Kimmietid

september 30, 2008

Det blev ingen träning

Kände när jag kom hem att jag var lite rivig i halsen så jag tänkte att jag inte skulle chansa eftersom jag har en del saker inplanerade i veckan. Man behöver ju inte framkalla något.

Ikväll ska jag hem till min barndomskamrat, vi blir 3 stycken som ska äta lite gott och snacka.
Sonen bestämde sig för att sova hos sin pappa inatt. Han kommer att vara ensam hemma på torsdagkväll när jag är på föräldramöte så han tyckte han kunde vara där ikväll och det går ju bra.

september 29, 2008

Snart slut för idag

Om en liten stund är arbetsdagen slut, då ska jag hem och förbereda middag och om jag orkar kanske ta en stund på crosstrainern. Ikväll ska jag göra kyckling i vitlökssås.
Sonen har prov imorgon så det blir lite förhör också kan jag tänka mig.

Så är det Idol på TV och det tycker ju jag är kul så det lär nog bli att titta på det sen också.

Ha en skön kväll.

Det började skymma redan vid 19-tiden

Deprimerande, jag fick nog av slappandet igår och efter att sonen och jag ätit middag så gick jag ut och promenerade en 45 minuters promenad själv. (Sonen vägrade följa med, han förstår inte vitsen med att gå runt i en cirkel.)
När jag närmade mig hemmet igen var klockan lite i sju och det började redan skymma.
Man vet ju att det ska komma men jag väntar gärna ett tag på det kompakta mörkret.

Nog om det, har fått sänt ut inbjudningar till sonens 15-års kalas och har lite ont i magen av det.
Låter knäppt, men en av mina systrar har inte pratat med 2 av oss andra systrar sedan i februari i år, hon är sådan att hon plötsligt blir sur över något och då beter hon sig så.
Jag bjöd henne ändå men men i ärlighetens namn hoppas jag att hon inte kommer.
Den kvinnan har ett märkligt humör - hon är sur på oss för att hon tycker att vi två stod närmare vår mamma, vet inte riktigt på vad sätt jag kan hjälpa det.

september 28, 2008

Greys Anatomy och stryktvätt

Tvätten har blivit struken, sonen är med en kompis och jag ligger på soffan och har just sett sista avsnittet av säsong 4 - Greys Anatomy. Dessa har inte nått sverige än och jag är så nöjd med att sonen tipsade mig om sidan Watch TV Sitcoms.com tror jag ska titta på det allra nyaste avsnittet nu också. Det som är nytt i USA, del ett av säsong 5. En något slapp söndag är det men det känns skönt - kan behövas att var slapp ibland.
Veckan som kommer bjuder på jobb som vanligt + att jag ska till en väninna på tisdagkväll och har föräldramöte på torsdag så det blir inte så mycket tid till att slappa då.

Sen ska jag steka upp lite fläskfilé med potatiskroketter och någon god sås till mig och sonen ikväll.

Ha en bra söndag!

Just ätit frukost

Det var gott. Sitter nu med kaffekoppen och tänkte titta in på lite bloggar.
Dagen var fortsatt bra igår. Jag fick för mig att baka kanelbullar så det gjorde jag och de blev mumsiga, sonen älskar när det finns en laddning så han kan ta ur frysen och köra i mikran.
Var borta hos min syster (hon som är sjuk) med en påse bullar också och de blev glada.
Hon har inte orkat med sånt som att baka på ett bra tag så de tyckte det var mysigt med alldeles varma bullar.
Senare så cyklade vi iväg mot stan och var ute och åt middag på en Vietnamesisk restaurang och det var gott, men jag föredrar nog Thaimat över det.
Senare på kvällen tittade vi på en film som hette "Georgia Rule" som var rätt bra. Bland andra så var Jane Fonda med. En bra lördag blev det.
Nu hoppas jag på en skön söndag för oss och er.

september 27, 2008

Shoppingturen avklarad

Så har vi varit ute på vår shoppingtur. Den var lyckad, vi köpte en snygg och varm vinterjacka till sonen på Stadium. De hade däremot inga tröjor som föll honom i smaken så vi sprang runt alla butiker på Mobilia men ingen hade vad han ville ha. Mobilia hade dessutom 40-års jubileum så det var inte ont om folk där. Särbon fick köpt en snygg kavaj på Dressman så han blev också nöjd - det var dessutom 40% rabatt på kavajer så det var ett bra köp.
Sen tog vi en liten tur till Price Off också och där hittade sonen en fleecetröja som föll honom i smaken. Så då hade vi fått tag i vad vi skulle ha. Fleecetröjan kostade dessutom bara 149,- så den var ett fynd.
Nu har sonen och särbon kört till Media Markt för att titta och jag ska sätta på en kanna kaffe och ha det lugnt och skönt en stund.
Ikväll ska vi nog ta och gå ut och äta. Hade först tänkt gå på bio men vi hittade ingen film som föll alla i smaken. Härligt fint väder har vi idag också - lördag är så skönt.
Vad gör ni andra idag då?

