Kimmietid

april 30, 2008

Valborg

...inte lika fint väder idag, mer mulet men det är behagligt ändå. Vi ska inte iväg på något firande idag utan tar och grillar lite gott och har en mysig kväll hemma istället.
Vi får titta på elden i grillen =)

Det ska bli riktigt skönt med 4 dagars helg nu. Sonen har bokat in med en kompis som ska sova över hos oss, torsdag till fredag annars har vi inte mycket inbokat.
Kanske blir det en tur till Jägersro och Gentlemannadagen imorgon, beror på väder och lust.

april 29, 2008

Sol och blåst

Det blåser bra idag men solen skiner så det gör inte så mycket. Jag tror att jag känner mig lite bättre idag, vågar inte vara övermodig det kan ju komma igen.

Sonens pappa tittade in igår kväll och lagade sonens punktering (tillsammans med sonen) så idag
kunde han cykla till skolan igen.
Fick en lite trist nyhet igår, vi har fått en skatteskuld pga arvet från min mamma och vi syskon ska betala en väldigt trist summa till skattemyndigheten. Man kan ju ha roligare med pengarna än att betala in dem till dem.

april 28, 2008

Lunchpromenad

Mår i och för sig fortfarande lite konstigt men jag bestämde mig för att strunta i det och gå ut och gå med kollegorna på lunchen, det har ju inte blivit bättre av vila så då kanske lite extra frisk luft kan hjälpa. Väntar denna veckan också om jag inte har slutat känna mig yr då så får jag väl ringa läkare. Är inte mycket för det där att springa hos läkare - men det är rätt obehagligt.

Denna veckan är i varje fall kort, endast tre arbetsdagar - lyxigt.

Sonen fick ta taxi till skolan idag, han började senare än mig idag så han upptäckte när jag redan var på jobb att han hade fått punktering. Med en bra bit till skolan och bara 25 minuter på sig så hade han inte hunnit med bussar och byten. Men det löste sig - sen får han ta bussen hem.

april 27, 2008

Gammal film

Tittade på en film igår som jag hyrt från Lovefilm - Den hette Catholic Boys - när jag satte upp den på min lista så jag bara att det var en nysläppt film som lät bra och att den fått ganska bra kritik. Så igår kväll skulle jag titta på den och efter stund såg jag ansikten som var väldigt bekanta men alldeles för unga, första tanken var att jösses det måste vara en släkting till någon annan skådis men efter att jag känt igen flera personer på det viset läste jag på filmen och den var från 1985 - lustigt. Bl.a var Dr McDreamy från Greys Anatomy en ung pojke i filmen.
Nåja, den var bra så det gjorde ju ingenting.
Vi har ännu en vacker dag i Malmö så nu ska jag ta min kaffekopp och sätte mig på uteplatsen en stund. Ha en skön söndag och tack för alla trevliga kommentarer de senaste dagarna.

april 26, 2008

Sova gott och länge

Åhhhhh så skönt, härligt att få sova ut. Har tagit det smålugnt idag, kombinerat med städning på halvfart. Måste ju trots allt få gjort en del här hemma. Men jag har unnat mig att ligga på sängen med bok ett bra tag och har också tittat lite på inspelade program jag inte hunnit med.
Så hittills har jag hunnit städa de tre rummen vi har + hallen så nu är det badrum och kök kvar och det kan ju faktiskt vänta till imorgon. Ska nog ta en dusch nu snart och sedan slappa vidare.
Får väl se vad som finns i frysen som kan bli till middag ikväll.

april 25, 2008

Bultande tå

..turen bara fortsätter, telefonen ringde och jag skulle skynda mig för att svara. Upptäckte att mitt nya soffbord som är gjort av stål och glas är väldigt hårt. Jag lyckades med att på något sätt haka fast med lilltån när jag sprang runt och det gör hysteriskt ont! Nageln fick en smäll och blodet rann - för att göra det hela bättre så var det en irriterande marknadsundersökning som ringde!!! Ärligt talat - hur många är pigga på att svara på dumma frågor klockan sju en fredag kväll. (INTE JAG - INTE MED BLÖDANDE TÅ)

Förutom en bultande tå så känns det just nu lite bättre, hade en gnutta feber när jag kom hem och har hela dagen känt mig lite konstigt yr - gick till och med och la mig i vårt klaustrofobiska vilorum på lunchen. Men som sagt just nu känns det lite bättre - ska verkligen försöka att vila mycket i helgen.

