Kimmietid

september 30, 2009

Nu är solen borta

Men den var framme under promenaden. Kollegan hoppade av och kom inte iväg vare sig på promenad eller på shopping - så jag gick själv. Det är roligare med sällskap men det var skönt ändå. Så känner man sig lite nyttig.
Har återgått till min gamla grej med att äta lite GI-stil sedan i måndags och jag känner redan att det gör nytta. Sover som en stock på nätterna och mår bra av det.
Ikväll ska jag göra något med kassler, blir nog med potatis till sonen och någon grönsaksröra till mig tror jag.
Under hösten 2006 gick jag ner 12,5 kg med hjälp av GI och de höll sig borta fram tills min mamma dog då jag bara struntade i allt sådant och sedan dess har de sakta men säkert smugit sig tillbaka de där förargliga kilona.
Tänker dock köra en variant där jag gör lite undantag vissa dagar på helger eftersom jag har grejer inplanerade och jag inte vill vara den där tråkiga som sitter och säger - Det där kan inte jag äta. Det får ta lite längre tid helt enkelt, bara jag är på rätt väg så känns det bra.

Fin höstdag

Idag har vi en fantastisk höstdag - strålande solsken, härligt frisk luft och vackra färger på träden. Tror jag har lyckats övertyga en kollega att gå ut och promenera med mig på lunchen - hon hade tänkt åka och köpa skor men jag tror mitt argument att skor finns kvar, men vem vet hur många dagar vi får väder som detta funkat.
Hade varit skönt.

Sonen har kort dag i skolan idag och skulle troligtvis gå och klippa sig i eftermiddag. Han har för tillfället något som nästan liknar en pälsmössa så det behövs.

september 29, 2009

Hossan vid bankomaten

När jag kom hem från jobb idag skulle bort till ICA en tur för att köpa frukt och lite annat + för att ta ut pengar i bankomaten som finns där. När jag kommer till bankomaten så står Hossan där. Hon hade åkt dit med sin syster som jag också träffade ett par minuter senare.
Jag fick handlat och sedan kom Hossan in en snabb sväng och hämtade några prylar som jag hade i källaren och inte behövde men som hon kunde ha nytta av - bra deal för oss båda.
Nu har sonen och jag ätit middag, vi hade köttfärssås kvar sedan i Söndags så det fick bli det idag igen. Nu ska jag plocka lite här hemma innan det blir dags för att titta på Idol.

Förvirring

När jag skulle lägga mig och läsa igår kväll blev jag väldigt förvirrad, tog upp min bok som är Camilla Läckbergs nya och började läsa - kände inte igen mig när jag började läsa och tänkte att jag nog halvsovit sist så jag gick tillbaka några sidor för att hitta rätt i boken igen. Kände fortfarande inte igen något - just då kom sonen förbi på väg till toaletten och sa. Ja, just det - jag välte ner din bok innan och lappen du lagt i flög ut men jag tror jag la tillbaka den på ungefär rätt ställe =)det var bara sådär 75 sidor fel så inte så konstigt att jag inte fick något sammanhang. Efter lite letande var jag tillbaka där jag slutat sist och fick läst en stund utan förvirring. Sedan har jag sovit riktigt gott, men känner mig ändå jättesömnig idag.
Men vi har i varje fall sol och fint idag - alltid något!

september 28, 2009

Gamla grejer kan vara kul

När jag kom hem tog jag en tur ner i min röriga källare och hämtade upp tre väskor som jag sett därnere och som var fulla med grejer som jag inte visste vad det var.
Sedan satte jag igång att laga middag som idag blev strimlad kycklingfilé i en vitlöks och cayennepepparsås med ris och grönsaker. När vi hade ätit satte jag mig på golvet och började rota i väskorna, när jag sorterat igenom allt så fick allt jag ska ha kvar plats i en låda. Men jag hittade roliga saker, mina skolfotokataloger från gymnasiet - sonen tyckte vi såg riktigt roliga ut med våra stora hår och konstiga kläder =), jag hittade en hel väska full med brev som sonens pappa skickade till mig när vi var alldeles nykära - kan vara kul för sonen någon gång i framtiden att läsa dem. Sonens första Nike-skor som fick plats i handflatan var jag bara tvungen att spara så söta! Lite annat blandat fanns där också plus att det blev några kassar rakt ut i soprummet. När man tittar i källaren så gör detta ingen skillnad men det är ju en start - jag måste börja någonstans.

Usch!

Helt mörkt ute när vi skulle stiga upp, det blir man inte piggare av.
Att det sedan regnar också hjälper inte till.
Idag är en sådan dag då man undrar om det överhuvudtaget kommer att bli ljust.

september 27, 2009

Vaccination - jobbigt beslut

Jag var ju tidigare helt bestämd på att jag ville vaccinera mig mot den nya influensan, men jag hade bestämt mig för att ta reda på så mycket som möjligt först.
Det var inte det lättaste - man kan googla och söka och man hittar en massa helt vilda teorier som är både för och emot.
Jag bestämde mig för att fråga människor som jag litar på och har respekt för vad de tycker. En väninna är gift med en läkare och han säger - Aldrig att han ska ta det vaccinet! Nähä? Sen har jag en väninna vars man jobbar med mediciner och han säger att det är antagligen ofarligt men onödigt om man inte är i riskgrupperna. Jaha? En tredje är också läkare mer inom allmänmedicin och han säger att det finns ingen anledning att ta chansen och ge friska ungdomar ett vaccin som man inte är helt hundra på säkerheten i.
Ja, det var ju inte vad jag ville höra egentligen =) men sonens pappa och jag har nu bestämt att sonen ska inte ta vaccinet och jag kommer nog inte att ta det själv heller. Men jag känner ett visst obehag inför beslutet trots allt - man vill ju alltid göra det rätta.