september 26, 2008

Vi är hungriga

Särbon ska komma med hämtematen vid halvsju, sonen och jag är redan hungriga så det lär bli gott när det kommer.
Luktar mumsigt i lägenheten - har gjort en knäckig rabarberpaj till senare ikväll.

Imorgon ska vi ut på shoppingtur - sonen har inte bestämt med någon kompis så vi ska passa på att åka ut och se om vi kan hitta en bra vinterjacka och någon snygg tröja till honom.
Sen ville visst särbon åka till Media Markt som denna veckan öppnat i Malmö - men det vet jag inte om jag vill följa med på, jag är inte så förtjust i trängsel och de hade väldigt bra erbjudanden + det är lönehelg så det blir nog en massa människor. Kanske vill sonen följa med honom.

Nu ska jag nog ta mig ett glas vin och fira att det är fredag. Ha en härlig kväll.

Sugen


Vet inte vad det är med mig idag!
Jag är så vansinnigt sötsugen, det får nog bli en påse smågodis tills ikväll.

Fräck tidningskorg



Så var det fredag, visst är det härligt! Kallt imorse men strålande sol så jag är nöjd ändå.

Vad tycker ni om tidningskorgen här ovan, den finns hos ILVA (danskt möbelvaruhus)
det är den jag tänkt ut att min syster ska få i julklapp av mig, hoppas den finns kvar tills jag kommer dit.
Det är en kopia av en jättedyr tidningskorg som är i äkta läder, denna är i konstläder och det duger det med tycker jag. Originalet kostar nämligen runt 800,- denna kostar 189,-.
Mycket trevligare pris.
Jag tänkte att denna med någon trevlig tidning i kunde vara en rolig present.

september 25, 2008

Den perfekta presenten


Det var rejält dimmigt en stund imorse, lite underligt för när jag cyklade till jobb var det soligt men fuktigt och sedan när jag kommit fram så kom dimman snabbt.
Vi fick vår grillkväll igår och det blev gott. Sedan satt vi och tittade på Idol och käkade clementiner, ICA har börjat sälja dem och jag köpte några i förrgår som jag och sonen omedelbart åt upp så igår köpte särbon med sig en påse och det gick åt en del då också. Det är så underbart gott och så var det ju länge sedan sist. Någon fördel med höst finns det trots allt.

Så har jag kommit på den perfekta presenten till särbon - en Grynings-simulator.
Låter knäppt men han har jättesvårt att ta sig upp ur sängen den mörka årstiden och den här manicken ökar gradvis på ljuset i rummet under en halvtimmes tid för att på utsatt tid sätta igång med fågelkvitter. Om någon är intresserad så heter den "Philips HF 3451" Wake up light.
Jag är övertygad om att han kommer att gilla den. Ni ser hur den ser ut på bilden ovan.

september 24, 2008

Ny dag - mitt i veckan

Så var det onsdag igen och sonen var glad imorse för han är ledig imorgon. Han tycker studiedag är toppen även om han tyckte den kunde varit på fredag istället.
Ikväll kommer särbon och eftersom väderleksrapporten säger sol så bestämde vi oss för att grilla ikväll, snart är det väl dags att plocka undan grillen så man får passa på.
Kotletter blev lagda i marinad imorse.

Jag skulle också vilja ha en ledig dag imorgon..... men jag har inte många semesterdagar kvar så jag får väl låta bli.

september 23, 2008

Tandsten borta

Besöket hos tandläkaren gick bra, jag hade tandsten och det tog hon bort med en gång några andra problem fanns inte som behövdes åtgärdas idag. En gammal lagning (från mellanstadiet eller så) var sliten och hon trodde vi skulle behöva byta den snart men kanske håller den tills nästa år. Det gjorde ingen skada att ha den så eftersom den är hel så jag får helt enkelt ringa om jag får problem med den.

Sedan blev det rester från gårdagen till middag och jag var iväg och köpte en ny krukväxt också som jag behövde (en var vissen).

