Kimmietid

mars 31, 2009

Sonen tror att han mår bättre...

....han är nog rätt säker på det t.o.m - han åt middag utan problem och tyckte det var gott. Han brukar inte kunna äta något alls när han är sjuk. Han är däremot fortfarande tung i huvudet och förkyld. Han hoppas på att kunna gå till skolan imorgon. Det hade varit bra det är ju lov nästa vecka och det vore bra om han kom till skolan några dagar innan lovet.
Imorgon måste jag till banken igen för att avsluta avslutandet av det där kontot, så mycket jobb för en så simpel grej men, men - sen ska det vara klart.

Praoelever

Nu har jag haft två 14-åriga killar på mitt kontor under morgonen. Har låtit dem testa lite av varje prylar som jag gör. Man får ju ställa upp, men jag tycker det är svårt att sysselsätta dem och hålla dem intresserade. Jättegoa killar båda två, den ena är dessutom min före detta chefs son så honom har jag till och med gått och burit på när han var baby. Det gick i varje fall bra och nu är det avklarat.

Sonen är hemma idag också, han mådde så pass dåligt igårkväll att det kändes lika bra att låta honom sova idag på morgonen. Har pratat med honom som hastigast när han vaknade och då lät han super-rosslig men han var helt nyvaken då låter det förhoppningsvis värre än det är.

mars 30, 2009

Klockan 19,40 - ute är det lite soligt

Det där med sommartid har sina fördelar. Längtar efter påsken med 4 lediga dagar.
Sonen får säkerligen vara hemma imorgon också, han mår inte så bra men han har fått i sig lite mat vilket är ett bra tecken. Jag gjorde bara lite varma mackor till oss han äter nästan ingenting när han är sjuk och det kändes meningslöst att göra fisk som jag planerat.
Har varit en runda till ICA, hade slut på tomater och jag är tomatberoende. Någon extra liter mjölk behövdes också när sonen har ont i halsen och dricker varm oboy ofta.

Hossan tittade förbi en liten stund (jätteliten) hon var ute och åkte med sin syster och kom bara in och hämtade en bok hon skulle låna och några tidningar till hennes mamma.

Sonen hemma

Halsont och feber, han ligger nu och tittar på film och vilar.
Jag cyklade ut ett ärende på lunchen (köpte en 5 kg:s säck grillkol) och var sedan hemma om och kollade hur det var med honom, då skulle han precis göra varm oboy till sin onda hals. Han får vila, förhoppningsvis blir det inte långvarigt.
Han fick hem böckerna i varje fall så han kan läsa på inför provet i slutet av veckan.

Ut i dimman

Vi har en dimma som är så tjock att man bara kan se några meter framför sig.
Jag blev helt blöt av att cykla till jobb i den, så kommer man till jobb bara för att upptäcka ännu ett inbrott. Det är så tråkigt. 3 kontor med söndersparkade fönster, dörrar och allt slängt huller om buller - så saknades såklart datorer och annan teknisk utrustning. Mitt kontor hade klarat sig - det brukar det göra eftersom mitt och ett till ligger utåt gatan, man bli nog för synlig där. Trist och onödigt är det i varje fall, förstår inte heller vitsen med att slänga runt allting i rummen.

Sonen mådde inte bra imorse men han skulle absolut till skolan ändå, han hade ett förhör 3:e lektionen som han ville ha avklarat så han skulle försöka klara så länge i varje fall. Sedan har han ett större prov senare i veckan så han ville se till att få hem böckerna ifall att han måste stanna hemma imorgon. Chansen är nog stor att han går hem under dagen.

mars 29, 2009

Eftermiddag

Man märker att det fattas en timme dagen har gått väldigt fort.
Det fina vårvädret är kvar idag också. Idag har jag tagit en cykeltur till minneslunden och tänt ett ljus för alla familjemedlemmar som finns där - de är rätt många nu. Båda mina föräldrar, min syster och min moster och morbror.
Sedan har jag enligt min söndagsvana strukit hela tvätten. Sonen är just nu ute på en cykeltur. Det verkar som om han håller på att bli förkyld men han ville ta en liten tur. Sonen och jag har fikat på lite våfflor det var jättelängesedan sist så det smakade gott.

mars 28, 2009

18 Stearinljus värmer upp en hel del

Det blev väldigt varmt här, det ljus vi har haft var två värmeljus i köket, ett värmeljus i hallen, ett värmeljus plus datorn i sonens rum, sedan har jag ljusdille i vardagsrummet - mest på vintern, jag har en takkrona i smide med 6 stearinljus + 5 värmeljus utspritt, 2 ljus som står på ett skåp plus ett blockljus.
Då var det ändå 8 värmeljusstakar som jag inte tände. Så var TV:n på också - har tittat på Robinson. Tycker det är kul men jag vet inte riktigt vem jag har som favorit än, Jarmo är ju cool - men han hade inte fått mig att äta myror, och så verkar Lukas bra och Nina, men det kan ändra sig många gånger på vägen när de börjar visa vem de är.

Lövbiff till middag

Det var så underbart väder idag (12 grader) att vi borde ha grillat men sonen hade önskat lövbiff till middag och de var uttagna ur frysen så det blev inte så.
Istället blev det då biffen med råstekt potatis - gott det med.
En cheesecake har jag också svängt ihop till oss, sonen och hans kompis jublade när de högg in i eftermiddags. Ska ta en bit sedan till Robinson tänkte jag.
Så har jag placerat runt stearinljus lite överallt så vi kan vara med i nedsläckningen klockan 20,30.

Ni glömmer väl inte ställa om er klockor - jag ändrar alla innan jag går och lägger mig så vaknar man till rätt tid imorgon.

Kommer nog att somna tidigt ikväll

Oj, vad jag har varit igång. Det blev en promenad på nästan en timme i det vackra vädret.
Medans jag var ute och gick ringde min syster på mobilen och berättade att de var i sin stuga och undrade om jag inte kunde komma och fika lite - såklart ville jag det, så jag promenderade hem hämtade cykeln och cyklade iväg till stugan, där blev det kaffe och snack.
Nu känns det i mina ben att de plötsligt fått en överdos av aktivitet men det känns faktiskt skönt.

