Kimmietid

augusti 31, 2008

Redan söndag

Varför flyger helgerna förbi så snabbt. Vi hade en bra kväll igår det blev grillad fläskfilé med hemgjord klyftpotatis och lite olika kalla såser. Sen grisade vi och åt Ben & Jerrys glass till kaffet senare på kvällen - den glassen är livsfarligt god - jag brukar låta bli att köpa den för den är bara för god. Det hjälper att den är så himla dyr man köper inte hem några mängder av den.
Brukade äta den glassen när jag bodde i USA (där var den inte speciellt dyr).

Jag har något skräp i kroppen - hade lite feber igår eftermiddag och är jätteöm i körtlarna på halsen. Har dessutom fått någon sorts blåsa längst in i munnen som gör ont. Ska försöka vila bort det idag så jag känner mig fräsch inför arbetsdagen imorgon.

augusti 30, 2008

Lyckad shoppingtur

Vi hittade ett par jättesnygga svarta jeans till sonen och en svart/vit tröja till det.
Han hade behövt någon mer tröja men vi hittade inte fler han gillade så det får bli en annan dag.
Till mig fick jag tag i ett par enkla, praktiska och sköna svarta skor.
Så blev det en tur in på både apotek och systembolag också så det känns som om vi hunnit med mycket. Jag behövde köpa vitaminer och så tänkte jag att jag kunde köpa lite vin när jag ändå gick förbi systemet.
Efter denna shopping stack vi hem och sonen ringde en kompis medan jag for vidare till ICA så nu har jag handlat hem vad som behövs till kvällens middag också.

Nu är klockan bara lite över tolv och vi har hunnit hur mycket som helst.

Ha en härlig lördag.

Soliga härliga lördag

Så skönt att se solen stråla utanför fönsterna (förutom att det verkligen syns att de skulle behöva putsas). Sonen och jag ska ge oss iväg ut vid tiotiden har vi bestämt och så hoppas jag att vi har tur och hittar lite bra och snygga kläder till honom - det får gärna vara till bra priser också.

Har plockat fram kött ur frysen också så ikväll blir det grillkväll.

augusti 29, 2008

Inte ny fläkt - men lagad fläkt

Kom till jobb strax före 11 - fläkten blev lagad och nu fungerar den bra igen.
Det hade varit roligare med en ny fräsch, men så blev det inte.

I väntan på vaktmästaren

Min köksfläkt har lagt av och jag är just nu hemma och inväntar vaktmästaren. Han ska komma klockan nio. Jobbade några timmar under min semester så det passar bra att ta ut den tiden nu.
Jag hoppas att han ska säga att fläkten har gjort sitt och ge mig en ny men det återstår att se.

Så är det fredag och det känns skönt, väderprognosen säger att helgen ska bli fin och det hade varit skönt. Vi måste ut och shoppa lite kläder till sonen i helgen i övrigt är inget speciellt inplanerat.

Ha en skön fredag!

augusti 28, 2008

Torsdag eftermiddag

Konstig dag idag, imorse började det med att kollegan vi var hos i måndags fick ett sånt samtal som ingen förälder vill ha. Hennes son hade blivit påkörd när han kom på sin moped av en bil.
Ambulans och polis var på väg. Man blir helt kall!
Han är tack och lov helt ok, bara lite omskakad, mopeden han fått för inte så länge sedan var i spillror. Men vad spelar det för roll i det stora hela. Han var ok!
En halvtimme senare får en annan kollega ett samtal att larmet gått i deras hus så då fick hon fara iväg men det var som tur var falskt alarm.
Mycket action mitt på morgonen.
Nu längtar jag tills det ska bli 16,00 så att jag får ta mig hemåt. Känner mig trött och seg idag och det ska bli skönt med kväll.
Därhemma väntar tvättid.

