Kimmietid

oktober 31, 2007

Har lagt till en ny favorit

Om ni inte har läst Magnus Ugglas blogg så är den helt klart värd att kollas upp.
Han är jätterolig, satt och läste i helgen och skrattade högt för mig själv.

En kaka till bakad - två kvar

Sonens kompis blev hämtad strax efter att jag kommit hem igår så det blev bara vi två till middagen, vi fick också tittat på Prison Break också hjälptes vi åt med att baka ännu en Carrot cake. Så nu är det bara 2 kvar att baka, ikväll blir inget gjort eftersom jag ska till en väninna så vi får väl satsa på imorgonkväll.

Det är ju som fredag för mig imorgon eftersom jag tagit ledigt på den riktiga fredagen.
Sonen har ingen kompis tillgänglig på fredag så det passar bra att jag är ledig då -
vi har planerat att tillsammans gå till Minneslunden med blommor och ljus och så får vi se om vi kanske känner för att käka lunch ute någonstans och eventuellt köpa kängor till honom.

Det finns ju en del att förbereda också eftersom vi ska ha över 20 personer på mat på Söndagen.
Hursom helst blir det skönt att slippa jaga iväg på morgonen. Jag gillar att drälla runt i min morgonrock.

oktober 30, 2007

Solen hittade hit också

Vad skönt att den är tillbaks, det var så mörkt och grått hela dagen igår. Man behöver lite mer ljus för att inte bli så trött.

Hängde med en kollega ut på lite shoppingtur på lunchen, så jag fick besökt Kicks och köpt mig en ny mascara, hann med apoteket också + en snabbtur i bokhandeln, bara för att titta.
Ikväll vet jag inte riktigt om vi har matgäst eller ej men det kvittar, vej ej hur dags kompisen blir hämtad men är han där när vi äter så är han såklart välkommen.
Jag ska steka fläskfilé, kanske med pressad potatis har inte riktigt bestämt mig ännu.
Senare ikväll blir i varje fall jag och sonen för oss själva och då ska vi titta på gårdagens
"Prison Break" får se om jag orkar och hinner slänga ihop en kaka också, jag ska göra några "Carrot cakes" till kalaset på Söndag och flera bottnar måste bakas, en är klar hittills, jag behöver 4 stycken sammanlagt.

Mycket kaffe

Är sömning som vanligt, nu pga av att det blev rätt sent igår innan jag somnade.
Killarna tittade på film och jag hörde dem lite då och då. Vi åt middag tillsammans och sen hade de kul, det är skönt att han har så goa kompisar, alla är bra killar som är vettiga att prata med.

Kompisen blir hämtad ikväll och imorgon ska sonen sova hos sin pappa, jag ska träffa några väninnor imorgonkväll hemma hos en av dem som nyligen flyttat så vi får se hennes nya lägenhet. Ska bli kul.

oktober 29, 2007

Vilken låååååååååång dag!

Detta mörker plus att det regnat precis hela dagen har gjort att dagen känts evighetslång - men nu är det bara 45 minuter kvar tills man får bege sig hemåt.

Ska göra pastagratäng till middag idag, det brukar uppskattas av killarna och jag tycker också det är gott. Sedan ska de väl ha lite chips och skräp eftersom det är lov och övernattning så får vi se om jag kan låta bli att smaka lite.

Grå, regnig måndag

Det är mörkt, det regnar och det är måndag. Men det är ju skollov i varje fall och sonen var glad för det. Men det är ju lite typiskt att det varit sol och fint till och från i flera veckor också nu när barnen är lediga då regnar det.
Sonen har en kompis som kommer hem till oss vid lunch idag och som sedan skall sova över, så han har en kul dag på gång. Kompisen flyttade från stan för ett par år sedan men de har fortsatt ha kontakt och brukar sova över hos varandra när det är lov.
Så ikväll blir det öronproppar när jag ska sova för det brukar bli en del skratt och tjoanden när de träffas och det kan det väl vara värt.

oktober 27, 2007

Idag har det fixats

Har varit iväg och börjat inhandla en del inför nästa veckas bjudning, sonen fyller snart 14 och vi ska ha hit ca 20 personer på mat.
Utöver det så har jag städat och slagit in sonens paketer, man får passa på när han är hos sin pappa.