Solig fredag

Är på jobb även om jag är lite hängig, är så där på gränsen inte sjuk nog för att stanna hemma - inte frisk nog för att vara här. Men det är ju bara en dag så det ska nog lösa sig.

Solen skiner i varje fall och det är skönt.

april 24, 2008

Jag är helt slut

Huvudvärk, halsont och jättetrött! Men nu är arbetsdagen snart slut. Ikväll blir det lättfixad mat och sedan vila. Vill orka med morgondagen på jobb också så att jag kan vila sen under helgen. Sonen ska vara hos sin pappa denna helgen så då är det inte en massa kompis-
spring hemma hos oss så det är bra tillfälle att vila.

Längtar efter fredag

Idag är det torsdag och det närmar sig helg, ser fram emot lite ledighet. Känner av sonens förkylning lite och tycker det ska bli skönt att vila lite.
Vi fick klaffbordet på plats igår och det blev fint, grillat blev det också. Gott!
Sen blev det soffläge en stor del utav kvällen.

Ikväll blir nog också lugnt, lakansbyte är det tänkt ikväll också ska nog sonens förhöras lite inför ett prov imorgon, sen har han fått ett prov till på måndag också så nu får han plugga i helgen också - inte populärt.

april 23, 2008

Frisk nog för skolan

...det var sonen imorse så han cyklade iväg som vanligt och tyckte dessutom att det var skönt att komma iväg. Han ville träffa folk.
Min rygg känns lite bättre idag, jag fick fixat målandet också - sonen hjälpte mig när det behövdes lyftas så målade jag bara.
Sen slappade vi och tittade på inspelade program både Prison Break och söndagens Parlamentet. Båda var jättebra.

Ikväll kommer särbon och vi planerar att få upp det nya klaffbordet och så ska vi grilla, kycklingfilé ligger och tinar där hemma.

april 22, 2008

Sonen hemma idag också

Han hade feber igår kväll så jag lät honom bara sova ut imorse och han känner sig lite bättre idag men har haft ca en halv grads feber under förmiddagen - förhoppningsvis så räcker det med att vila idag också. Han börjar tycka det är tråkigt att sitta där hemma, och det förstår jag.

Själv har jag vrålont i ryggen så den andra omgången färg på klaffbordet kommer kanske inte på idag. Får se hur det känns när jag kommer hem. Vi hade tänkt sätta upp det imorgon när särbon kommer och då ska ju helst färgen vara torr.

april 21, 2008

Lax till middag

Har ikväll äntligen fått målat klaffbordet en gång till - det blev inte av igår för det tog alldeles för lång tid för andra sidan av bordet att torka.
Efter det har min syster tittat in en kort sväng och sedan har jag och sonen ätit lax till middag.
Han hade tagit en febernedsättande tablett och kunde därför faktiskt äta lite och det är ju bra, lite energi är bra - men han får nog vara hemma imorgon också.
Själv har jag på något sätt lyckats få tillbaka min ryggont - oerhört irriterande.

Stack hem om på lunchen

Passade på att handla litegrann och sedan hem och kollade hur sonen mådde.
Det var inte så kul för febern hade stigit. Köpte lite isglass till honom som kan lena i halsen - men han var inte ens sugen på det. Nåja, kanske senare. Han skulle lägga sig och titta på en film nu så vilar han i varje fall.

