Kimmietid

december 31, 2009

Gott Nytt År

Gott Nytt År mina vänner! Hoppas alla får en trevlig kväll också hörs vi nästa år!

Flitig sista morgon på året

Vaknade vid halvnio och såg att det var flera minusgrader ute så det blev det action direkt. Bra tillfälle att sätta ut allt från frysen på uteplatsen och få avfrostat frysen. Nu är det gjort och det känns jätteskönt - ordning och reda därinne =)

Vad fort det här året har gått! Imorgon är det ett år sedan min dåvarande särbo gjorde slut på vårt långa förhållande. I februari är det ett år sedan min fina syster gick bort. Visst har det hänt bra saker också, sonens start i gymnasiet som har blivit en succé, bl.a.
Vet inte vad man ska våga hoppas på inför 2010, men vi hoppas väl på ett bra år för oss alla!

december 30, 2009

Voddler

Fick ett mail från sonens pappa, han är kund hos bredbandsbolaget och hade som sådan fått lov att dela ut 5 styck medlemskap hos Voddler. Toppen!
Jag har stått i kö för en gratis inbjudan men precis som med Spotify så kan det ta tid. Har nu registrerat mig och det fanns hur mycket film som helst.
Voddler är typ som Spotify fast för film istället för musik. Jättekul!

Sonens mage är fortfarande upp och ner, den kör diverse centrifugprogram med jämna mellanrum. Han mår i och för sig inte dåligt längre så det är ju bra. Han lyckades äta lite middag och mår allmänt bättre. Vi får hoppas han är helt återställd imorgon.

Vi har haft en mysig filmeftermiddag

Sonen äter fortfarande inte direkt något men han känner sig bättre i varje fall, men har fortfarande magknip till och från. Jag ska göra en mild för magen middag till oss, kycklingfilé med kokt potatis så får vi hoppas han kan äta lite.

Vi har i varje fall tittat på film tillsammans under eftermiddagen, lustigt nog en film jag spelade in förra julen. "Inside man" hette den och den var riktigt bra.

Hoppas verkligen han mår bättre i sin mage imorgon för då ska vi ju äta så mycket gott. Vi ska ha minikrustader med skagenröra först. Sedan Helgas fläskfilérecept med mozzarella och salami också har jag då gjort en Cheesecake.

Nyduschad

Här sitter jag nyduschad och känner mig fräsch =), sonen ropade på mig när jag stod i duschen och blev trodde att han kände sig sjukare och behövde komma in på toa men så var det inte - han hade Hossan i luren och hon undrade hur dags hon skulle komma imorgon.
Sonen mår för övrigt lite bättre nu, han har ingen lust att äta men mår inte illa.
Vi får hoppas aptiten är tillbaka snart.
Klockan är bara ett men jag har hunnit med en hel del redan, jag har varit på Lagerhaus och köpt en ny kaffeburk. Locket på den gamla var sönder. Sedan var jag hemma om och gick sen till ICA, där jag mötte Hossan som hade fått skjuts av sin bror dit. Halva stan var visst där men jag skulle bara ha något att fixa till middag ikväll, det blev kycklingfilé, jag hoppas sonen kan äta senare idag.
Nu har jag just plockat ut en Cheesecake ur ugnen som vi ska ha imorgon.

Småkrasslig son

Förhoppningsvis blir det ingenting av det, han kom upp redan vid 9,30 och det händer bara inte när han är ledig. Han klagade redan igår på ont i magen.
Nu hade han ont i magen och mådde illa. Han har fått i sig ett glas Proviva och ligger nu och ska försöka ta en liten tupplur eftersom han bara fått ca 6 timmars sömn. Min gissning är att han tryckt i sig en massa skräp på bion igår och sedan sömnbrist på det. Jag hoppas att det är så i varje fall.
Imorgon är Nyårsafton och då vill man ju inte vara sjuk!
Vi ska inte ha någon direkt fest men Hossan ska komma hit och så tar vi det lite småskaligt i år. God mat och gott vin och en mysig kväll hoppas vi på.

december 29, 2009

Quantum of Solace

Ikväll har jag "äntligen" sett den andra Bondfilmen med Daniel Craig, den var väl bara sådär. Storyn var väldigt actionfylld men inte någon riktig höjdare.
Jag är dock oerhört förtjust i Daniel Craig! Tänker alltid på när han blev intervjuad Rix FM´s Gert Fylking inför premiären av den första Bondfilmen med honom. Fylking säger, Mr Craig, is it alright if I call you David, det blir tyst en sekund och sedan svarar han. Sure, but my name is Daniel.
Det tyckte jag var kul!

Imorgon är näst sista dagen av 2009, det känns inte länge sedan all hysteri kring milleniumskiftet och vad det skulle göra med datorerna vid tolvslaget.
Tiden rusar verkligen.

Det blev inte riktigt som vi tänkt

Sonen steg upp och satte igång sin dator och då var där något problem med den, han började givetvis fixa med den med en gång och kom fram till att han inte kunde lösa det själva utan att installera om allt och då skulle han förlora en massa han hade i den. Han ringde sin pappa som tyckte att han kunde försöka ringa pappans kompis som jobbar med datorer och han var superschysst och sa jag kommer med en gång, så han kom och sonen tryckte i sig frukost medan de höll på och sedan blev det stress iväg för att han skulle hinna till bion. Vi får se hur det gick sedan, datorn står och jobbar med något som jag inte vet vad det är. Han hade tur som kunde få hjälp av den där killen med en gång, han är alltid upptagen. Han bor runt hörnet från oss och det var nog därför han kunde ta ett snabbesök här med en gång. Sonen bör vara hemma vid fem/halvsex-tiden så då blir det väl direkt på att fixa igen. Hoppas de lyckats lösa problemet.
Han har en extra hårddisk och på den fanns en del av hans grejer så allt går inte förlorat om det inte löser sig nu. Så nu blev det inte så att jag kom iväg, kanske ska jag ta mig en promenad nu - det är fantastiskt väder ute.

