Kimmietid

augusti 31, 2007

Snart har det gått 2 månader

Sedan jag förlorade min fantastiska mamma. Det är fortfarande så oerhört jobbigt.

Vissa dagar är svårare än andra - ikväll saknar jag henne så mycket.
Hennes saker finns nu i min lägenhet runt omkring mig - samtidigt som det ger tröst så är det jobbigt, de ska inte vara här - de ska vara hos henne.

Dyr dag med halvbra resultat

Det gick bra hos frisören jag blev nöjd och håret är nu axellångt och uppklippt. Precis som jag tänkt mig. Medan jag satt i frisörstolen ringde sonen - hemifrån. Mer än hälften av lärarna på skolan var sjuka och det blev en massa inställda lektioner så han var redan hemma.
När jag kom tillbaka hem så stack han och jag ut och shoppade till honom - vi fick tag i två par snygga Jeans - 1000,- kronor fattigare. Usch! Sedan lyxade vi lite och åt thai-lunch ute.

Efter att ha cyklat bort med honom till hans pappas lägenhet där han ska vara i helgen så cyklade jag vidare till Mobilia där jag gick i alla klädbutiker som fanns och hittade ingenting.
Supertrist! 2 plagg såg jag som jag tyckte om - det ena var bara snyggt på hängaren inte på mig och det andra var för stort och alla andra storlekar var slut. Nåja, det är en helg till innan 40-års festen jag ska på så jag kanske kan hitta något då. Sedan tittade jag på handväskor och det var lika illa där jag hittade en jag gillade men den kostade 1.200,- och jag är ju tyvärr inte gjord av pengar så det fick va. Nu ska jag ta och koppla av lite med en stor mugg kaffe.

Ledig dag

Var lite orolig igår att jag inte skulle kunna ta ledigt eftersom så många var borta.
Men så ringde några som hade sjuka barn och meddelade att de skulle komma idag, de hade någon annan som skulle vara med barnen så det var ju tur för mig.
Hade inte haft samvete att bara stanna hemma och lämna dem i sticket sådär.

Frisörtiden är inbokad till 11,00 sonen kommer hem efter lunch. Jag ska småstäda lite nu på morgonen, hela lördagen är jag med väninnor i Danmark så jag vill få lite gjort så att inte allt är kvar tills på söndag. I eftermiddag blir det Shopping.

augusti 30, 2007

Influensa - redan

Nästan folktomt på kontoret igen - kunde tro det var semestrar fortfarande men nej. Det verkar som om influensan redan slagit till. Folk är jättesjuka och länge också. Antingen är de sjuka själva eller hemma med sjuka barn.
Måtte man slippa detta nu, det orkar jag bara inte.

augusti 29, 2007

Jag ska vara ledig på Fredag

Det ska bli jätteskönt, det är så mycket nu att jag behöver en fixardag.
Så har jag bokat tid hos frisören, och sonen slutar skolan tidigt på fredagar så när han kommer hem så ska vi ut och köpa byxor till honom.
Sen tänkte jag försöka hitta något snyggt att ha på mig inför kommande festligheter + jag skulle behöva en ny handväska också.
Jag ser fram emot fredagen.
Jag kanske till och med vågar klippa av en extra bit av håret - det återstår att se.

Jag har fått mitt kök tillbaka

Igårkväll kunde vi äta middag vid köksbordet och det var härligt. Sonen var glad att han kunde röra sig i sitt rum igen också.
Möblerna är tillbaka i vardagsrummet men inte på sina rätta platser, det ska vi göra idag. Färgen behövde torka lite längre.
Så var vi i min mammas lägenhet och hämtade de ömtåliga grejerna och skåpet som jag skulle ha hem också.
Ryggen värker och jag är rätt sliten nu. Ikväll ska vi få ordning på rummet.

augusti 28, 2007

Jag antar en utmaning som finns hos Nena

Sist Nena gav mig en utmaning så var jag för trött men denna verkar lätt och rätt kul.

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
I slutet av inlägget skriver du 8 personer.

1. Är en "planerare" av stora mått. Listor och lappar överallt.

2. Är hysteriskt punktlig. Jag kommer ALDRIG försent.

3. Gillar att laga mat, speciellt när det finns gott om tid.

4. Älskar böcker, kan köpa hur många som helst - och håller alltid på med
en bok.

5. Var som liten aktiv i alla föreningar jag kunde hitta som var det minsta
intressanta.

6. Är lite hemligt förälskad i Martin Stenmarck och Jon Bon Jovi.

7. Har alltid gillat äldre män fram tills den man jag är med nu som är
yngre.

8. Älskar Nougat.

Om någon känner sig manad att anta denna fakta/vana- uppmaning så kör på. Hossan kanske vill vara med?

