Kimmietid

juni 30, 2008

Fått gjort en del

På vägen hem från jobb cyklade jag till Jysk och kollade om de hade några sköna kuddar, rean pågår och jag fick tag i 4 sköna huvudkuddar för 200,- sammanlagt.
När jag sedan kom hem så satte sonen och jag igång med att byta lakan.

Efter detta var det tid att fixa middag och vi har nu ätit och nu ska jag fixa lite på internet, kolla banken och lite sådant.

Nu har jag tvätt överallt (pga av alla lakan) har tvättid först på fredag + att jag har en sopsäck med gamla huvudkuddar som ska slängas stående i hallen. Mindre fint.

Arbetsdag igen

Klockan närmar sig 11 och jag är redan hungrig. Lite för tidigt för lunch och jag har inte tagit med mig någon frukt. Så magen får väl kurra ett tag till.

Sonen var kvar hos kompisen ända fram tills vi skulle äta middag igår kväll, själv fick jag undan stryktvätten + att jag tränade ett tag på cross-trainern - kändes bra.
Annars inte mycket nytt. Ha en bra måndag.

juni 29, 2008

Söndag

Så var det söndag igen, särbon har precis åkt hem till sig efter en god bullfrukost.
Vi hade en lugn kväll igår - vi såg filmen "På smällen" som visade sig var rolig, åt en god middag bestående av Fläskfilémedaljonger med pesto och klyftpotatis.
Idag är det inget planerat - jag ska stryka tvätten annars är det bara lugnt.
Sonen sover nog fortfarande hemma hos kompisen och han/de dyker nog upp här så småningom. En vecka till med jobb - sedan semester igen - denna gången i tre veckor.
Hoppas att vädret väljer att bättra sig snart.

juni 28, 2008

Inköp av blommor och lite annat

Det är en regnig lördag idag, särbon och jag har varit på Mobilia där jag skulle köpa blommor till uteplatsen på buketten. Det blev blommor på bordet som ni ser på bilden + en del som jag planterat i rabatterna. Finfint.
Sonen har gett sig iväg till sin kompis där det är tänkt att han ska sova inatt och särbon är ute och tittar på datorer - hans har blivit gammal och seg. Han kommer hit i eftermiddag/kväll igen.
Ha en skön lördag.

juni 27, 2008

Härliga Fredag

Så var det redan fredag - veckan har flugit fram. Idag kommer jag dessutom hem till en lägenhet som har blivit dammsugen av sonen medans jag är på jobb. Lyx.
Han kompisplaner blev ändrade igårkväll så han bestämde sig för att bara vara hemma idag - då kastade jag fram förslaget att han kunde städa sitt rum lite - och han erbjöd sig då alldeles själv att dammsuga överallt när han ändå var igång. Jag tackar och tar emot.
Han börjar bli stor och behöver få lite mer ansvar efter hand nu - det är ju kul när man slipper tjata fram sådant.

Ikväll kommer särbon och vi ska köpa hem någon färdig middag så det blir riktigt skönt.

juni 26, 2008

Sött och gott

3 stora burkar sylt blev det och det lilla jag har smakat (då var det fortfarande varmt) smakade sött och gott. Det är verkligen stor skillnad på färdigköpt sylt och hemkokt. Den hemkokta smakar ju så mycket jordgubbe. Sonen har redan frågat om vi inte kan ha våfflor snart för att testa den - så det får vi göra i helgen. Köpte fina syltburkar på Eko-hallen idag och det ser fint ut skulle haft lite hemgjorda etiketter också. Får bli nästa gång.

Tvätten håller på att torka i torkrum och tumlare, vi har ätit middag och disken är klar.
Ikväll har jag varit löjligt aktiv men klockan är bara lite över sju och nu ska bara tvätten plockas upp, sonen och jag ska ha lite jordgubbar med glass (köpte lite extra när jag var på gång) och det ska bli slappt resten utav kvällen.

