Kimmietid

februari 28, 2009

Magen fylld med jättegod middag

Om man får säga det själv så blev middagen SÅÅÅ god. Sonen och jag stoppade i oss med god aptit och nu är jag proppmätt.
Dagen har fortsatt i slapp still och det var nog precis vad jag behövde - sonen var på samma humör och brydde sig inte om att ringa någon kompis idag så vi har bara drällt.
Mysigt att bara vara tillsammans även om vi ibland är i olika rum och gör olika saker.

Idag gör jag inte många knop

Vilken slö lördag. Jag har inte kommit iväg för att köpa present till min syster, det är några veckor tills hon fyller år och hon kommer att fira utomlands med sin familj så jag ska gratulera henne i efterhand - det ska nog hinnas med.
Har varit ute en liten cykeltur och fixat ett annat ärende så lite luft har jag fått.
Sedan har jag packat in Hossans present tills imorgon - den ser inte klok ut - har lite konstig form så det gick inte att slå in snyggt. Nåja, det är innehållet som räknas.
Har slappat och läst, tittat på en film den nytta jag gjort är att vattna blommorna så det var inte så slitsamt.
Ikväll ska jag och sonen äta mozzarellakyckling med råstekt potatis så laga mat ska jag i varje fall. Längtar efter våren nu så jag kan börja fixa på uteplatsen men det får nog vänta ett tag till.

Lördag med blå himmel

Ser härligt ut därute! Solen skiner och himlen är blå. Får se till att komma ut en sväng idag.
Så skönt det var att vakna av mig själv och ligga kvar och slappa en stund innan jag gick upp.

Lördagar är sköna!

februari 27, 2009

Kan vi hjälpa lilla Thor och hans Mamma

En fin liten pojke har blivit kidnappad av sin "pappa" (en riktig förälder kan inte göra så)
Hans svenska mamma sitter i panik i USA och väntar på att få hem sin pojke.

Mitt hjärta brister när jag tänker på vad hon går igenom, gå in på http://caluas.blogspot.com/
och läs om vad som hänt, om man vill kan man skänka en slant för att hjälpa mamman att skaffa detektiv att söka efter hennes älskade son - annars kan man kanske sprida informationen om man har några kontakter i USA.

Jag har skickat detta till alla jag känner däröver och jag kan inte föreställa mig hur hemskt detta måste vara.

Tänker på er...!!

Klantskallen lagar mat!

Som jag kan!
Först lyckades jag på något märkligt sätt bryta stekspaden, i samma veva var det nära att stekpannan gled i golvet. Jag lyckades stoppa den.
En liten stund senare vände jag burgare så entusiastiskt att olja skvätte upp på min underarm och det gjorde så ont att en del ord jag inte använder så ofta kom farande.
Nu har jag suttit och tryckt armen mot en kylklamp och det börjar lätta lite.

Maten blev jättegod tyckte både jag och sonen så det var inte helt misslyckat.
Tror jag får ha en mugg kaffe.

Det är fredag!

Åhhh!! Så skönt. Är så vansinnigt trött så det ska bli underbart att koppla av och ha det lugnt och skönt ett par dagar.
Ikväll har jag tvättid och sonen och jag bestämde igår att vi ska göra egna hamburgare och ha till middag. Så lär det väl bli att jag kikar lite på Lets Dance också.

Imorgon har jag lite ärenden jag kan fixa om jag orkar och vill - inget akut. Födelsedagspresent till en syster som fyller jämnt ska fixas och jag vet inte riktigt vad hon ska få. Det lutar åt en korg eller låda fylld med goda viner. Det uppskattas det vet jag. Så blir det självklart melodifestivaltittande.

På söndag är det Hossans kalas och det blir alldeles säkert trevligt.

Lite lagom aktivitet och mycket vila - skönt!

februari 26, 2009

Kväll igen

Både sonen och jag tycker att veckan gått extra snabbt - konstigt att det är fredag igen imorgon.
På lunchen idag åkte jag ut med kollegan, så kom jag till apoteket och fick köpt en extra fet hudkräm som kanske kan hjälpa min supertorra hud. Känns bra när jag smörjer in med den i varje fall.
Sonen och jag har ätit pyttipanna till middag och det var gott! Så har jag gått igenom och sorterat ut en massa videofilmer som jag inte ska ha kvar - man tittar ju inte på videofilmer längre, Hossans systerdotter ville tydligen ha dem och det är kul om de kan komma till nytta.
Nu kan jag få plats för DVD-filmer på ett vettigt sätt istället.
Det blev en hel del så vi får väl se om jag kan få med mig dem till Hossan på söndag - annars får jag dela upp det och ta lite i taget.

Jag vill att det ska hända något kul

Det är lite trist just nu tycker jag. Så mycket tråkigheter har inlett året.
Man skulle behöva något roligt att se fram emot.

Får väl se fram emot sommar och förhoppningvis sol!

februari 25, 2009

Onsdagkväll

Ikväll har vi haft en superenkel middag, mat som jag inte serverat på säkert 5-6 år.
Fiskpinnar med pressad potatis och remouladsås. Det var faktiskt gott, sonen kom med förslaget och varför inte. Så länge det inte är de - Enbart bestående av panering superbilliga fiskpinnarna - så är det inte så dålig mat. Det var helt OK.

