Kimmietid

augusti 31, 2009

Ingen mer Prison Break

Det betyder att jag ska försöka vara förnuftig och gå och lägga mig i bra tid ikväll. Tidigare måndagar har jag tittat på Prison Break till 23.00 och sedan läst - det blir för sent.
Vi har ätit en god middag bestående av Spagetti och köttfärssås och sedan har vi hamnat i olika rum - sonen spelar online med kompisar och jag har tänt några ljus (mysigt) och har det lugnt och skönt i vardagsrummet.

Måndagstrött

Som alltid... =)
Sista dagen i Augusti har vi och flera stycken på jobb som är hemma med förkylningar - nu är hösten visst här. Kollegan som gick hem i fredags har ringt och hon har inte så mycket feber och mest hosta så det är nog bara förkylning förhoppningsvis. Sonen är också lite snörvlig men bara snuva ännu så länge och så hoppas vi att det förblir, han vill ju inte bli sjuk så här precis i början på nya skolan.
Vi har en fin dag här i Malmö solen skiner och det är behaglig temperatur ute - skönt.
Märks i almanackan också att hösten är på gång, har skrivit in föräldramöte, träff med mina "'äldsta" (alltså de jag känt i evigheter) väninnor, firmafest och vår årliga danmarks-väninneträff allt i September. Det brukar liksom alltid ta fart då.

Ha en fin Måndag!

augusti 30, 2009

Snart September

Känns lite jobbigt att hösten kommer närmare, jag gillar inte när det blir konstant mörkt - men det är väl ett tag till innan det händer.
Efter mitt ICA-besök tidigare idag har det mest varit lugnt, min syster kom förbi en stund och jag har fixat lite här hemma. Kvällens middag blev bl.a kycklingrester från igår + att jag friterade Calamares som smakade fint med pressad citron över och så en god sallad till detta. Nu ska jag kolla om det är något kul på TV ikväll eller om jag ska kolla filmförrådet =)
Ha en skön söndagskväll.

Fastnade här på väg till duschen

Har precis strukit hela tvätten och det var som vanligt trist - men nu är det gjort. Så nu var tanken att jag skulle ta mig en dusch och sedan är det ett besök på ICA som behövs. Behöver lite frukt, mjölk, bröd och några andra småsaker + att jag ska tänka ut vad vi ska ha till middag imorgon så att jag har allt hemma till det. Sonen har en kompis här och det skrattas högt inne på hans rum, antagligen har de hittat något fånigt på Youtube =)

augusti 29, 2009

Paparazzi


...Hossan har fastnat på bild....... Tja, eller Hossans fot i varje fall och hennes slitna strumpa =). På rejäl skånska så kallas en strumpa för en hossa så det är ju lite lämpligt.
Vi har haft en mysig kväll, ätit för mycket, snackat jättemycket och halvlegat i vars en soffa och vräkt oss. Jag gillar lördagar!

Förberedelser inför kvällen


Lite udda blandning kanske =) räkor är väl inte så konstigt men med hallon är det. Hallonen ligger och tinar för att bli till dessertdekoration. Räkorna ska vi ha som de är med lite goda dippsåser och bröd, smördegsplattorna ska tinas lite sedan fyllas med bitar av kycklingfilé och vitlöksost. Så har vi lite brieost och sallad så blir det nog bra till ikväll. Hossan ska ju komma hit och jag bara älskar att bjuda på blandad plockmat - man sitter länge och äter och snackar, så mysigt.

Till något annat så hittade vi en fin ny skolväska till sonen på Stadium, den skulle ju vara kombinerad dataväska/skolväska så det fanns lite speciella krav men vi hittade en fin som han gillade.
En liten tur till Jula blev det också, jag ville ha några enkla men bekväma hörlurar som jag kan koppla in till min laptop och det hittade vi.
Nu borde jag dammsuga men jag känner inte för det och jag tror inte Hossan blir störd av någon eventuell dammtuss så jag tar det imorgon istället.
Ha en fin Lördag!

augusti 28, 2009

Alla undrar.....är det svininfluensan?

En kollega kom hit imorse var lite hostig, ett par timmar senare gick hon hem alldeles yr i huvudet, mer hostig och uppenbart med en hel del feber!!??
Så nu är samtalsämnet här rätt uppenbart va? Vi hoppas det är en vanlig förkylning.

Jag känner obehag inför en ny influensa som det finns risk att många får, sist jag hade influensa var i februari 2006 - så sjuk vill jag aldrig bli igen. Jag hade närmare 40 graders feber i en hel vecka, konstant feber trots att jag tog maxgränsen av Panodil man får ta per dag. Jag hostade så att jag inte fick luft och var så dålig att jag bara låg och tittade i väggen, orkade varken läsa eller titta på TV. När febern till slut gick ner så att jag bara hade lite feber var jag så svag att jag knappt kunde stå på benen. Fick gå till läkare eftersom jag verkligen inte kunde gå till jobb och det redan gått en vecka. Då fick jag reda på att jag fått en följdsjukdom efter influensan - lunginflammation - en hel vecka till låg jag i sängen sjukskriven. Det tog dessutom ett par månader efter detta innan jag kände mig normalstark igen. Gissa om jag tänker springa till vårdcentralen så fort vaccineringen kommer igång =)

Underbara Fredag!

Så skönt! Men en sak är lite negativ - måndag är sista dagen jag slutar 16.00, hösten är här och 1:a September börjar vi jobba till 16,30 igen. Det känns lite tungt.

Nåja, nu ska vi första njuta av fredagen och helgen som är på gång. Ikväll har jag tvättid och sonen och jag ska fixa hemgjord pizza så får vi se om vi ser någon film eller vad det blir.

Imorgonkväll kommer Hossan och det brukar alltid vara trevligt.

Så har sonen kommit på att han behöver ny skolväska, hans gamla är så stor att när han ställt in den i skåpet får nästan inga böcker plats =), dessutom ska han ha plats för en laptop därinne också. Så antingen Lördag eller Söndag ska vi ut och se om vi kan hitta något bra, han hade visst sett några som såg bra ut på Stadium.