Glöm inte ändra era klockor, imorgon får vi en extra sovtimme =)

oktober 26, 2007

Veckans idol avklarat

Trist att Evelina åkte ut, hon kan verkligen sjunga. Synd också att alla tjejer åker ut en efter en.
Men om en tjej tvunget skulle ut så borde varit Amanda. Jag kan inte riktigt se hennes storhet - hon glimrar till då och då men sjunger alldeles för ofta falskt. Hon har en väldigt "punkig" röst och det har aldrig varit min grej.
Jag tyckte Andreas var jättebra ikväll och även Marie och förståss Daniel - han kanske inte sjöng bäst men oj vad det var känsloladdat.
Nu ska jag läsa ut boken jag håller på med "Att komma hem ska vara en schlager".
Den är inte en bok jag kommer att rekomendera vidare - inte min smak.

Härligt med fredag

Lika härligt som alltid. Sonen var jätteglad imorse, en liten skugga över glädjen var ju de två proven idag och dessutom var de i slutet av dagen men han har pluggat flitigt så det ska säkert gå bra.

Flitens lampa lös även för mig igår och det blev skinande rent bakom, under och runtom spisen.
Känns fräscht. Sedan tittade jag och sonen på en film som jag spelat in från TV för någon veckan sedan "The Anchorman" med Will Ferrell och den hade vi kul åt. Vi var båda trötta och fnissiga
och hade det mysigt med en stor hög clementiner som filmgodis, mums vad gott!

oktober 25, 2007

Snart är det helg igen

Redan Torsdag, särbon fixade mat till oss igår så jag behövde bara fixa sallad och det var skönt. Så hann jag med att byta lakan och förhöra sonen och lite annat också.
Ikväll hade jag tänkt ta fram spisen och städa där bakom men det återstår att se om jag orkar.
Jag vet hur man roar sig - men det är ju så att det finns alltid något som man borde göra och just nu har jag kommit in i en period när jag får gjort en del också.

Sonen längtar efter att denna veckan ska ta slut så att lovet börjar - han har redan bokat upp lite övernattningar med kompisar och ser fram emot att ha kul och få sova ut. Det låter onekligen skönt, jag ska ju jobba men det är ändå skönt när han har lov, också har jag tagit ledigt en dag under lovet bättre än inget.

oktober 24, 2007

Det var våldsamt

Prison Break var riktigt ruggigt igår, jag fick titta lite genom fingrarna som jag hade framför ansiktet under vissa delar. Men spännande är det ju alltid.

Annars var det en lugn kväll, jag förhörde sonen lite inför 2 prov han ska ha på fredag.
Vi får väl fortsätta plugga lite till ikväll och sedan får han jobba riktigt hårt på det på torsdag.
Det är mycket med 2 stora prov på en dag.

Så har jag haft ruggigt ont i halsen inatt och känner av det även nu, hoppas det inte blir mer än så här av det.

oktober 23, 2007

God nattsömn gör stor skillnad

Inatt har jag sovit som en stock och det gör stor skillnad för hur man mår.
Sonen hade också sovit gott men ser ändå ut som en zombie när han kommer upp på morgonen, det hör väl ihop med tonåren antar jag.

Igår var han på sin träning och jag fick fixat lite därhemma, sorterade i ett köksskåp och fick kastat en massa som bara stod där. Skönt. Sådant hinner man inte med när man gör den vanliga städningen. Sedan spelade jag in Prison Break som började igår och det ska vi titta på ikväll.
Det tycker både jag och sonen ska bli spännande!

oktober 22, 2007

Måndagstrött

Sömnig och det tar nog tid att vakna till ordentligt idag när det är så mörkt ute.
Helgen har varit bra, vi fick besökt IKEA och jag fick köpt det jag skulle ha och lite extra såklart.
Så var vi ju och jobbade på ett tag i min mammas lägenhet också fick gjort en hel del där.

Annars gick jag och pulade i köket en stor del av lördagen, gjorde oxstek med alla tillbehör och det blir inte så ofta men mums vad gott det är. Man har ju inte precis tid efter jobb att ha kött på spisen i ett par timmar.

Snart har sonen födelsedag och igår vi fick bestämt menyn för hans kalas för släkten som blir om ett par veckor.

oktober 19, 2007

Man vet att ens barn har blivit stort när...

