Kimmietid

oktober 31, 2008

Fredagsnöjet


Inte så mycket till nöje precis men tvätten snurrar för fullt och det blir skönt när det är klart och allt är rent. Sonen har varit duktig under dagen när jag var på jobb och har renbäddat sin säng så lakan torkar just nu. Han hade också städat fågelburen och gjort en del läxor som skulle vara klara tills efter lovet.
Nu är han hos sin pappa, vi hämtar honom där imorgon när vi ska iväg och ska sen lämna honom igen rätt sent imorgon kväll. Så får han och hans pappa en del tid tillsammans trots att jag lånar honom under lördagskvällen. Det är skönt att vi kan vara flexibla ibland när det behövs.

BUUUUUUUUU

Härliga fredag

Det har varit lite tungt att stiga upp några dagar nu så jag ser fram emot att ha möjlighet att stanna kvar i sängen lite längre imorgon.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och imorgon ska som sagt jag, särbon och sonen ut på lite festligheter. Jag berättar i efterhand vad det är men vi ser riktigt mycket fram emot det och har haft det inbokat sedan mars.

Utöver det innehåller helgen det vanliga tvätt, städning och denna helg även ett besök på Minneslunden, det är ju Allahelgons dag imorgon.

Ha en härligt fredag ni med! Idag är det ju Halloween dessutom så ut och spöka.

oktober 30, 2008

Julinspirationen satt i..

...när jag var ute ett ärende på lunchrasten - det blev så att jag köpte en ny ljusslinga till min uteplats. Den jag hade gav upp förra året så det behövdes.
Så köpte jag en färgad ljusslinga också som jag tänkte sonen kunde ha på sitt rum om han vill.
Nu är jag igång.....

Ikväll är det bara sonen och jag, tänkte vi skulle äta färsk ostfylld Ravioli med bacon och ostsås. Enkelt att svänga ihop och väldigt, väldigt gott. Kanske tar jag ett glas rödvin också för det passar så bra till.

I övrigt så ser jag fram emot helgen. Idag har jag också lämnat in semesteransökan för att vara ledig till jul, den kom tillbaks godkänd så nu har jag ett par härliga veckor att se fram emot vid jul och nyår.

Snart dags att tänka på julklappar!

Sonens riktiga födelsedag är i nästa vecka, men då blir det bara jag, han och hans pappa och något gott att äta + ett par småpresenter eftersom han redan fått den stora.
När den födelsedagen är avklarad så brukar jag börja fundera på julen lite smått.

Jag har ju tänkt ut vad min syster ska få, en tidningskorg i konstläder som jag visat bild på här innan. Utöver det så har jag inte mycket ideér.
Inte ens sonen har speciellt många önskemål - han har nämnt nån säsong av en komediserie som han samlar på DVD, men det var ju bara en liten grej. Det dyker säkert upp några spel eller något som han vill ha när det närmar sig.

Om en månad är det dags för att sätta upp adventsljusstakarna!

oktober 29, 2008

Mitt i veckan och snart lunchrast

Onsdag igen, ska snart ut och röra lite på mig på lunchen. Alltid skönt med lite luft och så här års lite dagsljus också. Det är inte helt mörkt när jag kör hem än men snart så.
Det ser faktiskt riktigt mysigt ut nu när jag anländer där hemma och lampor redan är tända i fönsterna. Inte mycket nytt idag, särbon kommer till oss ikväll.

oktober 28, 2008

Lite rörig kväll

Har lagat gulaschgryta tills imorgon - den ska stå på spisen i 1 ½ timme så det blir lite mycket om man ska ha den samma kväll. Sedan skulle sonen hämta en grej hos sin pappa och stack iväg, han ringde efter 15 minuter - punktering igen. Så det tog ett tag innan han kom tillbaka hem.
Han fick tacorester till middag och jag hade några andra rester till mig.
Så har jag strukit finkläder till sonen som vi ska köra bort och lämna hos hans pappa imorgon när särbon är här. Sonen har pappahelg nästa helg men vi ska låna honom på lördagskvällen för att gå ut på lite festligheter. Han ville vara riktigt stilig och ha skjorta och kavaj och då är det bäst att vi lämnar det så det inte blir nertryckt i en bag när han ska sticka iväg på fredag.
Nu har sonen och jag tittat på inspelade Prison Break från igår.

Just nu pågår Rosa Bandet galan på TV - jag har precis ringt in och skänkt 100,- det är bara en liten summa men många bäckar små.

Praktiskt att sonen är hemma

Vi har problem med kranen till duschen, så vaktmästaren ska komma och titta på den idag.
Vanligtvis brukar jag få ta ledigt någon timme för att få sådant gjort men nu är sonen och hans kompis hemma hos oss så de tar hand om det. Praktiskt.

Lite sol har vi i Malmö idag och det piggar alltid upp. Skönt!

oktober 27, 2008

Konstigt väder

Det såg helt ok ut när jag cyklade hemifrån imorse, sen när jag kommit halvvägs så öppnade sig himlen, ösregn. Jag stannade och drog på mig regnstället - cyklade vidare - efter en liten bit så var det fint igen.
Just nu är det sol och det får gärna fortsätta så.