Men först så ska denna arbetsdagen klaras av - Ha en finfin fredag!

augusti 27, 2009

Skillnad på korv och korv

Den grillade maten var god! På ICA hade de för någon vecka sedan satt upp skyltar om någon ny produkt som jag hade plockat med mig hem och tog ur frysen för vårt grillande ikväll.
Sonen och jag gillar korv med klös i =) jag gillar dessutom korv med hög kötthalt - de jag hade hittat måste jag rekommendera om man har liknande smak. Det var tyska korvar - Chorizos från ett företag som hette Munzert och när man ätit två smala korvar känns det som om man ätit en hel stor biff, de har 95% kötthalt och det märks. Lite grillad majs till detta och magen är nöjd.
Min son är majstokig, denna egenskap har han ärvt från sin pappa - på löjligt många foton som finns på sonens pappa som liten käkar han majskolv =)

Nu är jag proppmätt och lite smått orolig för att min andedräkt inte kommer att vara fräsch imorgon (väldigt kryddig korv). Får ta med mig Listerineflaskan till jobb =)

Solig Torsdag

Det blev lite glass igårkväll =) smakade finfint.
Idag har vi strålande solsken här i Malmö, ser underbart ut där utanför fönstret.
Får ut och njuta lite av det på lunchen minsann - men idag blir det nog en cykeltur.

Hoppas det fina håller i sig, har bestämt att vi ska grilla ikväll - bara enkel grillning - vi ska grilla Chorizokorvar och Majskolvar. Lite sallad och bröd till det så är det klart.
Sonen har visst bestämt med en kompis ikväll - ännu så länge har det riktiga allvaret inte börjat på nya skolan, han har inte haft några läxor än och de har inte fått all utrustning de ska ha.
Den killen som han redan verkar ha blivit jättebra kompis med från nya skolan har redan lyckats bli sjuk, bara att hoppas att sonen inte också får det.

Hoppas ni har en fin Torsdag!

augusti 26, 2009

Jag är sugen på glass...

...glass finns i frysen, men det känns lite onödigt - här håller man på och marcherar runt på lunchen så ska jag sen trycka i mig onyttigheter på kvällen =) - Lite blir det nog!

Cyklade iväg några ärenden på vägen hem, jag var på apoteket och laddade hem, halstabletter, nässpray och annan förkylningsmedicin - vi är inte förkylda men allt var nästan slut och jag gillar att ha saker hemma tills det behövs, tänkte också att om influensan bryter ut omkring en så vill man inte gå till apoteket för där komma de sjuka vara och smitta ner en =)
Så var jag och köpte hem lite mer rödvin också - det är ett annat förråd som inte ska vara tomt. Bra dag att göra sånt på eftersom middagen redan var klar och bara skulle värmas. Sen har jag inte gjort så mycket mer ikväll. Slappardags.

Väldigt rask promenad

Fick sällskap på promenaden idag en kollega ville också ha motion. Så vi tog en annan runda som var lite längre + att hon nog var i lite bättre kondition än jag. Skönt var det i varje fall, 50 minuter i verkligen snabb gångtakt. Känns bra att jag fått in två motionspromenader redan denna veckan då bör jag absolut hinna med att få in en till - 3 i veckan är vad jag vill försöka hålla mig till (gärna mer - men inte mindre) - nu kan jag lägga den sista i helgen om jag vill.

Nu ska jag hälla i mig en massa vatten för det var rätt duktigt varmt där ute också.

Idag känns det bättre =)

Somnade nog så fort huvudet landade på kudden igår och har sovit gott - vilken skillnad.
Middagen var god igår och det blev mycket av det så vi tar det idag också så då har man tid att fixa med lite annat därhemma.

Det blir ingen Epressobryggare just nu i varje fall jag googlade modellen och fick upp en massa som folk skrivit om den bl.a var det en stackare som köpt den och först tyckte den var toppen men efter några dagar så började kaffet bli bara ljummet och då fick han inte lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka utan de skulle sända den på repararation - efter 3-4 dagars användning.
Jag väntar nog lite till.

Ha en fin Onsdag!

augusti 25, 2009

Inte så långt kvar

Ska bli så skönt att cykla hem, ikväll blir det Kassler till middag. Jag plockade fram en bit igårkväll ur frysen och då tyckte sonen att vi kunde ha något med Ananas och ris och det är ju en väldigt lätt lösning så då blir det så. Kom iväg och handlade på lunchen så då blir det bara skivad kassler med purjolök och ananasringar på och så köpte jag en Kelda-Ostsås som jag rör ihop med ananasspadet och häller över, lite riven ost och kryddor och in i ugnen - lätt som en plätt. Koka ris till detta, det ska t.o.m jag orka med en seg dag som denna.

Gnällvarning

Ännu en gång har jag haft en sån där hemsk natt då jag inte kan sova - det är tröttsamt.
Jag har inget som oroar mig, jag har inte ont någonstans, det var tyst och lugnt i lägenheten så irriterande när man bara ligger där och snurrar och inte kommer till ro.
Inatt har det nog blivit en 4 timmars sömn och det känns inte bra alls.
Skulle lagt mig tidigt igår men jag och sonen ville se sista avsnittet av Prison Break och efter det så var jag pigg igen. Nä, nu ska jag sluta gnälla - det hjälper inte. Överdos av kaffe och kanske en huvudvärkstablett också så ska jag nog klara denna dagen med.

augusti 24, 2009

Det är inte nu jag ska vara sömnig

Men det är jag, hoppas jag är sömnig sen när det är dags att lägga sig också.
Ikväll har sonen och jag ätit torsk med pressad potatis - smakade fint.
Sen har jag suttit och skrivit inköpslista på vad som fattas här hemma och ska antagligen komma iväg och handla på lunchen imorgon.
Har kommit reklam från en butik som hade en espresso-maskin till rätt bra pris - är SÅ sugen på att skaffa en, att kunna göra riktig espresso, cappucino och andra kaffedrycker hemma hade varit väldigt trevligt. Får titta på den och fundera lite. Jag har tittat ett bra tag på en som har färre funktioner men kostar mer, och som med mjölkskummare skulle kosta nästan en tusenlapp mer men i denna finns redan den funktionen. Som sagt - jag får fundera lite till och gå dit och se hur den ser ut också.
Jag brukar inte vara sådär prylgalen men jag har en svaghet när det gäller alla möjliga sorters köksmaskiner.

Lunchpromenad

Det var ett bra tag sedan sist men idag så har jag varit ute på lunchpromenad, min vanliga 45 minuters promenad tog en liten extra stund idag. Det var ett tag sedan jag gick den + att det var väldigt varmt ute så jag ville inte rusa på för mycket - vill inte sitta och känna mig svettig under eftermiddagen. Hade egentligen tänkt ställa mig på Crosstrainern ikväll men nu spar jag nog det till en annan dag i veckan, måste lära mig att portionera ut det så att jag inte ledsnar för snabbt.