Dagen har börjat bra

En härlig lördag känns det som, det är sol ute och fåglarna kvittrar. Jag började dagen med ett pass på Crosstrainern - har slarvat med att träna hela detta året och måste komma igång igen.
Både mår bättre och sover bättre när jag rör på mig.
Ska ge mig ut på en promenad också lite senare - bara måste i ut i det fina vädret.
Sonen har bett mig väcka honom 10,30 så jag väntar nog tills han är uppe innan jag går ut.
Har varit och köpt färska frallor på ICA också och har precis ätit frukost - sitter med kaffekoppen nu.

mars 27, 2009

Facebook

Hade nästan glömt det men för ett bra tag sedan registrerade jag mig på facebook, jag svarade bara på det nödvändigaste typ namn och födelsedag och stad - jag gick med bara för att kunna titta på en bekants sida. Lite då och då har det sedan kommit ett mail att någon vill lägga till mig som vän - vet jag vem det är så visst - men jag brukar meddela om det går att jag är helt inaktiv, jag går aldrig in där och tappar varje gång bort mitt lösenord.

Idag fick jag så ett mail med en fråga om någon fick lägga till mig som vän - först var namnet bara vagt bekant - sedan gick jag bara ur - efter en stund trillade poletten ner! Är kvinnan knäpp?! Jag har inga riktiga fiender eller ovänner men den som behandlar någon jag tycker om illa kan ligga lite illa till! Denna kvinna hade ett förhållande med en riktigt god väns sambo, samtidigt som hon låtsades vara bästa vän med min väninna och satt och lyssnade när hon pratade av sig om problemen hon och hennes sambo hade. Sedan var karlen en skit som gjorde så helt klart men fy vad falskt att köra sådant dubbelspel. Jag fick ignorera inbjudan för det fanns inte någon "HELL NO" knapp.

Nu är det helg!

Härligt! Kör med min vanliga rutin och har tvättid så det har jag varit nere och satt igång.
Jag är fortfarande rivig i halsen men det har inte blivit värre så det är positivt.

Ikväll är det bara jag och sonen och vi ska hämta hem någon skräpmat har vi tänkt, sonen är sugen på Kebab och det går bra för det har vi i närheten - går snabbt att fixa på cykeln.
De har dessutom annat också ifall jag inte skulle vara på Kebabhumör. Får se vad jag blir sugen på - åt en rätt stor kaka till fikan på jobb så jag är inte sådär direkt hungrig än.

Hoppas ni har en skön och avkopplande fredagskväll, jag tittar säkert in igen senare.

Vaknade med halsont

Hoppas det inte blir något mer av det. Klockan 04,27 vaknade jag med rivig hals och var snuvig.
Jag hoppas det inte blir mer än så här, det blev te med honung att dricka till frukosten imorse och det kändes skönt i halsen.
Ska blir härligt med helg!

Ha en skön fredag.

mars 26, 2009

Superaktivitet

Sonens pappa dök upp här hemma ungefär samtidigt som jag, han kunde bara stanna en liten stund så han skrev på papperna och snackade lite. Under tiden vi snackade och därefter lagade jag middag - medans middagen stod i ugnen började jag skiva upp jordgubbar som tagits ur frysen.
Sedan gick sonens kompis hem och vi åt middag. Efter det har jag kokat jordgubbssylt - är bortskämd sedan förr av min mamma med hemkokt sylt och köpt är bara inte god efter det.
Så tre stora burkar står i köket och kallnar. Med syltsocker går det både snabbt och lätt.

Så var jag så uppe i varv att jag renbäddade sängen också - inte bara det heller jag skiftade (med sonens hjälp) plats på hela resårmadrasserna. Det var otympligt och tungt kan jag säga.
Jag har ju dubbelsäng och den ena madrassen är mycket mindre använd så jag tyckte jag skulle skifta. Nu blir det inte mer idag.... trött - men imorgon är det FREDAG!

Torsdag

Hossan får snart hälsa på sin mamma på sjukhuset och det blir förhoppningsvis bra, brukar vara bättre att se själv och själv kunna ställa de frågor man har till personalen. Jag håller alla tummar och tår för att det går bra där!

Det är ännu en kall och solig dag idag, sonen hade en inställd morgonlektion så han fick sova lite längre - skönt för honom. Imorse vaknade jag faktiskt av mig själv och det var skönt.

Ikväll ska exmaken titta förbi och skriva på några papper, jag har haft ett sparande till sonen som jag nu skulle ändra på och det fick jag inte göra utan hans signatur. Bra med säkerhet såklart men lite lustigt eftersom han inte ens vetat om att jag sparade till sonen och inte har varit inblandad i det. Får väl se om han kanske stannar och äter middag med oss.

mars 25, 2009

En älskad vän har det jobbigt

........har inget att skriva men jag önskar det fanns något jag kunde göra.
Personen ifråga vet att jag finns där om jag kan hjälpa eller bara lyssna.
Varför ska detta året bara fortsätta att vara skitjobbigt.

Hade inget att säga

Lite fånigt inlägg imorse, jag loggade in och tänkte skriva något och så var det bara helt blankt.
Jag kom inte på något som helst att skriva.
Inte för jag har så mycket mer att säga just nu, fick just SMS från sonen att han befinner sig i sin pappas lägenhet - han var snäll och stack dit och släppte in en reparatör så slapp pappan ta ledigt och det funkar ju bra.
Ikväll ska jag göra den där korvgrytan jag nästan handlade till i helgen, har köpt korv nu också Sen satt jag och blev sugen på Cheesecake igårkväll har inte ätit det på jättelänge - kanske blir jag tvungen att göra en i helgen.
Fler saker som borde göras i helgen är att putsa fönster - nu när solen är framme så syns allt det där man kunnat ignorera under mörka vintern.

Kallt och soligt

Riktigt kallt var det imorse men solen skiner så det är jättefint ändå.
Inte mycket att skriva om idag - en helt vanligt onsdag bara.

mars 24, 2009

Han är en stjärna! (Varning stolt skrytande mamma)

Stolt och glad kom jag hem från utvecklingssamtalet - om inget väldigt oväntat händer så höjer han sig en bra bit vid terminslutet. Han blev själv jätteglad, han hade räknat med några höjningar men som det ser ut nu blir det fler än han själv räknat med. Han var så nöjd att han hade ett litet leende hela cykelturen hem (trots motvinden).

