Kimmietid

november 30, 2009

Mail fram och tillbaka

Sonens pappa och jag håller på att maila fram och tillbaka och planera för sonens julklapp. Vi ska tillsammans ge honom en ny TV till hans rum - detta är vad han önskade sig. Det trista är att han kommer att få sin julklapp i förväg, sonens pappa bor på 4:e våningen utan hiss och har inte heller han bil så det blir helt för svårt att få den levererad någon annanstans och sedan ta hit den på julafton. Dessutom är det inte så kul att på julafton börja koppla in den och flytta undan hans gamla apparat. Han är ju stor nu så han förstår ju att det bara blir några småsaker under granen när man får en så stor present innan.
Så vi får väl se hur det löser sig. Sonens pappa skulle beställa den ikväll antagligen. Det tar sig på julklappsfronten.

Ett par timmar till på kudden

..hade varit skönt. Sover alltid dåligt mellan söndag och måndag så det hör till.
Idag har vi gråväder igen, men det är vindstilla och det är rätt skönt för det har vi inte så ofta här. Hoppas ni har en fin Måndag så här sista dagen i November.

november 29, 2009

Det första ljuset brinner


Första advent och det första ljuset brinner, detta är den ena av våra adventssljustakar det ligger en röd metallstjärna i mitten på mossan men den syns inte här. Den andra ljusstaken vi har är en som sonen gjort när han gick hos dagmamman och den brinner den med just nu.
Har varit en skön dag, vi har fått se lite sol här i söder och jag har haft en ganska avkopplande dag, när sonen kom hem så har vi fortsatt ha det skönt - vi har just ätit en god lövbiffsmiddag och det smakade fint. Nu är det bara slappande som gäller inför en ny arbetsvecka imorgon.

november 28, 2009

Det är mysigt här

Alla ljusstakar är tända och jag har fått upp en ljusslinga med färgade lampor som jag brukar ha runt ytterdörren, på insidan alltså - detta tillsammans med några levande ljus i vardagsrummet ger ett riktigt varmt och mysigt sken.
Jag fick avklarat hela städningen så imorgon kan jag mestadels bara ta det lugnt, eventuellt får jag redan nu slå in några paketer eftersom jag har några saker till sonen liggande och jag vill inte att han ska råka hitta dem. Annars får jag hitta ett bra gömställe så länge istället.
Tänk att imorgon är det första advent - känslan för att julen är nära har verkligen vuxit nu när man har pyntat.
Min cykel har jag hämtat också och det verkar bra, nu är det ju inget komplicerat att laga en punktering för en cykelverkstad men han hade fått växlarna rätt och det verkar bra. Kommer att använda detta ställe istället framöver.

Shoppat, shoppat och shoppat

Jag var iväg med en gång imorse och har shoppat som bara den. Det har blivit ett set med herrparfym och hudkräm som en systerson ska få, 3 jättfina ljuslyktor som är svarta med lite bling framtill som min syster ska få tillsammans med boken jag redan köpt till henne. Jag har fått tag i nya vinterskor, nästan precis likadana som favoriterna som gick sönder i dragkedjan. En liten bok till sonen som är en skämtbok om datasnillen, en ny julgransfot. Min gamla är superfin men är i metall och väger ett halvt ton (nåja kanske lite mindre då) och jag tänkte att nu när jag inte har hjälp med att hugga och såga till granen så den passar så blir det bättre med en lättare som jag kan ta med mig när jag köper gran och få dem till att hugga till passformen.
Nu är det meningen att jag ska dra igång med städningen och sedan har jag lite mer adventspynt som ska fram, vi får väl se hur långt jag kommer - det är ju en dag imorgon också så lite kan jag ju ta då.

november 27, 2009

Kan någon gissa vad detta är?

Grävde i ett skåp efter några julprylar jag tänkte ta fram och hittade denna - man kan väl inte precis kalla den för snygg men den är speciell för mig.... har någon en gissning på vad det kan vara?

Dags att varva ner

Blev lite körigt där en stund. Kollegan körde hem med min cykel till sig (hon slutar tidigare) sen när jag slutade så cyklade jag hem och ställde min cykel, gick ner och satte igång ett par maskiner tvätt och promenerade sen hem till henne. Där pumpade jag cykeln och hade tur att jag då kunde gå med cykeln utan att det tömdes direkt så jag slapp att bära på den. Så gick jag vidare till cykelverkstaden och jag hoppas nu innerligt att de ska vara bra eftersom det ligger väldigt mycket närmare mitt hem än den förra. Cykeln blev lämnad och sedan blev det promenad hem och ner i tvättstugan igen. Min cykel ska vara klar redan imorgon (blev glad att de har öppet på lördagar) så jag ska hämta den vid 12 imorgon. Nu ska jag varva ner och koppla av, tvätten är ju kvar men det är inte så ansträngande - jag bor på bottenvåningen så det är bara en trappa ner.