Vilken vacker dag

Det är strålande solsken och alldeles vitt av frost på tak och i gräset. Underbart uppiggande. Så sov jag till 9,30 också och vaknade alltså med känslan att ha fått sova ut ordentligt.
Idag mitt på dagen ska sonen iväg på bio, de ska se Avatar. Han lär vara hemma igen lagom till kvällens middag. Själv ska jag ge mig iväg ut lite jag med, tänkte jag ska ta mig ut samtidigt som sonen så kan vi cykla tillsammans en del och sedan dela på oss.

december 28, 2009

Ingen sten i magen

Var jättegott och välbehövligt med en lättare middag. Idag kände jag mig normal efter att vi ätit, mätt men inte som om jag hade en sten i magen.
Fick ett ryck under kvällen och drog fram lådorna med underkläder och strumpor och sorterade igenom alltihop - det blev slängt en hel stor plastkasse full med sådant som var slitet, obekvämt eller som jag bara inte gillar. Det är den typen av ryck jag får när jag kommer på att jag varit hemskt lat flera dagar i rad =) Skönt att ha fått i ordning. Många lediga dagar kvar så vem vet kanske någon mer låda får sig en omgång.

Plötsligt var det solsken

Härligt! Efter förra cykelturen så kände jag att jag bara måste ut mera. Det hade slutat regna igen och jag behövde ett mål. Så nu har först cyklat till Hossan och lämnat tidningar till hennes mamma och en bok som Hossan skulle låna, sen trampade jag vidare till Minneslunden. Sist blev det en runda till ÖB också där inhandlade jag en liten mängd raketer tills på Torsdag. Sonen tyckte inte heller att vi behövde så mycket så jag köpte lite sådana som man ställer och som sedan skjuter upp olika färger i flera omgångar.

Väderstationen hade rätt

Tittade på min väderstation och såg att den sa regn, tittade ut (klockan ca 9,30) såg inget regn så jag satte mig på cykeln och stack iväg ut. Hann inte långt innan min julklapp fick rätt =). Nåja, det ösregnade inte så jag blev inte helt genomblöt. När jag kom tillbaka hem var sonen till min förvåning redan uppe men det var inte som han var morgonpigg utan det var Hossan som ringt och sökt mig och blev hans väckarklocka idag. Detta hade hon dåligt samvete för men det spelade ju faktiskt ingen roll, hade hon ringt vid 8 på morgonen så hade det varit en annan sak =). Nu har sonen en kompis här och jag har precis varit på ICA och köpt laxfilé som vi ska ha till middag ikväll det lär var lite snällare mot magen än köttbitar och julmat.

december 27, 2009

Vi har sett vår film

Vi är nog lite vridna, vi kan i många fall replikerna utantill och börjar skratta innan tokigheterna händer men vi njuter av denna film. Den utspelar sig på 40-talet och handlar om en familj med två barn och framförallt det äldsta barnets stora dröm om att få ett luftgevär i julklapp. Det var lustigt att jag och sonen såg den på TV en jul när han var kanske 8-9 år och älskade den, när jag berättade för sonens pappa om den (vi har väldigt lika smak i film) så skrattade han och berättade att han sett den på bio i USA och det var en jättestor hit när den var ny (jag hade aldrig hört talas om den) i vilket fall som helst tyckte sonen och jag att det var mysigt. Före filmen åt vi en middag bestående av Lövbiff som smakade mums. Men imorgon får det bli något lättsmält - tror det får bli fisk.
Magen protesterar mot att jag lever som om varje dag vore Lördag.

Väderstation och tradition


Fick en fin julklapp av sonen, en trådlös väderstation. Nu har jag just installerat den och ska få koll på vädret =) hade inte rätt batterier hemma innan så därför blev det först nu.
Snart kommer sonen hem och vi får se om han är på humör för att titta på en film ikväll. Sonen och jag har en liten tradition att vi varje år till jul ser samma film som vi båda älskar. Den heter "A Christmas Story" och är från 1983.
Den är så rolig och mysig. Vi var lite oroliga i år eftersom vi hade filmen på VHS och inte längre använder Video men så lyckades sonens pappa fixa fram den till oss på DVD så traditionen kan fortsätta. Kanske blir det ikväll.

Snacka om sovmorgon

Jag vaknade först vid halvåtta tiden och blev sur på mig själv för att jag vaknar så tidigt. Jag sitter uppe sent varenda kväll/natt och ändå har jag vaknat tidigt på morgnarna. Så efter toabesök och ett glas vatten så la jag mig och läste en liten stund sen somnade jag igen. Nästa gång jag vaknade var klockan 10,30 så nu fick jag sova ut! Ahhh så skönt. Sen var jag lite snurrig efter att ha sovit så mycket så när jag skulle sätta på kaffe så glömde jag först att hälla vatten i bryggaren - som tur var så var jag kvar i köket och märkte att det började låta konstigt. Så hällde jag på vatten och lämnade köket, kom tillbaks och skulle ta kaffe och då hade jag glömt att trycka på knappen så där var inget kaffe =)

Nu har jag fått mitt kaffe och idag kom även morgontidningen så det blev en skön frukoststund med den. Ha en skön Söndag!

december 26, 2009

Annandag Jul

Nästan all snö är borta, bara lite spår kvar i rabatterna. Jag är igång och tvättar och har varit ute en sväng i det ganska fina vädret. Gick till ICA en sväng också och tänkte att jag får äta lite vettigare idag så jag ska svänga ihop någon lätt pastarätt till ikväll. Sonen och hans pappa kom förbi en stund de hade varit ute och jagat skor till sonen, han sköter ju numera sina kläd och skoinköp med egen planering och det betydde att vinterskor inhandlades först nu =), men han hade fått tag i ett par bra som han var för snål för att köpa så hans pappa hade sponsrat honom med ett par hundra för att slippa springa i fler affärer. (Han har aldrig blivit hindrad av priset när jag betalade, nyttigt att få pengarna själv och planera tror jag.) Det kom i varje fall mer eller mindre förbi här efter shoppandet och kom in om och lämnade skorna.

december 25, 2009

Verkligt avslappnad dag


Har varit riktigt lat och det har varit skönt efter allt fixande den senaste tiden.