Ännu så länge flitig söndag

Stannar till vid datorn på min väg mot duschen =) - har just strukit hela vår tvätt och det är alltid lika trist. Innan dess har jag varit på ICA och handlat hem vad som behövs inför ny veckostart. Har också gjort en laddning av min kycklingsoppa som jag hällt i portionsburkar - superbra att ha med till jobbluncher.
Härligt när man vaknar inspirerad till att få lite gjort.
Tyvärr är det rätt grått ute idag, får se om jag trots detta ger mig ut på en promenad.
Sonen känner sig mycket bättre och hans kompis har anlänt.

Hoppas ni har en härlig Söndag!

september 26, 2009

Precis vad jag behövde!

Den här dagen har varit helt rätt, inget spännande alls har hänt men det har varit lugnt och skönt. En del blev ju fixat i förmiddags och nu har sonen och jag just ätit baconlindad, helgrillad fläskfilé med Rösti och en god kall sås. Det var mycket mumsigt! Tills imorgon har sonen bestämt med en kompis - vi tyckte han kunde vara hemma och bara vila idag p.g.a förkylningen och det har nog varit bra.

Skönt att bara vara hemma och ta det lugnt!

Tom uteplats

Lördagen började med att väckarklockan ringde och det är kanske inte så kul på en lördag men den ringde vid 8 så det gick att stå ut med. Jag hade tvättid då.
Nu är all tvätt ren och torr, utplatsen är tömd på möbler, en del ogräs är borta och där är rensopat och fint. Grillen står kvar - vi kanske grillar ikväll.
Sonen hjälpte mig att bära ner allt i källaren så det var skönt.
Han mår lite bättre idag, förkyld är han ju men inte lika tung i huvudet.

Nu sitter jag och tittar ikapp mig på idolavsnitt som varit i veckan och jag inte har hunnit med. Det går bra att kika runt på bloggar samtidigt som jag lyssnar.

Ha en skön lördag!

september 25, 2009

Jättekul!

Åh, så roligt det var igår - helt tokigt! Vi delades in i lag och fick varsin kasse som vi fick öppna först när vi satt i olika bilar. I kassen fanns instruktioner typ ta reda på vad personalrestaurangen på ett visst företag heter, vi skulle fixa visitkort från vissa företag och broschyrer från andra. Såg nog inte klokt ut när bilar bromsade in och en från varje bil störtar in och plockar broschyrer och sedan ut igen, in i bilen och iväg. Kassen innehöll också öl och jägermeister(Chauffören fick inget).
När vi kom tillbaks lämnade vi in resultatet och då var det dags för tipsrunda på företaget - frågorna var utplacerade lite överallt. Efter detta var det frågesport.
Hur kul som helst.
Efter all denna aktivitet blev det god mat och dryck och idag är man allt lite trött.
Nu har vi hjälpts åt här att städa bort festresterna.

Sonen har blivit ännu lite mer förkyld och fick hoppa över förmiddagen i skolan, då har de gymnastik och skulle iväg och springa och det går inte i hans skick.
Så nu vilar han också ska han försöka gå i eftermiddag för han ville inte missa ett ämne de har då där han känner att det går snabbt framåt. Så det får bli vila i helgen.

september 24, 2009

Förkylning i huset & Nya skor


Sonen var rätt förkyld imorse, hoppas det inte blir värre så att han kan klara av resten utav veckan i skolan. Han var rivig i halsen, täppt i näsan och trött.
Han tog med sig halstabletter till skolan, tog lite nässpray och en Panodil också så får vi hoppas att dagen går bra. Det är hans längsta dag idag i skolan och man missar så mycket om man är borta just den dagen.

Igår på lunchen var jag på Skopunkten och köpte mig ett par nya skor som jag har på mig idag och hoppas slippa få skoskav av. Ni ser dem på bilden ovan. Väldigt sköna faktiskt.

Ha en bra torsdag.

september 23, 2009

Kväll

Onsdagkväll, har fixat Carbonara till oss till middag och det var gott! Passade också på att fixa till lite annan mat till sonen tills imorgon så kan han bara värma imorgon när jag inte är hemma. Hoppas vi får ok väder imorgon, våra aktiviteter kommer väl troligtvis att vara inomhus men grillandet blir ju utomhus i varje fall.
Ska bli intressant och se vad vi ska hitta på - det är väldigt hemligt.

Just nu längtar jag mest efter att det ska vara fredagkväll och en skön helg utan alltför många måsten =).

En utmaning

Denna utmaning fanns på http://nena.bloggagratis.se//

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och
berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla
svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn
som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar
(förutom på fråga 1)! Lycka till!

(Kimmie är ju inte mitt dopnamn men jag kör på det när det gäller bloggen =)

1. Vad heter du? Kimmie

2. Ett ord på fyra bokstäver: Kram

3. Flicknamn: Kristina

4. Pojknamn: Karl

5. Yrke: Kock

6. Färg: Korall

7. Klädesplagg: Kappa

8. Mat: Korv

9. Sak i badrummet: Kam

10. Plats/Stad: Kalmar

11. En orsak att vara sen: Klockproblem

12. Något man skriker: Klockfan! (I samband med klockproblem som nämns tidigare)

13. Film: Karate Kid

14. Något man dricker? Kaffe

15. Band: Kiss

16. Djur: Ko

17. Gatunamn: Kristianstadgatan

18. Bil : Koenigsegg

19. Sång: Karma Chameleon

Dessa utmanar jag:
De som känner för det!