augusti 27, 2008

Ösregn igen

Vilket vidrigt väder! Sonen och jag skulle cykla iväg imorse då kom han på att han lagt sitt regnställ i skåpet på skolan.... så ringde särbon och skulle höra om jag ville åka med honom och han erbjöd sig då att skjutsa sonen också så det var skönt. Sonen får ta bussen hem i eftermiddag. Har sovit jättegott natt och känner mig normal igen idag.

augusti 26, 2008

Ett jättekul kväll

Oj, vad trevligt vi hade! Lägenheten var oerhört fin, maten var kanon och allt annat också bra.
Hon bjöd på thai-mat inte italienskt som jag först trodde.
När vi kom fick vi minivårrullar och ingerfärsstekta räkor med dippsåser, till det Singah-öl.
Sedan blev det en underbar wok med härliga grönsaker och kycklingfilé också ris så klart, till detta ett gott vitt vin.
Till dessert hade hon gjort hemgjord glass gjord på lime, grape och kokosmjölk. Allt var supergott.
Det har blivit alldeles för lite sömn, vi slutade i vettig tid men hon har en riktig espresso-maskin och hur gott är det, två rejäla koppar därifrån så försvann chansen till normal sömn.
Jag tror jag måste skaffa mig en sådan maskin, det finns ju koffein-fritt också att köpa till dem.

Hon blev glad för presenten hon fick, vi hade köpt badskum och bodyscrub på Bodyshop till henne och en bukett vita liljor. En bra kväll - och jag kan ju lägga mig tidigare ikväll.

augusti 25, 2008

Så var det ny vecka igen

Trött som alltid på måndagarna. Så nu ska det jobbas, på lunchen ska jag och kollegan köra ut och köpa en värdinnepresent tills ikväll. När arbetsdagen är över bli det snabbt hem och troligtvis byta om, snacka lite med sonen och fixa lite. Efter detta blir det buss ner till city där
väninnan nu bor. Sedan blir det säkert jättetrevligt - hon brukar göra fantastiskt god mat - hon har bott i Italien en tid och brukar ha mycket inspiration därifrån. Särbon har dessutom lovat att hämta mig och kollegan när vi ska hem så slipper man kuska buss sent på kvällen.

Imorgon lär jag väl vara ännu tröttare.....

augusti 24, 2008

Söndag eftermiddag

Om 45 minuter kommer sonen hem efter pappahelgen. Alltid kul när han kommer hem igen.
Jag har fått städat klart så nu är allt rent inför veckan som kommer - tvätten struken och inhängd.
Imorgonkväll ska jag på middag hos en kollega, vi blir 3 tjejer (dvs alla av kvinnligt kön på jobb).
Ska bli kul att se hennes nya lägenhet - detta är väninnan som hade den hemska skilsmässan ett tag tillbaka och vi har ännu inte sett hennes nya bostad som ligger mitt i city.
Det ska så klart bli kul även om just måndagskvällen inte hade varit mitt förstahandsval.
Men den kvällen kunde vi alla tre + att hennes nya man jobbar så vi får ha en riktig tjejträff. Särbon kommer att komma hit och hålla sonen sällskap - han klarar ju sig själv egentligen men det kan ju vara trevligare att ha lite sällskap.

I farten mitt på morgonen

Vaknade tidigare än jag hade önskat. Men har sovit gott så det räckte väl så.
Har redan hunnit städa badrummet och varit ute en liten cykeltur. Det regnar inte just nu så man fick ju snabba sig och passa på. Det blev en liten tur bort till Hossan.
Nu ska jag ta mig en mugg kaffe och slappa en stund innan jag ger mig på köket.

augusti 23, 2008

Regn, regn och sen lite regn

Ösregn - precis hela dagen. Mörkt och blött! Är det verkligen Augusti?
Ja, vad ska man säga om dagen. Det har blivit sjukt mycket läsande, lite filmtittande och en del städning.
Jag har fortfarande kvar kök och badrum tills imorgon.
Boken tar nog slut ikväll eller imorgon förmiddag.
Såg en film som heter "Heartbreak girl" - inte bra.