Lite panik hade jag däremot tidigare idag när jag skulle hem och träffa vaktmästaren. Jag cyklade i god tid och när jag kom hem så var det helt omöjligt att öppna min ytterdörr!
Sjutillhållarlåset (eller niotillhållar eller vad det nu är) gick inte att öppna!!!
Jag kämpade, jag tryckte mot dörren jag gjorde allt och nyckeln gick inte att vrida runt.
Försökte ringa sonen (ifall han var på rast) och han svarade - han hade inte haft något problem att låsa på morgonen. Tänkte på dyra låssmedskostnader men sen tänkte jag att jag måste försöka med sonens nyckel först - men jag kunde inte bara ge mig iväg till skolan eftersom vaktmästaren skulle komma. Hade kvar hans mobilnummer i min mobil och ringde upp och sa att jag inte kunde komma in. Han var så snäll, han satt och åt sin lunch i huset bredvid men kom över med en gång. Efter några försök då han inte heller kunde låsa upp så tog han upp en kniv och började fixa med nyckeln och då gick det, den hade bara blivit böjd av någon anledning.
PUUHHH, jag såg tusenlapparna flyga iväg med låssmed och nytt lås.
Sen gjorde han sitt jobb också och nu har vi ny fin toasits. Skönt.

Snön kom av sig

Imorse snöade det och jag blev sur, just idag också när jag ska cykla fram och tillbaka hela tiden.
Men nu har det slutat, solen skiner och det spår som finns kvar är fuktig mark.
Hoppas det förblir så.

Somnade skönt igår efter Cityakuten och har sovit bra inatt. Sonen börjar senare på tisdagar så jag väckte honom lagom tills att jag skulle ge mig iväg. Även imorgon får han börja senare eftersom det är dags för nationella prov igen, 2 styck ska de hinna med imorgon.
De är fortfarande inne på språken och det har han lätt för, lite mer orolig är han sen för mattedelen - men det ska säkert gå bra det med.

mars 23, 2009

För mätt!

Jag lyckade klämma i mig rent för mycket mat till middag, jag var jättehungrig och det blev för mycket för snabbt - har känt mig helt fullproppad hela kvällen.
Nu börjar det äntligen lätta och nu ska jag lägga mig på sängen tänkte jag och titta på Cityakuten.

Sov gott när det är dags för det!

Ut och cykla

Ska sticka ut på lunchen och fixa lite ärenden. Hade hoppats kunna ta ledigt imorgon eftermiddag men det går inte, folk som är sjukskrivna och så här på jobb. Visserligen är det lugnare är vanligt men någon måste svara och ta hand om de kunder som ringer eller kommer.
Får se morgondagen som en motionsdag - det blir massa cykelturer.

Idag har vi fått hit ett par praoelever också, tycker nästan synd om dem att komma hit just nu.
Normalt är det inga problem att sysselsätta och hitta på grejer till dem, nu får vi försöka skrapa ihop något de kan pyssla med - vet inte vad det ska bli. Tur att vi är flera som delar på det ansvaret.

Visst var det sol när vi cyklade hemifrån imorse

Den har gömt sig lite nu men när vi stack hemifrån var det riktigt fint. Det är skönt med sol även när man jobbar i och för sig - ljuset piggar upp. Kommande helg är det dags att skifta till sommartid, det går framåt.

mars 22, 2009

Maten snart klar

Det blir köttfärsbiffar med klyftpotatis och café de paris sås också sallad såklart.
Kom på att min tisdag blir lite bökig, klockan ett måste jag hem från jobb för att ta emot vaktmästaren för att fixa toaletten slutligen. Sen senare samma eftermiddag måste jag iväg för att gå på utvecklingssamtal på sonens skola. Borde nästan ta ledigt den eftermiddagen för att slippa fara runt men vi får se hur jag löser det.

Korvgryta utan korv

Har irrat omkring fram och tillbaka på ICA, skrev dumt nog ingen lista och sprang omkring och kom på vad jag behövde efterhand - vilket ledde till ett fasligt fram och tillbaka springande.
Hoppas jag fick med mig allt jag behövde, jag lär väl märka det annars.
Kom inte på något kul att laga till middag så det blev ett paket köttfärs, tror det blir biffar av det. En sak kom jag på när jag kom hem igen det var att jag köpte alla ingredienserna till min bulgariska korvgryta utom korven =) men det var tänkt till en dag under veckan så det får jag köpa en annan dag.

Nu har jag nyss strukit färdigt veckans tvätthög framför TV:n - det går lättare då. Håller på att titta på Sex and the City-filmen.

Inget mysigt utomhus väder idag, det är kallt och blåsigt. Solen kommer antagligen tillbaka imorgon när man är på jobb igen.

mars 21, 2009

Kvällen är här

Hela lägenheten är städad och fin, har bara stryktvätten kvar tills imorgon. Skönt.
Ikväll ska jag titta på nya Robinson - blir spännande att se om det är bra. Brukade tycka det var spännande förr så vi får väl se hur det är. Nu ska jag ha mig en kopp kaffe och lite choklad.

Vart tog solen vägen?

Så var det lördag och solen har gömt sig, skönt att vara ledig är det i vilket fall som helst.
Vaknade vid 10-tiden och två minuter efter att jag vaknat ringde Hossan, för henne är det mitt på dagen då eftersom hon stiger upp så tidigt =) - vi snackade en stund och sedan blev det frukost för min del. Nu har jag varit ute en tur och inhandlat mer allergimedicin - hade kvar några stycken tabletter men vill inte sitta med svidande ögon på jobb fler dagar så jag köpte hem lite mer. Var och tittade på KappAhl och Lindex också, vill ha någon ny tröja men jag hittade inget som jag tyckte om och så var det så mycket folk i affärerna så jag tyckte det var för jobbigt att leta vidare. Nu ska jag försöka komma igång med städningen - lusten är inte riktigt där men kommer jag bara igång så går det säkert bra även denna gång.
Ha en skön lördag!

mars 20, 2009

Fredagskväll

Så skönt det är att veta att ingen väckarklocka jagar upp mig imorgon!
Är alldeles solo - sonen är hos sin pappa. Tvätten ska bara hämtas upp från torkrummen och jag slappar och har det skönt. Det blev burgare till middag, orkade inte röra med något och att steka burgare går snabbt och smakar bra. Inte mycket annat ikväll, har snackat med Hossan i telefon ett tag och ska titta på Lets Dance klockan åtta - antagligen samtidigt som jag sitter vid min laptop - brukar bli så om jag tittar själv.
Hoppas ni ha en skön och avkopplande kväll också.