Idag har sonen sin första helt enligt schema skoldagen på nya skolan, ska bli kul att höra ikväll hur det varit.
Imorgon ska han gå i skolan ända tills 17,05 - han kommer alltså hem senare än jag, lite märkligt.

Morgonmöte

Så har vi haft lite möte här på jobb - man blir lite orolig när det plötsligt kallas till möte.
Sist blev två personer uppsagda efteråt. Men mötet idag var av lite mer positiv karaktär - det är fortfarande kristider men det var mer om att blicka framåt och vad vi kan förändra för att bli bättre så det kändes bättre än sist när det bara vara röda siffror och elände.
Det inplanerades en framtida aktivitet för att vi ska ha något kul tillsammans också så det var ett ok möte.

Sonen var ett vrak imorse, han hade haft jättesvårt att somna igår och därför fått alldeles för få timmars sömn men det jämnar förhoppningsvis ut sig med att han blir trött ikväll och sover bättre då.

augusti 23, 2009

Jag piggnade till så småningom

Kaffe, dusch och lite utomhustid funkade. Tvätten blev också struken och nu har sonen och jag ätit middag. Det blev Pyttipanna ikväll - det var längesedan så det var gott.
Imorgon ska sonen upp före sju för första gången på flera månader, det lär ju bli kul =)

Som vanligt rusar helgen fram

Har inte gjort sådär mycket men tiden har gått fort ändå. Städat har jag som vanligt och högen med stryktvätt ligger och väntar på att jag ska ta itu med den.
Känner mig seg idag så nu ska jag tanka kaffe och se om jag piggnar till lite.

augusti 21, 2009

En liten festivalvisit

Det blev bara en stund, det regnade och det gör det hela lite mindre mysigt.
Vi åt i varje fall supergott - i Louisianas stånd - det var Cajunkyckling med Idahopotatis och en smarrig sås, en öl till detta och Hossan lyckades t.o.m hitta sittplatser till oss vilket kan vara svårt på festivalen. Just då duggade det bara lite men sedan blev det mer och mer. Vi gick trots det runt ett tag och tittade lite men sedan blev det lite jobbigt att gå omkring och bli mer och mer blöt. Nåja, vi fick träffas en stund och vi fick riktigt god mat.
Funderar nu på om jag ska göra något så "ovanligt" som att titta på en Beck-film =)

Det är fredag!

Så skönt, det var segt att stiga upp imorse jag vill sova mer - det får bli imorgon.
Vi hade ett fasligt oväder inatt som väckte mig ett par gånger men nu är det fint igen hoppas det håller sig så - vill inte att det ska regna ikväll när jag och Hossan ska gå på festivalen.

Sonen har en riktigt konstig dag idag eftersom deras gympalärare var sjuk - så han börjar skolan halvtvå och går till halvfyra =) - De har alltså annars sovmorgon på fredagar och börjar vid 10-tiden med dubbel-lektion i gympa. Så han sover fortfarande därhemma - sen skulle han ta lite egen gympa på Cross-trainern hemma och sedan hinner han med att cykla hem till sin pappa och lämna sin helgväska också före skolan för han ska vara där i helgen.

augusti 20, 2009

Jag hade missförstått

Han hade inte bytat klass, däremot så fick de dela klasserna på ett annat sätt och då hamnade en del med honom ändå så han tyckte det kändes bra.
Han förklarade lite rörigt för mig - strunt samma - han är nöjd och han har folk han känner i sin klass. De hade genom att fråga ut dem & testa dem delat upp dem - detta plus deras framtida inriktning bestämde vilken klass de skulle hamna i . Det blir säkert bra. Det viktiga är att sonen tycker att det känns bra och det gör han.

Grillningen blev lyckad, allt var gott och nu är vi mätta och slappa =)

Lektion 1 i tvättkunskap

Ikväll är det tvättid och jag har kört första lektionen med sonen, den med hur jag ska sortera, sätta fram i kassar och med lappar markera temperatur som det ska tvättas vid - bara så han kan sätta igång tvätten ibland under vintern när jag jobbar senare än nu.

Han hade lyckats fixa problemen med klassindelningen och dessutom fått schema som verkar rörigt för mig men han tycker det är glasklart och det är ju huvudsaken =) - sen hade de haft någon form av gruppövning idag där de fick jobba med folk de inte kände sedan innan och då hade han hittat två enligt honom trevliga killar, den ena var toppen den andra hade ett fel - han rökte - det gillar vi inte! Förutom denna brist så var han tydligen trevlig enligt sonen. Den andra killen gillade inte heller att han rökte så de får väl försöka influera honom till att lägga av =)
Han hade i varje fall haft ännu en bra dag och det känns bra.
Nu ska jag ta en tur till ner i tvättstugan och sedan ska jag tända grillen - myskväll på gång.

I fel klass

Fick ett SMS från sonen imorse han hade hamnat i "fel" klass, de delades in i två klasser och de han kände hamnade inte i hans klass - jag tänkte att det var ingen katastrof eftersom han brukar ha lätt för att lära känna nya människor men han tyckte det var trist - fick ett nytt SMS nu han hade gått och pratat med läraren och antagligen får han byta, de skulle reda upp det imorgon. Vi får väl se hur det löser sig, jag erbjöd mig att prata med skolan men han ville lösa det själv (oj, vad stor han är =)

Så var det redan torsdag, vi har sommarfint idag också och ikväll ska vi grilla - ska grilla Spareribs till oss, blir lite Chorizos också efter jag inte är så jätteförtjust i revben (sonen älskar det). Tänkte bara vi skulle ha sallad och lite Coleslaw till detta så det blir nog gott.
Har tvättid ikväll också - imorgon är det redan fredag!

augusti 19, 2009

Jag fick lite fart ändå

Kände inte för att hitta på något alls när jag skrev tidigare idag men det dök upp lite ork när jag kom hem, middagen blev lagad, paketet avhämtat och jag har kört ett pass på Crosstrainern också. Behöver verkligen komma igång med träningen förstår inte varför det ska vara så svårt när jag vet så väl att om jag väl bara kommer igång ordentligt så mår jag bra av det. Jag har mindre problem med sömnen när jag tränar också så det borde vara motivering nog - men den där latmasken vinner tyvärr alltför ofta =)

Nu har jag i varje fall varit lite flitig för idag så nu kan jag tillåta mig att slänga mig på soffan och se om det är något kul på TV.