Nu är jag trött och slö och slappar i soffan.

Redan Onsdag

Det går undan!
Inget särskilt på gång idag, funderade på att promenera på lunchen men det är så grått och trist ute och min promenadkamrat är dunderförkyld så henne får jag nog inte med mig.
Det är så mycket sjukdom överallt just nu tycker jag - alla hostar och nyser runt omkring.

Kanske sticker jag ut och fixar det sista till Hossans födelsedagspresent istället.

februari 24, 2009

Oj vad jag är mätt

Jag var jättehungrig när jag kom hem - hade ätit alldeles för lite till lunch.
Lagade till den Bulgariska korvgrytan - receptet från Allt om Mat som jag testade för några veckor sedan. Den är en blivande storfavorit tror jag både sonen och jag tycker det är jättegott.

Sedan tillbringade jag ca 45 minuter på telefon med min svåger, han behöver ventilera så mycket. Det är jobbigt för mig, men för honom så påverkar det varenda minut av hans dag - deras stora, fina hus känns helt fel just nu för honom. Han stod inte ut i sovrummet så jag hade lite tips om hur han kan byta kontor mot sovrum och det verkade kännas bra för honom. Erbjöd mig att hjälpa honom flytta runt grejer men jag hoppas hans söner kan hjälpa till istället för det vet jag inte riktigt om jag klarar ännu. Vi får se, behöver han hjälp så ställer jag självklart upp -
vi har ju inga blodsband men han är som en bror för mig.

Sedan tryckte jag och sonen i oss Semlorna jag köpt och tittade på Prison Break. Puhh!!
Jag brukar inte äta mer efter middagen så nu är jag proppmätt!!

Fettisdagen


Mums, det är ju fettisdagen idag!
Var och handlade rejält på lunchen - cykeln blev full. Passade på att köpa 2 semlor också som sonen och jag ska festa på ikväll. Det är liksom legitimt att vara en gottegris idag.
Skönt att få fixat handlandet också, det är så bra att jag kan cykla till affären som ligger nära min lägenhet så kan jag handla och hinna in och lämna allt och sedan cykla tillbaka till jobb och allt detta hinner jag på lunchen. Det blev mycket idag då jag laddade upp med toapapper, potatis och annat som tar plats. Så kan jag bara vara hemma ikväll och laga mat i lugn och ro.

Inställd lektion

Sonen ringde just lycklig och meddelade att första lektionen i skolan var inställd och eftersom han redan börjar senare på tisdagar så blev det skolstart först vid 10-tiden.
Lyxigt att de kan kolla på internet innan de går hemifrån om något är inställt eller ändrat.
Idag tittar lite sol fram här i Malmö - det behöver vi!

februari 23, 2009

Skönt fotbad

Sonen och jag åt spagetti med köttfärssås till middag, det fanns färdigt i frysen sedan förra veckan. Nu har jag precis tagit ett skönt fotbad - skulle egentligen behöva lägga hela mig i ett oljebad, huden blir alltid så torr på vintern och inget funkar bättre mot det än ett bad med olja i.
Men jag kände inte för att lägg mig i blöt så det blev bara ett fotbad.
Imorgon börjar bokrean, jag har redan två staplar olästa böcker, men eftersom jag känner mig själv så kan jag nog anta att några fler böcker bli inhandlade.

Ny arbetsvecka

Det var inga problem att ta sig fram med cykel idag - uppskattat av både mig och sonen.
Trött är jag som bara den men det hör väl till, vaknade vid 4-tiden och var vaken ett bra tag innan jag kunde somna igen. Snart är det lunchrast och jag tror jag ska cykla ut en sväng och få fixat ett ärende - får passa på nu när vägarna är fria, vågar inte lita på att eländet inte kommer tillbaka (elände=snö).

februari 22, 2009

Middagen avklarad

Till middag ikväll blev det Lövbiff med potatiskroketter, sallad och sås. Smakade gott!
Imorgon börjar skolan igen för sonen - lovet är över för denna gången. Men han är inte så deppad över det. Han har kommit fram till att det inte är så långt tills nästa lov.

Denna terminen är så full av händelser också, det planeras och snackas om - läger, en annan resa, bal och teater. Det händer mycket som är kul så det blir väl lite lättare då.
Så vill han få nian avklarad också, inte så att han inte trivs men han känner sig redo för något annat.

Söndag igen

Tycker det är söndag hela tiden....
Som vanligt har jag nu strukit hela tvätten, all städning är klar och ett besök i ICA-butiken för uppladdning av mjölk, frukt och grönsaker har också blivit avklarat.
Snön verkar smälta undan i bra fart så förhoppningsvis blir det så att vi kan cykla imorgon, är helt less på bussåkande och annat trassel. Om några timmar kommer sonen hem från sin pappa - skönt med tid för mig själv men alltid lika skönt när han kommer hem också.

februari 21, 2009

Melodifestivalen

Vilken jättebra omgång, lite orättvist att så många bra bidrag hamnade i samma deltävling.
Jag tyckte att EMD, Mikael Rickfors och BWO var jättebra. Visst sjunger Molly jättebra men att skicka en svensktoppslåt utomlands brukar inte funka så bra. Killarna med världens längsta gruppnamn som jag inte kommer ihåg var också bra. Nästa vecka kommer festivalen hit!
Alltså till Malmö och till vår nya superfina Arena - ska bli spännande att se.
Jösses, vilken melodifestivalnörd jag är =)

