgen på det när jag har så mycket tid. Har kikat lite på lediga jobb men inte hittat något nytt ännu så länge idag som jag kan söka, får titta i eftermiddag igen.

januari 19, 2010

Inställda planer

Hörde precis av pratkamraten som fått en något akut familjesituation och vi får därför flytta på vår promenadträff. Tycker synd om henne som får mer trassel nu, det räcker med att precis ha förlorat jobbet.
Vi ska ses en annan dag när det lugnat sig för henne.
Då får vi se vad jag ska hitta på imorgon då? Tid i överflöd har man ju.
Får kolla om kanske min syster är ledig någon dag, ibland jobbar hon helger och kvällar och är då ledig mitt i veckan.

Snart middagsdags

Härliga dofter sprider sig från köket och jag börjar bli sugen på mat.
Har bulgarisk korvgryta på spisen och om en liten stund ska vi äta. Har inte hänt så mycket mer idag, jag har äntligen blivit färdig till att maila en del väninnor och berätta att jag inte är kvar på jobb, märkte att jag inte längre kunde komma åt mitt mailkonto på jobb hemifrån så då är det bra om de använder hemmamailen istället.

Undrar om det är något kul på TV ikväll?

Dags för dagens luftning

Ska ge mig ut på en liten promenad. Blir en mindre idag eftersom jag känner litegrann i benen sen gårdagens tur och det blir antagligen en lång runda imorgon när jag och pratkamraten ska träffas.
Har skickat in ännu en ansökan - har startat en lista där jag skriver upp alla ansökningar jag gör, ska bli intressant att se hur många det kan bli innan det blir något napp eller i varje fall en intervju.

Hoppas ni har en bra Tisdag!

januari 18, 2010

Middag i magen

Nu har vi just ätit middag, smakade fint - aptiten blir större när man rör på sig. Kylan gör väl sitt också. Vi har ätit torsk med pressad potatis, gott.
Har innan dess suttit länge i ett fotbad och filat och putsat och smort in.
Funderar på att börja fixa med fingernaglarna men jag får spara något tills imorgon =).
Fick två samtal på raken för en stund sedan, först ringde sonens pappa och skulle dubbelkolla så att en översättning han gjorde från engelska till svenska blev korrekt. När jag lagt på luren ringde Hossan och frågade om en översättning från svenska till engelska =) - lite lustigt när det kommer så direkt efter varandra. Ha en skön kväll!

Promenaden

Har varit ute och gått i 1 timme och 40 minuter så det blev en rätt rejäl promenad. Känns lite i benen nu eftersom det är snö och isigt här och var så går man lite mer spänt.
Nu har jag precis fått i mig lite lunch och pratat med pratkamraten. Vi har bestämt att vi ska ut och gå en lång runda på onsdag. Hon har bil så vi kanske tar oss ut till något rekreationsområde och vandrar runt.
Kvar på dagens lista är att gå och köpa några liter mjölk.

Ny Måndag

Har tittat runt lite igen om det finns något jobb att söka, det finns så många olika ställen att titta på. Hittade ett som lät bra förutom att man skulle tala flytande finska, inte något jag är så bra på. Min finska sträcker sig att jag kan säga "Jag älskar dig" efter att ha haft en halvfinsk pojkvän i tonåren, detta utryck används nog inte så ofta i jobbsammanhang =).
Sedan fanns det ett jobb som Medium, nja, inte min grej heller.
Får titta senare idag om det dykt upp några nya.

Ny snö har vi fått inatt, väderstationen jag fick av sonen visade igår att det skulle bli snö och den fick rätt igen. Sonen fick ta bussen.
Själv har jag precis kommit ut ur duschen och när mitt hår har torkat blir det eventuellt en promenad.

januari 17, 2010

Nu är jag sömnig

... men lite över nio är väl lite väl tidigt att gå och lägga sig.
Vi har ätit hemmafixade hamburgare till middag, det var gott. Har suttit och kikat runt lite och hittade ett jobb till jag kunde söka. Det är skönt när man i varje fall hittar något man kan söka. 3 stycken har jag skickat ansökningar till ännu så länge och man får väl se det som så att jag har i varje fall kommit igång.