Sonen sov gott när jag gav mig iväg imorse, vid elva idag ska en kompis komma och han kommer att sova över tills imorgon. Kul för dem att hitta på lite när de har lov.
Har lovat att fixa Tacos till ikväll, killarna älskar det!
Själv har jag älskat det men är för tillfället lite trött på det men det blir nog bra.

En skön måndag till alla!

oktober 26, 2008

Klockan 17 - det är mörkt

Jag vet att jag tjatar men detta är jobbigt. Imorgon kommer jag hem vid 16.45 som alla andra arbetsdagar och då kommer det alltså att vara mörkt. Får väl se till att ställa in timers på lite smålampor så man kommer hem till en mysig lägenhet i varje fall.
Har köttfärssås som står och puttrar på spisen - om ca en timme ska jag och sonen äta spagetti.
Imorgon ska antagligen en av sonens kompisar komma hit och sova över.

Sonen och jag hade tänkte sticka ut och köpa en ny skjorta till honom idag men det har regnat i stort sett hela dagen och det lockade inte så det får bli en annan dag.

Söndagmorgon

En extra timme har vi fått inatt - och det är inte fy skam minsann. Men usch vad mörkt det kommer att bli på kvällarna nu.
Gårdagen var en riktigt slapp dag, många timmar på soffan - omväxlande med bok, laptop eller TV. Vi hade mat över från kalaset också så jag behövde inte laga mat igår.
Sonen hade en kompis här och särbon och jag var visserligen ute några små turer men det var inte mycket. Vi var borta hos min syster som pga sjukdom inte var med på kalaset och lämnade både smörgåstårta och carrot cake till henne och hennes man som de skulle mysa med igår.
Så lånade vi deras söta lilla hund också och gick ut och gick en sväng med honom. Varje gång jag ser honom så vill jag ha en hund - men sen kommer förnuftet tillbaka och jag inser att det skulle inte funka.

Tackar till Helga och Nena för era kommentarer och Hossan jag vet att du inte har lyckats kommentera av något tekniskt skäl men det löser sig förhoppningsvis snart.

oktober 25, 2008

Ändrade planer

Särbon och jag körde ut några ärenden och när vi befann oss på en parkeringsplats vid Svågertorp i Malmö så ringde min mobil. Det var väninnan jag skulle till ikväll.
En annan gäst hade blivit sjuk och själv mådde hon inte heller bra så hon undrade om vi kunde ta det en annan kväll och det kändes faktiskt bara skönt.
Det är ju kul att träffa väninnorna såklart men jag är lite småsliten idag och det känns skönt att bara ha en lugn och skön lördag hemma med särbon och sonen.

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa en tidning.

Ha en skön lördag!

Så var det firat för denna gången

Festen igår gick jättebra, alla tyckte att allt smakade bra och vi hade trevligt.
Sonen var jättenöjd med allt - han hade huvudsakligen önskat sig pengar och det fick han + några dataspel också fick han en David Beckham herrparfym.
Han har ju egentligen inte fyllt ännu men han har fått sin present även ifrån sin pappa och mig - en ny dator - den kom lite tidigare än den skulle och det var ju bra så han kan ha kul med den nu på lovet. Så när den faktiska födelesdagen kommer så blir det bara några småpresenter.

Jag har bara ett klagomål och det är att jag vaknat så tidigt. Kunde inte somna om - ytterst irriterande, jag ska ju bort ikväll men det får väl bli lite vila på soffan under dagen.

oktober 24, 2008

Vad skönt med en ledig dag

Jag har full rulle här hemma men det är ändå skönt att kunna göra allt i lugn och ro istället för att stressa runt några timmar efter jobb.
De två Carrotcake-tårtorna är nu helt färdiga, uteplatsen är laddad med läsk, vatten och öl och jag tar en tur med dammsugaren lite här och var. Ska vänta lite med att göra vid smörgåstårtorna, vill ju inte att salladen ska vissna på dom.
Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta upp min färdiga tvätt och så ska jag stryka det vi ska ha på oss ikväll.

Ha en skön fredag!

oktober 23, 2008

Sprängfyllt kylskåp

Jag hade ju ingredienserna i kylen innan, men det tar mycket större plats nu när smörgåstårtorna börjar ta form. Jag har gjort två stora tårtor en räk- och en kött.
Sen har jag bara för att vara säker gjort en mindre räktårta också.
De har fått sina lager (förutom topplagret) och står i kylen och blir goda inför morgondagen.
Min frys har det blivit bättre plats i däremot nu när jag plockat ut alla kakor som ligger på köksbordet och tinar.
Imorgon kan jag sova en halvtimme extra på morgonen, sen ska sonen iväg till simning och jag ska upp och tvätta lite, dammsuga, göra glasyr till tårtorna, dekorera smörgåstårtorna och så ska jag duka också. Det ska bli skönt att vara hemma imorgon - denna veckan har varit hemskt jobbig, jag känner mig ju faktiskt fortfarande inte frisk. Även om jag har en hel del att göra imorgon så hinner jag säkert med att vila lite också.
Sonen ser jättemycket fram emot morgondagen, både för att det är kalas och för att lovet börjar.