Idag blir det mycket kaffe

Ca 4 timmars sömn har det blivit. Usch vad trött jag är!
Igår efter jobb blev det en cykeltur direkt till min mammas lägenhet i hård blåst och regn, sedan jobbade vi på där i några timmar med att gå igenom mera papper, vi delade upp hennes smycken och packade ner lite grejer som var och en ska ha hem. Jag ska ha en del saker som är väldigt ömtåliga så jag ville inte cykla hem med dem, så jag och särbon ska köra upp och hämta grejerna med hans bil istället + att jag ska ha ett litet skåp och det kan jag inte cykla omkring med.
Målaren hade jobbat på bra och blir klar i eftermiddag, vi kan inte möblera idag för färgen måste få torka ordentligt men vi kan ju sätta in lite möbler mitt i rummet i varje fall för att få bättre plats i övriga rum. Skönt.

augusti 27, 2007

Ny vecka

Kusinens kalas var trevligt igår och vi fick jättegod grillad lax. Mums!
Röran hemma är total men målaren dök upp 5 minuter före utsatt tid och det var skönt, hantverkare har ju ett visst rykte om att vara försenade.
Han verkade effektiv också hade täckt halva golvet med skyddspapper innan jag fått på mig skor och jacka. Idag skulle han måla taket och grundmåla väggarna så det blir nog bra.
Ikväll ska sonen träna och jag ska iväg och träffa mina systrar i min mammas lägenhet igen för att fortsätta gå igenom prylar. Sedan får väl jag och sonen sitta vid diskbänken och äta middag. Mysigt va?

augusti 26, 2007

Kaos i mitt hem

I sonens rum är det en smal gång som man kan ta sig fram till datorn, garderoben och så att han kan klättra upp i sängen, i köket är det fullt och i mitt sovrum är det möjligt att komma fram till sängen och att ligga i sängen och titta på TV, det stora vardagsrummet är helt tomt nu.
Det ska bli härligt när målningen är klar så att man kan röra sig utan att hålla på och gå sidledes och hukad överallt.
I eftermiddag ska vi på kusinkalas och det är skönt att komma hemifrån, så får vi mat där också så slipper man sitta i röran och äta. Skönt!
Sedan sover sonen hos sin pappa ikväll för att slippa vara här och det är skönt för honom.

augusti 24, 2007

Fredag förmiddag

Veckan har gått fort men det är ändå skönt med helg. Har ju mycket fixande inför målningen och så är det kalas en av dagarna.
Ikväll hoppas vi att vädert håller sig fint så att vi kan ta oss ner till festivalen och äta något gott där. Hade varit kul att se The Ark men jag orkar nog inte med att vara där så länge + folksamlingen blir för mycket.

Har börjat fundera på om jag skulle ta och klippa av en rejäl bit på håret.
Inte kort men axellängd kanske, också klippa upp det lite rufsigt sedan.
Får fundera ett tag till. Det är svårt att skilja sig från långt hår när man haft det länge.

augusti 23, 2007

Packa böcker

Det ska jag roa mig med ikväll, särbon har lämnat hem en massa tomma lådor till mig så nu ska jag röja undan lite så inte allt jobb är kvar tills i helgen. Ska plocka ner gardinerna också. Det kommer verkligen att bli rörigt. Men som sagt det handlar bara om några dagar och sedan blir det fint istället. Men jag har svårt för rörigt, särbon bara skrattar åt mig för att jag har svårt att koppla av när det står en massa lådor i rummet. Hur ska det då bli när det är möbler överallt. =)

Skolan i full gång direkt

Precis som förra året när han började på den skola han går i nu så sattes sonens klass i full fart från första minut. Han har redan 8 inplanerade prov och 2 läxor fick han igår. Fullt ös. Men idag skulle de faktiskt på en liten studieresa över dagen så det var ju kul för dem.
Han tyckte det kändes bra i skolan, en ny lärare som verkade bra och 2 nya tjejer i klassen som han inte visste så mycket om ännu så länge.

augusti 22, 2007

Vin och punktering

Stack iväg på lunchrasten och inhandlade viner som ska sättas i en korg och bli present till en kompis - att handla var inget problem men jag hann precis tillbaka till kontoret när luften pös ur mitt bakhjul.
Så det bli till att promenera hem ikväll och sedan har särbon lovat byta slang på cykeln ikväll. Trist - men skönt att få hjälp.

Ikväll ska vi äta lax, jag, sonen och särbon. Hade först tänkt gå till festivalen igen men det spar vi nog tills på fredag.