Nu är det lördag

Sonen är hos sin pappa, han ringde nyss och rapporterade att pappans granne inte är klok =)
Pappan hade gått till affären när sonen sov och sonen hade vaknat av att någon spelade helt sjukt hög musik, han sa att sängen vibrerade av basen. Dessutom var det tydligen dålig musik.
Nåja, så kom han upp - en kompis ska komma vid elva så det passade nog bra även om det finns behagligare sätt att vakna.
Själv ska jag snart sätta igång med städning, ska ha lite kaffe först.
I övrigt ska jag bara koppla av och ta det lugnt denna dagen, har ju egentligen legat och vilat flera dagar denna veckan när jag var sjuk men då mådde jag så dåligt att jag inte njöt av lugnet.

Ha en bra lördag.

februari 20, 2009

Vill berätta lite mer om gårdagen

Det var så skönt att jag hade med mig - självklart sonen men också min exman, han är en riktigt bra vän och han stöttar oss alltid när han kan. Vi anlände till kapellet när det var rätt få personer där.
Några av systerns kollegor hade redan kommit och såklart den jag fasade för att träffa, min syster som jag (och de flesta andra) har en oerhört komplicerad relation till. Jag tänkte att en dag som denna glömmer man sånt trams och gick fram till henne där hon stod tillsammans med någon äldre dam som jag inte känner och sin man. När jag sa hej och tänkte ge henne en kram räckte hon fram handen och skakade som man gör med främlingar, sedan ignorerade hon mig och pratade med den äldre damen - hennes man bara nickade hej och gick sedan iväg. Då tog min exman mig i armen och vände mig och började prata om något annat - han förstod. Som tur var kom då min andra systers vuxna söner och de gick direkt fram till oss och kramade om oss och pratade. Fina killar!
Hur ceremonin i övrigt gick har jag redan berättat och den var så fin och så fruktansvärt plågsam samtidigt. Musiken var nästan för välvald - det fanns så många minnen till den.
Mötet med kusinen efter så många år var också fint - han har inte sett mig sedan jag var 21 år och när jag räckte fram handen för att hälsa öppnade han stora famnen och kramade om mig - så som ett syskon borde göra.

Konflikter har alltid funnits med denna syster - men de har aldrig varit riktade mot mig (och det är inte bara jag nu heller utan resten av syskonen också). Jag försöker tänka att hon kan inte var lycklig och ge henne en chans varje gång men ärligt - får man vara hur elak som helst?

En utmärkelse


Jag har fått en utmärkelse från http://nena.bloggagratis.se//
5 saker som jag inte kan vara utan:

Min son - Det finaste som finns för mig!
Hossan - Den person som jag kan berätta precis allt för utan att någonsin tveka.
Min syster - Det skulle varit mina systrar men nu finns bara en kvar som jag har så starka band till.
Mina andra fina vänner - Vänner gör en rik.
Böcker - Klarar inte en dag utan en bok.
Nu är det meningen att man ska skicka detta vidare till fem personer. Men jag kan inte välja ut så jag skickar den vidare till de som finns på min länklista. Nu har jag och Nena många gemensamma personer bland våra länkar men kanske någon känner sig manad.

Gör så här:
1. 5 saker jag inte kan vara utan.
2. Samt skicka vidare utmärkelsen till 5 st.
Bilden sparar man ner på sin egen dator och lägger på sin egen sida.

Fredag - på jobb

Tillbaka till jobb - vaknade vid 5 imorse så jag är trött och har huvudvärk men här är mycket att göra idag och då springer tiden fram. Tog bussen hit imorse och ska ta bussen hem också.
Tjejen jag brukar åka hem med har fått min sjuka (var orolig för det - hon var den som mest i närheten av mig i måndags).
Helgen är pappahelg för sonen, han har ju varit där lite extra denna veckan så det känns lite konstigt men det blir nog bra - så i helgen så ska jag städa och vila. Har vilat mycket i veckan men efter sjukan och all psykisk press så behövs det mer.

Hoppas ni har en skön fredag.

februari 19, 2009

Hon var en omtyckt kvinna

Kapellet var så fullt att de fick ta in extra stolar, trots detta fick en hel del stå i bakgrunden.
Vi är en rätt stor familj, hon hade många vänner och utöver detta hade nästan hela hennes arbetsplats slutit upp.
Otroliga mängder med vackra blommor och hennes söner hade tillsammans med hennes man valt jättefin musik. Allt var vackert men oerhört jobbigt.

Såg ett ansikte i mängden som var så bekant, och jag fick fundera ett tag - det visade sig vara en kusin jag inte sett på säkert 20 år. Mitt i allt elände så var det fint att träffa honom, vi fick visitkort så vi ska försöka bli bättre på att hålla kontakt framöver.

Så var detta över och nu blir det en kväll med vila, imorgon ska jag till jobb och sedan har vi helg igen.