Nu har jag legat och tittat på en film, såg "The Escort" med Andy Garcia.
Den var ganska bra. Ska nog gå och lägga mig vid 22-tiden - imorgon ringer ju trots allt klockan även om jag inte ska iväg så stiger jag upp när sonen ska upp.
Hoppas ni får sova gott när det blir dags.

Ruggigt kallt

Gav mig ut på en promenad, det var riktigt ruggigt kallt. Iskallt i ansiktet.
Ingen njutning med promenad idag - hoppas det är skönare imorgon.
Nu stannar jag inne i värmen resten utav dagen. Avslutade promenaden med en liten runda in på ICA, fattades ett par småsaker nu har jag allt hemma för några dagar framöver.
Tvätten har blivit struken och nu ska jag titta på ett inspelat avsnitt av "So you think you can dance".

Fina blommor

Snälla Hossan dök upp igår med ett jättestor och fin bukett till mig! Den är SÅ fin! Vi hade en trevlig kväll, maten var god och vi snackade en massa och tittade på Robinson tillsammans. Satt uppe väldigt sent så idag sov jag i varje fall till 8 - alltid något.
Sonen och hans pappas kompis fick ordning på datorn igen, det var problem med grafikkortet men de lyckades fixa så att allt funkar igen och det var ju skönt.

januari 16, 2010

Lagar mat

Fixar med mat tills ikväll, Hossan ska komma och innan dess ska sonens pappas kompis komma förbi och bara bekräfta om sonen har rätt när han tror att hans grafikkort gett upp i datorn. Sonen har själv ställt diagnos men eftersom det är dyra grejer så ville han att experten skulle kolla först.

Jag har stekt kycklingfilé som jag lagt i en form och sedan knaperstekt, hackad bacon ovanpå. Till detta ska vi ha råstekt potatis och så ska jag steka en hög med champinjoner också att ha till. Mycket stekt mat =) - jag gör det mesta klart så kan jag bara sätta det i ugnen en stund innan vi ska äta och jag slipper stå med allt när jag hellre vill sitta och prata. Så är det bara en sallad att fixa ihop sen. Hoppas ni har en fin lördagskväll.

Lördagmorgon

Hade önskat att jag kunnat sova längre men jag vaknade redan vid 7,30
och kunde inte somna om. Idag blir det en bättre dag! Jag ska gå till frisören, inga stora förändringar men för att fräscha upp det hela lite. Ikväll ska Hossan komma hit och det är alltid trevligt.

januari 15, 2010

Det var jobbigt idag

Känner mig helt slut, tömd på energi.
Jag och pratkamraten hade bestämt att vi skulle sticka hem till mig och fika och snacka efteråt men vi var båda helt slut, orkade knappt säga något alls så vi sköt på det.
Vi gick idag båda två, vi får vår lön utan att vara där i sex månader och jag upptäckte först när jag kom hem att jag glömde att lämna min nyckel.
Nåja, jag är faktiskt anställd fram tills den 15 juli så det spelar antagligen ingen roll. Vår gamla VD kom dit, han är underbar och peppade oss och lovade ge oss glödande bra betyg och att vi fick ge hans nummer till alla vi vill som referens.

En liten tillfredställelse var att se papper överallt på mitt skrivbord som ingen tagit itu med. Inga räkningar har skickats till kunder denna veckan.
Det kändes konstigt att bara strunta i att telefoner ringde och att de få som är kvar inte hann ta samtalen.

Nåja, nu är den tiden över. Ett litet tag tänker jag tillåta mig att vara nere och sedan ska jag ta mig i kragen.

januari 14, 2010

Samtalet kom

Slutligen, och det gav absolut ingenting. Nu ska jag klara av morgondagen och jag har inte mycket hjälp att vänta mig från facket - deras möjligheter är så små att göra någonting som helst när en arbetsgivare har bestämt sig, det är fullständig löjligt. Det hade varit mer lönsamt för mig om jag hade satt in fackavgiften på ett konto under alla dessa år istället.
Jag förväntar mig absolut ingenting och får säkerligen nöja mig med att få min uppsägningstid betald.
Jag är sur, besviken, arg och ledsen.
Detta tänker jag tillåta mig att vara ett tag innan jag kan förmå mig till att ta nya tag.