Höstvindar

Vi har fortfarande helt underbart väder här i Malmö men det har börjat blåsa en hel del och det brukar höra hösten till. Så har löven börjat skifta och det är väl ytterligare ett säkert tecken.
Till helgen ska jag sätta igång med att ta in utemöblerna har jag tänkt, ett par stolar kan stå ett tag till för eventuella fina stunder därute men annars är det nog lika bra att ta in dem. Kanske får vi en fin helg så vi kan grilla i helgen.
Det känns rätt höstlikt när väckarklockan ringer också det är helt mörkt ute då.

Nu är vi mitt i veckan - imorgon kväll ska vi ha lite aktiviteter här på jobb och efter dem ska vi grilla tillsammans. Kan säkert bli trevligt, känner mig lite småhängig fortfarande så jag är inte lika pigg på det som jag brukar vara när det händer något kul men det blir säkert bra - sen är det snart helg igen.

september 22, 2009

Godnatt

Mår bättre ikväll, har varit lite småjobbigt då och då idag men det tycks gå i vågor.
Ska lägga mig och läsa strax. Idag blev det lite drama på jobbet - en kollega
betydligt yngre än mig fick bröstsmärtor och andningsvårigheter på jobb idag och det var riktigt obehagligt.
En annan kollega fick iväg honom till akuten och det var visst inget farligt - han ringde själv flera timmar senare och då var han hemma och mådde bättre, han förstod inte riktigt själv vad som hänt. Det är otäckt när sådant händer! Nu ska jag försöka få lite sömn - hoppas ni får sova gott!

Ungefär strunt samma

Känner mig ungefär som igår, men det är i varje fall inte sämre =)
Det blev inte bara soffliggande igår, sonen är rätt trött på sin cykel och kom fram till att han nog helst vill ha en damcykel. Det är praktiskt med cykelkorg och det har blivit väldigt populärt bland tonårskillar här att cykla runt på damcyklar. Då tyckte jag att då kan han lika gärna cykla på reservcykeln jag köpte - den är ju helt ny. Så vi fick ner i källaren och låsa in hans cykel som nu blir reservcykel istället och så fick vi upp den nya som han sen monterade över sitt extralås på.
Så idag kör han omkring på ny fin cykel istället för sin egen rätt slitna.
Tur jag köpte en svart cykel och inte en rosa som jag först ville =).
Han hade nog inte gillat att fara omkring på en rosa cykel!

september 21, 2009

Nu har vi ätit middag

Ikväll blev det laxfilé med pressad potatis. Det smakade gott! Disken är också avklarad och nu kan jag ta det lugnt resten av kvällen.
Jag mår varken bättre eller sämre än innan men hoppas på att en god natts sömn kanske kan hjälpa mig att känna mig bättre imorgon.

Ha en skön kväll!

Lite halvkass

Mår lite småtaskigt =(, hade redan igår en liten gnutta feber - inte så mycket att jag kan påstå mig vara sjuk - bara sådär så att det känns fel.
Idag så känner jag mig så igen fast kanske lite sämre. Avskyr det där mellanläget.
Jag är inte så sjuk att jag känner att jag kan stanna hemma, jag är inte så frisk att det känns helt ok att sitta här. Jag hoppas att det släpper under dagen.

Också sitter jag och känner mig sugen på en av rätterna vi fick i lördags, det var en bovetepannkaka som var fylld med rökt lax, creme fraiche, löjrom och lite grönt. Den var så sjukt god! Vill ha en sådan nu =)

Hoppas er måndag blir bra!

september 20, 2009

Slutet på denna veckan

Inte mycket kvar nu - sonen kom hem från sin pappa och vi har ätit kycklingfilé till middag. Jag hade tänkt grilla men jag är så sjukt trött att jag bara inte orkade. Det blev gott ändå.
Jag har varit så absurt trött idag att jag bara har varit utomhus jättelite och det är synd med tanke på hur fin dag vi har haft men jag var ju ute hela dagen och kvällen igår så det jämnar väl ut sig.
Så är det måndag igen imorgon, har inte lika mycket planer för veckan som kommer som jag hade för den förra men det ska bli lite festligheter med jobb på torsdagkväll.
Så vill jag snart gå och se "Flickan som lekte med elden" men det får i varje fall vänta tills nästa gång sonen är iväg på pappahelg.

Vilken härlig dag

Det mest otroliga var att vi kunde sitta ute hela tiden. Vi anlände vid 14-tiden hemma hos vår danska väninna. Vi fick som hastigast träffa hennes nya man som hon nyligen träffat (hon blev lämnad efter många år som gift för några år sedan) han verkade jättetrevlig. Vi slog oss ner i hennes trädgård och där tillbringade vi sen hela dagen och kvällen - rätt otroligt så här pass sent i September.
Maten var som vanligt fantastisk och väldigt riklig, goda viner och kaffe bars in och ut hela tiden =). Hennes syster som hört talas om oss i 20 år men aldrig träffat oss tittade in en sväng när hon var ute med hunden och det var kul att träffa henne också. Allt som allt så hade vi en toppendag, precis som vi har varje år när vi är där. Jag var hemma igen vid 23-snåret mätt, trött och väldigt nöjd.