Flera minusgrader

Imorse var det vitt på taken och flera minusgrader, gör inget eftersom solen ändå skiner från en klarblå himmel. Så länge det är sol är det bra.
Den efterlängtade fredagen är här och det känns riktigt bra.
Däremot är jag rödögd och svidig i ögonen, jag min tönt har suttit och undrat vad det kan vara tills en kollega kom in och sa - mycket pollen, syns i dina ögon. Gick in och kollade på pollenrapporten och det var mycket höga halter i skåne så där har jag nog min förklaring får kolla i medicinskåpet om jag har kvar några allergitabletter annars får det bli en tripp till apoteket.

Ha en skön fredag.

mars 19, 2009

Ska bli skönt med helg

Imorgon är det fredag igen och som alltid känns det bra!
Idag öppnar också Entré i Malmö, den nya gigantiska shopping/nöjes-gallerian enligt vad jag läst och sett på bilder ser det ut som en riktig Amerikansk Shoppingmall.
Om det fortsätter vara så här fint väder så kanske jag cyklar dit i helgen och kikar runt lite.
Låter häftigt med massor av butiker, 5 biosalonger, Foodcourt, bowlinghall och ännu mer.
Men halva stan och halva köpenhamn lär väl vara där, läste att det går gratisbussar från Köpenhamn dit. Men nyfiken är jag - alltid kul med något nytt.

Hundpassning inställd

Svågerns planer blev helt plötsligt inställda så vi ska inte passa hund inatt.
Det är jättemysigt att ha honom därhemma men på ett sätt är det bra för jag sover nästan inget när han är där. Jag är så känslig för ljud och eftersom han inte är van vid lägenhetsljud så far han upp och kollar varenda gång något ljud som en spolande toalett eller porten hörs - och då vaknar jag. Men det blir en annan gång istället. Sonen blir nog lite besviken. Men vi bor nära varandra så han kan gå bort och träffa den lille när han vill.

Det underbara vädret fortsätter

Hade jag haft någon semesterdag kvar hade jag tagit en bara för att vara ute och njuta.
Med lite tur så håller det i sig så att man kan ta tillvara det i helgen och ikväll har jag ju hundsällskap så då får jag ut och gå ett par gånger.
Sonen sa lyckligt när vi skulle ge oss iväg på våra cyklar imorse att han borde tagit på sig sina solglasögon - han har också längtat.

mars 18, 2009

En låt i min smak

Jag gillar rockmusik, var väldigt svag för pudelrocken på 80-talet.
Jag älskade (gör fortfarande) Bon Jovi, Kizz och liknande grupper.
Jag gillade verkligen när Lordi var med i Melodifestivalen och röstade på dem.
De senaste dagarna har jag sett reklamen för Robinson som börjar på TV i helgen - jag tyckte att låten i reklamen var så sjukt bra - sonen visste inte vad det var, han vet annars alltid sånt - efter en stunds googlande visade det sig var en svensk grupp - Dead by April (hemskt namn) låten heter, Losing You. Känner mig som en tonåring igen nu när jag lyssnat på den ca 10 gånger och sonen säger -Amen Mamma nu får du ge dig!
Kolla denna länk http://www.youtube.com/watch?v=IoIpxkWzcLM

Vad heter toaletten?

Lite konstig fråga eller hur? Jag har via mail anmält till min vaktmästare att toasitsen (alltså plastringen) gått sönder vid fästena och det har gått ett par dagar. Idag ringde han och undrade vad min toalett heter, det var alltså så att han kunde köpa med sig en ny sits när han ska komma. Inte sjutton vet jag - så på lunchen ska jag cykla hem och och kolla så kan jag ringa honom sen och berätta. Känns som ett annorlunda lunchärende att åka hem och se vad det står på toaletten.

Idag har vi jättefint vårväder här i Malmö, blåsten har tack och lov lugnat sig också.

mars 17, 2009

Bild på Bichon Fris'e


Detta är inte min lilla hundkompis men han ser likadan ut. Ska se om han går med på att bli fotograferad på Torsdag - alla bilder jag har nu är när han var valp.
Jag är helt förtjust i denna lilla hund, han är så tillgiven, rolig och lycklig.

Det knakar och brakar

Där ute låter det en hel del, det knakar i fönsterna och brakar i balkongerna ovanför och omkring mig. Blåser väldigt mycket, hoppas det lugnar sig lite tills imorgon.
Sonen och jag har ätit en god middag med färsk pasta, strimlad kycklingfilé, diverse grönsaker och ostsås. Han har klarat av läxorna och jag har suttit och lagt in tråkiga räkningar på internetbank inför nästa vecka.
En liten tur till ICA har jag också klarat av, behövde ett par småsaker bara också köpte jag en leksak till vår lille hundkompis som kommer till oss på torsdag. Han är ju så söt.

Det blåser bra...

Det är soligt med blå himmel men blåser verkligen friskt.
Jag märkte inget när jag cyklade hemifrån tyckte det var så fint tills jag svängde och fick en motvind som jag verkligen fick kämpa med. Fram kom jag i varje fall.