Jag har blivit utmanad av Tonårsmorsan

Jag blev utmanad av http://tonårsmorsa,se på följande:

Berätta sju saker om dig, det kan vara både alldagliga och knäppa. Så här kommer sju saker om mig:

1. Jag är helt hysteriskt rädd för spindlar.
2. Jag har jobbat på samma arbetsplats i över 20 år.
3. Jag är helt överlycklig över att Estrella börjat sälja Salt & Vinegar chips igen.
4. Jag är väldigt mycket en hemmaperson - stortrivs med att var hemma både själv och i sällskap med familj och vänner.
5. Om jag skulle vara riktigt ung nu och välja en karriär hade jag velat arbeta med mat.
6. Jag är så stolt över min son som håller på att bli en riktigt fin ung man.

För att slänga in lite allvar:

7. Jag är väldigt rädd och orolig för min syster som är sjuk och full av beundran av hennes mod och styrka.


Jag utmanar:

http://nena.bloggagratis.se/
http://helga1.bloggagratis.se/
http://blogg.passagen.se/zahiren/
http://kommandedagar.sprayblog.se/

Jag nöjer mig med att utmana dessa 4 - om någon annan vill så hoppa med bara.

Här nedan hittar ni reglerna.Reglerna är följande:* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Veckans sista arbetsdag

I varje fall arbetsdag på jobbet, det lär ju bli en hel del matfixande och grejande hemma imorgon men det är en helt annan sak.
Hade en skön kväll igår - särbon och jag hjälptes åt att släpa ner saker i min källare och han var snäll och gick och handlade en massa läsk inför fredagen. Det är så tungt att bära på.
Idag ska jag inhandla massor av bröd och grönsaker till smörgåstårtorna också ska jag börja med att göra dem så de gottar till sig tills imorgon, jag ska göra fyllningarna alltså.
Så har man allt finlir imorgon med att dekorera och göra dem fina.
Man hade behövt två kylskåp såna här dagar, får hoppas det blir lite kyligt imorgon så att jag kan kyla läsk och öl på uteplatsen.

Sonen kom plötsligt på att de ska gå och simma med skolan på fredag så vi får se om det ska med matsäck där eller om de åker tillbaka till skolan i tid för lunch.

oktober 22, 2008

Gröna elefanter.....

Presentbutiken hade nog bytt ägare, vilka konstiga saker där fanns. Vet inte om väninnan hade blivit glad för en grön prydnadselefant eller en vas om såg ut som om den legat utomhus i regn och rusk och sedan bara satts upp på en hylla? Smaken är olika men de hade så fina saker tidigare så jag blev besviken.
Nu blev det en liten tur till Kicks istället där jag inhandlade en Bodyscrub och en Bodylotion, det blir säkert bra. Sånt kan man alltid behöva och så är det förbrukningsartikel så man slipper ha något stående för att var artig.
Hade kanske varit lite kul att köpa en grön elefant och se om den fanns kvar vid nästa besök =)

Brukar vara försiktig med sådant efter att jag själv fick en mycket stor och dyr prydnadssak en gång för många år sedan som jag bara avskydde men var för snäll för att säga sanningen och drogs med eländet i flera år. När den så småningom råkade gå sönder - sprang dåvarande maken iväg och hällde upp vin så vi fick firat att vi blev av med den.

Soldag igen

Tycks vara varannan dag - igår var det ju jättetrist men idag är det soligt och fint igen, skönt!
Sonen och jag tittade på inspelat Prison Break igår och det var spännande som vanligt.

Ikväll kommer särbon, tänkte slänga ihop någon Kycklingwok till middagen, ska passa på att få hjälp att bära ner lite prylar i min överfulla källare också. Har inte blivit av att plocka ner dynor och parasoller och sådant som inte behövs vid denna säsong de stod ivägen i klädkammaren upptäckte jag när jag tryckte in Crosstrainern där igårkväll. Annars blir det nog en rätt lugn och skön kväll.
Får se om jag orkar cykla ut på lunchen för att köpa en present till lördagens värdinna - har relativt nära till en rätt bra presentbutik.

oktober 21, 2008

Alldeles mörkt ute

Mitt på förmiddagen och det är alldeles mörkt ute, idag var första dagen jag fick ha på cykel-lamporna också när jag cyklade till jobb.
Förkylningen hänger kvar och jag är riktigt trött, börjar känna mig som en gnällspik men det rätar väl upp sig så småningom.

Ser fram emot fredagen trots allt, vi blir 15 personer så det ska göras 2 stora smörgåstårtor och två Carrot cakes. 2 personer som jag aldrig träffat kommer, min systerson har ny flickvän, ska bli kul att träffa henne också ska min föredetta man ha med sin flickvän också såklart blir det trevligt att träffa henne också.

Sedan ska jag på tjejmiddag till en väninna som flyttat på lördagen och det kommer säkert att bli jättetrevligt men just nu känns det lite jobbigt eftersom jag är så trött, men som hon sa sitta i en soffa och bli serverad orkar man alltid.

oktober 20, 2008

Har nog gått på lite för hårt

Känner mig väldigt sliten, det var idiotiskt att träna igår men just då kändes det bra.
Har rejält ont i halsen idag men så blir det väl när man har hosta och sedan sitter och pratar en massa i telefon som jag gör på jobb. Ska försöka vara tyst ikväll.