Idag blir det nog en lång dag igen

Känner inte riktigt att jag kan gå iväg någonstans, visst har jag mobilen men att stå ute någonstans och diskutera med facket känns mest konstigt.
Jag har varit i kontakt med representanten via mail och hon sitter och väntar på underlag från min "chef" när hon har fått dem ska hon ringa mig.
Om jag känner den typen rätt så kommer han att komma in med dem så sent det bara går.
Har pratat med pratkamraten igen imorse och vi känner båda ett väldigt obehag inför morgondagen. Ingen av oss har någon erfarenhet av sådant här - båda har jobbat ända sen vi slutade plugga och de jobb vi har lämnat har vi gått ifrån av fri vilja.
Nåja, sökte ännu ett jobb igår - ett sådant som lät perfekt för mig men man vågar knappt ha några förhoppningar att ens höra tillbaka. Vi får väl se.
Denna tjänst var saker som jag kan, som jag känner att jag är bra på och dessutom väldigt nära mitt hem. Det är bara att vänta och se. Det stod dessutom ingenting om vad det kan tänkas ge i lön och det har ju också en viss betydelse.

Till lite annat så har jag dragit runt dammsugaren ett varv här hemma och ska tvätta ikväll, lite nytta får man göra.
Har fått några nya grannar som verkar hur trevliga som helst men som har en stor hund som står och skäller hela dagarna, det blir rätt frustrerande efter några timmar - förhoppningsvis är det bara nu i början när hunden är ensam på ett nytt ställe.

januari 13, 2010

Too little too late

Så känns det ikväll, den där kollegan som inte sa något i fredags när det hela hände ringde ikväll. Jag har en känsla att hon ringde bara för att hon pratat med den manliga kollegan som jag pratade med i måndagskväll. Det kändes inte direkt genuint, det kändes helt enkelt inte bra. Så jag tackade bara för samtalet och sa att det känns jobbigt och att jag tycker chefen är en skit men jag sa inte så mycket om vad jag och pratkamraten pratat om. Direkt efter samtalet skickade jag ett SMS till pratkamraten där jag bara skrev att hon hört av sig. Lite senare när jag pratade med Hossan (mycket telefon idag =) så fick jag ett SMS tillbaka, hon hade också fått ett samtal och samma känsla från det - inte äkta.
Det sjuka är att jag har haft den känslan tidigare angående denna kvinna men jag sköt bort det och tyckte jag inbillade mig - magkänslan är oftast rätt.

Hemma igen

Sonen dök upp igen imorse, det kom ingen buss så han tog snabbt sin cykel och stack iväg. Lite försenad blev han nog men det är inget att göra åt.
Själv satt jag länge i telefon först med Hossan och sedan med pratkamraten.
Den sistnämnda och jag har bestämt att vi ska försöka promenera tillsammans lite sen när denna fredagen är avklarad. Det är både nyttigt och så kan det vara trevligt att snacka samtidigt.
Sen tog jag bussen till biblioteket, hade den trevligaste busschauffören jag någonsin stött på. Han log stort och sa välkommen till alla som kom på, när det kom ett äldre par sa han till dem att de skulle gå och sätta sig i lugn och ro så väntade han att starta tills de satt säkert. Någon påpekade att han var en trevlig prick, då log han ännu mer och sa att det var hans första arbetsdag och han var så glad. Sen kom jag till biblioteket och där träffade jag en supertrevlig bibliotikarie som var fantastiskt hjälpsam - tänk vilken skillnad det gör när människor är bra på sina jobb och har ett trevligt sätt.
Lånade 2 böcker och sen började min vandring hemåt, stannade och torghandlade lite frukt på vägen och promenaden hem tog väl lite över en timme. Nu slutar snart sonen skolan för dagen.