Sonen sjuk

Ja, han fick stanna hemma idag - vaknade med feber i morse. Så då finns det inte mycket att välja på. Det är ännu en vacker dag idag - solen strålar.

april 20, 2008

Söndag igen

Inte lika soligt idag men fint ändå. Sonen känner sig krasslig och håller sig inomhus idag.
Han är förkyld och hostig - hoppas det inte blir värre, det är ju skönast om han kan slippa stanna hemma från skolan. Idag har det inte hänt så jättemycket, särbon har lagat en punktering som jag upptäckte på min cykel när jag skulle cykla till apoteket, jag cyklade dit på sonens cykel istället. Fick ju se till att ha nässpray och halstabletter hemma till sonen.
Jag har strukit tvätten och ska nog snart ut på uteplatsen och måla ett klaffbord särbon byggt under helgen - det är bara ett litet bord som vi har till att sätta fågelburen på när han ska luftas lite eller att ha som avlastningsbord när man har gäster.
Ha en bra söndag!

april 19, 2008

Vilken underbar dag

Det känns nästan som sommar utomhus, vi har hittills haft en helt underbar dag.
Vi har sopat och gjort fint på uteplatsen, rensat och gjort snyggt i rabatterna tagit upp två stolar ur källaren till uteplatsen och suttit i dessa och druckit kaffe.
Så har vi varit en massa ärenden också, vi var på Bauhaus och tittade på staket. Jag måste byta staketet runt min uteplats och vi hittade ett fint som jag ska köpa inom kort. Vi var tre i bilen så vi kunde inte fälla sätet och köpa idag, dessutom måste vi mäta lite mer innan vi handlar.
Så fick jag äntligen köpt toner till min skrivare, har varit slut hur länge som helst.
Ikväll ska vi grilla Fläsk-karré som nu ligger i vitlöksmarinad. Mumsigt!
Så har jag bakat en kaka också, ska bli spännande att se hur den smakar - hittade ett recept på Allt om Mats hemsida en citron och lakrits kaka. En riktigt härlig Lördag!

Lite sömnigt är det

Lördag morgon och jag hade nog gärna legat och sovit men så hade jag tvättid nu på morgonen så det var bara till att stiga upp.
Om jag är hemma så brukar jag tvätta efter jobb på fredagar men jag var ju hos en väninna igår kväll. Vi hade en trevlig kväll - goda vänner - god mat och mycket snack.

april 18, 2008

Jag är så klantig!

I morse skulle jag ta på mig en röd blus som hängt lite trångt i garderoben så jag slängde fram strykjärnet i hallen vid mattan och tänkte att jag bara skulle stryka till vid kragen där det såg lite konstigt ut.
Jag har en matta i hallen som är av något konstigt material - den är lite hård och jag upptäckte att det fanns konstfiber i den.
Så nu har jag svett bort lite av den svarta färgen på mattan, strykjärnet är antagligen förstört för det hade en svart gegga som satt som berget och den röda blusen har en stor svart fläck som nog inte kommer att gå bort. Vilken tur att det inte är måndag också!

april 17, 2008

Snart lunch

Då ska jag och en kollega gå ut och gå i det fina vädret - ska bli skönt.
Jag känner mig lite halvhängig, likadant var det igår. Har huvudvärk som inte vill ge med sig och är trött - tänkte att lite frisk luft kanske kan hjälpa.

En annan kollega berättade att det ska bli riktigt vårväder i helgen - det hade varit underbart.
Dags att börja rensa ogräs och snygga till i rabatterna kanske.
En stund i solen med kaffemuggen hade inte heller varit fel.

Grillning i regn

Vi hade bestämt oss för att grilla igår kväll så då gjorde vi det trots att det regnade.
Det var ju inte ösregn precis. Den nya grillen blev invigd, vi grillade hemgjorda hamburgare.
Gott blev det, hoppas på lite sol i helgen så kanske man kan njuta av att stå därute och grilla.

