Kimmietid

september 30, 2007

Så var det söndag igen

Har haft en skön dag men oj vad fort den gått hittills. Sonen kommer snart hem och jag ska så småningom sätta igång med middagen.
Har fått klart städningen, strykit hela tvätten och läst ut en bok jag höll på med.
Imorgon är det ny vecka igen, denna veckan innehåller bl.a föräldramöte på sonens skola.

september 29, 2007

Effektiv dag

Har fått gjort jättemycket och ändå hunnit med lat-tid + nästan en timmes telefonchatter med Hossan, ibland känner jag att jag ringer alldeles för sällan för tiden räcker inte till.
Lika mycket har vi att säga varje gång vi väl får varandra i luren.

Bra dag i övrigt - allt utom köket är städat, det skall jag ta imorgon.

Tack för era kommentarer Nena och Gulligagumman. Självklar får du länka till mig gulligagumman jag har tänkt lägg upp dig som favorit men har lite problem med bloggen när det gäller att lägga till fler. Men så småningom skall jag nog få rätt på det.

Stökig källare

Min källare är en katastrof, jag har en smal gång att ta mig fram i överallt annars är det fullt av prylar. Det värsta är att jag inte ens vet vad en hel del av dem är.
Så imorse tog det dåliga samvetet tag i mig och jag (inspirerad av Hossans duktighet) gick ner dit och sorterade ut en sopsäck full med skräp. Där finns säkert till 10 säckar till men jag kan inte ensam fylla hela soprummet. Så nu ska jag försöka ta mig i kragen och gå ner och slänga en säck full när tillfället finns. Jag har i varje fall börjat nu.
Ett rum i min lägenhet har också blivit städat och nu ska jag gå vidare till nästa.
Inte den roligaste lördagsysselsättningen men så himla skönt att ha tid att göra ett ordentligt jobb.

september 28, 2007

Idol

Ja nu har jag tittat på kvalet till Idol, det var rätt spännande. Jag hade helst sett att Knut hade gått vidare av de fyra som fick sjunga igen men Evelina är också duktig så det är ok med henne också.
Annars har kvällen varit lugn. Har fått gjort det som jag skulle göra och hunnit slappa också. Min syster var här en stund och jag fick leka med den supergulliga valpen som börjar växa till sig och hon fick med sig prylarna som sonen sorterat bort, de ska ges till hennes barnbarn som tyvärr inte bor i Skåne men hon ska snart åka och hälsa på honom och då blir de säkert uppskattade. Det är gött med FREDAG.

Bara några timmar till

...sedan är det fredag på riktigt. Var ute och cyklade på lunchen och det är verkligen full storm ute, fick en rätt lustig frisyr.
Ikväll ska det bli skönt att bara vara hemma, jag ska tvätta i och för sig.
Så tänkte jag duscha alla krukväxterna också men det ska vara hela arbetsbördan för idag.
Denna helgen är det inga kalas och inga andra förpliktelser så nu ska jag storstäda ordentligt och även hinna med att slappa med en bok och framför TV:n. Sonen ska till sin pappa så jag ska nog hinna med en del bloggläsande också för då har jag ju fri tillgång till datorn.

Har sovit gott

Det var så skönt! Behövde verkligen få sova - hade kunnat sova längre men klockan ringde och störde mig.
Nåja, nu är det fredag och det är härligt.
Vi jobbade på med sonens hylla igår kväll och det blev fint, ska köpa några tidskriftshållare som han kan datapapper i och någon liten låda till tror jag.
Men det gjorde stor skillnad. Ska lämna bort en stor kass leksaker till en liten pojke i släkten ikväll så blir nog han glad, våra gamla prylar är ju nya för honom.

september 27, 2007

Varför sover jag inte?

Eller sover gör jag ju, men igår vaknade jag vid 5-tiden och kunde inte somna om, imorse vaknade 4,47 och kunde inte somna om. Det funkar inte att vakna så tidigt. Jag är ju jättetrött redan nu.

Igår kväll orkade jag inte fixa med grejerna i sonens rum, vi har tänkt hjälpas åt lite och få det fint. Får väl se om det finns någon energi ikväll.
Han sorterade i varje fall ner en del CD-skivor i lådor så han har börjat.