Smörgåstårta

Lustigt - sonen och jag började snacka om vad han tycker vi skall servera på hans födelsedagsfest. Han frågade om jag inte kunde göra smörgåstårtor - och det kan jag ju.
Sen blev jag sugen på det och tänkte att mums det får vi ha.

Idag på lunchen bjöd en kollega på lunch eftersom han fyller jämnt imorgon och gissa vad han bjöd på - ja just det smörgåstårta.

Det är så himla gott - men oj vad mätt man blir.

Mums.

Mörker

Klockan är 8,10 och det är fortfarande ganska mörkt därute. Nu är det ju väldigt mulet idag så det gör väl en del av det antar jag.
Det blev ett pass på cross-trainern igår också, hoppade på den direkt när jag kom hem.
Sedan blev det dusch och matlagning.
Så fick jag fixat med mina systersöners presenter, de har fortfarande inte fått dem.
Jag hade köpt dem men inte slagit in och skrivit kort och sådant - nu är det gjort så nu ska vi bara lämna av dem också.
Inte så mycket spännande på gång - ska sluta runt 15-tiden idag så att jag hinner iväg till tandläkaren.

september 22, 2008

Tandläkaren igen

Imorgon ska jag till tandläkaren, var ju där för inte så länge sedan men då var det ju bara en koll av ett problem jag hade. Nu är det dags för den årliga kontrollen, röntgen och tandstensborttagning. Förhoppningsvis är det bara det.
Finns nåt tråkigare att betala en massa pengar för.....??
Men det är viktigt att sköta tänderna så det är ett nödvändigt ont.

En halvtimme kvar på jobb sen ska jag hem och laga mat som vanligt.
Idag blir det ugnsbakad falukorv. Enkelt och gott.

Så var det ny vecka...

Måndag och på jobb som vanligt. Känner fortfarande av ryggen varje gång jag ska resa mig från sittande ställning men det känns helt ok när jag är uppe och går. Det ska förhoppningsvis snart gå över. Sonen har lite kortare skolvecka eftersom de har studiedag på torsdag och det tycker han är skönt.

Idag är det rätt mulet ute och när jag steg upp så var det nästan helt mörkt. USCH!
Hösten är verkligen här - får väl snart börja fundera inför 15-års fest för sonen, det är inte så långt borta.

september 21, 2008

Supergod Gulasch

Middagen blev jättegod - det är något visst med mat som står och puttrar länge och riktigt tar till sig alla smaker. Någon sådant hinns ju inte med efter jobb precis.
Eftersom ryggen kändes bättre tog jag ett pass på cross-trainern också i eftermiddags och sonen kom hem lite tidigare idag - han bara kände för det och det gick ju bra.

Nu ska vi ha en lugn och skön söndagskväll. Ha det bra!

Söndag igen

Ryggen känns faktiskt bättre idag trots att jag städade vidare. Det gör ont när jag sätter mig eller reser mig men går rätt bra när jag är igång.
Såg en film igår som var rätt skaplig "Flawless" med Demi Moore handlar en annorlunda diamantkupp. Spännande utan en massa våld.

Nu har jag precis kommit hem från ICA där jag laddat upp med mjölk, bröd och frukt inför början av en ny vecka + några småsaker som jag behövde till middagen idag. Jag ska göra Gulaschgryta som både sonen och jag tycker är jättegott. Nu ropar visst stryktvätten på mig.

september 20, 2008

Tips

Ett tips till alla - Det är ingen bra idé att skura badkar när man har ont i ryggen.

Bara så ni vet....

Knaak

Aj som ____!
Jag städar som vanligt på lördagen när sonen är hos sin pappa, tappade en grej i golvet och bockade mig ner för att plocka upp det och det bara knakade till ryggen och nu har jag ont som bara den!
Dessutom har jag det mesta av städningen kvar så jag lunkar runt här som en gammal tant och försöker göra nytta ändå. USCH! Naturligtvis tappar man saker hela tiden nu eftersom det gör ont att böja på kroppen.
Nåja, jag får smörja in mig med Zon och vila en stund så hoppas jag att det lättar.

september 19, 2008

Soligt och fint

Fredag är det - jätteskönt och så har vi sol och fint väder också det gillar jag.
Helgen ska sonen tillbringa hos sin pappa, först ska han till frisören idag efter skolan och det är välbehövligt han har en kalufs som en pälsmössa. Måste själv boka tid hos frisören också har en förmåga att skjuta på det.