Har varit och hämtat en del paket som kommit, sonens jultidningsleverans kom + två blusar som jag beställt på postorder. Denna gången blev jag riktigt nöjd. Den ena är en svart långärmad tunika/blus med spets längst ner och den andra en mönstrad tunika båda passade bra och var snygga.

Nu ska jag ta en kopp te med honung och ligga på soffan och slappa.

Hes, hostig och snuvig

Ingen höjdare och så har jag sovit superdåligt också. Men det rättar väl till sig ikväll - jag lär ju sova bättre eftersom jag fattas många timmar sömn.
Men det är kul att jobba när det samlats lite högar, jag gillar när det är mycket.

Just nu har vi sol här i Malmö och jag ska passa på att få lite luft på lunchen eftersom jag knappt varit ute på 4 dagar innan, det kan nog pigga upp.

Ha en bra måndag!

oktober 19, 2008

Aktiv eftermiddag

Har fortsatt vara aktiv sen jag skrev sist. Nu är alla tårtbottnar bakade och ligger i frysen.
Skönt att ha det gjort. Sedan kom jag slutligen till skott och putsade fönsterna - sist jag nämnde det blev bara ett gjort - det som såg hemskast ut.
Det är nog så att kroppen är trött på att bara ligga och sitta en massa, så det blev ett pass på crosstrainern också - så nu känns det bättre.
Snyter mig fortfarande en del och har hosta men orken börjar definitivt komma tillbaka.

Känner mig redo för en ny arbetsvecka, men den känslan är säkert helt väck när väckarklockan ringer klockan 6,10 imorgon bitti.

Nu ska jag se om jag har något intressant att titta på innan det är dags för sängen.
Godnatt.

Söndag

Är fortfarande rosslig och hostig men trots det bättre så imorgon är det tillbaka till verkligheten.
Idag har jag gjort klart den städning jag inte orkade med igår också har jag tvättid just nu så det blir väl strykning lagom till kvällen. Har börjat lite smått med att stryka duk till kalaset på fredag så är det en sak mindre att göra då. Jag har ju bara en fyradagars arbetsvecka också eftersom jag tagit ledigt på fredag för att hinna med allt pyssel med maten som vi ska ha på kvällen. Mycket att göra när man ska ha fest.

Sonen ska komma hem vid femtiden, pratade nyss med honom och han var fortfarande hes efter fredagskvällen.

oktober 18, 2008

Känner mig bättre idag

Är fortfarande förkyld men inte lika tung i huvudet och det känns inte som jag har feber. Skönt!
Sonen ringde när han kommit hem till pappan och han skämtade inte om hesheten, han kunde knappt prata - han måste ha vrålat en hel del när han skulle skrämmas.
Han tyckte själv det var bra nu att han inte fick cykla hem själv, när han kom ut efter discot så var det nämligen punktering på cykeln. Så då var det skönt att pappa dök upp.

Ha en skön lördag!

oktober 17, 2008

Fredagskväll

Särbon har varit här och han blev glad för sina presenter, den stora visste han om att han skulle få - en Wake Up Light, ska bli spännande att se vad han tycker om den. Det andra var lite ploj - en T-shirt med Linus på linjen på, jättesöt figur som vi minns får vår barndoms TV.
Räkbomben smakade bra enligt särbon - själv har jag inte så mycket smak för tillfället.
Lite kaffe på det sen körde han hem eftersom jag är risig fortfarande, den eländiga febern håller i sig. Hoppas det släpper imorgon.
Sen har det blivit Idol-tittande liggandes på sängen.

Sonen har tydligen jättekul på skoldiscot, han hade först varit dörrvakt och sedan suttit gömd i en buske och hoppat fram och skrämt folk med en mask för ansiktet när de hade en runda i området för mellanstadiebarnen som är "kunderna" på discot. Han hade skrikit sig hes skrev han i ett SMS. Discot pågår till klockan tio och sedan ska de städa undan. Han blir hämtad av sin pappa efteråt eftersom han ska hem till honom, han tyckte själv att han kunde cykla hem själv men det gick jag inte med på - vid halvelva en fredagkväll när hans pappa dessutom bor ganska centralt så känns det otryggt. Då får jag vara hönsmamma - hellre det.

Fortfarande förkyld

Men det hade jag ju räknat med, fullt så snabbt ger det väl inte med sig.
Har legat nerbäddad fram tills klockan 11 då jag tänkte att jag skulle gå upp en stund för att se om nästäppan kanske släpper lite när man är uppe och rör sig lite istället för att bara ligga.
Det har faktiskt klarnat lite, jag passade på att slänga ihop ännu en tårtbotten till nästa helgs kalas det är ju inte så jobbigt och så har jag satt på lite kaffe - nu är jag trött igen så det blir nog en film idag också.
Särbon kommer hit ikväll - han vågar trots smittorisk - och firar en stund.
Det får bli räkbomb.