Tror ni någon märker om man kryper in under skrivbordet och tar en lur =)

september 26, 2007

Shoppat

Jag hann med en hel del shoppande på lunchen, fick handlat hem en massa mat och så fick jag köpt 4 styck snygga svarta lådor med lock i olika storlekar som sonen kan börja lägga prylar i. Några var i perfekt cd-storlek och det är toppen eftersom de här cd-fodralen dyker upp precis överallt på hans rum. Får se hur mycket dessa sväljer och hur det ser ut i hyllan så ska jag nog köpa några vita också. Det kan nog bli riktigt snyggt.
Skulle han då ha oreda i lådorna så slipper jag i varje fall titta på det eftersom de har lock.

Kvällens middag blir kyckling. Särbon kommer så vi blir 3 vid bordet.

Sorterat

Sonen hade varit jätteduktig igår, han hade sorterat alla lådor som står i hans hylla och inte snålat med att sortera bort.
Så det blev ett par kassar i soporna, en låda ska vi packa om för att sätta ner i källaren - det är saker han vill spara men inte direkt använder.
Sedan blev det en kasse att ge bort och en låda som någon gång ska säljas på loppis. Så nu kan vi göra fint i hans hylla när vi får tid. Sätta dit saker som passar bättre till en tonårskille än det som stått där tidigare.
Ska se om vi kan köpa lite nya snygga lådor idag - helst med lock så det blir lättare att damma. En del större prylar ska vi sätta in annons på.
Härligt när det bli ordning.

september 25, 2007

Vi tittade på idol

Det blev fläskfilé stekt i ugnen med potatis och rödvinsås. Rätt piffig middag för en måndagkväll. Men så ska vi ha falukorv idag så det jämnar ut sig.
Sedan tittade jag och sonen på idol, och vi tyckte att rätt person åkte ut.
Bäst var Daniel och Mattias tyckte vi, sedan gillar jag Knut också men sonen påstår att det bara är för att han är snygg, kan det vara så?
Sam är lite häftig också, väldigt udda.
Sonen är ledig idag, han har lovat sortera igenom ett par lådor där hemma så att vi kan ge bort eller slänga sådant han inte längre använder. Hoppas det blir gjort. Själv slängde jag ca 20 plagg från min garderob igår som bara hängde där. Skönt!

september 24, 2007

Måndag igen

Så var det måndag och jag är tillbaka på jobb - känns bra. Här är mycket att göra, passar på att blogga lite nu medans jag väntar på en utskrift.
Det är helt fantastiskt väder ute och jag ska ge mig ut några ärenden på lunchen så man får lite frisk luft.
Imorgon har sonen studiedag så det blir lite myskväll för oss ikväll, har tagit fram fläskfilé ur frysen får väl se om jag lägger den på grillen eller helsteker den i ugnen.
Hoppas alla har en bra start på veckan!

september 23, 2007

Trevligt dop

Det var jättefint och lilltjejen var så söt i sin dopklänning. Det var glatt och stämningsfullt i kyrkan och trevligt kalas efteråt. Smörgåstårta bjöds vi på och det är alltid gott.
Lilltjejen fick en massa fina presenter och alla var glada och nöjda.

Jag mår bra igen och det är jag glad för.

september 21, 2007

Tråkigt med feber

I onsdagskväll när jag kom hem hade jag 38,5 i feber - så jag var hemma igår igen och sedan mådde jag bra på kvällen och hade tänkt jobba idag men vaknade klockan 5 imorse med feber igen. Vet inte vad det är för fel på mig för jag är inte förkyld eller så bara lite ont i halsen.
Nåja jag får vila idag också, hoppas bara febern ger med sig tills imorgon för vi ska på dop och det vill jag inte missa. Nu åter till boken och sängen.

Ha en skön helg!

september 19, 2007

Sonen är piggare

Han mådde bättre när jag var hemma på lunchen, han lyckades äta litegrann. Köpte en datatidning till honom och det gillar han så nu skulle han lägga sig på soffan och läsa den.
Skönt om han kan gå i skolan imorgon igen.