Så var det dags

Ja, det dröjer några timmar än men det är den dagen. Begravningar kan vara fina men är alltid oerhört jobbiga. Det är tungt för oss alla och svågern är i dåligt skick, tror knappt han har ätit förutom de gånger jag, min syster eller deras granne fått honom till det. Vi får hoppas att dagen går bra.
Har lyckats få i mig två små rostade mackor så magen börjar nog bli ok igen, alltid något.
Snöat har det gjort igen så det var tur att sonens pappa (han skall också med) ska hämta oss och köra oss dit.

februari 18, 2009

Allvarlig koffeinbrist

Det är så jobbigt när jag inte kan dricka kaffe - har inte druckit något sedan måndag eftermiddag. Min skalle gör sig påmind om detta hela tiden. Hoppas jag är i så bra skick imorgon att jag kan ta en kopp i varje fall. Tänk att man är så koffeinberoende. Kanske ska ta ett glas Coca Cola som substitut.

Magen mullrar och bullrar men jag mår bättre

Kycklingsoppan var precis vad jag behövde, har ätit en liten portion och ska ta lite till senare.
Sonen har kommit hem från sin pappa och han ville hellre ha tacos och det funkar bra eftersom vi hade rester av tacofärs i frysen sen sist. Jag mår inte längre illa så fort jag tänker på mat.

Hoppas ni har en skön onsdagskväll.

Det blev en hemmadag till

Jag hade ställt klockan imorse och gick upp och duschade men sen kände jag hur fruktansvärt trött jag var och bestämde mig för att vara hemma idag också. Fick inte i mig så mycket mer igår och energinivån var otroligt låg. Så jag vilar idag också - imorgon är det dags att gå på begravning och det fasar jag för.

Ska försöka koka ihop lite kycklingsoppa idag så jag får i mig något som är riktig mat.
Lite är bättre än inget.

februari 17, 2009

Vila pågår

Mår lite bättre men är rätt svag fortfarande och det är kanske inte så konstigt.
Har fått i mig ett glas blåbärsproviva så får jag väl se om det stannar kvar, om jag ska jobba imorgon så måste jag kunna äta först. Det får bli som det blir med det.

Det blev ingen sömn det blev alla fyra på toaletten

Gick och la mig för att läsa efter Simon och Thomas och kände mig lite småillamående redan då.
Sedan blev det bara värre - vid 23-tiden satte det igång för fullt och jag har tillbringat stor del av natten liggande på alla fyra vid toalettstolen. Fy så vidrigt!
Hossan var ju här hos mig i lördags - i söndags blev hon magsjuk och nu var det min tur.
Någon av oss måste ha sprungit på ett riktigt äckligt virus.

Nu har jag lyckats få i mig ett par deciliter vatten, kunde knappt skölja munnen inatt utan att det satte igång igen så det går förhoppningsvis på rätt håll.
Vilken tur att sonen med kompis sov hos kompisen. Har redan pratat med sonens pappa och sonen får åka dit när han och kompisen slutar vara idag - vill helst hålla honom frisk om möjligt - Vi har en begravning att gå på i slutet av veckan.

februari 16, 2009

Så trött

Klockan är bara halvnio - det är reklampaus i Simon och Thomas, jag är jättetrött.
Så det bli en tidig kväll ikväll hoppas jag - bara jag inte piggnar till igen innan jag kommer i säng.
Ser fram emot att sova gott, det är mycket oro och mycket tankar så sömnen har blivit störd så att få sova ordentligt en natt hade varit välkommet.

Nu stängs datorn av - ska se slut programmet och sedan lägga mig och läsa.

Sov Gott!

Nu vräker det ner

Det snöar helt hysteriskt här nu så hemvägen lär inte bli någon höjdare, får väl gå med cykeln i värsta fall. Vi fick vår lunchpromenad i varje fall och det var skönt.

Sonen har hängt med hem till kompisen och ska sova där inatt - känns ovant för de brukar alltid vara hos oss, men skönt också för de stannar uppe väldigt sent och sonens rum är alldeles intill mitt sovrum. Kompisen bor i villa så förhoppningsvis kan de hålla igång där utan att väcka hans mamma deras sovrum är inte ens på samma våning. Så då blir det solokväll ikväll hade plockat fram laxfilé till oss men den kan jag ju laga till också kan vi ha den imorgon istället, då blir det bara något enkelt till mig ikväll - kanske en omelett.

Som alltid - måndag morgon är tung

Kroppen vill inte upp ur sängen när klockan ringer. Sedan hjälper det inte när man tittar ut och ser att det kommit mer eländig snö! Det var inte så mycket tack och lov så jag tog cykeln till jobb ändå. Sonen sov gott när jag gick hemifrån och det lär han väl göra ett tag till - han ställde klockan på 10,30, en kompis skulle visst dyka upp vid 11-tiden.

Jag och kollegan som jag brukar promenera med planerar att gå ut en runda på lunchen - får hoppas vädret håller sig i schack så att det funkar - hade varit skönt.

februari 15, 2009

Lät han verkligen sådär...

Sonen plockade fram sin videokamera och började titta på gammalt grejs som fanns på bandet där. Bland annat en inspelning han och några kompisar gjort när han gick i sjuan.
Vilken skillnad - vad tiden går - på filmen har kvar sin pojkröst, inte den basröst han har idag.
På filmen var lite pojk-knubbighet kvar. På filmen hade han säkert inte storlek 44 i skor!
(Men det kunde jag ju inte se förståss).
Tur att man själv inte blir ett dugg äldre - eller hur var det nu?