Imorgon kväll ska jag på tjejmiddag hos en väninna, vi blir 4 stycken tror jag - det ska bli kul men tyvärr är man ju ofta lite seg på fredagskvällar efter en hel veckas jobb.

april 16, 2008

Det blev shopping igårkväll

Jätteskönt, vi hade flyt. När jag kom hem igår så var sonen själv (ingen kompis där) och hade gjort färdigt läxorna, solen sken så vi beslöt oss för att sticka iväg och titta på jacka då.
Det blev en riktigt snygg Puma-jacka på Stadium som han föll för direkt när han såg den.
Så fick vi köpt ett par enkla gympaskor som han kan ha på innegympan också, det är ju inte så mycket innegympa kvar så det var inte lönt att köpa något tjusigare där.
Han skulle absolut ha nya jackan på idag så det är tur att det ser fint ut idag också.

april 15, 2008

Vi behöver shoppa till sonen

Måste försöka komma ut i helgen och handla lite kläder till sonen, han måste ha en vårjacka och den säger han att den ska vara helt svart (kanske inte så vårigt) och så behöver han nya gympaskor. Jag tycker att han skulle behöva ett par nya byxor också men det tycker inte han så vi får väl hur det blir med det. Han är inte så road av att köpa kläder.

Så ska jag hem till en väninna på fredagkväll denna veckan också, ska bli kul.

Vi har ännu en fin dag idag - vädermässigt alltså.

april 14, 2008

Kan inte sluta vara arg

Men det måste jag väl, jag blir helt vansinnig när jag ser Englas mördare stå och flina på en film från en bensinmack dagen efter att han gjort detta hemska.
Måtte skithögen aldrig komma ut igen. Måtte han få ett helvete i fängelset.

Om jag ska försöka släppa detta ett tag nu så kan jag för att vara positiv säga att vi har underbart väder - solen strålar och det var riktigt behagligt ute när jag var ute och cyklade på lunchen. Var ute och handlade lite och fick köpt det som saknas till kvällens middag och lite annat som behövdes. Ikväll blir det lax med färsk pasta och ostsås.

april 13, 2008

Så fruktansvärt vidrigt

Läste just rubrikerna på Expressen - Engla har hittats mördad. Den avsky jag känner är enorm.
Hur ska hennes stackars familj någonsin kunna leva med detta och vad gjorde det aset som gjort detta ute bland vanliga människor.
Det amerikanska systemet kan lämna en del att önska men inte springer sådana kräk ute bland vanligt folk efter en liten kort "viloperiod" på anstalt. Jag tror på deras "three strikes and your out". Kan man inte följa lagarna så förlorar man sin rätt till frihet. I USA så har också allmänheten rätt att veta om pedofiler eller våldtäktsmän bor i deras närhet.
Skit i deras rättigheter.
Denna man och andra som honom bör aldrig någonsin mer få rätten till någonsom helst sorts normalt liv!

Solig söndag

Idag är det soligt och fint! Har tyvärr bara varit ute litegrann, har haft annat att pyssla med.
Bland annat så har jag strukit veckans tvätt, varit och handlat, lagat till Gulasch som vi ska ha till middag ikväll och så har jag varit och hälsat på min syster som är sjuk. Var och lämnade lite tidningar till henne och lekte lite med deras hund.
Så har jag trampat en stund på cross-trainern jag skaffat och det är verkligen oerhört jobbigt.
Helt slut efter bara en liten stund, men det säger väl kanske en del om min dåliga kondis också.

Nu kommer sonen snart hem från sin pappa.

april 12, 2008

Natt

...fortfarande uppe och slappar på soffan, kollar inspelade program jag inte haft tid för.
Har städat hela lägenheten idag och hunnit med en del soffliggande och ringt och snackat med vänner i telefon. En skön slapp/aktiv dag.

Nu är det snart dags för sängen och boken.

Kul att höra om praoperioderna som Nenas och Tonårsmorsans döttrar haft.
Kul med kommentarer.

Sov gott!

april 11, 2008

Sonen klar med sin praoperiod

Han ringde nu då han kommit hem han hade fått toppbetyg av sina handledare + ett x-box-spel i present så han var mer än nöjd.
Kul att det gått så bra!

Tackar till Nena och Hossan för medkännande kommentarer om mitt ryggont - det är faktiskt rätt mycket bättre, är stel som bara den på morgonen men det mjukas upp under dagen.
Så om jag tar det försiktigt ett tag till ska det nog bli bra.