Kanske Stadsbiblioteket

Vill ut och hitta på något idag, funderar på att ta mig till stadsbiblioteket.
Kanske ta bussen dit och sedan promenera hem, eller delvis i varje fall (det är en bra bit). Jag hittade mitt gamla lånekort som jag inte använt sedan sonen var liten och det kan säkert uppdateras, eller så får jag fixa ett nytt. Tänkte att för mig som läser helt absurt mycket så kan det vara ett bra sparknep att låna där ibland istället för att hela tiden köpa böcker. På det sättet blir det en liten utflykt till centrum också.

Sonen har gett sig iväg, det blev buss idag också.

januari 12, 2010

Har någon ett gott bullrecept?

Tänkte jag skulle baka lite frallor någon dag men kommer inte ihåg vilket av mina recept som är gott. Helst ett inte alltför bökigt recept.

Sonen är hemma nu så vi tog en mugg varm choklad tillsammans, det är kallt och snöigt ute så det passade bra. Nu ska han plugga en läxa har han och ett prov.
Jag har ringt och berättat eländet för min syster som så klart tyckte det var trist för mig, hon var själv nära att förlora jobbet för ett tag sedan men det fixade sig som tur var för henne. De lyckades omorganisera.

Nu ska jag kika runt lite på internet och sedan blir det snart dags att fixa mat.

Dag två i overksamheten

Eller tja jag gör ju en del =), har just kommit in efter att ha varit ute och gått i ca 1 timme. Det blev lite längre eftersom jag tog på mig en ryggsäck och gick till ett köpcentra och handlade lite där. Sen vandrade jag hem igen. Själva promenaden blev på ca 1 timme.

Igårkväll ringde i varje fall en kollega och pratade och det kändes bra, han tyckte det var för jävligt och hade inte alls fattat att detta var på väg att hända.
Känns skönt att någon hör av sig, oerhört märkligt annars efter så många år att ingen säger något. Han hade ringt till både mig och pratkamraten så pluspoäng till honom.

Nu ska jag ta mig en dusch efter min promenad så får jag se vad jag kan tänkas göra sedan. Ha en bra Tisdag.

januari 11, 2010

Får väl se hur det blir

Fick tag i damen från fackföreningen och hon höll just på att skriva mail till "chefen" när jag ringde - hon skulle poängtera att så vitt hon kan se det är ingen ännu uppsagd (detta eftersom han brutit mot regler). Det blir ju så ändå men de får reda ut vad som hänt. Om hon ansåg efter att ha pratat med honom att vi ska gå in och jobba så länge så skulle hon ringa. Det är bara att vänta och se.

Jag gav mig på gardinerna också trots allt så nu är det fint här, de i sovrummet är inte direkt juliga utan bara mörkt gröna så de får vara kvar någon/några månader till. Sonen har kommit hem, terminens första prov hade gått bra och nu har han en kompis här. Imorgon kan vi sova lite längre, sonen börjar sent och jag har sovit väldigt dåligt inatt så det kan nog behövas.

Idag är en lång dag

Har fortfarande inte fått tag i damen från facket. Senaste beskedet är att hon ska vara tillbaka klockan 13,30 så då ska jag försöka igen. Förstår att de har fullt upp i dessa tider men det hade varit skönt att snacka med henne.
Så under tiden har jag, tagit bort alla ljusstakar och satt tillbaka lamporna istället. Gjort Ungersk Gulasch (tar ett par timmar). Varit och köpt mjölk,
skrivit min nya CV, tittat på en film och druckit massa kaffe.
Har inte kommit ut på promenad eftersom jag väntar på att få kontakt med henne. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, gardinerna är kvar men jag får ha något att göra imorgon.

januari 10, 2010

Söndag

Konstig känsla att jag inte ska gå till jobb imorgon. Förhoppningvis får jag lite information imorgon när jag ska försöka få tag i min representant från facket.
Jag har skrivit ett mail till henne med lite informaton om vad jag gjort för olika saker under årens lopp på företaget. Vet inte om det kan vara till någon hjälp.
I mitt fall är jag med ett par månaders skillnad sist in på just den administrativa sidan. Pratkamraten blir däremot utpetad i fel ordning så i hennes fall kan det kanske bråkas lite mer.
Har följt min vanlig söndagsrutin och strukit tvätten, eller den del som jag hann med igår rättare sagt - den ena tvättmaskinen var trasig. Har strukit gardiner så kan jag sysselsätta mig en stund med att byta dem i veckan som kommer. Ska ringa min syster också och berätta om läget, har inte orkat det ännu.
Inget kul att sprida dåliga nyheter.