Ha en skön fredag!

oktober 16, 2008

Två filmer senare

Helt seg i huvudet - att se två filmer på en dag så där är en hel del.
Men det var lättsamma och underhållande filmer, jag har sett:
What happens in Vegas och 27 dresses - två romantiska komedier, precis lagom när man har ludd i huvudet. Jag gillade båda.
Sonen blev skickad till ICA när han kom hem och har köpt hem kycklingburgare som går snabbt och lätt att steka upp, orkar inte laga mat idag.
Särbon och jag har snackat och kommit fram till att han nog får komma hit istället imorgon så tar vi en räkbomb och nåt glas vin och sparar vår utekväll till senare tillfälle. Så får han få sina presenter och vi får köra ett minifirande. Det blir nog bra det också.

Genomförkyld

Är hemma från jobb, är helt genomförkyld - snorig, hostig och jättetrött.
Så retar jag mig på att jag inte hade vett att gå hem i går eftermiddags när jag mådde så dåligt - då hade jag bara fått några timmars karens istället för som nu en hel dag.
Men inget att göra åt, jag trodde ju att jag skulle kunna kämpa mig igenom 2 dagar till denna veckan.
Det som är riktigt trist är att det är särbons födelsedag imorgon och vi har bokat bord på restaurang och skulle ha ett mysigt firande bara vi två. Det känns rätt långt borta just nu.
Ha sovit från det sonen gick till skolan fram tills nu och nu ska jag lägga mig igen och titta på en film och bara vila.

oktober 15, 2008

Vilket skit

Mår rätt eländigt men det får gå, en timme kvar på jobb. Sen ska jag hem och koka kycklingsoppa till mig och sonen, särbon ville inte ha mina baciller så han stannar hemma hos sig själv ikväll. Sonen säger att han också har ont i halsen - hoppas det inte blir mer för hans del, han har sitt "jobb" på skoldiscot på fredagkväll.

Efter fixandet och ätandet av soppan blir det nog inte så många knop ikväll.
Får väl eventuellt förhöra igen, veckans sista prov för sonen imorgon - denna gång i biologi.

Sånt trams

Min ena näsborre rinner, halsen är rivig och jag har sovit kasst. Orkar inte med sånt här trams nu. Hoppas på att det inte blir värre i varje fall. Sitter på kontoret med en toarulle bredvid mig så då kan jag snörvla på. Skönt att ha eget rum i så stör jag ingen.
Då ska jag bara låta bli att nysa kunderna i örat när telefonen ringer.

oktober 14, 2008

Det luktar gott

Sonen har gått omkring och sniffat i luften och sagt, ÅHHHH.
Men det går ju inte precis att ta en smakbit av något som ska bli en tårta - då skulle den se konstig ut, så han får lugna sig.

Han är riktigt trött idag och kämpar som en galning med att försöka plugga in allt inför morgondagens prov. Det är verkligen oerhört mycket, men det ska säkert gå bra.

Omelett

Idag har jag börjat dagen med en frukostomelett och det smakade helt underbart efter två dygn utan någon fast föda. Så nu är jag mätt och fylld av energi inför dagen.
(Nja, ok lite sömnig är jag ju ändå).

Ikväll ska jag så smått börja baka inför nästa helgs kalas, sonen vill att vi ska servera
Carrot Cake och jag gör dem stora och höga (min mamma brukade kalla mina tårtor för Kalle Anka Tårtor) så det krävs två kakor till varje tårta. Så då får jag börja och frysa in efter hand.

Ha en skön Tisdag!

oktober 13, 2008

Nu är jag riktigt trött

Skönt att arbetsdagen är över. Har rester som kan värmas till sonen ikväll - själv ska jag ta mig en Allevo soppa men imorgon måste jag äta något känner mig lite luddig i huvudet och det funkar inte så bra när man pratar mycket i telefon med folk.
Det blir nog en kväll på soffan med tända ljus och mysfilt - Åh, vad skönt det låter.

Ny vecka igen

Så har vi måndag igen, jag kör en dag till helt och hållet på Allevo och det är lite tröttande.
Det luktade väldigt gott igår när sonen värmde fläskfiléresterna till middag men samtidigt så känns det rätt skönt på något sätt. Jag har sovit stentungt.
Tar idag också på detta sättet sen imorgon ska jag äta några måltider och köra Allevo några.
Om jag tar en nyttig frukost imorgon så får man ju lite energi inför dagen.
Det hade ju inte gått om jag hade haft ett fysiskt arbete men det har jag ju inte.

Ikväll blir det väl till att plugga lite med sonen kanske, han har flera prov denna veckan.
Detta gör att han ser fram emot lovet ännu mer.

oktober 12, 2008

Trist för sonen

Han hade bestämt med en klasskamrat som skulle kommit hit i förmiddags, istället kom det ett SMS att killen som skulle kommit hade gjort något han inte fick igår och nu hade utegångsförbud. Så kan det gå.
Istället har sonen pluggat en del inför ett historieprov han har i veckan, så tog han en cykeltur ut och köpte farsdagspresent till sin pappa - skönt att ha det avklarat. Nu sitter han vid sin dator lite.

Själv har jag strukit tvätten, slagit in presenter till särbon och nu ska jag slänga mig på soffan och titta på Desperate Housewives från veckan.
Man blir rätt slö och trött av att inte äta, känner mig inte hungrig men lite matt.
"Thai-soppan" från Allevo var inte så dum faktiskt, för att vara bantningspulver - rätt bra kryddad. Men det går ju inte att jämföra med riktig mat förståss. Men det kan det vara värt om det hjälper mot min "svullna" känsla.