Sommardag

Idag har vi strålande solsken och varmt är det, kul för de som är på festivalen och skönt när man cyklar också. Sonen är redan hemma från skolan - de lugna starten beror tydligen delvis på att det brukar vara folk som tillkommer och folk som försvinner under de första veckorna.
Ikväll har han bestämt med en kompis som ska komma hem till oss - själv ska jag bara laga middag (det blir spagetti med köttfärssås) och eventuellt hämta ut ett paket som kommit om jag orkar =) sen tror jag inte det händer så mycket mer.

Ha en finfin Onsdag!

augusti 18, 2009

Kalasat färdigt

Systersonen blev nöjd med sin paket och han fick fina saker av övriga med som han blev glad för. Det var gott med Tacos och hans farmor som inte visste vad det var tyckte också det var gott fast hon ville inte äta med händerna utan åt tortilla med allt gott ovanpå nästan som en pizza istället - gick bra det med.
Sedan hade min syster bakat en helt underbar chokladtårta som var väldigt mäktig så jag är jättemätt och rätt seg nu. Min plan är att försöka komma i säng runt tiotiden ikväll - hade varit skönt att få sova ordentligt.
Sonen hade haft en bra dag på nya skolan idag också, han har inte fått schema än så vi vet ännu inte riktigt hur hans veckor kommer att se ut - denna veckan lär de känna lärare och varandra, på torsdag ska de få skåp och någon form av passerkort för att öppna låsta dörrar (finns en hel del dyrbar utrustning på skolan) och indelningen av klasserna skall vara klar. Nästa vecka ska de visst vara redo att köra igång med normala lektioner.

Sömnlös

Så har det varit en sån där jobbig natt igen - vaknade 4,37 och har sedan legat vaken, jag avskyr sådana nätter! Denna dagen kommer att bli lång och ikväll ska vi på kalas.
Kalaset blir säkert trevligt oavsett och så blir vi bjudna på mat så jag slipper laga middag - inte så dumt. Vi blir hämtade lite efter 17 av min svåger så får vi åka med honom hem till min systerson som är födelsegrisen, han ska visst bjuda på Tacos och det är alltid gott.
Man kan undra vad hans 85-åriga farmor kommer att tycka om det men vem vet hon kanske gillar det =).

Men nu ska jag ta mig igenom dagen utan att somna vid skrivbordet.
Ha en fin Tisdag.

augusti 17, 2009

Oj så mycket papper och blanketter

Sonen hade en hel lunta med sig hem som skulle läsas igenom och skrivas på - det mesta är avklarat, som tillstånd till skolan att ge honom en alvedon om han har huvudvärk =) - konstateranden att han tål all mat och inte har några sjukdomar, och en massa som han skulle skriva under där han lovar att följa regler på skolan - t.ex så får man inte använda alkohol eller narkotika på skolan - känns inte som om det är riktigt aktuellt. Vi har fortfarande lite kvar för en del gällde som kvitto för utrustning de ska få låna och jag vill vänta och skriva på att han fått den tills han faktiskt har fått den. Så får vi nog ut och köpa någon bra räknare någon dag också, de fick låna bra grejer på skolan innan men här ska man ha det själv och de vi har är nog lite för enkla - men jag bad honom fråga matteläraren vad som behövs så att man inte köper något helt onödigt.
Denna första vecka handlar det i första hand om att lära känna varandra och att lära känna lärarna, de hade i och för sig haft ett litet mattetest direkt idag men det var för att se vad de kan så de hamnar i rätt grupp.
Nu blir det soffslappande resten av kvällen.

En toppenbra dag

Sonen ringde efter ett par timmar - då var han hemma igen helt uppspelt och jätteglad.
Han tyckte det kändes jättebra med nya skolan, han hade träffat en 5-6 personer som han kände litegrann sedan innan, några som gått i andra klasser på förra skolan och någon han sportat med förr. De lärare han träffat verkade jättetrevliga + att han gillar skolans mer centrala läge. Kändes härligt när han lät så förväntansfull!
Jag var och handlade på lunchen och tittade in om där hemma efter då satt han och chattade med nya skolkamrater redan.

Det är Måndag, det är skolstart

Känns lite otroligt att det redan är slut på sommarlovet - samtidigt känns det spännande.
Sonen har nu gett sig iväg till uppropet på nya skolan, han var minst sagt seg när han skulle upp.
Han hade ställt klockan på 7,30 och det är samma tid som jag sticker hemifrån - jag höll på att ta på mina skor när jag hör ett evigt tutande inne på rummet utan någon reaktion så jag fick gå in till honom då började han precis reagera, alltså något trött =)
Ska bli kul att höra sedan idag vad han har tyckt - vi har varit där på besök men idag får han nog veta vilka som kommer att bli hans klasskamrater framöver. Det är en mindre skola än vad han är van vid så det blir nog lite annorlunda.

På jobb så är nästan alla tillbaka idag också så nu känns det verkligen att det är slutet på sommaren.

Ha en fin Måndag!

augusti 16, 2009

Söndag

Känns som om klockan borde vara mer för vi har hunnit med rätt mycket tycker jag. Sonen hade ställt klockan på nio idag för att kunna komma i säng i någorlunda tid ikväll förhoppningsvis.
Sedan har jag skurit upp och lagt Entrecote i marinad som vi ska grilla ikväll, mums! Jag har slagit in presenten till systersonen som vi ska hem till på Tisdagkväll. När sedan både jag och sonen ätit frukost så gick vi tillsammans och handlade - han är nu så stor att det är dags att börja raka sig =) så vi var och tittade på och inhandlade rakgrejer sedan körde han sin första riktiga rakning och blev mycket nöjd med att (som han säger) de skitlöjliga fjunen på överläppen är borta =)
Efter det så blev det en timmes promenad tillsammans - lite klibbigt varmt var det allt men skönt att röra på sig. Är så nöjd med mina nya promenadskor!

Nu har jag just gjort det tråkiga jobbet av att stryka tvätten - klockan är bara ett och nu kan jag ta det lugnt - skönt!

augusti 15, 2009

Skrämmande!

Skrev tidigare idag att jag och sonen var på en loppis idag på förmiddagen läser nu detta - jag tror att jag i fortsättningen hellre betalar mer än att gå dit igen.
Skrämmande!
Artikeln är kopierad från Sydsvenskans hemsida.