Höll på att tippa över

Jag såg nog rätt kul ut när jag skulle cykla till jobb idag, jag tog den andra cykeln den som sonen numera använder annars. Inga problem att cykla men när jag skulle stanna vid rött ljus så tänkte jag bara sätta ner foten som jag alltid gör och då nådde jag inte ner så jag höll på att tippa över helt. Sonen har tydligen höjt sadeln en bra bit - jag lyckades få balansen tillbaka och sedan gjorde jag likadant en gång till lite senare - vanans makt är stor. Såg nog helknäpp ut =)

Nu har vi fredag igen och det är härligt! Idag ska vi bli bjudna på lunch här på jobb utav en ny restaurang som ville att vi skulle prova deras mat - de hoppas väl på att vi ska beställa av dem sedan. Oavsett hur det blir med det så äter jag gärna en god lunch alldeles gratis.

Hoppas ni får en fin fredag!

november 26, 2009

Bra kollegor

Var inne på lunchen och satt och snackade med kollegorna som var här. Fick höra att en kille skulle skjutsa en annan kollega till ett ställe som ligger bara ett par kvarter ifrån där jag bor ikväll så då var jag snabb och frågade om jag fick åka med. Toppen, då får jag skjuts nästan ända hem idag, imorgon kan jag ta den andra cykeln. Blir nog bra.
Har hittat en annan cykelreparatör jag tänkte testa, den ligger närmare där jag bor och den vanliga blev jag lite sur på när de trasslade så mycket i somras. Ringde och pratade med dem och mannen jag pratade med lät trevlig och priset var lägre.

Ikväll ska jag laga Lasagne till oss också får vi se om jag och sonen kanske tar oss lite glöggmys imorgon ska han till sin pappa så det kunde ju passa bra idag.

Punktering

Jag kom fram till jobb och kände när jag svängde in här att det var lite platt där bak - så då var det dags igen. Nu var det i och för sig rätt länge sedan sist men det är aldrig kul ändå.
Så det blir väl till att promenera hem ikväll, Blä! Bättre det hade hänt på vägen hem.
Sonen har i varje fall studiedag imorgon så då kan jag ta den cykeln istället då.

Uppdatering 09,43: Helt platt var bakhjulet nu så en snäll kollega har lovat ta med en sån där mojäng man kan hänga en cykel bak på bilen imorgon så då slipper jag bär/släpa hem den ikväll.
Skönt - sist jag gjorde det hade jag ont i rygg och armar i en vecka efteråt. Så ikväll får det bli bussen hem.

november 25, 2009

Kunde inte motstå

Det blev en runda ner i källaren när jag kom hem och jag fick upp alla ljusstakar till lägenheten. Började testa dem och två av dem som jag haft i evigheter kändes inte så där helt bra, det var ojämnt sken och ett ljus var lite halvlöst så jag bestämde mig för att genast investera i ett par nya. Köpte två som jag verkligen gillar på ICA i svart trä passar perfekt i mitt vardagsrum. Då kunde jag inte hålla mig såklart utan de kom på plats med en gång. Allt är inte uppe än men dessa var jag tvungen att testa.
Kvällens middag blev hamburgare (hemfixade) och det klagade inte sonen på. Nu ska jag se om det dykt något nytt avsnitt av Greys Anatomy på internet.
Ha en fin kväll!

Lättroad


Denna t-shirt har jag köpt till sonen som en liten julklapp, jag tyckte den var lite lustig =)

Han har inte blivit sämre

Var lite orolig att sonen skulle få en rejäl förkylning men det har i varje fall ännu så länge inte blivit värre. Han är snorig och täppt men annars ok. Han fick ta nässpray på morgonen och ta med några paketer pappersnäsdukar till skolan så fixar det säkert sig. Han var mest bara trött men det hör till det vanliga när han ska upp tidigt på morgnarna.

november 24, 2009

Gardinfix

Solen fick fart på mig idag igen, även om den hade gått ner när jag kom hem =).
Jag satte igång direkt med att skala potatis så lät jag dem ligga i kastrullen bara medan jag strök gardinerna till vardagsrummet och hängde upp dem sen fick jag för mig att byta i mitt sovrum också - det är inte direkt julgardiner jag hängde där men de är mörkgröna med lite guld i så det kan ses som lite juligt.
Detta hann jag med först sen satte jag på plattan med potatis och satte in panerad fisk i ugnen - medan detta var igång hann jag med att byta gardiner i köket också. Så nu är allt gardinfixande klart imorgon om sonen är hemma så ska han få hjälpa mig att hämta upp alla ljusstakarna ur källaren så jag kan börja testa att allt fungerar inför fredagen. Det brukar alltid behövas bytas någon liten glödlampa. Härligt när mycket blir gjort snabbt och lätt.

Cykeltur i solen

Blev erbjuden att åka ut med en kollega på lunchen men jag kände att jag inte ville sätta mig i en bil utan cyklade ut istället och fick ett par solstrålar på mig - Härligt!
Passade på att ta en cykeltur till apoteket, laddade upp med lite nässpray för säkerhets skull. Sonen var helt genomtäppt imorse och det är inte så skönt, framför allt inte om han är täppt ikväll när han ska lägga sig. Nu hoppas jag att det har försvunnit under dagen men om inte så är vi redo.

Ikväll har jag tänkt ge mig på att stryka och fixa till mina röda gardiner som ska hänga i vardagsrummet. Den som ska upp i köket strök jag i söndags när jag ändå var igång men de jag tänkt göra vid idag har belysning i sig och är besvärliga att stryka - men de är så fina när de kommit upp så det får det vara värt. Hänger nog upp dem ikväll också i så fall - men väntar med att tända tills på fredag, mysigt.