Idag ska jag ta tag i den sista städningen, stryka tvätten och i övrigt bara ta det lugnt. Hoppas ni får en skön Söndag.

september 18, 2009

Inte den festligaste fredagskvällen

Nja, massor av tvätt - nu klar. Har städat två rum och hallen, tog ett rum igår så kvar har jag köket och badrummet. Får se om jag hinner/orkar med något av det imorgon innan jag sticker annars lär jobbet inte försvinna tills på söndag.
Det kan det vara värt - vi brukar få en härlig lyxdag i Danmark. Kvinnan vi ska till har för en del år sedan varit vår kollega på det danska kontoret, nu har hon annat jobb. Vi började med detta för många år sedan - under många år i början så fick vi ta båten över till henne, då fanns inte Öresundsbron =). Ett år fick vi ställa in för att det var sådan storm att båtarna inte gick. Numera tar vi tåget till Kastrup och sedan taxi in till Dragör där hon bor i ett mysigt hus.
Hoppas min förståelse av danska inte har blivit sämre nu när jag inte längre har daglig kontakt med danmarkskontoret, nåja hon brukar anstränga sig för att vara tydlig och det kan bli hur roliga missförstånd som helst när vi inte förstår varandra.

Så var den ljuvliga fredagen här igen

Imorse var det bara 7,5 grader när jag steg upp med klarblå himmel och strålande solsken så är det jätteskönt. Perfekt väder för sonens klass som ska ha orientering på gympan.
Får se om det blir lunchpromenad, vill gärna men eventuellt får jag ingen med mig idag och då är det inte lika kul. Då kan jag lika gärna ta en promenad i helgen istället.
I övrigt idag så ska sonen till sin pappa för helg där. Jag har tvättid ikväll och ska städa något rum till så det finns mindre kvar till helgen.
Imorgon beger jag och 2 vänninor oss till Danmark för att ta oss hem till vår danska väninna där för en heldag tillsammans. Vi brukar träffas runt 14-tiden och sen brukar vi var hemma rätt sent på lördagskvällen eller ibland t.o.m natten. Ska bli jättetrevligt =)
Hoppas ni får en fin fredag.

september 17, 2009

När man kommer hem piggnar man till =)

Kanske för att jag sprungit runt och sysslat med lite av varje under kvällen.
Mitt sovrum har blivit städat och renbäddat. Jag har fixat lite mat till oss och vi har ätit. Skulle egentligen gå och hämta ett bokpaket också men det orkar jag inte - det kan jag fixa imorgon - Camilla Läckbergs nya ligger och väntar på mig.
Har tjatat lite på sonen som ska renbädda i sitt rum, ta in sin cykel från gården, packa pappahelgsväska och plocka fram gympakläder till imorgon - oj, vad han fick mycket att göra =). Snart ska jag och sonen nog fuska med en bit dajmtårta - det blev rätt mycket över igår.
Imorgon är det härliga fredag!

Dags för skolfoto

Idag är det dags att ta skolfoto på sonens skola, han hade kommit ihåg att ta med en favorittröja hem till pappan så att han kan se lite fin ut på bilden.
Kaffet tog ut sin rätt igår och det tog lång tid innan jag somnade, men det var det värt vi hade ju trevligt. Får försöka komma i säng lite tidigare ikväll - hade tänkt att jag kanske skulle ta itu med att städa mitt sovrum ikväll eftersom hela lördagen går bort från den vanliga städtiden men vi får väl se om jag orkar. Just nu känner jag mest för en tupplur =) men det skulle väl se lite konstigt ut.

september 16, 2009

Tack till Helga

Maten blev jättegod, receptet tog jag från Helgas blogg och det blev en hit som jag kommer att göra fler gånger. Vi åt alla tre med god aptit och de bad om receptet vilket alltid är ett gott betyg.
Vi fick avhandlat allt som hänt sedan sist vi träffades och hade en trevlig kväll, vi pratar om vad som händer på våra jobb också har vi alla tonårsbarn och mycket gemensamt att prata om på den fronten. Att vi känner varandras familjer från barndomen gör att vi alltid vill veta vad som händer med alla dem också - jag känner dessutom hela deras släkter eftersom jag varit "bästis" med båda under olika perioder när man var i den åldern att man bara kunde ha en bästis och varit med på familjeresor och släkträffar i barndomen liksom de båda varit med på mina. Nu hoppas jag att de 3 muggar kaffe jag har fått i mig börjar verka av och att sömnen kommer snabbt när jag väl kommit i säng.

Vår promenad var jättehärlig

Det dök upp några moln här och var men annars var det soligt och jätteskönt ute. Kändes inte rätt att gå in och sätta sig igen efteråt. Nu skulle det vara skönt att bege sig hemåt och fixa lite inför kvällen men det är några timmar kvar på jobb först och dessutom behövs det inte fixas så mycket - vill gärna kolla hur pass illa sonens rum är innan jag släpper in gäster men han lovade via telefon att han hade bäddat och att det inte låg en massa prylar på golvet =)

En underbar höstdag

Helt underbart väder är det, sånt där när man borde gå en skogspromenad istället för att vara inomhus. Men det går ju inte. Det var härligt att cykla hit idag, helt vindstilla, solsken och lite friskt i luften.
Idag planerar vi för att få till lunchpromenad nr. 2 för veckan och ikväll kommer ett par väninnor hem till mig - ska bli trevligt.
Sonen har kort skoldag idag börjar sent och slutar tidigt sen sticker han direkt hem till sin pappa.

Hoppas ni har en lika fin dag och får tillfälle att njuta av den!

september 15, 2009

Jag borde gå och lägga mig....

...men jag vet att jag ändå inte kan sova just nu, ska snart släcka ner och förhoppningsvis kan jag somna efter att jag läst lite.
Fläskfilén enligt Helgas recept ligger i sin marinad, har köpt färdighackad blandsallad som bara ska mixas med lite andra grönsaker, andra tillbehör är snabbfixade. Sen har jag en färdig dajmtårta i frysen och den duger bra till kaffet. Nu måste jag nog gå och borsta tänderna och läsa en stund hoppas ni får sova gott!