Knivbråk på loppmarknad
Av Peter ZupanovicPublicerad 15 augusti 2009 14.40 Uppdaterad 15 augusti 2009 16.39
En kvinna och hennes 14-årige son knivskars på en loppmarknad på Västra Hindbyvägen efter att en diskussion urartat.
Ytterligare en person skadades i bråket.
Bråket ska ha startat strax efter klockan 13 då kvinnan hamnat i en diskussion med gärningsmannen.– Sedan urartade det och gärningsmannen tog fram en kniv, säger Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Tre personer skadades vid bråket och de fördes med ambulans till sjukhus. Kvinnan och hennes 14-åriga son uppges vara allvarligt skadade.
Polisen har rubricerat händelsen som mordförsök alternativt grov misshandel. – Vad jag fick fram så hade 14-åringen fått ett djupt sår i huvudet och därav rubriceringen mordförsök, säger Anders Kristersson.
Polisen hade vid 16.30-tiden ännu inte gripit någon gärningsman.– Det finns en möjlighet att vi kan få tag på en misstänkt men det får väl ske genom inre spaning, säger Anders Kristersson.

Killarna har visst tur

Sonen ska snart ge sig iväg, han ska träffa en kompis vid busshållplatsen och den andre ska de möta i stan. Det har ösregnat en stor del utav dagen men för någon timme sedan så ljusnade det plötsligt och nu är det t.o.m lite sol - kul för dem. Jag trodde de skulle ändra sina planer när det var så risigt väder men eftersom den ena killen inte bor i Malmö utan kommer in med tåget så tyckte de att idag var bästa dagen.
Det plötsliga regnstoppet hade också effekten att jag gav mig ut och drog upp en massa ogräs från uteplatsen, så nu ser där lite finare ut igen - hoppas vi får fint väder imorgon, jag skulle vilja grilla då nämligen =)

Huslig idag


Har varit på matlagningshumör idag, vissa dagar är det så kul när man har tid och fixa. Började med en Rabarberpaj som sonen och jag just provsmakat lite av. Sedan kände jag för att göra något mer så då blev det en skink/paprika paj, sonen ska äta på festivalen ikväll igen så då tänkte jag att jag kunde passa på att laga en matpaj - sonen gillar inte det och så blir det så bra för det blir flera jobb-luncher av den också.
Dagen började dock med att jag och sonen gick till en loppis/marknad för att köpa inspelningsbara DVD-skivor, skiljer ca 60,- per paket mot att köpa på ICA - både han och jag behövde så det passade bra. Sedan har han suttit vid datorn och jag har alternerat mellan köket och sovrummet där jag halvlegat och tittat på en film medans grejerna varit i ugnen - Jag såg filmen "The Women" med bland annat Meg Ryan och Anette Benning, ingen höjdare men en rätt mysig film. Ha en fin Lördag.

augusti 14, 2009

Ren, Älg och Asiatiskt

Festivalen var välfylld med folk som vanligt, vi stack dit huvudsakligen för att äta men vi kikade lite i en del av stånden också.
Sonen åt viltkebab, det var ren och älgkött med grönsaker i tunnbröd, jag åt en asiatisk blandtallrik med ett köttspett, några små vårrullar och dumplings.
Vi blev båda nöjda. Men det var lite bättre för en del år sedan då alla rätter var små och billiga så man kunde smaka 3 olika på en kväll - så blir det inte nu när det är en hel middag man får.
Sen gick vi längs med en lång gata med stånd med allt möjligt till salu.
Såg ett stånd med lädervaror som hade fina plånböcker men det får jag titta på en annan dag i så fall. Jag har mycket specifika ideér på hur min plånbok ska vara =).
Nu ska jag som nybliven Beck-fantast titta på en film "Advokaten" den har jag hyrt - måste ju se alla nu när jag blivit biten.

Fredag!

Härligt med fredag, idag har det fina vädret kommit tillbaks också (i varje fall för stunden).
Jag hoppas att det håller i sig, Malmöfestivalen startar idag och det hade varit kul om det kunde vara fint i helgen när så mycket folk kommer att vara ute på stan.
Jag och sonen har bestämt att vi ska gå dit ikväll och äta något smaskigt. Sen ska han dit imorgon igen fast då med kompisarna.

Hoppas ni får en fin fredag!

augusti 13, 2009

Tränad för framtiden

Jag tvättar ikväll - jag har sedan sonen var liten sagt att när han börjar gymnasiet så är det också dags att lära sig mer om praktiska saker hemma.
Vi har nu gemensamt bestämt att ÅR ETT: av gymnasiet så ska sonen
lära sig att sätta igång tvätten, alltså jag sorterar och skriver en lapp om det ska gå på 40 grader eller kanske 60 grader så kan han starta tvätten så att det är igång när jag kommer hem från jobb - han ska också börja lära sig att sortera tvätt. (Jag är lite försiktig här efter att hans pappa bara gick på färg på den tiden vi var gifta och tvättade mina lammullströjor så de såg ut som babykläder =( lite sur blir man då.)
ÅR TVÅ: ska han kunna fixa en hel tvättid själv om det är nödvändigt.
ÅR TRE: ska han kunna tvätta och dessutom stryka sina egna plagg -
Viktigast av allt är givetvis pluggandet men jag vill verkligen inte skicka ut en ung man i det skick de flesta unga och äldre män jag träffade som ung var - helt hjälplösa. Jag gifte mig med en 9 år äldre man som tvättade allt på samma sätt oavsett färg och material och som när han skulle laga middag serverade varma mackor eller stekt ägg ?? Bättre mat än så kan sonen redan laga men jag tror på att man ska kunna klara sig själv - och dessutom kan det nog vara kul som ung kille att fixa till en god hemlagad middag.
Det kan han redan! Men han är lite mindre bra på att städa, vi får öva på det.
Jag var själv ingen stjärna på det området när jag var 15 men man lär sig.
Så Nena - jag laddar för en bra svärson till dig - nu får du lära din söta dotter detsamma =) så kan vi bli släkt framöver!

Blev åktur med kollega

Kändes inte så lockande att ta en lunchcykeltur när det kommer skurar lite då och då. Jag åkte ut med en kollega istället så fick jag besökt apotek och lite sådant som behövdes ändå.
Sonen och hans kompisar ställde in strandturen och han bestämde sig för att sticka och klippa sig istället. Sedan skulle han träna och städa fågelburen sa han och det lät bra tyckte jag.

Har grävt vidare i frysen och ikväll blir det kycklingfilé till middag, som vädret ser ut så blir den nog stekt inomhus istället för grillad på uteplatsen.