Jag ser solen!

Det är ganska blåsigt och jag är jättetrött, men jag ser solen därute =)

november 23, 2009

Regnet bråkar med mig

Ösregnade klockan 16,28 så då drog jag på mig regnstället och gjorde mig redo för en blöt hemfärd. När jag kom ut ca 16,31 då hade det slutat regna - jag ville inte chansa så jag behöll regnstället på och kom hem alldeles för varm. Det var ju i och för sig skönt att slippa cykla i regnet med det konstiga var att så fort jag kom hem så började det igen =)
Ikväll blev det lite asiatiskt inspirerad middag, äggnudlar med strimlad fläskfilé (köttet var rester från i Lördags) så la jag till en massa grönsaker och skivad chorizokorv. Det smakade fint och det har varit lugnt och skönt här ikväll.

Pratade igen med väninnan som har problem med sin son och om allt går väl så läggs han in i mitten på veckan för att avvänjas från sitt beroende. Hoppas allt går väl och att det funkar.

Grått som snart blir svart

Det mulna, blöta, mörka vädret är tillbaka med full styrka. Blåser ordentligt gör det också.
Känner mig trött och även om jag inte precis ser fram emot cykelturen hem så ska det bli skönt att komma hem. Nu vill jag beställa lite kallare väder med sol istället... får väl se om någon tog emot beställningen =)

Måndag igen

Som vanligt så rusar helgen på men det var en riktigt skön helg så man får vara nöjd med den.
Sonen var iväg igår och gjorde av med en del av födelsedagspengarna - han köpte Surroundsound anläggning till sin dator så en del tid igår gick till att krypa runt och dra sladdar på så bra sätt som möjligt så att det inte ska se alltför gräsligt ut, vill inte tänka på hur mycket sladdar det är på hans rum.
Denna veckan är inget speciellt inbokat, sonen har en studiedag och vaktmästaren ska komma och fixa med en kökslucka som hänger snett annars är det inget på gång.

november 22, 2009

Action/Thriller

Om ni gillar sådana filmer ska ni absolut titta på "Taken" med Liam Neeson i huvudrollen. Den var riktigt spännande, jag fick sådär halvt blunda ibland när det blev lite för spännande =). Har unnat mig en slapp eftermiddag med denna film idag.
Det blev köttfärslimpa till middag och den blev jättegod och vi åt med god aptit. Potatis och brunsås är annars inte min största favorit men under höst/vinter-halvåret är det gott ibland och idag var det helt rätt.

Det grå är tillbaks

Så har solen försvunnit igen och det småregnar och är grått utomhus.
Jag har nyss varit ute och satt upp min utomhusbelysning på uteplatsen, ska inte tända den förrän nästa helg men det är lättare att sätta upp den i dagsljus.
Nu ska jag till ICA en liten tur och ladda upp inför en ny veckostart + lite grejer jag behöver till dagens middag, har varit sugen ända sedan Nena gjorde köttfärslimpa tidigare i veckan så det ska vi ha idag.
Sen blir det som vanligt fram med strykbrädan, extra mycket idag eftersom jag ska byta lite gardiner i nästa vecka inför advent också.

Ha en skön Söndag!

november 21, 2009

Det måste bero på solen

Har varit alldeles fylld av energi hela dagen och det är skönt efter att jag varit så trött i flera veckor. Någon promenad kom jag inte iväg på men jag har varit ute på uteplatsen och klippt ner allt inför vintern och sopat och gjort iordning där.
Så kom jag igång med att baka också - det blev 2 bröd, lussekatterna får jag ta en annan dag. Ett varv med dammsugaren blev det också så nu känner jag mig mycket nöjd. Sonen och hans kompis har gått ut en sväng för att njuta lite av den fina höstdagen vi har.
Har en fläskfilé som ligger och tinar i köket och jag funderar just nu på vad jag ska hitta på med den. Blir nog bara att skära upp och steka också göra någon god sås till. Ikväll börjar Robinson på TV igen och det ska jag titta på och se om det är några roliga typer med denna gången.

I fönsterputsartagen

En solig och fin lördag har vi ännu så länge här i Malmö. Jag började dagen med att städa ett skåp i köket - det där jag har alla kastruller, bakformar, stora fat och liknande. Slängde två kassar med grejer därifrån och satte sedan in allt snyggt och prydligt. Har varit irriterad på detta skåp då det alltid tycks rasa grejer längre in när jag ska ta ut något. Nu är det ordning och reda.
Sedan har jag putsat alla fönster utom det i sonens rum som jag ska ta när han stigit upp, vilket han håller på med att göra just nu. Idag får det nog bli en promenad också för jag måste helt enkelt ta till vara det underbara vädret.
Jag hoppas att ni har det lika fint!

november 20, 2009

Mer drama än någon vill ha...