januari 09, 2010

Våldsam attack

Tog ut lite aggresioner igårkväll genom att mörda julgranen. Med såg och sekatör gav jag mig på den och nu är den borta. Stammen står kvar på uteplatsen så den får jag såga ner i mindre bitar när jag känner för det.
Har sovit lite si sådär inatt, det är många tankar som snurrar i huvudet.
Men nu är det lördag och jag har burit ner ett par lådor julsaker i källarförrådet, har varit inne på ICA och handlat litegrann och så småningom ska jag sätta igång med tvätt och städning. De vanliga sakerna måste göras även när allt är helt upp och ner. Hoppas ni får en fin lördag!

januari 08, 2010

Fokusering

Ska försöka hitta något vettigt att fokusera på, vägrar att deppa ihop. Det som inte dödar en gör en starkare har någon sagt. Jag har redan sökt ett jobb, man måste börja någonstans - knappast någon chans att få något på första försöket men jag tänker kämpa.
Pratkamraten har ringt och vi har pratat ihop oss, vi är redan väldigt samstämda men det känns bra att vi kan stötta varandra i eländet. På måndag ska jag ringa fackrepresentanten så får vi se vad hon har att säga.

Jag har nästan aldrig varit arbetslös bara en kort period direkt efter skolan och någon månad när jag kom hem från USA. Båda gångerna steg jag upp varje morgon, kollade jobbfronten, motionerade och höll mig igång så nu ska jag ta mig i kragen och gå långa promenader, försöka komma igång med mer träning och ta hand om mig själv.
Jag vet ännu inte hur det blir, jag har 6 månaders uppsägningstid och jag vet inte om det är tänkt att jag ska vara där något, får kolla med facket. Jag vet att ingen kan majoriteten av mina uppgifter förutom några som pratkamraten som också blir av med jobbet kan och jag har verkligen ingen lust att lära ut mitt jobb. Jag får ta det som det kommer - Hossan har jag pratat med och hon är som alltid ett jättestöd, sonens pappa är en fin vän och vill hjälpa till allt vad han kan och så söta sonen som blev så orolig, inte för att ekonomin blir sämre utan för mig och om jag var ledsen.
Ingen är oersättlig men min skitchef vet inte ens vad hans anställda gör så han kommer nog att bli förvånad när det inte blir gjort automatiskt och utan att han behöver bry sig.

När något kan gå åt helvete - då blir det så

Ja, min enmansavdelning ska tydligen inte vara kvar. Jag såg en möjlighet att kunna flyttas över till en annan avdelning där jag kan mycket av jobbet och där jag varit längre på firman än de som satt där nu. Men såklart så fimpade han den avdelningen också. Vår nya s.k chef har täckt alla möjligheter så att han kan behålla de nyanställda (de som han själv har valt). Dessutom var den andra som också får gå min bästa vän på jobb hon som jag brukar kalla för min pratkamrat. Nu är det inte så mycket kvar som kan gå åt helvete. Idag är jag deppig.
Grymt besviken är jag på en annan kollega som jag jobbat med i över 20 år och som nu ska ta över mina uppgifter att hon inte ens kunde komma in och säga något till någon av oss efter att vi fått denna käftsmäll. Vi gick hem och jag fick skjuts av pratkamraten - lika förbannande är vi båda två.

januari 07, 2010

Det passade bra

Pratkamraten här på jobb skulle ut en del ärenden på lunchen och hon skulle till en plats där jag också hade ärenden så det passade jättebra. Då fick jag fixat lite utan att trixa med att hoppa av bussen på vägen och sedan komma hem mycket senare. Skönt!
Dessutom skulle hon på mitt håll efter jobb så jag får åka med på hemvägen igen.
Ikväll blir nog sista kvällen med granen, känner jag mig själv rätt så kommer jag att sätta igång och tömma den imorgonkväll efter jobb. Sonen har pappahelg så jag vill nog ha undan granen innan jag ska städa i helgen.