Har nog ätit för mycket eftersom vi inte ätit några vettiga måltider utan gått och plockat vad man varit sugen på från alla rester. Imorgon har jag dessutom inte sonen hemma så risken finns att de dåliga vanorna håller i sig. Nu är jag jätteförtjust i sill och det ska väl var rätt nyttigt =)

Har bara kopplat av - tittat på film, lyssnat på musik och börjat på boken - "Live to win" av Andreas Carlsson (från idoljuryn) som jag fick av Hossan.
Han är inte världens bästa skribent men hans historia är intressant.
Ytterligare en bild på en julklapp, trodde jag fått en otroligt stor godisbit. Jag la en 5-krona bredvid för att det skulle synas hur stor den är, men det visade sig vara en väldoftande tvål i rolig utformning. Ser ut precis som en stor polkagriskaramell =). Även denna från vänner i USA.
Nu ska jag titta slut på filmen jag håller på med, fastnade här när jag varit och hämtat mer julmust. Sov Gott!

Juldagsmorgon


Hade tänkt sova länge men vaknade redan vid halvåtta med en sprängande huvudvärk. Låg kvar ett bra tag och försökte verkligen somna igen men det gick inte. Så nu har jag tagit ett par Panodil och kaffet har snart runnit ner så hoppas jag att det släpper snart i skallen. Idag ska vi bara vara hemma och mysa, sonens kompis ska komma hit och jag ska bara gå och drälla. Det finns gott om rester så ingen matlagning behövs. Ikväll ska sonen till sin pappa och då ska de öppna sina julklappar från USA.
Bilden är på den fina julgruppen jag fick av min bror igår, den är större än den ser ut på bilden, ca 45 cm hög och runt 20 cm bredd. Jättefin! Fräckt med hinken det är planterat i, den lär det bli blommor i på uteplatsen till våren =)

december 24, 2009

Färdigfestat för denna gång

Vi har haft en trevlig dag/kväll. Vi träffades lite före tre som vi alltid gör, samlas framför Kalle Anka (som ingen egentligen tittar på längre) och dricker glögg.
En stund efter Kalle är det dags för julbordet. Alla åt med god aptit och även fast det blev en hel del rester så var det inte så illa som det brukar vara.
Så blev det dags för julklapparna och det är alltid kul. Fick jättefina saker en som jag tyckte så mycket om är min årliga julgranspryl från USA (det var i år flera) jag fick två små (ca 4 cm höga, med foten) såna där bollar man skakar så att det snöar. De var helt underbara och hänger nu i granen. De hade dessutom mitt och sonens namn på varsin. Så fina! Så fick jag en hel massa andra klappar och det fick alla andra också. Sonen fick några filmer, lite kläder, pengar, en necessär fylld med diverse lukta gott produkter och en massa annat. Sen satt vi och snackade och åt lite julgotter och hade det mysigt. Sist av allt kaffe och en god kaka min syster bakat och tagit med. Nu har jag tillbringat ett tag med att ställa iordning och nu tror jag att kvällen ska avslutas med nån film. Hoppas ni också haft det trevligt!

God Jul


Så var det Julafton och jag hoppas ni alla får en härlig dag med god mat, besök av tomten och sällskap av nära och kära!





december 23, 2009

En liten paus

Det var en bra idé att vara ledig idag, så slipper jag ha så bråttom.
Sonen har städat sitt rum och gjort fint till Undulaten, själv har jag nyss städat badrummet och mitt sovrum och ska nu dammsuga vardagsrummet. När det är klart kan julklapparna hamna under granen, mysigt! Sonen tänker gå hem till sin pappa sedan och vara där ikväll. Hans pappa ville träffas någon extradag nu då alla är lediga, sonen är ju annars bara hos honom varannan helg så det kan vara kul för dem med en extrakväll. Nu ska jag ta ett tag till och sedan blir det nog soffan med en bok en stund.

Dan före dan

Hossan och jag hade en trevlig kväll tillsammans igår, jag hade önskat mig en bok och fick två också fick jag ett paket med någon sorts mikrofiber-diskhanddukar som tydligen skulle vara jättebra till glas. Dessa ska testas imorgon. Sonen fick en rolig bok och ett Axe-set och vi blev båda glada och nöjda. Till Hossan hade vi köpt lite av varje en del som hon hade önskat sig och lite annat smått och gott också.

Nu är det som sagt dan före dag och det var härligt att ingen klocka ringde 06,10 - istället gick jag upp vid lite över åtta och klädde på mig och begav mig till ICA med en gång. Tänkte det kanske skulle vara lite lugnare då än senare på dagen. Det var redan mycket folk men tack vara självscanningen så gick det rätt snabbt ändå. Så nu har jag handlat hem det sista som behövdes.
Annica: ICA-butiken hade finska "lådor" med morot, kålrot och någon med lever - tänkte först köpa en för att testa men kom fram till att jag just nu har så sjukt mycket mat här hemma så jag får se sen efter firandet om de har dem kvar. Nu har kaffet runnit ner och mina ägg är kokta så nu ska jag äta frukost.
Revbenen befinner sig redan i ugnen så jag är på gång.

Ha en fin dag!

december 22, 2009

Det snöar som bara den igen

Blir nästan helt förundrad av hur mycket det kan snöa hela tiden. Vill gärna ha en vit jul så nu stör det mig inte! Slipper upp tidigt och fara iväg med buss ett tag nu under ledigheten.
Lite farligt är det nog förståss imorgon och på julafton när en massa kommer att vara ute och köra i halkan.

Nu har jag fått undan det mesta inför juluppehållet här på jobb och är dessutom lite sömnig pga två nätters sömnbrist. Jag ser redan fram emot att kunna ligga kvar i sängen lite längre imorgon. 45 minuter till sen ska jag ut i kylan och ta mig till busshållplatsen som ligger ca 10 minuters promenad härifrån när det inte är snödrivor =)

Så skönt det ska bli

Har sovit uselt inatt, det gick bara inte. Klockan 2 inatt låg jag och läste. Men det gör inte så mycket - jag ska jobba idag och sedan är jag ledig ända fram tills 4 januari, så skönt det ska bli
1½ vecka av lugna morgnar och bara mys.
Ja, imorgon har jag ju en hel del att göra - har gjort min lista på allt som ska göras så det blir nog bra. Det ska städas litegrann och så ska en hel del mat fixas och handlas osv.