Ha en skön fredag!

september 18, 2008

Tack till Helga, Hossan & Nena

Vad snälla ni är som stöttar när man är orolig.
Min syster brukar själv säga till mig före varje behandling - Håll nu tummarna för mig!
Och det gör jag - kanske kan några extra hjälpa till.

Tvättdags igen

Idag var jag ute och cyklade på lunchen och köpte ett par snygga mockahandskar till sonen, får man bara hoppas att han inte slarvar bort dem med en gång.
Nu är tvätten igång, sonen och jag ska äta samma middag som igår eftersom särbon inte kom så blev det mycket mat över. Har hunnit med en liten tur till ICA också för att köpa lite gott-gott inför helgen. Blev nog lite överdrivet eftersom jag var lite hungrig redan i affären.
Både någon extra god ost, lite kex, choklad och en påse chips hamnade i påsen.
Nu ser jag fram emot en skön kväll och imorgon är det fredag.
Som det ser ut nu så får min syster komma hem från sjukhuset imorgon och det är skönt.

september 17, 2008

En syster på besök - en syster på sjukhus

Efter arbetsdagen kom jag hem och satte igång med att laga Mexikanska Quesdillas med kycklingfilé fyllning - det blev jättegott. Hade bestämt med min ena syster (den som är närmst mig i åldern) att hon skulle komma hit en stund ikväll - hon hade dock redan ätit middag så hon tog bara ett smakprov och satt och snackade med oss medan vi åt.
Hon hade dåliga nyheter med sig - ingen av oss hade fått tag i vår äldsta syster på ett par dagar och eftersom hon är sjuk så blir man ju orolig och hon låg inlagd igen. Men det var inte lika illa denna gången hon hade fått en reaktion som var mindre bra på cellgifterna och det är ju inget ovanligt men man vänjer sig aldrig. Vi längtar verkligen efter någon form av positivt besked någon gång. Hjälp mig hålla tummar och tår för min sjuka syster!

Handskar på

Nu är hösten här på riktigt - jag fick dra på mig handskar idag när jag skulle cykla till jobb.
Jag tycker det är tidigt - men det är strålande vackert därute.
Sonens handskar var för små (vilken överraskning då) förutom termohandskar och det ville han inte ha än. Så då har vi ännu en sak vi ska hitta tid till att köpa.

Ikväll skulle särbon kommit till oss men han känner sig krasslig så han stannar nog hos sig själv.
Vill helst inte att sonen ska bli smittad och behöva stanna hemma från skolan igen.

september 16, 2008

Mitt på dagen

Det gick ganska snabbt imorse jag var på jobb redan vid 9,30.
Just nu sitter sonen och skriver sitt prov som han var lite nervös inför. De har fått ny lärare i SO och denne lärare har tydligen ett rykte om sig att ge svåra prov och att rätta oerhört strikt.
Vi får väl se hur det går - jag tyckte att han kunde det bra igår när jag förhörde honom.

Ikväll ska jag laga till Laxfilé till oss till middag, sonen ville ha med potatis och hollandaisesås så jag får väl ta ett snabbt stopp på ICA eftersom vi inte hade potatis hemma. Kan behövas lite grönsakspåfyllning också så det blir nog bra.

Ha en skön Tisdag.

En lite lugnare morgon

Idag har jag sovit till 6,45 istället för 6.10 och det var riktigt skönt. Det är så att vaktmästaren ska komma hit igen för att denna gång fixa en rinnande toalett. Hans första tid är klockan 9 så jag har fått ta några timmar tjänstledigt. Så nu sitter jag här med kaffekoppen - inte dumt med en lugn start på dagen, passar extra bra idag då sonen börjar senare.

Drömde en stressig dröm inatt - drömde att det var julafton och alla skulle komma hem till oss.
Så långt inget konstigt, men medans jag skar upp julskinka så upptäckte att jag glömt köpa mer än hälften av maten som behövdes + att jag glömt att ta fram det mesta av julpyntet. Här utvecklades drömmen till att jag och särbon och sonen sprang omkring och försökte få tag i det som behövdes i olika butiker. Puuuhh!

september 15, 2008

Det fanns en utmaning hos Helga

5 saker i min frys;
Fläskfilé
Frysta portioner av diverse rester
Falukorv
Frysta hallon
Lax
(Lite väl mycket is också)

5 saker i min garderob (jag har klädkammare);
En massa kläder i flera olika storlekar eftersom jag ändrar storlek lite då och då
Många par skor
En bal toalettpapper
Papperskasse med flaskor och burkar som ska pantas
Ett bra gömställe där jag stoppar undan presenter som köps till sonen när det närmar sig födelsedag eller jul.