Zombieson

Trött, trött, trött - har sovit uselt inatt! Det blir en lång dag idag. Sonen var så trött att han knappt kunde prata rent imorse. Han gick runt och såg snurrig ut, frusen var han också så han hade på sig en huvtröja med huvan uppe (vid frukostbordet). Båda har vi åkt buss idag också, den eländiga snön ligger kvar.

januari 06, 2010

Sovmorgon

Det var skönt att vakna av mig själv istället för väckarklockan =), har gått och plockat undan lite julsaker ändå - granen och ljusstakarna är kvar. Gardiner i kök och vardagsrum ska bytas men det får bli till helgen. Några få andra saker får stå kvar tills helgen också. Jag har i varje fall kommit igång.
Mer snö har det kommit under natten så det får nog bli fortsatt bussåkande denna veckan både för mig och sonen som börjar skolan imorgon.

Ska nog ta mig en promenad nu, filmerna vi hyrde i helgen har vi sett. Vi såg en gemensamt och sedan var en till sonen och en till mig, jag såg min igårkväll det var "Shrink" med Kevin Spacey. Den var OK. Sonen har sett sin någon natt under veckan =) så en promenad för att lämna tillbaks filmerna kan nog var skönt.

januari 05, 2010

Helg igen!

Imorgon är det ledigt igen och det känns inte så dumt. På fredag är det dags för mötet angående varsel så den dagen ser man inte fram emot samtidigt som jag vill ha det överstökat. Det har ändå funnits i bakhuvudet hela julledigheten.

Sonen bör dyka upp ganska snart och vi kommer att äta en sen middag idag, vi brukar äta vid 18-tiden men han och ett par kompisar hade ätit Kebab under eftermiddagen så vi flyttar middagen till vid 19-tiden så att han har lite aptit i varje fall. Imorgon blir nog bara en vilodag, vill inte kasta ut granen redan - den får stå fram till helgen i varje fall. Den är fortfarande fin och det känns som om vi precis satte in den. Jag brukar vilja ha kvar julen fram tills Tjugondedagen men det är inget kul att greja med efter jobb så till helgen blir nog bra.
Allt det som är så kul att plocka fram är så trist att plocka undan.

Så var det dags igen....

Snö igen = buss igen. SÅ TRIST!!

januari 04, 2010

Lagat mat och gjort en lista

Ikväll blev det en spagetti middag - enkelt och gott! Härligt att vi båda tycker mat smakar gott igen. Sedan har jag suttit och skrivit en lång inköpslista - en del började ta slut och så fanns det många bra erbjudanden i min ICA-butik denna veckan, så imorgonkväll blir det shoppingkväll. Imorgon ska vi också ha lite myskväll har vi bestämt, sonen är med kompisar under dagen och säkert en del av kvällen också, jag jobbar ju men sen efter min shoppingtur ska vi fixa lite mexikanskt och ha det gött.

Vardagen är tillbaka

Nästan i varje fall, sonen är ledig ett par dagar till. Han börjar ny termin på Torsdag.
Det gick förvånansvärt lätt att komma upp imorse och som tur var hade temperaturen lagt sig på en mer mänsklig -3 istället för som igår -11. Jag hade förberett mig igårkväll med att lägga fram allt från tights som jag skulle ha under långbyxorna till halsduk att ha runt ansiktet.
Nu behövdes inte riktigt allt det där. Kallt var det att cykla men inte så illa som jag väntat mig.
Min (enligt sonen) superfula cykelhjälm åkte på, man kan inte se isfläckarna i mörkret så jag vill vara lite rädd om skallen.