Ikväll kommer Hossan, vi kör helt ojulig mat. Julmat får man sen ändå.
Sist Hossan var hos mig så sa hon att hon var sugen på något så enkelt som Spagetti med köttfärssås så det blir det. Har man ett glas rödvin till och kanske lite vitlöksbröd så blir även denna måltid lite festlig. Ska bli trevligt!

december 21, 2009

Jag har gjort det igen

Varje år så säger jag till mig själv när vi ska köpa gran. - Nu ska du inte ha den största, inte den största - en som är lagom.
Jag har hittills aldrig lyckats övertyga mig själv. En gång för många år sedan när jag och sonens pappa bodde i city i en jättegammal lägenhet med nästan 3 meter till tak så släpade jag hem en torggran (alltså jag köpte en - jag tog inte den från något torg). Anledningen att jag tar upp det är att jag när jag äntligen kom hem ikväll så skulle jag med en gång vattna granen (foten är tom flera gånger om dagen) så när jag kryper där på golvet och fyller på med vatten så ser jag där underifrån hur hela alltet börjar tippa. Det blev en dykning in och hålla i foten och så gastade jag efter sonen. Han kom farande och kunde hålla granen upprätt medans jag fixade band som jag nu har satt runt stammen och sedan bort till värmeledningsrör som finns på väggen.
Vi fick rätt på det och sonen flinar och säger, typiskt dej mamma.

Efter detta elände så har vi ätit hamburgare (hemmafixade) till middag och så har jag redan gjort en pastasås som vi ska ha imorgon när Hossan kommer.
Nu måste jag koppla av lite.

Nu hade jag kunnat tänka mig att gå hem

En timme kvar är det så jag får lugna mig. Ska stanna halvägs hem (där jag ändå byter buss) och fixa ett par ärenden och sedan åka vidare hem, så jag har verkligen ingen aning om hur sent jag kommer hem idag. Sonen och jag ska bara steka lite burgare att ha till middag så det är i varje fall snabbt fixat med maten ikväll.
Det känns att jag inte sovit så bra som jag skulle behövt men ikväll blir det lugnare när sonen inte har övernattningskompis. De är jättesnälla och försöker dämpa sig men jag är superkänslig för ljud när jag ska sova.
Ska sätta mig och få ihop en lista över allt som ska göras inför julafton och vilken dag jag ska göra det, är glad att jag tagit ledigt på Onsdag annars hade jag blivit stressad.
Sonen ska få en liten lista han också så att hans rum och undulatens hem blir fixat av honom.

Måndag och snuva

Så var det måndag igen och imorgon är det fredag =), för mig känns det så eftersom jag bara jobbar två dagar denna veckan. Har lyckats bli snuvig och det tycker jag är så onödigt. Men, men bara det inte blir värre så är det ingen fara. Har vaknat ett par gånger inatt och varit täppt - vet inte om jag vaknade pga av det eller pga ljud från sonens rum där han och kompisen fortfarande var vakna vid 2,30 när jag vaknade till.
Jag hotade med att väcka dem och säga hej då innan jag gick till jobb men det skrattade de bara åt och det skulle jag såklart aldrig göra =).

Ha en fin måndag och stressa inte för mycket nu inför julen.

december 20, 2009

Fjärde Advent

Mysig söndag idag tycker jag, det blev en promenad idag också - men bara på ca en halvtimme. Så har jag strukit vår tvätt och städat lite smått.
Har just tagit ut en kladdkaka ur ugnen, tänkte det skulle finnas något mumsigt till killarna. Ska göra kycklingfilé med stekt potatis och bearnaisesås till oss ikväll. Tonårskillar gillar allt som man får bearnaisesås till verkar det som =)

Så har jag två dagar kvar att jobba före ledigheten. Denna veckan får jag ta bussen hem också, min pratkamrat är ledig nu så jag kan inte lifta med henne när jag ska hem. Har ytterligare en kollega som bor bara ett stenkast ifrån mig men hon jobbar inte heltid så där funkar det inte att hänga på. Men det är bara två dagar så det kan man stå ut med att det tar lite tid att ta sig fram och tillbaka.

Fånig start på dagen

Den här tiden på året är alltid det första jag gör på morgonen att tända julgranen. Imorse gick jag då in och den ena ljuskedjan hade lagt av. Skitirriterande! Jag struntar i ljuskedjan men det är hemsk svårt att ta av en och sätta på en ny när granen är helt klädd. Jag fick klippa bort den gamla och så fick jag försiktigt sätta upp en ny det blev inte riktigt lika perfekt som innan med det får duga. Nu lyser det fint igen. Massor av snö hade det kommit under kvällen och natten, de hade inte hunnit skotta när jag skulle köpa ny ljuskedja så jag hade nästan snö till knäna på vissa ställen =)

Nu har en kompis till sonen dykt upp här, han ska sova över tills imorgon också så idag är vi en extra. Den här kompisen har vi känt sedan sonen började nollan, de gick inte i samma klass men skolan de gick på då var jätteliten så alla lärde känna varandra. De har hängt ihop hela tiden sedan dess.

Hoppas ni får en fin fjärde advent!

december 19, 2009

Tycker det är så fräckt


Jag tycker det ser så fräckt ut med snön som lagt sig helt jämnt på mitt staket på uteplatsen.

Nu har vi ätit supergod pizza som vi fick hemkörd. Tror vi äntligen hittat en ny favoritpizzeria. Sonen blev helt lycklig hans pizza hade skrattretande mycket kött på sig =)

Vilken härlig dag!

Efter att jag skrivit här sist så bestämde jag mig för att inte sätta mig och slå paketer just då utan tog en promenad på 75 minuter i snön, det var härligt.
Nu när jag har suttit på bussar eller i bilar och inte cyklat får jag lite utomhus-abstinens. Det blev en promenad där jag passade på att köpa nya rabattkort till bussen till både mig och sonen. När jag kom hem hade sonen kommit upp och ätit frukost så då gick vi iväg och köpte julgran. För första gången på säkert 10 år så blev det en vanlig gran. Jag brukar köpa kungsgran men jag tyckte det var fånigt att betala 300,- för en gran. Vi hittade en stor, tät, jättefin gran. Efter att vi släpat hem den så satte vi på en julskiva och hjälptes åt med att klä den.
Här är så mysigt nu, sitter i soffan och tittar på granen och har en skumtomte i munnen. Vilken härlig dag =)

Idag är det julgransdag!

När sonen har tagit sig upp ur sängen så ska vi ge oss ut och köpa julgran, ska bli jättemysigt (ja, inte köpandet i sig men när den sen står på plats).