5 saker i mitt badrumsskåp;
Dove hudkräm
Loreals ansiktskräm
5 olika mascaror
Burberry Summer parfym
Dove Rollon
(+ mycket mer som nog borde sorteras igenom)

Någon annan som känner sig manad???

En vacker höstdag

Det har vi här i Malmö idag, det är strålande solsken och det var ca 9 grader när jag och sonen cyklade iväg imorse. Så här kunde hösten se ut hela tiden.
Lite tungt är det med måndag, sonen har dessutom ett stort prov imorgon så kvällen lär bli att han pluggar, jag förhör honom och han berättar hur tråkigt det är ett stort antal gånger.

Övriga planer är att laga spagetti, köttfärsen ligger i kylen och tinar. Behöver handla lite också men det kan jag kanske hinna med på lunchen.
Imorse när jag drog upp persiennerna och solen stod rakt mot mitt sovrumsfönster så upptäckte jag också att mina fönster är helt hemskt smutsiga - ännu ett projekt för veckan.

september 14, 2008

Vi blev mätta

Vi blev väldigt mätta igår, maten blev bra och vi hade det trevligt.
Den märkliga chokladkakan var inte någon höjdare - den smakade för all del ok men jag kommer nog inte att göra den fler gånger. En massa mat blev det över också så sonen och jag har middag idag också.
Idag började jag och särbon dagen med att gå ut och promenera en timme, sedan blev det en lång lugn frukost med morgontidningen. Nu har jag hunnit med att stryka hela tvätten också innan det började bli lite liv och rörelse inne på sonens rum. Killarna har fortfarande inte ätit frukost.

Ha en skön söndag.

september 13, 2008

Övernattningskompis

Sonen har en kompis här som ska sova över och särbon ska hämta Hossan om ca en timme.
Jag har varit på matlagningshumör idag och har gjort en hel massa mat.
Jag älskar en blandad buffé och när det inte är till fler än fem personer så är det inte så vansinnigt mycket jobb heller.
Det kommer att serveres:
Baconlindad Halloumi
Jätteräkor med coctailsås eller Aioli
Kycklingspett med jordnötsås eller Tzatsiki
Det hembakade brödet
Sallad
Marinerad och stekt kycklingfilé
Skinkpaj
Minivårrullar med thaisås

Till dessert: Den till utseendet lite märkliga - Choklad och marschmallow kladdkakan.

Hoppas ni har en trevlig Lördag!

Måste dela med mig av receptet


Tog ett smakprov och det var helt ljuvligt. Har bakat Foccacia för men då har jag använt brödmix nu fick jag receptet från en arbetskamrat och det smakar så gott och enkelt var det också.

Foccacia

50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk torkade örter
13 dl vetemjöl special

Smula jäst och tillsätt fingervarmt vatten, tillsätt olja och kryddor. Blanda i mjölet.
Knåda till en smidig deg, låt jäsa i 30 minuter.
Knåda och banka ut degen i en ugnsform 25x35 cm. Låt jäsa 30 minuter i formen.
Pensla med olivolja och krydda med flingsalt och örter. Grädda 15-20 minuter längst ner i ugnen i 225 grader.

Doften av nybakat bröd

Här doftar alldeles underbart i min lägenhet. Nybakat Foccacia-bröd.
Det ska vi ha ikväll till den lilla buffé av olika rätter vi ska mumsa på.
Har redan bakat en kaka till ikväll också - testade ett nytt recept och den ser lite konstig ut men förhoppningsvis smakar den bra.
Det ser ut att vara en riktigt fin höstdag därute så jag ska nog försöka ge mig ut en stund också.

september 12, 2008

Landgång

Vi blev bjudna på lunch idag på jobbet, det pågår möten som inte berör mig men vi blev alla bjudna på landgång till lunch - och det smakade bra.
Längtar hem till soffan och lugnet, har haft huvudvärk hela dagen idag och det ska bli skönt att bara koppla av.

Så var den här

Den sköna, härliga fredagen! Sonen var riktigt seg imorse så han tyckte verkligen också det skulle bli skönt med helg.
Ikväll ska vi inte göra något speciellt bara ha det skönt. Vi kör på med vår fredagstradition att vi köper färdig mat någonstans, det är skönt att hoppa över matlagningen en dag i veckan.
Imorgon kommer Hossan och då ska jag försöka fixa till lite riktigt gott och festligt då hon kan behöva muntras upp lite.