...en väninna ringde mig idag på eftermiddagen på jobb och undrade om jag hade tid att lyssna en stund. Självklart sa jag - det hördes på rösten att hon hade något att berätta som var viktigt för henne att få säga.
Hon har en son som är lika gammal som min son, våra söner lekte tillsammans när de var små men har blivit väldigt olika personligheter med tiden.
Detta är samma väninna som gick igenom en riktigt ful skilsmässa för ett par år sedan. Nu visar det sig att hennes (som jag minns honom) söta lilla kille har hamnat helt fel och använder droger. Detta har tydligen pågått under nästan ett år och de har jagat, sökt och skrikit efter hjälp inom alla instanser som finns, de går i terapi och har kämpat som bara den - hon har inte velat berätta för resten av oss eftersom hon kände sig skamsen när hon hör om våra barn som det (tack och lov) går bra för. Hon tyckte det kändes bra att berätta nu och det kan nog behövas att ventilera även om jag inte har någon direkt erfarenhet inom detta själv så kan jag ju alltid lyssna. Jag lät henne veta att hon kan be om hjälp närhelst det kan behövas och oavsett vad hon behöver - sen gick jag hem och gav min son en jättestor kram (som han halvt besvärat försökte skruva sig ur - sådär som tonårskillar gör).

Hemma!

Alltid skönt när man landat därhemma på fredagar, fast idag måste jag cykla ut igen sen och det är inte sådär jättekul. Sonen har koll och han kom ihåg att det var min tur att hämta fredagsmiddag till oss. Så vid halvsex-sex-tiden så får jag ge mig iväg ut till Burger King och handla hem till oss. Blir säkert bra det med.
Sedan blir det antagligen Idol på TV och slapp i soffan - skönt.

Inga mer otrevligheter har hänt på jobb, i och för sig fick chefen gå hem eftersom han blev dålig av vaccinet så det fanns ingen som kunde ta beslut om något sådant ändå.

Bra kombination

Solsken och fredag! Härligt.
Hoppas verkligen att det fina vädret de utlovat blir kvar över helgen. Jag har tänkt putsa fönster i helgen så jag är redo att sätta upp ljusstakarna till nästa helg.
Sen har jag tänkt en hel massa annat som jag skulle vilja fixa men det beror väl på hur energisk jag känner mig. Jag skulle vilja baka bröd, har inte gjort det på länge och det är så gott med hembakat. Sen blev jag frestad av Helga och skulle eventuellt vilja baka lussekatter också =)
en hel massa annat fixande har jag i huvudet om tid och ork skulle räcka till.

Fredag är i varje fall härligt, och det känns skönt att tvätten klarades av igår så ikväll finns inte några direkta måsten.

november 19, 2009

Full rulle

Har varit på språng sen jag kom hem - ja, inte när jag åt förståss.
Cyklade snabbt hem, ner med tvätten i tvättstugan och startade den - sedan blev det snabbt till ICA och köpa hem det som behövdes. Jag hade tänkte handla först imorgon men så upptäckte jag att sköljmedlet nästan var slut och det behövde jag ikväll så då var det lika bra att köpa resten också.
Så fixade jag till soppan och nu har sonen och jag ätit god, rykande varm kycklingsoppa med vitlöksbröd till. Mumsigt!
Nu ser jag fram emot att helgen är nära och hoppas att det inte händer några fler tråkigheter på jobb imorgon. Ha en skön kväll!

Lunchrast

Har flängt runt så det räcker så det blir till att stanna inne idag på lunchen. Tandläkarbesöket gick bra, som vanligt var det lite tandsten och det tog hon på en gång så om inget oförutsett händer så är det ett år tills nästa gång. Skönt!
Ikväll ska sonen plugga inför prov som han har imorgon, jag har tvättid och behöver ta en tur till ICA. Så har jag tänkt göra kycklingsoppa ikväll, jag stekte upp kycklingen redan igår så den är förberedd. Så kvällen kommer nog att springa förbi snabbt känns det som.

Igår hade vi nytt möte med ytterligare dåliga nyheter här på jobb, kan inte eländet ta slut någon gång. Ännu en person blev uppsagd, ingen som är placerad i Malmö men det lär komma det med - nya personer i ledningen utomlands tycker att vi är för många. Jag avskyr detta!
Man kan riktigt känna oron i luften här =(

Tidigt på bloggen

Har extra tid idag på morgonen, ska vara hos tandläkaren klockan 9,15 då är det inte lönt att sticka till jobb först men jag får lite extra tid härhemma.
Eftersom sonen börjar tidigt steg jag ändå upp i vanlig tid. Stormen har lugnat sig men det är fortfarande småläskigt väder därute. Har varit ute på uteplatsen och samlat ihop lite grejer som blåst omkring. Se ut som om halva områdets löv har blåst in där också. Men det är ju små problem som man ser till vad som hänt runt omkring - en massa är utan el och det har varit många olyckor.
Ha en bra torsdag!

november 18, 2009

Internet tillbaka

Vilken kväll! När sonen kom hem så ringde han mig med en gång och berättade att modemet fanns att hämta ut och vi blev båda glada. Vi brukar få paket till ICA runt hörnet från där vi bor men ibland blir det inte så och naturligtvis denna gång så var det till en liten spelbutik i Hossans bostadsområde. I vanliga fall så gör det inget men det blåser så att man knappt vågar sticka ut näsan och då ösregnade det också. Nu hade jag tur och min snälla exmake ringde och sa att han kunde hämta mig och min cykel på jobb och skjutsa oss hem, hämta lappen och köra mig till butiken där den skulle hämtas. Ibland är han en fullständigt ängel!!! Så allt blev fixat men sen fick vi inte igång internet trots allt, det blev samtal till supporten och lite hjälp var de kanske men i det stora hela så luskade sonen ut problemen före dem och berättade för dem hur han gjort =) Nu är internet tillbaka och det är jag jätteglad för, nu ska vi bara hoppas att vi inte blåser bort i denna storm och att det verkligen har lugnat sig tills imorgon när jag ska cykla stan runt för att först ta mig till tandläkaren och sedan till jobb.