Festen igår var rätt trevlig, inte en av våra mest lyckade men helt ok.
Vi hade beställt julbord från ett ställe vi inte tagit ifrån tidigare och det kommer vi inte att göra igen. Det var ett konstigt och lite futtigt julbord.
Sillen var jättegod och även Janssons Frestelse smakade finfint. Sen fanns det något konstigt svampigt bröd (exakt en liten skiva per person) som man skulle bre på någon sorts pepparkakssmörja på, det smakade absolut ingenting. Det fanns en liten hög skinka och några laxbitar, köttbullar som var kryddade med kanel och det var väldigt mycket kanel. Vi blev mätta men jag tror inte någon var nöjd precis.

Vi bröt upp ganska tidigt och jag var hemma vid 23-snåret. Rätt skönt ändå för nu är man pigg idag. Nu ska jag slå in resten av julklapparna och ta en mugg kaffe.
Ha en skön lördag. (Förresten, nu snöar det igen)

december 18, 2009

Väderleksrapporten

...det snöar fortfarande!!!

Det snöar och snöar

Det måste ha snöat en stor del av natten och det snöar fortfarande. När det nu ska komma så mycket snö så kan man hoppas att vi får behålla den över julen. Man vågar knappt hoppas - vit jul är man inte så bortskämd med. Idag är det avslutningsdags för sonen - nu blir det lov! Själv ska jag jobba måndag och tisdag också i nästa vecka men sedan är jag ledig fram till den 4:e januari. Det ska bli jättehärligt!

Ikväll är det julfest för min del, sonen ska ha hem en kompis - de ska fixa till "Buffalo Wings" och ha det skönt hemma hos oss.

Ha en skön fredag!

december 17, 2009

Svårt att hålla sig på vägen

För en del så var det ingen trevlig hemfärd. Vi åkte förbi 3 bilar som kört av vägen på sträckan hem från jobb. Usch, otäckt!
Nu har jag flyttat runt lite grejer här hemma och gjort ledigt julgransplatsen också har vi ätit middag, idag blev det färsk tortellini med ost och baconsås.

Fick en julklapp av en kollega idag, gulligt av honom - varje år så köper han något till oss tre tjejer på jobb. I år fick vi varsin stor kartong Merci-choklad.
Den gillar jag och sonen kommer säkert att hjälpa mig att äta av den när vi är lediga =).

Var snabbt inne på ICA också och köpte bröd som plötsligt bara var slut, stötte på Hossan där inne. Jag gick nästan rakt förbi henne för jag förväntade mig inte att hon skulle vara där. Så köpte jag en hundleksak till min kollegas lilla hund - hon vill inte ha något för att hon skjutsar mig men hon är tokig i sin hund så detta har hon säkerligen ingenting emot.

Berätta inte för någon....

...Ok, jag får väl erkänna. Det är helt underbart med strålande solsken och snö.
Man blir pigg! Detta trots att jag kom i säng sent, blev väckt mitt i natten av att gården plogades och sedan steg upp tidigare än vanligt för att hinna med bussen.

Hade bara snön kunnat var överallt utom där jag ska cykla så hade det varit perfekt!
Men man kan väl inte få allt. Jag var ute med min pratkamrat på lunchen och hon kan släppa av mig på vägen hem så då slipper jag åka rundor. Imorgon blir det buss på morgonen och sedan kunde jag åka hem med henne igen och det känns bra. Jag ska ju nämligen bara hem ett tag då och fixa till mig lite sen ska jag till jobb igen för att vara med på vår julfest här. Ikväll blir det en lugn hemmakväll!

Vackra, eländiga skitsnö!

Lite dubbla budskap =)- det är så vackert utomhus! Jag och Hossan fick en liten chock när vi kom ut från väninnan igårkväll. Visserligen snöade det när vi kom dit men det hade vräkt ner hela tiden vi var där och allt såg helt annorlunda ut.
Hade jag varit ledig nu så hade jag varit totalt positiv men så ser det ju inte ut.
Min cykeltur på 15-20 minuter är utbytt till promenader och bussresor på ca 50 minuter för att ta mig hit. Jag avskyr att åka buss! Trots detta kom jag först till kontoret och då var det jättesvårt att få upp dörren så fick jag stå där och svära en stund också. Nu börjar folk ramla in här och en del har ringt och sagt att de sitter i bilköer pga snön. Alltid samma kaos! Det kunde väl väntat en sketen vecka till?

Kvällen hos väninnan igår var jättetrevlig! Vi åt en god middag som var strimlad lövbiff med ädelostsås och snackade massor. Hon är alldeles nyförälskad och pratade lyriskt om denna perfekta man som hon hittat =) - glad för hennes skull och hoppas att det blir bra för dem framöver.

december 16, 2009

Dålig film



Efter godisfixandet igår så tänkte jag titta på en film. Hade fått hem ett par filmer från Lovefilm som jag hyr ifrån och satt igång "Protecting the King", den rekommenderar jag inte! Dåliga skådespelare och dålig helt och hållet.
Jag såg hela ändå men det blev så att jag slog in lite julklappar framför TV:n istället för att titta koncentrerat.
Ikväll ska jag iväg hem till en väninna, blir säkert trevligt när jag väl kommit dit. Känns lite stressigt när man ska iväg sådär efter jobb.

december 15, 2009

Godisfabriken



Resultatet utav kvällens Kolaframställning. Mycket blev det och god blev den.

Sugen på julskinka

Blev jättesugen på en skinkmacka med stark skånsk senap, Mmmmmm.
Snart så blir det sådana, var iväg ute på lunchen och köpte den sista julklappen och då passade jag på och köpte julskinkan också. Nu ska jag bara hitta tid att göra vid den också och det lär jag väl inte få förrän på lördag men då blir det gott!
Då blir det en riktigt julig dag på lördag med skinkfixande och julgransinköp.

Sonen har klarat sin dag i skolan, han är trött men tyckte det var värt det.
Ikväll om vi båda orkar efter att middagen är undanstökad så har vi tänkt koka vår chokladkola. Får vi den gjord så är allt julgodis vi tänkt göra fixat. Chokladkolan är den mest tidskrävande, mest för att det blir mycket av den och det tar tid att sitta och packa in alla i papper. Men gott brukar det bli och det är det viktigaste.