Dagarna bara rullar på

Vad tiden går fort.... det var ju precis fredagkväll.
Idag började jag dagen med en 45 minuters promenad, köpte med mig frallor hem till mig och sonen på vägen. Sedan blev det dusch och frukost. Nu har jag förutom att slappa och min nya sysselsättning ständigt telefonpratande hunnit med att stryka tvätten och ta ett varv med dammsugaren. Färdigjobbat för idag.
Maten jag lagade igår "Kassler i bergakungasås" blev det mycket av så sonen och jag har middag ikväll också - även rabarberpajen blev det över av så vi har mumsigheter idag med.

Det var skönt igår kväll

När Hossan var här och hon, jag och sonen åt god mat och kopplade av så kändes det som en vanlig lördag - jag lyckades släppa eländet åt sidan en stund och bara vara som vanligt.
Det var så skönt och så välbehövligt - Tackar för det Hossan!
Fick en fin bukett blommor också som står och lyser upp i mitt vardagsrum.
Vi tittade på melodifestivalen och det var en bra kväll - förutom att Hossan fick så ont av sin värk på slutet av hon blev helt vit i ansiktet - kan inte vara kul att ha det så.

Ha en skön söndag!

februari 14, 2009

Blev inte så nöjd

Har gjort samma misstag en gång tidigare - min frisör var sjukskriven och då gick jag med på att hennes kollega klippte mig (förra gången det hände hade min frisör semester).
Jag blir inte nöjd när hon har klippt mig tycker håret ser konstigt ut.
Tur att mitt hår växer ganska snabbt. Nu kan jag kanske lära mig att inte gå med på detta utan antingen vänta eller gå till någon annan. Blä!

Blommorna beställda

Min syster ringde igår kväll och vi bestämde att ta det idag istället så vi träffades vid blomsteraffären vid 11 idag. Så har vi beställt vackra blommor till begravningen. Känns fortfarande helt overkligt - nu beställer jag blommor till hennes begravning förra fredagen pratade jag i telefon med henne två gånger och vi pratade om den efterlängtade våren.

Så har jag fixat en rabarberpaj tills ikvälll när Hossan kommer och nu har jag muffins fyllda med mandelmassa och äpplen i ugnen - man får försöka göra något normalt och jag brukar alltid baka något gott som sonen med kompisar kan ha och smaska på under lovet. Dessutom känns det bättre att göra något aktivt.
Om ca en timme ska jag vara hos frisören - bara klippa topparna lite och tunna min tunga lugg.

februari 13, 2009

Kanske är det för att det närmar sig...

Nu är jag så trött att det känns som om jag skulle kunna somna sittandes upprätt. Antagligen är det så att nu när det närmar sig ledig tid så börjar man slappna av.
Det ska bli så skönt att komma hem och att imorgon slippa höra väckarklockan.
Det har varit så hela veckan att när jag äntligen sover ordentligt så är det framåt morgonen och då måste man ju upp - inte imorgon.
Jag har tid hos frisören på eftermiddagen men så länge lär jag ju inte sova - Hossan kommer över ett tag på kvällen och då lär jag nog också vara vaken.
På söndagen ska jag träffa min syster i övrigt är det bara lugn och vila som gäller.
Åh - vad jag behöver det!

En vacker vinterdag

Det är riktigt kallt idag -8 och strålande solsken. Det ser vackert ut.
Idag blev det cykel till jobb, nu har det saltats överallt och är inga problem att ta sig fram så.
Både jag och sonen bultade på oss rejält så går det bra.

Sängarna blev renbäddade igår och det var bra för ikväll har jag tvättid. Ca 1 timme på telefon blev det ändå igårkväll. Bestämde med min ena syster att vi ska iväg och beställa blommor inför begravningen. Sedan pratade jag en bra stund med Hossan också.

Sonen ville ha tacos ikväll så det blir väl enkelt och bra, har det mesta hemma behöver bara lite tacoskal och det kan fixas på ICA efter jobb.

februari 12, 2009

Sonen gick till skolan

Han mådde egentligen inte helt bra, han är förkyld nu också men han ville inte missa mer.
Det är lov nästa vecka också så han tyckte att det blev för mycket - vi får väl se om han orkar.

Vi har kommit till torsdagen i denna långa, långa vecka. Det blev mer telefon igår kväll - pratade med mina systersöner och de är självklart jätteledsna men klarar sig rätt bra ändå. Skönt att de har varandra, sen bor den ena i Stockholm så det blir inte varje dag de träffas men han är nere nu tills efter begravningen. Skönt att ha pratat med dem i varje fall.
Ikväll ska jag försöka att inte sitta i telefon hela tiden utan jag ska fixa med renbäddning och lite såna normala sysselsättningar istället. Det ska bli skönt när det blir helg - den bristande sömnen gör sig påmind med konstant huvudvärk.

februari 11, 2009

Det snöar fortfarande

...och sonen mår fortfarande inte helt bra. Hans mage är i olag. Han hade försökt kolla på MSN om någon visste om någon läxa och då visade det sig att 6 andra i klassen är hemma med samma sak så någon bacill är det väl. Han kände sig inte febrig längre i varje fall.
Får väl se om han behöver stanna hemma en dag till eller om det stabiliserar sig ikväll.
Han skulle åka hem nu så han är där när jag kommer hem. Själv får skjuts med en arbetskamrat hem hon kör tydligen förbi nära där jag bor så det var snällt.