Ha en härlig fredag!

september 11, 2008

Tvätten på gång

Maskin 5 & 6 igång, det lär bli två till. Vi är duktiga på att skapa tvätt.
Det blev lite blandad middag, restmiddag från frysen. Men sonen och jag tyckte båda det var gott och vi blev mätta så det får duga. Ikväll blir det Idol och Heroes igen. Upprepning från gårdagen.
Sonen hade haft det bra idag men han hade trampat fel lite så han har ont i foten, trist men det går förhoppningsvis snabbt över. IMORGON ÄR DET FREDAG!

Vilken tur med vädret

Här har vi sol och fint just nu, det har varit mulet tidigare men ändå behaglig temperatur och upphåll. Sonen är nämligen på friluftsdag i skogen idag och då är det ju kul om man slipper bli dyngsur eller fara omkring i lera. Han bör väl komma hem snart och då är han säkert rejält trött.
En hel dag ute i friska luften brukar göra en hungrig och sömnig - och jag som glömt plocka fram något ut frysen som kan bli till middag.... får väl se vad jag kan trolla fram.

Hamburger grillning

Det började ösregna precis när jag skulle cykla hem från jobb igår men det blev uppehåll igen så vi körde på enligt planen och grillade hamburgare, de blev jättegoda!
Spekulanterna på sonens Laptop dök upp och köpte den så han var jätteglad och nöjd med att ha fått sålt dessa stora prylar, nu är det bara lite mindre prylar han ska sätta in annons på och det kan vänta ett tag.
Sedan tittade vi på Idol och Heroes så det var en rätt lugn kväll, känner mig faktiskt lite piggare idag än tidigare i veckan och det är skönt.
Vi fick bytat lakan igårkväll också och tvätten står nu sorterad i IKEA-kassar i hallen redo för kvällens tvättid.

september 10, 2008

Behöver ideér

Har en massa ärenden som måste göras inom den relativt nära framtiden.
Sonen behöver en ny vinterjacka, han behöver också ett par skor som inte är gympa-skor.
Jag måste köpa färdigt present till min ena systerson som snart fyller år.
Särbon fyller också snart år och det är där jag behöver komma på någon lysande idé.
Vad i hela friden ska jag köpa till honom - jag har inte en endaste idé!?
Det är så svårt - om han vill ha något, då köper han det han har aldrig några direkta önskningar på något. Så då måste jag komma på något han vill ha men som han inte vet att han vill ha.
Lätt va?

Mitt i veckan

Trött idag också men det närmar sig ju helg i varje fall. Skulle bytat lakan igår men jag orkade inte så det får bli ikväll istället. Särbon kommer idag också och om regnet håller sig borta så tänkte vi grilla, sonen var sugen på hemgjorda hamburgare och det är ju gott så det blir det nog.
Sedan har vi ytterligare en spekulant på en av sonens annonser som ska komma ikväll (eller de säger att de ska komma i varje fall, vi får väl se).

september 09, 2008

Bara Tisdag

Känns som arbetsveckan redan pågått i 4-5 dagar, förstår inte varför jag är så trött.
Jag lägger mig i vettig tid men när jag ska upp på morgonen får jag släpa mig upp.
Det är väl en höstchock, jobbigt att vi återgått till vinter-arbetstid, en halvtimme längre per dag verkar kanske inte så mycket men det känns för man hinner inte lika mycket på kvällen.
Sedan är det faktiskt inte riktigt ljust när jag stiger upp längre heller och det kan också påverka.

I vilket fall som helst, ikväll ska sonen och jag äta köttbullar tänkte jag. Gjorde många sist så jag har färdiga i frysen, då behöver jag bara koka potatis och fixa sås och lite grönsaker - gott och inte så mycket jobb.

september 08, 2008

En seriös spekulant

Vad skönt med en vettig människa, vi har haft så många svar på sonens annonser och flera stycken har bestämt tider att komma hit och titta men de flesta bara struntar i att komma.
Jag tycker det är så irriterande och kan inte förstå varför man bestämmer om man inte tänker komma ändå. Nå, nu har han precis fått sålt sitt Playstation 2 och det var bra. Det är synd att ha fina grejer bara stående i skåpen. Han har ju andra tv-spels-konsoler också och man behöver inte hur många som helst.
Kvällen har varit bra - vi har ätit korv stroganoff och jag har varit och handlat.
Min syster och hennes söta lilla hund kom och hälsade på en stund han är så söt, man blir helt sjukt sugen på en liten hund men det går ju inte när man jobbar heltid.