Mitt i veckan igen

Ännu en grå dag, de sa imorse på väderleksrapporten att det kan bli sol och fint till helgen - hoppas de har rätt. Idag finns det hopp (och vi håller tummarna) att modemet kan anlända - det hade verkligen varit skönt! Sonen har svårt att fixa med läxorna utan - alla deras läxor lämnas in via e-mail och själv har jag en hel hög prylar jag vill fixa. Men jag får väl vänta och se helt enkelt.

Imorgon på morgonen ska jag till tandläkaren, jag avskyr det. Jag har inte någon som helst tandläkarskräck men jag får alltid för mig att det finns tusen saker som är fel när jag ska dit, också hatar jag räkningen därifrån som alltid är hutlös även om det bara är en vanlig kontroll.

Ha en fin Onsdag i det grå.

november 17, 2009

Grå Tisdag

Grått och fuktigt utomhus, har sovit uselt två nätter i rad så jag studsar inte precis fram.
Gårdagens middag blev lite olika rester och vi ska försöka göra så i ett par dagar vill rensa ur frysen lite och det finns ett flertal burkar med diverse i där inne. Kunde vara skönt att ha rensat ut lite innan det blir dags att handla hem en massa inför julen och så småningom blir det väl kallt ute också så man kan frosta av frysen. Så sonen och jag har helt olika saker till middag =) i ett par dagar. (Han får välja först)

Nu ska jag se till att våra kunder här på jobb får lite räkningar att betala =) ha en bra Tisdag.

november 16, 2009

En av filmerna jag såg i helgen


Looking for Eric hette den och den var så jättebra! Var bara tvungen att rekommendera ifall någon är på hyra-film-humör. Den var både spännande, rolig och tänkvärd.
Såg en film igår också "Den man älskar" svensk film med Rolf Lassgård och den var också bra men den handlar kvinnomisshandel så det är en helt annan sorts film.
Idag blev det lunchpromenad med två kollegor minsann, det är grått ute men helt vindstilla och ca 10 grader så det var skönt.

Internet abstinens

Det var inte så lättfixat, tydligen har modemet gett upp. Jag har beställt ett nytt och med lite tur så har vi det i mitten på denna veckan. Nästan löjligt så mycket jag saknat internet i helgen, naturligtvis kommer man på saker man vill kolla hela tiden.

I övrigt har helgen varit bra - vår utekväll i fredags var jättelyckad vi åt och drack gott och snackade en massa sedan blev det så hemskt högljutt på stället så vi gick därifrån och fortsatte hem till en kollega som bor mitt i city - hennes man hoppade glatt upp ur tv-soffan och välkomnade 10 personer till sitt hem (vet inte om jag varit så glad för en sådan överraskning).
Jättetrevlig kväll var det i varje fall, sedan har jag haft städlördag och även hunnit med att se flera filmer. Hoppas ni haft en bra helg!

november 13, 2009

Trassel med bredbandet

Något hände igår kväll hemma med vårt bredband, det var något som sonen gjorde i ett försök att ändra någon inställning och nu fungerar det inte alls tänkte bara att om ifall att sonen inte får rätt på det innan han försvinner till sin pappa så säger jag det om någon undrar varför jag inte är inne på bloggen på hela helgen. Sonen ska sticka tillbaka hem efter skolan idag och ringa supporten så får vi se om det går att lösa så annars har vi en bekant som är expert men han är ofta ute och far så det vet man inte när vi kan få hjälp där. Jag hoppas verkligen att han kan få igång det för det vore lite småtrist att vara utan internet hela helgen - är så van att kolla allt där.

I övrigt så är det fredag och det är toppenskönt!

november 12, 2009

Idag blev det av!

Vi kom äntligen ut på vår lunchpromenad och det var jättehärligt. Det har varit lite bättre väder idag och det behövde vi!

Ikväll blir det för min del en liten snabbtur till ICA, sonen hade slut på sin Müsli igen och jag glömde köpa toapapper sist jag var där sen ska jag hem och göra ugnsbakad falukorv till oss.
Sen hoppas jag på att komma i säng i vettig tid, vill vara pigg inför utgång imorgonkväll.

Hoppas ni får en skön Torsdagskväll!

Gott & snart helg

Det var riktigt gott med en mugg glögg och lite pepparkakor igårkväll. Julen kröp lite närmare.