Mycket inplanerat

Plötsligt upptäcker jag att det är väldigt mycket i min almanacka framöver.
Förutom att det blir mycket att göra med renoveringen så har vi kusin-kalas på Söndag. Helgen efter är det dags för den årliga väninne-danmarks-turen, sedan har jag en 40-årsfest, ett dop, en annan födelsedag.
Så vill jag ju träffa den nya babyn i familjen + att vi fortfarande har att göra i min mammas lägenhet. Möte med sonens träningsförening och antagligen blir det väl föräldramöte på skolan också.
NU BLEV JAG TRÖTT.

augusti 21, 2007

Renovering på gång

I våras skrev jag på bloggen att jag skulle få målat mitt vardagsrum och nu ska det äntligen ske. På Måndag börjar de, så i helgen ska alla böcker packas ner och alla möbler tryckas in i andra rum. Det lär bli en salig röra, men enligt målaren är det gjort på ett par dagar.

Idag börjar sonen skolan han är iväg på upprop nu - och ikväll börjar hans träning. Full rulle på en gång.

augusti 20, 2007

Liten pojke

Ännu en liten baby i familjen, denna gång en liten pojke. Jobbig förlossning hade hon haft men allt gick väl till slut. Så nu har jag varit ute på lunchen och köpt babykläder igen denna gången pojk-kläder.
De är så söta.
Så nu finns det mycket smått - en flicka, en pojke och en hundvalp.
Mysigt.
Naturligtvis började det ösregna när jag var på väg tillbaka till jobb. Urk.
Men nu när jag sitter här inne på kontoret då börjar solen titta fram.

augusti 19, 2007

Helgen går för fort

Idag har jag strukit tvätten och varit och handlat inför nystarten imorgon. Sonen börjar inte skolan förrän på Tisdag men jag ska ju komma igång med jobb imorgon.
I eftermiddag ska jag och mina systrar dessutom till min mammas lägenhet och fortsätta fixa där idag ska vi välja ut vem som vill ha vad så att barnbarnen sen kan välja mellan det som finns kvar. Det känns verkligen inte kul.
Jag känner mig inte redo för höst ännu, hoppas att vi kan få lite fint väder som piggar upp.

augusti 18, 2007

Malmöfestivalen

Har precis kommit hem från en tur med särbon till Malmöfestivalen. Vi åt Langos De Luxe, mycket gott - det var med räkor, kräftstjärtar, kaviar och gräddfil.
Efter det tog vi oss en kopp VaniljLatte och satt och tittade på folk lite. Stan var packad med folk.

Städningen är avklarad och nu tror jag att det blir dags för en film.

Trist att städa

Men det måste ju göras, kör ett rejält rantafej idag så är allt rent innan allvaret börjar igen.
På Måndag är det tillbaks till jobb och sen börjar sonen skolan igen.
Så är allt igång igen, träningskvällar för sonen, föräldramöte och en massa annat.
Allt det är väl ok men jag ser inte fram emot att mörkert ska komma tillbaka, vi har ju inte precis haft någon fin sommar. Man lär väl bli ännu tröttare än vanligt denna höst.

augusti 16, 2007

Lat men även effektiv

Så har de senaste dagarna varit. Har hunnit med bouppteckning, vi har rensat på min mammas vind. Har fixat nytt bankkonto till sonen, han är stor nog att ha eget kort nu.
Men sedan har vi också hunnit med att bara gå och skräpa. Jag har t.o.m med bakat småkakor vilket jag aldrig gör.
Tittat på en del filmer har vi gjort. Bl.a Music and Lyrics som jag gillade.
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, sonen har sovit hos en kompis inatt så därför har jag nu möjlighet att låna hans dator såhär direkt på morgonen.
Nu - Kaffe!

augusti 13, 2007

Skoinköp

Har varit med sonen på förmiddagen och köpt nya skor inför skolstarten. Det blev ett par snygga Adidas och han var nöjd. Hittade dem på rea så halva priset 399,- mer lagom än fullpris.
Nu är han med en kompis och jag ska snart cykla iväg till min mors lägenhet och hämta några papper som vi behöver imorgon när vi syskon ska träffa juristen.
Har fått lite mer energi sen sonen kommit hem och sorterat och fixat lite i några skåp här hemma. Skönt att få något vettigt gjort.
Också är det sol och fint idag också, senare kommer särbon och vi ska grilla.

augusti 12, 2007

Sonen hemma

Ja, han kom ju redan igår, jättehärligt att ha honom hemma. Han har haft det superbra men är glad att vara hemma igen och jag är sannerligen glad att ha honom hemma.
Nu väntar en veckas ledighet för oss båda innan jag återgår till jobb och han till skolan.
Då ska han börja åttan - Oj.