Skönt att ha sonen hemma ikväll.

På jobb igen

Det har kommit mycket snö inatt och det kommer fortfarande mera. Det blev buss imorse och det funkade bra, man får gå hemifrån lite väl tidigt och jag anlände klart först till jobb men det funkar.

Kvällen igår blev mycket telefonpratande - snackade länge med både min syster och hennes man (den syster som är närmst mig i ålder). Försökte få tag i sönerna till min syster som vi förlorat men lyckades inte - får försöka nå dem ikväll igen.

februari 10, 2009

Datum för begravning är fastställt

Begravningar är alltid fruktansvärt svåra och nu blir det verkligen jobbigt. Först så är det ingen gammal människa som ska begravas och det är tungt. Sen finns det idiotiska konflikter i familjen och nu ska alla samlas. En sån dag bör allt annat vara (i varje fall för dagen) borta men jag känner ju damen ifråga väl och vet att hon kan sätta igång vad som helst när som helst.
Det är bara att hoppas att hon kan ta sig i kragen för en dag.

Svågern ringde med besked om tid och plats och annat och vi pratade lite, han hade lyckats få i sig maten jag lämnade och det var skönt. Sonen är hos sin pappa och han får vila imorgon så hoppas jag han kan gå i skolan sedan de sista två dagarna före lovet - det blir skönt för honom med lov sedan. Snöskiten är tillbaka och har lagt sig så det får väl bli buss imorgonbitti, behöver inga brutna ben.

Tisdag

Snön vräker ner - sonen gick hem från skolan för han mådde dåligt.
Han hade lite feber men mest är det nog en reaktion på allt som hänt - han ska åka hem till sin pappa ikväll eftersom pappan ändå är ledig imorgon så kan de ha sällskap av varandra.
Jag ska försöka ta mig igenom denna eländiga jobbvecka, har inga semesterdagar kvar och hur man än mår så ska räkningarna betalas och tjänstledighet kostar massor speciellt när jag redan varit hemma sjuk så det är bara att jobba på - samtidigt är det nog bra så hamnar tankarna någon annanstans lite ibland i varje fall.
Precis som när mina föräldrar gick bort så känns det så konstigt att saker omkring en bara fortsätter som vanligt.

februari 09, 2009

Här ändå..

Har varit på jobb idag och det var inte det lättaste, hade jag varit tvungen att vara bland kunder eller så hade det inte gått. Nu kunde jag hålla mig på mitt kontor större delen av dagen.
Det var jobbigt ändå.

Sen har jag lagat mat och när sonen och jag ätit middag gick jag hem till svågern och lämnade lite mat till honom - tydligen glömmer han att äta. Han behöver också sina krafter.

Orkar inte riktigt just nu

Orkar inte skriva så mycket just nu - måste låta chocken lägga sig och hitta någon form av balans - ville bara tacka för era snälla kommentarer!

TACK

februari 08, 2009

Det fanns inget hopp

Tidigt imorse förlorade min äldsta syster slaget mot cancern.

februari 07, 2009

Städning pågår

Vaknade ganska tidigt imorse med dunkande huvudvärk så då gick jag upp tog ett par Panodil och la mig igen och nästa gång jag vaknade kändes det mycket bättre. Har ingen feber idag heller, Skönt!
Så nu städar jag för fullt (ja, inte just nu då alltså) och ska nog få gjort vad jag ska.

Ikväll drar melodifestivalen igång och Hossan ska komma hit och titta tillsammans med mig.
Undrar hur många festivaler vi sett tillsammans - en hel del.
Kände inte för att fixa mat också eftersom jag städar så jag köpte en räkbomb till oss till ikväll.
Hossan var snäll och erbjöd sig köpa med sig någon färdigmat men jag tycker det blir bökigt för henne att åka runt på bussar med mat som kallnar snabbt så det blev enklare såhär.
Det är ju gott också!

Ha en skön lördag.

februari 06, 2009

Kväll igen

Känns inte riktigt som fredag men det beror väl på att jag att jag varit hemma hela dagen, fredagen kickar liksom igång med fredagsfikan på jobb. Känner mig lite bättre - tror jag, det går kommer och går hela tiden. Huvudvärken är kvar/tillbaka men jag känner mig inte så febrig just nu. Blev lite rastlös och har gjort läderbehandling på fåtölj och största soffan, den mindre soffan orkar jag förhoppningsvis ta innan jag lägger mig eller imorgon på morgonen - man ska låta det stå och torka i 1 ½ timme efteråt och jag vill ju gärna sitta någonstans.
Sonen är hos sin pappa denna helgen och imorgon är det städdag - hoppas jag känner mig OK för jag är lite nojjig med sånt - är det städdag så är det.