Återigen är det en massa människor som mår dåligt här på jobb, så jag tvättar händerna hela tiden och håller mig mest på mitt kontor. När 3-4 personer hostar, nyser och snyter sig hela tiden känns risken för smitta stor. Om jag håller mig undan ska det nog gå bra hoppas jag.

mars 16, 2009

Troligtvis hundvakt

Svågern ringde och han måste vara hemifrån torsdag-fredag, han undrade om jag med hjälp av en granne till honom kan passa deras ja, det är ju bara hans nu men jag kommer alltid att se den lilla söta hunden som min systers också. Han måste ge sig iväg torsdag förmiddag och då kunde grannen ta honom, sen ska jag hämta hit honom efter jobb och så ska han stanna här över natten så lämnar jag honom till hans granne igen innan jag går till jobb på fredag.
Klart jag gör det. Sedan kommer han hem igen under fredagen så det var bara att han inte ville pracka på grannen ansvaret hela tiden och jag hjälper ju gärna till.
Sonen är mycket förtjust i den lille rackaren också så det blir bra.
Lite obehag känner jag av tanken eftersom sist han var här över natten var den natten då min syster sedan gick bort på morgonen.

3 veckor till Påsklov

Sonen har koll på loven som vanligt. Jag ser också fram emot påsk - inte för att vi ska göra något speciellt men för att det är långhelg. Fyradagars helg är lyxigt.
Förhoppningsvis har våren kommit lite längre då också.

Inget speciellt på gång denna veckan. En helt vanligt skol- och arbetsvecka för oss.
Händer det något kul hos er?

mars 15, 2009

Inte lika fint idag

Det har visst regnat lite men det är behaglig temperatur ute så det är skönt ändå.
Hoppas det inte blir fler bakslag med snö och sånt nu.
Det smakade underbart med grillat igår, jag brukar alltid vara först i området men igår grillade grannen samtidigt så det var lite lustigt.
Hossan åkte hem direkt när melodifestivalen var slut eftersom hon hade möjlighet att få skjuts då och det kan vara skönt att slippa kuska runt på buss.

Det skiljde tydligen bara ett par poäng igår mellan låten som vann och Caroline af Ugglas - måste ändå tycka att det är lite lustigt att två så udda bidrag kom så högt. Sen är jag allergisk mot operaröster men tydligen går det hem i stugorna, som Pisan skrev i kommentaren tidigare smaken är som baken och det är ju faktiskt tur att inte alla tycker likadant.

mars 14, 2009

Sämsta låten vann!!

Jag är fullkomligt avskyr låten som vann.... det ända som kunde varit sämre är om Molly vunnit.
Trist när det var så många bra låtar i år. Bäst var Sarah Dawn Finer, EMD, Caroline och Måns. Det är nog första gången sedan jag var i tonåren som jag absolut inte håller på Sverige.
Vet inte om jag ens kommer att orka titta på eländet.

Festivalens största vinnare är ändå Petra Mede - hon är fantastisk!!

Idag är en riktigt bra dag

Jag blir helt lyrisk av att vara utomhus i detta underbara väder. Vi har 9 grader och som den supersvensson jag är så rusade jag så klart iväg och köpte grillkol =)

Min syster hade blivit dunderförkyld så jag stack bara dit och gav henne presenterna och smet sedan iväg - vill inte bli smittad. Hon har inte tålt att komma tillbaka till kalla Sverige efter semestern. När jag kom tillbaka hem igen så bestämde sonen och jag oss för att ge oss ut igen och köpa Jeans till honom. Han har en favoritmodell som finns på KappAhl och där hittade han ett par han gillade, jag hade 25% rabatt där dessutom så det passade bra.

Efter denna cykeltur gick jag ut och satte igång att sopa och fixa på min uteplats, ryckte upp lite gamla fula plantor också som så småningom skall ersättas. Hittade flera små gula krokusar som tittat upp och påskliljorna hade kommit upp en bit de med. Det var när jag gick där som jag började tänka på hur gott det hade varit att grilla - gick och retade mig på att jag redan skurit upp fläskfilén vi ska ha i mindre bitar och lagt i marinad, sen kom jag på att dessa mindre bitar går jättebra att trä på spett och grilla och så blir det. Ikväll ska vi ha grillpremiär med Hossan.

Vårlik lördag

Strålande solsken och kvittrande fåglar så härligt.
Bullarna blev bra, bekvämt att bara ta fram plåten och sätta in i ugnen. De var väldigt matiga och goda. Har varit iväg och köpt en fin liten blomgrupp med suckulenter som min syster ska få tillsammans med paketet. Så småningom ska jag sticka ut och träffa henne och gratulera i efterskott.
Sonens kompis ringde och var tvungen att ändra planerna, killarna hade bestämt att de skulle träffas idag men så blev kompisen tvungen att följa med på någon släktgrej så de ska träffas imorgon istället. Ha det skönt och hoppas ni har lika härligt väder som vi har här.

mars 13, 2009

Nästan äckligt mätt

Jag var jättehungrig och pizzan var mycket god, jag har alltså inte klämt i mig hela men mycket av den. Smakade mums! Sonen var också helnöjd.
Tvätten är tvättad och ska bara bli torr så jag har några turer till källaren kvar.
Har fixat ihop bullarna - de står i kylen och förhoppningsvis jäser. Fredagskvällen är alltid så skön, jag fixar och donar som de flesta andra kvällar men den har en speciell känsla. Att veta att väckarklockan inte börjar jäklas med mig klockan tio över sex är skönt.

Hoppas ni har det skönt, ikväll blir det Lets Dance och nu hoppas jag verkligen att Elisabeth åker ut.

Recept som Annica bad om



Frukostbullar

Ingredienser 8 bröd

0,25 paket jäst
5 dl vatten, kallt
1 msk honung
1 tsk salt
0,5 dl vetekli
600 g vetemjöl

Pensling
1 dl vatten
3 msk vallmofrö

Gör så här
1. Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Degen ska vara lite lös.
2. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.
3. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca 15 min.


Vet inte om de är goda eftersom jag inte har testat dem än.

Bild och recept från Allt om mat

Eländet smälter

Det finns snö kvar men det smälter för fullt så jag hoppas det försvinner snabbt.

Härligt med fredag. Ikväll ska vi beställa pizza för hemleverans skönt att vara lite lat - har tvättid också så lite får jag hålla igång. Funderar på att testa ett bullrecept ikväll, hittade ett på kalljästa frallor som verkade enkelt. Att bara baka ihop allt och låta bullarna stå och jäsa i kylen över natten för att sedan få hembakade frallor till frukost imorgon låter inte så dumt. Får väl se om jag orkar.