Idag är det torsdag och vi närmar oss helg igen. Fredagkväll ska vi ut och fira av kollegan som gått i pension, så då ska nästan hela personalen (några få kunde inte) ut och äta och dricka gott tillsammans - det ska bli trevligt.
Sen skulle jag behöva drälla i affärer lite men vi får se hur det blir har inte riktigt lust och min plånbok tycker inte att det är en bra idé heller =) - dragkedjan i mina favorit vinter boots kommer nog att gå sönder när som helst så jag skulle behöva ett par nya, skulle också behöva några nya tröjor, grävde runt i garderoben igår och tyckte inte att där var så mycket som är kul.
Men efter att precis haft sonens födelsedag och kalas och med julen i antågande + inbokad tandläkare nästa vecka så tycker min plånbok att det är mindre bra läge att shoppa. Får väl se hur jag gör.

Ha en skön Torsdag!

november 11, 2009

Det blev en runda med kollegan i bil istället

Hon skulle åka och handla i butiken som ligger nära där jag bor så det passade bra. Jag fick handlat lite småsaker som behövdes, postat ett kort och hämtat ut ett paket som kommit - skönt att slippa ikväll. Köpte ny ansiktskräm också den tog slut imorse så det var bra.
Så kunde jag gå hem om och lämna sakerna innan jag åkte tillbaka till jobb igen med henne.

Ikväll har jag lovat sonen att vi ska dricka glögg för första gången denna vintern - han älskar glögg. Har bl.a kvar en oöppnad flaska vaniljglögg från förra julen så det lär nog bli den.
Upptäckte att jag hade flera olika glöggsorter därhemma, en äppelglögg, en vinglögg också fick jag en flaska av den nya årgångsglöggen i Lördags den ska smaka mandarin spännande.

Jag kom upp en liten stund...

.... ur soffan igår då alltså. Plockade fram lakan som ska bytas, sorterade igenom en pappershög och sen blev det soffan igen. Såg en film som var jättebra, den är inte ny och de flesta har säkert redan sett den "P.S I love you" heter den.

Det grå vädret är kvar i Malmö, enligt prognoserna på nätet skulle det vara sol idag =( så vi får väl se hur det blir med eventuell lunchpromenad idag också.

november 10, 2009

Bättre än en pappskiva

Sonen sitter vid sin dator och är mycket nöjd med tillvaron ikväll, när han fyllde år så fick han en pappskiva som jag klistrat fast en bild på - bilden föreställde ett dataspel han önskat sig och hade texten att spelet släpps den 10 november. Så idag kom det, många av kompisarna hade också förbokat det så det är full rulle nu, det pratas och hojtas i mikrofonen i hans rum =)

Ikväll har vi ätit fisk till middag och det smakade fint och nu har jag just tittat på ett avsnitt av Brothers and Sisters - ska nog se om jag kanske kan komma upp ur soffan och göra någon liten nytta nu. Något ska jag väl orka med även om höst-tröttheten trätt in med full kraft just nu.

Samma mörker idag

Lika trist som igår, det blev regnställ på imorse igen. Sonen tänker ta bussen han orkade inte bli blöt idag igen. Igårkväll blev det inte så mycket mer än soffan och mys med fleecepläd, tittade på grannfejden.
Jag och en kollega hade tänkte försöka promenera på lunchen idag men det kan vi nog glömma tror jag =)

november 09, 2009

Mat i magen

Det var riktigt gott med Spagetti och köttfärssås ikväll, det var eko i magen innan. Det regnade när jag cyklade hem, nu har jag regnställ så jag blir ju inte blöt på samma sätt som sonen som vägrar regnställ men det är ingen höjdare ändå - desto skönare nu när man sitter här hemma i värmen och har tänt en massa ljus.

Hungrig, beckmörkt och troligtvis blöt

Är hungrig idag. Jag hade med mig någon färdigköpt soppa som var så äcklig att jag inte kunde äta den så jag har ätit två styck finn-crisp utan något på och en clementin sedan imorse.
Kan lugnt säga att det blir gott med mat ikväll =)

Sonen hade blivit dyngsur när han cyklade hem och det ser ut som om samma sak kommer att hända mig - så är det helt beckmörkt ute och Måndag är det också.

Snart är det jul igen

Känns alltid så efter att sonens födelsedag är över, då kan man liksom börja fundera över julen och julklapparna =).
Sonen har faktiskt kommit med ett önskemål och det känns skönt att han hade en idé eftersom jag inte har några. Julen kommer alldeles för nära hans födelsedag.
Så har jag kommit på en idé till min ena systerson, han och hans sambo har lånat mina pajformar när de skulle ha fest och bjuda på paj - de får gärna låna men det kan vara bekvämt att själv ha prylarna.

Bara några veckor kvar tills adventsljusstakarna ska upp, det går lite för fort men det är ju väldigt mysigt när de står på plats.

november 08, 2009

Oerhört lat

Det har varit jätteskönt att göra ingenting idag, har tittat mycket på film och TV. Har läst en del. Sonen och jag har ätit våra rester som smakade gott idag också. Känns ändå som om någon dag till hade varit skönt men det kommer fler helger.

Sonen har just suttit och räknat sina presentpengar och känner sig rik idag =)

Idag är jag seg

Har varit igång hela lördagen och grejade ju redan i fredagskväll så idag tar jag mig en riktigt slappedag. Min syster tittade in idag också och åt en bit tårta =) hon skulle lämna några grejer till mig - i övrigt har jag strukit tvätten och sedan bara slappat. Vi har rester som vi kan äta till middag idag så jag kan få lov att vara hur slö som helst.