Tillbaka på jobb

Trött och hängig - eventuellt har jag lite feber men jag är på jobb i varje fall. Idag är sonen hemma, han kom hem en timme tidigare än han skulle igår för han mådde illa. Ska ta mig hem på lunchen och se hur det är med honom - tog precis en alvedon så jag kanske får lite ork.
Ikväll ska jag upp i min mammas lägenhet och hämta lite mer prylar och så ska vi hjälpas åt att slänga lite mer grejer. Det får tas pö om pö eftersom vi annars fyller containern helt. Men särbon hänger med och skjutsar dessutom så då går det lite lättare. Sedan hoppas jag att vi snart får sålt lägenheten så man kan försöka gå vidare.

september 18, 2007

Äckligt

Igår vid halvtre tiden började jag må lite kymigt på jobb - sedan helt plötsligt så behövde jag bara kräkas. Vidrigt. Så blev det och sen fick jag ta mig hem.
Så idag är jag hemma, mår faktiskt redan lite bättre så antagligen var det bara något som måste ut. Tyckte inte att jag ätit något konstigt men antagligen är det så. ÖRK.

september 17, 2007

Ville inte stiga upp

När klockan ringde kändes det som om det var 3 på natten, rent mörkt ute är det också. Blä!!
Nåja upp kommer man ju och till jobb också, det väntade i varje fall med att börja regna tills jag cyklat hit.
Lugn kväll igår, vi åt köttbullar, potatis och sås och tittade sen på lite inspelade tv-program tillsammans jag och sonen.
Ikväll ska han träna, jag ska försöka fundera ut någon bra födelsedags-
present till särbon, inte lätt.

september 16, 2007

Så var det söndag igen

Festen igår var ok, inte så där jättekul mycket för att det var så väldigt få människor som jag träffat tidigare. Maten var god, italiensk buffe men lokalen var långsmal så det blev ett väldigt långt bord och man kunde bara prata med de som satt precis bredvid och dessutom ekade det så ljudnivån blev väldigt hög och man kunde knappt höra vad de runtomkring sa.

Nåja festföremålet verkade ha jättekul och det är huvudsaken.

september 15, 2007

Det krävs mer spackel

När jag lärde tjejen som ska firas ikväll var vi så unga att man i stort sett bara behövde duscha och kamma sig för att se fräsch ut för en fest. Vi har alltså känt varandra länge.
Nu har jag i varje fall duschat, kammat mig, smort in mig och börjat sminka mig.
Kläderna är framhängda och jag kan bli klar rätt snabbt.
Kul att vi är så goda vänner efter alla år och alla förändringar som vi genomgått i våra liv.
Hon är singeltjej med några brusta samboförhållanden bakom sig, jag har gift mig och skilt mig två gånger och är nu särbo och så har jag ju fått min underbara son också.
Våra liv är väldigt olika men vi trivs i varandras sällskap.
Nu åter till spackelsleven.

Sova, städa - festa

Ovanstående är planen för dagen, sov till klockan 9 och det var jätteskönt.
Håller nu på med att städa och ikväll är det festdags.
Särbon är snäll och ska skjutsa mig och Hossan till festen, skönt eftersom vi har en stor korg full med vinflaskor och annat gott med oss som present och den är rätt tung och otymplig.

september 14, 2007

Jag lyckades

Jag höll mig vaken genom hela Heroes avsnittet igår, det åstadkom jag genom att sitta rakt upp istället för att halvligga i soffan.
Ikväll ska sonen till sin pappa och jag ska tvätta och börja fixa lite hemma tänkte jag. På lördag är det 40-års fest hos en väninna, ska bli kul men jag är lite sliten och trött just nu.

september 13, 2007

Jag somnar på soffan

Varenda kväll denna veckan har jag somnat på soffan när vi tittar på TV.
Sonen fnyser - men, mamma du missar ju allt.
Försöker titta på Heroes tillsammans med honom men får dåligt sammanhang när jag somnar. Som tur var hade vi spelat in det också så jag får väl snabbspola igenom gårdagens avsnitt och se det jag missat igen så jag kan hänga med i nästa del. Om jag är så här trött nu hur ska det då bli när det riktigta höstmörkret kommer.

september 12, 2007

MVG

Sonen ringde precis jätteglad, han hade fått MVG på ett matteprov som han dessutom varit orolig för. Kul för honom!
Nu skulle han plugga inför fredagens SO-prov. Det är mycket när man går i åttan. Ikväll ska jag förhöra honom lite så får vi se hur mycket han kan och vad han behöver plugga extra på imorgon.
Särbon kommer till oss ikväll och jag tänkte göra Lasagne, det tycker vi alla tre väldigt mycket om.