Knappast strandväder

En del av sonens gamla klass hade tänkt träffas på stranden idag, man vet aldrig med tokiga tonåringar men vi har redan haft en störtskur här under morgonen - just nu kikar solen fram lite men vi får väl se om det blir något. Igår var sonen lite tveksam om han kände för det - de hade nämligen snackat om att eventuellt köra gocart eller gå på Laserdome och det hade han gillat bättre men så sprack den planen eftersom de är rätt många och flera hade en ekande plånbok nu efter sommaren =). Han ringde i varje fall för en tag sedan, han hade ställt klockan på 10 idag för att börja vänja sig vid att stiga upp. På måndag börjar allvaret.

augusti 12, 2009

Present halvfixat

Sonens kusin fyller 27 år i nästa vecka, jag vet att han gillar öl så jag stack till systembolaget och köpte 12 olika burkar - dessa ska jag sätta i någon trevlig korg/låda eller liknande och så tänkte jag fylla på med lite roliga ölkorvar och sånt, tror det blir uppskattat och det känns ändå lite roligare än ett presentkort.
Så då är i varje fall ölen fixad, korvar och annnat snacks kan jag köpa på ICA och så ska jag se om de har något kul jag kan stoppa allt i också. Vet inte riktigt när vi ska dit ännu men det är skönt att ha det mer eller mindre klart i varje fall.

Ikväll ska jag göra Ugnsbakad falukorv till middag till oss, har en massa mat i frysen och tänkte att jag skulle hejda handlandet lite och försöka ta därifrån i första hand. Tycker inte om när det är så mycket i frysen att saker försvinner in bakom annat och då glömmer man vad man har därinne. Imorgon har sonen bestämt med sin gamla klass att de ska till stranden men det får de väl se vilket väder det blir - det är lite fram och tillbaka nu ena stunden strålande sol nästa helt mulet. Ha en finfin Onsdag!

Så var det inte hemligt längre

Igår avslöjades det vilka som ligger bakom författarnamnet: Lars Kepler.
Aftonbladet har listat ut det, det är ett gift par som heter Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. Inga som jag kände till sedan innan så jag hade aldrig kunnat gissa det.
Om inget annat har det gett dem en oerhörd publicitet att pressen har klurat på detta.

augusti 11, 2009

Idag har det varit lite mer aktivitet

Skönt när det är mindre dötid på jobb, det har ringt en del - kommit en del mail och post som ska åtgärdas och så har vi en säljare från ett av våra andra kontor på besök som behövde hjälp med en del prylar - inte aktivitet som det annars brukar vara men ändå, tiden har sprungit på.

Sonen skulle visst komma hem efter sin övernattning vid fyratiden, kompisen skulle ut och handla inför skolstarten då så då skulle han ta sig hemåt. Ikväll ska vi festa lite på Lövbiff - gottgott och en av sonens favoriter. Köpte ett storpack när vi hade det sist så de fanns i frysen.
I övrigt blir det nog bara en lugn kväll hemma.

Såg förresten en tokig film häromdagen - Baksmällan - var nog på precis rätt humör för den för jag skrattade så jag nästan rullade av soffan =) - om ni är på humör för lite tokig humor så kan jag rekommendera den. Själv fick jag tipset från sonen och hans pappa som hade sett den tidigare. Ha en fin Tisdag!

augusti 10, 2009

Trasslet från förra veckan avklarat...

...nu kan man bara hoppas att jag slipper på ett tag. Jag var så trött på det då att jag bara inte orkade skriva vad som hände men det var problem med min cykel(och det var ju ovanligt =). Sonen och jag gick ju iväg förra onsdagen för att hämta den lagade cykeln, vi kom dit och det såg bra ut, jag betalade och går ut ur affären och precis när vi når utan för dörren så bara pyser det till och all luft går ur igen.
Jag tog det med gott mod, killen som lagat den hade hört pysandet och kom ut och sa att han skulle fixa det igen på en gång och vi kunde vänta. Vi väntade och så efter en stund så var den klar igen. Då ger vi oss iväg hemåt och när vi är ca 1½ kvarter hemifrån så säger det pssssssssst och däcket är tomt igen. Då var det lite slut på det goda humöret - att det sedan tog en timme innan jag kunde få tag i någon i butiken gjorde mig inte på bättre humör. Vi fick bära hem cykeln och när jag fick tag i killen så förstod han ingenting - inte jag heller men jag behöver inte förstå när jag betalar för en service så ska jag bara ha den.
Killen blev nog lite nervös över att jag var irriterad och lovade komma och hämta cykeln hemma hos oss kommande dag, det gjorde han. Jag bad att han skulle ringa och berätta vad som händer, det gjorde han inte. Grrrrrr!
Jag väntade tills idag då jag ringde butiken, fick tag i killen och han skulle då fixa den igen. Några delar behövdes bytas ut. Så ikväll var det dags igen att ta promenaden dit efter jobb och hämta cykeln. Ännu så länge så håller den - tur för honom.
När jag kom hem var jag duktigt varm så det fick bli ännu en dusch och sedan värmde jag bara några vårrullar och åt dem med lite sallad till, sonen äter hos kompisen så det behövde jag inte tänka på. Nu sitter jag framför fläkten och dricker ett jättestort glas iskall läsk. Skönt!

Ny vecka

Sista sommarlovsveckan - jag är inne på min 3:e arbetsvecka så jag är ju redan van, men det känns ändå lite mer fritt när sonen är ledig. Han hade ställt klockan på 10,30 idag och jag ringde hem 10,45 för att höra så han kommit upp, det hade han inte. Han hade nog glömt ställa klockan tror jag men han påstår att det måste vara fel på den, det får vi kolla upp innan skolan sätter igång.
Ikväll är planen att sonen ska sova över hemma hos en kompis, det är ovanligt för de brukar alltid vara hemma hos oss när det är övernattningar (ja, annars med). Detta beror inte på att vi har det trevligare eller bättre än någon annan utan det beror på att hemma hos oss finns inga besvärliga syskon =) de får säkert en kul kväll/natt.

augusti 09, 2009

Hypnotisören

Söndag igen... helgerna går så fort! Städningen blev avklarad trots hettan men det tog lite längre tid - blev en hel del pauser framför fläkten.
Också är jag som vanligt fast i en bok som är svår att släppa, läser just nu "Hypnotisören" av Lars Kepler, vi har den som vår bok i vår lilla "bokklubb" just nu och den är helt i min smak. Lite intressant också med att "ingen" vet vem författaren är - det spekuleras hej vilt om vem det kan vara som skrivit boken under detta namn. Läste en tokig teori om att Stieg Larsson inte var död på riktigt och att han skrivit den - känns lite väl galet som teori.
Bra är den i varje fall. Ha en skön söndag!