....han kom imorse och frågade om vi inte kunde äta något nyttigare till middag ikväll för att det blivit för mycket onyttig mat med tanke på särbons födelsedag och allt.

Jag tänkte samma tanke men visste inte om man skulle våga frångå fredags-slask som vi alltid brukar ha.

Så ikväll ska jag fixa lite enkel plockmat till oss, lite kycklingvingar och en stor sallad, får se vad jag mer hitta på.

Också är det ju dags för idol igen ikväll.

oktober 18, 2007

Det var jättemumsigt

Smörgåstårtan blev jättegod vi smaskade i oss med god aptit alla tre. Särbon blev nöjd och glad med sina presenter så vi hade en bra kväll.

Så var det redan torsdag, inga särskilda planer för idag förutom att jobba som vanligt.

Särbon och jag planerade lite inför helgen igår och vi har beslutat att ta en tur till IKEA i helgen, jag behöver ett par ramar och lite annat smått och gott. Det blir alltid en del extra också när man är på IKEA, också tänkte vi packa lite på min mammas vind så allt är redo att flyttas därifrån när det är dags.

oktober 17, 2007

Särbons födelsedag

Paketerna står på bordet därhemma, smörgåstårtan är nästan klar - det ska bara på lite grönt och lite dekorationsmajonäs, det mouserande vinet står på kylning.
Så ikväll ska vi ha en mysig kväll. Sonen hjälpte till en del igår med att kantskära bröd och sådant som tar tid.

Vi fick nästan gjort vår intervju också, han hade glömt lappen med frågorna som skulle vara med i skolan men de flesta frågorna kom han ihåg ändå så vi får ta resten senare. Den var läxa först till fredag så det ska vi nog hinna med.

oktober 16, 2007

Trött

Idag är jag trött, det är mycket just nu. Mycket småsaker som ska fixas hela tiden.
Idag på lunchen har jag hunnit med apoteket + att jag varit runt och letat efter en knapp som behövs till min sons byxor - lyckades inte hitta någon knapp. Får leta hemma när jag får tid.

Ikväll ska jag göra smörgåstårta som särbon önskat sig till imorgon då han fyller år, det tar ju en stund men är rätt kul att pilla med.
Också ska sonen intervjua mig - det är en läxa - ämnet är ung kärlek. Får väl se vad jag kommer ihåg från den tiden. Han kan väl kanske intervjua mig medans jag håller på med smörgåstårtan. Längtar redan efter att gå och lägga mig. Oj vad jag är kul....

oktober 15, 2007

Papperna är skrivna

Men jag vågar inte ta ut något i förskott, när köparen i slutet av veckan har betalat handpenning så börjar jag nog slappna av. Då har de något att förlora i fall de skulle hoppa av.
Men vi kommer ändå att ha kvar lägenheten i några månader till, men då finns det ett slut på det.

Skriver detta medans jag sitter i telefonkö för att nå fram till min sons tandläkare, har försökt hela morgonen, tänk vad svårt det kan vara.

oktober 13, 2007

Lördag igen

Härligt är det med ledighet! Storstädning pågår och det är ju lite mindre härligt förståss men det ska göras. Lägenheten är reserverad och om personen i fråga inte ångrar sig före måndag så ska det skrivas papper då, man kan bara hoppas.

Det ser ut att vara rätt fint väder och jag skäms lite för att jag inte varit ute överhuvudtaget men så blir det ibland, fullt upp att göra här hemma. Nu ska det skuras badrum =(

oktober 12, 2007

Känslan av panik

Min största anledning till att jag vill få sålt min mammas lägenhet är att få slippa känslan av panik varje gång jag ska dit.

När jag ska dit händer det varje gång -

Jag står i hissen och hjärtat börjar slå snabbare, jag börjar svettas och bli orolig, tårarna börjar tränga på......

Jag känner känslan jag kände den vidriga dagen när allt hände.....

När jag kommer fram till dörren känner jag återigen hur det kändes den där kvällen när jag stod där och inte visste om hon kanske bara gått in till någon granne eller vad jag skulle mötas av när jag kom in.

När jag sätter nyckeln i dörren kommer allt, paniken som jag kände när jag insåg att säkerhets-kedjan låg på.... då visste jag att något var fruktansvärt fel. Hon kunde inte vara hos någon granne.... hon fanns där men kunde inte svara i telefon och kunde inte svara mig när jag i panik ropade på henne medan jag försökte få av kedjan....