Tung skalle

Idag är skallen tung och jag önskar nästan att förkylningen kunde bryta ut ordentligt istället för att jag ska känna mig halvtaskig hela tiden.
Den grå himlen är tillbaka också. Både jag och sonen tyckte det var jobbigt att stiga upp idag. Hoppas jag mår bättre på Lördag i varje fall för då ska jag på 40-års fest och jag vill inte vara en tråkig hösäck där.

september 11, 2007

Härliga sol

Vilken tur man kan ha, idag är det solsken. Sonen skulle på cykelutflykt med skolan och igår hade det sannerligen inte varit kul. Men idag strålar solen. Han kände sig bara snuvig imorse så han har inte blivit sämre.
Själv har jag huvudvärk och ont i halsen men har inte heller blivit sämre.
Tur är väl det för återigen var det ett otroligt manfall när jag kom till jobb.
Har aldrig varit med om så mycket sjukfrånvaro bland folk här på jobb förr, denna sensommaren/hösten måste vara ett nytt rekord.

Till något allvarligare så är det den 11 september och det datumet kommer alltid att ha en skugga över sig. Tänker på alla de som drabbades då och som måste ha det jobbigt idag.

september 10, 2007

Falukorv

Skulle egentligen på möte med sonens sportklubb ikväll men jag mår inte bra så det får vara, sonen känner sig också lite risig så vi tar och vilar oss ikväll istället. Har falukorv i kylen och tror att jag ska slänga ihop en korv stroganoff och sedan bara inta soffläge och titta på TV.
Så hoppas jag att både jag och sonen känner oss mer normala imorgon.

Regnig måndag

Det ösregnar ute och det är trist. Förutom detta så känner jag mig lite risig också. Lite ont i halsen och det känns nästan lite småfebrigt. Förhoppningsvis blir det inget mer av det.
Fick sålt sonens gamla cykel igår - vilka snabba ryck. Hade annons inne i bara några timmar sedan var den borta. Skönt!

september 09, 2007

Blåsig söndag

Det blåser så att gardinerna sugs ut genom fönstret när jag försöker lufta. Trots detta gav sig sonen precis iväg ut på en cykeltur. Vi köpte ny cykel till honom igår och den måste så klart testas lite extra, så han skulle cykla bort till sin pappa och visa upp den.

Så fick vi träffat den lilla babyn också - och han var så jättesöt och mysig. Det är härligt att låna en baby en stund och kela med och sedan lämna tillbaks den när man är nöjd.

Annars var det en rätt lugn lördag - lite hemmafix och grillning på kvällen.

september 07, 2007

Härliga fredag

Strålande solsken, en glad son imorse eftersom han slutar väldigt tidigt idag. Han skulle ha med sig en kompis från skolan hem, de skulle visst göra film vilket de brukar hålla på med när de är tillsammans.
Känns jättebra med helg på gång. Imorgon ska vi ut och träffa senaste nytillskottet i släkten - den lilla pojken som föddes för ett par veckor sedan.
Mysigt. Annars är det inte mycket inplanerat - tänkte få upp tavlorna i vardagsrummet och ikväll ska jag tvätta.
Får väl se om jag orkar ta mig ner till city och se om jag hittar någon blus eller tunika eller nåt till nästa veckas fest, orkar jag inte så får jag väl gräva runt i garderoben och se om jag hittar något kul.

september 06, 2007

Nudelpytt

... finns det väl kanske inget som heter men det ska vi ha till middag i alla fall. Alltså nudlar, blandat med lite chorizo, lite annan korv, en hackad kotlett som blev över igår, lite majs, paprika och kanske någon mer grönsak. Allt detta i en röra och så sweet chili sås till. Superenkelt att röra ihop och så blir man av med en del smårester som vi har. Både jag och sonen tycker dessutom att det smakar bra.
Passar bra idag för jag behöver gå och handla lite ikväll inför helgen så jag slipper imorgonkväll när alla andra handlar och då är det skönt med snabblagad middag.