Inte mycket annat har hänt. Förhoppningsvis så regnar det inte hela dagen imorgon också, man blir helt tung i huvudet av att inte komma ut på hela dagen.
Har varit och handlat men jag har inte långt till affären så det kan knappt räknas.

Sov Gott!

Den här rackaren hindrar mig från att städa



Jag är ju en fullständig bokmal och när jag får tag i något riktigt bra så är det så lätt att tiden springer iväg. Denna bok av Håkan Nesser är den tredje som handlar om polisen Gunnar Barbarotti. De första två jättebra och denna likaså. Hur ska jag nu lyckas få städat idag?

augusti 22, 2008

Härliga fredag

Så skönt, precis som alltid!
Sonen följde med en kompis direkt hem från skolan igår och kom hem när vi skulle äta på kvällen. Själv hade jag tvättid. Skönt att ha klarat av det innan helgen.
Ikväll ska sonen till sin pappa för att tillbringa helgen där - jag och särbon har snackat om att eventuellt cykla ner till festivalen och äta lite men vi får se hur vädret är och om man har lust.
Annars blir det bara en hemmakväll.

augusti 21, 2008

Vi hade tur igår

När vi grillat klart så öppnade sig himlen fullständigt det riktigt vräkte ner. Skönt att vi var klara - att stå ute i det hade inte varit kul.
Maten blev god och vi grillade så mycket att sonen och jag kan ha det till middag idag också -
då behöver jag bara fixa lite tillbehör.
Sonen har tyckt det har varit helt ok att vara i skolan, skönt. Det har väl varit kul att träffa de kompisar han inte sett under sommaren - vi har ju valt en skola till honom som inte ligger precis där vi bor så man springer inte på klasskamrater om de inte planerat det.
Hittills har han bara fått en läxa och det är ett större jobb som ska vara klart i Oktober först så det har han inte behövt stressa igång med på en gång.

Så har det plötsligt blivit höstlikt väder och man märker då att sonen växt mer än vad man trodde under sommaren. Vi får nog ut och handla lite mer kläder snart. En del tröjor har blivit för korta. Nya jeans köpte vi ju några par men där behövs fortfarande något mer par.

augusti 20, 2008

Zoombie-liknande

Oj, vad sonen fick kämpa för att ta sig upp. Väckte honom 6,50 och det tyckte han inte var så skönt. Han såg halvsovande ut fortfarande när han satte sig på cykeln.
Men det blir väl lättare att somna ikväll och på så sätt kanske lättare imorgon.

Ikväll kommer särbon och vi ska grilla Spareribs, blir lite annat också - jag är inte helt såld på spareribs men sonen och särbon älskar det. Slänger nog på lite kyckling också.
Läste nyss på Helgas blogg att hon ätit Halloumi och det var längesedan så kanske jag ska köpa en bit sådan också och lägga på grillen.

augusti 19, 2008

Lite motion

När jag kom hem från jobb så förberedde jag allt inför middagen, så att vi bara kunde värma den. Sedan fick jag plötsligt lite energi och fick för mig att jag skulle träna före maten - så det blev en stund på Cross-trainern. Sedan blev sonen inspirerad så han hoppade på maskinen direkt efter mig. När vi båda duschat och blivit klara åt vi vår middag och sedan har vi tittat på ett inspelat Journeyman-avsnitt. Det konstigaste är att klockan bara är lite över åtta. Kvällarna brukar bara springa förbi men idag känns det som vi tagit det lugnt men ändå hunnit med mycket. Bra kväll!

Snart slut för idag

På jobb alltså, datorn sorterar en lista så då kan jag passa på att skriva en liten snutt här.
Har pratat med sonen som var lite trött efter en dag i skolan, imorgon börjar de följa schema och han ska börja skolan 08,00 så då lär han bli ännu tröttare.

Ikväll ska jag göra vår rest-favorit nudlar med lite upphackad kotlett, kyckling + att jag steker upp lite skivad stark korv och en drös grönsaker. Bra sätt att bli av med små mängder av olika köttsorter + både sonen och jag tycker att det är gott.
Annars inte mycket bestämt för kvällen, jag är också rätt trött så det händer nog inte så mycket.
Kanske tittar vi på ett avsnitt av Journeyman som vi ligger back några veckor på.