Ikväll blir det en hel del

Först och främst har jag tvättid klockan 16,00 - samma tid som jag slutar jobba. Men jag börjar så klart när jag kommer hem vid 16.15. Sen har jag köpt en hel drös jordgubbar nu på lunchen som ska bli till sylt tänkte jag.
Sen får man väl slänga ihop någon middag - men det får bli något okomplicerat.
Så får jag nog inom butiken också och köpa socker till sylten.
Kvällen lär gå snabbt.

Fick köpt ett par blommor också men inte så mycket som jag behövde, de hade dåligt urval idag tyckte jag. Men några kan bli utbytta i varje fall.

Varmt och soligt var det på cykelturen också - det ger energi!

Redan Torsdag

Igårkväll grillade vi och vädret var så fint att vi kunde sitta ute och äta också, härligt!
Det blev ju grillad kycklingfilé och grillad kycklingcabanoss, till detta färskpotatis, Café de paris sås och sallad. Mumsigt. Vi åt alla med god aptit.
Sonen och hans kompis verkade ha kul, de sov gott imorse när jag och särbon gav oss iväg för att jobba, antagligen sover de fortfarande.

Om solen fortsätter skina så sticker jag nog ut och köper lite blommor på lunchrasten, har några krukor på väggen på uteplatsen där blommorna inte var så fina längre + en större urna som inte såg så kul ut heller - får väl se om jag kan hitta något fint att sätta där.
Funderade också på att ladda upp med jordgubbar och göra sylt. Det är ju så gott med hemgjord sylt - har alltid fått en massa burkar från min mamma men nu när man inte har henne längre så kanske jag skulle ge mig på det själv.

juni 25, 2008

Har sovit uselt!

Är jättetrött, hade svårt att somna och sedan vaknade jag vid 4,30 och kunde inte somna om.
Det blir en lång dag....
Sonen hade fullt upp med en massa kompisplanering igår kväll det ringde hela tiden.
Planen har blivit att en kompis kommer till oss i eftermiddag och sover över, sen bestämde han med några andra på fredag (ingen övernattning då) och på Lördag ska han själv sova över hos bästisen. Mycket att hålla reda på när man är ledig tydligen.
Får ut och köpa kycklingfilé till grillen på lunchen, hade köpt hem spareribs vi skulle grilla men kompisen som kommer ikväll är muslim så det går ju inte. Men det är inget problem - lätt fixat.

Nu ska jag hämta en balja kaffe.

juni 24, 2008

Ordning på högarna

Det är mycket här på jobb + att jag ska sköta lite saker till en kollega som är på semester.
Men nu har jag koll på alla högar och lagt dem i ordning efter prioritering så så kan jag ta en minut till att skriva lite här - Inte för att jag har så mycket att säga.
Kvällen var lugn - sonen och jag åt fisk till middag och sedan hade vi det lugnt, han sitter uppe halva nätterna nu med kompisar online. Jag tryckte in öronpropparna och sov gott ändå.
Lunchrasten närmar sig då ska jag ut och handla lite. Ikväll ska jag röra ihop någon god pastarätt har jag tänkt.

juni 23, 2008

En allt annat än lat dag

Idag är det full rulle, det är berg av papper som samlats under veckan jag varit borta.
Jättekul tycker jag, jag gillar när det är mycket, bara ingen står bredvid och stressar mig.
Denna veckan kommer att gå undan.

Vädret är inget vidare idag och igår kväll var det ju rent hemskt, vilket oväder.
Åska och ösregn.

Nu åter till pappershögarna.

juni 22, 2008

Så var det söndag

Känns lite märkligt att jag ska jobba imorgon, men det är bara två veckor så det gör inte så mycket. Har nu dragit runt dammsugaren i de flesta rum - bara köket kvar.
Stryktvätten tog jag hand om i fredags så jag kan vara lite lat idag också.
Håller på med en jättebra bok - Håkan Nessers "En helt annan historia".
Konstigt att jag inte upptäckt hans böcker tidigare - men också bra nu finns det ju fler som jag inte har läst.