Han går till skolan

Sonen hade inte bestämt sig igårkväll hur han skulle göra, men imorse bestämde han sig för att gå till skolan. Han har ingen feber men är förkyld och har ont i halsen.
Han skulle ta med sig halstabletter och näsdukar så går det säkert bra.
Det blir en kort dag eftersom de två sista lektionerna är för dem som behöver göra omprov eller har missat någon inlämningsuppgift och sonen är ikapp med allt.

Satt och slog in ytterligare några julklappar igårkväll, nu har jag faktiskt köpt nästan allt, har bara ett par småsaker kvar. Så skönt!
Så fick jag tag i min bror som jag har jagat ett tag utan resultat igår och han kommer också till mig på julafton så då blir vi i varje fall 3 syskon och det är ju inte så dumt.

december 14, 2009

Överaktiv pratkamrat

Vi har just ätit panerad stekt fisk med pressad potatis till, gott och enkelt.
Har varit och handlat också efter att jag kom hem från jobbet. Behövde lite av varje också skulle jag hitta någon värdinnepresent tills på Onsdag när jag ska hem till en väninna. Det blir köriga dagen då, bara det inte snöar för då faller all planering =)
Jag behöver nämligen cykla hem från jobb, snabbt byta om lite och säga hej till sonen sedan rusa iväg för att hinna med en buss som jag får åka halva stan runt med för att komma hem till henne. Om jag inte kan cykla från jobb så rasar min tidsplan.
Trevligt ska det bli i varje fall. Sen blir det en vilokväll och så på fredag är det dags för julfest på jobb.
Nämnde för min pratkamrat på jobb att det blev mycket där och då skrattade hon och berättade att hon skulle bort på torsdag, sedan var det då firmafest på fredag, så hade hon väninnelunch på lördag och sen släktmiddag på kvällen och så skulle de bort på söndag. Det där hade jag bara inte orkat med, även om det är kul grejer så behöver jag hämta andan lite ibland.

Sonen fick stanna hemma idag

Surt, sista veckan på terminen när han nu har lyckats hålla sig i skolan hela terminen annars. Han har bara fått skippa en gympalektion tidigare pga hosta annars har han inte missat något. Han har skämtat om att han skulle göra som jag gjorde - jag missade inte en enda lektion i gymnasiet. (lyckades bli sjuk på loven istället.)

Han var online med ett gäng klasskamrater igårkväll och det var 3 till som kände sig sjuka så det är nog fler som är hemma idag. Sonen skojade om att det var farligt att idrotta så det var nog därför (de hade ju idrottsdag i förra veckan).

Nu kan jag bara hoppas att jag slipper smittan, har för mycket att göra inför julen för att ha tid med att bli sjuk - dessutom är det tråkigt att vara sjuk.

Hoppas ni har en fin Måndag! Här är det kallt och grått, lite små snöflingor föll när jag cyklade till jobb imorse.

december 13, 2009

Lucia

Idag är det Lucia och det har jag väl inte precis märkt av förutom att personalen på ICA hade glitter i håret. Vi hade lite lussefika i fredags på jobb med glögg och lussekatter så något lite firande blev det och ikväll gör sonen och jag säkert detsamma när han kommit hem från sin pappahelg.
Idag var det vitt på taken och vi har solsken - det är så uppiggande. Jag har varit ute en cykeltur och det var riktigt kallt därute.
Så har jag gjort mina vanligt söndags grejer, tvätten är struken och jag har varit och handlat. Nu så ska jag nog bege mig ner i källaren och kolla så att jag vet var allt är inför nästa helg då jag och sonen ska köpa julgran. Ser redan fram emot den, jag bara älskar att vakna på morgonen och känna doften av granen.

Hoppas ni har en fin Luciadag!

december 12, 2009

Välstädad lägenhet

Idag har städat och legat i större delen utav dagen. Har gjort en massa sånt som man inte gör varje gång man städar men som behövs lite då och då. Känns härligt och fräscht. En liten runda ut i solen har jag också hunnit med, fixade en julklapp till och nu är det inte så mycket kvar tills jag är klar.

Idolfinalen gick som jag ville igår, båda var jättebra men jag har gillat Erik bäst hela tiden (han och Tove). Ska bli spännande vad det blir av skivan han ska göra.
Nu tänkte jag sätta mig och skriva julkort, har skurit ner kraftigt på det eftersom så många numera hellre hör av sig via mail men en del släktingar och väninnor vill jag fortfarande skicka ett traditionellt julkort till.

Ha en skön lördagskväll!

december 11, 2009

Uppskjutet besked

Alla har gått lite på helspänn idag ifall vi skulle få veta något om vad som ska ske på jobb - inget blev sagt och alla tycker det är obehagligt att fråga.
Precis innan vi skulle gå hem så kom ett mail som gav besked om att mötet med facket och upplysningar om vad som ska ske kommer först efter julledigheten. Facket har inte tid, massa andra företag i samma situation. På ett sätt är det jobbigt eftersom jag är typen som vill ha klart besked så att jag vet vad jag ska ställa in mig på men samtidigt lite skönt. Nu kan vi fokusera på julen och det andra får vi ta sen.

Nu är det i varje fall fredagkväll, sonen är hos sin pappa och jag är i full gång med min tvättid. Ska nog snart fixa till en burgare eller något att ha till middag, när jag inte har en hungrig tonåring hemma så äter jag när jag får lust till det.
Har plockat fram de saker jag köpt till sonen som julklappar och tänkte att jag ska slå in dem framför TV:n sen när jag tittar på idol. Har fått ihop hela nio saker, han har ju redan fått sin stora grej - den nya TV:n så detta är bara småsaker men det är ändå kul att det blir en del paket på julafton.

Fredagen är här

Konstig vecka, den har varit lång men ändå gått snabbt. Jag ser fram emot helgen nu, ska storstäda rejält och få fixat en massa därhemma - det är ju inte så kul kanske men det är härligt när det är gjort. Kommer säkert att hinna med att slappa en del också.
Sonen ser fram emot jullovet nu, han trivs superbra i skolan men han ser fram emot sovmorgnar och att kunna stanna uppe senare på kvällarna och naturligtvis även julen.

december 10, 2009

Oj vad gjorde jag nu

Nu var jag klantig igen, hade skrivit ett långt inlägg som jag på något sätt lyckades ta bort när jag bara skulle in och rätta stavningen på ett ord.
Nåja, strunt samma - det var mest bara svammel.