Bodyshop

Present till lördagen inhandlades på Bodyshop, vi köpte en korg fylld med Hudkräm, bodyscrub, bodybutter, duschtvål, vanlig tvål och lite skrubbhandskar - jättefin blev den. Kvinnan vi ska till älskar färgen rosa så alla produkter gick i rosa, så gick vi och köpte en flaska rosa mousserande vin också. Den presenten blir hon nog glad för =) (det hade jag blivit).

Så ska vi bara beställa fint väder till Lördag också - hon har en supermysig liten helt vindskyddad trädgård där vi oftast brukar kunna sitta i varje fall under dagen.

En sån där natt igen

Har sovit väldigt lite, är supertrött - nästan lite snurrig.
Fint väder är det i varje fall idag igen och det är bara att njuta så länge det är kvar.
Däremot så var det nästan mörkt klockan 20.00 igårkväll och när jag steg upp imorse var det inte heller speciellt ljust - jag längtar verkligen inte efter detta eviga mörker.

Ikväll ska jag förbereda maten jag ska bjuda på imorgon, sonen har valt att sova hos sin pappa på Onsdag-kväll. Han kan gärna vara hemma men han tyckte det var bättre så.
Har kvar av Lasagnen som vi hade i Söndags så den ska vi äta ikväll så behöver jag inte laga flera sorters mat. Hoppas ni har en bra Tisdag =)

september 14, 2009

Middagen avklarad

Enkel mat idag, ungsbakad falukorv med makaroner. Smakar gott när man har god senap och ost istoppat i korven. Så blev det en hel drös luncher också - bra att ha klart i frysen.
Ikväll kan det nog bli så att jag tittar på Simon och Thomas som är tillbaka med ett nytt program. Brukar tycka de är underhållande.

Veckans första lunchpromenad avklarad =)

Idag var vi 3 personer på promenaden, det var perfekt promenadväder soligt men inte så varmt som det var förra veckan. Riktigt härligt.
Imorgon blir det ingen promenad - då ska vi tjejer åka ut och köpa present som vi ska ha med oss till vår danska väninna som vi ska till på Lördag. Dags för den årliga danmarksträffen är det då. Det blir mycket med väninnor denna veckan - på onsdag ska 2 andra väninnor komma hem till mig på kvällen. Då tänkte jag jag skulle bjuda på ett recept Helga (http://helga1.bloggagratis.se//) haft på sin blogg - Äppelmarinerad fläskfilé - perfekt för då kan jag göra det mesta jobbet kvällen innan. Bara fixa tillbehör och lite sallad när jag kommer hem från jobb den kvällen.

Hoppas ni har en fin Måndag!

september 13, 2009

Den var inte stulen...

Sonen cyklade bort till sin pappa för att hämta en grej så skulle han till en butik också. Han ringde mig när han kom ner från pappans lägenhet - rätt uppriven.
- Mamma, min cykel är stulen! Hans pappa kom nedspringande till honom och de började fara runt för att se om de kunde se vem som tagit den.
--Det hade ingen =) - fastighetsägaren var där och sonen hade ställt sin cykel i portingången och det tyckte han inte om, så han hade burit ut den på gatan.
Han borde nog sätta upp en skylt om man inte får ställa något där innan han bara bär iväg med grejer. Så efter ett par minuter kom nästa - mycket trevligare samtal. Då hade hans pappa farit ut på gatan och skulle kuta iväg och se om han kunde se någon bärande på en cykel (för den var låst) och där var den.
Så då kom han iväg till butiken han skulle till också, och kom sedan hem helt genomblöt - det kom en rejäl skur.
Jag har precis fixat nästan färdigt en Lasagne som vi ska ha till middag, den ska bara in i ugnen. Ska bli gott!

Magont

Vaknade klockan 7 av att jag hade ont i magen. Blä, jag som ville sova till 9 idag också. Magonten har gått över men det tog lite tid så jag kunde inte somna om.
Låg i sängen istället och tittade på en film, "Closing the ring" hette den - den var rätt bra faktiskt. Nu har jag precis tagit ett varv med dammsugaren, bara sonens rum kvar och det ska han ta själv - så antagligen kommer vi att snubbla över dammsugaren en stor del utav dagen innan han blir färdig till att göra detta. Ska städa badrummet också sen får det vara bra för idag.

Hoppas ni har en skön söndag.

Bör gå och lägga mig

Drack flera muggar kaffe på kalaset så jag är inte så sömnig - vill annars gärna sova så jag inte vänder för mycket på dygnet. Vi fick god mat, systersonens sambo hade gjort 4 olika pajer alla goda men min favorit blev en med svamp och spenat, för sonen vann den med bacon och mozzarella. Sen blev det en god chokladtårta. Deras lägenhet är så perfekt och flott. Där ser man hur tiderna verkligen har förändrats - när jag flyttade hemifrån hade jag möbler som var OK, men det var blandat med sådan jag köpt och en del som man fick ta över efter föräldrar. Hemma hos dem är allt supertrendigt och inte från IKEA´s fyndhörna som jag gillade när jag var i den åldern =) - det är som ett hem man sett på inredningsprogrammen på TV - naturligtvis gör det saker lättare för dem att systersonen är snickare - han är otroligt duktig på allt hemmafix och har gjort allt tillsammans med sin pappa som är allmänt händig och brorsan som är rörmokare =) - vi skojar redan om att min son kommer att ta hand om deras datorer och de kommer att fixa hans framtida hem - Kan bli ett bra byte för samtliga.

september 12, 2009

Härligt med lördag

Att sova till nio är en härlig lyx! När jag stigit upp gick jag och köpte gott färskt bröd till frukosten + en krukväxt som systersonen ska få ihop med sin present ikväll. Så skönt sen att sitta i lugn och ro och läsa tidningen.
Har hunnit med en tur till källaren och hämta upp lite grejer som jag ville passa på att slänga - det fanns en container här igen så jag har varit där och dumpat skräpet också. Om de tar hit container som de sagt i varje fall några gånger om året och jag gör mig av med lite skräp varje gång så kan det kanske bli ordning på mitt källarförråd om en tio år sådär =)

Hoppas ni får en fin lördag!

september 11, 2009

Lunchpromenad nummer 3

Om en liten stund ger vi oss iväg, jag och kollegan ska ta vår tredje lunchpromenad för veckan - känner mig mycket nöjd med detta!
Planen är att vi ska fortsätta såhär varje vecka - tanken är god i varje fall.