Ha en skön söndag.

juni 21, 2008

Världens lataste dag

Det var nog flera år sedan jag var så lat som jag varit idag, jag i stort sett inte gjort något vettigt.
Imorse städade jag undulatburen och vattnade blommorna efter det har jag bara varit lat.
Jag har till och med sovit mitt på dagen - det gör jag bara om jag är sjuk annars.
Men det har varit riktigt skönt, jag tog fram dammsugaren också imorse men den får jag ta ett varv med imorgon istället.
Har just tittat på filmen "Juno" och den var bra, nu är det väl snart läggdags. Sov gott!

Midsommardag

Festen var trevlig igår, gott med sill och potatis, jordgubbar och allt som hör till.
Vädret höll sig fint, lite blåsigt men inget regn. Vi kunde gå till områdets dansbana och ta lite lotter och plågas av den vidriga musiken. (Jag är allergisk mot dansbandsmusik)
Sen var vi i stugan igen och snackade fram tills vid ettiden då vi tog oss hemåt.
Trevligt sällskap och god mat är aldrig fel.

Idag ska jag lata mig ordentligt - på måndag är det jobb igen. Bara två veckor i och för sig sedan kommer nästa omgång semester då tre veckor.

juni 20, 2008

Midsommarafton


Så var det Midsommarafton - vi ska på midsommarfest hos min syster och svåger i deras stuga.

Vi blir 3 par - sonen ska vara hos sin pappa han tycker inte det är något kul med dansbana och sådant längre, sen är det inga andra ungdomar i gruppen heller så jag förstår honom.

Höll på mycket igår för att få allt i ordning - allt är nu uppackat, tvättat och väskorna är tillbaka i källaren - sonen ska visserligen ut på en semester till med sin pappa då men det dröjer ett tag tills dess så jag vill ha undan.

Vi shoppade ju lite i Italien också, mest souvenirer, t-shirts till sonen, alkohol men jag fick köpt ett par löjligt billiga skor också. Jag tyckte de var fräcka speciellt som de kostade mig under 50 kronor. Det var de väl värda eller hur?

juni 19, 2008

Lite bilder från vår resa


Bara en liten mysig gränd.


Torget Campo de Fiori



En vacker trappa inuti Vatikanen.



S:t Peterskyrkan på kvällstid.



Inuti Colloseum.


Fontana di Trevi


Colloseum


Colloseum igen.






Nu är jag hemma igen!

Vi har haft en underbar vecka i Rom. Det har varit riktigt varmt men bara för varmt igår, den sista dagen. Då var det fuktigt också så man blev helt blöt bara man rörde sig.
Vi har besökt massor av sevärdheter t.ex:
Colosseum, Pantheon, Peterskyrkan, Vatikanen ett antal slott och fina byggnader, Fontana di Trevi, Spanska Trappan m.m m.m.
Sen har vi strosat i den underbara staden, shoppat lite och ätit mycket.
Deras glass klår allt - jag är glasstokig och detta var en oerhörd njutning.
Sedan är ju maten också fantastisk. Allt har varit toppen.
Hotellet var hur fint som helst, vi hade som tur var bokat rum med luftkonditionering, den behövdes också hade vi en liten kyl också så vi kunde ha kall läsk, vatten och öl i den.
Frukostbuffén var mumsig. Ja, som ni hör jag är helnöjd.
Nu snurrar tvättmaskinerna och jag har fyllt kylen och imorgon är det midsommarafton och fest.
Hoppas att alla ni har det rikgtigt bra - ska försöka läsa ikapp era bloggar under helgen.

juni 12, 2008

Så var det äntligen dags

Om ett par timmar är vi på väg till flygplatsen! Allt är packat och klart och jag ska gå och sätta på lite kaffe till frukosten nu.

Vi hörs om en vecka när vi är hemma igen. Ha det riktigt bra så länge.

MOT ITALIEN!

juni 11, 2008

Särbon har nog lite resnerver

Ja, det verkar så i varje fall för han ringer lite då och då och frågar sånt som är lite självklart.
Har du kommit ihåg det och det och det och det.......?

Nåja, kan man väl få ha.