På bättre humör

Ja, jag var ju lite irriterad igår kväll - fast bara en liten stund.

Sonen hade fått ett schema som han var helnöjd med, han är förvisso rätt trött på morgnarna men han var nöjd med att börja tidigt alla dagar utom 1 eftersom han då slipper gå så jättesent på eftermiddagarna, han slutar oftast runt 15 och någon dag lite tidigare t.o.m,
i år fanns det inte en massa meningslösa håltimmar heller och det är ju skönt.

Idag hade de lite specialdag också så just idag fick han börja 9,30 och sen imorgon drar det igång helt enligt schema.

augusti 18, 2008

Kanske är det mig det är fel på???

Jag blir så j-a trött på människor ibland - naturligtvis inte alla men en hel del.
Vad är det med bristen på hänsyn nu för tiden (nu låter jag som en gammal kärring).
Det som fick mig att få nog ikväll var att sonen två dagar i rad bestämt med en familj som ska komma och titta på en grej han har till salu. Igår ringde tonårskillen som var intresserad en timme efter att han skulle varit här och sa att hans pappa inte kunde skjutsa honom så killarna bestämde att mellan 17-19 ikväll skulle den här killen och hans pappa komma.
Halvåtta sa jag till sonen att kolla om det kommit något mail från dem..... nej..... så sonen ringde och då svarar killen att hans pappa inte kunde nu heller. Ärligt talat kan man inte så ringer man!!!!! Jag blir så irriterad. Ska man sitta här och vänta på någon fjönt hela kvällen också skiter de bara i det. Sånt här ser jag hela tiden och det irriterar mig att vissa ser sig som så viktiga att de bara kan strunta i normal hänsyn.

Så nu har jag avreagerat mig..... Skönt!

Skoldags

Idag drar det igång - snart snurrar allt på som vanligt igen.
Sonen hade ställt klockan på 9 idag - han börjar inte förrän 12 men han ville vänja sig lite.
Risken är ju stor att det är tidig morgon imorgon.

augusti 17, 2008

Söndag

Söndag igen, tiden springer på och imorgon börjar skolorna igen. Sonen är inte pigg på det men han har gjort iordning sin skolväska, kollat att allt som behövs finns där i.
Ska bli spännande att se hur schemat blir, nu när han börjar nian. Tänk att han är så stor.

Idag började jag och särbon återigen dagen med en timmes promenad, följt av frukost.
Sedan när sonen också kommit upp har jag dammsugit (sonen har själv fixat sitt rum) och städat badrummet. Har hunnit med att gå och handla också, nu ska man åter till den riktiga vardagen och behöver vara lite mer organiserad.

Helga: Langos är väl värt att testa, du som reser mycket kan ju testa utomlands också.
Den bästa jag har smakat var gjord av en liten skrynklig tant på centralstationen i Prag.

augusti 16, 2008

Hemma från festivalen

Nu har vi traskat runt en hel massa i stan - sonen och särbon käkade Langos och jag åt någon mixad asiatisk tallrik. Vi blev alla nöjda.
Så hörde vi Ola sjunga 3 låtar sen gick vi vidare från det och lunkade vidare.
Varsin stor Cappucino för mig och särbon blev det också.

Nu är vi hemma igen och ska slappa i soffan lite.

Ha en skön lördagskväll!