Ha en bra kväll.

TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTT

Vad jobbigt det var idag, jag kunde alltså knappt ta mig upp ur sängen.
Jag fick ju tvinga mig upp, man måste ju och efter en dusch så lättade det litegrann.
Det är i varje fall vackert väder och jag och en kollega har redan bestämt att vi ska ut och promenera på lunchen, det kan kanske pigga upp.

Det blev inget filmtittande igår - sonen fick ett ryck och började sortera undan spel som inte spelats på länge och som han är för stor för, de få som fick stå kvar var Monopol, Geni, Cluedo och Schack. Så då ska han säkert sätta in ännu fler annonser för att sälja grejer. Det är ju bra - men det är rätt tröttsamt med alla samtal och folk som ska komma och titta på allt.
Sådana ryck får man ta vara på - det händer inte så ofta. Det blev fint i hyllorna och vi hjälptes åt att sätta ner allt i källaren så länge.

september 07, 2008

Varför blir det alltid söndag så snabbt!

Skulle behöva en dubbel helg! Inte mycket att göra åt det. Har nu fått städat hall, badrum och kök. Kvar på listan är att gå och handla och att stryka tvätten och så småningom att laga mat så klart. Inte mycket annat händer idag, sonen kommer hem från sin pappa vid 17-tiden så får vi se hur han och jag tillbringar kvällen. Hade varit mysigt med en film och lite popcorn kanske, får se vad han känner för.

september 06, 2008

En finfin dag

Så var jag hemma igen och vi har haft en riktigt bra dag/kväll!
Vid ankomsten blev vi upphämtade av vår danska väninna och åkte hem till henne.
Hon har alltid bullat upp med idel läckerheter. Vi började med Champagne - inte ofta man dricker det över huvudtaget och väldigt sällan strax efter två på eftermiddagen.
Sedan blev det limemarinerad lax, spätta, rökta räkor, flera goda bröd, krabbsallad och ett gott vitt vin.
Sedan pratade vi i timmar om allt som hänt under året, vi tre svenskar träffas ju ofta men det blir inte lika ofta med vår danska vän. Sedan dukar hon upp ännu ett bord med
"Graeske frikadeller" (typ stora grekiska köttbullar), tzatsiki, dansk hönsesallad med bacon, vanlig sallad och mera gott bröd. Även om man bara smakar lite utav varje så blir man sjukt mätt - till detta ett gott rött vin. Efter någon timme till av mycket relationsprat och annat snack så blev det några koppar gott starkt kaffe och superfina chokladpraliner och ett glas Amaretto.
Just nu känns det som om jag inte behöver äta något på ett par dagar men tyvärr så brukar man nästan bli ännu mer hungrig efter en sån här dag.
Vi sitter alltså en hel dag och bara äter och snackar och snackar och snackar och trivs.
Vi har känt varandra väldigt länge och det är så avslappnat och mysigt. Total avkoppling!
Dessutom har vi suttit ute hela dagen och kvällen - underbart!
Fina väninnor är guld värt.

Danmarksdagen

Lördagen är här och jag har just dammsugit vardagsrummet, försöker få undan lite eftersom jag vet att jag inte vill ha allt tråkigt jobb kvar tills imorgon. Mitt och sonens rum blev städade igårkväll. Nu ska jag bara tvätta av golvet härinne också sen får resten vänta.
Vi lunchtid kommer en väninna hit och vi ska ta bussen tillsammans till centralen där ytterligare en väntar sen blir det tåg till Danmark där ännu en hämtar upp oss. Det ska bli en trevlig dag hoppas jag. Vi har haft denna traditionen i många år och det brukar bli - massor av fantastisk mat, goda viner och väldigt mycket prat om allt som händer i våra liv.
Hon som hämtar upp oss i Danmark har dessutom nyligen fyllt jämna år så vi har köpt jättefina presenter till henne, hoppas hon blir glad.

Ha en skön lördag allihop - kanske dyker jag upp här sent ikväll/natt när jag kommer hem.

september 05, 2008

Solig fredag

Så skönt med fredag - precis som alltid. Ikväll ska sonen till sin pappa.
Själv har jag en del som behöver göras eftersom jag ju inte är hemma imorgon när jag brukar storstäda. Så jag ska hinna med ett par rum ikväll i varje fall, sedan kan jag nog ta ett rum imorgonförmiddag innan vi ger oss iväg. Så får resten vara tills på Söndag.