Ikväll blir det tvättid, sonen och jag bestämde imorse att det blir Kebabkväll eller i varje fall något från Kebabstället de har annat också.
Känner för att mysa med någon film så det finns nog chans att det blir så =)

11 September

Åtta år sedan terroristattacken i New York. Minns så väl när min mamma ringde mig här på kontoret och berättade att ett flygplan flugit in i World Trade Center - då trodde jag att det var en märklig olyckshändelse. Satte på radion och så flög nästa plan in i den andra byggnaden och då förstod man att detta var en attack. Fy vad skrämmande det var!
Idag är en tung dag för många av de som förlorade vänner och familj den dagen.

september 10, 2009

Hemma igen

Det var ett bra möte, först info för samtliga ettors föräldrar av rektor, studievägledare och lite annan personal. Sedan blev vi indelade i klasserna och fick träffa deras klassföreståndare och en del andra lärare. All personal vi träffade var jättetrevlig och kändes kunnig.
Kändes precis så bra som sonen fått det till att låta - hoppas det fortsätter så =)

En annan sak jag gillar var att mötet varade i lite mer än en timme och det var ingen spilld tid, vi föräldrar kunde ställa frågor på slutet och alla frågor var av allmänintresse så det var också bra.
De har också ordnat så att klassen har vissa kärnämnen tillsammans med en klass som går en annan linje och det är nog bra för sonens klass består enbart av killar, den andra klassen nästan enbart av tjejer sonens klass är ju teknisk och den andra är mediainriktad kan nog vara bra för dem att det inte blir helt grabbigt =) - Nu idol!

Redan Torsdag

Vaknade varm, precis som jag somnade igårkväll. Men idag är det några grader svalare ute än igår så det ska väl bli bättre ikväll - då gör det kanske lite skillnad när man luftar.

Idag ska jag inte ut på lunchpromenad - tänkte cykla några ärenden istället. Hinner inget ikväll då det blir till att snabba på efter jobb. Cykla hem, äta något, kanske fräscha till mig lite och sedan cykla iväg till föräldramötet. Hoppas de är lika effektiva och välorganiserade som sonens förra skola var. Det ska bli intressant men jag slipper gärna sitta där i flera timmar.
Imorgon är det fredag igen!

september 09, 2009

Här är så varmt och klibbigt

Har öppna fönster överallt men det är äckligt varmt här i lägenheten! Om inte sonen också hade klagat så kunde man börja misstänka att man börjat få besvär pga övergångsåldern - jag är så varm! Men sonen lär väl inte ha sådana besvär och han har bytt om till tunna sommarshorts och tycker ändå här är varmt.

Vi har ätit vår pastagratäng och den blev god och det är gott om mat till imorgon också. Sonens vuxna kusin var här en liten stund och lånade mina pajformer - tydligen ska vi bjudas på paj på kalaset på lördag och de hade bara en pajform - går ju utmärkt att låna det är inte så ofta man behöver en massa pajformar. Nu blir det nog TV:n fast idol börjar visst senare idag.

Trodde aldrig jag skulle få ett sådant SMS

Mitt under promenaden med kollegan pep det till i fickan - det var från sonen.
- Har kul, stannar i skolan ett par timmar till. !!!!! Va, stannar i skolan frivilligt efter skoltid, det var något nytt - klart positivt men nytt.

Det verkar som om han hittat ett bra gäng killar i sin nya klass, härligt med nya kompisar som delar hans intressen.

Trodde jag skulle smälta under promenaden - det kändes verkligen som en högsommardag.
Sen fördärvades all nytta när vi kom tillbaka av att en annan kollega bjöd på Wienerbröd =)

Så var vi mitt i veckan

Vi har lika fantastiskt väder idag som igår, det är rena sommaren. Kollegan och jag har redan bestämt att vi ska ut och gå idag också. Skönt!
Idag har sonen kortare skoldag och det tyckte han var skönt, de hade två lektioner (lektionerna är oftast dubbla) på förmiddagen och sedan skulle de äta lunch sedan är han ledig.
Han och en kompis skulle visst iväg till någon affär på eftermiddagen och köpa något dataspel de båda ville ha.
Ikväll ska jag laga mat för två dagar, blir en pastagratäng. Det är föräldramöte imorgon och det börjar redan klockan 18. Då ska jag helst ha hunnit äta något och så ska jag ta mig dit så det blir enklast om jag har maten färdig.
Nu längtar jag till lunchen så att jag får komma ut i det underbara vädret =)

september 08, 2009

3 kassar på ICA och sedan grillning

Puh, hade glömt att sonen går i skolan ända till klockan fem på tisdagar så jag tänkte han kunde slippa följa med och handla. Jag hade min lista och for fram som ett jehu i butiken - det blev 3 fyllda kassar och jag kom hem precis efter sonen så jag var rätt snabb. Lyckades lik förbaskat glömma att köpa lök men jag vägrar handla igen så jag hittade till min lycka en purjolök i kylen den får duga till morgondagens matlagning.
Ikväll blev det grillad kycklingfilé och ett par korvar hängde med på grillen också så då blev det över lite till mig till lunch imorgon med - skönt.