Vi såg vår film igår, jag tyckte den var ganska bra - sonen som valde den hade trott det skulle var mer action och blev lite besviken. Middagen blev pannkakor, konstiga matvanor igår men det var jättegott. Vi hade inte ätit pannkakor sedan i somras.
Nu ska jag jobba vidare, vi är få här men det finns en del att göra. Ha en fin Måndag!

januari 03, 2010

Redan söndageftermiddag

Den här ledigheten har verkligen gått snabbt, känns lite jobbigt att klockan ska ringa klockan 6,10 imorgon men man kommer snabbt igång igen.
Sonen och jag har just varit iväg till "Hemmakväll" och hyrt film. Jag hyr ju alltid hos Lovefilm men efter alla helger och sådant har det ju inte kommit någon post och då inte heller någon film. Vi hyrde 3 stycken som vi får ha i en vecka så ikväll ska vi titta på "Crossing Over" med Harrison Ford.
Ingen av oss har haft någon aptit på senaste tiden utan bara ätit lite smått när det har känts ok men efter vår promenad i kylan var vi båda sugna och hungriga så vi har just ätit korv med bröd och det smakade fint. Får hoppas att magen är lika glad om en stund =). Hoppas ni har en skön Söndag i kylan, här var det 11 minus imorse.

januari 02, 2010

Två små rostade

Har sovit som en stock inatt, var helt utmattad både efter sjukdom och att vara uppe nästan hela natten innan. Jag somnade med boken i handen igår och vaknade av att min söte son höll på att släcka och plocka bort boken =).
Vi sa godnatt och sen slocknade jag med en gång igen. Vaknade 9,30 så det känns lite bättre idag. Har nu fått i mig (nästan) två små rostade mackor och det känns ok, förutom att jag blev väldigt mätt. Idag är det fint väder igen och jag ska försöka få lite luft en liten stund i varje fall, sonen ville visst köpa något TV-spel så jag tror jag hänger med honom dit så får jag lite syre i varje fall.

januari 01, 2010

Det är nog fler än jag...

....som har mått kasst idag, dock kanske av andra skäl =).
Jag har fått i mig lite dricka, en barnmatsburk med blåbärspuré och en skiva rostat bröd. Det har stannat i mig och jag mår inte illa. Oerhört trött är jag förståss. Hoppas känna mig mer normal imorgon. Sonen ska ta av resterna till middag jag tror nog inte jag behöver mer idag. Jag håller mig till min avslagna Cola. Har legat och tittat på en film i min Laptop, såg den danska filmen "Inkasso" som var bra - den fanns på Voddler så då fick jag testat att se något därifrån. Nu ska jag försöka hålla mig uppe ett tag så att min sömn förhoppningsvis blir riktigt bra inatt.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Kvällen igår började bra, receptet från Helgas blogg blev jättegott och vi åt alla med god aptit, även sonen som varit magsjuk mådde bättre och kunde äta.
Vi satte oss sedan i vardagsrummet med en massa godsaker som Hossan hade med sig, god choklad och annat godis och satt och snackade och hade det bra.
Jag fick under kvällen mer och mer ont i magen, men jag trodde (ville absolut tro) att det berodde på att det är den tiden i månaden. Men till slut gick det inte längre och jag började bete mig som sonen gjorde igår, ett evigt springande till toaletten. Vid 23,30 var jag i så dåligt skick att jag bara kunde sitta och stöna så Hossan bestämde sig för att ta en taxi hem redan då, vi antog att det skulle bli svårt att få en direkt efter tolvslaget. Hon hann bara några meter från min ytterdörr så låg jag på knä vid toan och kräktes. Jag lyckades ta mig på fötter och stå på uteplatsen när sonen smällde iväg fyrverkerierna (vi hade tagit ett par stycken tidigare så Hossan fick se några hon med).
Sedan har natten varit hemsk, fram till klockan halvfyra har jag omväxlande suttit på toa eller legat på knä bredvid den, trots att kroppen nog varit tom i timmar då. Sedan somnade jag äntligen.
Idag mår jag inte så jätteilla, men känner mig helt tom och trött och törstig.
Försöker att försiktigt dricka lite då och då så att jag inte sätter igång något igen. Känns förfärligt att jag antagligen smittat Hossan nu när hon har så mycket att fixa med till sin mamma, men kanske blir hennes syskon tvungna att hugga i mer då om man ska försöka hitta en ljuspunkt.

Jag hoppas att ni alla haft en bättre start på 2010!
 
Hit Counter
Free Counter