augusti 10, 2007

Så var det fredag

Och skönt är det, har varit en jobbig vecka. Rörigt på jobb, problem med sömnen. Men nu ska jag vara ledig en vecka och imorgon kommer sonen hem. Så ska jag försök att vila när jag kan.
Ikväll kommer särbon, vi tänkte köpa skräpmat och slappa och sedan imorgon förmiddag ska vi hämta sonen när han anländer från sin resa.
Sen är det bara en vecka kvar av sommarlovet, det känns som om det bara försvunnit.

augusti 09, 2007

Riktig sommarvärme

Idag är det riktigt varmt och småklibbigt här på kontoret. Men det är snart helg och då har jag ytterligare en semestervecka att se fram emot.
Bäst av allt är ju att på Lördag kommer sonen hem från sin långa resa, jag ser verkligen fram emot att få hem honom igen.
Det lär ju bli mycket tid som går i nästa vecka till att fixa grejer i min mammas lägenhet och relaterat till det, men man slipper i varje fall jaga iväg så tidigt på morgnarna, också får jag ju umgås med sonen också.

augusti 08, 2007

Tråkig och trött

Lika trött idag, det blev ju full rulle igår, först jobba hela dagen, sedan träffa mäklaren och sen jobbade vi med att sortera och dela upp grejer resten av kvällen. Jag var hemma vid åttatiden, det är ju inte sent men jag gick hemifrån 7,30 så det blev en låååånnggg dag.
Ikväll ska jag försöka sortera undan en del av de grejer som jag tagit med mig hem, det har jag inte orkat så de står på vardagsrumsgolvet.
Sen ska jag nog unna mig att ligga på soffan och se en film.
Tur att jag ska vara ledig nästa vecka annars hade jag nog snart blivit sjuk.

augusti 07, 2007

Trött men mycket att göra

Har sovit max 5 timmar inatt. Helt slut. Kommer till jobb och det finns nästan inget folk här. Så då får man ta en massa samtal som man inte riktigt kan så mycket om. Nåja det löser väl sig, är man bara vänlig så har det flesta tålamod med att saker kan ta en stund att lista ut.

Ikväll är det dags för systerträff i min mors lägenhet igen, mer sorterande och så kommer mäklaren dit för att ta sig en titt. När jag kommer hem ska jag verkligen försöka lägga mig tidigt.

Så ringde sonen igår och han har blivit förkyld och hade lite feber.
Stackarn - i hetta (de befinner sig i Atlanta) så kan det vara jobbigt.
Men snart är det Lördag och han kommer hem igen. Äntligen en ljuspunkt.

augusti 06, 2007

En hel del blev gjort igår

Jag och mina systrar jobbade på bra och en hel del blev sorterat och uppdelat. Vi ska träffas imorgonkväll igen för att fortsätta fixa.
Så har vi bestämt vilken mäklare vi ska kontakta så ska den bollen vara i rullning också.

Är väldigt trött idag och har ont i axlar och nacke efter att ha burit en massa igår. Det får bli en lugn kväll ikväll. Om vädert håller i sig kan jag kanske sitta på uteplatsen lite med en bok.

augusti 05, 2007

Har träffat världens sötaste hundvalp

Har varit hos min syster en stund och träffat deras nya lilla hundvalp för första gången, blev helt förälskad han var så otroligt söt! Mysig var han också - väldigt sugen på att klappas och mysas med.

Ikväll ska jag och mina systrar träffas för att prata igenom en massa. Lägeheten ska ju säljas och vi ska börja dela upp prylar. Ett nödvändigt ont. Lika bra att vi sätter igång för det måste ju göras.

augusti 02, 2007

Normal

Jag har kommit fram till att jag ska uppföra mig så normalt jag bara kan, trots att livet förändrats. Om jag bara uppför mig normalt så kommer kanske saker att kännas normala efter ett tag - och efter ett ännu längre tag så kanske det blir normalt igen. Aldrig detsamma men ok.

Men just nu längtar jag efter att sonen ska komma hem från pappasemestern, lite mer än hälften av tiden har gått.

augusti 01, 2007

Snart ett år som bloggare

Otroligt men den 4 Augusti är det ett år sedan jag började blogga. Jösses.

Ny duschstång inköpt på lunchen, snart ska jag hem och fixa.
Sedan blir det pasta och köttfärssås med särbon, kanske ett glas rödvin också.

Trött hela tiden

Börjar bli jobbigt att vara så trött hela tiden, men det är väl allt som hänt på sistone som gör att det blir så. Jag sover fortfarande rätt oroligt och vaknar flera gånger per natt. Jag hoppas innerligt att jag aldrig ska behöva vara med om något som är jobbigare än det här.

För att göra saker mer bökiga så rasade mitt duschdraperi ner imorse när jag skulle kliva ur duschen, stången gick bara av mitt på. Precis vad man behöver lite över sex på morgonen så nu får jag ut på lunchen och köpa en ny stång.
 
Hit Counter
Free Counter