Morgonpromenad och Allevo

Så har jag och särbon kommit in efter en morgonpromenad på ca 1 timme. Underbart väder ute.
Har bestämt mig för att det blivit lite mycket "svullande" på sista tiden så idag ska jag leva helt på Allevo sitter med min chokladshake bredvid mig nu - den är min frukost, har köpt hem denna sorten och en thaisoppa variant så idag blir det helt flytande föda för mig, sen ska jag byta ut någon/några måltider om dagen med detta fram tills på fredag.
På fredag fyller särbon år och då ska vi ut och äta så då får jag ha en normaldag.
Sen får vi se om jag fortsätter fram tills fredagen därpå då sonens födelsedagsfest är eller om jag bara försöker äta lite sunt istället då.
Jag vet ju att det bästa för mig är att äta enligt GI om jag vill tappa vikt men just nu känner jag mer för rensa ur kroppen lite.
Nu ska jag se om jag kan komma igång och färga håret.

oktober 11, 2008

Uteplatsen nästan tom

Bara grillen står kvar - den tänkte vi använda ikväll så den får vara kvar lite till.
Så har vi varit en tur till min syster och lämnat några grejer som skulle dit och sen en runda till Hossan som skulle få en gammal telefon som jag inte behövde. Efter detta blev det besök på systembolaget skulle handla hem öl och vin till kalaset vi ska ha - skönt att ta det när jag har skjuts blir lite mycket på cykeln. Nu blir det nog lugnt resten av dagen. Vi ska grilla fläskfilé ikväll - vem vet det blir kanske sista grillningen i år.

Sonen fick besked om att discot på skolan var flyttat så då kan han vara med och hjälpa till ändå, kul för honom.

oktober 10, 2008

Håret nyklippt - Oj, vad kort det blev...

Ja, allt är ju relativt men idag var första gången sonen höll med mig när jag sa att jag nästan var kortklippt. Känns ovant men man vänjer sig och det ser helt ok ut. Nu måste jag bara färga bort de grå också - och det har jag tänkt hinna med i helgen.
Vi har inte så mycket planerat - särbon ska dyka upp om ca en halvtimme med hämtmat.
Imorgon ska vi röja uteplatsen, kan bara hoppas att det inte ösregnar då. Sen har vi några ärenden vi ska klara av. Skönt med helg är det i varje fall. Ikväll blir det Idol.

Ha en skön fredag!

Läskig dörrvakt

Detta hade sonen anmält sig till att vara på ett disko för låg- och mellanstadiet i samband med Halloween på skolan. Nu får han tyvärr hoppa av detta uppdrag eftersom det var samma kväll som jag bjudit hem hela släkten för att fira hans 15-års dag. Han hade dålig koll på datumen.
Annars tyckte jag det var gulligt av honom att vilja ställa upp. Synd att det skulle vara just den dagen.

Det är strålande solsken ute och snart är det lunchrast - då blir det nog en liten cykeltur i solen.

oktober 09, 2008

Imorgon är det FREDAG

Ser fram emot helg - när gör man inte det? Sonen har börjat räkna ner till höstlovet nu också.
Vi har fått fixat lite i sonens rum, också har vi tagit alla hans klassfoton från nollan-nian + alla gruppfoton från lekgruppen hos dagmamman, dessa har vi satt in i en pärm i tidsordning så man kan titta på alla. Himla kul att se faktiskt!
Imorgon ska jag äntligen gå och klippa mig - och sonen ska ha med sig en klasskamrat hem efter skolan.

Trött, tröttare, tröttast

Det var en beskrivning av mig, särbon och sonen imorse. Det är så svårt att stiga upp!
Vi orkade inte ta in möblerna från uteplatsen igår så vi får ta det i helgen.
Istället så åt vi en god kasslermiddag och sedan blev det TV-soffan, vi satt i och för sig mest och snackade men vi befann oss framför TV:n ändå. Vi har börjat diskutera om vi ska åka någonstans nästa sommar. Tänkte ta en charterresa som omväxling mot våra storstadsresor, men vi får se, vi tittade lite på nätet och det är rätt dyrt. Vi får fundera lite - vi är sugna på att testa Kroatien.

Sonen blev inspirerad av mitt grejande med tavlorna/fotona i hallen häromdagen och nu ville han ändra om lite på sina väggar så vi får se om vi känner för det ikväll.
Det blev kassler över så jag behöver bara koka ris ikväll så tid har vi nog.

oktober 08, 2008

Så var det Onsdag

Fixade en massa i min hall igår och det blev riktigt snyggt med de nya fotoramarna, plockade också undan en hel del foton så det blev bara några kvar.
Sen fick jag äntligen ramat in en bild jag köpte i Italien i somras och hängt upp den så jag blev väldigt nöjd, ibland behövs det inte så mycket för att förändra.
Vill ha nya taklampor/plafonder i hallen också men det är ingen brådska med det - får bli när jag springer på något snyggt.