Idag har sonen nationellt prov i engelska, han var inte lika nervös denna gången antagligen för att han nu vet hur det går till också är engelska hans bästa ämne.

mars 12, 2009

Rapport från 50-åringen

Systern ringde och berättade om resan och de hade haft det jätteskönt. Inte strålande solsken hela tiden men 20-21 grader och det kan man stå ut med så här års.
Massa mysiga restaurangbesök och utflykter - jag tyckte det lät jätteskönt. Ska träffa henne ett tag på lördag, de hade hoppats på att besöka sin stuga då men som vädret ser ut blir det kanske inte så - för min del kvittar det vilket jag tar mig lika gärna till stugan som hem till dem.

Nu ska jag ut och svära lite (Annica säger att det fungerar för att ta bort snön) så att eländet är borta imorgon.

Lyxfällan nästa - behöver känna mig lite klok igen.

Hur onödigt är detta???

Oerhört onödigt!

Det snöar.........=(

Veckoslut närmar sig

Konstigt att tiden går rätt fort trots att det är alldeles för lugnt på jobb. Nu har jag precis ätit räkpasta igen, rester från igår fick bli lunch idag.
Imorgon är det härlig fredag, får se vad som händer denna helgen att Hossan ska komma och titta på Melodifestivalen har vi bestämt - sonen och en kompis pratade om eventuell övernattning hemma hos oss någon dag men det var inte säkert.
Det är rätt skönt att inte ha så mycket inbokat så man kan göra det man känner för.
Sonen ville ha nya Jeans så vi får väl se om det blir en shoppingtur också.

mars 11, 2009

Samtal med sonen

Maten blev jättegod, jag ändrade lite i recepetet - lite mer kryddor eftersom vi båda gillar kryddig mat - lite mer räkor (kan man få för mycket räkor), gjorde lite mer sås - det blev jättegott. Vi snackade mycket över maten och det är så mysigt - det är nog största fördelen med att plötsligt bli singel, sonen och jag pratar ännu mer eftersom det bara är vi.
Han är en riktigt spännande kille att snacka med - han är så öppen när han vill.... jag blir helt imponerad, han har så många spännande tankar och nästan inga förutfattade meningar.

Fortfarande sol i Malmö

Så härligt, det har kommit några snabba skurar under dagen men mestadels är det sol.
Tänk om det kunde se ut så under helgen - det hade varit skönt.
Det är väl bara att vänta och se.

Ikväll ska jag testa nytt recept igen, idag blir det en Räkpasta ännu ett recept från Allt om Mat hemsidan - en favoritsida helt klart. Rätten lät både god och enkel så det blir säkert bra.

Onsdag igen

Inatt har jag sovit SÅ gott, gick och la mig tidigare än vanligt stoppade i öronpropparna.
Somnade strax efter 22 och sov som en stock tills klockan satte igång 06,10.
Det är en underbar effekt av att bara dricka Allevo - all energi tar slut och jag sover härligt skönt. En annan trevlig sak är att frukosten smakade jättegott imorse.

Igårkväll hände det inte så mycket, jag var en tur till ICA och handlade hem lite. Sonen tränade på Cross-trainern och vi höll på gemensamt en stund med min dator, bra att ha supporten i hemmet =)

mars 10, 2009

Helt klart pluspoäng

En manlig kollega kom just in på mitt rum med en stor fin bukett tulpaner, sådant är det helt klart pluspoäng på. Han hade varit ute ett ärende och tyckte att det behövdes piggas upp här så till oss tre kvinnliga anställda hade han köpt varsin jättefin bukett.
Det piggade absolut upp. Mycket snällt.

Trötta tisdag

Idag är jag trött - inte så att vi höll på sent men som vanligt häller jag i mig en massa kaffe och då är sömnen körd. Somnade ett tag efter midnatt och det räcker inte riktigt när man ska upp 06,10. Vi hade trevligt igår åt en god pastarätt och sedan glass till kaffet.
Mycket att prata om har vi som alltid och värdinnans tonårsbarn var också med när vi åt och de är hur trevliga som helst.
Nästa gång vi ska ses är det min tur och då kan man hoppas på att vi fått lite varmare så det kanske kan bli en grillträff.

Idag kör jag en Allevo-dag, lever på flytande och lite frukt så ikväll kommer jag nog att somna vid 21-tiden. Kände mig lite extra svullen igårkväll så jag tänkte rensa kroppen lite.

mars 09, 2009

Systembolaget istället för promenad

Inte lika nyttigt kanske men jag cyklade dit i varje fall. Kollegan hoppade av promenaden och jag kände inte för att gå ensam. Så det blev en tur till Systembolaget och inhandlande av en låda till flaskor och några fina viner att stoppa i den - detta är present till systern som fyllt år.
Skönt att ha det fixat så får vi se om jag kan komma iväg och överlämna detta + blommor nästa helg om hon är ledig.

Är så trött just nu så jag känner inte alls för att fortsätta flänga runt, det blir mycket cyklande idag - ska hem från jobb och sedan iväg igen till väninnan och sedan såklart hem senare ikväll.
Men när jag väl är där så är det värt det - det vet jag ju.

Deprimerande möte

Dagen började med informationsmöte på jobb om hur dåliga tider det är. Det visste man ju men
klart det blir mer verkligt när man ser alla siffror svart på vitt. Ingen blev uppsagd idag i varje fall men det finns inga garantier för framtiden.

För att försöka hitta något positivt så är det jättefint väder och jag och kollegan ska ut och gå på lunchen - skönt.

Senare idag ska jag bara hem en kort sväng - ett litet ombyte kanske, lämna jobbväskan och hämta gåbortpresenten och sedan hem till väninna för liten träff där. En måndag är inte ideal-dagen för att gå bort men vi brukar hålla det till rimliga tider när vi träffas på vardagar så det blir nog bra ändå.

mars 08, 2009

Nu kommer plötsligt solen

Hela dagen har varit grå och regnig och nu när det går mot kväll så tittar solen fram.
Skönt att se den även om den kunde kommit lite tidigare (aldrig blir man nöjd).
Min tvätthög är nu tvättad, struken och inhängd/nerstoppad där den ska vara.