Fredag och solsken

Fredag, härligt - sonens sista praodag. Utvecklingssamtalet gick jättebra, han kunde väl lägga på ytterligare ett kol eventuellt de menar att det går bra för honom men att han har större kapacitet än han använder så då får man hoppas att han kopplar på den växeln i nian om inget annat.
Idag är det underbart väder och man längtar efter att vara utomhus istället för att sitta inne på kontoret men med lite tur blir det kanske fint imorgon också när man är ledig.
Ha en skön fredag.

april 10, 2008

Packar ihop

Måste gå tidigare från jobb idag också eftersom jag och sonen ska till hans skola på utvecklingssamtal. Det brukar gå bra så det är ingen större fara men det ska bli skönt när det är avklarat så att man kan få ta det lite lugnt ikväll.
Middag finns klar, lasagne från igår och bara ett jobb för kvällen, byta lakan.

MIna vänninor på besök

De dök upp som avtalat efter jobb igår och vi hade en bra kväll tillsammans, det blev en hel del tungt prat då en av dem förlorat sin pappa för ett par veckor sedan.
Hon hade dessutom tvingat sig att vara totalstark dessa två veckor för att hennes mamma skulle klara av det - så det blev lite för mycket för henne att prata med oss om detta, vi har ju varit vänner nästan hela livet och känner varandras familjer. Men hon behövde nog få släppa lite på det, i det läget kan man inte bara vara stark. Vi fick vara lite starka för henne istället.

april 09, 2008

Lasagne och dajmtårta

Ikväll kommer 2 väninnor hem till mig, det är de två som jag varit vän med typ hela livet.
Jag ska bjuda dem på Lasagne och en god sallad och sedan har jag köpt en färdig dajmtårta att ha till dessert. De kommer mer eller mindre direkt efter jobb så jag brukar försöka köra med någon enkel mat som kan förberedas. Lasagnen gjorde jag färdig igår så den ska bara värmas och så ska jag slänga ihop en sallad och duka lite. Snabbt fixat.
Ska bli kul att träffa dem!
Ryggen gör ont men känns lite bättre nu, imorse var jag helt stel.

april 08, 2008

Ledbruten men överlycklig

Ont i ryggen så att jag knappt kan röra mig, i varje fall inte utan att stöna högljutt.
Men det är det värt - mitt vardagsrum ser ut precis som jag tänkt mig - jag älskar det!
Jag är en mycket hemkär människa och mitt hem är jätteviktigt för mig - detta gör mig så glad.
Sofforna kom vid 16,00 de hade sagt mellan 15,00-21,00 så det var perfekt sonen och jag kunde ju inte vänta till särbon kom så vi satte igång, det var enorma mängder emballage som skulle av, ben som skulle skruvas på i övrigt var det klart men det är tunga möbler jag köpt.
Nu är allt på plats - mitt hem har fått ett rejält lyft! Dammsugat efter alla små frigolitbitar, särbon tog med sig allt emballage att slänga på jobb. Så nu är jag redo för mina gäster imorgon.
Det enda problemet är som sagt att jag har ont i ryggen så att det nästan tåras i ögonen varje gång jag gör något.

Eko

Det ekade lite i vardagsrummet imorse men det ska förhoppningsvis vara välmöblerat ikväll igen. Känner av lite i ryggen efter allt släpande. Men ikväll kommer särbon också så han kan hjälpa till att sätta saker på plats.
Igår kväll fick sonen och jag ligga på min säng och titta på TV, det gick bra det med men man blir extra trött när man ligger på sängen och tittar.
Så ska jag förbereda maten inför min väninneträff imorgonkväll också, annars blir det så stressigt imorgon. Men jag ska sluta 2 timmar tidigare idag eftersom jag har fått en tid som spänner över flera timmar då leveransen kan ske. Så jag ska nog få allt gjort.
Sonen sover hos sin pappa imorgon eftersom han inte kände för att vara hemma när mina väninnor kommer.

april 07, 2008

När man talar om trollen

Personen som ska hämta min gamla soffa ringde precis när jag skrivit klart det förra inlägget så då blir jag utan soffa ikväll. Hoppas bara allt funkar med leveransen av den nya imorgon nu det blir ett väldigt tomt vardagsrum annars.