Nu är vi mitt i veckan, sonen har spanskprov idag och fysikprov imorgon - full rulle.
Ikväll kommer särbon få se om vi tar tag i att börja plocka undan uteplatsmöblerna eller om vi spar det till helgen.

oktober 07, 2008

S.O.S Familj (på trean)

Hur kan man ha det på detta viset! Om min son en enda gång hade fått för sig att att prata så till mig hade jag svimmat av chocken - fem minuter senare hade alla hans privilegier varit borta.
Det finns inte i min värld att man behandlar varandra så respektlöst.
Om ni inte tittat så är det alltså en 12-åring som styr sin familj och skriker vidriga ord till både sin mamma, styvpappa och storebror. Dessutom bestämmer hon över hela familjen som springer omkring och klemar med henne. Det kryper i kroppen på mig.
Hur kan man låta det gå så långt? Fullständigt skrämmande!

Svarta ramar

Sonens skolfoto blev ju till stor belåtenhet och igår ramade jag in det och hängde upp det i hallen - hade köpt en snygg svart ram som skulle passa till. Den passade jättebra och var så snygg att jag nu vill byta ut alla ramar i hallen och även plocka ner en del foton, vi har rena fotogalleriet i hallen med mestadels foton på sonen. Han tyckte också att det var på tiden att en del av dessa skulle plockas ner så jag har köpt några extra ramar och får se om jag känner för det ikväll.
Tänkte i första hand rama om några svart/vita ungdomsfoton på mina föräldrar jag har där också. Sen får sonen vara med och välja vilka foton på honom som kan få hänga kvar, det var väl egentligen bara två utav sju som han riktigt gillade. Det ena för att det var från förskoleklassen och till med han själv kan se att han var hemskt gullig på det - det andra är ett foto hans pappa tagit på honom där han ser ut som en liten cool cowboy även på detta är han rätt liten.
Tänk vad mycket minnen foton framkallar.

oktober 06, 2008

Sonen planerar redan för helg

Det är väl till att rusa fram ännu snabbare än vanligt, han planerar med en skolkompis att eventuellt övernatta här i helgen. I övrigt har kvällen galopperat på som vanligt, cyklade ett ärende på vägen hem från jobb och sedan var det att sätta igång med middagen - det blev spagetti med köttfärssås. Så hade gymnasiekatalogen kommit och då var jag ju tvungen att bläddra lite - tyckte den var rörigt utformad, hade velat ha valen som finns i Södra Sverige avdelat för sig, det är svårt att få överblick när hela Sverige finns med i katalogen huller om buller - men det löser sig nog när vi tar oss mer tid och sitter ner tillsammans och tittar.

Äntligen klipptid

Har behövt gå och klippa mig hur länge som helst nu, lösningen har varit att sätta upp håret så att det inte ska synas att det spretar åt alla håll.
Idag äntligen kom jag mig för att ringa och boka, och jag hade tur också fick en tid direkt efter jobb på fredag. Ska bli härligt. Sen ska jag bara bli färdig till att färga bort de grå också, har köpt hem hårfärg men det är alltid något som kommer före.

Vackert

Det är så vackert utanför mitt fönster, strålande solsken, nästan vindstilla och buskar och träd i rött och gult - oerhört fint.
Ska ta mig ut en sväng på lunchen, även om det blir så att jag cyklar något ärende så är det ändå skönt att vara ute lite.
Sonen började senare idag pga temadag så han sov gott imorse när jag gick till jobb, antagligen får de sluta tidigare än vanligt också och det klagar han inte på.

En skön start på veckan önskar jag er!

oktober 05, 2008

Pizza-kväll?

Nu ha klockan redan blivit halv-fem, egentligen skulle sonen kommit hem om en halvtimme men han ringde vid tvåtiden och hörde om det var ok att han kom hem vid tretiden istället och det var det ju.
Han spelar just nu Guitar Hero. Vi har just suttit tillsammans och gått genom jultidningsbeställningarna och lagt in dem via internet. Så fick vi fixat med skolfotona, hans pappa vill ju ha några - vi vill ha några - och ett fåtal ska returneras. Så skönt när sånt fix är klart.
Känner att jag varit igång precis hela dagen, med shopping, det sista av städningen, stryktvätten m.m så jag kände att jag har ingen som helst lust att laga mat - så vi bestämde oss för att ringa och beställa pizza som blir hemkörd. Ibland får man vara lite slapp.
Imorgon börjar en ny arbetsvecka och tiden bara rullar på. Kan man trycka på Paus-knappen lite? Jag hinner inte riktigt med.

Ständigt återkommande "Söndagsnöje"

Nöje och nöje men det är defintivt återkommande, stryktvätten. Ska ge mig i kast med högen nu och det är lika trist som alltid. Men det är skönt när det är gjort.
Lägenheten är städad och en ny mikrovågsugn står i köket. Det blev en lite mer avancerad variant så jag får väl läsa instruktionsboken. Den är absolut snyggare, kromfärgad istället för vit som jag hade innan.
Har sett en svensk film i helgen "Ping Pong Kingen" den var bra, lite annorlunda och lite deppig men ändå bra.
Nu - ett fast grepp om strykjärnet - hoppas ni har en bra söndag.