Jag fick av kedjan och kom in och till min lättnad så satt hon där, mycket sjuk men vid liv.

Sedan gick det ju ändå som det gick, men vården fick i varje fall försöka hjälpa henne.
Tyvärr hjälpte det inte. Två av mina syskon hann också dit, annars hade jag nog kollapsat helt.

Jag vill inte känna den känslan fler gånger.....

Vi har en spekulant igen

Denna verkar dessutom seriös, får verkligen hoppas att det blir av denna gången.
Jag inbillar mig att jag ska må bättre när min mammas lägenhet är såld och allt jobb där gjort.
Kanske blir det precis tvärtom och man blir mer deppig för att den är borta. Jag hoppas verkligen inte det.

Min tanke är att jag slutligen skulle få ett avslut och att jag skulle få det lättare att gå vidare.
Jag har i vilket fall som helst hängt upp mig så på att det ska hjälpa så jag hoppas verkligen att det gör det.

YES - DET ÄR FREDAG

Härligt! Jag fick ta mig till banken efter jobb igår och hade lite tur i varje fall nästan ingen kö.
Sen var jag och handlade hem lite inför helgen så slipper man det idag när alla andra är där.

Sonen och jag käkade middag och tittade på inspelade avsnitt av Americas got Talent.
Det är rätt underhållande faktiskt. Det var tungt att stiga upp i morse men det blir lite
lättare när man kommer på att det är fredag.

Åh, så skönt!

oktober 11, 2007

Banken är inte tillgänglig

Det går inte att ringa för då kopplas man till telefonbanken och får trycka 87 olika koder.
Det går bra att faxa eller maila men man får inget svar - eller det kanske man får men då tar det lång tid. Man är alltså tvungen att gå dit för att ställa en enkel fråga, och då måste man ta sig dit på deras löjliga tider, alltså när alla andra också jobbar.

Jag är lite frustrerad - märks det?

oktober 10, 2007

Mitt i veckan

Onsdag - lite smågrått väder men det regnar i varje fall inte.
Det blev ingen Kyle XY igår eftersom det inte sändes, knäppt när de bara stryker program sådär, sonen gillar den serien. Men pasta med kyckling blev det och det var jättegott.
Kan nog inte göra om rätten eftersom jag blandade ihop allt möjligt som stod i kylen och var kvar lite av.

Ikväll kommer särbon och då ska jag göra köttfärslimpa, det var jättelänge sedan.

oktober 09, 2007

Redan sent på eftermiddagen

Dagen har rusat fram, haft en massa papper som anlänt, åtgärdats och förpassats vidare vid mitt skrivbord. Har haft en del kluriga uppgifter idag och då springer tiden fram.

Så var det snart Tisdagkväll, så då ska sonen och jag titta på Kyle XY och jag ska fixa till lite kyckling till oss. Tror det blir kyckling i vitlöksås med pasta till.

Får se om jag orkar fortsätta sortera min mammas recept, har tagit hem dem och sorterar och kopierar alla paradrecept till alla syskon också, så vi alla har dem i ett häfte.
Har tagit lite varje kväll av de stora högarna, jag tror nog mina syskon kommer att uppskatta detta.

Det är så jobbigt med mörker

Kolsvart när klockan ringer på morgonen, både jag och sonen hasar runt och mumlar.
Det är så jobbigt och snart blir det ännu värre för då är det mörkt när man går hemifrån på morgonen och mörkt när man kommer hem. Efter denna svinjobbiga sommar så orkar jag inte.

Bläddrade lite i almanackan och såg att det blir ledighetsmässigt väldigt bra till jul - behöver bara ta ledigt 5 dagar för att få 2 veckor ledigt. Det ska jag göra. Sen lär väl julen bli en prövning i år oavsett eftersom det blir första julen utan min mamma.

oktober 08, 2007

Det blir köttgryta idag

Efter lördagens fondue så fanns det en hel del kött kvar, så igår gjorde jag en köttgryta som jag och sonen skall äta ikväll. Bekvämt, jag behöver bara koka ris.
Sonen har träning idag och brukar vara jättehungrig efter det så det passar bra med lite tyngre mat.