Måndag eftermiddag

Har en vecka med mycket grejande framför mig. Ikväll var det meningen att en förening som fått min gamla soffa gratis skulle komma och hämta den men människan hör inte av sig.
Har ringt föreningen och de försöker få kontakt med den som skulle hämta den men hon är tydligen sjuk så om det inte fixar sig inom de närmsta timmarna så får jag försöka fixa hjälp med att ta den till tippen istället i värsta fall får jag sätta ut eländet på min uteplats så länge.
Imorgon ska så de nya sofforna komma, på onsdag ska jag ha några vänninor på middag och på torsdag ska jag och sonen till hans skola på utvecklingssamtal. Alltså jag längtar redan till nästa helg.

april 06, 2008

Redan söndag

Har just hängt upp nya gardiner i vardagsrummet, igår var vi och köpte nytt soffbord så nu är jag redo för leverans av nya soffor. Det ska bli kul att ha ett vardagsrum som ser ut som jag vill ha det. Smaken förändras ju under åren och soffor är dyrt så man byter ju inte så ofta - den gamla är jag riktigt less på.
Annars har det varit en lugn helg, sonen sov över hos en kompis inatt och ska komma hem nu under förmiddagen.

april 04, 2008

Helg på gång

... och mina nya soffor är på väg (nästan). De ringde igår och sa att jag får dem på Tisdag.
Det ska bli så kul - vill få fint i mitt vardagsrum!
Sonen hade jobbat med mejerivaror igår och haft fullt upp igen. Han skulle nog vara där idag också - sen har en hel vecka av hans praotid gått. Det har gått snabbt.

april 03, 2008

Det var fantastiskt gott!

Grillen åkte fram igår, vi grillade baconlindad fläskfilé! Det var verkligen underbart gott.
Vi är alla tre stora grillentusiaster och njöt som bara den. Mums!
Sonen hade jobbat hårt igår igen och allt funkar bra för honom.
Han tycker det är lyx att inte ha läxor på kvällarna utan att var klar när man kommer hem.
Har förklarat att så är det ju inte riktigt för vuxna som jobbar för då har man ju allt arbete som ska göra hemma kvar när man kommer hem men han kan ju få njuta av den lyxen dessa veckorna.

april 02, 2008

Kanske skulle man grilla?

Om det ska vara så här fint väder så kanske man skulle våga sig på grillpremiär ikväll!
Särbon ska komma till oss och det är bra att vara två som lagar mat när man grillar en som vaktar köttet och en som fixar alla tillbehör.
Jag har tagit fram fläskfilé till ikväll och jag har köpt cypriotisk färskpotatis.
Oj, vad sugen jag är nu!
Visserligen har vi inte plockat fram den nya grillen vi köpte i höstas när förra grillsäsongen höll på att ta slut men den gamla ska nog klara en runda till.
Hoppas att solen stannar kvar tills vi kommer hem....

En hårt arbetande man

Igår hade sonen jobbat i frukt och grönt och det tyckte han var ännu bättre än måndagens arbete. Han kunde inte fatta vad mycket bananer folk köper - tydligen hade han fått fylla på många gånger. Han har också kommit fram till att potatis är tungt - och att en del kunder är jättemärkliga. Han hade sett folk - vuxna människor - som tyckte sig ha rätt att öppna förpackningar och ta lite smakprov och folk som rörde till något helt fruktansvärt.

april 01, 2008

En trött son

Sonen var helt slut igår kväll, han hade fått jobba rejält och tyckte det var kul.
Han hade packat och plockat varor hela dagen och när man är van vid skolbänken så blir man trött av sådant. Men han tyckte det var kul som sagt och hade en trevlig handledare som han trivdes med. Så han ska nog ha det bra dessa två veckor.
 
Hit Counter
Free Counter