Lördag och solsken

..det är en bra kombination. Särbon och jag har varit ute och promenerat en timme och det var härligt. Vi gick ganska så tidigt så det var härligt öde ute. Nu har jag strukit hela den eländiga tvätten - skönt att det är avklarat och vi ska eventuellt ha hit några spekulanter på prylar sonen har annons på.

augusti 15, 2008

Tvätten avklarad

Skönt att få det gjort, det var verkligen en hel del som samlats på hög i och med sonens resa.
Nu ligger en nästan lika stor fast ren och fräsch hög och väntar på att strykas.
Det får bli i helgen.
I eftermiddag ska sonen och en kompis cykla ner till festivalen och äta där om vädret håller sig skapligt. Jag väntar tills imorgon då vi nog tar oss dit både särbon, sonen och jag tillsammans.
Det ska bli skönt med helg!

augusti 14, 2008

Ösregn

Det regnar som bara den just nu, det var som tur var uppehåll medans jag satt på cykeln imorse.
Vi hade en skön kväll igår, särbon var också där och vi käkade kassler och kopplade av.
Ikväll ska jag äntligen tvätta och det behövs, sonens resväska var full med tvätt och tvättkorgen svämmar över. Ska bli skönt att få undan det.

I helgen börjar Malmöfestivalen så man får väl hoppas att vädret bättrar sig lite det är ju ingen höjdare att gå där i ösregn.

augusti 13, 2008

Jätteglad och skitarg

Sonen är hemma och för detta är jag jätteglad. Han kom sent igårkväll.

Sen hade jag fått ett mail imorse från en person jag känner som gör mig så vansinnigt förbannad att jag knappt kan fokusera på att jobba idag. Otroligt med en människa som bara tänker på sig själv och samtidigt slår sig för bröstet om hur duktig, snäll och omtänksam han är.

Man blir så trött, och trött är jag ändå eftersom jag sovit ca 5 timmar inatt.

augusti 12, 2008

Ändrade planer - YES!

Sonen och pappan har landat och det tidigare än tänkt, de sitter nu på tåget från Kastrup.
Eftersom de kom hem så pass tidigt så kommer sonen hem om en stund. En av pappans kompisar hämtar dem på centralstationen och kör honom hem. Skönt att få se honom en liten stund innan det är dags att sova!

Tisdag

Ja, ikväll kommer sonen och hans pappa tillbaka hem. Skönt.
Igårkväll fick jag skruvat ihop min nya fläkt och fixat lite smått där hemma.
Ikväll blir det till att gå och handla så att jag har hemma sånt som sonen gillar tills imorgon.
Sedan är det bara några dagar kvar av sommarlovet - vad fort det gått ändå.
Det är säkert nyttigt att komma in i ordentliga rutiner igen men lite tungt är det ändå.
Det är alltid så mycket på hösten, föräldramöten, oändligt många prov och läxor som ska förhöras och pluggas in av sonen, och snart tar sommartiden på jobb slut vilket gör arbetsdagarna längre. Men den tiden är mysig på sitt sätt så det blir nog bra.

augusti 11, 2008

Nu är det solsken

Det piggar verkligen upp, efter förmiddagens ösregn kom solen.
På lunchen var jag iväg och köpte en ny fläkt eftersom en hade gått sönder därhemma.
Bra tillfälle - de hade börjat dumpa priserna redan.
Nu är det bara 1 timme kvar på arbetsdagen och så är det bara imorgon också som är utan sonen. Han och hans pappa landar rätt sent imorgonkväll så han sover hos sin pappa då men sen kommer han hem under dagen på onsdag när jag är på jobb så jag ser fram emot onsdagskvällen.

Måndag igen

Idag var det riktigt tungt att stiga upp - trots att jag faktiskt lyckades komma i säng i rimlig tid igår. Det var uppehåll också så jag kunde cykla till jobb utan att bli blöt - men nu regnar det.
Bara ett par dagar tills sonen kommer hem, det ska bli skönt att få hem honom men han kommer säkert att börja gräma sig med en gång över att skolan börjar på måndag.
Han tycker inte 9:an låter kul han skulle helst börja gymnasiet på en gång men det går ju inte.
Det är bara att kämpa på.
Jag ser inte själv fram emot höst precis heller, blir trött bara jag tänker på allt mörker.
Man har lätt för att föreställa sig det när det regnar och är dystert ute som det är nu.