Denna veckan har gått så snabbt, kvällarna har bara försvunnit.
Pratade med väninnan som har problem med sin son och han hade tydligen lyckats smita undan och få tag i drogeländet efter sin vecka med avgiftning.
Hon är rätt fantastisk som lyckas hålla sig så pass lugn (i varje fall på ytan, jag kan se att hon inte mår bra men det märks nog inte om man inte känner henne så väl) hennes son får fortfarande hjälp men det funkar inte lika bra om man inte vill bli hjälpt. Man får helt enkelt hoppas på det bästa för deras del.

Kaffedags


Så var det redan torsdag och här sitter jag med morgonens pappersskörd och min kaffekopp. Sonen hade det lite tungt imorse, han fick stiga upp en halvtimme tidigare och sedan dök kompisen han skulle ta bussen med upp 15 minuter tidigare än de bestämt så det blev lite stressigt för honom. Han fick i varje fall med sig träningskläder och lite fika som han skulle ha under dagen när de nu har idrottsdag.
Själv ska jag nu sätta igång med mina pappershögar, morgonens första rutiner är avklarade.
Hoppas ni får en skön dag!

december 09, 2009

Ätit lite för mycket =)


Var jättehungrig när vi skulle äta middag och jag tog nog en lite för stor portion utav pastan med köttfärssås - sånt som händer. Känslan av att vara för mätt lär förhoppningsvis ha försvunnit innan jag ska lägga mig i varje fall.

Har faktiskt slagit in några julklappar ikväll, tänkte att jag kunde börja lite smått - det blir så mycket när allt ska göras på en gång. De saker jag köpt till sonen ska jag se till att slå in i helgen som kommer för det är sista gången han är hos sin pappa före jul. Nu ska jag se om det finns något att titta på en stund - ha en skön kväll.

Recept på kokosgodis

http://www.recepten.se/recept/kokosgodis.html


Här har vi receptet, ett tips är att låta kokosen bli ordenligt kall annars kan det bli lite smuligt att hålla på med.

Mitt i veckan

Onsdag idag, gjorde kokosgodiset igår och det blev mumsigt - ungefär som chokladen Bounty eller Coco. Vi var tvungna att ta ett litet smakprov såklart =)

Imorgon ska sonens klass ha idrottsdag så då ska han för första gången sedan han började gymnasiet ha med sig lunch till skolan han ville att vi skulle fixa någon baguette så det får det bli.
Dessutom måste han stiga upp nästan lika tidigt som mig, de ska ta bussen en bra bit och byta buss och trassla, det blir säkert kul även om han inte gillar allt bussåkande.
Sen är det inte så långt kvar på första terminen på skolan, så fort det har gått.
De har haft betygssamtal i flera ämnen för att veta hur de ligger till och det ser bra ut hittills.

december 08, 2009

Fest och varsel

Lite underligt känns det. Vi fick först ett mail med en inbjudan till jobbfest nästa vecka och ett par timmar senare kom ett mail om att vi i början på nästa vecka senast bör veta var nedskärningarna som ska göras blir, inte nödvändigtvis vem det blir men på vilka avdelningar.
Blä! Så fin julklapp. Så oron fortsätter tillsammans med vilda spekulationer.
Försöker koppla bort det så gott det går så länge, det finns inget jag kan göra så länge jag inte ens vet vad som ska ske.

Ikväll ska jag försöka att inte tänka på det utan får se om jag/vi ger oss på att göra mer julgodis, jag är pigg på att göra kokosgodiset. Det ska stå länge i kylen och svalna innan man doppar det i choklad men själva jobbmomenten är inte så tidskrävande. Vi har färdig middag som kommer från frysen, två olika mexikanska rätter så då tar vi nog båda lite utav varje. Ska bara fixa lite sallad till det.

På lunchen idag var jag ute en tur och inhandlade en liten julklapp, min systers svärmor firar med oss och vi brukar ge varandra en liten bagatell bara eftersom vi firar ihop så jag köpte lite olika servetter och några fina ljus till henne. En dam på över 80 har som regel det hon behöver så det blir nog bra med det. Så nu är det inte så jättemycket kvar, ska ha något till min bror och till sonens pappa också har jag bara köpt någon småsak till Hossan så där får jag komma på något mer.

december 07, 2009

Nu har jag hittat till soffan

Det blev köttbullar till middag idag, färdigköpta sådana fixade bara potatis och sås. Sonen ska nog växa lite till för det var ju helt väldigt vad han kan stoppa i sig just nu =) sedan har vi gjort den första sortens julgodis, sonens favorit och den mest snabbgjorda - Chokladdoppade Marispanbollar - skönt att ha kommit igång med det också. Kanske blir en sort till gjord denna veckan.
Vi ska göra vår chokladkola och så har jag hittat ett recept på en sorts kokosgodis så den får det också bli så småningom.
Nu har jag just varit ute och satt upp en ljusslinga i buskarna utanför på framsidan av vår lägenhet - får hoppas den får vara ifred där. Alla vi på första våningen ska sätta upp någon belysning utanför så att det blir mysigt på gården. Nu ska jag slappa i soffan.

Hopplös natt

Har inte fått många timmars sömn så idag är det tungt i huvudet. Mår lite småilla också men det kan nog bero på sömnbrist. Nåja, det blir till att sega mig igenom dagen och så blir det förhoppningsvis bättre imorgon.

Grått ute är det och tjock dimma, den bara dök upp helt plötsligt. Det var inte dimmigt när jag cyklade till jobb men efter en stund här så bara kom den.

Nu ska jag hämta en mugg kaffe och sätta igång med dagens pappersskörd.
Ha en bra Måndag.

december 06, 2009

Enchiladas i magen

Sonen och jag har just ätit middag och nu är jag mätt och nöjd igen.
Blir nog lite glögg senare ikväll också - det är ju andra advent. Lussekatterna jag bakade blev jättegoda, tyvärr hade jag glömt bort att jag brukar göra dubbel mängd efter receptet så det blev inte riktigt så många som jag brukar göra. Jag får nog göra en omgång till en annan dag - sonen och hans kompis plus jag själv har provsmakat en del under dagen. I övrigt har jag fått gjort det jag tänkt mig och nu blir det nog bara soffan större delen av kvällen.