Fars dag är det idag och jag hade tänkt cykla till minneslunden men jag tar det en annan dag är helt enkelt för trött. Sonen gav sin pappa present igår kväll så han är med kompis nu. Ha en skön Söndag.

november 07, 2009

Jättelyckat kalas

Det blev jättetrevligt ikväll, sonens kusiner är så härliga - den ena har dessutom en jättetrevlig sambo.
Sen var det min syster och svåger och de är alltid toppen, Hossan såklart - min självvalda syster, också sonens pappa och hans flickvän - riktigt kul att han har träffat en så trevlig kvinna. Vi hade kul och alla åt med god aptit av maten jag lagat, nu har jag diskat undan all disk och flyttat tillbaka alla stolar och annat på rätt plats och ska nog slappa med en film.

Sonen var helnöjd han fick jättefina presenter och även han tyckte att vi hade jättetrevligt.

Glasyr till frukost

Cheesecaken är bakad och ska bara dekoreras med lite körsbär senare, carrotcaken var ju bakad sedan tidigare men har nu kletats in i rikligt med Philadelphiaostglasyr och står i kylen den med. Sonen kom och skulle äta frukost precis när jag var klar med dem så före frukost fick han i sig den glasyr som var kvar i skålen - sockerkick mitt på morgonen =)
Har varit och handlat också och nu är faktiskt en hel del redan gjort.
Jätteräkor ska läggas i en marinad och kycklingfilén jag stekte upp häromdagen ska bakas in i smördeg med färskost.
Det får väl bli ett litet varv med dammsugaren också tror jag - ska bli trevligt med kalas. Hoppas ni får en härligt Lördag!

november 06, 2009

Paj Nr.2 på gång

När jag kom hem så insåg jag att jag inte hade citron hemma och det behövs till Cheesecake så jag sköt på bakverken tills imorgon - ville inte trängas på ICA ikväll när jag ändå måste dit imorgon eftersom jag vill vara säker på fräscha grönsaker och nybakat bröd. Så istället har jag nu gjort pajerna till buffén - en paj med Salami och Mozzarella och en med Skinka och Broccoli.
Sonen hade fått post idag - systern som inte vill ha med mig (och den andra systern) att göra hade skickat kort till honom - det var ju i varje fall trevligt att hon kan hålla sonen utanför sina konstigheter.
Om ca 20 minuter bör vår pizza anlända och det ska bli riktigt gott - man blir hungrig av att det luktar så gott från ugnen.

Snart dags för hemgång

Härligt! Det är fredag och det är sonens födelsedag. Nu har jag just beställt pizzor till oss på internet som ska bli levererade till oss vid 18-tiden.
Antagligen kommer jag att fixa med något redan ikväll inför morgondagen - troligtvis blir det att jag gör en av tårtorna klar, det ska bli en Carrotcake och en Cheesecake, det är egentligen för mycket men att bara ha en tårta känns lite för lite så då får det bli så. Blir det över så brukar sonen och hans kompisar inte vara svårövertalade att smaska i sig i efterhand =)

16 ÅR

Så har sonen fått sin frukost serverad tillsammans med en hög paketer! Han blev glad för sina presenter och verkade nöjd. Så är han 16 år!

november 05, 2009

Veckans tvätt avklarad

Hade tvättid ikväll istället för i helgen, har ju annat för mig då =)
Imorgon ska jag väcka sonen en stund innan jag går till jobb trots att han börjar sent imorgon - jag vill gärna gratulera honom med frukost och presenter och det ville han också - skönt att han inte blivit så stor att han tycker det kan vänta tills på kvällen =).

Börjar bli friskare nu och det känns underbart! Kraxar inte lika mycket när jag pratar, hostar mycket mindre och känner mig i varje fall något piggare.
Nu ser jag faktiskt fram emot att ha gäster på Lördag - jag har bara vilat två helger i rad innan och det är inte det roligaste helgnöjet.

Torsdag idag

Sonen ringde frustrerad - han har varit runt i en massa affärer och skulle köpa farsdagspresent. Hans pappa har i alla år haft samma sorts deodorant och herrparfym och sonen tyckte att det kunde han ju få. Naturligtvis har en hel drös butiker samtidigt bestämt sig för att sluta sälja denna produkt. Jag kom på en parfymbutik som ligger nära hans skola så han får testa där också imorgon annars får han helt enkelt hitta på något annat. Typiskt tyckte han när han nu kommit på en bra idé.

Själv var jag ute och åkte med en kollega på lunchen, nästa vecka hoppas jag vara i normal form igen så att jag kan vara ute och röra på mig lite på luncherna.

november 04, 2009

Sträv tunga

...det får man när man inte kan vänta och dricker alldeles för varm kakao =) - det var det värt! Det är kallt och blött och läskigt idag + min hals är sliten av hosta och heshet. Ikväll gjorde jag därför varm kakao med vispgrädde på toppen till mig och sonen - SÅ GOTT! Det värmer genom hela kroppen och lenar fint i halsen men tyvärr kunde jag inte lugna mig och smakade med en gång = bränd tunga.

Äsch nu snöar det också

Det kan jag verkligen vara utan, men det verkar inte lägga sig på marken så då kanske det försvinner lika snabbt som det kom - man kan alltid hoppas.