Härlig kväll

Vi hade det skönt igår kväll. Grillade fläskkotletter, till dem hade vi grönsaksgratäng och potatis, sallad och en god kall sås. Mumsigt.
Sedan gjorde jag lite nytta också och renbäddade sängarna - särbon och sonen hjälpte till så det gick snabbt.
Vi roade oss sen med att titta på idol. Där var ju några som var bra men
man förvånar sig varje år över hur många som går dit utan att kunna ta en ton.

september 05, 2007

Så himla sött

Var och köpte en del av dop-presenten på lunchen, eftersom vi är en stor familj och även pappan har en hel del familj så bad de speciellt att inte få massor av nysilver prylar som de inte har någon glädje av utan bara några få minnen från mor- och farföräldrarna och det kan jag ju förstå.
Så jag var ute och köpte jättefina, urgulliga röd-vita babykläder, de är så söta, tänk att min stora son en gång hade så små kläder......
Sen ska jag hitta någon gullig Nalle också att komplettera med, så är den presenten klar. Skönt.

Friskt och vackert

Underbar höstdag har vi idag. Kyligt, klar luft och strålande solsken.
Ikväll får bli en grillkväll. Man får passa på så länge det går. Kotletter ligger i marinad där hemma. Sonen var trött och inte så pigg på att stiga upp imorse och själv var jag rätt sömnig också.

Har fullt upp med presentfixande på alla håll och kanter förstår inte varför allt måste ske just nu. Ska se om jag kan få tag dop-present på lunchrasten idag. Sedan måste jag komma på något till ännu en av sonens kusiner.
Fick klart 40-års presenten som jag och Hossan ska ge en väninna igår kväll, den blev jättefin.

september 04, 2007

Morgonpass

Vaknade extra tidigt imorse och istället för att lägga mig till rätta igen så steg jag upp och satte mig på träningscykeln. Kände mig rätt flitig.
Tyvärr händer det alldeles för sällan.

Solen skiner i Malmö, det är kanske lite kyligt men ändå härligt.

september 03, 2007

Äsch!

Det är ju september nu - sommartiden på jobb är slut.
Detta innebär att jag ska jobba en halvtimme längre alla dagar utom fredagar. Äsch!

Solig måndag

Härligt att se solen men jag är trött idag. Man är ju ofta lite trött på måndagar. Vi fick jobbat undan en del i min mammas lägenhet igen och nu är det mestadels möbler kvar som vi ska ta hand om. Bar och slet på prylar igen så nu är ryggen trött.
Såg en film igår också "Breaking and entering" den var rätt bra - också håller jag på att läsa Liza Marklunds nya bok "Livstid" jag gillar hennes böcker och denna är inget undantag.

september 02, 2007

Gardiner

Nu har jag precis strukit och hängt upp gardiner i mitt vardagsrum igen. Så nu kanske det kan sluta eka där inne när man pratar. Har inte fått upp alla tavlor än eftersom jag vill fundera lite på hur jag ska ha dem innan jag börjar spika i de fina nymålade väggarna.

Nästa anhalt blir duschen och om ett par timmar blir jag hämtad av min syster vi ska till min mammas lägenhet för att fixa lite mer. Snart är det visning av lägenheten och mäklaren vill ha den möblerad men med mindre prylar så det ska vi göra + damma lite och sånt.

Oj vad munnen gick

Antingen så tuggade jag eller så snackade jag. Vi hade en trevlig dag och kväll tillsammans.
Jag kom hem lite före midnatt och då var jag rätt mör efter en lång dag.
Vi åt en jättegod blandning av rätter, bl a lax, krabbsallad, en massa olika grönsaksrätter,
oxkött, goda ostar m.m. Gissa om jag blev mätt.
Sedan är man inte precis van vid att börja dricka vin mitt på eftermiddagen så jag var rätt trött i huvudet vid midnatt.
Som vanligt blev det i varje fall lyckat.

september 01, 2007

Om ett par timmar

så ska jag ge mig iväg till min årliga vännineträff i Danmark - 4 tjejer är vi som ska ha en trevlig dag. Mycket snack brukar det bli, mycket god mat och mycket vin.
Det ska bli jättetrevligt och t.o.m solen har ju tittat fram, det är ju aldrig fel.
 
Hit Counter
Free Counter