augusti 10, 2008

Lite mer aktivitet

Idag har jag kommit igång lite bättre - har varit ute och cyklat i regnet. En sista tur bort till min exmans lägenhet de kommer ju hem på Tisdag och det bör inte hinna komma så mycket post fram tills dess. Sedan har jag varit på KappAhl och köpt present till en liten släkting som fyller 1 år nästa vecka. Jättesöta små byxor och en tröja blev det.
Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag ta itu med stryktvätten.

augusti 09, 2008

Idag har det inte hänt mycket

Ja, sonen har jag fått chattat lite med och de hade varit ute i 9 timmar och sett massor.
Han var lite mör. Så skulle de ut och äta också men det blev troligtvis bara på någon kvartersrestaurang där de bor. Han hade bl.a sett Buckingham Palace, Trafalgar Square, Westminster Abbey och en hel massa annat.
De verkar fortfarande ha det bra i varje fall.
Var ute en liten tur idag eftersom min syster frågade om jag kunde följa med henne till ett hyrt förråd vår bror har haft när han bott på annan ort. Hon skulle träffa honom och eftersom hon har haft nyckeln och han ville ha lite saker därifrån så skulle hon dit. Bara det att hon vågade inte gå dit ensam. Jag förstår henne - det är fräscht och så där men det var helt öde - bara en massa stängda plåtdörrar och korridorer.
Utöver detta har jag mest bara drällt här hemma. Skönt ibland det också.

Pizza och American Idol

Det är vad det blev igårkväll, jag hade två avsnitt inspelade så vi tittade på dem och åt god pizza med ett glas vin till. Det var mysigt det med.
Så har sonen anlänt till London och är nu mer än nöjd med boendet. Pappans bekant som de bor hos har det tydligen rätt gott ställt.
De bor mitt i city och hade fått vars ett rum, ägaren till lägenheten och hans fru var bortresta igår men skulle dyka upp ikväll tydligen. Sonen var helnöjd, de hade enligt honom världens största TV och en massa coola tekniska finesser. Ovanpå detta hade de tydligen en städerska som kommer varje dag och det var sonen klart imponerad av. Nu har han tillgång till dator så då kan vi chatta lite på kvällarna tills han kommer tillbaka hem.
De har mycket att titta på och kommer säkert att springa runt tills de blir helt slut idag.

augusti 08, 2008

FREDAG

Åh, så skönt. Inatt har jag sovit mycket bättre och jag var ensam så ingen kunde böka omkring och väcka mig. Så idag känner jag mig mänsklig igen.
Jag har nog lite förkylning i kroppen men inget som är så farligt.
Särbon och jag hade tänkt gå på bio men vi bestämde oss för att skjuta på det eftersom jag är så tung i huvudet. Det får bli något gott att äta och någon film hemma istället. Det är mysigt det också.

Var i min exmans lägenhet igår och vattnade och flyttade posten, på vägen hem köpte jag Big Mac på McDonalds det blev min middag igår. Det blir bra när sonen kommer hem - det är mer ordning på mig då. Idag ska han anlända i London och jag hoppas på att höra av honom senare idag.

augusti 07, 2008

Gnällig

Nu känner jag mig lite gnällig men herregud så trött jag är. Jag har druckit sjukt mycket kaffe idag men är ändå helt supersömnig.
Direkt efter jobb ska jag dessutom ge mig ut på cykeltur, ska bort till min exmans lägenhet igen och flytta unden posten som samlas i högar väldigt snabbt. Men efter det blir det inte mycket mer gjort idag känner jag. Köper nog med mig någon färdig mat hem eftersom han bor rätt centralt så finns det en del att välja på i närheten. GÄSP!

Imorgon beger sig sonen och hans pappa till London, då kan vi ha kontakt över datorn och det är lite bättre för då kan man chatta lite då och då. Jag kommer alltid på något jag vill fråga eller berätta så fort vi lagt på luren annars. I London ska de bo hemma hos en bekant till min exman.
Ska bli spännande att se vad sonen tycker om det.
Själv gillar jag London men tyckte luften var så oerhört smutsig där, jag var snuvig när jag var där och när man snöt sig så var det som kom ut nästan svart. Kan inte vara hälsosamt.