augusti 08, 2009

Kom i säng först vid tre

Helt galet - men det var inte så att jag var vaken till klockan tre. Jag hade somnat som en stock på soffan, kändes lite fånigt när jag skulle sätta igång att släcka och borsta tänderna sådär mitt i natten. Jag måste ha varit väldigt trött också är ju soffan väldigt skön att ligga på också =)
Nu försöker jag förmå mig till att städa men här är så äckligt varmt trots att alla fönster är öppna så det är lite motigt.

augusti 07, 2009

Nu är jag lite sur

Tittar på American Idol finalen och jag har ju alltid rätt (pfuuhrrn) - alltså - min favorit har genom åren vunnit EN gång alla andra gånger har de kommit tvåa, trea eller fyra. De har uppenbart fel på smaken i USA =)
Jag hade två favoriter och de var så överlägsna att det var självklart att de skulle till final - men icke. Danny Gokey blev trea. Adam Lambert blev tvåa och en söt pojke som förvisso sjunger bra men som jag kan ha glömt om en vecka vann.
Jag är nog lite korkad som blir besviken varje gång, jag får ju inse att min rock-smak inte är den mest allmänna smaken i USA - där är en mjuk röst som wailar störst. Men min favorit för ett par år sedan Chris Daughtry är den mest säljande Idol artisten någonsin och förra året vann ju min favorit - David Cook - och han har blivit riktigt stor i USA så jag bestämmer härmed att min smak trots allt är bäst =) !!! Nu tar det säkert minst sju år innan Adam Lambert når Sverige med sin musik - eftersom jag inte kör med illegal nedladdning får jag var tacksam att jag har vänner i USA som kan köpa hans kommande CD´s till mig.
Får kolla på Spotify om det finns något där av mina favoriter.
Jag älskar en STOR röst - en antingen raspigt rockig eller att man kan nå höga nivåer på röststyrka och samtidigt sjunga rent.
Vill ni lyssna på Adam Lambert gå in på Youtube.com och sök på Adam Lambert No boundaries - i min smak en sjukt bra låt med en så bra artist. (Får inte länkar att fungera idag)
Jag älskar musik men är kanske lite enkelriktad - jag faller alltid för rock.

Man ska väl inte klaga på värmen... men!

Det är lite jobbigt att känna sig ofräsch och småsvettig hela tiden. Inatt har jag trots 27 grader i sovrummet sovit som en stock - jag hade en fläkt vid fotändan och en vid sidan - detta plus att jag var jättetrött funkade.
Var ute på lunchen som vanligt och trots att jag cyklar lugnt och fint så var jag helt svettig när jag kom tillbaka hit, blir väl likadant när jag ska hem men då kan jag ju ta en dusch om jag vill.
Som sagt man ska inte gnälla för så småningom kommer den vidriga, regniga, blåsiga hösten och då saknar man detta.
I helgen är det inte något direkt inplanerat utöver vila och städning. Får se om jag försöker hitta present till systerson som snart fyller år, lite svårt att hitta på till honom bara. Dyker ingen lysande idé upp så får det bli något presentkort.

Ha en underbar fredag! Ni som har pool kan väl ta ett dopp för mig också =)

augusti 06, 2009

Torsdag och kväll

Ikväll har det flutit på bra - allt strul från gårdagen är inte fixat men det har för tillfället lämnat mina händer så det är i varje fall bra.
Idag var det raka spåret hem och ner i tvättstugan och sätta igång tvätten, sedan gick jag till ICA för att fixa ny kolsyrepatron till vår SodaStream, hemma igen började jag röra ihop nötfärs med kryddor och chilisås och formade burgare. Gjorde allt klart för grillning och efter ännu en tripp till tvättstugan så satte jag igång att grilla. Burgarna blev jättegoda och nu är jag mätt =)
Så har jag hunnit med att renbädda sängen och nu ska bara tvätten bli torr också så jag kan sortera, vika och lägga undan.
Sonen har fixat med sin säng, packat helgväska inför pappahelg och så fick han uppgiften att plocka bort utblommade blommor från rabatterna på uteplatsen.
Vi har verkligen väldigt, väldigt varmt just nu!!!

Ingen bra kväll

Kvällen igår blev inget bra, inget allvarligt bara en massa strul och trassel och allmänt jobbigt -
men nu är det en ny dag och med lite tur så ska det som trasslat bli löst under dagen.
Så har vi redan Torsdag, hur tiden kan gå så snabbt när det är så lite på jobb förstår jag inte riktigt. Ikväll ska jag och sonen grilla, det blir hemgjorda burgare - ska bli mysigt.
Så har jag tvättid också - inte lika mysigt men skönt när det är gjort.
Orkade inte renbädda sängen imorse så jag bara slet ur lakanen och la sedan på överkastet - så det får jag också fixa ikväll.
Längtar efter helg så jag får sovmorgon =)

augusti 05, 2009

Hoppas på SMS

Har fortfarande inte hört av cykelreparatören, jag ringde innan och hörde om de trodde den kunde bli klar idag men de kunde inte lova något mer än att de skulle försöka.
Det hade varit skönt att få det överstökat ikväll, imorgon har jag tvättid + att jag lovat sonen att vi ska grilla så då har jag ingen lust att fara fram och tillbaka, vi får väl se annars får cykeln stå kvar där tills på fredag så får jag hämta den då.
Det är väldigt tyst och lugnt på jobb - det märks trots allt att lite fler börjat jobba på andra företag för det ringer litegrann i varje fall och det droppar in några beställningar lite då och då - alltid något. Just nu är vi 4 personer på företaget, 3 här på kontoret och 1 på lagret.
Favorit kollegan är i varje fall här så vi smiter in till varandra då och då och snackar lite goja =).

En sån där natt igen

Vet inte om det är värmen eller vad men inatt har jag sovit uselt, kunde bara inte somna igår.
När klockan närmade sig midnatt tände jag lampan igen och började läsa så det har inte blivit så många timmar. Känner mig lite lättirriterad så jag hoppas dagen blir utan för många jobbiga moment - t.ex står ett billarm och tjuter på en annan firmas parkeringsplats i närheten och jag känner lust att hänga mig ut genom fönstret och vråla till någon att för "*(#/=="¤/ stänga av det! Men jag ska nog ta lite kaffe till istället och hoppas på att någon mer än jag hör eländet - någon som kan göra något åt det.

augusti 04, 2009

Cykeln inlämnad

Jag hade inte sån tur att de kunde fixa den direkt, men antagligen blir den klar imorgon. Så det blev ungefär 1 timmes promenad i 30 graders värme - tur att jag tog med vattenflaska =). Mina nya skor var supersköna och jag känner inget skoskav eller något alls efter min raska promenad.
Imorgon behöver jag ju bara gå hälften då för jag kan cykla hem när den är fixad. Om sonen är hemma när jag kommer hem så ska han gå dit med mig så att han får se var det är någonstans - om han skulle få problem med sin cykel så är det på vägen hem från den nya skolan han ska börja på så då är det bra att veta.