Nu ska jag hänga fram lite kläder tills imorgon och plocka undan lite innan det blir dags för att titta på Idol. Ha en skön kväll.

Tack och lov för fläkten!

Då har jag varit ute och marscherat i en timme, gick med den där snabba kollegan igen och det var duktigt varmt ute så nu har jag satt på fläkten här på kontoret och tagit mig ett stort glas vatten och får hämta mig en stund. Eller så får jag gå in i rummet där vi har dataservern och övriga maskiner för där finns luftkonditionering =) men det känns ju lite trist att bara stå där och hänga.

Det är sån skillnad mot i Lördags då det verkligen kändes som höst idag är det 22 grader i skuggan och strålande solsken. Kanske blir till att grilla ikväll - får se för jag skulle nog behöva handla också och tiden har ju en förmåga att springa iväg. Kanske kan jag dra med mig sonen till affären för det behövs en massa dricka och det blir så tungt annars.

Half Nelson


Fick lust att se en film igår kväll efter att vi ätit vår fisk, såg en film som hette Half Nelson.
Den var lite deppig men hade sina stunder då den var riktigt bra. Handlar om en historielärare med drogproblem. Filmen var visst Oscarsnominerad för några år sedan - jag har haft den liggande därhemma rätt länge. Sonen kom in mitt i filmen (han var inte intresserad), skakade på huvudet och undrade varför jag tittar på deppiga saker. Han förstår inte riktigt mitt intresse för dramafilmer =).

Idag känns ryggen lite bättre, känner av det litegrann men inte alls som igår.
Förhoppningsvis kan jag komma ut på en skön promenad på lunchen idag.

september 07, 2009

Snart jobbat klart för dagen

Ryggen gör fortfarande ont, brukar aldrig ha ont så långt ner - ända vid ryggslutet så jag förstår inte vad jag har lyckats hitta på i sömnen =).
Ska smörja in mig när jag kommer hem från jobb så lättar det kanske lite.

Ikväll blir det fisk till middag så jag ska hem och skala potatis och fixa, vi gillar pressad potatis till fisk. Enkelt och gott!
Imorgon börjar Idol - någon mer än jag som tycker att det är kul att titta på?
Sonen har inte brytt sig på några år men nu vill ha se Malmö-Audition i varje fall - tydligen har någon han halvkänner försökt komma med, ni vet sådär kompis till en kompis =) så det vill han inte missa.

Det är Måndag

Som alltid lite motigt - framförallt det där med att stiga upp. Vaknade dessutom med ryggont, måste ha legat konstigt har ont långt ner på ryggen så jag kände av det när jag cyklade också.
Inte så mycket när man är igång men när man ska starta upp och cykla efter rött ljus eller så.
Hoppas det inte blir långvarigt.

Denna veckan har vi föräldramöte på nya skolan, kan bli intressant men det är inte förrän på Torsdag så ska vi på kalas på lördag utöver det inga direkta planer än =)

Ha en bra Måndag!

september 06, 2009

I guds namn

Oj, vilken rubrik =) det är filmtiteln på Beckfilmen jag tittade på igårkväll - den var ruggigt bra! Kvällen i övrigt var lugn - satt och snackade länge med min syster i telefon de var i stugan och det var pestväder och hennes man satt och tittade på fotboll så hon var snacksugen. Ska till hennes son nästa lördag för att
fira hans födelsedag (var hos hennes andra son för ett par veckor sedan, de fyller år ganska tätt) ville veta om hon visste något han önskade sig men det var svårt. Hon föreslog att göra som jag gjorde till den andra sonen - en låda med öl och godsaker i så vi får väl se vad jag hittar på. Känns lite trist att upprepa sig men det är ju samtidigt väldigt enkelt.
Idag har jag läst, varit och handlat och som vanligt på söndagar strukit tvätten.
Sonen kommer hem vid femtiden från sin pappa, de var också förbi en sväng här igår eftersom sonen glömt ta med sig ett spel han ville spela.
Nu ska jag nog återgå till min bok en stund. Ha en skön söndag!

september 05, 2009

Putsa och feja

Sällan det blir så här sent innan jag kommer in på bloggen men jag har bara inte tänkt på det idag. Har städat och fejat som bara den.
Har gjort hatjobbet att ta loss badkarsfronten och skura därunder och varit allmänt extra noggrann - känns väldigt bra men nu är jag trött och känner mig varm och dammig. Ville bara kika in här innan jag tar mig en välförtjänt dusch.

Hoppas ni har en fin lördag och att ni har finare väder än vad vi har här.

september 04, 2009

Nu är det äntligen fredag!

...det är dags för fredagsmys =)

Nja, man får jobba först men det känns verkligen skönt med fredag.
Blåser gör det så att jag fick kämpa för att ta mig till jobb, sonens klass ska ha dubbellektion i gympa utomhus så jag hoppas att det inte börjar regna förrän tidigast i eftermiddag.

Ha en härligt fredag!

september 03, 2009

Det blev mexikanskt


Gjorde kyckling quesedillas till oss till middag och det blev jättegott. Nu är vi mätta och belåtna.

Var och hämtade kappan och blev först lite besviken utan att ens ha öppnat påsen - den kändes för lätt för att vara ett ytterplagg. Men när jag fick på den jättesnygg! Jag blev helnöjd, nu var den inte så kraftig och varm som jag tänkt mig men den blir perfekt för höst och vår. Eftersom jag fick den för halva priset så känns det som om jag gjort ett fynd! =). Ni ser den på bilden som är lånad från Ellos.