Man ska inte bli väckt klockan 04,47

Det fördärvar hela dagen. Särbon gick på toa då och var inte helt tyst (han är inte så bra på att förflytta sig tyst) så väckte han mig och sedan blev det inte mer sömn för min del.
Så kommer denna dagen att bli hemsk. Huvudvärk, grus i ögonen och lite smått irriterad också.
Ovanpå detta har jag fortfarande ont i halsen. Helt slut.

Besöket av min bror gick bra han blev nöjd med cykeln jag hade till honom och njöt av maten.
Men jag hade glömt hur oerhört pratsam han är, helt otroligt vad han kan snacka.
Han hade mycket att berätta om året som gått och det var kul att träffa honom.
Nu ska jag ha minst en kanna starkt kaffe.

augusti 06, 2008

Kanske förkylning på gång

Känns nästan som om jag har något elände på gång, det river i halsen och känns lite i näsa och huvud också. Jag vill inte!
Ska försöka mota bort det genom en C-vitamin-chock, trycka i mig en massa frukt och nyttigheter.
Det har inte brutit ut än i varje fall och ikväll kommer min bror på besök, jag gjorde köttfärs till en lasagne igår kväll så det går snabbt att slänga ihop när jag kommer hem.
Igår var jag och vattnade i min exmans lägenhet, han är ju på resa med sonen.
Sedan var jag och handlade och fick hämtat upp den gamla cykeln min bror eventuellt ska ha från källaren också. Sen orkade jag inte mer så det blev bara varma mackor till middag.
Men jag kom i säng i vettig tid i varje fall - jag var egentligen trött redan vid nio men gick och la mig strax efter tio och det behövdes.

Idag håller jag alla tummar och tår för min äldsta syster som börjar en ny omgång cellgift idag, måtte det göra nytta denna gången!

augusti 05, 2008

2 års bloggande

Igår fyllde min blogg 2 år - tänka sig att jag varit igång med detta så länge.

Tisdag morgon

Inatt har det verkligen stormat oerhört mycket. När jag skulle stänga ett fönster som var öppet en springa igårkväll när jag skulle gå och lägga mig så smällde det igen med mitt finger kvar i öppningen, sjukt ont gjorde det. Sen gick jag och la mig och fick snabbt upp igen då någon gått ut och inte tryckt till porten ordentligt så den öppnades och stängdes hela tiden och det låter en del.
Så då var det upp och på med morgonrocken och ut och dra igen porten ordentligt.
Men efter allt detta så lyckades jag så småningom att somna. Stackars alla utan ström.
En kollega som bor utanför stan hade varken haft ström eller vatten imorse. Fy vad jobbigt.

Sonen har rapporterat att vädret har varit bättre i Skottland än här, lite regnskurar hade de haft men solen kom fram efteråt. Han och hans pappa såg fram emot att åka vidare idag nästa stopp Edinburgh. De gillade Glasgow men inte hotellet. En restaurang med bara friterad mat precis nedanför så att allt luktar frityrolja hela tiden kan bli för mycket + att rummet intill var rum för rökare och lukten höll sig tydligen inte i det rummet.

augusti 04, 2008

Vilken storm

När jag kom hem från jobb hade krukan på uteplatsbordet vält omkull och det var väl inte så konstigt men den stora parasollen med stenfot hade vält + en stol låg i rabatten. Det stormar på riktigt.
Nåja, jag håller mig inne, jag fick ju ut och rädda alla prylar men sedan har jag varit inne.
Tvätten är klar och kvällen har varit lugn. Min ena syster tittade förbi en liten stund.

Sonen hörde av sig igen och hade det fortfarande bra. Imorgon går deras resa vidare.