Det blir spaghetti med köttfärssås till middag. Det är alltid gott och lätt att fixa.
Sonen har kommit hem fast imorgon ska han sova hos sin pappa igen, jag ska träffa några väninnor och han tyckte att då kunde han vara hos sin pappa. Det är inget problem för honom att vara ensam men varför inte ha lite sällskap när möjligheten finns.

Läser och inväntar tvättiden

Väntar på att klockan ska bli tolv så att jag äntligen kan få sätta igång med den eländiga tvätten.
Hallen är ju helt full med kassar och tvättkorg. Så idag blir det att tvätta och sedan stryka efterhand som det blir torrt. Ska kolla datumen lite bättre när jag bokar nästa tvättid.

Idag fyller min syster 50 år, det är helt sjukt. Eftersom jag känner mig som ca 30 så kan inte hon var 50 hon är ju bara 5 år äldre än mig. Hon firar i värmen på Kanarieöarna med man och vuxna barn så hon har det säkert bra. Jag har fått lite SMS om skönt väder och mysiga restauranger. Om ett par dagar landar de i kyliga Sverige igen.

Nu åter till boken jag började på igår - ett av mina bokreafynd.
Elisabeth George - "Innan döden kom" den verkar bra, jag brukar gilla hennes böcker.

mars 07, 2009

Andra chansen

Det gick ju rätt bra tycker jag, den jag hoppades mest på gick vidare. Sarah Dawn Finer var min favorit. Sen älskar jag låten Snälla Snälla, konstigt nog för jag har aldrig stått ut med Caroline af Ugglas förr men just den låten tycker jag är jättefin. Texten är så stark och hon framför den så känslosamt. Men som sagt Moving on med Sarah Dawn Finer var den jag verkligen ville ha med nästa vecka när finalen i globen går av stapeln.

Klantigt

Vid 12 idag så tågade jag ner till tvättstugan med en överfylld tvättkorg och två stora IKEA-kassar med tvätt och när jag släpat ner allt så upptäcker jag att satt upp tvättid först imorgon.
Så det var bara att släpa upp allt igen och nu står det i hallen för ett nytt försök imorgon.
Hade varit skönt att ha det avklarat men det är som det är.
Hela lägenheten är i varje fall städad och det känns jätteskönt.

Blev inte av att sticka ut och fixa present till min syster heller men det ska jag nog hinna med under veckan. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det till att vara slapp resten av lördagen.

Idag är det lördag

Skönt att få sova ut. Vaknade vid 9-tiden och låg kvar ett tag och läste.
Idag är det städdag men först ska jag sätta på kaffe och äta lite frukost, tog mig just ett glas juice som jag omedelbart fick slänga ut. Sonen hade diskat och varit väl entusiastisk med diskmedel så det smakade apelsindiskmedel - inget vidare. Men det är ju bra att han diskar så det är smällar man får ta.

Ha en skön lördag.

mars 06, 2009

Filmen var SÅÅÅÅ BRAAA!!!

Den var helt superb! Noomi Rapace ÄR Lisbeth Salander och Michael Nyqvist passade också perfekt i sin roll. Man kan nog gilla filmen även om man inte läst böckerna men jag tror man har större behållning av den när man har läst dem. Jag längtar redan efter fortsättningarna.

Läste att en amerikansk version ska göras och det är helt onödigt denna var i kvalite med vilken amerikansk produktion som helst. Den är lite grym ibland och det är lite jobbigare att titta på än att läsa men t.o.m jag som har så svårt för att titta på våld (alltså jag gillar inte ens tecknat våld) kunde stå ut med det - kanske för att jag visste vad som skulle hända.

Jag skulle kunna tjata i en evighet om vilken bra film det var men jag tror ni har fattat nu!

Kvällen i sin helhet var trevlig, lite körigt i början då jag bara precis hann hem och sedan iväg till bussen. Sedan hämtade vi våra biljetter och stack iväg till Burger King och åt lite snabbt.
Åt deras Kyckling Baguette som smakade gott. En liten tur och köpte lite godis och sedan tillbaka till biografen.

Förresten nämnde jag att filmen var FANTASKTISK!!!

Ikväll är det biodags

Det ska bli trevligt och jag ser fram emot filmen. Men först ska arbetsdagen klaras av och sen blir det rask cykeltur hem, hemma i ca 10-15 minuter sedan bussen till city och möta Hossan.
Sonen ska iväg till sin pappa ikväll.

Kvällen igår efter föräldramötet blev: ett långt telefonsamtal med väninna som via Hossan hört om min syster, snällt att hon ville kolla hur det gick för oss.

Sedan la jag mig på sängen och tittade på lyxfällan, blir lika förundrad varje gång!
En tjej i 23-års åldern som lägger ner 5.000,- i månaden på sitt utseende - då menar jag alltså hår och naglar och sådant. Sedan kunde hon köpa kläder för 20.000,- på en shoppingrunda.
Nu hade hon en stenrik pappa som pungade upp varenda gång det gick åt skogen men att vara 23 år och gå back 12.000,- varje månad och att pga restaurangbesök ha en matkostnad på 6.000,- i månaden för en person - jag blir helt yr. Om inget annat känner man sig oerhört klok efter att ha tittat på det programmet.

mars 05, 2009

Föräldramöte med mycket information

Oj, så mycket de ska hinna hitta på.
- Det är danslektioner - danser och baler.
- Det är läger.
- Det är teater.
- Studiebesök utomlands.

Och detta var inte allt, sen är det en hel drös nationella prov och såklart vanliga studier.
Sedan blir det något mer kul för pengar ungdomarna sparat ihop med försäljningar och annat.
Det finns fortfarande en del vansinniga planer men förhoppningsvis blir det väl tivoli i Danmark och något restaurangbesök.

Föräldramöten på denna skolan är så bra, det är informativt - kort och rakt på sak.
På hans förra skola kunde man sitta i timmar medans det tjatades om en massa helt oväsentliga saker.