Dagen känns lång idag

Antagligen för att det ösregnade på lunchen så jag stannade inne då, det är på sitt sätt trevligt att sitta och snacka med några kollegor men dagen behöver liksom det där avbrotten när man kommer ut antingen för en promenad eller för att cykla några ärenden.
Men det blir säkert kväll idag också.

Har plockat fram ett par kycklingfileér där hemma till kvällens middag - vet inte riktigt vad jag ska hitta på med dem men någon ljus idé poppar säkert upp innan det är dags.
En liten ICA-tur får det nog bli i vilket fall som helst, mjölken bara försvinner där hemma det borde nästan höras ett skvalpande ljud när sonen går förbi.
Så har jag chansat igen och beställt en kappa från ett postorderföretag, det kan bli jättebra eller helt fel - jag kunde inte motstå när jag fick 50% på valfri vara, ytterplagg är ju ganska dyra så jag tog en chans. Blir det inte bra så får jag bara skicka tillbaks den. Den har kommit nu så jag ska hämta den också ikväll tänkte jag.

Ska det börja regna eller....

Det är helt genomgrått utomhus, jag klarade mig i varje fall hit till jobb utan att bli blöt och sonen har säkert också klarat sig torr till skolan. Han fick cykelsällskap idag, den nya kompisen från skolan bor ganska nära oss men brukar köra moppe. Nu var bensinen slut och plånboken tom =) så han skulle också cykla. Kan vara trevligt med lite sällskap sådär på morgonkvisten.
Idag har sonen lovat att komma ihåg att ta med nya schemat hem, så länge han själv har koll på var han ska vara och när han ska vara där så är det bra men jag vill gärna ha en gnutta koll trots att han är rätt stor nu.

Nu börjar jag längta efter helg och sovmorgon. Ha en fin Torsdag!

september 02, 2009

Fågelhjärna

Undulaten därhemma är inte så smart, han envisas med att ha som nöje att bita sönder sin gunga. När han väl lyckas så blir han inte glad utan då sitter han på botten av buren ovanpå sin gunga och låter en massa! Har varit iväg på lunchen och bl.a inhandlat en ny gunga till den lilla token så får vi hoppas den håller ett tag. Han har gjort detta ett antal gånger så han lär sig uppenbarligen ingenting på att krascha till marken när den går av.

Jag fick mitt träningspass på Crosstrainern igår och det var svettigt värre. Så tittade jag på en Beckfilm "Flickan i jordkällaren" den var bra. Jag gillar verkligen både Peter Haber och Mikael Persbrandt de passar så bra i dessa roller. Två andra Beckfilmer ska komma till mig med posten idag - jag är ju medlem i Lovefilm och hyr film via internet så där har det blivit mycket Beck på sistone.

Ikväll ska jag göra den Bulgariska Korvgrytan från Allt om Mat som blivit en favorit för både mig och sonen också får vi se om jag orkar byta lakan - ja, sonen får byta sina själv men jag brukar lägga fram dem till honom. Mer spännande än så blir det nog inte såhär på en Onsdag =)

Hossan ville ha ett recept

Det är väl knappast ett recept bara en sån där enkel grej att slänga ihop.

Detta behövs:
Smördegsplattor
Kycklingfilé
Vitlöksost (eller annan smak om man föredrar det)

Jag delar kycklingfiléer i bitar, kryddar dem lite och steker dem.
Kavlar ut de tinade smördegsplattorna och delar dem i bitar efter hur stora jag vill ha dem.
Lägg på någon/några kycklingbitar och en stor klick vitlöksost.
Stäng ihop smördegsknytena och pensla med uppvispat ägg.
I ugnen 20 minuter - 200 grader. Klart =)

Det är superenkelt och väldigt gott.

september 01, 2009

Nu vill jag gå hem =)

Kropp och knopp är båda inställda på att klockan 16.00 så är det slut för dagen, nåja en halvtimme till får väl gå an. Sonen går ända till 17.00 idag så hans dag är ännu längre.
De skulle få ett korrigerat schema idag så det blir spännande att se ikväll - de har lite väl många håltimmar så de lärarna skulle försöka pussla ihop det hela lite bättre.

Min tanke är att träna när jag kommer hem, är jättetrött men det kan nog vara skönt ändå.
Sen ska jag bara steka burgare till oss till middag, tänkte det kunde vara skönt med något lätt första långa dagen. Lägenheten lär väl var äckligt varm när jag kommer hem, nu har inte sonen kommit hem tidigare och öppnat fönster heller.

Värmebölja

Det är första dagen då vi jobbar till 16,30 alltså höst =) men idag ska det bli 26 grader varmt här sägs det. Känns inte så höstigt direkt. Men något som absolut gör att det känns som höst var att igår kväll var det mörkt vid 21-tiden.
Jag hade tänkt gå ut och gå på lunchen men det får nog bli att jag tar ett pass med Crosstrainern ikväll istället - att gå ut och gå när det är så här varmt och sedan sitta hela eftermiddagen på kontoret och känna sig mindre fräsch det gillar jag inte.
Så då får det bli att jag handlar på lunchen så slipper jag det ikväll och då kan jag ta ett träningspass direkt när jag kommer hem istället.
Kom i säng i bra tid igår men det tog evigheter att somna så det gjorde inte så mycket nytta - kanske träningen ikväll kan hjälpa.
Hoppas ni har en fin Tisdag och att solen lyser på er med =)
 
Hit Counter
Free Counter