Undrar om jag kommer att sakna bloggen, det blir förhoppningsvis mycket kul att läsa ikapp när jag är tillbaka hemma.

Helga: Ha en riktigt ljuvlig sommar själv, och om du försvinner lite över sommaren så hörs vi längre fram.

Nena: Härligt med sommarlov! Njut nu av att få ha dina flickor hemma!

Så var vi framme vid dagen

Den som sonen och så många andra barn har längtat efter - skolavslutningen.
Sen är den ju extra speciell i år eftersom vi ger oss iväg imorgon. Nu är det mesta packat bara ett par blusar kvar att lägga ner och sminkväskan annars är det klart.

Ha en riktigt skön skolavslutningsdag, ni som bor här nere i söder på andra håll tycks avslutningen redan ha varit!

juni 10, 2008

Imorgon skolavslutning

Sonens korta dag i skolan är redan över och han är med en kompis nu. Imorgon är det dags för skolavslutning och det är han glad över. Vi brukar gå ut och äta på skolavslutningsdagen men imorgon hoppar vi över det eftersom vi reser på Torsdag och då blir det restaurangmat vid alla måltider i en vecka och det kan ju räcka.
Efter jobb idag har jag tvättid och ska få rent det sista vi vill ha med oss, kanske hinner jag stryka också annars får det bli imorgon.
Sonen och jag ska ha Laxfilé med färsk pasta och ostsås till middag ikväll. Det är snabblagat och inte så mycket jobb + att det är gott.

juni 09, 2008

Kväll

..och det blir nog inte under 25 grader i mitt sovrum ikväll, 33 grader har jag nu på uteplatsen - den ligger i och för sig på andra sidan av huset än sovrummet men det är varmt överallt.
Missförstå mig inte - jag älskar när det är varmt men jag gillar det bättre när jag inte ska upp 06,10.

Har fått packat lite småprylar ikväll, imorgon har jag sista tvättiden innan resan så då lär väl lite mer åka ner i väskorna.

Lunchrast

Har precis kommit in från en cykeltur då jag fixade lite ärenden. Fick handlat lite mat för ikväll eftersom jag glömt plocka ut något ur frysen, det blir nog Korv Stroganoff till middag.
Inte lika varmt idag men det är skönt ute ändå, kanske kan jag få ner temperaturen i sovrummet till under 25 ikväll.
Sonen är redan hemma från sin utflykt, ingen hade haft lust att bada så de hade bara promenerat lite på stranden och ätit sin matsäck + att en lärare som ska sluta hade bjudit dem på kladdkaka. Han gillade den korta lyxiga dagen. Imorgon lär det bli lika kort.

juni 08, 2008

Solskyddsfaktor 25

Har precis varit och handlat, passade på att ladda med mer solskyddfaktor inför resan.
Bara 3 arbetsdagar till och sedan bär det iväg.
Men först har sonen utflykt med skolan imorgon igen, mer badande. Han ska ha matsäck med sig imorgon så jag inhandlade lite godsaker till det också. De har ingen riktig skola denna veckan - det blir bad imorgon och sedan någon teater på tisdag och sist avslutning.
Har skrivit klart mina listor med vad som ska packas så det ska bara tvättas en gång till innan jag kan packa allt. Jag längtar.

juni 07, 2008

Lite segt idag

Vi hade en riktigt trevlig kväll i systerns stuga, vi åt grillad fläskfile med en helt sjukt god potatissallad på nypotatis, rödlök, rädisor och någon vinägrettsås. Det var jättegott.
Härligt att sitta i trädgården och njuta. Hem kom vi vid halvett tiden och jag är nog lite seg idag för att jag både drack en Irish Coffee och en LemonBacardi och cola - jag dricker i stort sett aldrig starksprit så även om jag kände mig nykter så säger kroppen idag att det där var något ovanligt - inte så att jag mår dåligt - jag är bara lite seg.
Hela helgen kvar och det är redan jättevarmt i lägenheten, men städa ska jag.