Ringde till min syster

..och nu kan hon inte komma hem på helgpermission som hon hoppats trots allt.
Alla undersökningar och röntgen och allt de gjort igår har gjort henne så väldigt trött och sliten att det inte går. Stackars henne - jag vet hur gärna hon ville hem.
Det är så irriterande att jag just nu ska vara sjuk själv för då kan jag inte hälsa på henne heller - hon är oerhört infektionskänslig. Jag hade så gärna velat träffa henne. Hoppas min feber släpper mycket snart men även när den gör det måste jag vänta någon extra dag man kan inte chansa i ett sådant här läge, jag får nöja mig med att ringa och att hon kan ringa mig när helst hon vill.

Fredagen är här

Jag är hemma från jobb idag också, kändes att det behövdes. När sonen gick till skolan så gick jag åter till sängen och sov sedan fram till tio så vilan var nog en bra idé.
Fick precis ett SMS från sonen och de hade redan fått resultatet från det första av de två nationella proven de gjort denna veckan och han hade hamnat på VG+/MVG-.
Så det var ju goda nyheter.
Nu ska jag ta mig en dusch och sedan lägga mig och fortsätta läsa - håller på med "Bedragen" av Katarina Janoush och den är bra.

Ha en skön fredag!

februari 05, 2009

Temperaturen steg

Efter några timmar på jobb kände jag att det var dags att gå hem - har lite mer feber nu och huvudvärk. Eftersom det är lugnt på jobbet också så kände jag att det vore dumt att kämpa på med feber utan att det var bättre att gå hem och lägga mig. Ha nu vilat och ska fortsätta med det - så får vi se hur jag känner mig imorgon.
Sonen har kommit hem och han tyckte att även denna del av provet hade gått bra. Skönt.

Har färdig middag idag som blivit över tidigare i veckan så nu blir det bara lugn.

Idag har vi äckelväder...

Tydligen snöar det i stora delar av sverige - här i Malmö regnar det mest, lite slask är det i men mest bara vatten och så är det så grått att det är mörkt.
Vaknade som en svetthög imorse och har en liten gnutta feber, men jag bestämde mig för att strunta i det (det var bara lite) och hoppas att det försvinner.
Sonen ska nu ha den andra delen av nationella prov i svenska - idag var han inte så nervös, beror nog på att han kände att det gick bra sist. Idag varar provet från klockan 9 fram tills 12-tiden och sedan får de sluta - så det blir skönt för honom.

Ha en bra torsdag!

februari 04, 2009

Lövbiffen uppäten

Sonen tyckte att det var en höjdare såklart - han är verkligen en köttälskare!
Det smakade bra men jag blev väldigt mätt.

Ringde min syster så fort jag kommit hem och operationen hade varken varit till nytta eller skada, den gjorde ingen skillnad alls. Hon har besked att hon får komma hem på fredag antingen på permission eller för att stanna hemma och åka in till de behandlingar hon ska på.
Så vi bestämde att jag träffar henne i helgen - hon tyckte inte att jag skulle komma till sjukhuset för hon är trött och hon har redan besök av make och ena sonen varje dag (den andra bor i en annan stad).

Nu ska jag se om jag kan hitta något att titta på som kan distrahera mig lite.
Ha en skön kväll.

Så var vi mitt i veckan igen...

Idag känner jag mig lite smårisig, har sovit uselt och har huvudvärk.
Men det går väl över snart förhoppningsvis.

Ikväll ska jag och sonen äta en middag som var min och Hossans paradrätt när vi var typ 18-19 år. Lövbiff med kryddsmör och klyftpotatis - detta har jag inte ätit på en massa år men jag blev sugen när jag läste på bloggen http://tonarsmorsa.se/ häromdagen och de hade haft just detta till middag så jag köpte hem.
Visst har jag lagat till lövbiff under senare år men då har det blivit som rulader eller strimlade i någon gryta eller så. Sonen älskar kött - nästan hur som helst så han blir nog nöjd.
(Tonårsmorsan vann ju dessutom vardagskategorin på Stora bloggalan - vilket jag tyckte var kul för jag gillar att läsa hennes blogg. )

februari 03, 2009

Nämen det är ju melodifestival i helgen....

Hur gick det till. För de som inte vet så är jag Melodifestival-Nerd!!!
Har alltid varit och jag kan inte se vad som skulle få det att gå över. Ibland är musiken nästan vidrig men jag gillar festligheten kring det hela och hur stort det är!
Nu hade jag ju ingen koll så jag vet knappt vilka som ska vara med förutom att jag för ett tag sedan läste om Mikael Rickfors - som jag bara älskade som ung, söte Måns Zelmerlöv också vet jag att sonen till bloggaren Alter Ego som tyvärr gick bort nyligen i samma sjukdom som min syster kämpar mot ska tävla tyvärr vet jag inte helt säkert vem han är.
Jag ser fram emot lite glitter och glamour!

Har pratat med min syster

Hon lät lite piggare idag och det var skönt. Hon hade inte blivit opererad än men det sker imorgon direkt på morgonen. Hon såg fram emot det. Andningen gick lättare redan pga mediciner och att en del av vätskan i lungorna är borta - resten ska bort efter operationen.
De har inte gett upp helt utan ska sätta igång henne på strålning efter detta och det tyckte hon kändes bra - de hoppas visst på att kunna hålla eländet under kontroll på detta sätt - förhoppningsvis länge. Skönt att hon lät piggare och hade lättare för att prata om allt går väl får hon komma hem till helgen - hon frågade om jag kunde tänka mig att ta en långtur med hunden igen då och det gör jag självklart.