Blixtrande mikrovågsugn

Tidigare kväll - lagom till "Stjärnor på is" så tänkte jag att lite popcorn skulle vara gott.
Satte igång poppandet och började hälla upp lite läsk, ser du hur ögonvrån hur det blixtrar till.
Blixtrandet kom från baksidan av mikovågsugnen så det blev till att snabbt rycka ut sladden och så mycket popcorn blev det inte. Så nu får väl micran åka ut och jag får se mig om efter en ny.
Antagligen redan imorgon - man kan inte var utan microvågsugn med en tonårsson i huset.
Trösten kan vara att den jag har är rätt gammal och ful så det får väl bli en uppgradering.
Får hoppas att detta inte är en ny omgång av att en massa prylar går sönder, sådant har en förmåga att sprida sig.

Nu är det snart dags för sängen - sov gott!

oktober 04, 2008

Hon har svarat

Kollade min e-mail imorse och då var där minsann svar från min syster. Svaret var att även de kommer att vara utomlands och inte kommer, så nu vet jag.
Innerst inne är jag lättad, hade gärna sett att vi kan lösa vad det nu är som är hennes problem men det är bättre att göra det när det bara är vi än att vi ska ha ett stelt och konstigt kalas för sonen. Vet inte heller om det går att lösa hon har alltid problem med något och gör sig till ovän med nästan alla hon träffar efter ett tag så jag tror faktiskt att det som skulle behövas är att hon jobbade med sig själv först men det skulle jag aldrig kunna säga till henne.
Nu vet jag i varje fall och nu ska jag fortsätta med min städning.

En skön lördag till er!

oktober 03, 2008

Sursyrran

Ingen snäll rubrik och jag vet inte om hon tänker skärpa sig men jag har inte fått något svar ännu på inbjudan. Däremot har två av hennes vuxna barn svarat. Den äldsta med familj kommer, jättekul. Den andra med familj är utomlands på semester när festen går av stapeln och det är ju en rätt bra ursäkt, kul att hon svarade med en gång i varje fall. Redan av de svar vi fått nu så blir det fullt hus. Men jag kan inte låta bli att vänta på svaret från just henne, önskar att jag inte brydde mig. Min äldsta syster som är sjuk kan jag inte bjuda den dagen pga av smittorisken - hon är oerhört infektionkänslig och att ha henne här med dagisbarn och en massa vuxna människor som kan bära smittor kan jag inte ha på mitt samvete, hon får komma en annan dag när det bara är vi. Sen kommer ju Hossan - min bästaste vän - och något jag tycker är jättekul - min exmans "flickvän" (tycker det ordet är så knäppt när man är över 25 år) kommer, coolt - fräck kvinna som kommer och firar vår son ihop med min familj, jag ser fram emot att träffa henne. Min exman har alltid haft en viss smak när det gäller kvinnor så det blir spännande att se om vi är lika eller om han helt bytt stil.

Det blev slutligen fredag!

En låååååång vecka går mot helg och det ska bli riktigt skönt.
Segt imorse igen för både mig och sonen. Men imorgon får vi sova ut - han hos sin pappa och jag hemma.

Mötet igår gick bra, det vanliga föräldramötet var rätt snabbt avklarat. Pratades lite om att barnen vill åka någonstans mot slutet av nian och det hade väl varit kul för dem - så vi får väl se vad som kan fixas.
Sen var det gymnasieinfot och det var intressant men det är ju nästan sjukt hur många olika val det finns - det finns ju verkligen en utbildning för precis allt - man behöver nästan speciell utbildning för att kunna välja bland allt. Nåja, det ska nog lösa sig - sonen har rätt bra koll själv.

En skön fredag önskar jag er!

oktober 02, 2008

Har en tröttdag idag

Min kropp ville inte upp ur sängen klockan 6,10 idag. Men vad ska man göra det är bara till att masa sig upp. Längtar riktigt efter helg och att få sova ut lite.
Ikväll är det föräldramöte på sonens skola så det blir bara hem och få i sig lite mat och sedan iväg. Köpte kycklingburgare som jag snabbt kan steka upp så går det undan.
Det blir först vanligt möte i klassrummet och sedan info inför gymnasieval och det kan ju bli spännande. Jag ser fram emot när vi får besöka eventuella blivande skolor, sonen är mycket bestämd med var han vill gå och vad han ska läsa och det är ju skönt - jag minns hur osäker jag själv var med vad man skulle välja, och då fanns det ändå mycket färre val att göra.

Ha en bra dag i höstrusket!

oktober 01, 2008

Vad blir det till middag ikväll?

Har plockat fram fläskkotletter hemma och det är ju knappast så att man vill grilla, himlen är svart och det blåser som bara den.
Jag tror det blir stekta kotletter med svampstuvning och kokt potatis.
Mmmm...
Det blir det!

En trevlig kväll

Vi hade det mysigt hemma hos min väninna igårkväll. Hon bjöd på god mat som var i thai-stil
med lax, torsk och räkor med grönsaker och ris till detta.
Hennes tonårsdotter var hemma och bakade jättegoda bullar medans vi var där som vi fick smaka direkt ur ugnen till kaffet senare.
Trevligt att sitta och snacka och ha det bra och lyxigt att gå till dukat bord istället för att fara hem och sätta igång med middagen.

Helga: Jo, vi hade nog en något liknande kväll igår du och jag.
 
Hit Counter
Free Counter