Ha en skön lördag!

juni 06, 2008

6 Juni

Har just varit ute och satt upp min lilla fasadflagga så nu firar vi =)
Sonen hade haft jätteroligt igår, de åkte alla åttorna på skolan till Tosselilla, han tyckte först själv att det var tramsigt - att de var för stora för att åka dit men de hade badat hela dagen och rott och åkt trampbåtar + lite karuseller de hade haft jätteroligt.
Han hade tyvärr fått lite för mycket sol, han hade smort in sig lite dåligt men det var inte så väldigt illa.
Idag ska vi sticka iväg och växla pengar så att vi har gott om Euro i Rom, ikväll ska sonen till sin pappa och jag och särbon ska iväg på grillfest. Det ska bli trevligt.

Ha en fin Nationaldag!

juni 05, 2008

Tillbaks på jobb

Magen är bättre, fick lite ont nu när jag tog en stor mugg kaffe men det är kanske inte så konstigt.
En dag att jobba och sedan 3-dagars helg.
Sonen ska iväg på skolutflykt hela dagen idag och vädret är perfekt för det - de ska åka alla åttor från skolan så det blir ett stort gäng. Det blir bad och nöjen.

juni 04, 2008

Krångelmage

Är hemma från jobb idag, vaknade vid 4-tiden med magkramp och höll sedan på att springa fram och tillbaka till toaletten i ett par timmar. Jobbigt.
Förhoppningsvis är det bara något jag ätit så att det går över snabbt.
Ska lägga mig på sängen och titta på inspelat Lost-avsnitt och vila.
Ha en bra dag!

Nena: Jo, visst kan värmen ha spelat in när det gäller sömnen. Det är nog lite svalare idag känns det som.

Helga: En lite flagga är inte så illa.

juni 03, 2008

Soliga tisdag

Lite trött och sliten idag, har sovit lite halvtaskigt ett par nätter. Men det är ju inget allvarligt jag sover förhoppningsvis bättre inatt.
Det ska bli jätteskönt också med kort vecka, på fredag är det ju sveriges nationaldag.
Då ska jag och särbon till min systers och svågers stuga på lite grillfest och det är ju alltid trevligt. Så mycket firande av nationaldagen blir det inte i övrigt - jag sätter väl upp min lilla fasadflagga på uteplatsen.

Nu gäspar jag stort så jag får nog gå och fylla min kaffemugg.

juni 02, 2008

Annat bord - annan dator

Ja, alltså nu är jag hemma. Skulle lägga in en räkning och då kunde jag inte låta bli att kika in här också. Nu puttrar köttfärsås på spisen, ska bara koka spagetti och skära upp lite sallad.
Lite färskriven parmesan så blir det gott.

Har öppnat fönster överallt och satt på fläkten, jag är väldigt glad att min lägenhet är genomgående så att man kan får lite fart på luften. Det är härligt med sommarvärme men det blir varmt när det varit stängt hela dagen, har ju marklägenhet så inget kan stå öppet när vi inte är hemma.

Så var det Juni

Nu känns det som sommar på riktigt.
Sonen kom hem under eftermiddagen igår så han och jag kom iväg och köpte nya badshorts och nya solglasögon till honom så nu tror jag att vi har köpt allt som vi behövde nu inför sommar och semester. Kvar är bara lite sånt fixande som att växla pengar och sådant men det är ju inte så bråttom ännu.
Det underbara vädert håller i sig och det är bara att njuta.

juni 01, 2008

En skön kväll

Dagen igår fortsatte att vara bra! På eftermiddagen när jag satt med ett korsord på uteplatsen så ringde Hossan, hon hade tråkigt så jag föreslog att hon kunde komma över och det gjorde hon vi satt utomhus fram tills klockan 21,30 jätteskönt.
Sonens kompis som hade övernattat blev hämtad vid fyratiden på eftermiddagen men sonen började istället chatta med bästisten som bor i närheten och det slutade med att sonen försvann hem till honom efter att vi ätit och nu har han sovit över där inatt. Han har verkligen tagit till vara varje minut av att vara med kompisar denna helgen.
En hel härlig söndag av ledighet kvar att njuta av.
 
Hit Counter
Free Counter