Långdragen statistik

Sitter och pular med statistik och blir lite sömnig av detta. Snart är det lunch och då blir det en cykeltur med ärendefixande. Har ett par småsaker som behöver göras så jag får väl se vilken jag väljer - hinner bara en av dem på lunchen. Blir nog bra - frisk luft kan göra gott!

Ha en bra dag!

Nationella prov

Sonen var lite nervös imorse - dags för första nationella provet i nian. Det går säkert bra!
Klart ett prov som pågår i tre lektioner är de inte vana vid. Nästa prov är på torsdag.

Annars inte mycket nytt, tisdag är inte den roligaste dagen i veckan precis.

februari 02, 2009

Två veckor till sportlov

Hur otroligt är det? Känns som om denna terminen precis börjat.

Har inte hört något angående min syster ännu så vi får väl se om de hör av sig idag annars får jag kolla upp imorgon - jag tolkar det lite som att inga nyheter är goda nyheter. Det var inte helt säkert hur mycket som kunde göras idag heller så kanske har inte så mycket hänt.

Sonen och jag har ätit upp den Bulgariska korvgrytan, den var god idag också. Idag hade vi lite vitlöksbröd till också. Gott.

Ha en skön kväll!

All kall frisk luft hjälpte sömnen

Hade inga problem att somna, sonen och jag var ute och for över 3 timmar igår och det var riktigt kallt så det var kanske inte så konstigt att man blev trött.
Sonen fick ta bussen idag, själv cyklade jag men gav mig lite extra tid ifall det skulle vara halt men det var inte så farligt så det gick bra.

Idag genomgår syster flera behandlingar och mina tankar finns mer hos henne än i pappershögarna här. Får förhoppningsvis höra ikväll hur allt gått.

februari 01, 2009

Ännu en hit bland de nya recepten

Himla gott var det med Bulgarisk Korvgryta om någon är intresserad så finns receptet på Allt om Mat hemsidan. Lätt att göra också det gillar jag.
Sonen tyckte också det var jättegott, lite kryddigt sådär. Mycket blev det så imorgon behöver jag bara koka mer ris och fixa sallad så är middagen klar.
Skönt med slö middag som ändå är hemlagad när det är måndag.

Den långa hundpromenaden tidigare idag i kylan har tagit ut sin rätt både sonen och jag är rätt sömniga - så jag hoppas vi får sova gott inatt. Men det är ju ett tag dit förståss.

Den lugna dagen blev till en rätt aktiv en...

Nu kom sonen och jag in efter en massa utomhusaktivitet och trängsel med folk.
Det blev så att jag satte igång med stryktvätten och vid elva väckte jag sonen.
Runt 12 ringde jag till svågern och hörde om han ville ha hjälp med hunden, han behövde inte att vi passade honom men sa att vi gärna fick gå ut med honom om vi ville.
Så vi (jag och sonen) gick en runda på ca 1 timme med världens sötaste lilla hund och han blev helt vild av glädje. Under promenaden så säger sonen att han nog behöver nya skor snart och när jag tittar ser jag att det handlar inte om snart utan nu.
Så efter att vi lämnat tillbaka hunden så tog vi våra cyklar och stack iväg till Stadium och hittade ett par snygga och bra skor till sonen. En tur till apoteket och hämta ut sonens allergimedicin hanns också med (kvalsteröverkänslig är han). Naturligtvis passade sonen på att få punktering
(helt otroligt - nu igen) när vi var ute........ vi var väldigt nära hans pappas lägenhet och anlände dit precis när han kom hem från helg hos sin flickvän. Där hade vi tur. Så vi lämnade sonens cykel där och sonen tog bussen hem medans jag cyklade.
Sonens pappa ska fixa cykeln så kan sonen hämta den där imorgon efter skolan.
Nu har vi precis druckit varm kakao med en klick vispgrädde i för att värma oss efter kylan ute och nu hoppas jag att ta det lugnt resten av dagen. Ska ringa syster på sjukhuset nu och höra hur hon har det.

Så var det söndag igen och snöelände igen

Snön kunde gärna hålla sig borta nu! Ja, jag vet att det fortfarande är vinter men jag längtar efter vår. Sonen sover fortfarande och lär väl göra det tills jag väcker honom (vid 11-tiden får det räcka, annars kan han inte sova ikväll).

Huvudet har slutat snurra för tillfället och jag har bestämt mig för att hoppas i alla fall, och för att som alltid finnas där för henne när hon vill och behöver. Detta är ju såklart ännu jobbigare för hennes söner och de kan kanske behöva lite stöd också. (De är vuxna som tur är).

Idag händer det inte mycket i övrigt.

- Stryktvätt som vanligt på söndagar.
- Ska testa ännu ett nytt recept.

Sen får vi se om det händer något mer - ska höra med svåger om han vill att jag passar deras söta lilla hund idag - för han lär vara på sjukhuset större delen utav dagen.
 
Hit Counter
Free Counter