Ikväll ska sonen och jag ha hamburgare till middag, ville ha något enkelt för jag ska steka upp en hel drös med kycklingfilé som jag sedan fryser in och ska ha till en maträtt till buffén på lördag. Det är bra med grejer man kan förbereda, blir en hel del fixande ändå när det ska göras mat och tårtor till 10 personer.

Är som vanligt trött som ett vrak och vill helst av allt hem till soffan.

Hu vad kallt

Det var ruggigt idag, kall motvind på vägen till jobb - tur att jag hade pälsat på mig rätt ordentligt. Vi har nog ännu en sån där dag som aldrig blir riktigt ljus.

Höst är inte min grej.

november 03, 2009

Förhandlingar med sonen

Sonen hade något att diskutera under middagen idag - han har kommit fram till att det är dags för honom att själv ta ansvar för klädinköp och pengaplanering när det gäller sådant. Han ville alltså börja med att själv få studiebidraget som då ska räcka till kläder och nöjen. Jag har föreslagit detta tidigare men då var han helt ointresserad nu vill han klara det själv. Har snackat mycket ikväll om ansvar och att förstå att ena månaden behöver man ingenting och då kan man trots det inte bara använda slut pengarna - månaden efter har man kanske vuxit ur alla jeans och då går det ett par tusen till det. Vi får väl se hur det går =) jag gissar på bra han brukar vara ansvarsfull.
Men jag undrar ändå - vart har min lille kille tagit vägen?!

Trött på att vara trött

Den här förkylningen (eller vad det nu var/är) är segdragen - jag är så jättetrött precis hela tiden! Jag vill känna mig normal igen, nu tack!
Det grå och trista vädret är kvar och det gör inte mig piggare precis.

Igår ringde de sista som inte hade gett besked inför kalaset på Lördag så nu vet jag att vi blir 10 personer - det är rätt lagom då kan alla sitta i samma rum. Om regnet håller sig borta ska jag nog satsa på att ta mig till systembolaget på lunchen och köpa vin. Övrigt som ska inhandlas köper jag på ICA och det har jag i närheten så det är inte så mycket jobb med det.

Sonen och jag diskuterade vad vi ska göra på fredag som är hans födelsedag - jag föreslog att vi kunde gå ut och äta bara han och jag men han var visst mer sugen på att bara beställa hem Pizza (det var längesen) och mysa hemma så då får det bli så.
Hans födelsedag - han bestämmer =) så firas det ordentligt på lördagen istället när alla kommer.

november 02, 2009

Leverans av IKEA-inköp

Det var kollegans man som kom och lämnade mina saker och nu är allt undanstoppat på sina respektive platser och jag har ljus så jag bör klara vintern eller större delen av den i varje fall. De nya glasen är jättehöga så jag fick flytta runt lite saker för att få plats med dem i något skåp - ska kasta en del gamla glas också men det orkar jag inte ikväll.

Till middag ikväll blev det köttfärsbiffar i tomat/vitlökssås med ris - smakade bra men min aptit är fortfarande inte helt normal. Mitt GI-ätande blir det mindre ordning på just nu men så får det vara tills jag mår helt bra igen - orkar inte engagera mig så mycket just nu.
Ikväll ska jag försöka komma i säng relativt tidigt och hoppas på att känna mig mer utvilad imorgon.

IKEA besök

Så har jag besökt nybyggda IKEA här i Malmö - åkte med en kollega dit på lunchen.
Jag handlade så mycket att hon är snäll och kör hem det till mig ikväll (vi bor nära varandra). Det blev 2 pkt glas, 2 pkt värmeljus, 1 stor låda kronljus, 1 stort blockljus, 1 stor rulle rött presentpapper, 1 storpack servetter, Silverfärgat presentband. Härligt att kunna passa på när man får skjuts.
Det var väldigt stort och vi hann inte med att titta på utställningen utan vi höll oss på avdelningarna med heminredningsdetaljer och sådant. Resten får jag titta på någon gång när jag har bättre med tid.

Nu är jag helt slut, hoppas det slutar ösregna innan jag ska cykla hem om 3 timmar.

Ny vecka och lovet slut

Så var det Måndag igen och jag har sovit uselt så jag var helt slut när klockan ringde. Har blivit väckt av vinden ett par gånger och legat vaken länge.
Sonen tyckte inte att det gjorde något att lovet var slut - så härligt att han tycker det är så kul i skolan nu.
Det var kämpigt att cykla till jobb idag hade världens motvind och det blåser bra -det var så illa att jag till och med fick kämpa i nerförsbacken.

november 01, 2009

November

Så var en ny månad igång - redan November. Har precis kommit hem efter en cykeltur till Minneslunden, där var otroligt vackert med ett hav av blommor och ljus. Jag hade köpt med mig vita liljor och tände ett ljus.
Kan inte riktigt fatta att det är November och att nästa helg fyller min son 16 år och sedan rusar det bara på och snart är det jul också.

Nu ska jag slå in de sista presenterna till sonen och gömma undan dem och sedan ska jag ta itu med den alltid lika avskydda stryktvätten.

Hoppas ni får en skön Söndag.
 
Hit Counter
Free Counter