Idag regnar det då verkligen

Det fullkomligt vräker ner, och det behövs men jag kände inte för att cykla i det så särbon var snäll och skjutsade till jobb. Hoppas sonen har det något torrare i Skottland.
Igår fick jag gjort en hel del, det blev städat i kök och hall som jag skulle och spisen blev framtagen och rengjort bakom. Sedan bytade jag lakan också så jag var ganska flitig.
Känns skönt att ha gjort allt detta och ikväll har jag bokat tvättid så lite flitig får jag vara då också - men det är ju inte lika jobbigt förståss. Annars inte mycket nytt.
Folk börjar komma tillbaka till jobb nu så vi är lite fler på arbetsplatsen och det är rätt kul.

augusti 03, 2008

Friterad Mars-choklad??!!

Fick pratat med sonen igårkväll ändå, han skickade SMS att han inte kunde ringa mig så om jag kunde försöka och det gick bra, han hade glömt riktnummer bara lagt till landsnummer.
Hotellet de bor på är tydligen inte någon höjdare, hans pappa hälsade att det liknade ett hotell han och jag bott på i Warzawa en gång för länge sedan och det gjorde bilden klar - inget bra!
Men det är bara ett par nätter sedan ska de vidare till nästa stad.

De hade varit ute och ätit Fish and Chips och skulle testa en dessert som tydligen var populär i Glasgow - FRITERAD MARSCHOKLAD! Jag kan inte ens föreställa mig det?
Varför är folk i storbrittanien så himla förtjusta i att stoppa allt i fritösen. Rena hjärtattack födan.
Inte ens sonen tyckte att det lät något vidare men han tyckte det var så konstigt att de måste prova. Han hade det bra i varje fall och det gör mig glad.

augusti 02, 2008

Lördagkväll

Solen kom tillbaka, det blev bara några stänk imorse. Jag gillar sol men ett riktigt regn hade verkligen behövts. Har fått städat allt utom kök och hall de spar jag tills imorgon.
Var lite extra flitig och fick rengjort under badkaret, ett jobb jag inte är så förtjust i (bökigt att ta loss fronten) men nu är det gjort. Imorgon ska jag dra fram spisen och göra rent bakom den.
Inte något höjdarnöje på helgen men det ska ju göras.
Har knappt varit ute idag så imorgon får jag ge mig ut lite mer.

Sonen har kommit fram och jag fick ett SMS att de var där och att det gått bra.

Sonen avlämnad

Så då är jag solo här hemma, sonen och hans pappa är skjutsade till flyget och de har några timmars drällande på flygplatsen framför sig innan det bär iväg.
Idag är det molnigt och det känns faktiskt jätteskönt, om man luftar hela dagen så kan man kanske få ner temperaturen lite i lägenheten tills ikväll.
Nu så ska jag slappa och ta det lugnt en stund innan jag sätter igång med städning, har ingen lust alls att städa men det måste ju göras.
Fick samtal från min bror igår som flyttat tillbaka till Malmö denna veckan så jag ska ha honom på middag på onsdagkväll, har inte träffat honom på ett år så det ska bli kul att snacka lite mer med honom.
Så ska han få en gammal minicykel jag har stående i källaren också då han var utan cykel.

augusti 01, 2008

Imorgon åker sonen

Det känns alltid tomt när han ska ut och resa utan mig. Fast denna gången är det ju inte 3 veckor i USA som det varit de senaste åren utan nu är han "bara" borta i 10 dagar.
Självklart tycker jag att det är härligt med allt han får se och uppleva (när jag var i hans ålder hade jag bara varit i Danmark och Norge) men det är tomt hemma när man är van vid att han och hans kompisar alltid är där.

Sonen är hemma ikväll i varje fall och han har valt att vi ska grilla grillspett, sedan blir det nog mycket skräpmat kan jag tänka mig så han kan behöva lite hemlagat.
Sedan imorgon ska jag och särbon skjutsa sonen och hans pappa till flyget.
Ett antal dagar i Skottland blir det och sedan några dagar i London. De får det säkert jättekul!
 
Hit Counter
Free Counter