Redan Söndag igen

Trist att tiden ska gå så snabbt! Hossan och jag hade en trevlig kväll igår vi babblade en massa, åt och tittade på Robinson.
Idag är jag igång med att baka, lussekattsdegen står just nu och jäser.
Sonens kompis ska komma hit så han har egna planer, jag ska efter att bakandet är avklarat fixa stryktvätten, gå och handla lite och ta en cykeltur till Minneslunden tänkte jag - imorgon skulle varit min systers födelsedag.

december 05, 2009

Ikväll kommer Hossan

Hon är friskare nu så det blir kul - vi har inte setts på ett tag. Har börjat småfixa lite med vår middag, inget avancerat idag. Vi ska ha kycklingfilé med jordnötssås och råstekt potatis. Så det är lättlagat, lite sallad också förstås. Ska bli trevligt att bara sitta och snacka.

Ett par små julklappar blev inhandlade när jag var iväg tidigare idag, när jag kom tillbaka hem dök min syster upp och stannade och fikade - hon hade köpt med sig goda lussekatter.

Nyfärgad

Lördagmorgon, här sitter jag med kaffekoppen och har nyfärgat hår. Äntligen blev det av! Har haft en del retsamma grå och även en utväxt, det skiljer inte så mycket på min riktiga färg och den jag färgar till men i skarpt ljus så ser man skillnaden och då är det inte så snyggt med utväxten. Nu ska håret bara få torka lite och sedan tänkte jag ta mig en liten cykeltur och se om jag kanske kan hitta någon mer julklapp. Får väl se vad jag kan hitta på.

december 04, 2009

Ändrad meny

När jag kom hem så sa sonen direkt att det hade varit så gott med hemmafixad pizza så då tyckte jag att då tar vi det. När jag använder ICA´s färdiga pizzabottnar så är det superenkelt - bara att lägga på vad man vill och så in i ugnen. Snart ska de in i ugnen, sonens har mozzarella, salami, skinka & parmesan på sin, min har mozzarella, ädelost, svamp och parmesan.
Ska bli jättegott!

Så hade en CD-skiva jag velat ha länge ramlat in i brevlådan idag. Jag hade beställt Adam Lamberts skiva från CDON och då blev jag glad. Älskar hans röst!
Detta är killen som kom tvåa i American Idol senaste omgången. Nu spelar den för fullt =)

Sköna fredag

Det är grått och trist väder men det är fredag och det är härligt! Ser redan fram emot kvällen.
Sonen och jag ska antagligen handla hem Kebab också blir det idoltittande.
Imorgon har vi planerat att Hossan ska komma hem till oss - förhoppningsvis är hon frisk, sist vi pratades vid var hon rejält förkyld.

december 03, 2009

Jättefint

Det är riktigt snyggt på hans rum, den gamla TV:n har åkt in i klädkammaren så länge och lådan från den nya har ställts ner i källaren. Jag förstår verkligen skillnaden just med spel - det ser helt otroligt ut när han spelar X-box när det är HD kvalite - superfräckt.
Imorgon är det fredag och det är skönt, det är jobbig stämning på jobb just nu och har varit hela veckan. Vi vet att fler ska få gå och vi vet inte vem och när och hur - alla är nervösa. Verkligen ett fint sätt att ladda inför julen =).

Han kunde inte vänta

Han var så eld och lågor när han kom hem så han hade satt igång direkt med att flytta bort den gamla TV:n och få den nya på plats. Ska bli kul att se hur det ser ut när jag kommer hem.
Jag föreslog att han skulle vänta till jag kom hem eller tills han kompis dök upp om det var tidigare än mig så han kunde få hjälp att få TV:n ur kartongen och på plats, men han klarade det fint själv.

Ikväll blir det lasagne till middag, det blev en stor sådan jag gjorde i förra veckan så då tar vi resten idag. Så jag ska bara värma den och fixa sallad - enkelt och bra =)

Idag är det lite julafton hos oss =)

TV:n vi beställde för några dagar sedan har redan anlänt. Jag har precis varit hemma en sväng och tagit emot paketet och så cyklat tillbaka hit igen.
Sonens pappa och jag kom överens om att det bara var löjligt att låta lådan stå i garderoben när sonen vet exakt vad det är för något så ikväll blir det till att sätta upp ny fin TV på hans rum.

december 02, 2009

Paj i ugnen

Middag på gång, har en paj med tonfisk och fetaost i ugnen just nu. Ska bli gott! Ska bara hacka ihop en sallad också att ha till.
Frös som bara den när jag cyklade hem så nu är det skönt att vara här hemma med tända ljus och värme.
Ikväll ska jag byta lakan, sonen hade redan fixat sin säng när jag kom hem så då ska väl jag också få det gjort i min. Annars blir det nog bara en lugn hemmakväll. Hoppas ni har det skönt!

Vita tak och fullmåne

Inatt har vintern kommit till Skåne. Det är vitt på taken, längs med gatan där hemma stod folk och skrapade bilrutor. Så är den stora runda lampan tänd också - fullmåne. Det var kallt men riktigt vackert när jag cyklade till jobb.
Tur att sonen igår efter skolan kom iväg och köpte nya handskar (han hade förlagt de gamla).
Att han kom iväg berodde nog mest på att nu hade kompisen också förlagt sina så de stack iväg tillsammans.

december 01, 2009

December

Första december - nu går det undan! TV:n blev beställd igår och kan i stort sett dyka upp där hemma vilken dag som helst. Funderade lite på att ta ledigt en dag för att handla julklappar men det verkar gå rätt bra ändå för tillfället så jag väntar nog lite med det.
Däremot så har jag redan en lista på gång med helgfixarsaker (och det är bara tisdag=)
Jag måste ta mig i kragen och färga mitt hår, de där fem-sex grå som brukar titta fram när det blir dags har blivit säkert dubbelt så många och syns väldigt tydligt i det hemska ljus vi har på toaletten här på jobb. Skulle behöva gå och klippa mig lite också.
Vill baka lussekatter, pepparkakor struntar vi nog i att baka i år - det finns goda i affären.
Sen ska jag sätta mig med sonen och se vilka godissorter vi ska göra, vi har två som alltid är med och det är chokladdoppade marsipankulor och vår hemgjorda chokladkola. Får se om vi hittar något mer kul i recepten.
 
Hit Counter
Free Counter