På lunchen fick jag stuckit ut och köpt en jättesnygg tröja till Särbon, har tidigare köpt en skjorta och en bok och lite annat smått och gott. Så nu ska jag bara köpa ett kort också så är hans present klar. Hans födelsedag närmar sig.

Inga inlägg hela helgen

Har inte haft någon möjlighet att blogga i helgen, har haft ganska full upp.
Sonens kompis var hos oss ända tills på lördagskvällen, också hade jag bjudit hem Hossan då också så vi hade en trevlig kväll.
Jag bjöd på Fondue, det blir inte så ofta men det är gott när det blir av. Sedan hade jag bakat en chokladtårta till dessert som blev ruggigt god. Ingen nyttig mat precis men det var ju lördag.

Igår var vi hos sonens kusin i hans första egna lägenhet och den var superfin. Han har renoverat allt själv och gjort ett fantastiskt jobb. (Han är snickare).

Så har helget susat iväg igen i hög hastighet.

oktober 05, 2007

Underbara fredag

Härligt härligt. Föräldramötet gick bra igår och var rätt snabbt avklarat.
Ikväll ska sonen ha med en kompis hem från skolan som ska sova över,
vi tänkte vara lata och bara köpa hem Burger King mat till oss alla.

Imorgon har jag bjudit hem Hossan och på söndag är vi själva bortbjudna så det händer en del. Skönt med helg ska det bli i varje fall.

oktober 04, 2007

Snart hem

Snart blir det cykeltur hem - sedan snabbt lite mat - sedan cykeltur till sonens skola. Ikväll är det föräldramöte.

Jag fick en present

..och ingen dålig present heller. Igår kom särbon med ett paket till mig.
Ett stort paket! Paketet innehöll en inspelningsbar DVD med 160 GB hårddisk. Jag kan alltså spela in 200 timmars program på den utan att trassla med band och skivor och liknande. Jag blev jätteglad!

Han är ju helt tokig som ger mig en så fin grej helt utan anledning och så är han helt snäll också.

Så förutom burgar-grillning blev det till att koppla in och börja lista ut hur den nya leksaken fungerar.

oktober 03, 2007

Sol = Grill

Kanske blir det årets sista gång med grillat, men vi måste nog bara göra det ikväll. Har tagit fram köttfärs och tänkte göra pastagratäng.
Tittar man ut så är det nästan vindstilla och sol. Vi måste helt enkelt grilla en gång till. Så ikväll blir det hemgjorda burgare istället.
Det ska bli gott!

Trött och tråkig

Så känner jag mig idag, vi höll på en stor del av dagen igår fram och tillbaka med en spekulant på min mammas lägenhet, vi var villiga att gå ner en del bara för att få ett avslut på detta, men igår kväll hade personen hoppat av.
Hade varit skönt att få detta också avklarat. Det måste ju göras och ju längre vi väntar desto jobbigare känns det. Sen har jag sovit dåligt och det gör ju inte en gladare.

oktober 02, 2007

Kylig morgon

Fick ha handskar imorse när jag cyklade till jobb och dessutom ljusnade det bara strax innan jag skulle ge mig iväg. Jag letade fram cykel-lampor eftersom det såg väldigt mörkt ut strax innan. Det är väl bara att acceptera att hösten är här på riktigt. Det enda jag gillar med det är att tända stearinljus och det gör jag varje kväll i stora mängder.
Ikväll ska jag hjälpa sonen lite med ett skolprojekt, han ska bygga en grej och jag ska mest vara behjälplig med att hålla saker till honom och att fotografera förfarandet. På lunchen hoppas jag kunna sticka ut och handla så att jag slipper det ikväll.

oktober 01, 2007

Inbrott

Det hade vi haft inatt på jobb, de har bara lyckats ta sig in i ett kontor och egentligen knappt tagit något. Men så klart har de krossat fönster och slängt runt alla saker. Fy vad trist det är!
Annars är det en vanligt måndag igen, sonen har träning ikväll och allt rullar på som vanligt.
Vi blev hembjudna på söndag till sonens kusin i hans egen lägenhet och det ska bli kul att se den. Det var ju ett tag sedan han flyttade hemifrån nu men pga renovering och sedan allt som hänt i familjen i sommar så har vi ännu inte varit där. Han har fyllt år nyligen också så då får vi fira honom lite.
 
Hit Counter
Free Counter