Finfina skor

Hittade ett par snygga svarta skor (walking-skor som de kallas) så nu ska jag väl studsa fram när jag promenerar. Ska nog inviga dem ikväll när jag ska gå till cykelverkstaden.
Så nu ska jag hem och slänga de andra utslitna rackarna, tittade efter en sorts shorts som sonen gillar också ifall de fanns på rean och det gjorde de men i väldigt grälla färger så det vågade jag inte köpa till honom. Säsongen går mot sitt slut för sådant men han gillar dem så mycket att han tänkte att han kunde ha något par till att gå hemma i - han får sticka dit själv jag vet ej om han vill ta på sig skarpa färger och konstiga mönster.

Förhoppningsvis bättre tur idag...

..bättre väder är det i varje fall. Snart lunchrast och idag hoppas jag komma iväg till Stadium och se om det finns några bra skor till mig. Så har jag varit i kontakt med cykelreparatören så när jag kommer hem blir det till att pumpa den punkterade cykeln och packa pumpen så att jag kan promenera med cykeln dit - cykla går inte det läckte enligt sonen ut direkt när man satte sig =(.
Så där går någon timme ikväll, får väl se om de känner för att laga den direkt eller om jag får hämta den senare i veckan.

Bloggen fyller år!


3 hela år har jag pysslat med detta och jag har inte tröttnat ett dugg så det lär nog bli ett bra tag till =)
Hoppas ni har en bra Tisdag.

augusti 03, 2009

Missfärgade fötter

Efter dagens promenad på lunchen i regnet så såg mina fötter ut som om jag var värsta smutsgrisen, svarta sandaler som färgat fötterna när det blev fuktigt.
Så ikväll har jag tagit mig ett fotbad, sonen och jag har hjälpts åt med inramning av en poster han köpt - vi bytte ut bilden i en gammal ram bara.
Nu ska vi strax titta på Prison Break och sedan blir det sängen för min del.

Sov Gott!

Det är en riktig måndag

Bestämde mig för att sticka till Stadium trots att det regnade för det var inte så mycket regn.
Kom ner till min cykel och upptäcker då - punktering - jaha.
Ringde sonen som var hemma och bad honom hämta upp reservcykeln ur källaren så skulle jag promenera hem med den punkterade och byta cykel, på det sättet fick jag motionspromenad + att jag slipper dra på den ikväll när jag ska hem. Sonen erbjöd sig att cykla mot mitt jobb så vi kunde mötas han skulle ta med cykelpump och så skulle vi byta cykel där vi möttes, då kunde han pumpa den trasiga och få hem den så det löste sig rätt bra.
Nu står den punkterade där hemma och jag har den hela här - så återstår bara besväret att cykeln måste tranporteras till reparatören också men det får jag lösa under veckan.
Vissa dagar är jag väldigt glad att jag köpte den där extracykeln.

En grå måndag

Imorse var det nästan mörkt när jag steg upp, det regnade som bara den också.
Regnet slutade innan jag skulle cykla hemifrån men började sedan igen när jag kommit halvvägs så jag fick stanna och dra på mig regnjackan.
Fortfarande är vi bara några stycken på kontoret och så blir det ett par veckor till, när skolorna börjar kommer nästan alla tillbaka och då får vi hoppas att det blir full rulle på kunderna också =). Jag hoppas att regnet håller sig borta vid lunchdags, skulle behöva ett par nya gymnastikskor till mina långpromenader som jag hoppas blir många, de gamla har inte riktigt den "stuns" som behövs - men vi får väl se, om det ösregnar så blir jag nog här på kontoret.

Imorgon har jag bloggat i tre år - trodde jag väl aldrig när jag började.

augusti 02, 2009

Helgen går för fort

Härlig söndag idag, jag började dagen med en lång slö frukost på uteplatsen.
Färska frallor, kaffe, juice och tidning - så skönt.
Efter detta tyckte jag att jag behövde röra på mig lite så det blev en promenad på över en timme - jag promenerade till min syster (vi prenumererar båda på någon tidning och byter sedan med varandra) roligare att gå när man har ett mål så bytte vi tidningar och pratade en liten stund och sedan promenerade jag hem igen. Kom hem helt svettig (det är jättevarmt ute) så nu har jag tagit en dusch och druckit en massa. Nu ska jag snart sätta igång med stryktvätten sedan blir det nog bok och uteplats tror jag.
Ha en skön Söndag.

augusti 01, 2009

Hur smart är en katt?

Jag vet inte! Blev helt nervös ikväll efter att jag och sonen grillat och ätit så står jag och diskar, ser då en söt liten grå katt på uteplatsbordet - där får han gärna vara men jag blev lite nervös för den heta grillen som var ca en meter bort.
Är en katt så smart att han inte hoppar dit? Katten satt och slickade på bordet där jag antar lite köttsaft hamnat när jag skar upp fläskfilén för att se om den var lagom grillad - sedan tittade han lystet mot grillen - där var inget kött men det blir alltid något kvar på gallret. Så jag gick ut och hoppades katten skulle bli rädd och springa iväg när jag öppnade dörren - men han var visst riktigt tam och satt bara och tittade på mig så jag kunde plocka upp den lilla rackaren och bära iväg den en bit och sedan satte jag ner den och där satt den och tittade på mig istället för att smita. Huvudsaken var att det blev ingen katt med brända tassar - jag vet ingenting om katter så kanske de är smarta nog att undvika sådant ändå - vad säger ni som vet?

Trosor

Varför ska det vara svårt att hitta alldeles normala trosor, jag vill inte ha ett snöre i baken, jag vill inte ha mormorstrosor som slutar under armhålan och jag vill inte ha något som känns som shorts. Nu har jag varit ute på jakt och till sist hittade jag några som fick godkänt på KappAhl - köpte bara några par för jag vill se om de är bekväma innan jag laddar upp med fler.
Detta har jag gjort denna förmiddag + att jag varit på min uteplats och fått bort ogräset.
Jag låg kvar länge i sängen imorse och läste efter att jag vaknat så mer än så har inte hunnits med - nu får vi se vad vi ska göra med resten av dagen.
Skönt med Lördag är det i varje fall.
 
Hit Counter
Free Counter