En annan sak jag definitivt ska göra ikväll är att ta mig ett långt skönt fotbad med krämer och filar och borstar och alla tillbehör.
Också ska jag fila och fixa lite med naglarna på fingrarna också.
Detta ska göras med ett glas vin bredvid och antagligen framför något underhållande på TV:n.
Väldigt avkopplande tycker jag.

Ha en skön fredag.

september 04, 2008

Vad mycket jobb det är hela tiden

Trött....tvätten är fortfarande igång! Jag har varit och handlat, lagat middag. Sonen var gullig och hjälpte till med maten - vi skulle ha Korv Stroganoff så han skar upp korven i strimlor och dukade inför middagen. Dessutom hade han städat fågelburen i eftermiddags innan jag kom hem. Vissa dagar känns det bara som om det aldrig tar slut - men det är antagligen bara som jag är lite extra trött. Imorgon är det fredag!

Nu ska jag ta en tur till tvättstugan och sedan titta på Idol.

Han fick bli hemma idag också

Han var ju klart bättre men när jag väckte honom imorse kände han sig rätt eländig ändå.
Det får alltså bli en vilodag till - förhoppningsvis kan han gå imorgon istället.
Själv börjar jag känna mig nästan normal så det ska nog inte bli några problem med mina roliga planer på lördag.
Igårkväll tittades det på nypremiärer hemma hos oss - först Idol och sedan Heroes.
Ser ut som om det blir samma plan för ikväll, båda programmen går ju idag igen.
Fast ikväll har jag tvättid också så det ska också klaras av.

september 03, 2008

Sonen mår mycket bättre - just nu i varje fall

Så har vi tur så lättar detta snabbt - han har ingen feber - han mår mycket bättre.
Visst är han förkyld men det är stor skillnad mot imorse. Tänk om man själv kunde studsa tillbaka så snabbt. Nåja, vi får se hur han mår imorgon - själv säger han att han ska gå till skolan. Jag har lovat att väcka honom i vanlig tid imorgon så får han känna efter då.

Tillbaka på jobb

Jag är på jobb - mår inte helt bra men ett par panodil lite då och då får lösa det problemet.
Sonen är hemma, kan knappt prata och är helt slut. Nu är det precis som Nena skrev höst på riktigt när allt sånt elände kommer.
Ska sticka hem om på lunchen och handla med mig lite tomatsoppa till sonen då han inte ätit något alls nästan sedan igår lunch (och då bara minimalt) och han fått för sig att det kunde vara gott och skönt för halsen.
Hoppas eländet ger med sig snabbt, på lördag är vår årliga väninneträff i Danmark och då vill jag gärna vara i god form.

september 02, 2008

Febersvett

Ja, jag är hemma idag också. Har vaknat flera gånger inatt och varit helt svettig och febrig.
Goda nyheten är att svullnaden i munnen gått ner rätt ordentligt så det gör inte alls lika ont längre.
Tråkiga nyheten är att nu imorse kände sonen sig lite kymig, hoppas att det inte blir något av det, inte bra att behöva stanna hemma från skolan så här direkt i början.
Nu ska jag lägga mig och vila.

september 01, 2008

Tillbaka från tandläkaren

En inflammation längst in fanns det men hon trodde snarare att den kom ifrån någon annan infektion jag har i kroppen än att den skulle vara orsaken till febern.
Nåja hon rengjorde lite extra och satt dit bakteridödande medel så det kanske kan ta bort svullnaden lite, får väl se.
Det var i varje fall inget kul att cykla i motvind med feber en rätt bra bit så nu ska jag vila mig.
Snart kommer sonen hem från skolan.
Jag hoppas att febern ska ge med sig så att jag kan gå och jobba imorgon.

Ont och febrigt

Är hemma från jobb idag, har en svullnad längst in bakom kindtanden och antar att det har blivit någon form av infektion där som ger mig feber. Tur i oturen så har jag fått en tid hos tandläkaren i eftermiddag hoppas att hon kan göra något som lättar.
Ligger nu på sängen med laptopen bredvid mig och tittar på amerikanska Survivor (Robinson)
tittar på www.watchtvsitcoms.com det finns en massa serier där man kan titta på helt lagligt och utan att ladda ner något till sin egen dator. Nu ska jag ta ett avsnitt till innan det är dags att fara iväg till tandläkaren. Har precis tagit ett par Panodil för att febern ska lätta innan jag ger mig ut.
Ha en bra måndag.
 
Hit Counter
Free Counter