Lunchpromenad


Solen tittar fram igen, idag får den gärna stanna lite längre. Idag ska jag och kollegan gå ut och gå på lunchen - hennes eländiga hosta har äntligen lugnat sig. Ska bli skönt.
Behöver lite motion (behöver nog mycket motion egentligen).

mars 04, 2009

En utmaning från Pisans blogg

1. Fyra TV program jag brukar se:
- House
- Greys Anatomy
- 2 ½ män
- Big Love

2. Fyra saker jag gjorde igår:
- Jobbade
- Cyklade
- Lagade mat
- Bloggade

3. Fyra saker jag längtar till:
- Ljus och värme och inte från lampor och element utan naturlig sådan.
- Att denna jäkla finanskris tar slut.
- En lååååååång period när inget tragiskt händer.
- Semester.

4. Fyra saker som står på min önskelista:
- Hälsa för mig och alla omkring mig.
- Att sonen kommer in på utbildningen han vill gå och får en ljus framtid.
- Att jag och Hossan vinner stort på Lotto.
- Att det resten av året och gärna längre bara händer bra saker.

5.Fyra saker jag tycker om att göra:
- Umgås med son, övrig familj och vänner.
- Film
- Böcker
- Att hinna bara vara.

6. Fyra saker jag avskyr:
- Cancer
- Elakhet
- Själviskhet
- Orättvisor

7. Fyra saker jag åt igår:
- Grovt bröd med ost och paprika (frukost)
- Soppa (Lunch)
- Apelsin
- Köttbullar (middag)

8. Fyra bloggar jag utmanar:
De som vill!

Mitt i arbetsveckan

Soligt och fint ute! Kan det vara våren....?
Ikväll händer det inte så mycket, antagligen blir det att förhöra sonen inför ett SO-prov.
Sen finns det alltid lite fixande att göra hemma.

Torsdagkväll är det föräldramöte och det är så mycket på gång nu i skolan så det blir bra - vill gärna höra lite mer kring planeringen av alla olika händelser och resor.

Fredagkväll blir det bio med Hossan, antagligen någon snabb matbit på stan också - blir kul.

Också har jag tjejträff på måndag med mina gamla väninnor - de jag har känt sedan sandlådestadiet och det är alltid trevligt.

Nu längtar jag till lunchen, inte så att jag är hungrig men jag vill ut i solen.

mars 03, 2009

Köttbullarna inte helt som de ska vara

Detta berodde på att jag alltid brukar steka MASSOR och frysa in i burkar så jag kan ta fram när vi ska ha, det tar lite för lång tid när jag kommer hem från jobb annars tycker jag.
Mina hemgjorda var slut så det blev färdigköpta och visst de är också goda men inte detsamma.
Det får bli dags att göra en laddning igen. Gott blev det ändå med potatis och god sås och alla tillbehör. Vi blev mätta och belåtna trots allt.

Sonen har pluggat inför nytt prov som han ska ha på torsdag och nu satte han sig vid sin dator så då hamnade jag här. Ser att det börjar ett nytt program ikväll med Gordon Ramsey - jag gillar honom och jag gillar matlagningsprogram så kanske blir det en titt på det eller så spelar jag in det. Ha en skön kväll!

Solen kom

Så skönt - det gör mycket för humöret. Strax före lunch började den kämpa sig igenom och nu är det riktigt fint ute.
Mitt ärende blev fixat och även nu när man sitter inomhus så piggnar man till lite av att se solen genom fönsterna.

Fortfarande alldeles för lugnt på jobb - finanskrisen drabbar väl även oss.
Hoppas det kommer igång snart det är inget kul att jobba på halvfart.
När det väl tar fart igen kommer man väl att bli helt slut av att jobba i normal takt - normal takt här brukar vara mer åt det halvstressiga hållet.

Vad gör ni då?

Inget regn än i varje fall...

Men det är SÅÅÅ grått där ute. Får hoppas upphållet håller i sig. Sonen börjar senare idag och det får gärna vara uppehåll när han cyklar också. Så skulle jag behöva hinna med ett ärende på lunchen och det är inte heller så kul i regn. Men det får väl bli som det blir med det.
Det är ju inget man kan styra över.

Igårkväll var det fortsatt lugnt. Förhörde sonen inför ett prov han har idag och så tittade jag på Cityakuten på TV sedan blev det boken och sängen.

mars 02, 2009

Sonen har fått sorteringsdille

Han har de senaste dagarna slängt kassvis med prylar som bara legat och skräpat på hans rum och i skrivbordslådorna. (Vi har tänkt sälja hans skrivbord + stol så småningom).
Skönt när han får sådana ryck.

Själv har jag lagat lasagne som vi ätit till middag, gott och så blev det mycket av det så då kan vi ha lasagne på torsdag igen då jag ska på föräldramöte och inte hinner fixa något.
Annars har det inte hänt så mycket mer ikväll.

Regn, regn, regn

Inte så bra start på veckan, cykeltur i ösregn till jobb. Men det var ju skönt när jag kom fram och fick gå in i värmen i varje fall.
Och ska man vara positiv så är det bättre med regn än snö - nu när jag längtar så efter våren.
Just nu sitter min syster med familj på flygplanet på väg till värmen, inte utan att man hade kunnat tänka sig att vara med där. De får det säkert jättehärligt!

Har inte så mycket planerat inför veckan, ska på föräldramöte på torsdagkväll.
Sen hade jag velat gå på bio och se "Män som hatar kvinnor" får väl se om jag kan ragga upp någon som vill se den.

Ha en bra måndag!

mars 01, 2009

Hemma igen

Kalaset gick bra och var trevligt. Hossan hade lagat till en god kycklingrätt och sen åt vi mumsig hallontårta. Hon fick många presenter och verkade glad och nöjd.

Nu blir det soffan och slappande det som finns kvar av helgen.

1:a Mars - på väg mot våren

Det låter mycket bättre med Mars än Februari! Nu går det framåt.
Så är det Hossans födelsedag och jag ska dit på kalas senare idag.

Nu ska jag ge mig på den stora - tråkiga högen med stryktvätt. Har redan varit en tur till affären och köpt mjölk och middagsmat tills imorgonkväll.
 
Hit Counter
Free Counter